TV sporedi

TV spored - Slovenija 2

Oglejte si TV spored na enem mestu...

SLO 2
TV spored za Slovenija 2

spored za datum: 13.04.2017
00:00
Glasbeni spoti
Glasbeni
Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
01:00
Nogomet: Maribor - Olimpija
Športni (ponovitev)
Komentar: Ivo Milovanovič

Pokal Slovenije, polfinale, povratna tekma, posnetek iz Maribora.

Ljubitelji nogometa bodo zopet prišli na svoj račun, saj se v Ljudskem vrtu v Mariboru obeta poslastica. Na povratni polfinalni tekmi za pokal Slovenije se bosta pomerila domači Maribor in ljubljanska Olimpija. Olimpija je sicer brez zmage že od 4. decembra.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
02:45
Zabavni kanal
Informativni
Zabavni infokanal ponuja obilico dobre glasbe in novice iz sveta zabave.

Ob spremljanju Zabavnega infokanala lahko preberete najbolj sveže novice iz sveta znanih - tako slovenskih kot tujih zvezd. Če ste ljubitelji najbolj nenavadnih in nemogočih zgodb, si lahko preberete tudi te. Čaka vas tudi horoskop, ki ga lahko spremljate prav vsak dan. Izveste tudi, katere družabne prireditve, koncerti, razstave in podobni dogodki se bodo zvrstili v prihodnjih dneh.

Jezik: Slovenščina
05:25
Glasbeni spoti
Glasbeni
Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
06:30
Otroški kanal
Na Otroškem kanalu predvajamo vsebine, ki so namenjene predšolskim in osnovnošolskim otrokom.

Na otroškem kanalu objavljamo besedila, kot so odlomki iz pravljic, kuharski recepti, bonton za otroke, enciklopedija živali in predmetov, otroci najdejo tudi rubriko spoznajmo svoje telo, opis knjig za zanimivo in poučno branje, koledar otroških dogodkov, besedila o vesolju in planetih ter še mnogo drugih vsebin, ki so za otroke zelo zanimive. Tudi Bansi, ki ima na svoji spletni strani rubriko Bansi odgovarja, v vsakem otroškem infokanalu mladim radovednežem odgovori na kakšno vprašanje. Objavljamo tudi prispevke z Bansijem, ki obiskuje vrtce, šole, muzeje, otroške prireditve ...

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
07:00
Minka: Letalo
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Maisy
Režija: Leo Nielsen
Igrajo: Neil Morrissey, Brian Greene, David Collins, Shane Dundas
Ocena IMDb: 6,6/10

Minkin svet je v risanki prav tako čaroben kot v knjižicah.

Minkin svet je odet v prijetne in živahne barve in malo miško kar sam vabi, da raziskuje, išče, odkriva in preizkuša. Minka svet okoli sebe opazuje na poseben način in na stvareh vedno opazi tudi drugo, bolj prikrito plat. Vse mora poizkusiti, kot majhni otroci. Ima pa srečo, da lahko počne marsikaj, česar otroci ne morejo. In potem ti skupaj z Minko sanjajo, kako letijo z letalom in jadrajo z jadrnico.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 1999
07:05
Krtek: Krtek in poplava
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Krtek
Režija: Zdenek Miler
Igrajo: Antonín Jedlicka, Frantisek Filipovský, Josef Hlinomaz, Artus Kalous, P. Kysela, E. Smítková
Ocena IMDb: 8,2/10

Risanka o dogodivščinah malega krtka in njegovih prijateljev.

Najprej nastanejo kupčki zemlje na travniku ali na cvetlični gredi ali kje drugje. Nato se iz kupčka prikaže troje črnih laskov, dvoje velikih temnih oči in rdeč nosek. Čisto na koncu, hipec preden ga zagledamo, se razleže nalezljiv smeh. Krtek! Njegove prigode spremljajo otroci širom po svetu že več kot 20 let. Za vse njih na široko odpira oči in raziskuje naravo nad zemljo in pod njo. Radoveden, kakor je, otroke opogumlja in jih, poln domislic, navdušuje. Brez besed. Verjetno je prav v tem skrivnost njegovega uspeha.

Država: Češka
Jezik: Slovenščina
07:10
Ozi bu: Zdravnica
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Ozie Boo
Režija: Olivier Lelardoux

Nove dogodivščine naših malih pingvinjih prijateljev - Nedija, Nelči, Tedija, Edija in Fredija - so polne novih prijateljev in veselih pesmic.

Ozi Buji so majhni pingvini. Vsak ima svoj značaj in svojo barvo kljuna in nožic. Modre ima Nedi, rožnate Nelči, rdeče Tedi, zelene Edi in oranžne Fredi. Skupaj živijo med ledom in snegom in počnejo najrazličnejše reči: drsajo, kolesarijo, igrajo nogomet, pojejo, se učijo in sanjajo. In se ves čas pogovarjajo s pripovedovalcem, ki pazi nanje.

Država: Francija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2005
07:15
Kravica Katka: Godrnjavi lisjak
Risani
Izvirnik: Connie The Cow
Režija: Michelle MacLaren
Igrajo: Bryan Cranston, Anna Gunn, Aaron Paul, Dean Norris, Betsy Brandt, RJ Mitte

Prikupna Katka je prijazna, navihana in zvedava mlada kravica, ki vsak dan izve kaj novega o svetu, ki jo obdaja.

Kravica Katka svoj gobček vtakne prav v vse, zato jo na vsakem koraku čakajo dogodivščine, zvečer pa se zadovoljno privije v naročje ljubečima mamici in očku. Marsikaj novega se nauči tudi od modre babice Klare. Njeni prijatelji – potepuški kuža Paki, preprosti ptič Fič, godrnjavi lisjak Grega in še cela množica drugih – so prav tako vsak po svoje zanimivi in vsak primakne svoj drobec k pestremu mozaiku življenja v naravi.

Jezik: Slovenščina
07:25
Pujsek Bibi: Zvezda
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Wibbly Pig

V Bibijevem čarobnem svetu je mogoče prav vse.

Bibi ima tremo zaradi predstave, v kateri bo nastopal. Meni, da potrebuje kanček sreče, da bo šlo vse tako, kot je treba. Nato na vrtu naleti na srebrno zvezdico. To je gotovo njegova srečna zvezda. Prosi jo za srečo, a zvezdica mu pove, da ne potrebuje sreče – le potruditi se mora in dati vse od sebe. Bibi ni ravno prepričan o tem, zato se dogovorita, da ji bo pomagal vrniti se na nebo in se pri tem naučil vse o sreči. Ko jo skuša spraviti više in više, mu zvezdica pokaže, da tudi rastline, ki rastejo, in pajki, ki pletejo mreže, ne potrebujejo sreče, temveč morajo za svoj uspeh trdo garati. Bibi končno razume in njegova predstava je zelo uspešna.

V Bibijevem čarobnem svetu je mogoče prav vse. Z njim se igramo skrivalnice, skačemo na trampolinu in z baloni poletimo do mavrice. Bibi nas popelje v pravljični svet, daleč stran od vsakdanjih skrbi.

Jezik: Slovenščina
07:35
Pipi, Pupu in Rozmari: Vampir
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Pipi, Pipu' e Rosemarina

Naši trije prijatelji Pipi, Pupu in Rozmari vsepovsod iščejo mamočija.

Pipija, Pupuja in Rozmari napade netopir, ki misli, da je vampir. Ko jih mine strah in spoznajo, da imajo opravka z motenim bitjem, mu skušajo pomagati. Pipi se prelevi v psihiatra in netopirju z nenavadno terapijo pomaga, da ga sreča pamet. Netopirju poiščejo nov dom, kjer spozna čedno netopirko.

Naši trije prijatelji Pipi, Pupu in Rozmari potujejo po svetu ter iščejo mamočija – ki je pol mama in pol očka.

Pipi je zabaven rakun, Pupu živahen ptiček, Rozmari pa zelo bistra zajklja. Na neverjetnem popotovanju doživljajo nepozabne pustolovščine ter se soočajo z velikimi življenjskimi preizkušnjami.

Jezik: Slovenščina
07:40
Čarli in Mimo: Čarli in cvetlice
Risani (ponovitev)
Izvirnik: T'choupi et Doudou (Charley & Mimmo)
Ocena IMDb: 6,6/10

Čarli je, kot vsi triletniki, poln veselja in energije.

Čarli z mamo Laro, očkom Tjažem in s sestrico Špelco živi v hišici z vrtom. Pogosto prideta na obisk dedek Sašo in babica Irena, pa tudi strici in tete poskrbijo, da Čarliju nikoli ni dolgčas. Skupaj s svojim medvedkom, malim Mimom, se igra, raziskuje naravo, preživlja zgode in nezgode in se nasploh skuša čim bolje znajti v tem pisanem svetu.

Jezik: Slovenščina
Leto: 2000
07:45
Krtji sestrici: Krtji sestrici in hrupen dan - Krtji sestrici se drsata
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Mole sisters
Ocena IMDb: 6/10

Risanka Krtji sestrici je narejena po knjižni predlogi kanadske avtorice Roslyn Schwartz.

Serija prikazuje zanimive dogodivščine sestric krtic, ki raziskujeta svojo okolico. Samostojni in radovedni sestrici, polni energije, napolnita z optimizmom in radostjo še tako vsakdanje početje, pa naj bo to kotaljenje po hribu, zibanje na vejah ali čofotanje po blatnih lužah.

Ta očarljiva animirana serija buri domišljijo in uči predšolske otroke, naj spoštujejo in cenijo naravo, ki jih obdaja.

Država: Kanada
Jezik: Slovenščina
Leto: 2003
07:55
Hrček Miha: Zajec in žaba
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Hrček Miha
Režija: Katarina Nikolov

Risanka, ki predšolskemu otroku preko ljudskih basni prenaša vrednote in pojasnjuje socialne interakcije in vedenje v odnosih.

Hrček Miha je 'gospod v zrelih letih'. Njegov skromni dom je poln zanimivih stvari, med drugim tudi knjig, iz katerih nam preko basni razkriva stare ljudske modrosti. V njegovih zgodbah največkrat nastopajo priljubljene živali iz gozda, travnikov in polj: štorklja Helena, koza Rozi, vrana Ana, žabec Grega, zajec Uhec ...

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
08:00
Vetrnica: Sreča je ... telovadba v vrtcu
Družinski (ponovitev)
Otroke razveseljujejo drobne malenkosti, ki se odraslim zdijo komaj opazne.

Veselje in sreča je že tako majhna stvar, kot je telovadba v vrtcu.

Jezik: Slovenščina
08:05
Zgodbe iz školjke: Zlatko Zakladko: Olimski čaj
Kulturni
Zlatko Zakladko je otroška in mladinska oddaja, v kateri spoznavamo rastline, ki jih najdemo v naravi.

Če mislite, da so zakladi le tisoč milj pod morjem, se motite. Zlatko Zakladko vas vabi v naravo. Skupaj boste odkrivali skrivnostne kotičke in spoznavali čudovit svet rastlin. Koliko čarovnij in modrosti je povezanih z njimi! Bi se želeli osvežiti z zdravilnim čajem? Ali pa bi se radi naučili pripraviti čisto posebno sladico? Potem ne smete zamuditi naših potepanj po Sloveniji! Zaklad se pogosto skriva tam, kjer najmanj pričakujete.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
08:20
Ninino okno
Kratki (ponovitev)
Kratki igrani film EBU.

Ninin svet je uničen, ko očka pride domov z novo prijateljico, ki naj bi živela z njima. Ampak to še ni vse: s seboj je pripeljala tudi novega bratca!

Država: Bolgarija
Jezik: Bolgarščina
08:35
To bo moj poklic: Inženir mehatronike, mehatronik, tehnik
Kulturni, 2. sezona, 7. del (ponovitev)
Vse to je združeno v poklicu tehnik mehatronike in inženir mehatronike.

Če se zanimate za ta dva obetavna poklica, bo tokratna oddaja iz serije To bo moj poklic pravi razlog, da sedete pred televizijske zaslone.

Avtomatizacija, robotika, proizvodni sistemi, strojništvo, elektrotehnika, računalništvo in še bi lahko naštevali ...

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
09:05
To bo moj poklic: Zobozdravstveni tehnik, zobozdravnik
Kulturni, 2. sezona, 8. del (ponovitev)
Kako sodelujeta zobozdravnik in zobotehnik? Ste vedeli, da je delo zobotehnika – strokovnjaka, ki izdeluje zobne nadomestke, ne le precizno in odgovorno, pač pa tudi ustvarjalno? Poklic je primeren za vse, ki imajo dobro razvite ročne spretnosti, smisel za estetsko oblikovanje in občutek za barvne odtenke. Zobotehnik je zdravstveni delavec, usposobljen za vrsto zahtevnih strokovnih del na področju laboratorijske stomatoprotetike. Več o poklicu zobotehnika in zobozdravnika boste izvedeli v tokratni oddaji To bo moj poklic.

Koliko let in kakšna znanja so potrebna, da postaneš zobozdravnik?

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
09:55
Hišica v preriji
Drama, 1. sezona, 9. del (ponovitev)
Izvirnik: Little House On The Prairie
Režija: Michael Landon
Igrajo: Michael Landon, Melissa Gilbert, Lindsay Greenbush, Sidney Greenbush, Karen Grassle, Melissa Sue Anderson
Ocena IMDb: 7,3/10

Gospodična Beadle se je poškodovala v nesreči, zato jo v šoli začasno nadomešča Caroline. V tem času sočustvuje s starejšim in bolj tihim študentom po imenu Abel McCay, ki se nerad uči.

Charles Ingalls se z družino preseli iz regije Big Woods v Wisconsinu v rodovitnejši predel Kansasa.

Charles se z ženo in hčerkami preseli v Kansas. Bujna indijanska pokrajina mu že med potjo postane všeč. Z ženo in tremi hčerami se hitro ustalijo. V novem okolju doživljajo tako srečne kot manj srečne trenutke, od rojstev, praznovanj, do požarov, soočiti pa se morajo predvsem z dejstvom, da si ni tako lahko ustvariti stabilen dom kot izgleda na prvi pogled.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1974
10:55
Slovenski magazin
Magazin (ponovitev)
Slovenski magazin je mozaična oddaja o Sloveniji informativno-feljtonskega tipa, o njenih ljudeh, običajih, tradiciji, ...

Na Zelenici nad Ljubeljem je zadnja leta uspešno zaživel Gorniški učni center.

Slikar Arjan Pregl se s humorjem in ironijo odziva na družbeno dogajanje.

Nataša Prestor izdeluje malo lončeno plastiko, motive za svoje umetnine črpa v ljudskem izročilu.

Boštjana Pavliča pa so zasvojile sončne ure.

Belokranjske pisanice sodijo med najlepše okrašena velikonočna jajca.

Pddaja Slovenski magazin predstavlja kulturno in zgodovinsko dediščino, gospodarske in turistične potenciale države. Velik poudarek daje promociji izvirne, avtohtone slovenske ustvarjalnosti. Namenjena je tuji javnosti, pa tudi Slovencem po svetu. Že od marca 1993 ga, nemško inačico, redno objavlja satelit 3 SAT - Kultur Kanal /skupna satelitska televizija javnih televizij - ORF, ZDF, ARD in SRG/. Pohvalimo se lahko, da smo edina TV izven nemškega govornega področja, ki ima na 3 SAT-u reden termin. Angleška inačica se predvaja tedensko v New Yorku, vsako nedeljo na kanalu 25 WNYE. Program je viden na območju mesta New York, delu države New Jersey ob meji z New Yorkom in primestnih delih države New York. Oddajo redno objavljata izobraževalni program SCOLA v ZDA in evropski satelit EBS. Slovenski magazin je tudi del etničnega programa v Berlinu, Sydneyju, Melbournu, Buenos Airesu in Vancouvru, na kanalu Shaw Multicultural Channel. Oddajo objavlja v italijanskem jeziku TV Koper-Capodistria, posamezne prispevke iz oddaje pa tudi Euronews. V programu TV Slovenija objavljamo izmenjaje enkrat nemško, drugič angleško verzijo.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
11:40
Kino fokus
Kulturni (ponovitev)
Kino fokus je oddaja o filmu, v kateri predstavljamo novosti iz sveta sedme umetnosti doma in po svetu.

Urednica in voditeljica je Mateja Valentinčič.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
12:05
Dobro jutro
Zabava (ponovitev)
Izčrpne in kakovostne servisne informacije, koristni nasveti za vsakdanje življenje in raznovrstne razvedrilne vsebine za lepši začetek dneva.

Ponedeljki bodo rezervirani za promocijo zdravega življenjskega sloga in za zdravstvene nasvete s kredibilnimi strokovnjaki, razpravljali bodo tudi o partnerskih in družinskih odnosih. Bodoči mladoporočenci že lahko razmišljajo o prijavi v akcijo TV-poroka, v kateri bodo tudi to sezono pred televizijskimi kamerami poročili par po izboru gledalcev. Ob torkih bo poudarek na informativnih vsebinah, s strokovnjaki, gledalci in komentatorji bodo razpravljali o aktualnih družbenih temah. Mojca Mavec bo v sredinem jezikovnem kotičku skrbela za pravilno rabo slovenščine. Sredi tedna pa bodo gledalci deležni tudi najbolj preprostih receptov in predlogov za okusna kosila in prigrizke. Četrtek bo dan za najbolj zabavno nagradno igro in nasvete iz domače lekarne, teden pa bodo zaključili z nasveti za sodobne gospodinje in s predstavitvijo lokalnih posebnosti iz različnih slovenskih krajev. Za vse, ki oddaje med tednom ne utegnejo spremljati pa bo ob sobotah, med 7.00 in 9.00 na 2. programu Televizije Slovenija, na sporedu Najboljše jutro – kolaž najbolj zanimivih rubrik preteklega tedna.

Koprski ustvarjalci oddaje Dobro jutro bodo še naprej ob torkih ustvarjali oddajo Dober dan, ob četrtkih pa Dobro jutro. Rdeča nit torkove oddaje bo tudi v novi sezoni kuhanje s poudarkom na sezonskih in lokalnih sestavinah. Po novem bodo kuharji pripravljali jedi z omejenim proračunom in tako gledalcem predstavili ideje, kaj skuhati, ne da bi pregloboko segli v denarnico. Spremljali bodo tudi aktualno dogajanje na Primorskem, predstavljali zanimivosti in izobraževali gledalce. Četrtki bodo zaznamovani z Vrtincem, rubriko, v kateri bodo gledalcem svetovali o uspešnem starševstvu z Markom Juhantom, o pravnih vprašanjih z notarko Mojco Tavčar Pasar ter o preprečevanju in zdravljenju poškodb s kirurgom Bogdanom Ambrožičem. V novi sezoni bodo oddajo pogosteje ustvarjali na terenu, saj ima Primorska veliko slikovitih krajev, ki jih želijo predstaviti in gledalcem odkriti kaj ponujajo. Gledalci pa bodo oddajo od septembra spremljali v večjem studiu z novo scensko podobo.

Mariborska ekipa oddaje Dobro jutro bo ob sredah in petkih poskrbela, da bodo svoj medijski prostor dobili tudi dogodki in zanimivi ljudje iz severovzhodne Slovenije. Z njimi se bodo družili tako v studiu kot na terenu in tako predstavili utrip življenja v tem delu Slovenije.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
15:20
Posebna ponudba
Informativni (ponovitev)
Svetovalna oddaja za potrošnike.

Življenjski slog ljudi se je zaradi številnih dejavnikov precej spremenil. Z njim so se spremenile tudi potrošniške navade, posledično pa tudi njihove kršitve. Potrošniki se danes srečujemo s povsem drugačnimi težavami in izzivi kot v preteklosti in jim največkrat nismo kos. V uredništvu oddaje Posebna ponudba, ki se ukvarja s potrošniškimi težavami, teme izbiramo glede na aktualno dogajanje v Sloveniji, vprašanja in teme pa nam sporočajo tudi gledalci in gledalke, ki se vse bolj zavedajo, da potrošniki nismo zgolj takrat, ko kupujemo izdelke v trgovini ali plačamo neko storitev, temveč tudi ko sklepamo pogodbe z banko ali zavarovalnico ali ko plačujemo davke za šolstvo, zdravstvo in funkcioniranje države nasploh. Kljub vsemu pa se še vedno ne upamo zahtevati, kar nam pripada. Zato je glavno poslanstvo oddaje Posebna ponudba prav to, da gledalce ozavešča in jim pomaga, da izborijo svoje pravice.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
16:15
Neverjetna živalska čutila: Vid
Dokumentarni, 1. del (ponovitev)
Izvirnik: Super Senses: The Secret Power of Animals: Sight
Režija: Sam Hodgson
Igrajo: Helen Czerski, Patrick Aryee, Tristan Guttridge, Marc Holderied, Andre Kotze, Steve Kroschel
Ocena IMDb: 8,3/10

V prvi oddaji se bomo posvetili živalskemu čutu za vid. Nekatere živali vidijo svet na nadvse nenavadne načine. Vid ptic, kot so orli, sokoli in sove, je večkrat ostrejši od našega, postovke pa lahko vidijo ultravijolično svetlobo. Mačke imajo za očmi posebno odsevno plast, ki izboljša vid ob šibki svetlobi. Lev ponoči vidi osemkrat bolje od nas, in to menda v modrih in zelenih odtenkih. Kameleonu zgradba oči omogoča, da vidi v krogu 360 stopinj. Hobotnici polarizirani vid pomaga, da se usmeri na prosojen plen, kot so meduze. Edinstvena zgradba oči ribe strelca pa popravi popačenje zaradi loma svetlobe, zato lahko zelo natančno zadene plen nad vodno gladino. Spoznali bomo tudi sestavljene oči raka bogomolčarja, ki zaznava ultravijolično in infrardečo svetlobo. Skratka, v oddaji o neverjetnih živalskih čutilih boste videli veliko več, kot je mogoče opaziti s prostim očesom.

Živali se pri sporazumevanju, gibanju v prostoru, iskanju hrane in zagotavljanju varnosti tako kot ljudje zanašajo na svoja čutila.

Mnoge živali so razvile izrazite in zanimivo oblikovane organe zaznave. A zakaj imajo kače razcepljen jezik, sloni velike uhlje, netopirji tako značilne nosove in zakaj se tipalke moljev zdijo podobne peresom? V izobraževalno dokumentarni seriji spoznamo, kako prav telesne oblike in značilnosti živalim zagotavljajo preživetje.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
16:55
Hišica v preriji
Drama, 1. sezona, 10. del
Izvirnik: Little House On The Prairie
Režija: Michael Landon
Igrajo: Michael Landon, Melissa Gilbert, Lindsay Greenbush, Sidney Greenbush, Karen Grassle, Melissa Sue Anderson
Ocena IMDb: 7,4/10

Mary se počuti krivo, ker je ponesreči zlomila Laurino kitajsko lutko, zato domov pripelje rakuna, da bi popravila odnos s sestro. Charles se sprva obotavlja, saj ne ve, ali bi Lauri dovolil obdržati žival, nato pa se odloči, da bi bilo dobro narediti začasno posvojitev, kar potem obžaluje.

Charles Ingalls se z družino preseli iz regije Big Woods v Wisconsinu v rodovitnejši predel Kansasa.

Charles se z ženo in hčerkami preseli v Kansas. Bujna indijanska pokrajina mu že med potjo postane všeč. Z ženo in tremi hčerami se hitro ustalijo. V novem okolju doživljajo tako srečne kot manj srečne trenutke, od rojstev, praznovanj, do požarov, soočiti pa se morajo predvsem z dejstvom, da si ni tako lahko ustvariti stabilen dom kot izgleda na prvi pogled.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1974
17:55
Košarka (M): Rogaška - Zlatorog Laško
Športni (v živo)
Liga za prvaka, prenos iz Rogaške Slatine.

Moštvo Rogaške, ki bo igralo na domačem terenu, je edino, ki je po prvih treh krogih lige NKBM za prvaka še ostalo neporaženo. Zlatorog Laško je na uvodni tekmu Lige za Prvaka proti Rogaški sicer že utrpel poraz, videli bomo ali jim bo tokrat uspel preobrat.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
20:00
Vina sveta
Dokumentarni, 7. del
Izvirnik: The Wine Shows
Režija: Carl Prechezer
Igrajo: Joe Fattorini, Matthew Goode, Matthew Rhys, Amelia Singer, Gizzi Erskine
Ocena IMDb: 9,2/10

Matthew Goode in Matthew Rhys se v Rim odpravita na sladek zajtrk in desertno vino ter se preizkusita v pripravljanju sladic. Res imata sladko življenje! Joe Fattorini obišče Šanghaj in se spoprime z zahtevno nalogo, saj ugotovi, da zahodnjaški opisi vina na Kitajskem ne naletijo na plodna tla. Kuhar Peter Gordon bo skuhal jed, ki jo bo ponudil k svojemu najljubšemu novozelandskemu vinu. Izvedeli bomo še, ali se je mačku sploh mogoče izogniti.

Voditelja oddaje Matthew Goode in Matthew Rhys v tem delu predstavljata zgodbe o nekaterih najosupljivejših vinih sveta.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
20:55
Avtomobilnost
Informativni
Oddaja o prometni varnosti, sodobnih tehnologijah, ekologiji, avtomobilih, motociklih, torej o mobilnosti v najširšem pomenu besede.

To je oddaja o avtomobilizmu, pravzaprav kar o mobilnosti v najširšem pomenu besede, saj so ustvarjalci oddaje dolgoletni strokovnjaki z različnih področji prometne mobilnosti. Tudi za to oddaja nosi ime Avtomobilnost, pri gledalcih pa se bo trudila ustvariti status servisno informativne oddaje, ki voznico in voznika na sproščen, moderen in strokovno neoporečen način informira o novostih s področja varnosti, ekologije, tehnologije, avtomobilizma.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
21:25
Ambienti
Informativni (ponovitev)
Razvedrilno-svetovalna oddaja, ki vas bo popeljala v najbolj domiselno opremljene slovenske domove.

Oddaja Ambienti je prva slovenska avtorska oddaja, v kateri bomo gledalcem predstavili slovenske hiše in stanovanja. O svojih izkušnjah bodo govorili slovenski lastniki nepremičnin, domači strokovnjaki pa bodo spregovorili o arhitekturnih, oblikovalskih in drugih izzivih.

Ustvarjalci oddaje bodo predstavljali hiše, stanovanja, vrtove, poslovne prostore in javne površine, ki so zanimivi zaradi svoje domiselne arhitekturne zasnove, nenavadne umeščenosti v okolje, drzne opreme, izvirnih idej in številnega drugega. V svetovalnem delu arhitektka ob tridimenzionalni animaciji prikazuje in razlaga rešitve za pereče prostorske stiske. Gledalci bodo tako skozi oddajo prejeli mnogo nasvetov, ki jih bodo zlahka uporabili pri prenovi ali opremljanju svojega stanovanja. Vrata svojega doma bodo občasno odprli tudi znani Slovenci.

Kako prilagoditi dom svojim potrebam, če je družinski proračun omejen? Kako spremeniti prostor z le nekaj domiselnimi posegi? Kako obnoviti stanovanje, da bo sodobno in funkcionalno, hkrati pa bo ohranilo svojo starinsko dušo? Kako si postaviti pametno hišo ali takšno, ki je skladna s pasivnimi standardi? Kako urediti poslovne prostore, da bodo sproščujoči za zaposlene in pomirjujoči za obiskovalce? Kam vse nas lahko domišljija popelje pri urejanju vrtov? Na ta in številna druga vprašanja boste dobili odgovore v oddaji Ambienti.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
21:55
Serena
Drama
Režija: Susanne Bier
Igrajo: Jennifer Lawrence, Bradley Cooper, Rhys Ifans, Sean Harris, Toby Jones, Blake Ritson
Ocena IMDb: 5,4/10

Najmočnejši igralski imeni današnjega dne, Jennifer Lawrence in Bradley Cooper, bosta dokazala, da ljubezen ni vedno dovolj za srečo.

George Pemberton je magnat, ki povsem obvladuje lesno industrijo v Severni Karolini. Pišejo se trideseta leta 20.stoletja, smo v času velike gospodarske depresije. Na prvi pogled se zaljubi v prelepo Sereno. Po poroki, ki hitro sledi, uživata v skupnem življenju in v vseh privilegijih, ki izhajajo iz njegovega družbenega statusa. Zveza se začne krhati, ko ugotovita, da Serena ne more imeti otrok. Položaj se še poslabša, ko Serena izve, da ima George nezakonskega sina, ki ji ga ni nikoli omenil. Počasi se začne razkrivati temna in nevarna plat Sereninega značaja.

Produkcijsko izjemno bogat film je po knjižni uspešnici Rona Rasha posnela mednarodno najbolj prepoznavna danska režiserka Susanne Bier.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
23:40
Jazz sacral 'Alleluia': Zbor Alfa in Omega, solisti in Nada Žgur
Glasbeni (ponovitev)
V Ljubljani je potekal zanimiv koncert jazzovske sakralne glasbe.

Na koncertu so pod umetniškim vodstvom Nade Žgur nastopili vrhunski slovenski glasbeniki. Pevski zbor Alfa in Omega, instrumentalni ansambel (Primož Grašič, Gregor Ftičar, Aleš Avbelj, Aleš Rendla, Adam Klemm) in vokalni solisti so predstavili izbor glasbe iz zakladnice gospela, gregorijanskega korala, sodobne krščanske glasbe in jazza. Na sporedu je bila glasba Bobbyja McFerrina, Duka Ellingtona, Richarda Smallwooda, Nade in Deča Žgurja ter drugih. Nastopili so tudi vokalni solisti: Irena Vidic, Kristina Oberžan, Iva Stanič, Katka Bordner, Nina Strnad, Metod Banko, Blaž Vrbič. Dirigenta: Nada Žgur.

Jezik: Slovenščina