TV sporedi

TV spored - Slovenija 2

Oglejte si TV spored na enem mestu...

SLO 2
TV spored za Slovenija 2

spored za datum: 15.02.2017
00:40
Alpsko smučanje: Ekipna tekma, svetovno prvenstvo
Å portni (ponovitev)
Svetovno prvenstvo, posnetek iz St. Moritza.

Smučarji in smučarke bodo na svetovnem prvenstvu v St. Moritzu danes tekmovali v ekipni preizkušnji. To je že dvanajstič na svetovnih prvenstvih, da bodo nastopili v tej disciplini. Iz vsake države bosta paralelni slalom vozila po dva moška in dve dekleti.

Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
02:35
Zabavni kanal
Informativni
Zabavni infokanal ponuja obilico dobre glasbe in novice iz sveta zabave.

Ob spremljanju Zabavnega infokanala lahko preberete najbolj sveže novice iz sveta znanih - tako slovenskih kot tujih zvezd. Če ste ljubitelji najbolj nenavadnih in nemogočih zgodb, si lahko preberete tudi te. Čaka vas tudi horoskop, ki ga lahko spremljate prav vsak dan. Izveste tudi, katere družabne prireditve, koncerti, razstave in podobni dogodki se bodo zvrstili v prihodnjih dneh.

Jezik: Slovenščina
05:10
Glasbeni spoti
Glasbeni
Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
06:30
Otroški kanal
Na Otroškem kanalu predvajamo vsebine, ki so namenjene predšolskim in osnovnošolskim otrokom.

Na otroškem kanalu objavljamo besedila, kot so odlomki iz pravljic, kuharski recepti, bonton za otroke, enciklopedija živali in predmetov, otroci najdejo tudi rubriko spoznajmo svoje telo, opis knjig za zanimivo in poučno branje, koledar otroških dogodkov, besedila o vesolju in planetih ter še mnogo drugih vsebin, ki so za otroke zelo zanimive. Tudi Bansi, ki ima na svoji spletni strani rubriko Bansi odgovarja, v vsakem otroškem infokanalu mladim radovednežem odgovori na kakšno vprašanje. Objavljamo tudi prispevke z Bansijem, ki obiskuje vrtce, šole, muzeje, otroške prireditve ...

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
07:00
Ulica sanj: Poskočni Jaka
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Dream Street

Ulica sanj je živahna ulica sredi majhnega mesta, kjer so vsi predmeti živi, veseli in zgovorni.

Jaka bi se rad družil s predrznim Luko, a mu ta tega ne dovoli, dokler ne pokaže, kako visoko in drzno si upa skočiti. Jaka skoči, a Luki ni nikoli dovolj …

Ležeči policaji se leno valijo po cesti, avtomobilčki pa pridno vozijo sem ter tja. Spremljamo dogodivščine malega Banija, prijaznega avtovleka, njegovih prijateljev Vrčka, Jake Kladivarja, Marjetke Pravičnik, Robotkota in mnogih drugih. V Ulici sanj so vsakodnevni čudeži nekaj povsem običajnega.

Jezik: Slovenščina
07:05
Palček Smuk in zvezde: Palček Smuk naredi iz zvezdnega zmaja vrtiljak
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Rákosníček
Ocena IMDb: 7,7/10

Za tako gosto meglo, da bi jo lahko rezal, mogoče pa še malo dlje, leži ribnik Brbotalnik.

Čez dan je to čisto navaden ribnik, a ko ga zvečer prekrije črno črna tema, se začnejo tam dogajati čudne reči. V vodi najprej zaklokota, ob bregu zareglja, v bičevju nekaj poči, med vrbami zahrešči in šele potem se prikaže palček Smuk. To je nemiren škrat, radoveden kot miška, ki neučakano opreza tako dolgo, dokler na vodni gladini ne zatrepeta prva zvezda.

Jezik: Slovenščina
Leto: 1983
07:15
Zajček Belko: Prvič, ko sem taboril
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Bitte lille Benny

Zgodbe o zajčku Belku in njegovem otroštvu.

Zajček Belko, mama, očka in sestrica so na taborjenju. Belko hoče v šotoru svoj prostor, brez sestrice. Ponoči ga je strah, zato k sebi povabi sestrico.

Jezik: Slovenščina
07:20
Pipi, Pupu in Rozmari: Modna revija
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Pipi, Pipu' e Rosemarina

Naši trije prijatelji Pipi, Pupu in Rozmari vsepovsod iščejo mamočija.

Pipi, Pupu in Rozmari na podeželju v daljavi opazijo skupino živali. Ker mislijo, da gre za zabavo, na kateri bi utegnili dobiti kaj za pod zob, takoj pohitijo k njim. Toda ugotovijo, da živali čakajo na začetek modne revije, ki si jo z veseljem ogledajo tudi sami.

Naši trije prijatelji Pipi, Pupu in Rozmari potujejo po svetu ter iščejo mamočija – ki je pol mama in pol očka.

Pipi je zabaven rakun, Pupu živahen ptiček, Rozmari pa zelo bistra zajklja. Na neverjetnem popotovanju doživljajo nepozabne pustolovščine ter se soočajo z velikimi življenjskimi preizkušnjami.

Jezik: Slovenščina
07:25
Pavle, rdeči lisjaček: Nevihta
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Pablo the Little Red Fox
Ocena IMDb: 8,2/10

Lisičja družina – oče Rdečko, mama Roza in trije mladiči Pavle, Poldek, Pija – se po nenavadnem spletu okoliščin znajde v velikem mestu.

Družina lisic si mora v mestu urediti novi dom in raziskati zanimivo okolico! Očka družino spretno vodi čez reko in pod cestami in ob železnici, včasih pa mladiči vseeno izkoristijo trenutek mamine in očetove nepazljivosti in zavijejo na svoje poti. Njihove dogodivščine so napete, zabavne in poučne, posebej za Pavleta, ki je zelo radoveden.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 1999
07:30
Tilka in prijatelji: Tilka in tiha igra
Risani
Izvirnik: Tilly and Friends
Režija: Niall Mooney
Igrajo: Alex Kelly, Paul Panting, Gemma Harvey, Claire Skinner, Morwenna Banks
Ocena IMDb: 7,2/10

Tilka je priljubljena deklica. Ko stopimo skozi vrata njene rumene hiške, se začne prava zabava.

Tilka bi rada danes brala, a so njeni prijatelji tako glasni, da jo motijo. Igrajo na činele, trobijo, se igrajo z avtomobilčki in glasno pojejo. Kako naj se osredotoči na branje. Tilka dobi zamisel. Lahko bi se igrali tiho igro. Prijatelji so navdušeni in vsi hočejo zmagati. Tudi ko Tilka prebere knjigo in bi se rada igrala, so še vedno tiho. Kako bo Tilka prepričala prijatelje, da spregovorijo?

Tilka je deklica, ki živi s svojimi najboljšimi prijatelji, pujsom Hektorjem, slonom Rompijem, krokodilom Čačko, zajčkom Capkom in kokoško Rijo. Pridružite se Tilki in njenim prijateljem pri njihovih dogodivščinah.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 2012
07:40
Traktor Tom: Dosje Rudi
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Tractor Tom
Režija: Jimmy Wheeler
Igrajo: James Nesbitt, Liza Tarbuck
Ocena IMDb: 5,5/10

Tom je rdeči trakor, ki vedno pomaga svojim prijateljem iz zagat.

Na idiličnem podeželju v Brešah živijo pogumni traktor Tom s prijatelji – z gospodarico Eli in pomočnikom Timom ter s pravo malo čredico živali in kmetijskih strojev. Skupaj se zabavajo na Veseli farmi in pridno delajo na polju, v sadovnjaku in na travniku. Nesreča nikoli ne počiva, pravijo, vendar na pomoč vedno priskoči iznajdljivi traktor Tom, ki težave rešuje z obilico humorja in dobre volje, predvsem pa z veliko mero potrpežljivosti.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 2003
07:50
Zgodbe iz školjke: Nočko: O ribiču in njegovi ženi
Družinski (ponovitev)
Oddaja za otroke s težavami s sluhom in govorom.

Jaka se odpravlja na počitnice in prinese Malči darilo, zlato ribico, ki ji bo delala družbo, ko bo on na morju.

Ta riba pa ni navadna riba. Na koncu zgodbe pomaga Malči še za kak dan ali dva pregnati gradbince in inšpektorja Koruzo.

Otroci, ki imajo težave s sluhom in govorom, so prikrajšani za mnoge stvari, ki so sestavni del otroštva njihovih vrstnikov. Ena od teh je svet pravljic, ki buri in bogati otroško domišljijo in se ostali otroci srečujejo z njim tudi v televizijskih oddajah.

To vrzel skušamo zapolnjevati v Otroškem in mladinskem programu TV Slovenija. V sodelovanju z Zavodom za slušno in govorno motene iz Ljubljane že od leta 1990 pripravljamo oddaje z naslovom »Zgodbe iz školjke«. Gre za izbor že posnetih otroških oddaj, prevedenih v znakovni jezik.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
08:05
Kanape - Kanapé
Informativni (ponovitev)
V oddaji so na ogled aktualni dogodki, predvsem z dvojezičnega območja Prekmurja.

Oddaja Kanape/Kanapé je namenjena mladim. V njej objavljamo prispevke o življenju mladih v Prekmurju, pogovore s predstavniki estrade. V drugi polovici oddaje, v rubriki Svet glasbe predvajamo videoposnetke madžarskih, svetovnih pa tudi slovenskih glasbenih skupin in pevcev oziroma pevk, v rubriki Modni kotiček pa predstavljamo mlade modne oblikovalce iz Slovenije in Madžarske.

Država: Madžarska
Jezik: Madžarščina
Leto: 2017
08:55
Smučarski skoki (Ž)
Športni (v živo)
Komentar: Peter Kavčič

Svetovni pokal, prenos iz Pjongčanga.

Svetovni pokal v smučarskih skokih za dekleta se nadaljuje v olimpijskem Pjongčangu v Južni Koreji. Glavna favoritinja za zmago je seveda Sara Takanaši, zanimivo pa bo videti, kako se bodo odrezale tudi naše tekmovalke.

Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
10:45
To bo moj poklic: Oblikovalec kovin
Kulturni, 1. del (ponovitev)
Predstavili bomo poklic oblikovalca kovin.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
11:10
10 domačih
Glasbeni (ponovitev)
10 domačih je lestvica desetih narodno-zabavnih videospotov.

Gledalke in gledalci bodo lestvico 10 domačih oblikovali z glasovanjem preko spleta, kjer je mogoč en glas na dan s posameznega računalnika za posamezno skladbo. Razvedrilni program Televizije Slovenije tako spodbuja nastajanje in ustvarjanje kvalitetnih in kreativnih narodno-zabavnih videospotov in jim daje možnost predstavitve ter objave v programih nacionalne TV-hiše.

30-minutna oddaja nastaja v okviru uredništva oddaje Slovenski pozdrav, predstavlja pa aktualno videoprodukcijo na področju slovenske narodno-zabavne glasbe.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
11:55
Smučarski skoki (M)
Športni (v živo)
Svetovni pokal, prenos iz Pjongčanga.

Tudi moški smučarski skakalci se selijo v korejski Pjongčang, kjer bodo lahko preizkusili skakalnico Alpinesia, ki bo naslednje leto gostila zimske olimpijske igre.

Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
14:15
Biatlon (Ž): Posamična tekma, svetovno prvenstvo
Športni (v živo)
Svetovno prvenstvo, prenos iz Hochfilzna.

Na svetovnem prvenstvu v biatlonu v avstrijskem Hochfilznu se bodo danes dekleta pomerila še v posamični preizkušnji. Na zadnji posamični tekmi v Antholzu je naša Teja Gregorin končala na 36. mestu, Erženova pa na 53. mestu. Zmagovalka in tudi tokratma favoritinja je vodilna v svetovnem pokalu Dahlmeierjeva.

Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
16:15
Vikend paket
Pogovorna oddaja (ponovitev)
Pogovorna oddaja z elementi humorja, glasbenimi točkami in terenskimi prispevki.

Bernarda Žarn in Jože Robežnik gostita tri zgovorne in zabavne komentatorje, s katerimi analizirajo in komentirajo dogodke preteklega tedna. V sproščenem vzdušju se jima pridružijo tudi znani in manj znani gosti, prav tako povezani z aktualnim dogajanjem. Novinarji s prispevki in neposrednim oglašanjem s terena poskrbijo, da je oddaja še zanimivejša in privlačnejša za vse generacije gledalcev. Posebno vlogo imajo tudi gledalci, ki lahko preko telefona sodelujejo v debatah z voditeljema, komentatorji in gosti ter sodelujejo v nagradnih igrah.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
17:55
Košarka (M): Helios Suns - Union Olimpija, četrtfinale pokala Spar
Športni (v živo)
Četrtfinale pokala Spar, prenos iz Domžal.

V četrtfinalu se bodo ekipe pomerile doma in v gosteh, najprej pa bomo spremljali obračun med Helios Suns in Union Olimpijo. Krka kot branilka naslova se bo v četrtfinalu pomerila s Primorsko. V poflinale se bo uvrstila ekipa, ki bo imela na obeh tekmah boljši izkupiček. Zaključni del bo potekal 18. in 19. februarja v Domžalah, kjer bomo dobili pokalnega prvaka.

Krka si je pokorila pokalno tekmovanje v zadnjih treh letih. Največ pokalnih naslovov ima Olimpija, ki si je to tekmovanje pokorila kar 19-krat, po enkrat pa še Hopsi, Zlatorog in Helios.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
19:50
Žrebanje Lota
Igre na srečo
LOTO je najatraktivnejša klasična igra v Sloveniji. Voditeljica nas popelje skozi tri žrebanja: LOTO, LOTO PLUS in LOTKO.

Žrebanja so dvakrat na teden, ob sredah in nedeljah.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
20:00
Od St. Moritza do Hochfilzna
Informativni
V februarju potekata dve svetovni prvenstvi, v alpskem smučanju iz švicarskega St. Moritza in v biatlonu iz avstrijskega Hochfilzna.

Ob 20. uri vsak večer si bodo gledalci lahko ogledali oddajo, v kateri bomo z obeh svetovnih prvenstev zajeli vse pomembne dnevne dogodke, zanimive prispevke, izjave in reportaže.

Svetovno prvenstvo v smučanju bo potekalo med 6. in 19. februarjem 2017, SP v biatlonu pa skoraj istočasno, in sicer med 8. in 19. februarjem 2017. Na sporedu svetovnega prvenstva v alpskem smučanju bo enajst tekem, Hochfilzen jih bo gostil prav toliko.

Jezik: Slovenščina
20:30
Miloš, čustvena navezanost
Biografija
Izvirnik: Milos: Heartstrings
Režija: George Scott

Portretni film mladega črnogorskega kitarista Miloša Karadaglića.

»Vroča roba klasične glasbe«, tako pogosto imenujejo kitarista Miloša Karadaglića, ki je prvič pritegnil mednarodno pozornost leta 2011 s svojim albumom Kitara (The Guitar). Že po nekaj mesecih je osvojil vrh svetovnih lestvic klasične glasbe in postal najbolj prodajana mednarodna senzacija, osvojil pa je tudi nekatere od najbolj prestižnih nagrad v industriji. Portretni film Čustvena navezanost govori o njegovem ljubezenskem razmerju s kitaro, o tem, kako z njo koncertira po vsem svetu in jo postavlja na njeno pravo mesto v panteonu klasične glasbe.

Država: Nemčija
Jezik: Nemščina
21:30
Od blizu: Peter Lovšin
Pogovorna oddaja
Vesna Milek bo poglobljeno in z različnih zornih kotov razkrivala življenje in ustvarjalnost osebnosti, o katerih smo mislili, da vemo že skoraj vse.

Njegova mama je strela, njegov oče grom ... Pankrt, Sokol, Vitez obložene mize, Španski borec. Velik hedonist, zagrizen smučar, nogometaš, ljubitelj žensk, potovanj, knjig. Novinar, urednik in poet, predvsem pa eden od ključnih nosilcev punka, motor družbenih sprememb v takratni Jugoslaviji. Že štirideset let dokazuje, da je osmi dan bog ustvaril rock in da je za rokerje čas druga kategorija.

Oddaja bo navidezno klasičen pogovor z osebnostjo iz sveta pop kulture, literature, slikarstva, filma, glasbe, gledališča, znanosti in tudi politike, a z neklasičnimi novinarskimi vprašanji, ki se bodo dotikala intervjuvančevega odnosa do življenja, ustvarjanja, ljubezni, duha časa, ki ga živimo … Gostiteljica Vesna Milek bo v oddaji skušala intimno in poglobljeno prehajati v sogovornikovo osebnost, ki se bo pred nami razkrivala v nizu vprašanj, ki ne izgubljajo klasične novinarske ostrine. Vsaka oddaja se bo prilagodila osebnosti intervjuvanca, njegovim posebnostim, skritim strastem, željam in strahovom ter ponudila nov pogled v sogovornikovo osebnost.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
22:20
Bleščica
Zabava
Bleščica je avtorska oddaja o modi, lepoti in trendih.

Polurna modna oddaja na natančen, verodostojen in strokoven način pokriva področje mode in lepote pri nas ter v tujini. V oddaji, ki je namenjena predvsem ženski populaciji (čeprav so raziskave pokazale, da jo gledajo tudi moški), se tedensko predstavijo največji oblikovalci svetovnega kova. V Bleščici najdete ekskluzivne intervjuje z modnimi guruji ter najnovejše modne smernice, ki prihajajo iz Pariza, Londona, Milana in New Yorka. Prav tako so prisotni ekskluzivni, avtorski intervjuji z največjimi manekenkami ter seveda novice in prispevki s področja lepote. Oddaja objektivno pokriva tudi domačo modno sceno: slovenski oblikovalci samo za nas pripravijo mini kolekcije in se tako predstavijo v vsaki oddaji. Avtorica, voditeljica in urednica oddaje je Lorella Flego.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
22:50
Aritmija
Glasbeni (ponovitev)
Aritmija je namenjena vitalnemu delu domače glasbene produkcije in ljubiteljem ter ustvarjalcem kvalitetne, kreativne, žanrsko pestre glasbe.

Začenjamo naše 10. aritmično leto. Če odštejemo vmesni dveletni izbris, letos praznujemo jubilej!

Vse od aritmičnih začetkov leta 2005 ostaja kvalitetni glasbi zvesta ekipa Aritmičarjev pod uredniško taktirko Maje Pavlin; tu je voditeljica Katarina Čas, izpraševalec Miha Šalehar, kolumnist Luka Zagoričnik, recenzent Miroslav Akrapovič ter glasbeni novinarji Toni Cahunek, Igor Pavkovič, Lucija Golčer, Robert Šercer, vsebino Aritmije pa z jesenjo 2014 bogatijo tudi glasbeni kritik in publicist Gregor Bauman, nekdanji glasbeni urednik RŠ Terens Štader, MMC glasbena novinarka Klavdija Kopina ter voditelj radijske oddaje Izštekani na Valu 202, Jure Longyka, katerega glas sicer kroji podobo oddaje vsa ta leta.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
23:20
Aritmični koncert: Karmakoma
Koncert (ponovitev)
Z Aritmičnimi koncerti se na Televizijo Slovenija vrača živa koncertna produkcija, ki zagotavlja kvaliteten glasbeni TV-program.

Naelektrena rock zasedba iz Krškega KARMAKOMA danes kot duo navdušuje z energičnimi živimi nastopi, v začetku leta pa so nas kot trio pritegnili s prvencem Imagionation & Mechanical Metamorphoses. Karmakoma dokazujejo, da je tudi danes mogoče bit samosvoj in udaren. Kot pravita Enej in Benjamin, k temu precej pripomore neodvisnost v ustvarjanju ter »Doityourself« oz. »naredi sam« logika, kar je vedno bolj popularna praksa med kreativnimi glasbeniki. Ob odličnemu studijskemu prvencu so Karmakoma predvsem močna koncertna izkušnja, ki gradi na prvinski rock energiji in plesnih elektronskih ritmih. V Aritmičnem koncertu so nastopili ENEJ MAVSAR, PETAR STOJANOVIĆ in BENJAMIN KOVAČ.

Oddaja Aritmični koncerti ponuja koncertne portrete izbranih, žanrsko raznolikih domačih zasedb, ki s svojo ustvarjalnostjo krojijo oz. dvigajo nivo domače glasbene ponudbe. Koncerte snemamo skozi vse leto, pod selektorstvom Maje Pavlin pa ponujajo referenčen glasbeni presek od rocka, punka, metala, preko hip hopa, duba in elektronike, vse do akustike z bluesom, etnom in jazzom.

Poleg raznolike programske glasbene ponudbe TVS s produkcijo Aritmičnih koncertov odpira vrata javnosti in vabi glasbene sladokusce na koncertne večere kvalitetnih domačih zasedb v živo, v studio 1 na Televiziji Slovenija.

Aktualni termini snemanj in predvajanj koncertov so objavljeni na FB strani oddaje ARITMIJA.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina