TV sporedi

TV spored - Slovenija 2

Oglejte si TV spored na enem mestu...

SLO 2
TV spored za Slovenija 2

spored za datum: 15.10.2017
01:05
Zabavni kanal
Informativni
Zabavni infokanal ponuja obilico dobre glasbe in novice iz sveta zabave.

Ob spremljanju Zabavnega infokanala lahko preberete najbolj sveže novice iz sveta znanih – tako slovenskih kot tujih zvezd. Če ste ljubitelji najbolj nenavadnih in nemogočih zgodb, si lahko preberete tudi te. Čaka vas tudi horoskop, ki ga lahko spremljate prav vsak dan. Izveste tudi, katere družabne prireditve, koncerti, razstave in podobni dogodki se bodo zvrstili v prihodnjih dneh.

Jezik: Slovenščina
05:55
Glasbeni spoti
Glasbeni
Glasbeni spoti so video-glasbeni časovni pas in video-glasbena lestvica urbanega slovenskega mainstreama.

Glasba sega od rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike tja do metala, alternative in popa.

Lestvica je na sporedu v petek in v soboto pozno zvečer in zgodaj zjutraj, med tednom pa predvajamo spote po izboru uredništva Točke in lestvičnega zmagovalca tedna.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
07:00
Duhovni utrip: Čudež pozornosti
Kulturni (ponovitev)
Oddaja dokumentira dogajanje na področju duhovnosti in ezoterike v Sloveniji.

Prostovoljci Slovenskega društva Hospic že 23. leto zapovrstjo nudijo zavetje in oporo takrat, ko se življenje izteka. Čeprav spremljajo težko bolne ljudi na njihovem zadnjem popotovanju in so ves čas z roko v roki z minljivostjo, so njihove pripovedi svetle zgodbe o življenju in o čudežu pozornosti.

V oddaji Duhovni utrip obravnavamo univerzalne religiozne teme, oddaja pa tudi odpira vrata malim verskim skupnostim, ki so včasih potisnjene na rob javnega življenja, ter omogoča preglednost tega dela religioznega polja. Del oddaje je namenjen novicam in zanimivostim o dogodkih v različnih verskih skupnostih, registriranih pri Uradu za verske skupnosti RS. Vsaka oddaja obravnava izbrano temo. Oddaja se ne omejuje na ozke verske ali teološke vsebine, ampak poskuša opisati odnos verskih skupnosti do najrazličnejših družbenih vsebin, ki ne zanimajo le verujočih.

Oddaja predstavlja področje duhovnosti in ezoterike, različna gibanja in posameznike, ki na samonikle načine odkrivajo prostrano področje človekove eksistence.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
07:15
Poletni koncert iz Schönbrunna 2017
Koncert (ponovitev)
Dunajski filharmoniki, Reneé Fleming in Christoph Eschenbach, komentator Igor Velše.

Park Schönbrunn je zaščiteno območje in je zvečer navadno zaprt, vrata vsako leto odpre za javnost le za eno noč – za poletni koncert Dunajskih filharmonikov. Dunajski filharmoniki na njem igrajo že vse od leta 2004, tokrat je bila taktirka v rokah nemškega dirigenta Christopha Eschenbacha, kot solistka pa je nastopila pevka, ameriška operna diva Reneé Fleming.

Poletni koncert v čudovitih grajskih vrtovih palače Schönbrunn na Dunaju je eden najbolj priljubljenih glasbenih dogodkov na prostem na svetu.

Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
09:05
Koda
Informativni
Izobraževalno-svetovalna oddaja.

Samozaposleni v Sloveniji nimajo pravice do bolniškega nadomestila prej kot po mesecu dni bolniške odsotnosti. Levica zdaj predlaga, da bi bilo vsem samozaposlenim četrti dan odsotnosti z dela zaradi bolezni priznano izplačilo bolniškega nadomestila, pri čemer bi bil to nadomestilo dolžan izplačati delodajalec, če bi delovna inšpekcija ugotovila, da je samozaposleni v prikritem delovnem razmerju. V drugem delu oddaje pa o tem, zakaj Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti po dveh letih, odkar so staršem slepih in slabovidnih otrok obljubili, da bodo preučili pravno možnost izplačila obeh dodatkov, ki jim pripadajo, tudi za nazaj, ni storilo ničesar.

Sodobne družbe, ki hkrati ne bi bila tudi potrošniška, si skorajda ne moremo predstavljati. Premalo pa se zavedamo, da nismo potrošniki s pravicami zgolj takrat, ko kupimo izdelek v trgovini ali plačamo storitev, denimo pri frizerju ali pa mehaniku, temveč tudi, ko sklepamo pogodbo z banko ali zavarovalnico, ko vplačujemo v zdravstveno blagajno, ko plačujemo za šolstvo, plačujemo različne davke. Pred devetimi leti je na Televiziji Slovenija nastala oddaja Posebna ponudba, ki je bila namenjena osveščanju potrošnikov, reševanju potrošniških težav ter preverjanju kakovosti izdelkov in storitev, ki so na voljo na trgu. Vendar se je z leti pokazalo, da postajajo kršitve potrošniških pravic vse hujše in lahko v nekaterih primerih usodno zaznamujejo človekovo življenje. Kar nekaj časa je zorela, naposled pa vendarle dozorela zamisel, da moramo ustvarjalci oddaje narediti korak naprej, saj je nastopil čas za nekoliko širše področje delovanja in posledično tudi novo ime. Odslej bo vaše težave reševala oddaja Koda, ki je zrasla na dobrih in trdnih temeljih nekdanje Posebne ponudbe. Ustvarjalci oddaje torej ostajajo isti in bodo tako kot doslej vaše potrošniške težave reševali odločno, se zavzemali za vaše pravice in zgodbe vselej pripeljali do konca. Brez kompromisov. Še posebej se bodo posvetili hujšim kršitvam pravic, ki izvirajo iz neživljenjskih zakonov, slabih birokratskih odločitev in nemalokrat tudi neodzivnosti države.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
09:55
Hišica v preriji: Zunanjost ni pomembna
Drama, 5. sezona, 4. del (ponovitev)
Izvirnik: Little House on the Prairie: The Man Inside
Režija: Michael Landon
Igrajo: Michael Landon, Melissa Gilbert, Lindsay Greenbush, Sidney Greenbush, Karen Grassle, Melissa Sue Anderson
Ocena IMDb: 7,4/10

Laura se spoprijatelji s sošolko Amelio Bevins, ki se sramuje svojega preobilnega očeta. Ko se ta zave, koliko gorja povzroča svoji hčerki in ženi, ju začasno zapusti in se odpravi na »poslovno pot«, ki bo za vedno spremenila njihovo življenje.

Charles Ingalls se z družino preseli iz regije Big Woods v Wisconsinu v rodovitnejši predel Kansasa.

Charles se z ženo in hčerkami preseli v Kansas. Bujna indijanska pokrajina mu že med potjo postane všeč. Z ženo in tremi hčerami se hitro ustalijo. V novem okolju doživljajo tako srečne kot manj srečne trenutke, od rojstev, praznovanj, do požarov, soočiti pa se morajo predvsem z dejstvom, da si ni tako lahko ustvariti stabilen dom, kot izgleda na prvi pogled.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1978
11:00
Čudovita Japonska: Prefektura Ivate: Sveže zvarjeni sake
Dokumentarni, 51. del
Izvirnik: Fascinating Japan! Fascinating Iwate!: Newly Brewed Japanese Sake
Režija: Ken Sato

Prefektura Ivate je dom mojstrskih varilcev sakeja. Tu je veliko varilnic, eno od njih bomo obiskali na vrhuncu sezone varjenja zimskega sakeja. Riž, iz katerega delajo tudi sake, je osnovno živilo Japoncev. To je okus, ki odzvanja v njihovih srcih. Nocoj bomo predstavili japonski sake ter varilnice in jedi, ki se prilegajo k tej pijači. Privoščite si kak kozarček tudi sami.

Zgodbe mest Japonske.

Država: Japonska
Jezik: Japonščina
11:30
Čudovita Japonska: Prefektura Ivate: Snežna romanca v severnem Tohokuju
Dokumentarni, 52. del
Izvirnik: Fascinating Japan! Fascinating Iwate!: Falling in love with snow in Northern Tohoku
Režija: Ken Sato

Februarski festivali prefektur Akita in Aomori. V mestu Jokote v prefekturi Akita na praznik snega postavijo okoli 100 snežnih hišk. V hiškah vam otroci postrežejo z riževimi cmoki in sladkim sakejem. V mestu Hačinohe v prefekturi Aomori vsak začetek leta priredijo ples v želji, da bi imeli dobro letino.

Zgodbe mest Japonske.

Država: Japonska
Jezik: Japonščina
12:00
Čudovita Japonska: Prefektura Ivate: Domačne krčme
Dokumentarni, 53. del
Izvirnik: Fascinating Japan! Fascinating Iwate!: Town's local taverns
Režija: Ken Sato

V večernem vetru nihajoče rdeče svetilke nas povabijo v krčmo na stranski uličici, umaknjeno od mestnega vrveža Morioke. Krčmo z domačnim, umirjenim vzdušjem vodijo mati in njena dva sinova. Njihova specialiteta je nabejaki udon v blagi piščančji juhi z okusom po mamini kuhinji.

Zgodbe mest Japonske.

Država: Japonska
Jezik: Japonščina
12:45
Žogarija
Družinski
Oddaja o športu, zdravju in okolju.

Žogarija je mednarodni projekt, ki že 12. leto uteleša eno naših najpomembnejših prepričanj – da šport lahko izboljša kakovost življenja mladih, jim vcepi vrednote, kot so solidarnost, poštenost, odgovornost, ter spodbudi spremembe na bolje v lokalnih skupnostih in širše. Projekt poteka v devetih državah: Slovenija, Italija, Avstrija, Madžarska, Hrvaška, BiH, Srbija, Makedonija in Črna gora, kjer z organizacijo prireditev želimo naše sporočilo predati predvsem osnovnošolskim in vrtčevskim otrokom. Osnovni namen prireditve je druženje in zabava otrok, saj želimo, da predstavlja moto: FAIR PLAY SODELUJEM in NE TEKMUJEM rdečo nit dogodkov!

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
13:15
Steamboat Bill ml.
Komedija
Izvirnik: Steamboat Bill, Jr.
Režija: Charles Reisner
Igrajo: Buster Keaton, Tom McGuire, Ernest Torrence, Tom Lewis, Marion Byron
Ocena IMDb: 8/10

O dveh rivalskih očetih, ki se ne moreta sprijazniti, da sta njuna otroka zaljubljena.

William "Bill" Canning je lastnik starega parnika, ki ne more tekmovati z luksuzno barko lokalnega tajkuna Kinga. Canning sina (Buster Keaton), ki ga ni videl od rojstva, pokliče na pomoč. A sin, ki nosi očetovo ime, ni silak, kakršnega je pričakoval stari Canning: je suhljat, neroden in neizurjen. Bill mlajši se zaljubi v Kitty King, hčer Canningovega nasprotnika. Oba očeta poskušata na vsak način razdružiti mlada zaljubljenca. Nato pa mesto zajame ciklon in ogrozi pristan. Bill mlajši se poda v vrsto nevarnih pustolovščin, da bi rešil izbranko. Močan vihar podre sprednji del hiše, ki pade nad mladega junaka, ki stoji natanko na mestu luknje za vrata.

Slavni Keatonov geg in še vrsta drugih zaznamujejo to vrtoglavo fizično komedijo, v kateri Buster Keaton razkazuje svoje akrobatske talente.

Država: Združene države Amerike
Leto: 1928
14:40
Zapeljevanje pogleda: Alenka Pirman in Tomaž Furlan
Kulturni
Režija: Amir Muratović

Niz dokumentarnih oddaj je sestavljen iz dvojic slovenskih umetnikov, ki nam skozi svoja dela in projekte predstavljajo svoj pogled na umetnost.

»Umetnost je izredno natančno opazovanje sveta,« pravi Alenka Pirman, »gre pa tudi za povretje, redukcijo v umetniško delo.« S te plati moramo opazovati njene parainstitucije – Inštitut za domače raziskave, RIGUSRS, Skate muzej – in projekte, v katerih si s sodelavci prizadeva za novo mersko enoto, slovenski mediteranski meter, raziskuje usodo pločevinastih fasadnih pajkov, si zamisli zlate zobotrebce, išče poslednjo besedo in skrbi za Razvezani jezik, prosti slovar žive slovenščine. Tomaž Furlan je sprva delal le videe, v katerih je bil edini igralec, uporabnik »lastnih mučilnih strojev«: težkih kovinskih protez, kamnitih cokel, naprav, ki te lopnejo po glavi ali udarijo po prstih. Ko pa bi morale te naprave postati objekti na umetniških razstavah, jih je moral izdelati na novo. V svojem ateljeju na Metelkovi cele noči sestavlja zapletene stroje iz odvrženih predmetov. Njegovo načelo je, da lahko obiskovalci te umetnine tudi preizkusijo, zato jih ves čas popravlja in izboljšuje. Oba umetnika na humoren način opozarjata na nesmiselne zahteve, ki jih pred nas postavlja današnja družba. Obiskovalca galerije vabita k sodelovanju in ga spodbujata k premisleku in lastnemu raziskovanju.

Sodobna umetnost nima namena biti všečna. Nastavlja pasti, v katere se ujame naš pogled, vodi ga po prostoru z vsakič novimi atrakcijami. Sili nas, da se sprašujemo, ali je to sploh umetnost. Želi si aktivnega gledalca, ki mu bodo videne podobe sprožile niz vprašanj o sebi, drugih, prostoru, ki nas omejuje. Povezuje se z znanostjo, biologijo, etnologijo, sociologijo … Umetnik postaja aktivist, ki s svojimi dejanji nenehno družbi nastavlja zrcalo.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
15:15
Bolšjak
Dokumentarni
Bolšji trg ima v Ljubljani že kar lepo zgodovino. Prvi je bil postavljen na Starem trgu, razvijal pa se je na različnih bregovih Ljubljanice.

V osnovi film pripoveduje dve zgodbi, z dveh strani prodajnih hišic. Med prodajalci najdemo tiste, ki so si s preprodajanjem starin izoblikovali življenjski slog, med kupci pa prav tako najdemo tiste, ki si ne predstavljajo tedenskega ritma brez nedeljskega obiska bolšjega trga. Identiteto temu ljubljanskemu dogodku, nadaljevanki brez konca, ki ga vse bolj pogosto obiskujejo tudi turisti iz Italije in sosednjih dežel, dajejo oboji. Na drugi strani mesta, blizu deponije in hrupa avtoceste, pa je ob istem času na sporedu bolšjak druge vrste. Tam le redko najdemo za mnoge precenjene starine. Na tehničnem trgu se zdi, da gre za golo preživetje. Spet so akterji dvoji: prodajalci in kupci. Večna zgodba o dialogu, medsebojni odvisnosti, ki nas določa.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
16:00
Zvezdana: Manifest proti starizmu
Pogovorna oddaja
Intimni nočni pogovori, ki podirajo tabuje.

Zvezdanina gostja je Ashton Applewhite, pisateljica, blogerka, aktivistka in avtorica več knjig, ki živi v New Yorku in že od leta 2007 piše o staranju in staromrzništvu. Od otroštva naprej nas bombardirajo s sporočili, da je bedno biti star. Da so gube grde, starejši ljudje pa nekoristni. Odklanjanje staranja je odklanjanje življenja, je prepričana Zvezdanina gostja. Ne sprašujemo se, kdaj so ljudje prestari za petje in lizanje sladoleda, zakaj bi bili prestari za spolnost? Ne glede na to, ali ste starejši ali pa upate, da nekoč boste, vas bo večerni pogovor stresel, razveselil in razjezil. Zvezdana si želi, da bo spremenil pogled na leta, ki so pred vami.

Zvezdana bo v nočnih pogovorih pod zvezdnatim nebom odkrivala osupljive življenjske zgodbe bolj in manj znanih gostov. S svojim prepoznavnim in neposrednim slogom bo vodila pogovore temperamentno, strastno, iskreno in drzno. Razbijala bo predsodke in podirala tabuje. Brez sodb in sprenevedanj, razmišljujoče, poglobljeno, neposredno in brez patetike. Na vse življenjske zgodbe svojih gostov se bo odzvala osebno in črpala iz lastnih izkušenj. Zvezdana svojim gostom ne bo le sogovornica, ampak tudi zaupnica, zato gledalci lahko pričakujejo s čustvi nabite in intimne nočne pogovore.

Zvezdana Mlakar se je s svojo neposrednostjo, iskrenostjo in izborom tem, ki se jih loteva, uveljavila kot izrazito edinstvena televizijska osebnost. Pridobila si je zanimanje in zaupanje gledalcev. Vedno bolj postaja tudi mnenjska voditeljica na področju tematik, ki se ukvarjajo z življenjskim slogom.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
16:50
Ambienti
Oddaja o najbolj domiselno opremljenih slovenskih domovih.

Ustvarjalci oddaje bodo predstavljali hiše, stanovanja, vrtove, poslovne prostore in javne površine, ki so zanimivi zaradi svoje domiselne arhitekturne zasnove, nenavadne umeščenosti v okolje, drzne opreme, izvirnih idej in številnega drugega. V svetovalnem delu arhitektka ob tridimenzionalni animaciji prikazuje in razlaga rešitve za pereče prostorske stiske. Gledalci bodo tako skozi oddajo prejeli mnogo nasvetov, ki jih bodo zlahka uporabili pri prenovi ali opremljanju svojega stanovanja. Vrata svojega doma bodo občasno odprli tudi znani Slovenci.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
17:25
Hišica v preriji: Doma je najlepše
Drama, 5. sezona, 5. del
Izvirnik: Little House on the Prairie: There's No Place Like Home
Režija: Michael Landon
Igrajo: Michael Landon, Melissa Gilbert, Lindsay Greenbush, Sidney Greenbush, Karen Grassle, Melissa Sue Anderson
Ocena IMDb: 7,4/10

Življenje v Winoki je za družino Ingalls postalo neznosno, a šele po odločnem posredovanju tudi Charles sklene, da bo Mary ostala v šoli za slepe, preostala družina pa se bo vrnila v Walnut Grove. Toby Noe, prijazen starejši možakar, ki je zadel na loteriji, se medtem odloči, da bo plemenito porabil dobitek, a je nekdo v mestu odločen, da mu vse vzame.

Charles Ingalls se z družino preseli iz regije Big Woods v Wisconsinu v rodovitnejši predel Kansasa.

Charles se z ženo in hčerkami preseli v Kansas. Bujna indijanska pokrajina mu že med potjo postane všeč. Z ženo in tremi hčerami se hitro ustalijo. V novem okolju doživljajo tako srečne kot manj srečne trenutke, od rojstev, praznovanj, do požarov, soočiti pa se morajo predvsem z dejstvom, da si ni tako lahko ustvariti stabilen dom, kot izgleda na prvi pogled.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1978
18:20
City folk - Obrazi mest: Ciudad de Mexico
Dokumentarni
Življenjske zgodbe prebivalcev mest.

Ana Enamorado je prišla v Mehiko iz Hondurasa, da bi poiskala svojega 17-letnega sina, ki je izginil na poti v Združene države Amerike. V zadnjih letih se je v Mehiki izgubila sled za več kot 100.000 priseljenci iz različnih srednjeameriških držav. Ana ne ve niti tega, ali je sin še živ. Iz žrtve nasilja se je prelevila v zagovornico človekovih pravic, ki se trudi odkriti resnico o usodi tisočih pogrešanih. Juan Acevedo je pripadnik ljudstva Triqui iz mehiške zvezne države Oaxaca, ki se je v 70. letih prejšnjega stoletja preselil v glavno mesto. Tam si je ustvaril življenje in družino, obenem pa se že ves čas bori proti rasnemu razlikovanju. Dosegel je, da je staroselska skupnost, v kateri živi 40 družin, kupila zemljišče in si postavila domove. Z ženo se preživljata s trgovinico in skrbita za invalidnega sina. Jaileth Ibarra je grozila smrt zaradi srčne okvare, a je še pravočasno dobila srce darovalca. Z njim živi že leto in pol in se trudi zaživeti običajno življenje, čeprav je po presaditvi ostala brez dela. Okrevanje ji je tudi pomagalo, da se je pobotala z mamo, ki se prej ni mogla sprijazniti z dejstvom, da je Jaileth lezbijka.

Jezik: Slovenščina
18:50
Zapojte z nami
Glasbeni (ponovitev)
Ob 60-letnici Otroškega pevskega zbora RTVS: Moja cesta – Otroški zbor RTV Ljubljana in Janez Kuhar (1967).

Ob 55-letnici Televizije Slovenija smo iz arhiva oživili nekatere glasbene oddaje za otroke iz serije Zapojte z nami, ki so v letih 1967, 1968, 1969 nastajale na pobudo uredništva glasbenih in baletnih oddaj. Otroci ob petju Otroškega zbora RTV Slovenija in otroškega zbora Glasbene šole Franc Šturm, ob ilustracijah Marjance Jemec Božič in pripovedih igralcev na privlačen način spoznavajo glasbo in življenje nekaterih najpomembnejših skladateljev: S. Mihelčiča, B. Lesjaka, R. Gobca, M. Lipovška, P. Šivica, M. Kozine, L. van Beethovna, F. Schuberta, F. Chopina, F. Liszta, F. Mendelssohna, J. Brahmsa, P. I. Čajkovskega, Prokofjeva in Stravinskega. V tej oddaji pevci pojejo pod vodstvom Janeza Kuharja.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
19:05
Petar Milić, Simfonični orkester RTVS in Simon Krečič
Glasbeni (ponovitev)
Režija: Jan Zakonjšek

Uživali boste lahko v studijski vizualizaciji Beethovnovega četrtega klavirskega koncerta.

Pod taktirko Simona Krečiča in s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija bo kakovosti svoje interpretacije predstavil solist, pianist Petar Milić.

Petar Milić velja za enega najboljših slovenskih pianistov v mednarodnem merilu. Leta 1997 je na mednarodnem klavirskem tekmovanju Nikolaj Rubinstein v Parizu osvojil 1. nagrado, za izvedbo prav tega Beethovnovega klavirskega koncerta pa je leta 1996 prejel Prešernovo nagrado Akademije za glasbo. Režiser Jan Zakonjšek, urednik oddaje Daniel Celarec.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2016
19:50
Žrebanje Lota
Igre na srečo
LOTO je najatraktivnejša klasična igra v Sloveniji. Voditeljica nas popelje skozi tri žrebanja: LOTO, LOTO PLUS in LOTKO.

Žrebanja so dvakrat na teden, ob sredah in nedeljah.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
20:00
Izgubljena plemena človeštva
Dokumentarni, 52. sezona, 16. del
Izvirnik: Horizon: The Lost Tribes of Humanity
Režija: Stuart Harris
Igrajo: Paul Vaughan, Jack Fortune, Dilly Barlow, Martin Jarvis, Steven Mackintosh, Ian Holm
Ocena IMDb: 8,7/10

Ob homo sapiensu so se v evoluciji človeštva vzporedno razvijale še vsaj štiri vrste človečnjaka – vse so imele stik s sodobnim človekom, ki tako v sebi nosi odmev genskega zapisa sicer izumrlih vrst. Dokumentarec bogatijo razlagalne animacije.

Najnovejša odkritja na področju preučevanja izvora človeka.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
21:00
Avtomobilnost
Informativni
Oddaja o prometni varnosti, sodobnih tehnologijah, ekologiji, avtomobilih, motociklih, torej o mobilnosti v najširšem pomenu besede.

V tokratni Avtomobilnosti se bomo pogovarjali o fobijah. Za mnoge predstavljajo neprehodno oviro k polnejšemu in srečnemu življenju. Iz majhnega strahu občasno zraste nepremagljiv strah, živimo pa v času, ko si skorajda ne moremo privoščiti nemobilnosti. Z nami se bo na vozniški sedež usedla gospa, ki si je močno želela to oviro premagati. Poglejte, kako ji je uspelo. Predstavili vam bomo Kio stonic in Volkswagna pola in testirali težko pričakovano Škodo kodiaq.

To je oddaja o avtomobilizmu, pravzaprav kar o mobilnosti v najširšem pomenu besede, saj so ustvarjalci oddaje dolgoletni strokovnjaki z različnih področij prometne mobilnosti. Tudi za to oddaja nosi ime Avtomobilnost, pri gledalcih pa se bo trudila ustvariti status servisno-informativne oddaje, ki voznico in voznika na sproščen, moderen in strokovno neoporečen način informira o novostih s področja varnosti, ekologije, tehnologije, avtomobilizma.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
21:30
Popravljena krivica
Drama, 3. sezona, 6. del (ponovitev)
Izvirnik: Rectify
Režija: Stephen Gyllenhaal
Igrajo: J.D. Evermore, Aden Young, Abigail Spencer, J. Smith-Cameron, Adelaide Clemens, Clayne Crawford
Ocena IMDb: 8,4/10

Janet in Daniel se pred njegovim odhodom v Atlanto odpravita še na krajši izlet na obalo, kjer obujata spomine na izlete, ko je bil Daniel še otrok. Amantha in Jon se s težkim srcem poslovita od Daniela. Teddy ponudi Tawney, da biva v njuni hiši, sam pa se začasno preseli k očetu in Janet. Šerif se po pogovoru s tožilko odloči, da bo aretiral Treya za Meltonov umor, in Jon sklene, da se bo maščeval senatorju zaradi nepravičnega preganjanja Daniela.

Po 19 letih čakanja na smrtno kazen Daniela zaradi dokazov DNK izpustijo iz zapora. Znova mora sestaviti svoje življenje.

Pred devetnajstimi leti je bil Daniel Holden obsojen na smrt zaradi posilstva in umora svoje mladoletne punce Hanne Dean. Po zaslugi novo odkritih dokazov in s trudom sestre Amanthe ter odvetnika Jona Sterna je bila njegova kazen prekinjena in vrnil se je domov, v mesto Paulie v zvezni državi Georgii. Vendar vsi niso prepričani o Danielovi nedolžnosti in njegovo življenje na svobodi je polno preizkušenj. Daniel se še vedno privaja na vsakdanje življenje in spoznava, da se je v času njegove odsotnosti veliko spremenilo. Soočen je s številnimi izbirami, odločitvami, tveganji in frustracijami, saj je v Paulieju še vedno veliko prostorov in obrazov, ki ga spominjajo na preteklost, na Hanno in na zapor. Daniel spozna, da mora sprejeti, kaj se je usodne noči dogajalo, in da bo le tako lahko pustil za seboj preteklost in našel svoj mir – ne glede na ceno, ki jo bo moral za to plačati.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
22:30
Bučke
Zabava (ponovitev)
Popularna satirično informativna parodija.

Bučke so zabavno informativna oddaja z izmišljenimi novicami. Parodija na news, kot si jo je zamislil scenarist in režiser Bojan Krajnc. Oddaja temelji na govornih imitacijah in sinhronizacijah že videnih posnetkov, ki s teksti Igorja Bračiča dobijo povsem drug pomen. Voditelj je animirani lik Slavka Bobovnika, redakcijo sestavljajo še komentator Marcel Štefančič, poročevalka La Toya, politični analitik Matej Lahovnik, novinarka Mojca Mavec, voditelj športa Zmago Sagadin, Lorella Flego, voditeljica lahkih novic, in Zoran Predin, ki bo spremljal volitve. Pri oddaji sodelujejo naši najboljši govorni imitatorji: Tilen Artač, Jure Mastnak, Aleksander Pozvek, Ana Tavčar Pirkovič, Renato Vindiš in Jasna Kuljaj. Za animacije skrbi programer Tadej Fius, Media Atlas, posnetke zbira Nataša Žunić, za zvočno podobo oddaje pa tonska mojstra Tom Lemajič in Matej Avsenak.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
22:50
Vikend paket
Pogovorna oddaja (ponovitev)
Pogovorna oddaja z elementi humorja, glasbenimi točkami in terenskimi prispevki.

Vikend paket je razvedrilna nedeljska popoldanska oddaja z voditeljema Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom. V novi sezoni ostajajo stalnica zgovorni in zabavni komentatorji, ki bodo analizirali dogodke in teme preteklega tedna, postavljeni pa bodo tudi pred nove izzive in preizkušnje. K sproščenemu vzdušju bodo svojo energijo prispevali tudi zanimivi in vedno aktualni gosti. Novost jesenske sezone je rubrika, v kateri bodo gostje oddaje doživeli nekaj novega, izkusili nekaj na svoji koži, in to prvič v življenju. Prav zanimivo bo videti, kako vsakdanjih in običajnih reči znani gosti še nikoli niso počeli ali doživeli ter kako se bodo spopadali z novimi izzivi. Tudi komentatorji bodo v vsaki oddaji postavljeni pred prav poseben, vedno zabaven izziv in tisti, ki se bo bolje odrezal, bo svojemu gledalcu priboril lepo nagrado. V nagradni igri lahko sodelujejo prav vsi gledalci doma pred ekrani, zato si velja zapomniti telefonski številki studia: 01/ 475 20 20 in 01/ 475 20 21.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017