TV sporedi

TV spored - Slovenija 2

Oglejte si TV spored na enem mestu...

SLO 2
TV spored za Slovenija 2

spored za datum: 11.05.2017
00:10
Glasbeni spoti
Glasbeni
Glasbeni spoti so video-glasbeni časovni pas in video-glasbena lestvica urbanega slovenskega mainstream-a.

Glasba sega od rocka, rapa,r'n'b-ja ter elektronike tja do metala, alternative in popa.

Lestvica je na sporedu v petek in v soboto pozno zvečer in zgodaj zjutraj, med tednom pa predvajamo spote po izboru uredništva Točke in lestvičnega zmagovalca tedna.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
01:10
Zabavni kanal
Informativni
Zabavni infokanal ponuja obilico dobre glasbe in novice iz sveta zabave.

Ob spremljanju Zabavnega infokanala lahko preberete najbolj sveže novice iz sveta znanih - tako slovenskih kot tujih zvezd. Če ste ljubitelji najbolj nenavadnih in nemogočih zgodb, si lahko preberete tudi te. Čaka vas tudi horoskop, ki ga lahko spremljate prav vsak dan. Izveste tudi, katere družabne prireditve, koncerti, razstave in podobni dogodki se bodo zvrstili v prihodnjih dneh.

Jezik: Slovenščina
05:25
Glasbeni spoti
Glasbeni
Glasbeni spoti so video-glasbeni časovni pas in video-glasbena lestvica urbanega slovenskega mainstream-a.

Glasba sega od rocka, rapa,r'n'b-ja ter elektronike tja do metala, alternative in popa.

Lestvica je na sporedu v petek in v soboto pozno zvečer in zgodaj zjutraj, med tednom pa predvajamo spote po izboru uredništva Točke in lestvičnega zmagovalca tedna.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
06:30
Otroški kanal
Na Otroškem kanalu predvajamo vsebine, ki so namenjene predšolskim in osnovnošolskim otrokom.

Na otroškem kanalu objavljamo besedila, kot so odlomki iz pravljic, kuharski recepti, bonton za otroke, enciklopedija živali in predmetov, otroci najdejo tudi rubriko spoznajmo svoje telo, opis knjig za zanimivo in poučno branje, koledar otroških dogodkov, besedila o vesolju in planetih ter še mnogo drugih vsebin, ki so za otroke zelo zanimive. Tudi Bansi, ki ima na svoji spletni strani rubriko Bansi odgovarja, v vsakem otroškem infokanalu mladim radovednežem odgovori na kakšno vprašanje. Objavljamo tudi prispevke z Bansijem, ki obiskuje vrtce, šole, muzeje, otroške prireditve ...

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
07:00
Minka: Panda
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Maisy
Režija: Leo Nielsen
Igrajo: Neil Morrissey, Brian Greene, David Collins, Shane Dundas
Ocena IMDb: 6,6/10

Minkin svet je v risanki prav tako čaroben kot v knjižicah.

Minkin svet je odet v prijetne in živahne barve in malo miško kar sam vabi, da raziskuje, išče, odkriva in preizkuša. Minka svet okoli sebe opazuje na poseben način in na stvareh vedno opazi tudi drugo, bolj prikrito plat. Vse mora poizkusiti, kot majhni otroci. Ima pa srečo, da lahko počne marsikaj, česar otroci ne morejo. In potem ti skupaj z Minko sanjajo, kako letijo z letalom in jadrajo z jadrnico.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 1999
07:05
Penelopa: Penelopa je vljudna
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Pénélope

Triletna Penelopa je mala klepetulja in včasih pravi mali škrat, vendar prevladujejo njena sladka narava, nenasitna radovednost in smisel za humor.

Zgodbe o vsakdanjem življenju s svojo družino in prijatelji so prikazane ljubeče, pozitivno in s humorjem.

Jezik: Slovenščina
07:10
Kravica Katka: Katka riše barve
Risani
Izvirnik: Connie The Cow
Režija: Michelle MacLaren
Igrajo: Bryan Cranston, Anna Gunn, Aaron Paul, Dean Norris, Betsy Brandt, RJ Mitte

Prikupna Katka je prijazna, navihana in zvedava mlada kravica, ki vsak dan izve kaj novega o svetu, ki jo obdaja.

Kravica Katka svoj gobček vtakne prav v vse, zato jo na vsakem koraku čakajo dogodivščine, zvečer pa se zadovoljno privije v naročje ljubečima mamici in očku. Marsikaj novega se nauči tudi od modre babice Klare. Njeni prijatelji – potepuški kuža Paki, preprosti ptič Fič, godrnjavi lisjak Grega in še cela množica drugih – so prav tako vsak po svoje zanimivi in vsak primakne svoj drobec k pestremu mozaiku življenja v naravi.

Jezik: Slovenščina
07:15
Biba se giba: Biba in zmajska kraljica
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Bo on the go!
Režija: Robert D.M. Smith
Igrajo: Andrew Sabiston, Catherine O'Connor, Jim Fowler
Ocena IMDb: 6,2/10

Biba je živahna, zvedava in vesela deklica, ki skupaj s svojim prijateljem zmajčkom Dosidejem spodbuja otroke, da se pridružijo njunim dogodivščinam.

Kot vsi junaki se tudi Biba in Dosi na njunih popotovanjih srečujeta z ovirami in izzivi, a na koncu vedno dosežeta svoj cilj. Bibini prijatelji – mladi gledalci – se morajo gibati z njo, da ji pomagajo. Vedra in odločna Biba bo pri premagovanju preprek otroke vedno spravila v pogon. Vsi imajo super moč!

Država: Kanada
Jezik: Slovenščina
Leto: 2007
07:40
Pujsek Bibi: Džungla
Risani
Izvirnik: Wibbly Pig

V Bibijevem čarobnem svetu je mogoče prav vse.

Bibi daleč v džungli išče prav posebno bitje, ki ga je videlo le malo ljudi. Imenuje se Uhpudi. Nikjer ga ne najde, čeprav za pomoč prosti slona in leva ter se bori z živim peskom. A ker je vztrajen, vendarle najde prav posebno bitje s tremi glavami, šestimi nogami in enim telesom? Ste uganili? To so Uhko, Pujsi in Medi.

V Bibijevem čarobnem svetu je mogoče prav vse. Z njim se igramo skrivalnice, skačemo na trampolinu in z baloni poletimo do mavrice. Bibi nas popelje v pravljični svet, daleč stran od vsakdanjih skrbi.

Jezik: Slovenščina
07:50
Čarli in Mimo: Čarli peče piškote
Risani (ponovitev)
Izvirnik: T'choupi et Doudou (Charley & Mimmo)
Ocena IMDb: 6,7/10

Čarli je, kot vsi triletniki, poln veselja in energije.

Čarli z mamo Laro, očkom Tjažem in s sestrico Špelco živi v hišici z vrtom. Pogosto prideta na obisk dedek Sašo in babica Irena, pa tudi strici in tete poskrbijo, da Čarliju nikoli ni dolgčas. Skupaj s svojim medvedkom, malim Mimom, se igra, raziskuje naravo, preživlja zgode in nezgode in se nasploh skuša čim bolje znajti v tem pisanem svetu.

Jezik: Slovenščina
Leto: 2000
07:55
Krtji sestrici: Krtji sestrici in polna luna - Krtji sestrici in najboljše mesto
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Mole sisters
Ocena IMDb: 6,6/10

Risanka Krtji sestrici je narejena po knjižni predlogi kanadske avtorice Roslyn Schwartz.

Serija prikazuje zanimive dogodivščine sestric krtic, ki raziskujeta svojo okolico. Samostojni in radovedni sestrici, polni energije, napolnita z optimizmom in radostjo še tako vsakdanje početje, pa naj bo to kotaljenje po hribu, zibanje na vejah ali čofotanje po blatnih lužah.

Ta očarljiva animirana serija buri domišljijo in uči predšolske otroke, naj spoštujejo in cenijo naravo, ki jih obdaja.

Država: Kanada
Jezik: Slovenščina
Leto: 2003
08:05
Vetrnica: Sedem majhnih kozic
Družinski (ponovitev)
V Larinem skednju je sedem majhnih kozic. Ja, ravno toliko kot v pravljici. Toda v to kozjo hišico volk ne more. Tam so na varnem.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
08:10
Zgodbe iz školjke: Zlatko Zakladko: Bezeg-Hišni duh
Kulturni
Zlatko Zakladko je otroška in mladinska oddaja, v kateri spoznavamo rastline, ki jih najdemo v naravi.

Če mislite, da so zakladi le tisoč milj pod morjem, se motite. Zlatko Zakladko vas vabi v naravo. Skupaj boste odkrivali skrivnostne kotičke in spoznavali čudovit svet rastlin. Koliko čarovnij in modrosti je povezanih z njimi! Bi se želeli osvežiti z zdravilnim čajem? Ali pa bi se radi naučili pripraviti čisto posebno sladico? Potem ne smete zamuditi naših potepanj po Sloveniji! Zaklad se pogosto skriva tam, kjer najmanj pričakujete.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
08:25
To bo moj poklic: Komunalni inženir
Kulturni (ponovitev)
Varstvo okolja in skrbno ravnanje z odpadki je zelo pomembno, zaradi česar je poklic komunalni inženir na trgu dela iskan in cenjen.

Tistim, ki bi želeli poskrbeti za prihodnost okolja tudi na poklicnem področju, bo delo komunalnega inženirja približala tokratna oddaja.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
09:10
Na lepše
Magazin (ponovitev)
Oddaja o turizmu, ki predstavlja lepote slovenske pokrajine.

Kdo so ljudje, ki oblikujejo nove turistične trende? Katere zgodbe nas odpeljejo na pot – in kaj vse nas dela turiste? Na lepše - osrednja turistična oddaja, ki izpostavlja dobre zgodbe in ljudi, ki oblikujejo nove turistične trende. Ker turizem ni samo način življenja, ampak predvsem stanje našega duha.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
09:50
Kino fokus
Kulturni (ponovitev)
Kino fokus je oddaja o filmu, v kateri predstavljamo novosti iz sveta sedme umetnosti doma in po svetu.

Urednica in voditeljica je Mateja Valentinčič.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
10:15
Slovenski magazin
Magazin (ponovitev)
Slovenski magazin je mozaična oddaja o Sloveniji informativno-feljtonskega tipa, o njenih ljudeh, običajih, tradiciji, ...

Fužinski grad je edini ohranjeni renesančni dvorec v Ljubljani.

Območje reke Dragonje je zavarovano kot krajinski park.

Ilustrator Marjan Manček je ustvaril zares obsežen opus imenitnih likovnih junakov.

Slikar Tomo Vran je prepoznaven po svojem abstraktnem kolorizmu.

Kana Karim pa se je posvetila keramiki.

Pddaja Slovenski magazin predstavlja kulturno in zgodovinsko dediščino, gospodarske in turistične potenciale države. Velik poudarek daje promociji izvirne, avtohtone slovenske ustvarjalnosti. Namenjena je tuji javnosti, pa tudi Slovencem po svetu. Že od marca 1993 ga, nemško inačico, redno objavlja satelit 3 SAT - Kultur Kanal /skupna satelitska televizija javnih televizij - ORF, ZDF, ARD in SRG/. Pohvalimo se lahko, da smo edina TV izven nemškega govornega področja, ki ima na 3 SAT-u reden termin. Angleška inačica se predvaja tedensko v New Yorku, vsako nedeljo na kanalu 25 WNYE. Program je viden na območju mesta New York, delu države New Jersey ob meji z New Yorkom in primestnih delih države New York. Oddajo redno objavljata izobraževalni program SCOLA v ZDA in evropski satelit EBS. Slovenski magazin je tudi del etničnega programa v Berlinu, Sydneyju, Melbournu, Buenos Airesu in Vancouvru, na kanalu Shaw Multicultural Channel. Oddajo objavlja v italijanskem jeziku TV Koper-Capodistria, posamezne prispevke iz oddaje pa tudi Euronews. V programu TV Slovenija objavljamo izmenjaje enkrat nemško, drugič angleško verzijo.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
11:00
Hišica v preriji: Oče in sin
Drama, 2. sezona, 12. del (ponovitev)
Izvirnik: Little House On The Prairie: His Father & Son
Ocena IMDb: 7,4/10

Isaiah in Grace Edwards sta zadovoljna s svojo novo družino, vendar pa se kmalu pojavijo nesporazumi med Isaiahom in posvojenim sinom Johnom. Isaiah namreč ne razume fantovega zanimanja za knjige in poezijo, raje bi imel sina, s katerim bi lahko hodil na lov. Isaiah vztraja pri tem, da gresta skupaj na lov, tam pa se zgodi nekaj nepredstavljivega.

Charles Ingalls se z družino preseli iz regije Big Woods v Wisconsinu v rodovitnejši predel Kansasa.

Charles se z ženo in hčerkami preseli v Kansas. Bujna indijanska pokrajina mu že med potjo postane všeč. Z ženo in tremi hčerami se hitro ustalijo. V novem okolju doživljajo tako srečne kot manj srečne trenutke, od rojstev, praznovanj, do požarov, soočiti pa se morajo predvsem z dejstvom, da si ni tako lahko ustvariti stabilen dom kot izgleda na prvi pogled.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1975
11:45
Dobro jutro
Zabava (ponovitev)
Izčrpne in kakovostne servisne informacije, koristni nasveti za vsakdanje življenje in raznovrstne razvedrilne vsebine za lepši začetek dneva.

Ponedeljki bodo rezervirani za promocijo zdravega življenjskega sloga in za zdravstvene nasvete s kredibilnimi strokovnjaki, razpravljali bodo tudi o partnerskih in družinskih odnosih. Bodoči mladoporočenci že lahko razmišljajo o prijavi v akcijo TV-poroka, v kateri bodo tudi to sezono pred televizijskimi kamerami poročili par po izboru gledalcev. Ob torkih bo poudarek na informativnih vsebinah, s strokovnjaki, gledalci in komentatorji bodo razpravljali o aktualnih družbenih temah. Mojca Mavec bo v sredinem jezikovnem kotičku skrbela za pravilno rabo slovenščine. Sredi tedna pa bodo gledalci deležni tudi najbolj preprostih receptov in predlogov za okusna kosila in prigrizke. Četrtek bo dan za najbolj zabavno nagradno igro in nasvete iz domače lekarne, teden pa bodo zaključili z nasveti za sodobne gospodinje in s predstavitvijo lokalnih posebnosti iz različnih slovenskih krajev. Za vse, ki oddaje med tednom ne utegnejo spremljati pa bo ob sobotah, med 7.00 in 9.00 na 2. programu Televizije Slovenija, na sporedu Najboljše jutro – kolaž najbolj zanimivih rubrik preteklega tedna.

Koprski ustvarjalci oddaje Dobro jutro bodo še naprej ob torkih ustvarjali oddajo Dober dan, ob četrtkih pa Dobro jutro. Rdeča nit torkove oddaje bo tudi v novi sezoni kuhanje s poudarkom na sezonskih in lokalnih sestavinah. Po novem bodo kuharji pripravljali jedi z omejenim proračunom in tako gledalcem predstavili ideje, kaj skuhati, ne da bi pregloboko segli v denarnico. Spremljali bodo tudi aktualno dogajanje na Primorskem, predstavljali zanimivosti in izobraževali gledalce. Četrtki bodo zaznamovani z Vrtincem, rubriko, v kateri bodo gledalcem svetovali o uspešnem starševstvu z Markom Juhantom, o pravnih vprašanjih z notarko Mojco Tavčar Pasar ter o preprečevanju in zdravljenju poškodb s kirurgom Bogdanom Ambrožičem. V novi sezoni bodo oddajo pogosteje ustvarjali na terenu, saj ima Primorska veliko slikovitih krajev, ki jih želijo predstaviti in gledalcem odkriti kaj ponujajo. Gledalci pa bodo oddajo od septembra spremljali v večjem studiu z novo scensko podobo.

Mariborska ekipa oddaje Dobro jutro bo ob sredah in petkih poskrbela, da bodo svoj medijski prostor dobili tudi dogodki in zanimivi ljudje iz severovzhodne Slovenije. Z njimi se bodo družili tako v studiu kot na terenu in tako predstavili utrip življenja v tem delu Slovenije.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
13:55
Posebna ponudba
Informativni (ponovitev)
Svetovalna oddaja za potrošnike.

Življenjski slog ljudi se je zaradi številnih dejavnikov precej spremenil. Z njim so se spremenile tudi potrošniške navade, posledično pa tudi njihove kršitve. Potrošniki se danes srečujemo s povsem drugačnimi težavami in izzivi kot v preteklosti in jim največkrat nismo kos. V uredništvu oddaje Posebna ponudba, ki se ukvarja s potrošniškimi težavami, teme izbiramo glede na aktualno dogajanje v Sloveniji, vprašanja in teme pa nam sporočajo tudi gledalci in gledalke, ki se vse bolj zavedajo, da potrošniki nismo zgolj takrat, ko kupujemo izdelke v trgovini ali plačamo neko storitev, temveč tudi ko sklepamo pogodbe z banko ali zavarovalnico ali ko plačujemo davke za šolstvo, zdravstvo in funkcioniranje države nasploh. Kljub vsemu pa se še vedno ne upamo zahtevati, kar nam pripada. Zato je glavno poslanstvo oddaje Posebna ponudba prav to, da gledalce ozavešča in jim pomaga, da izborijo svoje pravice.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
14:30
Neverjetna živalska čutila: Nadčloveška čutila
Dokumentarni, 5. del (ponovitev)
Izvirnik: Super Senses: The Secret Power of Animals: Super Human
Režija: Sam Hodgson
Igrajo: Helen Czerski, Patrick Aryee, Tristan Guttridge, Marc Holderied, Andre Kotze, Steve Kroschel
Ocena IMDb: 8,3/10

Ljudje se zanašamo na čutila za vid in sluh, voh, okus in tip. Nekatere živali pa uporabljajo čute, s katerimi narava nas ni obdarila.

Metulji monarhi med selitvijo preletijo skoraj pet tisoč kilometrov in na tem dolgem potovanju se ravnajo po notranjem kompasu, tj. molekulah magnetita v možganih, ki zaznavajo Zemljino magnetno polje. Tudi morske želve ter kiti glavači in grbavci zaznavajo magnetna polja, morski psi pa uporabljajo elektrorecepcijo. V glavi imajo Lorenzinijeve ampule, posebne električne senzorje, poimenovane po znanstveniku iz 17. stoletja. V oddaji bomo spoznali tudi hrošča govnača, ki uporablja Rimsko cesto kot zvezdno karto.

Živali se pri sporazumevanju, gibanju v prostoru, iskanju hrane in zagotavljanju varnosti tako kot ljudje zanašajo na svoja čutila.

Mnoge živali so razvile izrazite in zanimivo oblikovane organe zaznave. A zakaj imajo kače razcepljen jezik, sloni velike uhlje, netopirji tako značilne nosove in zakaj se tipalke moljev zdijo podobne peresom? V izobraževalno dokumentarni seriji spoznamo, kako prav telesne oblike in značilnosti živalim zagotavljajo preživetje.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
15:00
Pesem Evrovizije 2017: 1. predizbor iz Kijeva
Glasbeni (ponovitev)
V mednarodnem razstavnem centru International Exhibition Centre v Kijevu bo prvi predizbor Pesmi Evrovizije 2017.

Predstavile se bo pesmi iz osemnajstih držav v naslednjem vrstnem redu: Švedska, Gruzija, Avstralija, Albanija, Belgija, Črna gora, Finska, Azerbajdžan, Portugalska, Grčija, Poljska, Moldavija, Islandija, Češka, Ciper, Armenija, Slovenija, Latvija. Slovenijo zastopa Omar Naber s pesmijo On my way, za katero je napisal glasbo in besedilo, orkestrski aranžma pa je delo Žige Pirnata. Omar Naber bo na odru stal in pel sam, če so bo uvrstil med deset najboljših po mnenju strokovnih žirij in gledalcev, ki bodo glasovali prek telefonov, pa bo nastopil tudi v sobotnem finalnem večeru. Voditelji prireditve so Oleksandr Skichko, Volodymyr Ostapchuk in Timur Miroshnychenko, za slovenske gledalce pa bo prenos iz Kijeva komentiral Andrej Hofer.

Jezik: Slovenščina
17:00
Hišica v preriji: Govoreči stroj
Drama, 2. sezona, 13. del (ponovitev)
Izvirnik: Little House On The Prairie: The Talking Machine
Ocena IMDb: 7,4/10

Nellie in Laura sta obe zaljubljeni v dečka Jasona iz njune šole. Ko Jason izbere Lauro, in ne Nellie, ta skuša onemogočiti njuno zvezo.

Charles Ingalls se z družino preseli iz regije Big Woods v Wisconsinu v rodovitnejši predel Kansasa.

Charles se z ženo in hčerkami preseli v Kansas. Bujna indijanska pokrajina mu že med potjo postane všeč. Z ženo in tremi hčerami se hitro ustalijo. V novem okolju doživljajo tako srečne kot manj srečne trenutke, od rojstev, praznovanj, do požarov, soočiti pa se morajo predvsem z dejstvom, da si ni tako lahko ustvariti stabilen dom kot izgleda na prvi pogled.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1975
18:00
Halo TV
Informativni
Svetovalna kontaktna oddaja, ki išče odgovore na vprašanja gledalcev.

Strokovnjaki z različnih področij, ki se tako ali drugače dotikajo vsakdanjega življenja povprečnega človeka, odgovarjajo na konkretna vprašanja in dileme gledalcev po telefonu, preko elektronske pošte in pisem. Oddaja je zastavljena izrazito interaktivno, gledalci jo sooblikujejo, vprašanja gledalcev so v prvem planu, oddaja je pravzaprav servis gledalcem, saj jim gostujoči strokovnjak ponuja različne nasvete s področja prava, zdravstva, psihologije, medosebnih odnosov, ... Oddaja se z izbiro tematik odziva tudi na dnevne aktualne dogodke.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
18:55
Mulčki: Tehnične težave
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Peanuts Motion Comics
Ocena IMDb: 7,3/10

Čeprav se Charlie Brown nikakor ne more otresti smole, ki ga zasleduje na vsakem koraku, vseeno ostaja poln upanja in vztraja pri svojih ciljih.

Peppermint Patty ima v šoli nenehno težave: če se ji že mapica ne zagozdi za nos, jo pa na poti v šolo ujame dež. Tudi Charlie Brown ima težave: ne obvlada ne risanja s šestilom ne lastnega življenja. Še Lucy mu s tehničnimi prispodobami ne more pomagati.

Država: Kanada
Jezik: Slovenščina
Leto: 2008
19:05
Male sive celice: OŠ Ljudski vrt Ptuj in OŠ Zbora odposlancev Kočevje
Kviz (ponovitev)
TV-kviz postaja multimedijski, saj bodo sedmošolci, osmošolci in devetošolci svoje odgovore praktično prikazali oziroma dokazali.

Pia, kapetan Vito in Jada zastopajo OŠ Ljudski vrt Ptuj, David, kapetan Žiga in Luka pa OŠ Zbora odposlancev Kočevje. Kaj se dogaja z našim krvnim tlakom, če se prhamo s toplo vodo? Kakšen vonj ima rastlina, ki je krojila svetovno zgodovino? Kakšen je vonj surovine, ki je poganjala industrijsko revolucijo? Ta in še mnoga druga vprašanja poskrbijo za zabavna odkritja in napeto tekmovanje.

Kviz je sestavljen iz vprašanj, ki naslavljajo sedem vrst inteligentnosti: gibalno, jezikovno, logično – matematično, prostorsko, glasbeno, medosebno in intrapersonalno. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se bo v novi sezoni preizkusilo v bralni pismenosti, znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe. Vprašanjem bomo dodali še možganski labirint, novost pa je tudi boj za brihtolina, ki podvoji točke vprašanja po izbiri ekipe in je morda ključen za zmago ene od ekip.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
19:55
Svetovni popotnik: Ukrajina
Dokumentarni, 14. sezona, 9. del (ponovitev)
Izvirnik: Lonely Planet: Globe Trekker: Ukraine
Režija: Dominic Allan
Igrajo: Ian Wright, Justine Shapiro, Megan McCormick, Zay Harding, Estelle Bingham, Holly Morris
Ocena IMDb: 8,7/10

V tokratni oddaji Svetovni popotnik nam bo Holly Morris predstavila Ukrajino. Med drugim bo obiskala pivnico, posvečeno spominu na 2. svetovno vojno in kavarno, posvečeno pisatelju Leopoldu von Sacherju-Masochu, katerega priimek je izvir besede mazohizem. Obiskala bo vas Uman, kamor vsako leto roma več deset tisoč Judov ter si ogledala nekdanjo raketno bazo. Pridružite se ji na vznemirljivem potovanju.

Svetovni popotniki že od leta 1994 obiskujejo zanimive kraje po vsem planetu.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 1994
21:00
Pesem Evrovizije 2017: 2. predizbor iz Kijeva
Glasbeni (ponovitev)
V drugem predizboru Pesmi Evrovizije 2017 se bo s svojimi skladbami predstavilo osemnajst držav.

Predstavile se bodo: Srbija, Avstrija, Makedonija, Malta, Romunija, Nizozemska, Madžarska, Danska, Irska, San Marino, Hrvaška, Norveška, Švica, Belorusija, Bolgarija, Litva, Estonija in Izrael.

Oleksandr Skichko, Volodymyr Ostapchuk in Timur Miroshnychenko bodo vodili prireditev, na kateri bodo petčlanske strokovne žirije in gledalci s telefonskim glasovanjem izbrali deset najboljših, ki bodo dobili priložnost nastopa tudi na sobotnem finalu.

Jezik: Slovenščina
23:05
Locke
Triler (ponovitev)
Režija: Steven Knight
Igrajo: Tom Hardy, Olivia Colman, Ruth Wilson, Andrew Scott, Ben Daniels, Tom Holland
Ocena IMDb: 7,1/10

En telefonski klic in odločitev, ki lahko spremeni življenje.

Ivan Locke je človek z na videz popolnim življenjem; ima popolno družino, sanjsko službo in kariero gradbenega nadzornika, ki naj bi z jutrišnjim dnem, na katerega predvečer se vozi drugačni usodi naproti, dosegla vrhunec. En sam telefonski klic pa ga napelje na odločitev, ki mu bo življenje postavila na glavo.

Namesto proti domu v križišču zavije na avtocesto. Med nočno vožnjo od Birminghama do Londona skuša Ivan po telefonu razrešiti številne službene težave in osebne družinske probleme, hkrati pa se mu v misli prikrade davno preminuli oče.

Glavno vlogo v tem izjemnem, konceptualnem in izčiščenem filmu je zaigral Tom Hardy, ki spada v prvo ligo angleških igralcev ta hip. V bistvu v filmu cel čas vidimo samo njega - v živce parajočih realnih 90 minutah na zunaj statične, čustveno pa izjemno dinamične zgodbe - tekme s časom, v kateri bližnje posnetke protagonistovega obraza prekinjajo le občasni pogledi na nočni promet avtoceste, po kateri se vozi, in glasovi sogovornikov na oni strani mobilne telefonske zveze.

Preprosto eden najboljših filmov zadnjih let.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2013