TV sporedi

TV spored - Slovenija 2

Oglejte si TV spored na enem mestu...

SLO 2
TV spored za Slovenija 2

spored za datum: 14.02.2017
00:05
Bunkerji, brutalizem in zadrtost: Poetika betona
Dokumentarni, 1. del (ponovitev)
Izvirnik: Bunkers Brutalism and Bloody-mindedness

S taktiko šoka arhitektura zahteva od nas, da poiščemo lepoto v tistem, kar navadno velja za grdo. Jonathan Meades v dveh oddajah razišče zgodbo brutalizma v Evropi. Pokaže nam prednike brutalizma v baroku in moderni gotiki ter vojaško arhitekturo Friedricha Tammsa. Nato izbere nekaj najznačilnejših brutalističnih gradenj v Evropi.

Tu in tam gre arhitektura skozi obdobja, ko se ne trudi biti všečna.

Država: Francija
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
00:55
Glasbeni spoti
Glasbeni
Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
01:55
Alpsko smučanje (M): Alpska kombinacija, smuk, svetovno prvenstvo
Športni (ponovitev)
Svetovno prvenstvo, posnetek iz St. Moritza.

Danes bo na svetovnem prvenstvu na sporedu še alpska kombinacija za moške, sestavljena iz smuka in slaloma. Zmagovalec kombinacije na prejšnjem svetovnem prvenstvu je bil Marcel Hirscher, videli bomo, ali lahko ta uspeh ponovi.

Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
03:00
Alpsko smučanje (M): Alpska kombinacija, slalom, svetovno prvenstvo
Športni (ponovitev)
Svetovno prvenstvo, posnetek iz St. Moritza.

Danes bo na svetovnem prvenstvu na sporedu še alpska kombinacija za moške, sestavljena iz smuka in slaloma. Zmagovalec kombinacije na prejšnjem svetovnem prvenstvu je bil Marcel Hirscher, videli bomo, ali lahko ta uspeh ponovi.

Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
04:05
Zabavni kanal
Informativni
Zabavni infokanal ponuja obilico dobre glasbe in novice iz sveta zabave.

Ob spremljanju Zabavnega infokanala lahko preberete najbolj sveže novice iz sveta znanih - tako slovenskih kot tujih zvezd. Če ste ljubitelji najbolj nenavadnih in nemogočih zgodb, si lahko preberete tudi te. Čaka vas tudi horoskop, ki ga lahko spremljate prav vsak dan. Izveste tudi, katere družabne prireditve, koncerti, razstave in podobni dogodki se bodo zvrstili v prihodnjih dneh.

Jezik: Slovenščina
05:25
Glasbeni spoti
Glasbeni
Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
06:30
Otroški kanal
Na Otroškem kanalu predvajamo vsebine, ki so namenjene predšolskim in osnovnošolskim otrokom.

Na otroškem kanalu objavljamo besedila, kot so odlomki iz pravljic, kuharski recepti, bonton za otroke, enciklopedija živali in predmetov, otroci najdejo tudi rubriko spoznajmo svoje telo, opis knjig za zanimivo in poučno branje, koledar otroških dogodkov, besedila o vesolju in planetih ter še mnogo drugih vsebin, ki so za otroke zelo zanimive. Tudi Bansi, ki ima na svoji spletni strani rubriko Bansi odgovarja, v vsakem otroškem infokanalu mladim radovednežem odgovori na kakšno vprašanje. Objavljamo tudi prispevke z Bansijem, ki obiskuje vrtce, šole, muzeje, otroške prireditve ...

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
07:00
Ulica sanj: Dinozaver
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Dream Street

Ulica sanj je živahna ulica sredi majhnega mesta, kjer so vsi predmeti živi, veseli in zgovorni.

V Ulici sanj pripravljajo razstavo dinozavrov. Vrček, ki verjame, da dinozavri še obstajajo, se zelo boji. V njegovem strahu Jaka vidi priložnost za zabavo …

Ležeči policaji se leno valijo po cesti, avtomobilčki pa pridno vozijo sem ter tja. Spremljamo dogodivščine malega Banija, prijaznega avtovleka, njegovih prijateljev Vrčka, Jake Kladivarja, Marjetke Pravičnik, Robotkota in mnogih drugih. V Ulici sanj so vsakodnevni čudeži nekaj povsem običajnega.

Jezik: Slovenščina
07:05
Palček Smuk in zvezde: Palček Smuk užene zvezdnega strelca
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Rákosníček
Ocena IMDb: 7,7/10

Za tako gosto meglo, da bi jo lahko rezal, mogoče pa še malo dlje, leži ribnik Brbotalnik.

Čez dan je to čisto navaden ribnik, a ko ga zvečer prekrije črno črna tema, se začnejo tam dogajati čudne reči. V vodi najprej zaklokota, ob bregu zareglja, v bičevju nekaj poči, med vrbami zahrešči in šele potem se prikaže palček Smuk. To je nemiren škrat, radoveden kot miška, ki neučakano opreza tako dolgo, dokler na vodni gladini ne zatrepeta prva zvezda.

Jezik: Slovenščina
Leto: 1983
07:15
Zajček Belko: Prvič, ko sem nalašč goljufal
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Bitte lille Benny

Zgodbe o zajčku Belku in njegovem otroštvu.

Zajček Belko in bratranec Gašper se igrata na plaži. Ko ga Gašper ni vidi, Belko goljufa in zmaga. Gašper je žalosten in Belku je žal. Zato pri naslednji igri nalašč goljufa in prepusti zmago Gašperju.

Jezik: Slovenščina
07:20
Pipi, Pupu in Rozmari: Smeh
Risani
Izvirnik: Pipi, Pipu' e Rosemarina

Naši trije prijatelji Pipi, Pupu in Rozmari vsepovsod iščejo mamočija.

Pipi, Pupu in Rozmari srečajo tri morske prašičke, ki jokajo, ker ne najdejo mamice. Prijatelji jim priredijo gledališko predstavo, med katero se morski prašički do solz nasmejijo. Ko jih mama končno najde, se lahko Pipi, Pupu in Rozmari odpravijo naprej iskat mamočija.

Naši trije prijatelji Pipi, Pupu in Rozmari potujejo po svetu ter iščejo mamočija – ki je pol mama in pol očka.

Pipi je zabaven rakun, Pupu živahen ptiček, Rozmari pa zelo bistra zajklja. Na neverjetnem popotovanju doživljajo nepozabne pustolovščine ter se soočajo z velikimi življenjskimi preizkušnjami.

Jezik: Slovenščina
07:25
Pavle, rdeči lisjaček: Tri želje
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Pablo the Little Red Fox
Ocena IMDb: 8,2/10

Lisičja družina – oče Rdečko, mama Roza in trije mladiči Pavle, Poldek, Pija – se po nenavadnem spletu okoliščin znajde v velikem mestu.

Družina lisic si mora v mestu urediti novi dom in raziskati zanimivo okolico! Očka družino spretno vodi čez reko in pod cestami in ob železnici, včasih pa mladiči vseeno izkoristijo trenutek mamine in očetove nepazljivosti in zavijejo na svoje poti. Njihove dogodivščine so napete, zabavne in poučne, posebej za Pavleta, ki je zelo radoveden.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 1999
07:30
Tilka in prijatelji: Hektor se nauči žonglirati
Risani
Izvirnik: Tilly and Friends
Režija: Niall Mooney
Igrajo: Alex Kelly, Paul Panting, Gemma Harvey, Claire Skinner, Morwenna Banks
Ocena IMDb: 7,2/10

Tilka je priljubljena deklica. Ko stopimo skozi vrata njene rumene hiške, se začne prava zabava.

Tilka je navdušena nad trikom, ki se ga je naučil Rompi. Hektor si želi, da bi se naučil posebne veščine, s katero bi navdušil Tilko. Odloči se, da se bo naučil žonglirati. A to je težje, kot je pričakoval. Tudi s pomočjo prijateljev mu ne uspe. Hektor že skoraj obupa. Žongliranje je pretežko! A mu Tilka razloži, da bo z vajo postalo lažje, le vztrajati mora.

Tilka je deklica, ki živi s svojimi najboljšimi prijatelji, pujsom Hektorjem, slonom Rompijem, krokodilom Čačko, zajčkom Capkom in kokoško Rijo. Pridružite se Tilki in njenim prijateljem pri njihovih dogodivščinah.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 2012
07:40
Traktor Tom: Novo strašilo
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Tractor Tom
Režija: Jimmy Wheeler
Igrajo: James Nesbitt, Liza Tarbuck
Ocena IMDb: 5,5/10

Tom je rdeči trakor, ki vedno pomaga svojim prijateljem iz zagat.

Na idiličnem podeželju v Brešah živijo pogumni traktor Tom s prijatelji – z gospodarico Eli in pomočnikom Timom ter s pravo malo čredico živali in kmetijskih strojev. Skupaj se zabavajo na Veseli farmi in pridno delajo na polju, v sadovnjaku in na travniku. Nesreča nikoli ne počiva, pravijo, vendar na pomoč vedno priskoči iznajdljivi traktor Tom, ki težave rešuje z obilico humorja in dobre volje, predvsem pa z veliko mero potrpežljivosti.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 2003
07:55
Neli in Cezar: Kmetija
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Nelly & Caesar
Režija: Valère Lommel
Igrajo: Julian D'Addario

Neli in Cezar se skupaj s prijatelji Mino, Fredijem in Leonom podajata na različne dogodivščine.

V vsakem letnem času se zunaj na vrtu in v parku dogajajo zanimive stvari. Neli, Cezar in prijatelji se igrajo, raziskujejo okolico, odkrivajo skrivnosti in spoznavajo živali. Prijatelji so tudi zelo prijazni do narave in vedno poskrbijo, da sami razrešijo svoje spore.

Država: Francija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2009
08:00
Zgodbe iz školjke: Martina in ptičje strašilo: Finska
Kulturni (ponovitev)
Igrajo: Martina Maurič Lazar, Aljoša Koltak.

Zgodbice so namenjene našim najmlajšim gledalcem.

Poznate zgodbo o Martini, ki stanuje v loncu in njenem prijatelju Dečku, ptičjem strašilu, ki prihaja k njej na obisk s svojega polja? Najprej je bila Martina sama, lepega dne pa je v njen svet vstopilo … ptičje strašilo! Sprva sta bila oba malce presenečena in negotova, kmalu pa sta postala neločljiva prijatelja. Kaj vse počneta skupaj! Igrata se, raziskujeta, ustvarjata, si izmišljujeta nove besede in igre, se tolažita, ko sta žalostna in se smejita, ko ju kaj razveseli.

Zgodbice so polne prijaznih in hecnih besed, zabavnih rim, iskrivih besednih iger in zanimivih domislic, ki spodbujajo otrokov razvoj na vseh ravneh. Z oddajo Martina in ptičje strašilo želimo otrokom pokazati, kako lepo je popotovati naokrog, da so zanimive reči povsod, do koder nam seže pogled in še dlje, in da si lahko najbolj oddaljeno deželo naredimo tudi v otroški sobi sredi deževne nedelje. Samo malo moramo zamižati in pustiti, da nas domišljija odnese daleč proč.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
08:10
Zgodbe iz školjke: Ali me poznaš: Jaz sem koprivar
Kulturni (ponovitev)
V oddaji rastline, živali in naravni pojavi pripovedujejo zgodbe o sebi.

Pomlad in poletje sta čas, ko po vrtovih in travnikih letajo čudoviti metulji. Eden med njimi je koprivar. Zakaj ima takšno ime? Gotovo obstaja kakšna zveza s koprivami. In kaj počne v preostalih dveh letnih časih, da ga ni moč opaziti? O, seveda živi v naravi, samo v drugačni obliki. Kakšno razvojno pot naredijo metulji od ličink, ki jih samice odložijo na koprive, do pisanih letečih žuželk, bo povedal Gašper Jarni kot interpret koprivarja.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
08:20
Vetrnica: Stolp
Družinski
Jezik: Slovenščina
08:40
To bo moj poklic: Polagalec keramičnih oblog
Kulturni, 2. del (ponovitev)
Poklic polagalca talnih oblog bosta predstavila voditelja oddaje Daša Helena Kobe in Samo Bdeir.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
09:05
Slovenski vodni krog: Ižica
Dokumentarni (ponovitev)
V tokratni oddaji bomo spoznavali Ižico.

Le streljaj od glavnega mesta Slovenije teče po Ljubljanskem barju reka Ižica. To je reka, ki je polna skrivnosti, ki so jih za seboj pustili nekdaj tu živeči koliščarji. Ana in Rok raziskujeta, kaj se je zgodilo z velikim jezerom? Odkrivata lepote Ljubljanskega barja, ki je raj za živali. Na svoji poti srečata polno ljubiteljev reke Ižice, ki Ani in Roku razjasnijo skrivnosti, v katere je zavita reka Ižica.

Izobraževalno-dokumentarna nanizanka.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
09:50
Danilo Žerjal, športni velikan s Krasa
Športni (ponovitev)
Režija: Tugo Štiglic

Vrhunski športnik, metalec kladiva, kraški rojak Danilo Žerjal.

V duhu nove pravovernosti povojnega časa ga je športni funkcionar izbrisal iz vseh športnih arhivov in mu namenil kazen na Golem otoku. Če bi na olimpijskih igrah leta 1948 v Londonu za palec ne prestopil črte, bi postavil olimpijski rekord! Z dokumenti, fotografijami, arhivskimi posnetki, pričevanji in igranimi prizori obujena življenjska pot, ki je športnika svetovnega kova vodila v beg pred Golim otokom v Italijo in pozneje v Južno Ameriko, kjer je v Orwellovem letu 1984 izginil ter po dvanajstletnem hčerkinem iskanju znova stopil v zgodovino rojstnega kraja, Krasa in slovenskega športa.

Zadnji avtorski projekt Jadrana Sterleta, film, ki ga je pripravljal dolgo in srčno, kot pravi Kraševec.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
11:00
Zvezdana: Vojna ali mir?
Pogovorna oddaja (ponovitev)
Intimni nočni pogovori, ki podirajo tabuje.

Dokler traja, je vsaka ljubezen videti večna. Zvezdanina gostja je hrvaška psihologinja Ljubica Uvodić Vranić, temperamentna Splitčanka brez dlake na jeziku. Ljubica z Zvezdano raziskuje, zakaj se med bivšimi zakonci zanetijo prave vojne. Ko bomo slišali, kaj vse počnemo pod krinko »ljubezni«, nas bo postalo sram! Ljubica brezkompromisno in z veliko mero humorja razblinja naše iluzije o starševstvu in partnerskih odnosih. Pogovor je namenjen predvsem ločenim staršem, ki imajo radi svoje otroke.

Zvezdana bo v nočnih pogovorih pod zvezdnatim nebom odkrivala osupljive življenjske zgodbe bolj in manj znanih gostov. S svojim prepoznavnim in neposrednim slogom bo vodila pogovore temperamentno, strastno, iskreno in drzno. Razbijala bo predsodke in podirala tabuje. Brez sodb in sprenevedanj, razmišljujoče, poglobljeno, neposredno in brez patetike. Na vse življenjske zgodbe svojih gostov se bo odzvala osebno in črpala iz lastnih izkušenj. Zvezdana svojim gostom ne bo le sogovornica, ampak tudi zaupnica, zato gledalci lahko pričakujejo s čustvi nabite in intimne nočne pogovore.

Zvezdana Mlakar se je s svojo neposrednostjo, iskrenostjo in izborom tem, ki se jih loteva, uveljavila kot izrazito edinstvena televizijska osebnost. Pridobila si je zanimanje in zaupanje gledalcev. Vedno bolj postaja tudi mnenjska voditeljica na področja tematik, ki se ukvarjajo z življenjskim slogom.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
11:45
Alpsko smučanje: Ekipna tekma, svetovno prvenstvo
Športni (v živo)
Svetovno prvenstvo, prenos iz St. Moritza.

Smučarji in smučarke bodo na svetovnem prvenstvu v St. Moritzu danes tekmovali v ekipni preizkušnji. To je že dvanajstič na svetovnih prvenstvih, da bodo nastopili v tej disciplini. Iz vsake države bosta paralelni slalom vozila po dva moška in dve dekleti.

Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
13:55
Dobro jutro
Zabava (ponovitev)
Izčrpne in kakovostne servisne informacije, koristni nasveti za vsakdanje življenje in raznovrstne razvedrilne vsebine za lepši začetek dneva.

Ponedeljki bodo rezervirani za promocijo zdravega življenjskega sloga in za zdravstvene nasvete s kredibilnimi strokovnjaki, razpravljali bodo tudi o partnerskih in družinskih odnosih. Bodoči mladoporočenci že lahko razmišljajo o prijavi v akcijo TV-poroka, v kateri bodo tudi to sezono pred televizijskimi kamerami poročili par po izboru gledalcev. Ob torkih bo poudarek na informativnih vsebinah, s strokovnjaki, gledalci in komentatorji bodo razpravljali o aktualnih družbenih temah. Mojca Mavec bo v sredinem jezikovnem kotičku skrbela za pravilno rabo slovenščine. Sredi tedna pa bodo gledalci deležni tudi najbolj preprostih receptov in predlogov za okusna kosila in prigrizke. Četrtek bo dan za najbolj zabavno nagradno igro in nasvete iz domače lekarne, teden pa bodo zaključili z nasveti za sodobne gospodinje in s predstavitvijo lokalnih posebnosti iz različnih slovenskih krajev. Za vse, ki oddaje med tednom ne utegnejo spremljati pa bo ob sobotah, med 7.00 in 9.00 na 2. programu Televizije Slovenija, na sporedu Najboljše jutro – kolaž najbolj zanimivih rubrik preteklega tedna.

Koprski ustvarjalci oddaje Dobro jutro bodo še naprej ob torkih ustvarjali oddajo Dober dan, ob četrtkih pa Dobro jutro. Rdeča nit torkove oddaje bo tudi v novi sezoni kuhanje s poudarkom na sezonskih in lokalnih sestavinah. Po novem bodo kuharji pripravljali jedi z omejenim proračunom in tako gledalcem predstavili ideje, kaj skuhati, ne da bi pregloboko segli v denarnico. Spremljali bodo tudi aktualno dogajanje na Primorskem, predstavljali zanimivosti in izobraževali gledalce. Četrtki bodo zaznamovani z Vrtincem, rubriko, v kateri bodo gledalcem svetovali o uspešnem starševstvu z Markom Juhantom, o pravnih vprašanjih z notarko Mojco Tavčar Pasar ter o preprečevanju in zdravljenju poškodb s kirurgom Bogdanom Ambrožičem. V novi sezoni bodo oddajo pogosteje ustvarjali na terenu, saj ima Primorska veliko slikovitih krajev, ki jih želijo predstaviti in gledalcem odkriti kaj ponujajo. Gledalci pa bodo oddajo od septembra spremljali v večjem studiu z novo scensko podobo.

Mariborska ekipa oddaje Dobro jutro bo ob sredah in petkih poskrbela, da bodo svoj medijski prostor dobili tudi dogodki in zanimivi ljudje iz severovzhodne Slovenije. Z njimi se bodo družili tako v studiu kot na terenu in tako predstavili utrip življenja v tem delu Slovenije.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
15:25
Vse je mogoče: Najboljši trenutki 2016
Zabava (ponovitev)
Šov za vse generacije. Gostitelj Bojan Emeršič bo s svojo sproščenostjo in duhovitostjo izzival svoje goste, šest znanih obrazov.

V prvi jesenski oddaji vas bo gostitelj šova popeljal skozi najboljše trenutke minule sezone.

Rdeča nit najboljše sobotne zabave ostajajo najbolj priljubljene igre minulih sezon Vse je mogoče, ki jih bodo že v začetku jesenske sezone dopolnile nove dinamične in zabavne igre, skozi katere bo izbrano druščino znanih obrazov vodil nepogrešljivi gostitelj sobotnih večerov Bojan Emeršič.

Vedno večjo in zabavnejšo vsemogočno družino tvorijo Miha Brajnik, Mario Ćulibrk, Ana Maria Mitić, Nina Valič, Tina Gorenjak, Gorazd Žilavec, Igor Štamulak, Jože Robežnik, Luka Korenčič, Lucija Ćirović, Nejc Šmit, Mojca Funkl, Tilen Artač in drugi. Skupaj z drugimi znanimi obrazi se bodo tudi jeseni v seriji iger zapletali v nenavadne in nadvse smešne situacije. V Vse je mogoče ni tekmovanj, ni točkovanj, ni zmagovalcev ali poražencev, le sproščena zabava z obilico smeha tako gostov in občinstva v studiu kot tudi gledalcev pred malimi ekrani.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2016
17:00
Čarokuhinja pri atu: Prlekija
Kulinarika
Poglejte si Gojmirja Lešnjaka Gojca v vlogi kuharskega ata.

Prlekija slovi po pristni kulinariki. Sladokusci lahko izbirajo med mnogimi jedmi (žganci, mlečno juho, smetanovo juho z gobami, krompirjevo smetanovo juho, gobovo juho z ajdovo kašo, mesom iz tünke in drugimi dobrotami). Prlekija je območje na severovzhodu Slovenije med Dravo in Muro, točneje med Gornjo Radgono in Razkrižjem ob hrvaški meji. Meje pokrajine niso zakoličene ob geografski, zgodovinski, gospodarski ali kateri drugi prepoznavni razmejitveni črti. So čisto lingvistične narave. Prlekija je območje, na katerem prebivalci za besedo 'prej' uporabljajo značilni besedi 'prle' ali 'prvle'. Od tod Prlek, prleški. Tam, kjer so se žulji nabijali z motiko med goricami, si je bilo treba po delu povrniti moči ob dobrem prigrizku, predvsem znameniti prleški tünki, zavarovani z geografskim poreklom. Enako znani so prleška gibanica, sladka ali slana, iz vlečenega testa, nadevana s skuto in kislo smetano ter ajdovi in pšenični krapci.

Medtem ko ata in vnukinja doma pripravljata jedi, babica preseneti inšpektorja na tržnici in mu da »vetra«. Ata doma pogreša babico, ki je dolgo ni nazaj.

V zabavni kuharski seriji Čarokuhinja spremljate Gojmirja Lešnjaka Gojca v vlogi ata, ki v svoji kuhinji pripravlja jedi po starih receptih. Družbo mu dela nečakinja, ki pa si za pripravo jedi ne vzame toliko časa in si kot mlada sodobna ženska raje kupi že pripravljene in zamrznjene jedi. 15-minutno humoristično in izobraževalno serijo popestrijo tudi obiski znanih gostov, ki ata in njegovo nečakinjo obiščejo v kuhinji in pripravljene jedi tudi poskusijo.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
17:30
Taksi, kviz z Jožetom
Kviz (ponovitev)
Med zabavno vožnjo s taksistom Jožetom Robežnikom bodo potniki odgovarjali na zanimiva vprašanja in s tem zaslužili denar.

V oddaji Taksi, kviz z Jožetom nič hudega sluteči potniki prisedejo v taksi, ki naj bi jih odpeljal na želeni cilj. Takrat pa spoznajo, da so se znašli v prav posebni vrsti taksija – televizijskem studiu na kolesih, kjer lahko zaslužijo! Med vožnjo do želenega cilja jim namreč taksist – voditelj zastavlja vprašanja in če je večina njihovih odgovorov pravilnih, taksist na koncu poti plača njim. Če pa na tri vprašanja odgovorijo napačno, je njihove poti konec. Ne glede na to, da še niso prispeli na cilj …

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
18:00
Halo TV
Informativni
Svetovalna kontaktna oddaja, ki išče odgovore na vprašanja gledalcev.

Strokovnjaki z različnih področij, ki se tako ali drugače dotikajo vsakdanjega življenja povprečnega človeka, odgovarjajo na konkretna vprašanja in dileme gledalcev po telefonu, preko elektronske pošte in pisem. Oddaja je zastavljena izrazito interaktivno, gledalci jo sooblikujejo, vprašanja gledalcev so v prvem planu, oddaja je pravzaprav servis gledalcem, saj jim gostujoči strokovnjak ponuja različne nasvete s področja prava, zdravstva, psihologije, medosebnih odnosov, ... Oddaja se z izbiro tematik odziva tudi na dnevne aktualne dogodke.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
18:55
Timi gre: Kopel
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Timmy Time
Ocena IMDb: 7,2/10

Timi je navihana mala ovčka. Pravkar je dopolnil tri (ovčja) leta in zdaj gre v vrtec.

Biti v vrtcu za Timija sploh ni preprosto: v skupini se bo moral veliko naučiti. Predvsem to, da je treba stvari deliti in paziti na čustva drugih. Ni dovolj, da nadarjeni mali nogometaš odlično brca žogo – naučiti se jo mora tudi dobro podati. Vsak nov dan je s pomočjo prijaznih vzgojiteljev nova zabavna učna ura.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2009
19:05
Liki: Lisjak in tiger
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Shapes

Jazbec predstavlja zgodbice o živalih, ki jih ilustrirajo geometrijski liki.

Lisjak in tiger, kitajska ljudska

Nauk: »Ne reši te velikost, ampak pamet.«

Tiger je hotel pohrustati lisjaka, a zvitorepec mu je natvezel, da je kralj džungle. Popeljal je tigra na sprehod in res – vse živali so bežale pred njima, male in velike. To je na tigra naredilo silen vtis in usmilil se je lisjaka, saj ni doumel, da so se živali v resnici bale njega, tigra.

Jezik: Slovenščina
19:10
Krtji sestrici: Krtji sestrici in odločni polž - Krtji sestrici in ločje
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Mole sisters
Ocena IMDb: 6/10

Risanka Krtji sestrici je narejena po knjižni predlogi kanadske avtorice Roslyn Schwartz.

Serija prikazuje zanimive dogodivščine sestric krtic, ki raziskujeta svojo okolico. Samostojni in radovedni sestrici, polni energije, napolnita z optimizmom in radostjo še tako vsakdanje početje, pa naj bo to kotaljenje po hribu, zibanje na vejah ali čofotanje po blatnih lužah.

Ta očarljiva animirana serija buri domišljijo in uči predšolske otroke, naj spoštujejo in cenijo naravo, ki jih obdaja.

Država: Kanada
Jezik: Slovenščina
Leto: 2003
19:20
Fletni Gaji: Kozel Miran
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Fluffy Gardens
Ocena IMDb: 8,6/10

Fletni gaji so najbolj nenavaden košček sveta. Tam je Ulica ribjega smradka, Kikirikijeva cesta, Plavutniška pot in še marsikaj drugega.

Prebivalci Fletnih gajev so majhni in zelo prijazni: krokodilka Milka, morska vetrnica Zvezdana, netopirka Špela in še bi lahko naštevali. Jih želite spoznati? Brž pot pod noge v Fletne gaje!

Država: Irska
Jezik: Angleščina
Leto: 2007
19:30
Pepi vse ve o stripu
Kulturni (ponovitev)
Režija: Tugo Štiglic
Igrajo: Janez Škof, Dejan Vunjak

Poučno-zabavna oddaja.

Hude sanje ima naš Pepi. Da se je v jabolko spremenil in skoraj pohrustan bil. Prelepa Rozi s svojimi zobmi toliko da konca mu ne stori. Čarobne Mihove besede ga obvarujejo vsega hudega. Skupaj sanje potem veselo rišeta in največjega mojstra stripa Mikija Mustra za nasvet povprašata.

Serija oddaj Otroškega in mladinskega programa osnovnošolcem do 8. leta starosti predstavlja najrazličnejše umetniške zvrsti (gledališče, glasbo, slikarstvo, ples ...). Ob sproščeni razlagi teh zelo resnih tem skušajo otrokom tudi vzbuditi željo, da bi sami ustvarjali.

Gostitelj oddaje je Pepi, ki svojega nečaka Miho vsakič izčrpno seznani z vsemi skrivnostmi umetnosti. Kot tisti, ki vse ve, pa deluje Pepi že vnaprej smešno ... nihče ne more vedeti vsega! Da ne bi nastala popolna zmeda, prijatelja v vsako oddajo povabita strokovnjaka z določenega področja.

V času, ko starši nimajo več časa za svoje otroke, je kot naročen samski stric Pepi, ki ima poleg velike ljubezni do Mihe, morda še večjo do umetnosti.

Kot dobra duša Pepi pazi nečaka, čut dolžnosti mu narekuje, da ga popelje v svet umetnosti. Miha s stricem odkriva v vsaki oddaji čare umetnosti, ki mu jih Pepi navdušeno podaja.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
20:00
Od St. Moritza do Hochfilzna
Informativni
V februarju potekata dve svetovni prvenstvi, v alpskem smučanju iz švicarskega St. Moritza in v biatlonu iz avstrijskega Hochfilzna.

Ob 20. uri vsak večer si bodo gledalci lahko ogledali oddajo, v kateri bomo z obeh svetovnih prvenstev zajeli vse pomembne dnevne dogodke, zanimive prispevke, izjave in reportaže.

Svetovno prvenstvo v smučanju bo potekalo med 6. in 19. februarjem 2017, SP v biatlonu pa skoraj istočasno, in sicer med 8. in 19. februarjem 2017. Na sporedu svetovnega prvenstva v alpskem smučanju bo enajst tekem, Hochfilzen jih bo gostil prav toliko.

Jezik: Slovenščina
20:30
Švedska teorija ljubezni
Dokumentarni
Izvirnik: The Swedish Theory of Love
Režija: Erik Gandini
Igrajo: Erik Gandini, Lars Trägårdh, Marie Helena Fjällås, Marta Corradi, Oscar Rosberg, Goran Asaad
Ocena IMDb: 6,5/10

Sociolog Zygmunt Bauman pojasnjuje, zakaj življenje brez težav ni nujno srečno življenje.

Švedsko navadno prikazujejo kot idealno organizirano družbo, v kateri so vsakemu posamezniku zagotovljene enake možnosti za neodvisno bivanje. Ena izmed posledic je, da ljudje ne potrebujejo več uslug in pomoči, zato so medsebojni stiki minimalni. Polovica prebivalcev živi v samskih stanovanjih, vse več žensk se odloča za umetno oploditev. Vse več je ljudi, ki umirajo sami. Semenske banke, opustele soseske in pozabljeni pokojniki mečejo slabo luč na neodvisno družbo, v kateri je edina resnično družbena dejavnost iskanje pogrešanih oseb.

Avtorji filma postavljajo vprašanje, zakaj življenje, ki ga preživljamo v takšni varnosti in gotovosti, ne zadovoljuje. Nekateri Švedi se pogumno upirajo. Organizirajo srečanja v gozdovih, da bi se jim spet vzbudila čustva. Uspešen kirurg je odšel v Etiopijo in tam kljub pomanjkanju materialnega bogastva znova spoznal vrednost skupnosti.

Država: Švedska
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
21:30
Prava ideja
Dokumentarni
Oddaja o podjetništvu.

Marjan Lovšin je v 19 letih samostojne podjetniške poti postal pojem odličnega cvetličarstva pri nas. S cvetjem dekorira velike protokolarne dogodke, oskrbuje 20 hotelov in številna druga podjetja. Bogato cvetličarsko znanje prenaša na svoje sodelavce – 5 redno zaposlenih in 3 pogodbene. Ponudbo svoje cvetličarne, ki slovi po izvirnih, drugačnih rešitvah, stalno širi in dopolnjuje, tudi s prodajno galerijo vaz.

Oddaja je pokazala že skoraj 250 primerov dobrih praks, kako uspeti na različnih področjih. Dobra ideja postane prava šele z uspehom na trgu, zato urednica in voditeljica Edita Malnar Cetinski v oddaji gosti lastnike podjetij, ki so z lastno idejo, znanjem, inovativnostjo in predvsem veliko mero vztrajnosti in trdega dela uspeli uresničiti svoje sanje. Zagonska podjetja hitro rastejo, tako bo del oddaje med drugim namenjen tudi mladim podjetjem. Predvsem bodo skušali poiskati odgovore na vprašanja, od kod ideje, kako jih uresničujejo, kako prodirajo na tuje trge in kako jim pri tem lahko pomagajo izkušeni gostje, ki so na globalnem trgu že uspeli.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
22:00
Večer v Palladiumu
Zabava, 2. sezona, 2. del (ponovitev)
Izvirnik: Sunday night at the Palladium

Ogledali so boste lahko nastop odličnih plesalcev Quest Crew, Andréja Rieuja in orkester Johanna Straussa, Josha Grobana in številne druge nastopajoče.

Tokratno oddajo Večer v Palladiumu bo vodil Alexander Armstrong.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
22:50
Votla krona
Zgodovinski, 6. del (ponovitev)
Izvirnik: The Hollow Crown
Režija: Dominic Cooke
Igrajo: Jimi James, Simon Russell Beale, Tom Hiddleston, Tom Georgeson, James Laurenson, Julie Walters
Ocena IMDb: 8,5/10

Percy, Worcester in Douglas, njun škotski zaveznik, pripravljajo čete na vojno. Percy izve, da je oče preveč bolan in se jim ne more pridružiti, zaskrbi pa ga tudi, ko izve, da je kralj Henrik pripravljen na boj, ki se ga bo udeležil tudi princ Hal.

Leta 2016 je obeležilo 400-letnico smrti Williama Shakespeara, ki jo bomo obeležili s serijo Votla krona.

Serija, ki jo odlikuje odlična angleška produkcija ter vrhunska igralska zasedba, je nastala po delih Williama Shakespeara in osvetljujejo Riharda II., Henrika IV. ter Henrika V. Dogajanje se začne leta 1399 in sledi razvoju monarhije, v katerem je v ospredju igra moči in boj za oblast, kjer ne manjka političnih in sorodstvenih bojev, zarot in izdaj.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
23:40
Glasbeni spoti
Glasbeni
Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina