TV sporedi

TV spored - Slovenija 2

Oglejte si TV spored na enem mestu...

SLO 2
TV spored za Slovenija 2

spored za datum: 14.03.2017
00:00
Glasbeni spoti
Glasbeni
Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
01:05
Smučarski skoki (M): Kvalifikacije
Športni (ponovitev)
Svetovni pokal, posnetek iz Lillerhammerja.

Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
02:15
Zabavni kanal
Informativni
Zabavni infokanal ponuja obilico dobre glasbe in novice iz sveta zabave.

Ob spremljanju Zabavnega infokanala lahko preberete najbolj sveže novice iz sveta znanih - tako slovenskih kot tujih zvezd. Če ste ljubitelji najbolj nenavadnih in nemogočih zgodb, si lahko preberete tudi te. Čaka vas tudi horoskop, ki ga lahko spremljate prav vsak dan. Izveste tudi, katere družabne prireditve, koncerti, razstave in podobni dogodki se bodo zvrstili v prihodnjih dneh.

Jezik: Slovenščina
05:20
Glasbeni spoti
Glasbeni (ponovitev)
Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
06:30
Otroški kanal
Na Otroškem kanalu predvajamo vsebine, ki so namenjene predšolskim in osnovnošolskim otrokom.

Na otroškem kanalu objavljamo besedila, kot so odlomki iz pravljic, kuharski recepti, bonton za otroke, enciklopedija živali in predmetov, otroci najdejo tudi rubriko spoznajmo svoje telo, opis knjig za zanimivo in poučno branje, koledar otroških dogodkov, besedila o vesolju in planetih ter še mnogo drugih vsebin, ki so za otroke zelo zanimive. Tudi Bansi, ki ima na svoji spletni strani rubriko Bansi odgovarja, v vsakem otroškem infokanalu mladim radovednežem odgovori na kakšno vprašanje. Objavljamo tudi prispevke z Bansijem, ki obiskuje vrtce, šole, muzeje, otroške prireditve ...

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
07:00
Ulica sanj: Nevarna neslana šala
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Dream Street

Ulica sanj je živahna ulica sredi majhnega mesta, kjer so vsi predmeti živi, veseli in zgovorni.

Jaka mora delati in se ne more igrati z Luko. Ker je Luki dolgčas, ponuja svojo pomoč, a je nihče noče. Užaljen se umakne v park. Jaki preseda neprestano ukazovanje Obrekljivk, zato se zabava tako, da Puhavka priveže za cestno svetilko, Baniju pa reče, da se je pokvaril in da ga je treba odvleči k Robotku. Bani rad pomaga: Puhavka vleče in vleče … in svetilka se iztrga, Bani in Puhavko pa končata pod kupom zidakov. Brez čarovnije ju lahko reši samo nekdo, ki je zares močan …

Ležeči policaji se leno valijo po cesti, avtomobilčki pa pridno vozijo sem ter tja. Spremljamo dogodivščine malega Banija, prijaznega avtovleka, njegovih prijateljev Vrčka, Jake Kladivarja, Marjetke Pravičnik, Robotkota in mnogih drugih. V Ulici sanj so vsakodnevni čudeži nekaj povsem običajnega.

Jezik: Slovenščina
07:05
Minka: Skrivalnice
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Maisy
Režija: Leo Nielsen
Igrajo: Neil Morrissey, Brian Greene, David Collins, Shane Dundas
Ocena IMDb: 6,6/10

Minkin svet je v risanki prav tako čaroben kot v knjižicah.

Minkin svet je odet v prijetne in živahne barve in malo miško kar sam vabi, da raziskuje, išče, odkriva in preizkuša. Minka svet okoli sebe opazuje na poseben način in na stvareh vedno opazi tudi drugo, bolj prikrito plat. Vse mora poizkusiti, kot majhni otroci. Ima pa srečo, da lahko počne marsikaj, česar otroci ne morejo. In potem ti skupaj z Minko sanjajo, kako letijo z letalom in jadrajo z jadrnico.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 1999
07:10
Zajček Belko: Prvič, ko sem se skregal
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Bitte lille Benny

Risanke Zajček Belko, namenjene predšolskim otrokom, so nastale po istoimenskih slikanicah.

Zajček Belko in Mina se spreta zaradi barvnega svinčnika. Oba trdita, da je njun. Svinčnik se prelomi. Razjezita se in skregata. Ker pa sta oba zaradi tega žalostna, se kmalu pobotata.

Glavni lik, zajček Belko, pripoveduje o stvareh, ki so se mu zgodile prvič. Njegove dogodivščine so osupljive, zabavne in odražajo dojemanje, učenje in odraščanje najmlajših. Zajček Belko med drugim pripoveduje, kako je bilo, ko je prvič: čaral, rešil ptička, razrešil skrivnost, si zlomil nogo, izbral darilo za prijatelja,

naredil snežaka, smučal, sodeloval na gasilski vaji ...

Jezik: Slovenščina
07:15
Pipi, Pupu in Rozmari: Dihurkin smrad
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Pipi, Pipu' e Rosemarina

Naši trije prijatelji Pipi, Pupu in Rozmari vsepovsod iščejo mamočija.

Pipi, Pupu in Rozmari v gozdu naletijo na zabaviščni park, v katerem je tudi vlakec groze. Na vlakcu se jim pridruži mala dihurka, ki pa zaradi strahu med vožnjo spusti svoj smrad. Ko dihurčici prepovejo vstop v zabaviščni park, se prijatelji postavijo na njeno stran in ji pomagajo, da spet pride na vlakec groze.

Naši trije prijatelji Pipi, Pupu in Rozmari potujejo po svetu ter iščejo mamočija – ki je pol mama in pol očka.

Pipi je zabaven rakun, Pupu živahen ptiček, Rozmari pa zelo bistra zajklja. Na neverjetnem popotovanju doživljajo nepozabne pustolovščine ter se soočajo z velikimi življenjskimi preizkušnjami.

Jezik: Slovenščina
07:25
Pavle, rdeči lisjaček: Kosti
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Pablo the Little Red Fox
Ocena IMDb: 8,2/10

Lisičja družina – oče Rdečko, mama Roza in trije mladiči Pavle, Poldek, Pija – se po nenavadnem spletu okoliščin znajde v velikem mestu.

Družina lisic si mora v mestu urediti novi dom in raziskati zanimivo okolico! Očka družino spretno vodi čez reko in pod cestami in ob železnici, včasih pa mladiči vseeno izkoristijo trenutek mamine in očetove nepazljivosti in zavijejo na svoje poti. Njihove dogodivščine so napete, zabavne in poučne, posebej za Pavleta, ki je zelo radoveden.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 1999
07:30
Tilka in prijatelji: Hektorjev ljubljenček
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Tilly and Friends
Režija: Niall Mooney
Igrajo: Alex Kelly, Paul Panting, Gemma Harvey, Claire Skinner, Morwenna Banks
Ocena IMDb: 6,9/10

Tilka je priljubljena deklica. Ko stopimo skozi vrata njene rumene hiške, se začne prava zabava.

Ko Hektor ugotovi, da prijateljev njegov novi ples ne zanima, kuha mulo na kopici. Tam pa odkrije svojega novega prijatelja. Hektor kamen vzame za hišnega ljubljenčka. Prijatelji so navdušeni nad njegovim ljubljenčkom in se odločijo, da si jih bodo poiskali tudi sami. A kmalu postanejo zelo tekmovalni in se nočejo več skupaj igrati. Se bodo na Tilkini zabavi z ljubljenčki spet spoprijateljili?

Tilka je deklica, ki živi s svojimi najboljšimi prijatelji, pujsom Hektorjem, slonom Rompijem, krokodilom Čačko, zajčkom Capkom in kokoško Rijo. Pridružite se Tilki in njenim prijateljem pri njihovih dogodivščinah.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 2012
07:40
Tilka in prijatelji: Rija in zapestnica
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Tilly and Friends
Režija: Niall Mooney
Igrajo: Alex Kelly, Paul Panting, Gemma Harvey, Claire Skinner, Morwenna Banks
Ocena IMDb: 7,2/10

Tilka je priljubljena deklica. Ko stopimo skozi vrata njene rumene hiške, se začne prava zabava.

Rija bo nastopila v baletni predstavi, zato potrebuje nekaj veličastnega, da se bo okrasila. Tilka Riji posodi svojo posebno svetlečo zapestnico. Rija se počuti kot prava princeska. A med pripravami na nastop, Rija ugotovi, da je izgubila zapestnico. Ali je dovolj pogumna, da bo Tilki to priznala? Le kam je izginila njena zapestnica?

Tilka je deklica, ki živi s svojimi najboljšimi prijatelji, pujsom Hektorjem, slonom Rompijem, krokodilom Čačko, zajčkom Capkom in kokoško Rijo. Pridružite se Tilki in njenim prijateljem pri njihovih dogodivščinah.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 2012
07:55
Zgodbe iz školjke: Martina in ptičje strašilo: Indijanci
Družinski (ponovitev)
Poznate zgodbo o Martini, ki stanuje v loncu, in njenem prijatelju Dečku, ptičjem strašilu, ki prihaja k njej na obisk s svojega polja?

Začelo se je zelo preprosto. Najprej je bila Martina sama. V svojem svetu nekje sredi oblakov je zjutraj prilezla iz pisanega lonca in zvečer vanj odšla spat. Vmes pa je počela marsikaj zanimivega. Lepega dne pa v njen svet vstopi … ptičje strašilo! Strašilo je sprva precej nerodno, počasi pa postane odličen tovariš pri Martininih domislicah. Ta se zelo veseli: končno ima nekoga, ki mu lahko reče lepo besedo, ki ga lahko nauči kaj novega in mu včasih tudi ponagaja. Tako sta Martina in strašilo z vsakim dnem bolj nerazdružljiva prijatelja, ki skupaj odkrivata svet okoli sebe in se zabavata.

Otroci, ki imajo težave s sluhom in govorom, so prikrajšani za mnoge stvari, ki so sestavni del otroštva njihovih vrstnikov. Ena od teh je svet pravljic, ki buri in bogati otroško domišljijo in se ostali otroci srečujejo z njim tudi v televizijskih oddajah.

To vrzel skušamo zapolnjevati v Otroškem in mladinskem programu TV Slovenija. V sodelovanju z Zavodom za slušno in govorno motene iz Ljubljane že od leta 1990 pripravljamo oddaje z naslovom »Zgodbe iz školjke«. Gre za izbor že posnetih otroških oddaj, prevedenih v znakovni jezik.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
08:00
Zgodbe iz školjke: Ali me poznaš: Jaz sem vrtnica
Kulturni (ponovitev)
Režija: Andreja Humar Gruden

V oddaji rastline, živali in naravni pojavi pripovedujejo zgodbe o sebi.

Naša gostiteljica je rožnata vrtnica in z največjim veseljem nam bo pripovedovala o vseh skrivnostih svoje lepote.

Tako zelo je navdušena nad seboj, da ne bomo slišali ničesar o lepoti drugih vrtnic, divjih niti ne omenjam. Kar naprej pripoveduje o vsakodnevni skrbi za liste, stebelca, mehke cvetne liste, zvedeli bomo tudi nekaj o trnih, ki jo ščitijo pred vsiljivci. Preprostost, uglajenost in odličnost so njena zaščitna znamenja. Se strinjate?

Takšna samovšečna zgovornost se vam bo morda zdela sprenevedava in nadležna, a v resnici so vrtnice, ne glede na vrsto, kraljice med cvetlicami ter velikokrat ljubljenke naših vrtov; in sploh niso klepetulje.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
08:10
Deklica s čolna
Kratki (ponovitev)
Kratki igrani film EBU iz Hongkonga.

Imate svojo najljubšo hrano? Pa kaj, česar sploh ne bi poskusili? 9-letni Ah-fai iz Hong Konga ima tak odpor do rib. Uspešno se izmika draženju mlajšega brata,saj niti koščka ribe ne spravi v usta!

V šoli pa mu je všeč deklica Lam-lam. Najprimernejši čas za sklepanje prijateljstev je čas kosila, ugotavlja Ah-fai, zato se ji približa ravno v trenutku, ko Lam-lam odpre svojo posodico s hrano: v njej je velik kos ribe. Kakšna groza za dečka, ki ne prenese ne vonja ne okusa po ribah!

Ko mu deklica ponudi kos ribe, je Ah-fai na veliki preizkušnji – gre vendar za prijateljstvo, ki si ga tako želi! Pogumno ugrizne v ribo, slabost pa ga premaga, steče na stranišče in vso zaužito hrano izbruha…

Deklica je prizadeta. Njena družina živi namreč na čolnu, lovljenje in uživanje rib je njihovo preživetje!

Bo prijateljstva konec ali pač ne?

EBU igrani filmi prihajajo iz vse Evrope in širše. To so zgodbe otrok, ki jih pripravljajo in posnamejo članice Združenja evropskih javnih televizij. Posredovane so s čim manj dialoga in čim več dogajanja. Središče zgodb so mladi junaki, ki imajo veliko željo, da bi dosegli nekaj, kar si srčno želijo. Pri doseganju cilja premagujejo ovire in s svojo zavzetostjo postopoma dosežejo želeno. Filmi so prave male zakladnice za otroke: polni zanimivih junakov, čustev, živahnih dogodivščin in humorja.

Jezik: Kitajščina
08:40
To bo moj poklic: Vzdrževalec tekstilij
Kulturni, 1. del (ponovitev)
Predstavili bomo poklic vzdrževalca tekstilij.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
09:20
Slovenski vodni krog: Rašica
Dokumentarni (ponovitev)
V tokratni oddaji bomo spoznavali Rašico.

To je vodna krajina z velikim slovenskim pečatom, kjer je nastala identiteta slovenskega naroda. Skozi celotno vodno pot ju spremlja Trubar in seveda Ana se nikakor ne more znebiti občutka , da ju nekdo opazuje. Na prodiščih in slikovitih travnikih ob bregovih Rašice, srečata gosta, ki jima opiše skrivnosti vodne krajine. Mlin in Žaga kot muzej jima na svoji poti razkrije bogato kulturno in naravno dediščino Slovenstva. Ob velikih požiralnikih, kamor Rašica ponikne stojijo ruševine izredno inovativnega vodnega mlina. Voda kot inspiracija in vir preživetja je navdihovala nekoč Trubarja, v današnjih časih pa Roka in Ano.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
10:05
Hribovci pod krilom
Ponovitev
Aleš Kunaver, eden največjih slovenskih alpinistov vizionarjev, je leta 1984 umrl v helikopterski nesreči pri Blejski Dobravi med poletom na Triglav.

Le tri leta zatem je njegova hči Vlasta skupaj s partnerjem Sandijem Marinčičem po spominski smeri Aleša Kunaverja splezala na 7120 m visoki himalajski Trisul. Z jadralnimi padali sta poletela z vrha, s tem pa je Vlasta postavila ženski svetovni višinski rekord v gorskem letenju, ki še do danes ni bil presežen. Njun najstarejši sin Primož nadaljuje družinsko tradicijo in kljub hipoteki dedkove zračne nesreče postaja izkušen jadralni padalec.

Vlasta in Sandi že več kot dve desetletji tudi sama razvijata in izdelujeta jadralna padala in vzgajata nove generacije t.i. turnih jadralnih padalcev, ki se z lastnimi močmi peš povzpnejo na vrhove gora, z njih pa poletijo kot ptice – v najčistejši obliki, neslišno, na lastni “pogon” in upravljanje.

V tem času sta Vlasta in Sandi s svojimi letalskimi podvigi pomikala meje, ki niso bile vedno razumljene, zato so se vmes dogajali tudi začasni odvzemi licenc in prepovedi letenja.

Epilog zgodbe se razvije v razmišljanja o osebnih motivacijah in tveganju, na drugi strani pa o zapiranju gorskega sveta s strani določenih birokratskih elit in interesov, ki odločajo, kaj je primerno početje v občutljivem gorskem okolju.

V ozadju filma tako teče opozarjanje, da so v slovenskih narodni zavesti gore in gorništvo arhetipski in ključen del, ki zato ostaja konzervativen, nedotakljiv. Nestandardne in nove prakse se zato sprejemajo z velikom odporom in nezaupanjem, podobno, kot se je pred sto leti javno obsojal alpinizem kot neodgovorno in škodljivo početje.

Jezik: Slovenščina
10:50
Utrinek: Zgodbe priseljencev: Ibrahim Kasabji
Informativni (ponovitev)
Serija kratkih izobraževalnih oddaj.

Serija oddaj Zgodbe priseljencev, ki jo v Izobraževalnem programu, od decembra do aprila 2017, predvajamo v okviru kratkega formata oddaj U3nek, govori o zgodbah ljudi, ki prihajajo iz drugih svetov in postajajo del našega vsakdanjega življenja. V seriji oddaj želimo predstaviti dobre prakse integracije beguncev v različnih evropskih državah, od Slovenije, do Finske, Švedske, Hrvaške in Italije, kjer z različnimi projekti vključevanja v družbo nastajajo uspešne zgodbe ljudi , ki so bili prisiljeni zapustiti svoje domove in najti svojo prihodnost na drugem kontinentu, v Evropi. Oddaje so nastale v sodelovanju z Evropsko komisijo in Uradom RS za komuniciranje.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2016
11:00
Dobro jutro
Zabava (ponovitev)
Izčrpne in kakovostne servisne informacije, koristni nasveti za vsakdanje življenje in raznovrstne razvedrilne vsebine za lepši začetek dneva.

Ponedeljki bodo rezervirani za promocijo zdravega življenjskega sloga in za zdravstvene nasvete s kredibilnimi strokovnjaki, razpravljali bodo tudi o partnerskih in družinskih odnosih. Bodoči mladoporočenci že lahko razmišljajo o prijavi v akcijo TV-poroka, v kateri bodo tudi to sezono pred televizijskimi kamerami poročili par po izboru gledalcev. Ob torkih bo poudarek na informativnih vsebinah, s strokovnjaki, gledalci in komentatorji bodo razpravljali o aktualnih družbenih temah. Mojca Mavec bo v sredinem jezikovnem kotičku skrbela za pravilno rabo slovenščine. Sredi tedna pa bodo gledalci deležni tudi najbolj preprostih receptov in predlogov za okusna kosila in prigrizke. Četrtek bo dan za najbolj zabavno nagradno igro in nasvete iz domače lekarne, teden pa bodo zaključili z nasveti za sodobne gospodinje in s predstavitvijo lokalnih posebnosti iz različnih slovenskih krajev. Za vse, ki oddaje med tednom ne utegnejo spremljati pa bo ob sobotah, med 7.00 in 9.00 na 2. programu Televizije Slovenija, na sporedu Najboljše jutro – kolaž najbolj zanimivih rubrik preteklega tedna.

Koprski ustvarjalci oddaje Dobro jutro bodo še naprej ob torkih ustvarjali oddajo Dober dan, ob četrtkih pa Dobro jutro. Rdeča nit torkove oddaje bo tudi v novi sezoni kuhanje s poudarkom na sezonskih in lokalnih sestavinah. Po novem bodo kuharji pripravljali jedi z omejenim proračunom in tako gledalcem predstavili ideje, kaj skuhati, ne da bi pregloboko segli v denarnico. Spremljali bodo tudi aktualno dogajanje na Primorskem, predstavljali zanimivosti in izobraževali gledalce. Četrtki bodo zaznamovani z Vrtincem, rubriko, v kateri bodo gledalcem svetovali o uspešnem starševstvu z Markom Juhantom, o pravnih vprašanjih z notarko Mojco Tavčar Pasar ter o preprečevanju in zdravljenju poškodb s kirurgom Bogdanom Ambrožičem. V novi sezoni bodo oddajo pogosteje ustvarjali na terenu, saj ima Primorska veliko slikovitih krajev, ki jih želijo predstaviti in gledalcem odkriti kaj ponujajo. Gledalci pa bodo oddajo od septembra spremljali v večjem studiu z novo scensko podobo.

Mariborska ekipa oddaje Dobro jutro bo ob sredah in petkih poskrbela, da bodo svoj medijski prostor dobili tudi dogodki in zanimivi ljudje iz severovzhodne Slovenije. Z njimi se bodo družili tako v studiu kot na terenu in tako predstavili utrip življenja v tem delu Slovenije.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
12:55
Deskanje na snegu: Paralelni veleslalom
Športni (v živo)
Svetovno prvenstvo, prenos iz Sierre Nevade.

Deskarje in deskarke čaka vrhunec sezone, svetovno prvenstvo v španski Sierra Nevadi, ki bo potekalo od 6. do 19. marca. 14. marca sta na sporedu veleslaloma, dan kasneje pa še slaloma. Tekem se bo udeležilo sedem slovenskih tekmovalcev, in sicer Tim Mastnak, Rok Marguč, Jure Hafner, Žan Košir, Črt Ikovic, v ženski konkurenci pa še Gloria Kotnik in Iva Polanec.

Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
14:15
Kdo bi vedel
Kviz (ponovitev)
Edinstven in enostaven kviz bo ponudil mešanico komedije, znanja, napetega kviza in zabave.

V vsaki oddaji se dva kapetana borita za zmago, vsakemu pride na pomoč po ena znana osebnost iz sveta zabave, športa ali medijev in v napeti igri se začne iskanje odgovorov na 12 vprašanj. Ključ do zmage ni samo znanje, pomembno je ugibanje, sklepanje, duhovitost. Ne šteje zgolj cilj, pomembna je pot do njega.

Vsak par ima na voljo šest vprašanj in vsak pravilni odgovor je vreden nekaj denarja. Z zadnjim vprašanjem lahko ekipi svoj znesek podvojita, lahko pa tudi vse izgubita. Sistem igre je zasnovan tako, da zmagovalec ni znan do zadnje sekunde.

Zmagovalna ekipa na koncu oddaje razdeli pridobljeni denar med svoje občinstvo, česar nismo videli še v nobeni oddaji pri nas.

Oddaja je bila v lanskem letu razglašena za najboljši studijski 'gameshow' in ni dvoma, da ne bi navdušila tudi Slovencev.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
15:45
Čarokuhinja pri atu: Idrijsko
Kulinarika
Poglejte si Gojmirja Lešnjaka Gojca v vlogi kuharskega ata.

Idrijsko obsega hribovit predel med Rovtami, Idrijo in Cerkljami. Nekdaj je bilo to območje gospodarsko razpeto med Trstom in Dunajem, zato se je tod močno razvilo furmanstvo, a tudi tihotapstvo in razbojništvo. Za te kraje je bilo značilno trdo življenje, narava ljudem ni prizanašala, veliko je bilo hribovskih kmetij. Ljudje so morali dobro in kalorično jesti, na primer idrijske žlikrofe - majhne žepke iz testa, polnjene z maščobo, krompirjem, čebulo, zaseko ali prekajeno slanino z dodatkom začimb in dišavnic. Žlikrofe lahko zabelimo, uživamo jih tudi z omako »bakalco« iz koštrunovega ali zajčjega mesa. Še ena značilna jed je smukavc – enolončnica, ki so jo včasih pripravljali vse od pomladi, ko so pognali prvi zelnati listi, do jeseni in zgodnje zime, ko so ga kuhali iz ohrovtovih listov. Danes ga lahko pripravimo tudi iz listov kolerabe in brokolija.

Ker babice še ni, vnukinja dobi vse potrebno za kuhanje pri svoji branjevki na trgu, skupaj z nasveti, kako jedi pripraviti. Ker vnukinjina prijateljica ne zdrži več, da ata zavajata glede kuharskih sposobnosti njenega očeta, mu priznata resnico - a ata ne verjame …

V zabavni kuharski seriji Čarokuhinja spremljate Gojmirja Lešnjaka Gojca v vlogi ata, ki v svoji kuhinji pripravlja jedi po starih receptih. Družbo mu dela nečakinja, ki pa si za pripravo jedi ne vzame toliko časa in si kot mlada sodobna ženska raje kupi že pripravljene in zamrznjene jedi. 15-minutno humoristično in izobraževalno serijo popestrijo tudi obiski znanih gostov, ki ata in njegovo nečakinjo obiščejo v kuhinji in pripravljene jedi tudi poskusijo.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
16:15
Taksi, kviz z Jožetom
Kviz (ponovitev)
Med zabavno vožnjo s taksistom Jožetom Robežnikom bodo potniki odgovarjali na zanimiva vprašanja in s tem zaslužili denar.

V oddaji Taksi, kviz z Jožetom nič hudega sluteči potniki prisedejo v taksi, ki naj bi jih odpeljal na želeni cilj. Takrat pa spoznajo, da so se znašli v prav posebni vrsti taksija – televizijskem studiu na kolesih, kjer lahko zaslužijo! Med vožnjo do želenega cilja jim namreč taksist – voditelj zastavlja vprašanja in če je večina njihovih odgovorov pravilnih, taksist na koncu poti plača njim. Če pa na tri vprašanja odgovorijo napačno, je njihove poti konec. Ne glede na to, da še niso prispeli na cilj …

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
16:55
Smučarski skoki (M)
Športni (v živo)
Svetovni pokal, prenos iz Lillehammerja.

Norveška turneja svetovnega pokala se za smučarje skakalce po Oslu nadaljuje v Lillehammerju. Norveške turneje se je udeležilo sedem naših smučarjev skakalcev, cilj pa je, po besedah Gorana Janusa, glavnega trenerja skakalne reprezentance Slovenije, nabiranje čim večjega števila točk.

Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
19:05
Timi gre: Zaspanec
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Timmy Time
Ocena IMDb: 7,2/10

Timi je navihana mala ovčka. Pravkar je dopolnil tri (ovčja) leta in zdaj gre v vrtec.

Biti v vrtcu za Timija sploh ni preprosto: v skupini se bo moral veliko naučiti. Predvsem to, da je treba stvari deliti in paziti na čustva drugih. Ni dovolj, da nadarjeni mali nogometaš odlično brca žogo – naučiti se jo mora tudi dobro podati. Vsak nov dan je s pomočjo prijaznih vzgojiteljev nova zabavna učna ura.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 2009
19:15
Liki: Medičina
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Shapes

Jazbec predstavlja zgodbice o živalih, ki jih ilustrirajo geometrijski liki.

Nabiranje medičine, La Fontainova basen.

Nauk: »Lepo je deliti.«

Kolibriji in čebele so se v nedogled kregali glede tega, kdo ima pravico nabirati med na travniku. Prišla je zima in cvetlice so ovenele, tako da nihče ni mogel nabrati medu. Obe skupini sta doumeli, da je dobro deliti. Prihodnjo pomlad so si travnik razdelili.

Jezik: Slovenščina
19:25
Krtji sestrici: Krtji sestrici prečkata barje - Krtji sestrici in lepljivi ježki
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Mole sisters
Ocena IMDb: 6,6/10

Risanka Krtji sestrici je narejena po knjižni predlogi kanadske avtorice Roslyn Schwartz.

Serija prikazuje zanimive dogodivščine sestric krtic, ki raziskujeta svojo okolico. Samostojni in radovedni sestrici, polni energije, napolnita z optimizmom in radostjo še tako vsakdanje početje, pa naj bo to kotaljenje po hribu, zibanje na vejah ali čofotanje po blatnih lužah.

Ta očarljiva animirana serija buri domišljijo in uči predšolske otroke, naj spoštujejo in cenijo naravo, ki jih obdaja.

Država: Kanada
Jezik: Slovenščina
Leto: 2003
19:35
Pepi vse ve o fotografiji
Kulturni (ponovitev)
Poučno-zabavna oddaja.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
20:00
Digitalno razstrupljanje
Dokumentarni
Izvirnik: Digital Detox

Odvisniki od interneta, aktivisti in drugi nekonformisti so sklenili, da se odklopijo.

Nekateri za en dan, drugi za eno leto. Za nekatere je to pridobivanje prostega časa, za druge politično dejanje, vsi pa se želijo digitalno razstrupiti. Ideja se je rodila v osrčju Silicijeve doline, v rojstnem kraju Googla, Twitterja in Facebooka. Vse več ljudi doživlja splet kot odvisnost, ki resno ogroža njihovo družabno življenje. Znova poskušajo vzpostaviti vezi z resničnim svetom, zato so se odklopili od interneta. Dokumentarna oddaja je vpogled v najnovejši fenomen našega časa.

Jezik: Francoščina
20:55
Prava ideja
Dokumentarni
Oddaja o podjetništvu.

Oddaja je pokazala že skoraj 250 primerov dobrih praks, kako uspeti na različnih področjih. Dobra ideja postane prava šele z uspehom na trgu, zato urednica in voditeljica Edita Malnar Cetinski v oddaji gosti lastnike podjetij, ki so z lastno idejo, znanjem, inovativnostjo in predvsem veliko mero vztrajnosti in trdega dela uspeli uresničiti svoje sanje. Zagonska podjetja hitro rastejo, tako bo del oddaje med drugim namenjen tudi mladim podjetjem. Predvsem bodo skušali poiskati odgovore na vprašanja, od kod ideje, kako jih uresničujejo, kako prodirajo na tuje trge in kako jim pri tem lahko pomagajo izkušeni gostje, ki so na globalnem trgu že uspeli.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
21:30
Nocoj v Palladiumu
Glasbeni (ponovitev)
Izvirnik: Tonight At The London Palladium

Tokrat bodo nastopili operna legenda Andrea Bocelli, mladi nadarjeni kitarist Toby Lee, stand up komik Tommy Tiernan, pevka Birdy in številni drugi.

Jezik: Angleščina
22:15
Votla krona
Zgodovinski, 10. del (ponovitev)
Izvirnik: The Hollow Crown
Režija: Dominic Cooke
Igrajo: Jimi James, Simon Russell Beale, Tom Hiddleston, Tom Georgeson, James Laurenson, Julie Walters
Ocena IMDb: 8,5/10

Bitka se začenja. Henrik že da znak Yorku, naj gredo vojaki v napad, ko k njemu prijezdi Montjoy in mu še enkrat položi na srce, naj si premisli, ker jih bodo Francozi v boju skoraj zagotovo porazili.

Henrik ga zavrne, se pridruži četam in Exetru naroči, naj da znak za napad.

Leta 2016 je obeležilo 400-letnico smrti Williama Shakespeara, ki jo bomo obeležili s serijo Votla krona.

Serija, ki jo odlikuje odlična angleška produkcija ter vrhunska igralska zasedba, je nastala po delih Williama Shakespeara in osvetljujejo Riharda II., Henrika IV. ter Henrika V. Dogajanje se začne leta 1399 in sledi razvoju monarhije, v katerem je v ospredju igra moči in boj za oblast, kjer ne manjka političnih in sorodstvenih bojev, zarot in izdaj.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
23:05
Težavna vzgoja
Komedija (ponovitev)
Izvirnik: Bringing Up Baby
Režija: Howard Hawks
Igrajo: Katharine Hepburn, Cary Grant, Charles Ruggles, Walter Catlett, Barry Fitzgerald, May Robson
Ocena IMDb: 8/10

David je zagrizeni paleontolog tik pred poroko z žensko, ki podpira njegovo strast do dinozavrskih skeletov.

Nekaj dni pred dogodkom po naključju pritegne pozornost razigrane ženske iz visoke družbe, Susan, ki skuša Davida na vsak način zapeljati v svojo bližino. Idealna priložnost se pojavi, ko njen brat, ki je na raziskovalni ekspediciji v eksotičnih deželah, na njen domači naslov pošlje paket iz divjine – in v paketu je pravi pravcati leopard z imenom Baby, za katerega mora skrbeti Susan. Ta na pomoč pokliče Davida in skupaj z njim kroti divjo mačko. Nato ga prepriča, naj se ji pridruži na družinskem obisku v zameno za sponzorstvo njegovih paleontoloških raziskav. Susan, David in Baby obiščejo Susanino teto, ki je dovolj premožna, da bi lahko postala sponzorka. Tu pride do prave zmešnjave, ko se Baby izgubi na prostornem tetinem posestvu.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1938