TV sporedi

TV spored - Slovenija 2

Oglejte si TV spored na enem mestu...

SLO 2
TV spored za Slovenija 2

spored za datum: 17.01.2016
22:30
Zvezdana
23:15
Presenečenja
V tokratni oddaji bo voditeljica Holly Willoughby z novo boksarsko opremo presenetila Tommyja Blackmora, ki že 43 let vodi boksarski klub in pomaga skupnosti. Deborah, Paula in Maureen bodo razveselili s počitnicami v Barceloni. Kath Ryan s tortami razvaja ranjene britanske vojake in jim s pogovorom marsikdaj polepša dan, zato jo je Mark Wright presenetil na delovnem mestu. Devetletna Leah in dvanajstletna Lauren požrtvovalno skrbita za mlajša bratca, ki imata hudo bolezen. Presenetile so ju članice dekliške skupine Little Mix in z njima preživele nepozaben dan. Mervyn iz Dorseta je veteran britanske vojske, ki je dobil odlikovanje, ker je iz močvirja rešil izgubljenega malčka. Žal so mu odlikovanje ukradli in od takrat se ne udeležuje več srečanj s tovariši. Holly mu je pripravila posebno presenečenje.
00:05
Aritmični koncert: Red five point star & Big band Vrhnika
Trboveljska rock ska zasedba, ki se je med drugim s številnimi uspešnimi turnejami po tujini in mednarodnimi sodelovanji s priznanimi zasedbami (npr. The Toasters, Manu Chao …) že uveljavila v svetu (Evropa, Afrika, ZDA) predstavlja projekt z Big bandom Vrhnika.
Od leta 1998 so se Red Five Point Star uveljavili kot odličen koncertni band, ki pod vplivom punk-rocka v avtorski glasbi združuje ska, swing, rockabilly, moderen jazz, kubanske ritme ter brazilske glasbe.
Z RFPS in Big Bandom Vrhnika se v studiu 1 TV SLO obeta čistokrvna koncertna razpaljotka!
Zasedba:
UROŠ GRAHEK - kitara, vokal
JANEZ VRATANAR - ROSO – klaviature
JANEZ LEVEC – bobni
GAŠPER GANTAR – bas kitara
MATIC TITOVŠEK – saksofon
BOŠTJAN KERŠ – trobenta
BIG BAND VRHNIKA
01:10
Polnočni klub: Ta sanjski, novi, nori svet!
Tudi v Sloveniji se za estetske posege odloča čedalje več ljudi. Supermarket lepote pa je poln pasti in neznank. Kje začeti, kaj izbrati in na kaj velja biti pozoren pri odločitvah? Kako se izogniti razočaranju, bolečini, poškodovanemu telesu in ranjeni duši? Kako vzpostaviti zdravo ravnovesje med suženjstvom lepoti in dostojanstvenim staranjem? O vsem tem bodo v oddaji spregovorili prof. dr. Uroš Ahčan, Gaja Klarendić, Mateja Lasič, Matija Gorjanc, Mito Šinkovec in Bernarda Logar Zakrajšek. Pogovor bo vodila Danica Lorenčič.
02:20
Zabavni kanal
03:30
Smučarski poleti (M): Posamična tekma, svetovno prvenstvo
Posamične tekme boja za naslov svetovnega prvaka v letenju na smučeh so razdeljene v štiri tekmovalne serije. Dve bosta izpeljani prvi dan, nekakšen »drugi polčas« s tretjo in četrto serijo pa v soboto. Naslov svetovnega prvaka iz Harrachova bo branil Severin Freund. Peter Prevc je bil takrat bronast. Veliki boj dveh najboljših v tej sezoni se obeta tudi tokrat.
04:50
Smučarjev dnevnik
05:10
Smučanje prostega sloga: Kros
05:40
Glasovi strahu: Sovražnik mojega sovražnika je moj prijatelj
Obenem jih skrbi za prihodnost svoje države, ki se naglo spreminja. Ne zaupajo oblastem in goreče nasprotujejo islamu, počutijo se prezrte in nerazumljene. Vsi trije navdušeno podpirajo populistično desničarsko stranko PVV (“Stranka za svobodo”), ki jo vodi Geert Wilders, in so prepričani, da lahko prav Wilders Nizozemsko potegne iz gospodarske in družbene krize.
Potem ko Ananda in njeni starši slišijo, da je po Evropi ponovno na pohodu antisemitizem, se odločijo, da bodo v znak solidarnosti do Judov začeli nositi davidovo zvezdo. Sprašujejo se, zakaj so Judje tako pogosto žrtve nasilja, denimo v nedavnih napadih v Parizu in Kobenhavnu.
Toda kaj o njihovi solidarnosti meni judovska skupnost? Je družina pripravljena ponovno razmisliti o svojih pogledih na politiko?
06:00
Posebna ponudba
Življenjski slog ljudi se je zaradi številnih dejavnikov precej spremenil. Z njim so se spremenile tudi potrošniške navade, posledično pa tudi njihove kršitve. Potrošniki se danes srečujemo s povsem drugačnimi težavami in izzivi kot v preteklosti in jim največkrat nismo kos. V uredništvu oddaje Posebna ponudba, ki se ukvarja s potrošniškimi težavami, teme izbiramo glede na aktualno dogajanje v Sloveniji, vprašanja in teme pa nam sporočajo tudi gledalci in gledalke, ki se vse bolj zavedajo, da potrošniki nismo zgolj takrat, ko kupujemo izdelke v trgovini ali plačamo neko storitev, temveč tudi ko sklepamo pogodbe z banko ali zavarovalnico ali ko plačujemo davke za šolstvo, zdravstvo in funkcioniranje države nasploh. Kljub vsemu pa se še vedno ne upamo zahtevati, kar nam pripada. Zato je glavno poslanstvo oddaje Posebna ponudba prav to, da gledalce ozavešča in jim pomaga, da izborijo svoje pravice. Vsako soboto ob 17.20 na 1. programu Televizije Slovenija.
06:50
Duhovni utrip: Svetovni etos
»Etika je sinonim za družbeno zdravje,« poudarja prof. dr. Marko Pavliha, eden od pobudnikov gibanja Svetovni etos pri nas. Gibanje povezuje širok krog ljudi, ki se zavedajo, da je iskanje soglasja o temeljnih vrednotah, ki nas vse povezujejo, nujno. O temeljnih etičnih načelih bosta v oddaji spregovorila tudi p. Silvo Šinkovec in prof. dr. Borut Ošlaj.
07:05
Izraelski komorni orkester
08:00
Avtomobilnost
09:10
Alpsko smučanje (Ž): Veleslalom, 1. vožnja
Od zadnjega veleslaloma so minili skoraj trije tedni. Še vedno je svež spomin na vodstvo Ane Drev po prvi vožnji v Lienzu. Je lahko 30-letna smučarka iz Šmartnega ob Paki tudi na koncu tekme vsaj približno tako visoko? Zadnje slovenske veleslalomske stopničke, pod katere se ni podpisala Tina Maze, so stare že več kot 20 let (Mojca Suhadolc, Val d'Isere 1995).
10:25
Alpsko smučanje (M): Slalom, 1. vožnja
Organizatorjem smučarskih tekem v Wengnu je delo letos močno otežilo slabo vreme. Še pred prestižnim koncem tedna je bilo jasno, da tekmovanje ne bo popolno, saj klasična slalomska strmina ni pripravljena za preizkušnjo. Slalom bodo tako vozili po spodnjem delu smukaške proge. Lansko zmago bo branil Felix Neureuther, v tej sezoni pa je zagotovo prvi favorit Henrik Kristoffersen, ki je prav vsakič do zdaj stal na zmagovalnem odru.
11:25
Smučarski teki: Ekipni sprint
Tako kot v soboto se bodo tudi v nedeljo na novih tekaških progah v Planici za točke svetovnega pokala potegovali sprinterji. Na vrsti bodo ekipni sprinti – disciplina, ki jo vedno pripravijo na največjih tekmovanjih, le redko pa je v koledarju svetovnega pokala. V ženskem finalu pričakujemo tudi slovensko dvojico.
12:35
Alpsko smučanje (Ž): Veleslalom, 2. vožnja
Od zadnjega veleslaloma so minili skoraj trije tedni. Še vedno je svež spomin na vodstvo Ane Drev po prvi vožnji v Lienzu. Je lahko 30-letna smučarka iz Šmartnega ob Paki tudi na koncu tekme vsaj približno tako visoko? Zadnje slovenske veleslalomske stopničke, pod katere se ni podpisala Tina Maze, so stare že več kot 20 let (Mojca Suhadolc, Val d'Isere 1995).
13:15
Nogomet: FIFA magazin - Pot v Rusijo
13:45
Smučarski poleti (M): Ekipna tekma, svetovno prvenstvo
Drugi dan tekmovanja posameznikov na 24. svetovnem prvenstvu v poletih na Kulmu bo dal novega svetovnega prvaka. V zgodovini je ta podvig od Slovencev uspel le Robertu Kranjcu, ki je zmagal leta 2012 v Vikersundu. Kulmska letalnica pa je Sloveniji prinesla že štiri zmage svetovnega pokala. Kranjec je bil uspešen dvakrat, Primož Peterka in Peter Prevc pa po enkrat.
16:00
Alpsko smučanje (M): Slalom, 2. vožnja
Organizatorjem smučarskih tekem v Wengnu je delo letos močno otežilo slabo vreme. Še pred prestižnim koncem tedna je bilo jasno, da tekmovanje ne bo popolno, saj klasična slalomska strmina ni pripravljena za preizkušnjo. Slalom bodo tako vozili po spodnjem delu smukaške proge. Lansko zmago bo branil Felix Neureuther, v tej sezoni pa je zagotovo prvi favorit Henrik Kristoffersen, ki je prav vsakič do zdaj stal na zmagovalnem odru.
16:50
Biatlon (Ž): Štafeta
Zadnji dan dvojnega biatlonskega sporeda v nemškem Ruhpoldingu je na sporedu ženska štafeta. Na edini letošnji štafetni preizkušnji je bilo napeto vse do konca, Italijanke so po fotofinišu prehitele favorizirane Nemke. Prav zadnje so največje favoritinje za zmago na domačih tleh. Oglejte si biatlonski Wimbledon.
17:25
Smučanje prostega sloga: Snežni kros
Po prazničnem premoru in težavah s pomanjkanjem snega se v Watlesu v Italiji z dvema tekmama vendarle nadaljuje svetovni pokal v smučarskem krosu. Z zanimanjem bomo spremljali, kako bo sezono nadaljeval priljubljeni “brko” Filip Flisar. Z dvema uvrstitvama na zmagovalni oder v prvih petih tekmah je za njim izjemno uspešen začetek sezone. Trenutno v skupnem seštevku zaseda 4. mesto. Nase pa je s tremi uvrstitvami v izločilne boje in 11. mestom v Val Thorensu opozoril tudi drugi slovenski predstavnik Blaž Ogorelc. Obetata se torej zanimivi preizkušnji na Južnem Tirolskem.
18:05
Rokomet (M): Srbija - Francija, evropsko prvenstvo
Prenos iz Krakova.
19:50
Žrebanje Lota
Dva od njih dosegata vrtoglave vrednosti - Sedmica in Lotko. Igra, v kateri sami izberete svoje srečne številke. Žrebanja so dvakrat na teden, ob sredah in nedeljah.
20:00
Vse in nič: Nič
NIČ se ukvarja z znanostjo na mejah človeške percepcije, kjer ležijo največje skrivnosti vesolja. Jim Al-Khalili išče odgovor na preprosto vprašanje: Kaj je nič? Njegovo potovanje se konča z morda najnatančnejšim vpogledom v resničnost doslej. Vse izhaja iz niča. Iz kvantnega sveta najmanjšega izhajajo prostranstva vesolja, v katerih živimo danes. Jim lahko to dokaže.
21:00
Vera: Sence na nebu
Pri parkirni hiši najdejo truplo moškega, ki je padel iz zgornjega nadstropja. Ko začne Vera z ekipo preiskovati dogodek, ugotovi, da bi lahko šlo za samomor ali umor, toda obdukcija pokaže, da so ga najverjetneje porinili. Njegova hči, ki je bila zraven, ni nič videla, ker je očeta čakala v avtu, ko je ta šel plačevat parkirnino. Vera izve, da je hči rejenka, ki naj bi jo družina posvojila, in da imajo še enega posvojenega sina. Zato Vera sumi, da je storilec morda dekletov biološki oče, ki je hčer obiskal tisti večer na maturantskem plesu.
22:30
Vikend paket
Vikend paket vam bo tudi v letošnjem letu popestril nedeljske popoldneve! Bernarda in Jože vas vabita, da z njima preživite zabavno popoldne, kot ste že navajeni, pa se jima bodo pridružili številni zanimivi gostje!

Z Bernardo se bo o svoji prihajajoči vlogi mamice in še o čem pogovarjala Manca Špik, svoje občutke pred tem, ko bo že drugič postal očka, pa bo z vami delil še vedno najhitrejši Slovenec vseh časov, Matic Osovnikar!
K nam na obisk prihaja tudi Dejan Zavec z ženo Natašo, ki nam bo razkril kaj več o tem, kakšni bodo njegovi dnevi po koncu kariere.

Za Jožetovo komentatorsko omizje bodo sedli Jonas Žnidaršič, Katja Tratnik in Sašo Stare.

Na glasbenem odru bodo nastopili skupina King FOO in Maja Založnik!

Preverite pa tudi, komu od znanih Slovencev smo izpolnili življenjsko željo, ter se ob koncu oddaje preizkusite v naši nagradni igri z emotikoni/sličicami!
23:40
Zvezdana
00:25
Zaljubljeni v življenje
01:15
Smučarski poleti (M): Ekipna tekma, svetovno prvenstvo
Drugi dan tekmovanja posameznikov na 24. svetovnem prvenstvu v poletih na Kulmu bo dal novega svetovnega prvaka. V zgodovini je ta podvig od Slovencev uspel le Robertu Kranjcu, ki je zmagal leta 2012 v Vikersundu. Kulmska letalnica pa je Sloveniji prinesla že štiri zmage svetovnega pokala. Kranjec je bil uspešen dvakrat, Primož Peterka in Peter Prevc pa po enkrat.