TV sporedi

TV spored - Slovenija 2

Oglejte si TV spored na enem mestu...

SLO 2
TV spored za Slovenija 2

spored za datum: 18.04.2017
00:45
Glasbeni spoti
Glasbeni
Glasbeni spoti so video-glasbeni časovni pas in video-glasbena lestvica urbanega slovenskega mainstream-a.

Glasba sega od rocka, rapa,r'n'b-ja ter elektronike tja do metala, alternative in popa.

Lestvica je na sporedu v petek in v soboto pozno zvečer in zgodaj zjutraj, med tednom pa predvajamo spote po izboru uredništva Točke in lestvičnega zmagovalca tedna.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
01:45
Zabavni kanal
Informativni
Zabavni infokanal ponuja obilico dobre glasbe in novice iz sveta zabave.

Ob spremljanju Zabavnega infokanala lahko preberete najbolj sveže novice iz sveta znanih - tako slovenskih kot tujih zvezd. Če ste ljubitelji najbolj nenavadnih in nemogočih zgodb, si lahko preberete tudi te. Čaka vas tudi horoskop, ki ga lahko spremljate prav vsak dan. Izveste tudi, katere družabne prireditve, koncerti, razstave in podobni dogodki se bodo zvrstili v prihodnjih dneh.

Jezik: Slovenščina
05:25
Glasbeni spoti
Glasbeni
Glasbeni spoti so video-glasbeni časovni pas in video-glasbena lestvica urbanega slovenskega mainstream-a.

Glasba sega od rocka, rapa,r'n'b-ja ter elektronike tja do metala, alternative in popa.

Lestvica je na sporedu v petek in v soboto pozno zvečer in zgodaj zjutraj, med tednom pa predvajamo spote po izboru uredništva Točke in lestvičnega zmagovalca tedna.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
06:30
Otroški kanal
Na Otroškem kanalu predvajamo vsebine, ki so namenjene predšolskim in osnovnošolskim otrokom.

Na otroškem kanalu objavljamo besedila, kot so odlomki iz pravljic, kuharski recepti, bonton za otroke, enciklopedija živali in predmetov, otroci najdejo tudi rubriko spoznajmo svoje telo, opis knjig za zanimivo in poučno branje, koledar otroških dogodkov, besedila o vesolju in planetih ter še mnogo drugih vsebin, ki so za otroke zelo zanimive. Tudi Bansi, ki ima na svoji spletni strani rubriko Bansi odgovarja, v vsakem otroškem infokanalu mladim radovednežem odgovori na kakšno vprašanje. Objavljamo tudi prispevke z Bansijem, ki obiskuje vrtce, šole, muzeje, otroške prireditve ...

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
07:00
Minka: Kopel
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Maisy
Režija: Leo Nielsen
Igrajo: Neil Morrissey, Brian Greene, David Collins, Shane Dundas
Ocena IMDb: 6,6/10

Minkin svet je v risanki prav tako čaroben kot v knjižicah.

Minkin svet je odet v prijetne in živahne barve in malo miško kar sam vabi, da raziskuje, išče, odkriva in preizkuša. Minka svet okoli sebe opazuje na poseben način in na stvareh vedno opazi tudi drugo, bolj prikrito plat. Vse mora poizkusiti, kot majhni otroci. Ima pa srečo, da lahko počne marsikaj, česar otroci ne morejo. In potem ti skupaj z Minko sanjajo, kako letijo z letalom in jadrajo z jadrnico.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 1999
07:05
Krtek: Krtek in lastovka
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Krtek
Režija: Zdenek Miler
Igrajo: Antonín Jedlicka, Frantisek Filipovský, Josef Hlinomaz, Artus Kalous, P. Kysela, E. Smítková
Ocena IMDb: 8,2/10

Risanka o dogodivščinah malega krtka in njegovih prijateljev.

Najprej nastanejo kupčki zemlje na travniku ali na cvetlični gredi ali kje drugje. Nato se iz kupčka prikaže troje črnih laskov, dvoje velikih temnih oči in rdeč nosek. Čisto na koncu, hipec preden ga zagledamo, se razleže nalezljiv smeh. Krtek! Njegove prigode spremljajo otroci širom po svetu že več kot 20 let. Za vse njih na široko odpira oči in raziskuje naravo nad zemljo in pod njo. Radoveden, kakor je, otroke opogumlja in jih, poln domislic, navdušuje. Brez besed. Verjetno je prav v tem skrivnost njegovega uspeha.

Država: Češka
Jezik: Slovenščina
07:10
Pajkec Piko: V šotoru
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Spider!
Režija: Graham Ralph
Igrajo: Casey Stevenson, Holly Stevenson
Ocena IMDb: 8,2/10

Se bojite kosmatih pajkov? Pajkec Piko je pravo zdravilo za strah pred pajki!

Tudi ko ga mali deček prvič sreča, se ga prestraši. Ob skupnih dogodivščinah pa prerasteta v prava prijatelja. Nekatere zgodbice so resne, druge šaljive, vse pa prisrčne glasbene pravljice o prijateljstvu med dečkom in kosmatim pajkom.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 1991
07:15
Kravica Katka: Medvedek
Risani
Izvirnik: Connie The Cow
Režija: Michelle MacLaren
Igrajo: Bryan Cranston, Anna Gunn, Aaron Paul, Dean Norris, Betsy Brandt, RJ Mitte

Prikupna Katka je prijazna, navihana in zvedava mlada kravica, ki vsak dan izve kaj novega o svetu, ki jo obdaja.

Kravica Katka svoj gobček vtakne prav v vse, zato jo na vsakem koraku čakajo dogodivščine, zvečer pa se zadovoljno privije v naročje ljubečima mamici in očku. Marsikaj novega se nauči tudi od modre babice Klare. Njeni prijatelji – potepuški kuža Paki, preprosti ptič Fič, godrnjavi lisjak Grega in še cela množica drugih – so prav tako vsak po svoje zanimivi in vsak primakne svoj drobec k pestremu mozaiku življenja v naravi.

Jezik: Slovenščina
07:25
Pujsek Bibi: Ladja
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Wibbly Pig

V Bibijevem čarobnem svetu je mogoče prav vse.

Bibi si iz škatle naredi ladjo, s katero se odpravi dogodivščinam naproti. Njegova ladja ima tudi jambor in jadro, a Malček, ki se mu pridruži, ne zna uporabljati jadra. Ladjo najprej poganja rahel vetrič in ladja pluje nežno in počasi. Bibi med potjo riše zemljevid poti, na poti pa srečamo raka in kita. Veter piha vse močneje in nas ponese na zapuščeni otok, kjer srečamo Sivka. Bibi mu ponudi, da ga vzame s seboj na pot proti domu, a v resnici nihče ne pozna poti domov. Nato pa se Bibi spomni, da je narisal zemljevid. Zdaj le držimo pesti za močan veter, ki nas bo ponesel nazaj proti domu.

V Bibijevem čarobnem svetu je mogoče prav vse. Z njim se igramo skrivalnice, skačemo na trampolinu in z baloni poletimo do mavrice. Bibi nas popelje v pravljični svet, daleč stran od vsakdanjih skrbi.

Jezik: Slovenščina
07:35
Pipi, Pupu in Rozmari: Modna revija
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Pipi, Pipu' e Rosemarina

Naši trije prijatelji Pipi, Pupu in Rozmari vsepovsod iščejo mamočija.

Pipi, Pupu in Rozmari na podeželju v daljavi opazijo skupino živali. Ker mislijo, da gre za zabavo, na kateri bi utegnili dobiti kaj za pod zob, takoj pohitijo k njim. Toda ugotovijo, da živali čakajo na začetek modne revije, ki si jo z veseljem ogledajo tudi sami.

Naši trije prijatelji Pipi, Pupu in Rozmari potujejo po svetu ter iščejo mamočija – ki je pol mama in pol očka.

Pipi je zabaven rakun, Pupu živahen ptiček, Rozmari pa zelo bistra zajklja. Na neverjetnem popotovanju doživljajo nepozabne pustolovščine ter se soočajo z velikimi življenjskimi preizkušnjami.

Jezik: Slovenščina
07:40
Čarli in Mimo: Nevihtna noč
Risani (ponovitev)
Izvirnik: T'choupi et Doudou (Charley & Mimmo)
Ocena IMDb: 6,6/10

Čarli je, kot vsi triletniki, poln veselja in energije.

Čarli z mamo Laro, očkom Tjažem in s sestrico Špelco živi v hišici z vrtom. Pogosto prideta na obisk dedek Sašo in babica Irena, pa tudi strici in tete poskrbijo, da Čarliju nikoli ni dolgčas. Skupaj s svojim medvedkom, malim Mimom, se igra, raziskuje naravo, preživlja zgode in nezgode in se nasploh skuša čim bolje znajti v tem pisanem svetu.

Jezik: Slovenščina
Leto: 2000
07:45
Krtji sestrici: Krtji sestrici hodita ritensko - Krtji sestrici in najmanjša narcisa
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Mole Sisters
Režija: Kervin Faria
Igrajo: Maria Darling
Ocena IMDb: 6/10

Risanka Krtji sestrici je narejena po knjižni predlogi kanadske avtorice Roslyn Schwartz.

Serija prikazuje zanimive dogodivščine sestric krtic, ki raziskujeta svojo okolico. Samostojni in radovedni sestrici, polni energije, napolnita z optimizmom in radostjo še tako vsakdanje početje, pa naj bo to kotaljenje po hribu, zibanje na vejah ali čofotanje po blatnih lužah.

Ta očarljiva animirana serija buri domišljijo in uči predšolske otroke, naj spoštujejo in cenijo naravo, ki jih obdaja.

Država: Kanada
Jezik: Slovenščina
Leto: 2003
07:55
Zgodbe iz školjke: Martina in ptičje strašilo: Afrika
Družinski (ponovitev)
Poznate zgodbo o Martini, ki stanuje v loncu, in njenem prijatelju Dečku, ptičjem strašilu, ki prihaja k njej na obisk s svojega polja?

Začelo se je zelo preprosto. Najprej je bila Martina sama. V svojem svetu nekje sredi oblakov je zjutraj prilezla iz pisanega lonca in zvečer vanj odšla spat. Vmes pa je počela marsikaj zanimivega. Lepega dne pa v njen svet vstopi … ptičje strašilo! Strašilo je sprva precej nerodno, počasi pa postane odličen tovariš pri Martininih domislicah. Ta se zelo veseli: končno ima nekoga, ki mu lahko reče lepo besedo, ki ga lahko nauči kaj novega in mu včasih tudi ponagaja. Tako sta Martina in strašilo z vsakim dnem bolj nerazdružljiva prijatelja, ki skupaj odkrivata svet okoli sebe in se zabavata.

Otroci, ki imajo težave s sluhom in govorom, so prikrajšani za mnoge stvari, ki so sestavni del otroštva njihovih vrstnikov. Ena od teh je svet pravljic, ki buri in bogati otroško domišljijo in se ostali otroci srečujejo z njim tudi v televizijskih oddajah.

To vrzel skušamo zapolnjevati v Otroškem in mladinskem programu TV Slovenija. V sodelovanju z Zavodom za slušno in govorno motene iz Ljubljane že od leta 1990 pripravljamo oddaje z naslovom »Zgodbe iz školjke«. Gre za izbor že posnetih otroških oddaj, prevedenih v znakovni jezik.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
08:05
Zgodbe iz školjke: Ali me poznaš: Jaz sem rdeči tulipan
Kulturni (ponovitev)
V oddaji rastline, živali in naravni pojavi pripovedujejo zgodbe o sebi.

Ko gredice tulipanov vsako pomlad zažarijo v svojem sijaju, se vsak ustavi ob njih. Vseh mogočih barv so, a za marsikoga so naljepši rdeči tulipani.

Eden takšnih rdečih lepotcev nam bo danes povedal in razkazal vse, zaradi česa je to cvetje vredno takšnega občudovanja …

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
08:15
Ko pomaranče dozorijo
Kratki (ponovitev)
Kratki igrani film EBU iz Kitajske.

Linzi se iz Pekinga preseli v manjše mesto. Spoprijatelji se z deklico Shaoping, ki je sicer nihče v razredu preveč ne mara. Pomaga ji pri učenju in domačih nalogah ter tako spozna dekličino skrivnost: doma leži na smrt bolna mama, za katero mora Shaoping skrbeti. Nekega dne se deklici sporečeta – besede so hitro narobe razumljene in prijateljstvo je prekinjeno. Shaopingina mama umre in z očetom zapuščata mesto. Linzi pohiti k pristanišču, da se od prijateljice poslovi. Zamera je pozabljena, prijateljici si obljubita, da se bosta srečali, ko bodo pomaranče ponovno dozorele.

Država: Kitajska
Jezik: Kitajščina
08:45
To bo moj poklic: Policist
Kulturni, 2. sezona, 11. del (ponovitev)
Poklic policista, varuha reda in miru, vključuje varovanje življenja in premoženja, preprečevanje kaznivih dejanj, odkrivanje in prijemanje storilcev kaznivih dejanj in drugih iskanih oseb, nadzorovanje in urejanje prometa, sodelovanje pri ogledu prometnih nezgod, kontrolo prehajanja državne meje, vzdrževanje javnega reda in še bi lahko naštevali.

Kakšna teoretična in strokovna znanja so potrebna za opravljanje poklica policista?

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
09:35
Utrinek: Zgodbe priseljencev: Iračani na Finskem
Informativni (ponovitev)
Serija kratkih izobraževalnih oddaj.

Spodbujanje trajnostnega razvoja družbe, povezovati ljudi in ideje, ustvarjati ideje za nove oblike dela in sodelovanja, se pravi delovati v javno dobro. V oddajah predstavljamo dobre prakse, ki izhajajo pretežno iz domačih naravnih in človeških virov. V Utrinkih nizamo zgodbe o družbenih inovacijah, ki učinkovito odgovarjajo na potrebe današnje družbe in ustvarjajo nove družbene odnose in sodelovanje.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
10:00
Hišica v preriji
Drama, 1. sezona, 14. del (ponovitev)
Izvirnik: Little House On The Prairie
Režija: Michael Landon
Igrajo: Michael Landon, Melissa Gilbert, Lindsay Greenbush, Sidney Greenbush, Karen Grassle, Melissa Sue Anderson
Ocena IMDb: 7,4/10

Laura je prepričana, da je kriva za bratovo smrt, zato sredi noči zbeži v gore. Na vrhu gore sreča prijaznega, starejšega možaka Jonathana, ki ji pomaga utrditi vez z Bogom. Medtem jo Charles in gospod Edwards iščeta, vendar bo potreben čudež, da jo najdeta.

Charles Ingalls se z družino preseli iz regije Big Woods v Wisconsinu v rodovitnejši predel Kansasa.

Charles se z ženo in hčerkami preseli v Kansas. Bujna indijanska pokrajina mu že med potjo postane všeč. Z ženo in tremi hčerami se hitro ustalijo. V novem okolju doživljajo tako srečne kot manj srečne trenutke, od rojstev, praznovanj, do požarov, soočiti pa se morajo predvsem z dejstvom, da si ni tako lahko ustvariti stabilen dom kot izgleda na prvi pogled.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1974
11:00
Dobro jutro
Zabava (ponovitev)
Izčrpne in kakovostne servisne informacije, koristni nasveti za vsakdanje življenje in raznovrstne razvedrilne vsebine za lepši začetek dneva.

Ponedeljki bodo rezervirani za promocijo zdravega življenjskega sloga in za zdravstvene nasvete s kredibilnimi strokovnjaki, razpravljali bodo tudi o partnerskih in družinskih odnosih. Bodoči mladoporočenci že lahko razmišljajo o prijavi v akcijo TV-poroka, v kateri bodo tudi to sezono pred televizijskimi kamerami poročili par po izboru gledalcev. Ob torkih bo poudarek na informativnih vsebinah, s strokovnjaki, gledalci in komentatorji bodo razpravljali o aktualnih družbenih temah. Mojca Mavec bo v sredinem jezikovnem kotičku skrbela za pravilno rabo slovenščine. Sredi tedna pa bodo gledalci deležni tudi najbolj preprostih receptov in predlogov za okusna kosila in prigrizke. Četrtek bo dan za najbolj zabavno nagradno igro in nasvete iz domače lekarne, teden pa bodo zaključili z nasveti za sodobne gospodinje in s predstavitvijo lokalnih posebnosti iz različnih slovenskih krajev. Za vse, ki oddaje med tednom ne utegnejo spremljati pa bo ob sobotah, med 7.00 in 9.00 na 2. programu Televizije Slovenija, na sporedu Najboljše jutro – kolaž najbolj zanimivih rubrik preteklega tedna.

Koprski ustvarjalci oddaje Dobro jutro bodo še naprej ob torkih ustvarjali oddajo Dober dan, ob četrtkih pa Dobro jutro. Rdeča nit torkove oddaje bo tudi v novi sezoni kuhanje s poudarkom na sezonskih in lokalnih sestavinah. Po novem bodo kuharji pripravljali jedi z omejenim proračunom in tako gledalcem predstavili ideje, kaj skuhati, ne da bi pregloboko segli v denarnico. Spremljali bodo tudi aktualno dogajanje na Primorskem, predstavljali zanimivosti in izobraževali gledalce. Četrtki bodo zaznamovani z Vrtincem, rubriko, v kateri bodo gledalcem svetovali o uspešnem starševstvu z Markom Juhantom, o pravnih vprašanjih z notarko Mojco Tavčar Pasar ter o preprečevanju in zdravljenju poškodb s kirurgom Bogdanom Ambrožičem. V novi sezoni bodo oddajo pogosteje ustvarjali na terenu, saj ima Primorska veliko slikovitih krajev, ki jih želijo predstaviti in gledalcem odkriti kaj ponujajo. Gledalci pa bodo oddajo od septembra spremljali v večjem studiu z novo scensko podobo.

Mariborska ekipa oddaje Dobro jutro bo ob sredah in petkih poskrbela, da bodo svoj medijski prostor dobili tudi dogodki in zanimivi ljudje iz severovzhodne Slovenije. Z njimi se bodo družili tako v studiu kot na terenu in tako predstavili utrip življenja v tem delu Slovenije.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
13:40
Turbofolk pod Triglavom
Ponovitev
Turbofolk v Sloveniji. Od kod? Zakaj? Čemu ali bolje – za čigava ušesa?

Kakorkoli že, ritmi, ki udrihajo ob narodnozabavnih vižah so postali stalnica aktualnih glasbenih valov. In čeprav se mnogi glasbeni uredniki, pospremljeni z mnoštvom poslušalcev, ki prisegajo na zahtevnejši avtorski pristop v glasbi, zgražajo, se med police prodajaln zgoščenk sprehodi toliko kupcev slovenske turbofolk glasbe, da se izvajalcem enostavno splača. Snemati in nastopati… Predvsem pri slednjem početju so jih med drugimi spremljali režiser Andraž Pöschl, snemalec s čutom za gverilsko akcijo Aleš Živec in glasbeno izobraženi montažer Peter Lozar. Poskusili so pristopiti brez predsodkov, samo za vas. Da sami presodite: ste na strani prebujene seksualnosti, turboritmov in dvopomenskih besedil ali si boste po koncu oddaje vseeno raje zavrteli kaj bolj umirjenega ali pa strogo rockovskega?

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
14:20
Dober dan
Zabava (ponovitev)
Dobro jutro se podaljšuje v Dober dan.

V sodelovanju z RTV centrom Koper v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin, z gledalci razpravljamo o fenomenih sodobne družbe in pripravljamo atraktivno kuharsko tekmovanje za gledalce. Dober dan ima svetovalni predznak in je nadgradnja Dobrega jutra.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
15:25
Ema 2017: Vse skladbe festivala
Glasbeni
Jezik: Slovenščina
16:30
TV poroka
Zabava
Poroka je najbolj romantičen obred, ki ga pozna človeštvo.

Zmagovalca šeste akcije TV-poroka v oddaji Dobro jutro na Televiziji Slovenija sta postala Karin in Urban iz Zasavja.

V letošnji akciji oddaje Dobro jutro so se za veliko televizijsko poroko potegovali trije finalni pari, in sicer Karin Lazar in Urban Žertek iz Zasavja , Jasmina Ban in Matej Pistotnik s Primorske ter Vanja Rajter in Blaž Zavolovšek iz Zgornje Savinjske doline. Gledalci oddaje Dobro jutro so s telefonskim glasovanjem odločili, da se bosta meseca maja pred televizijskimi kamerami v Žički kartuziji poročila Karin Lazar in Urban Žertek.

To je že šesta zaporedna akcija TV-POROKA v okviru oddaje Dobro jutro, saj se je izkazalo, da gledalci zelo radi prisluhnejo nasvetom o partnerskih in družinskih odnosih. V akcijo TV-POROKA smo tudi letos vključili različne strokovnjake s področja medosebnih odnosov, pare pa so komentirali tudi številni znani Slovenci, med njimi stalna komentatorka Saša Einsiedler in gostujoči komentatorji: Blaž Švab, Ana Maria Mitič, Manca Špik, Nuška Drašček, Marko Vozelj in Zvezdana Mlakar.

Akcija TV-poroka pa s tem še ni končana, saj se za Karin in Urbana začenjajo velike priprave na poročni dan, ki jih bodo gledalci lahko spremljali v okviru oddaje Dobro jutro. Gledalci se bodo preizkusili tudi v vlogi načrtovalcev poroke in bodočima mladoporočencema pomagali pri izbiri obleke, poročnega šopka itd.

Gledalci oddaje Dobro jutro si bodo posnetek obreda Televizijske poroke 2017, ki se bo zgodil v čudovitem okolju ostankov nekdanjega kartuzijanskega samostana v Žički kartuziji pri Slovenskih Konjicah, lahko ogledali v ponedeljek, 22. maja.

Ljubezenska zgodba Karin in Urbana:

Gledalci ste izbrali 22-letno Karin in 27- letnega Urbana, ki prihajata iz Zasavja. Njuna ljubezenska zgodba se je začela pred šestimi leti, spoznala sta se na zmenku na slepo, kjer sta ju predstavila prijatelja. Pred kratkim sta ustvarila skupen dom, živita v skupnem stanovanju in pravita, da sta se že s to odločitvijo zavezala drug drugemu. Pravita, da si želita družine, Karin nam je tudi zaupala, da bi si kmalu želela postati mlada mamica. Pravita tudi, da sta malo nor, odštekan par, saj kljub šestim skupnim letom ne slavita zgolj obletnic, temveč tudi mesečnice. Verjameta v skupno rast, želita si premagati vse ovire partnerstva, svojo ljubezen pa bosta kronala s poroko v Žički kartuziji.

Statistika je manj romantična: v Sloveniji se razveže vsak tretji zakonski par. Zato je pomembno, da v televizijskih oddajah razmišljamo o pasteh medosebnih in družinskih odnosov ter spodbujamo k odgovornemu partnerstvu. V 30-minutni oddaji TV-POROKA, ki je pravzaprav povzetek odmevne akcije iz oddaje Dobro jutro, boste pri pripravah na najlepši dan njunega življenja spremljali Karin in Urbana.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
17:00
Hišica v preriji
Drama, 1. sezona, 15. del
Izvirnik: Little House On The Prairie
Režija: Michael Landon
Igrajo: Michael Landon, Melissa Gilbert, Lindsay Greenbush, Sidney Greenbush, Karen Grassle, Melissa Sue Anderson
Ocena IMDb: 7,4/10

Božič se približuje, družina Ingalls pa pridno dela, da bi zaslužila denar in ustvarila prav posebno praznično vzdušje. Medtem ko Mary začne delati nadure pri mestni šivilji, Caroline tiho hrepeni po novem in dragem štedilniku. Charles dvigne dodatni denar, da bi lahko prenovil kolesa kočije. Za največji šok sezone pa bo morda poskrbela prav mala Laura.

Charles Ingalls se z družino preseli iz regije Big Woods v Wisconsinu v rodovitnejši predel Kansasa.

Charles se z ženo in hčerkami preseli v Kansas. Bujna indijanska pokrajina mu že med potjo postane všeč. Z ženo in tremi hčerami se hitro ustalijo. V novem okolju doživljajo tako srečne kot manj srečne trenutke, od rojstev, praznovanj, do požarov, soočiti pa se morajo predvsem z dejstvom, da si ni tako lahko ustvariti stabilen dom kot izgleda na prvi pogled.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1974
18:00
Halo TV
Informativni
Svetovalna kontaktna oddaja, ki išče odgovore na vprašanja gledalcev.

Strokovnjaki z različnih področij, ki se tako ali drugače dotikajo vsakdanjega življenja povprečnega človeka, odgovarjajo na konkretna vprašanja in dileme gledalcev po telefonu, preko elektronske pošte in pisem. Oddaja je zastavljena izrazito interaktivno, gledalci jo sooblikujejo, vprašanja gledalcev so v prvem planu, oddaja je pravzaprav servis gledalcem, saj jim gostujoči strokovnjak ponuja različne nasvete s področja prava, zdravstva, psihologije, medosebnih odnosov, ... Oddaja se z izbiro tematik odziva tudi na dnevne aktualne dogodke.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
18:55
Timi gre: Trgovci z novci
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Timmy Time
Ocena IMDb: 7,2/10

Timi je navihana mala ovčka. Pravkar je dopolnil tri (ovčja) leta in zdaj gre v vrtec.

Biti v vrtcu za Timija sploh ni preprosto: v skupini se bo moral veliko naučiti. Predvsem to, da je treba stvari deliti in paziti na čustva drugih. Ni dovolj, da nadarjeni mali nogometaš odlično brca žogo – naučiti se jo mora tudi dobro podati. Vsak nov dan je s pomočjo prijaznih vzgojiteljev nova zabavna učna ura.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 2009
19:05
Liki: Kengurujka in vombat
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Shapes

Jazbec predstavlja zgodbice o živalih, ki jih ilustrirajo geometrijski liki.

Kengurujka in vombat, avstralska basen.

Nauk: »Pomagaj drugim, da bodo morda tudi oni tebi.«

Dobrosrčna kengurujka je nekega soparnega dne pomagala staremu, žejnemu vombatu do vode. Ko pa se je mala popoldne utrudila od skakanja po pripeki, ji je vombat pomagal in ji na maminem trebuhu ustvaril prikladno vrečo. In tako so kenguruji postali vrečarji.

Jezik: Slovenščina
19:10
Krtji sestrici: Krtji sestrici in žitno polje - Krtji sestrici in slavček
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Mole sisters
Ocena IMDb: 6/10

Risanka Krtji sestrici je narejena po knjižni predlogi kanadske avtorice Roslyn Schwartz.

Serija prikazuje zanimive dogodivščine sestric krtic, ki raziskujeta svojo okolico. Samostojni in radovedni sestrici, polni energije, napolnita z optimizmom in radostjo še tako vsakdanje početje, pa naj bo to kotaljenje po hribu, zibanje na vejah ali čofotanje po blatnih lužah.

Ta očarljiva animirana serija buri domišljijo in uči predšolske otroke, naj spoštujejo in cenijo naravo, ki jih obdaja.

Država: Kanada
Jezik: Slovenščina
Leto: 2003
19:20
Pujsa Pepa: Oslička Odile
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Peppa Pig
Režija: Mark Baker
Igrajo: John Sparkes, Morwenna Banks, Alice May, Richard Ridings, Oliver May, Lily Snowden-Fine
Ocena IMDb: 6,7/10

Risanka o pujsi Pepi in njenih dogodivščinah.

Pujsa Pepa živi z mlajšim bratcem Juretom, mamo pujso in očijem pujsom. Včasih prideta na obisk babi pujsa in dedi pujs. Pepa pa ima tudi veliko prijateljev: ovčko Oljo, psa Petra in zajkljo Zinko. Vedno se zelo zabavajo, če se skupaj igrajo v stanovanju ali pa če skačejo po blatnih lužah na vrtu pred hišo. In čeprav kdaj pa kdaj priteče kakšna solzica, se vse dogodivščine končajo z veliko glasnega smeha!

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 2004
19:25
Ribič Pepe: Zajčki in tek čez ovire
Družinski (ponovitev)
Režija: Miha Tozon
Igrajo: Igor Ribič, Lucija Ćirović

Otroška nadaljevanka, namenjena najmlajši populaciji televizijskih gledalcev – predšolski stopnji in učencem prvih štirih razredov devetletke.

Pepe bo gostil dobitnico olimpijske medalje, atletinjo Brigito Bukovec. Skupaj se bodo učili plesnih korakov, ki jim jih bo pokazala deklica, ki se na ples spozna. Igrali se bodo že skoraj pozabljene igre; Kdo se boji črnega moža.

Seveda bo Pepe naredil zanimive izdelke, pa tudi na kviz ne bo pozabil.

Otroška oddaja govori o starem morskem volku Pepetu, ki se je na stara leta s svojo slikovito ribiško barkačo ustalil na pristaniškem pomolu, kjer ga vsak dan obiskujejo otroci. Ker je zelo spreten risar, ves čas riše zanimive slike.

Pripoveduje svoje dogodivščine in otroke uči raznih ročnih spretnosti: slikanja, risanja, modeliranja, izdelave daril, dekoriranja itd. Obenem jim v nadaljevanjih pomaga odkrivati stari sloviti gusarski zaklad, za katerega se vedno znova izkaže, da v resnici sploh ne obstaja. Pravi zaklad je namreč znanje, ki ga otroci pridobijo med oddajo. Pri tem v domišljiji obkrožijo svet, spoznavajo življenje daljnih dežel in njihovo kulturno dediščino: likovne izdelke, glasbo, navade … Družbo jim dela navihani pisani ptič Kakadudu, ki z duhovitimi pripombami popestri dialoge. Poudariti pa je potrebno, da se vse to dogaja v zelo zabavni obliki, polni glasbe, smeha in plesa.

Oddaja ima več didaktičnih namenov: navaja k ročnim spretnostim, uči zemljepis, zgodovino, ekologijo, likovno, glasbeno ter plesno umetnost.

Avtorja oddaje sta znani slovenski skladatelj in tekstopisec Jože Potrebuješ (avtor številnih otroških glasbenih uspešnic) in akademski slikar, grafik, ilustrator in oblikovalec Igor Ribič (avtor številnih otroških ilustracij in urednik otroškega časopisa Trobentica), pomagajo pa jima številni avtorji in izvajalci z izkušnjami z otroškim programom na področju filma, literature, glasbe in likovne umetnosti, zato smo mnenja, da uspeh ne more izostati.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
20:00
Dobrodelna prireditev Olimpijskega komiteja Slovenije
Kulturni (v živo)
Dobrodelna prireditev za podporo Fundaciji za podporo športnikom iz socialno ogroženih okolij, prenos iz Ljubljane.

Oks-Zšz, naša krovna športna organizacija, tradicionalno organizira prireditev, s pomočjo katere skuša zbrati čimveč sredstev za pomoč mladim športnikom iz socialno ogroženih okolij. Velika podjetja bodo na dražbi poskušala priti do kosa opreme nekaterih naših velikih športnikov, pomagate pa lahko tudi gledalci. S telefonskimi klici. V vlogi telefonskih operaterjev bodo znane slovenske športne osebnosti, s katerimi boste ob tej priložnosti lahko tudi pokramljali. Nastopala bosta glasbenika Zlatko in Aleksandra Vovk, slednja je tudi odlična namiznoteniški igralka. Prireditev bo povezoval Saša Jerković.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
21:00
Prava ideja
Dokumentarni
Oddaja o podjetništvu.

Lojze Čop iz Podkuma predstavlja 3. generacijo gostincev v družini. Pri 24. letih je postal najmlajši kuharski mojster z diplomo v Sloveniji, bil je član mladinske kuharske reprezentance, njegove specialitete s poudarkom na lokalni sezonski hrani so okušali številni domači in tuji pomembneži. Mladi podjetnik se s pomočjo mame Marije, prokuristke podjetja, in ekipe 7 redno zaposlenih sodelavcev, ukvarja tudi s cateringom za do 1200 povabljencev, ki jim prinaša največ prihodkov. Njihovi sta še dve trgovini, pogodbeni pošti, ponudbo pa bodo širili tudi s turizmom na kmetiji.

Oddaja je pokazala že skoraj 250 primerov dobrih praks, kako uspeti na različnih področjih. Dobra ideja postane prava šele z uspehom na trgu, zato urednica in voditeljica Edita Malnar Cetinski v oddaji gosti lastnike podjetij, ki so z lastno idejo, znanjem, inovativnostjo in predvsem veliko mero vztrajnosti in trdega dela uspeli uresničiti svoje sanje. Zagonska podjetja hitro rastejo, tako bo del oddaje med drugim namenjen tudi mladim podjetjem. Predvsem bodo skušali poiskati odgovore na vprašanja, od kod ideje, kako jih uresničujejo, kako prodirajo na tuje trge in kako jim pri tem lahko pomagajo izkušeni gostje, ki so na globalnem trgu že uspeli.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
21:35
Nocoj v Palladiumu
Glasbeni (ponovitev)
Izvirnik: Tonight At The London Palladium

V londonskem Palladiumu bo Bradley Walsh nocoj gostil britansko skupino ABC, ki je zaslovela s ploščo Leksikon ljubezni.

V izvedbi newyorškega gledališča Phoenix si bomo v oddaji lahko ogledali odlomek iz muzikala Fantje in dekleta. Sledila bosta glasbena nastopa Nathana Sykesa ter Gregoryja Porterja in mladega nadarjenega kitarista Miloša Karadaglića. Večer bo popestril gostobesedni komik Steve Williams, za konec pa bomo videli še nekaj akrobacij v izvedbi dua Sons Company.

Jezik: Angleščina
22:30
Ukradeni poljubi
Romantični
Izvirnik: Baisers Voles
Režija: François Truffaut
Igrajo: Jean-Pierre Léaud, Delphine Seyrig, Claude Jade, Michael Lonsdale, Harry-Max, André Falcon
Ocena IMDb: 7,8/10

Tretji film v seriji Antoina Doinela, Truffautovega fikcijskega alterega, velja za sijajno romantično komedijo, ki prepriča z duhovitimi dialogi.

Zdaj že legendarnega Antoina Doinela po služenju v vojski odpustijo iz vojaškega zapora. Če količkaj poznamo Truffautovega romantičnega upornika, si zlahka predstavljamo vrsto konfliktov med njim in vojaško uniformo. Antoine se vrne v civilni svet, kjer poskuša najti službo. In glej, najde še preveč službe: delati začne kot nočni varnostnik, popravljavec televizijskih aparatov, nakladač in »periskop«. Z drugimi besedami, pristane v vlogi zasebnega detektiva, ki dela v trgovini s čevlji, kjer mora diskretno opazovati uslužbence in prijavljati njihovo poslovno malomarnost. Diskretnost in Doinel? Kombinacija je eksplozivna. Kakorkoli že: tam spozna ženo šefa trgovine in hkrati začenja zvezo z mlado violinistko – pa še kom – le da je violinistka prav narejena za to, da postane ljubezen njegovega življenja. Toda žena drugega je prav toliko, če ne še bolj zanimiva. Antoinovo življenje še nikdar ni bilo tako zapleteno.

Država: Francija
Jezik: Francoščina
Leto: 1968