TV sporedi

TV spored - Slovenija 2

Oglejte si TV spored na enem mestu...

SLO 2
TV spored za Slovenija 2

spored za datum: 13.05.2018
01:35
Glasbeni spoti
Glasbeni (ponovitev)
Glasbeni spoti so video-glasbeni časovni pas in video-glasbena lestvica urbanega slovenskega mainstreama.

Glasba sega od rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike tja do metala, alternative in popa.

Lestvica je na sporedu v petek in v soboto pozno zvečer in zgodaj zjutraj, med tednom pa predvajamo spote po izboru uredništva Točke in lestvičnega zmagovalca tedna.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
02:40
Košarka (M): Krka – Sixt Primorska, 2. tekma polfinala, državno prvenstvo
Å portni (ponovitev)
2. tekma polfinala, državno prvenstvo, posnetek iz Novega mesta.

Drugo polfinalno srečanje državnega prvenstva v košarki že lahko postreže s finalistom. V Novem mestu pri Krki gostuje Primorska, ki je odkritje letošnje sezone. Med ekipama ni nikakršnih skrivnosti, saj sta se med drugim pomerili tudi v finalu drugega jadranskega tekmovanja. Izkušnje so gotovo na strani Primorcev, a tudi Krka stavi na svojo kakovost. V končnici tako ali tako štejejo samo zmage in te si gotovo želita obe moštvi. Iz dvorane Leona Štuklja se bo ob 17.50 oglasil reporter neposrednega prenosa Miha Mišič.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
04:15
Hokej na ledu: Kanada – Finska, svetovno prvenstvo elitne skupine
Å portni (ponovitev)
Svetovno prvenstvo elitne skupine, posnetek iz Herninga.

V soboto, 12. maja, bomo lahko spremljali tekmo med reprezentancama Kanade in Finske. Kanadčani so na lestvici Mednarodne hokejske zveze trenutno vodilni, Finci pa zasedajo četrto mesto.

Danska bo med 4. in 20. majem prvič gostila svetovno prvenstvo v hokeju na ledu. Turnir organizira v Koebenhavnu in Herningu, kjer sta dvorani za 12.000 gledalcev. Prvi zvezdnik tekmovanja bo najučinkovitejši igralec rednega dela sezone v ligi NHL, napadalec Edmonton Oilersov, Connor McDavid. Naslov branijo Švedi, ki so lani v finalu premagali Kanado. Televizija Slovenija bo prenašala 19 tekem.

Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
06:10
Glasbeni spoti
Glasbeni (ponovitev)
Glasbeni spoti so video-glasbeni časovni pas in video-glasbena lestvica urbanega slovenskega mainstreama.

Glasba sega od rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike tja do metala, alternative in popa.

Lestvica je na sporedu v petek in v soboto pozno zvečer in zgodaj zjutraj, med tednom pa predvajamo spote po izboru uredništva Točke in lestvičnega zmagovalca tedna.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
07:00
Duhovni utrip: Kraljeve hčere
Kulturni
Oddaja dokumentira dogajanje na področju duhovnosti in ezoterike v Sloveniji.

V Čatežu ob Savi so se že dvanajsto leto zapovrstjo zbrale žene iz evangelijskih cerkva na srečanju z naslovom Kraljeve hčere. Konference so se udeležile žene s Hrvaške, iz Srbije, Črne gore, Makedonije, Švice, Makedonije in seveda iz Slovenije. Srečanje so namenile pričevanjem, slavljenju, pa tudi pogovorom o tem, kako ohranjati pogum v težkih življenjskih okoliščinah.

V oddaji Duhovni utrip obravnavamo univerzalne religiozne teme, oddaja pa tudi odpira vrata malim verskim skupnostim, ki so včasih potisnjene na rob javnega življenja ter omogoča preglednost tega dela religioznega polja. Del oddaje je namenjen novicam in zanimivostim o dogodkih v različnih verskih skupnostih, registriranih pri Uradu za verske skupnosti RS. Vsaka oddaja obravnava izbrano temo. Oddaja se ne omejuje na ozke verske ali teološke vsebine, ampak poskuša opisati odnos verskih skupnosti do najrazličnejših družbenih vsebin, ki ne zanimajo le verujočih.

Oddaja predstavlja področje duhovnosti in ezoterike, različna gibanja in posameznike, ki na samonikle načine odkrivajo prostrano področje človekove eksistence.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
07:15
Koda
Informativni
Izobraževalno-svetovalna oddaja.

Slovenska zdravnica, ki se je pred 11 leti odločila za povečanje dojk z vstavitvijo silikonskih vsadkov, svojo bolečo izkušnjo pa opisala na blogu, je pravico poiskala na sodišču. Kaj vse bi morala vedeti vsaka ženska, preden se odloči za tak poseg? Je zdravnik izpolnil pojasnilno dolžnost v celoti in pacientko obvestil o vseh možnih posledicah?

Sodobne družbe, ki hkrati ne bi bila tudi potrošniška, si skorajda ne moremo predstavljati. Premalo pa se zavedamo, da nismo potrošniki s pravicami zgolj takrat, ko kupimo izdelek v trgovini ali plačamo storitev, denimo pri frizerju ali pa mehaniku, temveč tudi, ko sklepamo pogodbo z banko ali zavarovalnico, ko vplačujemo v zdravstveno blagajno, ko plačujemo za šolstvo, plačujemo različne davke. Pred devetimi leti je na Televiziji Slovenija nastala oddaja Posebna ponudba, ki je bila namenjena osveščanju potrošnikov, reševanju potrošniških težav ter preverjanju kakovosti izdelkov in storitev, ki so na voljo na trgu. Vendar se je z leti pokazalo, da postajajo kršitve potrošniških pravic vse hujše in lahko v nekaterih primerih usodno zaznamujejo človekovo življenje. Kar nekaj časa je zorela, naposled pa vendarle dozorela zamisel, da moramo ustvarjalci oddaje narediti korak naprej, saj je nastopil čas za nekoliko širše področje delovanja in posledično tudi novo ime. Odslej bo vaše težave reševala oddaja Koda, ki je zrasla na dobrih in trdnih temeljih nekdanje Posebne ponudbe. Ustvarjalci oddaje torej ostajajo isti in bodo tako kot doslej vaše potrošniške težave reševali odločno, se zavzemali za vaše pravice in zgodbe vselej pripeljali do konca. Brez kompromisov. Še posebej se bodo posvetili hujšim kršitvam pravic, ki izvirajo iz neživljenjskih zakonov, slabih birokratskih odločitev in nemalokrat tudi neodzivnosti države.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
07:50
Musica Creativa - Pihalni orkester Musica Creativa
Glasbeni (ponovitev)
Režija: Sven Begović

Posnetek koncerta iz Avditorija Portorož.

Musica Creativa je tabor za mlade godbenice in godbenike, ki ga Javni sklad RS za kulturne dejavnosti in Zveza slovenskih godb organizirata od leta 2012, sicer tradicija teh taborov poteka od leta 1979. Poleg izobraževalnega in razvojnega dela z mladimi je namen tabora tudi sestaviti slovenski mladinski pihalni orkester pod taktirko znanega in kvalitetnega dirigenta. Orkester tabora Musica Creativa 2015 je tako sestavljalo 60 mladih godbenikov iz več kot 25 slovenskih godb v starosti 11 do 20 let. Dirigent orkestra je Mitja Dragolič. Uživali boste lahko ob orkestrovi interpetaciji popularnih klasičnih skladb v priredbi za pihalni orkester: Fanfare za navadnega človeka Aarona Coplanda, Polovski plesi Alexandra Borodina, Beneški karneval Jeana Baptista Arbana ter delih Jungla Ferrera Ferrana, Popotnik Tomaža Habeta in Spomin Vilka in Slavka Avsenika.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2015
08:40
Cellofest Ljubljana: Otvoritveni koncert
Glasbeni
Režija: Aljaž Bastič

Cellofest ansambel, A. Beguš, M. Bogataj, M. Mlejnik (H. Villa Lobos, D. Popper, G. Sollima).

Cellofest Ljubljana je edinstven slovenski festival, posvečen violončelu. Otvoritveni koncert je ponudil glasbo v izvedbi ansambla Cellofest, ki ga sestavlja 12 priznanih slovenskih violončelistov: Karmen Pečar, Maruša Bogataj, Tamara Gombač, Petra Gačnik Greblo, Sebastian Bertoncelj, Jošt Kosmač, Milan Hudnik, Izak Hudnik, Jaka Trilar, Tanja Babnik, Martin Sikur in Igor Mitrović. Ansambel je ponudil občuteno izvedbo skladbe Bachianas Brasilieras št. 1 Heitorja Ville-Lobosa. Urednik oddaje Daniel Celarec, režiser Aljaž Bastič.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
09:10
Slastna kuhinja: Govedina Stroganov s pire krompirjem
Kulinarika
Izvirnik: Let's Make It Tasty: Beef Stroganoff With Mashed Potatoes And Pumpkin Bread

Oddaja o kuhanju.

Danes bomo pripravili govedino Stroganov s pire krompirjem. Te mesne jedi so se domislili v Rusiji. Tanke kose govedine so prelivali z vročo omako iz kisle smetane. Jed izvira iz sredine 19. stoletja. Zdaj je v številnih različicah priljubljena po vsem svetu.

Jezik: Angleščina
09:40
Biotopi: Bober – dvajset let po ponovni naselitvi
Režija: Aleksandra Vokač

Slovenija je sicer majhna, vendar izredno bogata z raznolikimi življenjskimi okolji.

Kamera je že pred desetimi leti sledila temu največjemu evropskemu glodavcu, ki je iz Hrvaške poselil Slovenijo. Mislili smo, da vemo, katere vodotoke bo ponovno naselil. Mislili smo, da poznamo njegovo vedenje. Mislili smo tudi, da razumemo njegov vpliv na ekosisteme. Minilo je še deset let in ugotovili smo, da pravzaprav marsičesa nismo vedeli in razumeli. In še danes, dvajset let po ponovni naselitvi, odkrivamo nove in presenetljive podatke o bobrovem življenju.

Lahko se pohvalimo tako z rastlinskimi in živalskimi vrstami kot tudi z naravnimi življenjskimi okolji, ki drugod po Evropi izginjajo. Vendar pa so rastline, živali in njihova specifična okolja v nevarnosti.

Serija izobraževalnih dokumentarnih oddaj TV Slovenija Biotopi odgovarja na vprašanja, zakaj je ohranjanje naravnih okolij in vseh vrst, ki si z nami delijo planet, tako zelo pomembno.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
10:20
Jeklene ptice nad Idrijo
Dokumentarni
Režija: Dušan Moravec

Dokumentarni film Jeklene ptice nad Idrijo osvetljuje nepojasnjene letalske napade na Idrijo leta 1945.

V zadnjih mesecih 2. svetovne vojne je bilo na Idrijo izvršenih več letalskih napadov, porušen je bil dobršen del mesta, napadi pa so terjali tudi človeške žrtve. Več deset let so ti dogodki ostali nepojasnjeni in zaviti v tančico skrivnosti: kdo natančno in čemu je napadal Idrijo? Do razkritja je po čistem naključju prišlo šele leta 2012, filmsko pripoved o teh dogodkih pa zaključujejo avtentični in šokantni posnetki napada, ki jih je beležila filmska kamera na letalu.

Idrijčani se napadov spominjajo; dokumentarec nam predstavi tudi njihove osebne zgodbe ter pripovedovanja strokovnjakov s področja letalstva, vojaške oborožitve in zgodovine, med njimi so že omenjeni Slavko Moravec, Edvard Brus, bivši vojaški padalec, Demetrij Kavčič in Tomaž Štravs, ki so Moravcu pomagali preiskovati področje, Tinus Le Roux, poznavalec zgodovine SAAF-a, ki je za dokumentarec intervjuval Briana Hickeya, edinega še živečega navigatorja, sodelujočega v napadih na Idrijo, Darko Viler, zgodovinar in kustos v Mestnem muzeju Idrija, in Damijan Guštin, direktor Inštituta za novejšo zgodovino. O posebnostih letenja je spregovoril Vojko Gantar, upokojeni podpolkovnik vojnega letalstva, o njihovi oborožitvi pa Bojan Kopač iz Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
11:15
Žogarija
Družinski
Oddaja o Å¡portu, zdravju in okolju.

Žogarija je mednarodni projekt, ki že 13. leto uteleša eno naših najpomembnejših prepričanj – da šport lahko izboljša kakovost življenja mladih, jim vcepi vrednote, kot so solidarnost, poštenost, odgovornost, ter spodbudi spremembe na bolje v lokalnih skupnostih in širše. Projekt poteka v devetih državah: Slovenija, Italija, Avstrija, Madžarska, Hrvaška, BiH, Srbija, Makedonija in Črna gora, kjer želimo z organizacijo prireditev naše sporočilo predati predvsem osnovnošolskim in vrtčevskim otrokom. Osnovni namen prireditve je druženje in zabava otrok, saj želimo, da je moto FAIR PLAY SODELUJEM in NE TEKMUJEM rdeča nit dogodkov.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
11:45
Japonska kuhinja
Dokumentarni, 5. del
Izvirnik: Japanese Cuisine

V Kjotu, stari prestolnici Japonske, ima vsak letni čas svojevrsten čar, prehranska kultura pa velja za gonilo družbe. Avgust, ko poletna vročina že zlagoma popušča, je čas za budistične obrede češčenja prednikov. Ob prazniku bon prižgejo kresove, s katerimi duše rajnih, ki so se za kratek čas vrnile k domačim, pospremijo nazaj v onstranstvo. V tem času je priljubljena postna hrana, kot je juba, kožice, posnete s sojinega mleka, na krožnikih pa ne manjka niti kralj rečnih rib aju.

Kulinarično popotovanje po Japonski.

Jezik: Japonščina
12:50
Svetovni popotnik: Najzanimivejše afriške pustolovščine
Dokumentarni, 17. sezona, 8. del
Izvirnik: Lonely Planet: Globe Trekker: Top Ten African Adventures
Režija: Dominic Allan
Igrajo: Ian Wright, Justine Shapiro, Megan McCormick, Zay Harding, Estelle Bingham, Holly Morris
Ocena IMDb: 8,6/10

Svetovni popotnik je izbral 10 najzanimivejših afriških pustolovščin: ogled levov v Krugerjevem narodnem parku, potovanje s karavano po Nigru, obisk Pigmejcev v Kamerunu, iskanje lemurjev na Madagaskarju in mandrilov v Gabonu, vzpon na ognjenik na Kapverdskem otoku in na goro Kenija v Keniji, obisk plemen v Etiopiji in festivala v Nigeriji ter plovba s kanuji do Viktorijinih slapov.

Svetovni popotniki že od leta 1994 obiskujejo zanimive kraje po vsem planetu.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
14:00
Zvezdana: Oseba iz ogledala
Pogovorna oddaja
Intimni nočni pogovori, ki podirajo tabuje.

Zvezdanin gost je dr. Kenan Crnkić, doktor ekonomskih znanosti in profesor na zasebni univerzi na Dunaju. Šolal se je na prestižnih univerzah in poslovnih šolah, specializiral pa na harvardski poslovni šoli v Združenih državah Amerike. Danes je uspešen poslovnež, predavatelj, bloger, motivacijski govornik in član številnih upravnih svetovalnih in strokovnih odborov. Ukvarja se s fenomenom uspeha in sreče. Uspeh ni povezan s srečo, izobrazbo, premožnostjo ali naključjem, temveč z znanjem, spretnostjo in prizadevnostjo, je prepričan doktor Crnkić.

Zvezdana bo v nočnih pogovorih pod zvezdnatim nebom odkrivala osupljive življenjske zgodbe bolj in manj znanih gostov. S svojim prepoznavnim in neposrednim slogom bo vodila pogovore temperamentno, strastno, iskreno in drzno. Razbijala bo predsodke in podirala tabuje. Brez sodb in sprenevedanj, razmišljujoče, poglobljeno, neposredno in brez patetike. Na vse življenjske zgodbe svojih gostov se bo odzvala osebno in črpala iz lastnih izkušenj. Zvezdana svojim gostom ne bo le sogovornica, ampak tudi zaupnica, zato gledalci lahko pričakujejo s čustvi nabite in intimne nočne pogovore.

Zvezdana Mlakar se je s svojo neposrednostjo, iskrenostjo in izborom tem, ki se jih loteva, uveljavila kot izrazito edinstvena televizijska osebnost. Pridobila si je zanimanje in zaupanje gledalcev. Vedno bolj postaja tudi mnenjska voditeljica na področja tematik, ki se ukvarjajo z življenjskim slogom.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
14:50
Pesem Evrovizije 2018: Izbor iz Lizbone
Glasbeni
Posnetek finala iz Lizbone.

V velikem evrovizijskem finalu bo nastopilo 26 držav: dvajset najboljših iz dveh predizborov, Portugalska kot letošnja gostiteljica ter predstavniki velikih pet: Italija, Francija, Španija, Nemčija in Velika Britanija. Zmagovalno skladbo bodo izbrali gledalci prek telefonskega glasovanja in petčlanske strokovne žirije v vseh 43 državah udeleženkah. Točke glasovanja slovenske strokovne žirije bo v Lizbono iz Ljubljane sporočila naša evrovizijska predstavnica leta 2011, Maja Keuc (Amaya). Neposredni prenos velikega finala bo komentiral Andrej Hofer, voditeljice prireditve pa so Filomena Cautela, Sílvia Alberto, Daniela Ruah in Catarina Furtado.

Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
18:25
Horizont: Kako nastane človek: Poslednji potisk
Dokumentarni, 48. sezona, 3. del (ponovitev)
Izvirnik: Horizon: Nine Months That Made You
Režija: Stuart Harris
Igrajo: Paul Vaughan, Jack Fortune, Dilly Barlow, Martin Jarvis, Steven Mackintosh, Ian Holm
Ocena IMDb: 8,7/10

Spoznali bomo Janelly, ki se je rodila brez kosti in je preživela s pomočjo poskusnega zdravila. Tudi možgani se hitro razvijajo. Vsak dan sto milijard novih povezav gradi temelje spomina. Spoznali bomo Joeyja, ki ne more pozabiti nobene izkušnje. Zaradi njega je začel Michael raziskovati, iz česa natančno se izoblikujejo naši najzgodnejši spomini. Tudi čuti se razvijejo v zadnjih tednih. Na koncu smo priče kritičnega trenutka, ko pride do prvega vdiha in začetka novega življenja.

Tretji del prikazuje zadnje mesece življenja v maternici, ko se hrustanec strdi in izoblikuje v okostje.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2011
19:20
Otožni letni časi na sončni strani Alp
Glasbeni
Režija: Aljaž Bastič

Mate Bekavac, godalni orkester in gosti.

Spremljali boste posnetek zanimivega koncerta, posvečenega letnim časom. Umetniški vodja projekta Mate Bekavac je o zasnovi sporeda zapisal: "Je osebni poklon minljivosti. Na sporedu je kar nekaj skladb, ki so me na tak ali drugačen način zaznamovale v preteklosti." Izvajalci so solisti: Mate Bekavac (klarinet, duduk, turška piščal), Nuška Drašček (mezzosopran) in Aco Aleksander Bišćević (tenor) in Abonmajski orkester KD Franca Bernika Domžale. Letni časi zazvenijo v glasbi slovenskih skladateljev (Andrej Misson, Slavko Šuklar, Matija Krečič). Režiser Aljaž Bastič, urednik oddaje Daniel Celarec.

Jezik: Slovenščina
19:50
Žrebanje Lota
Igre na srečo
LOTO je najatraktivnejša klasična igra v Sloveniji. Voditeljica nas popelje skozi tri žrebanja: LOTO, LOTO PLUS in LOTKO.

Žrebanja so dvakrat na teden, ob sredah in nedeljah.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
20:05
Hokej na ledu: Nemčija – Finska, svetovno prvenstvo elitne skupine
Športni (v živo)
Svetovno prvenstvo elitne skupine, prenos iz Herninga.

Po obračunu s Kanadčani bodo v dvorani Jyske Bank Boxen naslednji nasprotniki Fincev hokejisti Nemčije, sedmouvrščene reprezentance na lestvici Mednarodne hokejske zveze.

Danska bo med 4. in 20. majem prvič gostila svetovno prvenstvo v hokeju na ledu. Turnir organizira v Koebenhavnu in Herningu, kjer sta dvorani za 12.000 gledalcev. Prvi zvezdnik tekmovanja bo najučinkovitejši igralec rednega dela sezone v ligi NHL, napadalec Edmonton Oilersov, Connor McDavid. Naslov branijo Švedi, ki so lani v finalu premagali Kanado. Televizija Slovenija bo prenašala 19 tekem.

Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
22:45
Ambienti
Ponovitev
Oddaja o najbolj domiselno opremljenih slovenskih domovih.

Tokrat bomo občudovali prenovljeno stanovanje ob Tromostovju v Ljubljani. Predstavili vam bomo še leseno hišo z lastno sončno elektrarno, v starem delu Novega mesta pa si bomo ogledali mansardno stanovanje.

Ekipa oddaje Ambienti – prve slovenske avtorske oddaje o oblikovanju domov – spremlja vse tiste, ki svoj dom strastno vzdržujejo, prenavljajo in opremljajo že vrsto let, pa tudi nadobudne novograditelje, ki se s problematikami ustvarjanja doma srečujejo prvič. Predstavili smo že več kot 150 zasebnih domov in vrtov. Vendar naj vas številke ne zavedejo: vsak dom je unikaten, intimen. Je poosebitev posameznikovih želja in hotenj. Nekateri svoj popolni dom najdejo v majhni garsonjeri, za druge ni doma brez vrta, spet tretji razumejo dom kot tehnološko napreden in optimiziran stroj za bivanje. Vsem kakovostnim ambientom pa je skupno eno: so plod trdega dela, kančka dobrega okusa, predvsem pa tesnega sodelovanja med naročniki in strokovnjaki. Vse te plasti posameznega doma, skupaj z anekdotami o njegovem ustvarjanju, iz lastnikov, arhitektov in oblikovalcev vsak teden s spretnimi vprašanji izvrtajo naši novinarji.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
23:15
Bleščica
Zabava (ponovitev)
Bleščica je avtorska oddaja o modi, lepoti in trendih.

Oddajo začenjamo z izredno priljubljeno Elisabetto Franchi, ki se je predstavila v Milanu in kot vsako sezono požela ogromen uspeh. Med največjimi modnimi ikonami je nedvomno nepozabna Audrey Hepburn. Meghan Markle je poskrbela, da bomo v letošnjem poletju nosile predvsem mlečno manikiro. Zanimalo nas je, kako priti do brezhibnih spetih frizur. Če ste ljubiteljice poročne mode, jo prav gotovo poznate. Monique Lhullier je namreč oblikovalka, ki je poskrbela za vse pomembne ameriške neveste, za ljubko Dakoto Johnson v filmu 50 odtenkov sive in še za marsikatero zvezdnico, pa ne le na velikem platnu in po službeni dolžnosti.

Bleščica nas popelje po svetu v iskanju najlepših modnih trenutkov. Naša ekipa obiskuje tedne mode v Milanu, Parizu, New Yorku, Londonu ... Očarajo nas stilske ikone, igralke in manekenke, ki s svojim šarmom narekujejo modne trende po vsem svetu. Ne pozabimo niti nasvetov s tega področja, od ličil, pričesk in nohtov, odkrivamo male detajle, ki poskrbijo za dovršen videz. In seveda v Bleščici najdemo tudi moško modo ter vse trende zanj. Bleščica, oddaja o življenjskem slogu, nam predstavi najlepša mesta na svetu, največje oblikovalce ter tiste, ki pridno ustvarjajo v zakulisju modnih revij in svetovnih dogodkov.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
23:50
Lizbona, 12 točk!
Magazin (ponovitev)
Z Mojco Mavec se bomo sprehodili skozi glasbeno zgodovino mesta, ki letos gosti Evrovizijo.

Prišel je trenutek za Lizbono. Letošnja gostiteljica popevke za Evrovizijo je uspešno izstopila iz gospodarske krize in v zadnjih letih postala ena najbolj vročih turističnih destinacij v Evropi. A od vseh znamenitosti je prav glasba tista, ki še danes zaznamuje mesto. Lizbona danes slovi kot prestolnica fada in center ustvarjanja glasbenih fenomenov, kot so Mariza ali Madredeus. Spoznali boste tudi, zakaj je Portugalska potrebovala toliko časa, da je prišla na glasbeni zemljevid sveta.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018