TV sporedi

TV spored - Slovenija 2

Oglejte si TV spored na enem mestu...

SLO 2
TV spored za Slovenija 2

spored za datum: 13.07.2017
01:55
Zabavni kanal
Informativni
Zabavni infokanal ponuja obilico dobre glasbe in novice iz sveta zabave.

Ob spremljanju Zabavnega infokanala lahko preberete najbolj sveže novice iz sveta znanih - tako slovenskih kot tujih zvezd. Če ste ljubitelji najbolj nenavadnih in nemogočih zgodb, si lahko preberete tudi te. Čaka vas tudi horoskop, ki ga lahko spremljate prav vsak dan. Izveste tudi, katere družabne prireditve, koncerti, razstave in podobni dogodki se bodo zvrstili v prihodnjih dneh.

Jezik: Slovenščina
05:25
Glasbeni spoti
Glasbeni (ponovitev)
Glasbeni spoti so video-glasbeni časovni pas in video-glasbena lestvica urbanega slovenskega mainstream-a.

Glasba sega od rocka, rapa,r'n'b-ja ter elektronike tja do metala, alternative in popa.

Lestvica je na sporedu v petek in v soboto pozno zvečer in zgodaj zjutraj, med tednom pa predvajamo spote po izboru uredništva Točke in lestvičnega zmagovalca tedna.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
06:30
Otroški kanal
Na Otroškem kanalu predvajamo vsebine, ki so namenjene predšolskim in osnovnošolskim otrokom.

Na otroškem kanalu objavljamo besedila, kot so odlomki iz pravljic, kuharski recepti, bonton za otroke, enciklopedija živali in predmetov, otroci najdejo tudi rubriko spoznajmo svoje telo, opis knjig za zanimivo in poučno branje, koledar otroških dogodkov, besedila o vesolju in planetih ter še mnogo drugih vsebin, ki so za otroke zelo zanimive. Tudi Bansi, ki ima na svoji spletni strani rubriko Bansi odgovarja, v vsakem otroškem infokanalu mladim radovednežem odgovori na kakšno vprašanje. Objavljamo tudi prispevke z Bansijem, ki obiskuje vrtce, šole, muzeje, otroške prireditve ...

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
07:00
Minka: Pokrivala
Risani
Izvirnik: Maisy
Režija: Leo Nielsen
Igrajo: Neil Morrissey, Brian Greene, David Collins, Shane Dundas
Ocena IMDb: 6,7/10

Minkin svet je v risanki prav tako čaroben kot v knjižicah.

Minkin svet je odet v prijetne in živahne barve in malo miško kar sam vabi, da raziskuje, išče, odkriva in preizkuša. Minka svet okoli sebe opazuje na poseben način in na stvareh vedno opazi tudi drugo, bolj prikrito plat. Vse mora poizkusiti, kot majhni otroci. Ima pa srečo, da lahko počne marsikaj, česar otroci ne morejo. In potem ti skupaj z Minko sanjajo, kako letijo z letalom in jadrajo z jadrnico.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 1999
07:05
Svet živali: Kondor Koni
Risani (ponovitev)
Koni lahko leti visoko nad gorovje Andi.

Po nebu kondor leti kot jadralno letalo, gnezdo pa si postavi visoko na strmih skalah. V njem ima majhnega mladička, ki ga hrani z mesom.

Jezik: Slovenščina
07:10
Kravica Katka: Katka išče zaklad
Risani
Izvirnik: Connie The Cow

Prikupna Katka je prijazna, navihana in zvedava mlada kravica, ki vsak dan izve kaj novega o svetu, ki jo obdaja.

Kravica Katka svoj gobček vtakne prav v vse, zato jo na vsakem koraku čakajo dogodivščine, zvečer pa se zadovoljno privije v naročje ljubečima mamici in očku. Marsikaj novega se nauči tudi od modre babice Klare. Njeni prijatelji – potepuški kuža Paki, preprosti ptič Fič, godrnjavi lisjak Grega in še cela množica drugih – so prav tako vsak po svoje zanimivi in vsak primakne svoj drobec k pestremu mozaiku življenja v naravi.

Jezik: Slovenščina
07:15
Biba se giba: Biba in izginuli ptič
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Bo on the go!
Režija: Robert D.M. Smith
Igrajo: Andrew Sabiston, Catherine O'Connor, Jim Fowler
Ocena IMDb: 6,2/10

Biba je živahna, zvedava in vesela deklica, ki skupaj s svojim prijateljem zmajčkom Dosidejem spodbuja otroke, da se pridružijo njunim dogodivščinam.

Kot vsi junaki, se tudi Biba in Dosi na njunih popotovanjih srečujeta z ovirami in izzivi, a na koncu vedno dosežeta svoj cilj. Bibini prijatelji – mladi gledalci – se morajo gibati z njo, da ji pomagajo. Vedra in odločna Biba bo pri premagovanju preprek otroke vedno spravila v pogon. Vsi imajo super moč!

Država: Kanada
Jezik: Slovenščina
Leto: 2007
07:35
Vipo: New York – Stric Florjan
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Vipo & Friends

Vipo je prisrčen kuža, ki se je naučil leteti s svojimi izjemno velikimi ušesi.

Skupaj s prijateljema, štrkom Henrikom in Beti, muco igračko, se Vipo iz Vipolandije odpravi raziskovat svet. V razburljivih zgodbah, polnih zabave, domišljije in dogodivščin, spoznava nove kraje in običaje.

Jezik: Slovenščina
07:45
Niko: Smeti
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Noksu
Igrajo: Sally Ann Marsh, Wayne Forester, Jules de Jongh, Wendy Wolfcarius, Laurence Bouvard
Ocena IMDb: 7,4/10

Ponoči močan veter prekucne Nikove smetnjake, zato po vsem mestu lovi smeti. Niko se začne spraševati, zakaj tako dolgo traja.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 2011
07:55
Zgodbe iz školjke: Zlatko Zakladko: Čaj panoramske ceste
Kulturni
Zlatko Zakladko je otroška in mladinska oddaja, v kateri spoznavamo rastline, ki jih najdemo v naravi.

Če mislite, da so zakladi le tisoč milj pod morjem, se motite. Zlatko Zakladko vas vabi v naravo. Skupaj boste odkrivali skrivnostne kotičke in spoznavali čudovit svet rastlin. Koliko čarovnij in modrosti je povezanih z njimi! Bi se želeli osvežiti z zdravilnim čajem? Ali pa bi se radi naučili pripraviti čisto posebno sladico? Potem ne smete zamuditi naših potepanj po Sloveniji! Zaklad se pogosto skriva tam, kjer najmanj pričakujete.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
08:20
Slovenski vodni krog: Poljanska Sora
Dokumentarni
V tokratni oddaji bomo spoznavali Poljansko Soro.

Rok in Ana raziskujeta staro utrdbeno linijo med kraljevo Jugoslavijo in Italijo pred drugo svetovno vojno, ki je potekala preko Poljanske Sore. Ostanki utrdb, slikovita skalnata struga, najstarejša freska, hudičeva brv, znameniti slovenski pisatelj in skriti izviri govorijo zgodbe Poljanske doline. Mlin in poškodovana naravna dediščina slapov kažeta drugo plat stanja rečne krajine. V naročju domovanja pisatelja okoljevarstvenica Ana spoznava obrečno krajino in jo navdihuje za dokončevanje diplomskega dela o stanju vodnih teles v Sloveniji. Fotografa Roka pa inspiracija vodi preko fotografij vodne gladine Poljanske Sore do izvirov.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
09:00
Dobro jutro, poletni izbor
Zabava
Izčrpne in kakovostne servisne informacije, koristni nasveti za vsakdanje življenje in raznovrstne razvedrilne vsebine za lepši začetek dneva.

Oddaja Dobro jutro bo z vami tudi v poletnih mesecih! Pripravili smo nabor najbolj zanimivih in odmevnih tem, ki smo jih predstavili gledalcem v letošnji sezoni. Tudi poleti nas lahko spremljate vsak delovnik med 7.00 in 9.00. Ostajamo zvesti svojemu sloganu: »Dobro jutro in vse bo dobro!«

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
11:05
Bela sužnja
Zgodovinski, 8. del (ponovitev)
Izvirnik: The White Slave
Režija: Liliana Bocanegra
Igrajo: Nerea Camacho, Orian Suarez, Miguel de Miguel, Modesto Lacen, Norma Martínez, Ricardo Vesga
Ocena IMDb: 8,1/10

Victoria in Remedios pobegneta iz samostana. Ko se jima posreči vkrcati na ladjo za Ameriko, Remedios začne učiti Victorio, kako se mora vesti, če želi pretentati svojega bodočega ženina: od pokončne hoje do pravilne uporabe jedilnega pribora. Ko se izkrcata, ju pričakajo vsi mestni veljaki. Na poti do haciende Eden Victorio ugrabijo uporniški sužnji. Postavijo ultimat: če veleposestniki ne bodo takoj začeli spoštovati zakonov, bodo ubili špansko markizo.

Bela sužnja je ena najbolj predvajanih in najuspešnejših kolumbijskih nadaljevank.

Uspešna kolumbijska nadaljevanka je premiero doživela najprej v Kolumbiji, nato pa še v skoraj 30 državah po svetu. Nadaljevanka, umeščena v 19. stoletje, je posneta v slikoviti kolumbijski pokrajini, na spektakularnih lokacijah, kot so gradovi v Cartageni in plaže v Santa Marti. Odlikujejo jo kakovostna filmska produkcija, avtentična kostumografija in močna zgodba, ki odkriva pomemben del kolumbijske zgodovine. V ospredju spremljamo mlado Victorio Quintero, ki je že kot dojenčica ostala brez staršev. Umrli so v požaru, njo pa je pred gotovo smrtjo rešila dojilja in jo vzela s seboj globoko v gozd, v skrivno vas, v kateri so živeli pobegli sužnji. Victoria je imela srečno otroštvo in dobre krušne starše. Najbolj se je razumela z Miguelom, malim črncem, s katerim sta se tudi zaljubila. Ko jo meščani najdejo, jo pošljejo v Španijo, v samostan, kjer jo prevzgojijo in naučijo damskega vedenja. Čez nekaj let se končno vrne domov v Santo Marto, odločena, da bo maščevala smrt svojih staršev in da bo našla Miguela. Skupaj se bosta uprla surovemu sužnjelastniku Nicolásu Parreñu ter se bojevala za osvoboditev sužnjev in svojo ljubezen.

V glavni vlogi Victorio Quintero igra španska filmska igralka in dobitnica prestižne španske filmske nagrade goya Nerea Camacho. Ob njej zaigrajo še španski igralec Miguel de Miguel, venezuelski igralec Luciano D'Alessandro, kubanski igralec Orian Suarez, panamska igralka Miroslava del Carmen in Portoričan Modesto Lacen.

Država: Kolumbija
Jezik: Španščina
Leto: 2016
12:05
Dober dan: Mama in hči
Zabava
Dobro jutro se podaljšuje v Dober dan.

V sodelovanju z RTV centrom Koper v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin, z gledalci razpravljamo o fenomenih sodobne družbe in pripravljamo atraktivno kuharsko tekmovanje za gledalce. Dober dan ima svetovalni predznak in je nadgradnja Dobrega jutra.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
13:00
Srebrna nebesa
Režija: Igor Vrtačnik

Idrija je bila od 15. stoletja eno evropskih središč rudarske tehnike, metalurgije in naravoslovnih znanosti.

Na njenem glavnem trgu domuje legendarna gostilna Nebesa. Za njenimi točilnimi mizami je cvetober evropske tehnične inteligence zasnoval nekaj najbolj briljantnih inženirskih rešitev evropske tehniške dediščine. Danes v »Nebesih« domuje zasebni akvarij »M« entuziastičnega akvarista Valterja Majnika. Nekoč je bil rudar. Rudnikov ni več, zalili jih bodo z vodo. Tudi »Nebes« ni več, zalila jih je voda v težkih Valterjevih akvarijih in lesketanje ribic v njih. Kot se je nekoč prvič zalesketalo živo srebro v Škafarjevem sodu, ki ga je, kot govori legenda, odkril daljnega 1490. Zgodba o bizarnem kolesju zgodovine. Temnem svetu podzemlja, ki je krojilo izjemne dobičke ter z njimi usmerjalo politično zgodovino, in mestecu ter ljudeh, ki stoji nad njim. O »Nebesih«, Hadu in peklu. O Evropi, ki je 500 let prihajala k nam v uk in po dobičke, ter Slovencih danes, ko smo v to Evropo končno prišli sami. Dantejevska alegorija življenja.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
13:50
Na lepše
Magazin
Oddaja o turizmu, ki predstavlja lepote slovenske pokrajine.

V oddaji Na lepše o Sirarskih poteh v dolini Soče, o zaščitenih sirih in ljudeh, ki oživljajo posoške planine. Preverjali smo tudi, kakšen je bil turistični izkupiček kolesarske Dirke po Sloveniji in zakaj je Soča Outdoor Festival športno-turistična uspešnica.

Kdo so ljudje, ki oblikujejo nove turistične trende? Katere zgodbe nas odpeljejo na pot – in kaj vse nas dela turiste? Na lepše - osrednja turistična oddaja, ki izpostavlja dobre zgodbe in ljudi, ki oblikujejo nove turistične trende. Ker turizem ni samo način življenja, ampak predvsem stanje našega duha.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
17:35
Alpe-Donava-Jadran
Magazin
Oddaja je namenjena predstavitvi različnih krajev, kultur, dogodkov, običajev, ...

Ptuj je slavo doživljal že v času Rimljanov, v srednjem veku pa je na antičnih ruševinah nastala naselbina, ki se je razvila v živahno trgovsko središče. Ptujčani so ponosni na svojo zgodovino in lepo mesto. Da pa se na slog življenja stoletja nazaj ne bi pozabilo, skrbi društvo Cesarsko-kraljevi Ptuj, tudi z organizacijo zdaj že tradicionalne mednarodne prireditve Ptujske grajske igre. V rimskih časih je Oglej s Trstom povezovala cesta Gemina, ki je danes priljubljena popotniška pot, ki vodi skozi slikovita naselja tržaškega Krasa. V madžarskem mestu Jászberény je Center za orle, ki ne skrbi le za zdravljenje in nego ranjenih orlov, temveč tudi za okoljsko vzgojo in opazovanje ptic. Za konec pa povabilo pod pogorje Kanina, v sotesko Srnica, v kateri so pred kratkim uredili pustolovski park.

Alpe-Donava-Jadran, podobe iz Srednje Evrope, je mozaična polurna oddaja z dolgoletno tradicijo, ki ji v Evropi ni para.

Leta 1982 so jo ustanovile javne televizije Avstrije, Slovenije in Hrvaške, nato so se jim pridružili televizijski studiji Italije, Švice, Bavarske in Madžarske. ADJ še vedno predvaja šest studiev javnih televizij v petih jezikih: slovenskem, italijanskem, nemškem, hrvaškem in madžarskem.

S svojo usmeritvijo v pozitivno, s predstavljanjem značilnosti posameznih krajev, dežel, ljudi, kulture, dogodkov in običajev je storila velik korak k spoznavanju in s tem tudi k razumevanju na območju Alp, Donave in Jadrana.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
18:00
Bela sužnja
Zgodovinski, 9. del (ponovitev)
Izvirnik: The White Slave
Režija: Liliana Bocanegra
Igrajo: Nerea Camacho, Orian Suarez, Miguel de Miguel, Modesto Lacen, Norma Martínez, Ricardo Vesga
Ocena IMDb: 8,1/10

Victorii uspe pobegniti. Obnemoglo in izčrpano jo na cesti najde donja Eugenia, nekdanja Nicolásova ljubimka. Namesti jo v svoji hiši in ji ponudi oblačila za glavni dogodek na mestnem trgu. Victoria ne ve, da bodo na smrt prebičali enega od uporniških sužnjev, ki so jo ugrabili. S tribune opazi Tomása, svojega krušnega očeta. Remedios jo opozarja, da je njeno vedenje vedno bolj nevarno in da ju bodo razkrinkali. Ko Victoria spozna Miguela, se komaj zadržuje, da se ne razkrije.

Bela sužnja je ena najbolj predvajanih in najuspešnejših kolumbijskih nadaljevank.

Uspešna kolumbijska nadaljevanka je premiero doživela najprej v Kolumbiji, nato pa še v skoraj 30 državah po svetu. Nadaljevanka, umeščena v 19. stoletje, je posneta v slikoviti kolumbijski pokrajini, na spektakularnih lokacijah, kot so gradovi v Cartageni in plaže v Santa Marti. Odlikujejo jo kakovostna filmska produkcija, avtentična kostumografija in močna zgodba, ki odkriva pomemben del kolumbijske zgodovine. V ospredju spremljamo mlado Victorio Quintero, ki je že kot dojenčica ostala brez staršev. Umrli so v požaru, njo pa je pred gotovo smrtjo rešila dojilja in jo vzela s seboj globoko v gozd, v skrivno vas, v kateri so živeli pobegli sužnji. Victoria je imela srečno otroštvo in dobre krušne starše. Najbolj se je razumela z Miguelom, malim črncem, s katerim sta se tudi zaljubila. Ko jo meščani najdejo, jo pošljejo v Španijo, v samostan, kjer jo prevzgojijo in naučijo damskega vedenja. Čez nekaj let se končno vrne domov v Santo Marto, odločena, da bo maščevala smrt svojih staršev in da bo našla Miguela. Skupaj se bosta uprla surovemu sužnjelastniku Nicolásu Parreñu ter se bojevala za osvoboditev sužnjev in svojo ljubezen.

V glavni vlogi Victorio Quintero igra španska filmska igralka in dobitnica prestižne španske filmske nagrade goya Nerea Camacho. Ob njej zaigrajo še španski igralec Miguel de Miguel, venezuelski igralec Luciano D'Alessandro, kubanski igralec Orian Suarez, panamska igralka Miroslava del Carmen in Portoričan Modesto Lacen.

Država: Kolumbija
Jezik: Španščina
Leto: 2016
18:55
Male sive celice: III. OŠ Celje in OŠ Božidarja Jakca, Ljubljana
Kviz (ponovitev)
TV-kviz postaja multimedijski, saj bodo sedmošolci, osmošolci in devetošolci svoje odgovore praktično prikazali oziroma dokazali.

Martin, kapetanka Špela in Zala prihajajo iz III. OŠ Celje, Tinkara, kapetan Maks in Nika pa iz OŠ Božidarja Jakca Ljubljana.

Razigrani tekmovalci med napetim kvizom ugotovijo še, kako deluje tesnenje vrat na letalih, kako izgledajo rastline, ki jim primanjkuje svetlobe, ter kako pravilno sekati drva.

Kviz je sestavljen iz vprašanj, ki naslavljajo sedem vrst inteligentnosti: gibalno, jezikovno, logično-matematično, prostorsko, glasbeno, medosebno in intrapersonalno. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se bo v novi sezoni preizkusilo v bralni pismenosti, znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe. Vprašanjem bomo dodali še možganski labirint, novost pa je tudi boj za brihtolina, ki podvoji točke vprašanja po izbiri ekipe in je morda ključen za zmago ene od ekip.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
19:40
Moj očka in jaz
Kratki (ponovitev)
Kratki igrani film EBU.

Jan je devetletni fantič, ki bi bil zelo rad čisto podoben svojemu očetu, posebno zdaj, ko je oče v službi dobil novo, veliko pisarno. A kaj, ko je oče zdaj zelo zaposlen in ga drugi ljudje, pa tudi Jan večinoma motijo. Če se potrudi, si misli Jan, in postane enako pomemben, bo morda oče imel več časa zanj ... Tako se Jan pripravi na matematično tekmovanje, kajti nagrada za najboljšega matematika je čudovita medalja, ki bi si jo Jan lahko obesil na steno, tako kot visijo medalje in diplome po stenah očetove pisarne. Jan je zelo delaven, tudi pozno ponoči, da bi s trdim delom dosegel očeta, ki prav tako še doma dela pozno v noč. Nihče ju ne sme motiti in Janova mamica dobro razume moževo in sinovo vnemo. Kot običajno v življenju pa se tudi Jana včasih drži smola. Ko bi le očka lahko to razumel ... Ko se že zdi, da gresta vsak svojo pot in Jan najde tolažbo za svoj neuspeh drugje, se tudi Janov oče zave svojih napak in začudeno ugotovi, kako malo je potrebno za zbližanje, odpiranje vrat, na katera je njegov sin ves čas tako vztrajno trkal.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
20:00
Najbolj nenavadne hiše na svetu
Reportaža
Izvirnik: World's Weirdest Homes

Ljubo doma, kdor ga ima.

Z rekom "Ljubo doma, kdor ga ima" bi lahko pospremili dokumentarno popotovanje od Avstralije do ZDA, od Slonokoščene obale do Mehike in Poljske, v katerem nam lastniki odpirajo vrata svojih zares neverjetnih domovanj. Obiščimo torej najožjo hišo na svetu, pa takšno, ki lebdi na vodi s temelji iz odpadnih plastenk, še prej pa pokukajmo v zabojnik, ki je sprva služil odlaganju smeti!

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
20:55
Kjer bom doma: Dva svetova
Drama, 1. sezona, 8. del
Izvirnik: A Place to Call Home: Worlds Apart
Režija: Lynn-Maree Danzey
Igrajo: Marta Dusseldorp, Noni Hazlehurst, Brett Climo, Craig Hall, David Berry, Abby Earl
Ocena IMDb: 8,3/10

Elizabeth okreva v bolnišnici, kar prekriža načrte Anni in Ginu. Za njuno zvezo po naključju izve Ginova mama, ki poroki odločno nasprotuje. George povabi Sarah na piknik in ji prizna, da je prvič po soprogini smrti našel žensko, ki jo občuduje. Čeprav čutita neustavljivo privlačnost, ju ovira, da sta iz povsem različnih svetov. Z drugačnostjo se spopada tudi James, saj se vrne Evin brat, njegova mladostna ljubezen. James privlačnost vztrajno zanika, George pa se ne more več zadrževati in končno poljubi Sarah.

Skrivnostna Sarah Adams je razpeta med strahotami druge svetovne vojne in upanjem po novem življenju v Avstraliji.

Dogajanje avstralske družinske sage je postavljeno v petdeseta leta prejšnjega stoletja, v slikovito podeželsko mestece Inverness, kjer na posestvu Ash Park prebiva ugledna in bogata družina Bligh. Na pragu so številne družbene spremembe, a kljub temu je to še vedno čas poln predsodkov in rane, ki jih je prizadejala druga svetovna vojna, so še vedno sveže.

Sarah Adams, prijazna, a nekoliko skrivnostna in zadržana medicinska sestra, se po dvajsetih letih iz Evrope vrača v Avstralijo, za seboj želi pustiti boleče spomine. Na ladji spozna bogato in vplivno avstralsko družino Bligh, saj pomaga Elizabeth Bligh, ki ima zdravstvene težave. Elizabeth Bligh je glava družine, odločna ter manipulativna ženska, ki bi storila vse, da bi zaščitila družino. Z njo potujejo še ovdoveli sin George, katerega Sarah takoj očara, in njegova odrasla otroka: nesrečni sin James z ženo Olivio in živahna hči Anna. Sarah se z družino takoj ujame, še posebej ji je naklonjen George, le Elizabeth je do nje stroga in odklonilna. V Avstraliji Sarah najprej obišče svojo mamo, a mati in hči sta se odtujili in Sarah si mora poiskati svoje domovanje. Za Sarah se začne dolga pot, polna preizkušenj, spletk, žrtvovanja, bolečine, a tudi neizmerne radosti in velike ljubezni, za katero se zdi, da ne bo nikoli uresničena ...

Država: Avstralija
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
21:45
Žena, mož in nepridipravi
Kriminalka, 2. del (ponovitev)
Izvirnik: Partners in Crime
Režija: Edward Hall
Igrajo: Jessica Raine, David Walliams, James Fleet, Matthew Steer, Paul Brennen, Jonny Phillips
Ocena IMDb: 6,4/10

Možak z materinim znamenjem vendarle ne prepozna Tuppence in ta si oddahne. Prisluškuje njegovemu pogovoru z Rito in vidi, kako ji v roko stisne zavitek, za katerega ji zabiča, naj ga skrije. Tommyja medtem v bordelu zamenjajo za skrivnostnega Clementa Drennana, ki naj bi ga poslal Brown. Eno tamkajšnjih deklet mu zaupa, da je v kleti zaklenjena mlajša ženska, ki jo skrbno skrivajo. Tommy je prepričan, da je našel Jane Finn …

Vrzel, ki je nastala po koncu kriminalnih serij Poirot in Miss Marple, bo zapolnjevala odlična serija, ki temelji na kratkih zgodbah Agathe Christie.

Dogajanje je postavljeno v Veliko Britanijo, v petdeseta leta 20. stoletja. Glavna junaka sta zakonca Tuppence (Jessica Raine) in Tommy (David Walliams), ki imata detektivsko žilico in sta osrednja lika v štirih knjigah in enaindvajsetih kratkih zgodbah Christijeve. Prve tri epizode so adaptacija »The Secret Adversary«, druge tri pa »N or M?«.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
22:40
Od blizu: Kardinal dr. Franc Rode
Pogovorna oddaja (ponovitev)
Vesna Milek bo poglobljeno in z različnih zornih kotov razkrivala življenje in ustvarjalnost osebnosti, o katerih smo mislili, da vemo že skoraj vse.

Kardinal, ki se zavzema za revolucijo srca, prav v tem času piše svoje spomine. V pogovoru z novinarko in pisateljico Vesno Milek bo spregovoril tudi o skušnjavah, s katerimi se soočajo tisti, ki napredujejo navzgor v cerkveni hierarhiji, o obdobjih, ko je tudi sam dvomil v obstoj Boga, o svojem odnosu s papežem Frančiškom in o novinarstvu, ki temelji na govoricah in opravljanju, za katerega Frančišek meni, da je pravzaprav posebna oblika terorizma.

Oddaja bo navidezno klasičen pogovor z osebnostjo iz sveta pop kulture, literature, slikarstva, filma, glasbe, gledališča, znanosti in tudi politike, a z neklasičnimi novinarskimi vprašanji, ki se bodo dotikala intervjuvančevega odnosa do življenja, ustvarjanja, ljubezni, duha časa, ki ga živimo … Gostiteljica Vesna Milek bo v oddaji skušala intimno in poglobljeno prehajati v sogovornikovo osebnost, ki se bo pred nami razkrivala v nizu vprašanj, ki ne izgubljajo klasične novinarske ostrine. Vsaka oddaja se bo prilagodila osebnosti intervjuvanca, njegovim posebnostim, skritim strastem, željam in strahovom ter ponudila nov pogled v sogovornikovo osebnost.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
23:30
Bučke
Zabava (ponovitev)
Popularna satirično informativna parodija.

Oddaja, ki si jo je zamislil scenarist in režiser Bojan Krajnc, temelji na preverjenem trikotniku: animacije – imitacije – nadsinhronizacije. Poleg voditelja Slavka Bobovnika kvartet studijskih likov sestavljajo še Marcel Štefančič, Matej Lahovnik in Zmago Sagadin. Iz parlamenta pa bo še naprej poročala La Toya.

Zahtevna animirana produkcija sloni na vrhunski govorni imitaciji znanih in vplivnih osebnosti, ki se kot karikirani liki pojavljajo v mnogih nadrealistničnih situacijah. Pri oddaji sodelujejo naši najboljši govorni imitatorji: Tilen Artač, Jure Mastnak, Renato Vindiš, Aleksander Pozvek in Jasna Kuljaj. Ekipi se je pridružil scenarist, komik in glasbenik Igor Bračič. Za animirano produkcijo skrbi Media Atlas, na čelu s programerjem Tadejem Fiusom, ki je s Televizijo Slovenija sodeloval že pri mnogih satirično animiranih projektih, kot so Hri-bar, Poldnevnik in Jebovlje. Pod zvočno podobo oddaje sta podpisana tonska mojstra Tom Lemajič in Matej Avsenak.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
23:55
Slovenska jazz scena: Jazz Ravne
Glasbeni (ponovitev)
9. festival slovenskega jazza: Balžalorsky–Drašler 3o (Vitja Balžalorsky, Jošt Drašler in Vid Drašler).

Zametki festivala slovenskega jazza so se začeli že daljnega leta 1960, ko je Jazzovsko društvo Ljubljana na Bledu pripravilo prvi jazz festival na vzhodnem koncu Evrope in takratni 1. jugoslovanski jazz festival. Kasneje se je njegova izvedba večkrat preoblikovala in selila, leta 2003 pa pripravila 1. festival slovenskega jazza. Leta 2012 je Jazzovsko društvo organizacijo festivala ponudilo ekipi programa Jazz Ravne z Raven na Koroškem. V tamkajšnjem Mladinskem kulturnem centru Kompleks je tako potekalo tridnevno jazzovsko koncertiranje, na katerem smo ujeli predstavnike ene najobetavnejših in drznih zasedb mlade jazzovske generacije, trio, ki ga sestavljajo Vitja Balžalorsky in brata, Jošt in Vid Drašler. Njihovo sodelovanje izvira iz ustvarjalne skupine mladih glasbenikov Zlatka Kaučiča in različnih glasbeno raziskovalnih zasedb, ki so odločilno zaznamovale ambiciozen in izviren avtorski izraz trojice.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina