TV sporedi

TV spored - Slovenija 2

Oglejte si TV spored na enem mestu...

SLO 2
TV spored za Slovenija 2

spored za datum: 12.12.2017
01:10
Glasbeni spoti
Glasbeni (ponovitev)
Glasbeni spoti so video-glasbeni časovni pas in video-glasbena lestvica urbanega slovenskega mainstreama.

Glasba sega od rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike tja do metala, alternative in popa.

Lestvica je na sporedu v petek in v soboto pozno zvečer in zgodaj zjutraj, med tednom pa predvajamo spote po izboru uredništva Točke in lestvičnega zmagovalca tedna.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
02:20
Zabavni kanal
Informativni
Zabavni infokanal ponuja obilico dobre glasbe in novice iz sveta zabave.

Ob spremljanju Zabavnega infokanala lahko preberete najbolj sveže novice iz sveta znanih – tako slovenskih kot tujih zvezd. Če ste ljubitelji najbolj nenavadnih in nemogočih zgodb, si lahko preberete tudi te. Čaka vas tudi horoskop, ki ga lahko spremljate prav vsak dan. Izveste tudi, katere družabne prireditve, koncerti, razstave in podobni dogodki se bodo zvrstili v prihodnjih dneh.

Jezik: Slovenščina
05:20
Glasbeni spoti
Glasbeni (ponovitev)
Glasbeni spoti so video-glasbeni časovni pas in video-glasbena lestvica urbanega slovenskega mainstreama.

Glasba sega od rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike tja do metala, alternative in popa.

Lestvica je na sporedu v petek in v soboto pozno zvečer in zgodaj zjutraj, med tednom pa predvajamo spote po izboru uredništva Točke in lestvičnega zmagovalca tedna.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
06:30
Otroški kanal
Na Otroškem kanalu predvajamo vsebine, ki so namenjene predšolskim in osnovnošolskim otrokom.

Na otroškem kanalu objavljamo besedila, kot so odlomki iz pravljic, kuharski recepti, bonton za otroke, enciklopedija živali in predmetov, otroci najdejo tudi rubriko spoznajmo svoje telo, opis knjig za zanimivo in poučno branje, koledar otroških dogodkov, besedila o vesolju in planetih ter še mnogo drugih vsebin, ki so za otroke zelo zanimive. Tudi Bansi, ki ima na svoji spletni strani rubriko Bansi odgovarja, v vsakem otroškem infokanalu mladim radovednežem odgovori na kakšno vprašanje. Objavljamo tudi prispevke z Bansijem, ki obiskuje vrtce, šole, muzeje, otroške prireditve ...

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
07:00
Minka: Led
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Maisy
Režija: Leo Nielsen
Igrajo: Neil Morrissey, Brian Greene, David Collins, Shane Dundas
Ocena IMDb: 6,8/10

Minkin svet je v risanki prav tako čaroben kot v knjižicah.

Odet v prijetne in živahne barve malo miško kar sam vabi, da raziskuje, išče, odkriva in preizkuša. Minka svet okoli sebe opazuje na poseben način in na stvareh vedno opazi tudi drugo, bolj prikrito plat. Vse mora poizkusiti, kot majhni otroci. Ima pa srečo, da lahko počne marsikaj, česar otroci ne morejo. In potem ti skupaj z Minko sanjajo, kako letijo z letalom in jadrajo z jadrnico.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 1999
07:05
Živalski čira čara
Risani
Je ptica? Je medved? Je Živalski čira čara! Ugibanje je zabavno.

Vam je velik rilec znan? Kaj pa črno bela dlaka? In kaj menite o malčku, ki se plazi naokrog zelo počasi? Škatlica vam pomaga z namigi. Korak za korakom ugotovite, katera žival se skriva v njej.

Jezik: Slovenščina
07:10
Pujsek Bibi: Zvezda
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Wibbly Pig

V Bibijevem čarobnem svetu je mogoče prav vse.

Bibi ima tremo zaradi predstave, v kateri bo nastopal. Meni, da potrebuje kanček sreče, da bo šlo vse tako, kot je treba. Nato na vrtu naleti na srebrno zvezdico. To je gotovo njegova srečna zvezda. Prosi jo za srečo, a zvezdica mu pove, da ne potrebuje sreče – le potruditi se mora in dati vse od sebe. Bibi ni ravno prepričan o tem, zato se dogovorita, da ji bo pomagal vrniti se na nebo in se pri tem naučil vse o sreči. Ko jo skuša spraviti više in više, mu zvezdica pokaže, da tudi rastline, ki rastejo, in pajki, ki pletejo mreže, ne potrebujejo sreče, temveč morajo za svoj uspeh trdo garati. Bibi končno razume in njegova predstava je zelo uspešna.

V Bibijevem čarobnem svetu je mogoče prav vse. Z njim se igramo skrivalnice, skačemo na trampolinu in z baloni poletimo do mavrice. Bibi nas popelje v pravljični svet, daleč stran od vsakdanjih skrbi.

Jezik: Slovenščina
07:30
Božičkov vajenček: Girlande, girlande
Risani (ponovitev)
Vsakih 135 let napoči čas, ko se mora Božiček, kakor velevajo pravila, po 178 letih dobrega in vdanega službovanja upokojiti.

Petnajst let preden se Božiček poslovi, se njegovi palčki odpravijo v svet, da bi našli njegovega namestnika: osirotelega fantiča po imenu Nikolaj, ki je dobrega in čistega srca. Tako Nikolaj iz Avstralije prispe na severni tečaj. Petnajst let je Božičkov vajenček. Uči se zvijač Božičkove obrti, med drugim spuščanja po dimniku in upravljanja sani. Stari Božiček je sijajen učitelj. Nikolaj s palčkom Edgarjem, jelenom Rudolfom in severnim medvedkom Rufusom hiti iz ene nepozabne dogodivščine v drugo.

Jezik: Slovenščina
07:40
Čarli in Lola: Nisem zaspana in ne bom šla spat
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Charlie and Lola
Režija: Kitty Taylor
Igrajo: Morgan Gayle, Ryan Harris, Daniel Mayers, Clementine Cowell, Jethro Lundie-Brown, Maisie Cowell
Ocena IMDb: 7/10

Čarli in Lola sta bratec in sestrica.

Čarli se sprašuje, ali bo Lola sploh kdaj tako zaspana, da bo šla spat. Ona pa se ne da: najprej skupaj s tigri pije jagodnik, nato si z levom umiva zobe, preganja kite iz kopalne kadi ter raja s parom plešočih psov. Ko pa jo Čarliju vendarle uspe spraviti v posteljo, ga čaka presenečenje.

Lola je brezmejno zvedava in hihitava štiriletnica, Čarli pa bister in prijazen sedemletnik, ki premore neskončno mero potrpežljivosti. Še dobro, saj jo ob sestri, ki se ob slehernem koraku čudi svetu okoli sebe, vsak dan odkrije kaj novega, mnogokrat pa si tudi kaj trmoglavo vtepe v glavo, resnično potrebuje. Prijetno in zabavno je pogledati na življenje skozi njune oči.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 2005
07:50
Simfonorije: Balon
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Symfollies
Režija: Liliana Bocanegra
Igrajo: Nerea Camacho, Orian Suarez, Miguel de Miguel, Modesto Lacen, Norma Martínez, Ricardo Vesga
Ocena IMDb: 7/10

Glavni junaki so iz družine godal: bratec Stradi in sestra Viola, njuna mama Celinka in oče Bas.

Skupaj z drugimi glasbili simfoničnega orkestra bratec Stradi in sestra Viola, njuna mama Celinka in oče Bas doživljajo neverjetne dogodivščine. Animirana serija brez besed prinaša mojstrovine klasične glasbe v novi, privlačni preobleki in vabi otroke v čarobni svet not.

Država: Belgija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2000
07:55
Zgodbe iz školjke: Bukvožerček: Bobek in barčica
Kulturni (ponovitev)
Serija oddaj za spodbujanje branja v 1. triletju osnovne šole.

Barbara bo predstavila Bobka, fantiča, ki je na jezeru zagledal čoln. A takoj ko je skočil nanj, se je z brega oglasila miška, ki si je želela z njim, in za njo še žabica, pa zajček in lisica. Ko se jim je pridružil še medved, pa se je zapletlo.

Spet so tukaj: Bukvožerčki, najmlajši bralci. Čeprav so njihove knjige tanjše, njihove zgodbe niso nič manj zanimive. Pripovedovanje v oddajah pa je kot igra: polno spontanih odzivov, poudarjanja besed z zanje pomembnim čustvenim nabojem, s kratkimi premolki za premislek, z uporabo predmetov, ki jih spominjajo na zgodbo, in predvsem s samosvojo interpretacijo zgodbe. V serijah oddaj Bukvožerček in Bukvožer smo prepletli izpovedno moč knjig z močjo televizijskega medija. Zamisel je zelo preprosta: vsakič drug otrok z vsakič drugačno knjigo, ki jo predstavi na samosvoj, izviren način. Z otroki v glavni vlogi je poučni ton oddaje dobil novo razsežnost: vrstniki sporočajo vrstnikom, da branje ni nujno zlo, ampak zanimiva, privlačna in zabavna izkušnja. Branje je lahko izziv! Televizija in knjiga pa še zdaleč nista tekmici, temveč zaveznici v prizadevanju za otrokov bralni razvoj.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
08:00
Zgodbe iz školjke: Martina in ptičje strašilo: Zobozdravnik
Družinski
Igrajo: Martina Maurič Lazar, Aljoša Koltak

Poznate zgodbo o Martini, ki stanuje v loncu, in njenem prijatelju Dečku, ptičjem strašilu, ki prihaja k njej na obisk s svojega polja?

Začelo se je zelo preprosto. Najprej je bila Martina sama. V svojem svetu nekje sredi oblakov je zjutraj prilezla iz pisanega lonca in zvečer vanj odšla spat. Vmes pa je počela marsikaj zanimivega. Lepega dne pa v njen svet vstopi … ptičje strašilo! Strašilo je sprva precej nerodno, počasi pa postane odličen tovariš pri Martininih domislicah. Ta se zelo veseli: končno ima nekoga, ki mu lahko reče lepo besedo, ki ga lahko nauči kaj novega in mu včasih tudi ponagaja. Tako sta Martina in strašilo z vsakim dnem bolj nerazdružljiva prijatelja, ki skupaj odkrivata svet okoli sebe in se zabavata.

Otroci, ki imajo težave s sluhom in govorom, so prikrajšani za mnoge stvari, ki so sestavni del otroštva njihovih vrstnikov. Ena od teh je svet pravljic, ki buri in bogati otroško domišljijo in se ostali otroci srečujejo z njim tudi v televizijskih oddajah.

To vrzel skušamo zapolnjevati v Otroškem in mladinskem programu TV Slovenija. V sodelovanju z Zavodom za slušno in govorno motene iz Ljubljane že od leta 1990 pripravljamo oddaje z naslovom »Zgodbe iz školjke«. Gre za izbor že posnetih otroških oddaj, prevedenih v znakovni jezik.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
08:15
Na poti z Mepijem kranjskih gimnazijcev
Režija: Božo Grlj

MEPI je mednaroden program, namenjen netekmovalnemu preizkušanju na številnih področjih.

V program MEPI se lahko vključujejo mladi med 14. in 25. letom. Njegovo bistvo tiči precej globlje od samih rezultatov pri določenih izzivih. Vzpodbujal naj bi predvsem osebno rast, samozavest, spoštovanje sebe in okolice. Čeprav je program, ki ga izvajajo že v 130 državah, zasnovan tudi tekmovalno, pa je edina tekma, ki jo posameznik bije, tekma s samim seboj. V ospredje pa ob tem pogosto privrejo prave prvine prijateljstva in tovarištva. V program MEPI je že nekaj let vključena tudi Gimnazija Kranj. Naša ekipa se jim je pridružila na eni izmed glavnih preizkušenj – na večdnevni odpravi.

Jezik: Slovenščina
09:05
Lovci teme
Režija: Igor Vrtačnik

Leta 1937 se je v skupinici študentov naravoslovcev v vasi Rača pod Velebitom rodilo slovensko potapljaštvo.

Že leto za tem pa sta pobudnika skupine, brata Ivan in Dušan Kuščer, posnela tudi prve podvodne fotografije le z nekajletnim zamikom za prvimi podvodnimi posnetki Francoza Luisa Boutana in Nemca Hansa Hassa, ki je tudi avtor prvega podvodnega filma, posnetega leta 1949 na Karibih. Marjan Richter je le tri leta za Hassom posnel prvi slovenski podvodni film, Sprehodi pod morjem, Mile de Gleria pa Salpe. Leta 1958 so sodelavci inštituta za elektroveze izdelali verjetno prvi sistem za prenos televizijske slike pod morjem. Tem zavidljivo uspešnim in romantičnim pionirjem so sledile generacije vrhunskih in nadarjenih slovenskih podvodnih fotografov.

Lovci teme je film o začetkih potapljanja in podvodne fotografije ter o želji po odkrivanju neznanega.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
09:50
Village Folk - Ljudje podeželja: Sejem malih sirarjev
Dokumentarni
Oddaja o ljudeh s podeželja.

V mestu Bra v Piemontu so se zbrali mali sirarji iz vsega sveta in na ulicah in trgih ponudili več sto različnih sirov. Pravi sejem biotske raznolikosti. Anna Karine ima sirarno na Norveškem, kjer izdeluje »glitos« sir, ki ga pripravijo s karamelizacijo sladkorja, Eirny iz Islandije nam predstavi skyr, Roberto nam pove zgodbo o siru-torti, ki je dobil ime po Mona Lizi. V Bra so prišli tudi mali kmetje iz Afrike, Julius se ukvarja, tako kot že njegovi predniki, s prirejo mleka v Keniji, Fantalle je pastir kamel iz Etiopije. Kamelje mleko in jogurt z dodatkom saj oziroma oglja, ki ga izdeluje Julius, sta tudi zdravilna. Sejem sirov malih sirarjev organizira mednarodno združenje Slow Food, ki s svojimi projekti ščiti male kmete in pridelke in izdelke, ki zaradi nadvlade multinacionalk, ki se ukvarjajo s hrano, danes pospešeno izginjajo.

Jezik: Slovenščina
10:15
Hišica v preriji
Drama, 7. sezona, 2. del (ponovitev)
Izvirnik: Little House on the Prairie: Laura Ingalls Wilder
Režija: Michael Landon
Igrajo: Michael Landon, Melissa Gilbert, Lindsay Greenbush, Sidney Greenbush, Karen Grassle, Melissa Sue Anderson
Ocena IMDb: 7,4/10

Almanzove sanje o gradnji hiše se ne uresničujejo po načrtu, zato je prisiljen prestaviti poroko do takrat, ko se bo spet postavil na noge. Laura ima idejo, kako bi lahko več zaslužila, vendar to povzroči hude težave v njuni zvezi. Medtem pa je Eliza Jane prepričana, da je našla ljubezen svojega življenja.

Charles Ingalls se z družino preseli iz regije Big Woods v Wisconsinu v rodovitnejši predel Kansasa.

Charles se z ženo in hčerkami preseli v Kansas. Bujna indijanska pokrajina mu že med potjo postane všeč. Z ženo in tremi hčerami se hitro ustalijo. V novem okolju doživljajo tako srečne kot manj srečne trenutke, od rojstev, praznovanj, do požarov, soočiti pa se morajo predvsem z dejstvom, da si ni tako lahko ustvariti stabilen dom, kot izgleda na prvi pogled.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1980
11:05
Halo TV
Informativni
Svetovalna kontaktna oddaja, ki išče odgovore na vprašanja gledalcev.

Strokovnjaki z različnih področij, ki se tako ali drugače dotikajo vsakdanjega življenja povprečnega človeka, odgovarjajo na konkretna vprašanja in dileme gledalcev po telefonu, preko elektronske pošte in pisem. Oddaja je zastavljena izrazito interaktivno, gledalci jo sooblikujejo, vprašanja gledalcev so v prvem planu, oddaja je pravzaprav servis gledalcem, saj jim gostujoči strokovnjak ponuja različne nasvete s področja prava, zdravstva, psihologije, medosebnih odnosov, ... Oddaja se z izbiro tematik odziva tudi na dnevne aktualne dogodke.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
12:10
Dobro jutro
Zabava
Izčrpne in kakovostne servisne informacije, koristni nasveti za vsakdanje življenje in raznovrstne razvedrilne vsebine za lepši začetek dneva.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger. Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah; tako vsako leto v odmevni akciji TV-poroka pred televizijskimi kamerami poročimo par, ki ga izberejo gledalci, hkrati pa s strokovnjaki razpravljamo o partnerskih in družinskih odnosih. V televizijski akciji »Moje zdravo telo« pa gledalce spodbujamo k bolj zdravemu življenjskemu slogu in spoznavamo trende pri ohranjanju mladostnosti in vitalnosti. Oddaja Dobro jutro je upoštevajoč delež televizijskih gledalcev med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejših slovenskih medijskih priznanj – strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo. Oddaja Dobro jutro se podaljšuje v Dober dan, s katerim v sodelovanju z RTV centrom Koper v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin, z gledalci razpravljamo o fenomenih sodobne družbe in pripravljamo atraktivno kuharsko tekmovanje za gledalce. Dober dan ima svetovalni predznak in je nadgradnja Dobrega jutra.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
14:40
Dober dan
Zabava
Dobro jutro se podaljšuje v Dober dan.

V sodelovanju z RTV centrom Koper v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin, z gledalci razpravljamo o fenomenih sodobne družbe in pripravljamo atraktivno kuharsko tekmovanje za gledalce. Dober dan ima svetovalni predznak in je nadgradnja Dobrega jutra.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
15:45
New neighbours – Novi sosedje: Zavrženi!
Dokumentarni
»Zavrženi« je zgodba o romskih beguncih s Kosova, ki živijo v revni četrti Veliki Rit v Novem Sadu.

Pri tamkajšnjih ljudeh niso dobrodošli zaradi svojih navad in drugačne miselnosti. Med vojno na Kosovu leta 1999 so morali ti ljudje zbežati pred Albanci in etničnim čiščenjem, zaradi albanskega jezika, ki ga govorijo, in zaradi muslimanske vere pa jih imajo srbski sosedi za Albance. Niti predstavljali si niso, da bodo tudi v Srbiji v nevarnosti. Kadar koli se na Kosovu zgodi napad na Srbe, imajo ti ljudje v Srbiji velike težave. Leta 2004 so denimo srbski skrajneži vpadli v Veliki Rit in se znesli nad njimi, v Beogradu in Nišu pa porušili dve mošeji.

Jezik: Slovenščina
16:20
Čarokuhinja pri atu: Severnoafriška kuhinja
Kulinarika
Poglejte si Gojmirja Lešnjaka Gojca v vlogi kuharskega ata.

Predstavili bomo malo širšo krajino na severu kontinenta Afrika, natančneje Magreb, po arabsko zahod. Najbolj vsakdanje živilo v Magrebu je pšenica, znana pod imenom kuskus, mi bomo dodali zraven še mesno jed, in sicer kebab žepke.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
16:55
Hišica v preriji
Drama, 7. sezona, 3. del
Izvirnik: Little House on the Prairie: A New Beginning
Režija: Michael Landon
Igrajo: Michael Landon, Melissa Gilbert, Lindsay Greenbush, Sidney Greenbush, Karen Grassle, Melissa Sue Anderson
Ocena IMDb: 7,4/10

Jonathan in Andy Garvey se preselita v kraj Zaspano oko, da bi si ponovno uredila življenje. Jonathan postane šerifov namestnik, vendar pa je njegovo delo nevarno in ogroža tudi njegovega sina.

Charles Ingalls se z družino preseli iz regije Big Woods v Wisconsinu v rodovitnejši predel Kansasa.

Charles se z ženo in hčerkami preseli v Kansas. Bujna indijanska pokrajina mu že med potjo postane všeč. Z ženo in tremi hčerami se hitro ustalijo. V novem okolju doživljajo tako srečne kot manj srečne trenutke, od rojstev, praznovanj, do požarov, soočiti pa se morajo predvsem z dejstvom, da si ni tako lahko ustvariti stabilen dom, kot izgleda na prvi pogled.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1980
17:55
FIFA svetovno klubsko prvenstvo: Polfinale
Športni (v živo)
Prenos iz Abu Dabija.

Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
20:00
Športnik leta 2017
Kulturni (v živo)
Prenos prireditve iz Cankarjevega doma.

12. decembra bomo izvedeli, kdo so slovenski športniki leta 2017. Lani je naziv športnika leta osvojil smučarski skakalec Peter Prevc, športnica leta je postala judoistka Tina Trstenjak, hokejska reprezentanca Slovenije pa je prejela naziv ekipe leta. Obetavna športna osebnost leta 2016 je postala športna plezalka Janja Garnbret, najboljša športnica med invalidi pa strelka Veselka Pevec.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
21:15
Smučanje prostega sloga: Smučarski kros
Športni
Svetovni pokal, posnetek iz Arose.

Arosa bo 12. decembra gostila tekmo svetovnega pokala v smučarskem krosu. Lani je bila na tem prizorišču med ženskami najboljša Kanadčanka Marielle Thompson, med moškimi je slavil domačin, Švicar Romain Détraz, Filip Flisar pa je osvojil 13. mesto. Kdo bo najboljši tokrat?

Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
22:35
Onstran zrcala
Drama (ponovitev)
Izvirnik: Såsom i en spegel
Režija: Ingmar Bergman
Igrajo: Harriet Andersson, Gunnar Björnstrand, Max von Sydow, Lars Passgård
Ocena IMDb: 8,1/10

O razbiti družini zlomljenih posameznikov, ki so izgubili vez drug z drugim in jo poskušajo ponovno vzpostaviti, čeprav se zdi njihov trud zaman.

V švedski meščanski družini, ki preživlja dopust na enem izmed samotnih otokov Severnega morja, so vezi že dolgo krhke. Oče David je pisatelj, ki zanemarja družino in se posveča književnosti. Zdaj pa družini preti nova tragedija. Davidova odrasla hči Karin trpi za shizofrenijo in na otok pride z možem Martinom, ki jo ljubeče spodbuja. Martin ne sluti, da se njeno stanje hitro poslabšuje ... Na drugi strani se njenega drsenja v norost zaveda oče, ki je prebral hčerin dnevnik, a je tako čustveno distanciran do družine, da ji ne zna pomagati. Karin doživi hudo shizofrenično epizodo s prisluhi in religioznimi prividi. Prepričana je, da jo bog čaka na drugi strani vrat v zgornjem nadstropju počitniške hiše. Ravno ko se odprejo vrata, se na otok spusti helikopter in njen privid boga se spremeni v halucinacijo pretečega pajka. Karin se dokončno zlomi, misleč, da ni dobrega boga.

Film poglobljeno obravnava zlomljeno duševnost, vero in njen nujni kontrapunkt, dvom. Konec je srečen in nesrečen, saj se na podlagi hčerinega duševnega razpada pobotata oče in sin: žarek upanja posije šele na ozadju katastrofe.

Država: Švedska
Jezik: Švedščina
Leto: 1961