TV sporedi

TV spored - Slovenija 2

Oglejte si TV spored na enem mestu...

SLO 2
TV spored za Slovenija 2

spored za datum: 16.04.2016
07:00
Najboljše jutro
Boljše od Dobrega jutra je - Najboljše jutro!
Mozaični izbor najboljših svetovalnih, zabavnih in informativnih vsebin iz oddaje Dobro jutro.
Vsak teden premišljeno izberemo najbolj atraktivne in odmevne rubrike iz dnevne oddaje Dobro jutro in jih povežemo v 120-minutni tedenski izbor.
Sobotno jutro je Najboljše jutro!
09:00
Dober dan
Oddaja Dobro jutro se podaljšuje v Dober dan, s katerim v sodelovanju z RTV centrom Koper v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin, z gledalci razpravljamo o fenomenih sodobne družbe in pripravljamo atraktivno kuharsko tekmovanje za gledalce. Dober dan ima svetovalni predznak in je nadgradnja Dobrega jutra.
10:00
Strah ostane
V letih 1942 in 1943 je Mussolinijeva vojska mnoge Slovenke in Slovence internirala v italijanska fašistična taborišča. Spomin na te dogodke je potisnjen v pozabo tako doma kot na tujem, poznavanje fašizma pa popačeno. Posledično so storilci obravnavanih vojnih zločinov ostali nekaznovani.

Intimna pričevanja nekdanjih internirancev in njihovih svojcev razkrivajo globino, s katero kratenje človekovih pravic, poniževanje in razčlovečenje zarežejo v posameznika in narod. Poleg preživelih osvetlijo in osmislijo zgodovinske dogodke slovenski in italijanski zgodovinarji ter psihoanalitik.

Dokumentarni film Strah ostane je poskus razumevanja, kako vojna in internacija predrugačita človeka in kako opredeljujeta narod. Ker raziskav o vojni, povojni travmi in medgeneracijskem prenosu travme v Sloveniji ni, kot skupnost malo vemo o tem. Iz tujih raziskav je znano, da se vojna travma zareže v nevrobiologijo naslednjih generacij in se izraža v nasilju, osebnostnih motnjah, odvisnostih, samomorilnosti, političnem diskurzu in tudi v samopodobi ljudi.

Izhodišče za nastanek dokumentarnega filma je fotografsko-dokumentarna razstava Zadnji pričevalci, avtoric, novinarke Saše Petejan, fotografinje Mance Juvan in zgodovinarke Urške Strle. Avtorske fotografije Juvanove, na katerih so še redki živeči interniranci, so narekovale vizualno podobo filma. Ritem mu dajejo prikazi likovnih del, nastalih v fašističnih taboriščih, ki jih hranijo v Muzeju novejše zgodovine Slovenije v Ljubljani.

Namen dokumentarnega filma je ohranjanje zgodovinskega spomina na fašistična taborišča in na internacijo. Hkrati spodbuja refleksijo o vplivu travmatičnih izkušenj na posameznika in na družbo.

10:55
City folk - Obrazi mest
Božidar je 55-letni kolesar in obožuje kolesa. Zelo rad jih popravlja v veži svojega bloka v središču Maribora. Božidar živi sam v velikem starem meščanskem stanovanju. Ločen je in ima sina, ki ravno končuje srednjo šolo. S sinom in ženo se sreča na sinovem maturantskem plesu. Oče in sin imata zelo pristen odnos. Pogosto se skupaj sprehajata po parku. Božidar ima zelo lep odnos s svojo 97-letno materjo, ki živi v domu za ostarele.

Tina je 36-letna mati osemletnega Ariela. Živita v središču Maribora. Tina se je ločila s slavnim glasbenikom in po ločitvi je nadaljevala svojo glasbeno kariero. Zelo rada ima bobne in afriške ritme. Vodi bobnarske delavnice za ženske. Vsako zimo potuje v Afriko, kjer jo navdihujejo vedno novi ritmi. Verjame, da z ločitvijo ni konec življenja, da po njej še vedno lahko uresničuješ svoje sanje, tudi če imaš otroka, samo verjeti moraš vase in si dobro organizirati vsakdanje življenje. Tina ima še vedno stike z nekdanjim partnerjem, sinovim očetom. Sijajno se razume s svojim malim Arielom, ki skuša razumeti njene ambicije. Njena strast je boben djemba.

Behrang je 30-letni glasbenik, ki živi v središču Maribora. Iranec je, njegova žena pa je Slovenka. Pričakujeta prvega otroka. Behrangov najboljši prijatelj je fant s posebnimi potrebami, ki je bil prva povezava z njegovo novo družino v Sloveniji. Behrang je mentor v glasbeni delavnici za ljudi s posebnimi potrebami. Ima črnega psa, ki ga spremlja pri odkrivanju mesta in ki laja, kadar Behrang vadi na svojih glasbenih inštrumentih. Behrang rad pripravlja iranske jedi in je odličen kuhar. Preučuje značaj Slovencev in primerja življenje v Mariboru in Teheranu. Rad zakuri ogenj na prostem in je velik ljubitelj narave.
11:35
Na lepše
*****
12:15
10 domačih
10 domačih je lestvica desetih narodno-zabavnih videospotov. 30-minutna oddaja nastaja v okviru uredništva oddaje Slovenski pozdrav, predstavlja pa aktualno video-produkcijo na področju slovenske narodno-zabavne glasbe.
13:05
Polnočni klub
Naši spomini na otroštvo so polni podob, ki si jih ljudje delimo - ne glede na to, ali je od našega otroštva minilo 10 ali 50 let. Muca copatarica, Zvezdica zaspanka, maček Muri…. Z Zvezdanom Martičem bodo tokrat ilustratorke in ilustrator, ki so zaznamovali številne generacije in številne še bodo: Jelka Reichman, Gorazd Vahen, Hana Stupica in Ančka Gošnik Godec.
14:15
Istrski maraton 2016, reportaža
14:50
Slovenija danes
Televizija prihaja na obisk v vaš domači kraj!
Popestritev sobotnega in nedeljskega programa na TV SLO 2. V živo se bomo oglašali v program z različnih koncev Slovenije, predstavljali slovenske kraje, lokalne dogodke in prireditve, zanimive prebivalce, društva, spoznavali , kaj zanimivega se po Sloveniji dogaja vsak teden.
Tako izkoriščamo sodobno televizijsko tehnologijo, v programu javne televizije pa dobivajo prostor tudi zanimive lokalne vsebine.
16:05
Razvedrilno glasbena oddaja
Štos je bil nekoč SOS- v soboto obujamo spomine. Oddaja je šla prvič v eter 29. Aprila 1979. Od takrat do danes pod vodstvom Dragana Buliča. Ob tokratni obletnici je 29. 4. 2014 v S-1 TV Slovenija gostil prepoznavne izvajalce svojih oddaj, predstavljal pa jih je po abecednem vrstnem redu. Oddajo smo razdelili na dva dela. V prvem delu so se na začetku predstavili San diego s priredbo Stingove Roxanne. Svoje skladbe pa so predstavili: BABEWATCH,CALIFORNIA,CHATEAU,DREVORED,KARAMELA,LAČNI FRANZ.
17:55
Košarka - liga Nova KBM za prvaka
Ritem v prvi košarkarski ligi se stopnjuje. Tako bodo ekipe v treh dneh odigrale še drugo tekmo. Z našimi kamerami bomo v Domžalah, kjer bo pri Heliosu gostovala Rogaška. Helios je po turbulentni sezoni odločen mirneje zaključiti, Rogaška pa želi kljub skromnejšemu proračunu vsaj ponoviti lansko uvrstitev v finale. Neposredni prenos srečanja med Domžalčani in Slatinčani bo komentiral Miha Mišič.
20:00
Monica Z.
Leto produkcije: 2013
Država: Švedska
Žanr: biografska drama
Režija: Per Fly
Igrajo: Edda Magnason, Sverrir Gudnason, Kjell Bergqvist, Nadja Christiansson, Oskar Thunberg, Vera Vitali,

Biografska glasbena drama govori o življenju igralke in pevke Monice Zetterlund. Zgodba je postavljena v zgodnja šestdeseta leta prejšnjega stoletja. Monica, mlado švedsko dekle iz majhnega mesteca, sanja o nastopih v živahnih klubih Stockholma. Na intenzivno potovanje v soju žarometov se odpravi kot znamenita pevka in igralka v zlati dobi jazza. V svoji karieri je posnela številne glasbene albume in zaigrala v desetih filmih. Leta 1963 je predstavljala Švedsko na Pesmi Evrovizije, leta 1972 pa prejela nacionalno priznanje za stransko žensko vlogo v filmu Emigranti.

Njen fenomenalen in enkraten uspeh pa pušča sledi zlomljenih src in obljub med umetniki Stockholma in New Yorka. Nič ni bolj boleče kot se zjutraj zbuditi sam, z alkoholom v roki. Švedski nominiranec za oskarja leta 2014.
21:50
Zvezdana
22:30
Večer z lutkami
Katherine Jenkins in Jonathan Ross sta se ob pomoči govorečih hrenovk in opitega pasavca pomerila za nagrado 10 000 funtov v dobrodelne namene, in sicer za organizacijo, ki sta jo sama izbrala. V zakulisju kviza, ki ga vodijo lutke Jima Hensona, pa se dogaja kadrovska rošada. Šef naroči Manci, da mora izbrati enega izmed voditeljev, ki ga bodo morali odpustiti.
23:15
Bleščica, oddaja o modi
Bleščica, oddaja o modi in trendih, bo tudi nocoj predstavila najnovejše tuje in domače modne revije (pret a porter in visoka moda), modni dodtaki, ikone tedena, manekenke ter veliko iz področja lifestyla.
23:50
Aritmija
Aritmija je TV oddaja namenjena vitalnemu delu domače glasbene produkcije in ljubiteljem ter ustvarjalcem kvalitetne, kreativne, žanrsko pestre glasbe.
00:25
Glasbena oddaja
ARITMIČNI KONCERTNI PORTRET: ANA PUPEDAN

Prva letošnje Aritmija je za nami, prihajajoča pustna sobota pa je rezervirana za prvega iz serije ARITMIČNIH KONCERTNIH PORTRETOV, v kateri bomo glasbeno obzorje širili ob koncertih izbranih, žanrsko raznolikih domačih zasedb. Preko neformalnega klepeta bomo med studijskim koncertom lahko spoznali tudi zgodovino in vsebino zasedbe...

Ob žanrsko raznolikem koncertnem izboru, letošnji cikel karakterno odpira glasbeno samosvoja, kritična in šaljiva ANA PUPEDAN. Ubrisano Pivčanko boste spoznali v treh različnih pojavnostnih oblikah – pela nam bo ljudska ANTE UPEDANTEN BANDA, izštekana ANA NA SUHU ter rockerska ANA PUPEDAN.

01:35
Točka
Točka ni samo tedenska video-glasbena lestvica urbanega slovenskega mainstream-a, ki sega od rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike tja do metala, alternative in popa. Točka je tudi portal za spote gledalcev.
V vsaki Točki lahko vsak pokaže tudi svojo točko, samo da je glasbena, avtorska, korektno odigrana ali odpeta in posneta s solidnim fotoaparatom, družinsko kamero ali kar na boljši telefon. Tvoja točka je lahko tudi videoart, komedija, animacija ali igralsko – režiserski preblisk. Oddaja Točka je na sporedu vsak dan od ponedeljka do petka zvečer na TV SLO 2.
02:20
Zabavni kanal
Zabavni kanal ponuja obilico dobre glasbe in novice iz sveta zabave. Na sporedu je vsak delovnik na TVS 2 od predvidoma 9. 00 in traja razlicno dolgo. Prav tako pa si ga na TVS 2 lahko ogledate vsako noč po koncu rednega televizijskega programa.
Ob spremljanju Zabavnega infokanala lahko preberete najbolj sveže novice iz sveta znanih - tako slovenskih kot tujih zvezd. Če ste ljubitelji najbolj nenavadnih in nemogocih zgodb, si lahko preberete tudi te. Čaka vas tudi horoskop, ki ga lahko spremljate prav vsak dan. Izveste tudi, katere družabne prireditve, koncerti, razstave in podobni dogodki se bodo zvrstili v prihodnjih dneh.
03:20
Košarka - liga Nova KBM za prvaka
Ritem v prvi košarkarski ligi se stopnjuje. Tako bodo ekipe v treh dneh odigrale še drugo tekmo. Z našimi kamerami bomo v Domžalah, kjer bo pri Heliosu gostovala Rogaška. Helios je po turbulentni sezoni odločen mirneje zaključiti, Rogaška pa želi kljub skromnejšemu proračunu vsaj ponoviti lansko uvrstitev v finale. Neposredni prenos srečanja med Domžalčani in Slatinčani bo komentiral Miha Mišič.
05:15
10 domačih
10 domačih je lestvica desetih narodno-zabavnih videospotov. 30-minutna oddaja nastaja v okviru uredništva oddaje Slovenski pozdrav, predstavlja pa aktualno video-produkcijo na področju slovenske narodno-zabavne glasbe.
05:45
Polnočni klub
Naši spomini na otroštvo so polni podob, ki si jih ljudje delimo - ne glede na to, ali je od našega otroštva minilo 10 ali 50 let. Muca copatarica, Zvezdica zaspanka, maček Muri…. Z Zvezdanom Martičem bodo tokrat ilustratorke in ilustrator, ki so zaznamovali številne generacije in številne še bodo: Jelka Reichman, Gorazd Vahen, Hana Stupica in Ančka Gošnik Godec.