TV sporedi

TV spored - Slovenija 2

Oglejte si TV spored na enem mestu...

SLO 2
TV spored za Slovenija 2

spored za datum: 18.09.2016
00:20
Aritmija
Glasbeni
Aritmija je namenjena vitalnemu delu domače glasbene produkcije in ljubiteljem ter ustvarjalcem kvalitetne, kreativne, žanrsko pestre glasbe.

Vse od aritmičnih začetkov leta 2005 ostaja kvalitetni glasbi zvesta ekipa Aritmičarjev pod uredniško taktirko Maje Pavlin; tu je voditeljica Katarina Čas, izpraševalec Miha Šalehar, kolumnist Luka Zagoričnik, recenzent Miroslav Akrapovič ter glasbeni novinarji Toni Cahunek, Igor Pavkovič, Lucija Golčer, Robert Šercer, vsebino Aritmije pa z jesenjo 2014 bogatijo tudi glasbeni kritik in publicist Gregor Bauman, nekdanji glasbeni urednik RŠ Terens Štader, MMC glasbena novinarka Klavdija Kopina ter voditelj radijske oddaje Izštekani na Valu 202, Jure Longyka, katerega glas sicer kroji podobo oddaje vsa ta leta.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2016
00:55
Aritmični koncert: Srečna mladina
Koncert (ponovitev)
Z Aritmičnimi koncerti se na Televizijo Slovenija vrača živa koncertna produkcija, ki zagotavlja kvaliteten glasbeni TV-program.

Aritmično tokrat s prepričljivim, zrelim rockom in kitarskimi improvizacijami - z nami bo SREČNA MLADINA, ena tistih ljubljanskih zasedb, ki so v preteklih dvajsetih letih sooblikovale domač alternativen glasbeni prostor. Vse pa se je začelo povsem spontano - fanti so rastli skupaj, se družili na Metelkovi in ob pravem času padli na pravo sceno …

Lani so praznovali 20 let v katerih so se od začetnih punk pop akordov preko vseh mogočih stilov - od metala, rapa, hip-hopa in jazza prekalili v danes virtuozno kitarsko rock zasedbo… v svoji pestri glasbeni karieri so bili večkrat nagrajeni za različne dosežke na področju glasbe. Po potrditvah v mnogih glasbenih žanrih pa so se lani preizkusili še v teatru in pisanju glasbe za gledališče. NAVAJENI NA ŠOK je gledališka predstava Šodr Teater-a za katero so napisali glasbo in jo izdali na istoimenskem albumu…

Na Aritmičnem koncertu je SREČNA MLADINA nastopila v razširjeni postavi - Vladimirju, Andreju, Petru in Gašperju se je po novem pridružil eden prvotnih članov, kitarist Jure Pohleven.

Oddaja Aritmični koncerti ponuja koncertne portrete izbranih, žanrsko raznolikih domačih zasedb, ki s svojo ustvarjalnostjo krojijo oz. dvigajo nivo domače glasbene ponudbe. Koncerte snemamo skozi vse leto, pod selektorstvom Maje Pavlin pa ponujajo referenčen glasbeni presek od rocka, punka, metala, preko hip hopa, duba in elektronike, vse do akustike z bluesom, etnom in jazzom.

Poleg raznolike programske glasbene ponudbe TVS s produkcijo Aritmičnih koncertov odpira vrata javnosti in vabi glasbene sladokusce na koncertne večere kvalitetnih domačih zasedb v živo, v studio 1 na Televiziji Slovenija.

Aktualni termini snemanj in predvajanj koncertov so objavljeni na FB strani oddaje ARITMIJA.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
01:50
Bleščica
Zabava (ponovitev)
Bleščica je avtorska oddaja o modi, lepoti in trendih.

Polurna modna oddaja na natančen, verodostojen in strokoven način pokriva področje mode in lepote pri nas ter v tujini. V oddaji, ki je namenjena predvsem ženski populaciji (čeprav so raziskave pokazale, da jo gledajo tudi moški), se tedensko predstavijo največji oblikovalci svetovnega kova. V Bleščici najdete ekskluzivne intervjuje z modnimi guruji ter najnovejše modne smernice, ki prihajajo iz Pariza, Londona, Milana in New Yorka. Prav tako so prisotni ekskluzivni, avtorski intervjuji z največjimi manekenkami ter seveda novice in prispevki s področja lepote. Oddaja objektivno pokriva tudi domačo modno sceno: slovenski oblikovalci samo za nas pripravijo mini kolekcije in se tako predstavijo v vsaki oddaji. Avtorica, voditeljica in urednica oddaje je Lorella Flego.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2016
02:20
Zabavni kanal
Informativni
Zabavni infokanal ponuja obilico dobre glasbe in novice iz sveta zabave.

Ob spremljanju Zabavnega infokanala lahko preberete najbolj sveže novice iz sveta znanih - tako slovenskih kot tujih zvezd. Če ste ljubitelji najbolj nenavadnih in nemogočih zgodb, si lahko preberete tudi te. Čaka vas tudi horoskop, ki ga lahko spremljate prav vsak dan. Izveste tudi, katere družabne prireditve, koncerti, razstave in podobni dogodki se bodo zvrstili v prihodnjih dneh.

Jezik: Slovenščina
03:00
Košarka (M): Ukrajina - Slovenija
Športni (ponovitev)
Kvalifikacije za EP 2017, posnetek iz Kijeva.

Jezik: Slovenščina
Leto: 2016
04:45
Paraolimpijske igre: Povzetek dneva
Ponovitev
Jezik: Slovenščina
Leto: 2014
05:15
10 domačih
Glasbeni (ponovitev)
10 domačih je lestvica desetih narodno-zabavnih videospotov.

Gledalke in gledalci bodo lestvico 10 domačih oblikovali z glasovanjem preko spleta, kjer je mogoč en glas na dan s posameznega računalnika za posamezno skladbo. Razvedrilni program Televizije Slovenije tako spodbuja nastajanje in ustvarjanje kvalitetnih in kreativnih narodno-zabavnih videospotov in jim daje možnost predstavitve ter objave v programih nacionalne TV-hiše.

30-minutna oddaja nastaja v okviru uredništva oddaje Slovenski pozdrav, predstavlja pa aktualno videoprodukcijo na področju slovenske narodno-zabavne glasbe.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2016
05:45
Polnočni klub: Zmaga nad virusom
Pogovorna oddaja (ponovitev)
Polnočni klub je večerni studijski klepet.

Na svetu je kronično okuženih z virusom hepatitisa C od 130 do 17o milijonov ljudi, 3 do 4 milijone se jih vsako leto okuži na novo. Pa vendar, Slovenija je razvila vzorčen model obravnave, ki je za zgled tudi za druge evropske države. Z modernejšimi zdravili je mogoče okužbo z virusom  hepatitisa C  pozdraviti, priporočljivo pa je testiranje, saj do 70 odstotkov ljudi, ki živijo z virusom hepatitisa C, ne ve, da so okuženi. Med okuženi so lahko tudi ljudje, ki so prejeli kri ali krvne pripravke pred letom 1993, če so imeli neprofesionalno opravljen tatu oziroma piercing, če so kadarkoli njuhali droge, sicer pa več o tem Danica Lorenčič v pogovoru s prof. dr. Mojco Matičič, prim. Jasno Čuk Rupnik, Eli Zamernik in Markom Korenjakom.

V Polnočnem klubu odkrivamo in razkrivamo najbolj intimne in skrite zanimivosti znanih Slovencev. Noč, zvezde in luna nas pripravijo do tega, da spregovorimo o stvareh, o katerih morda pri belem dnevu ne bi. Težko nam gredo z jezika, ker so preveč intimne, ker se jih morda sramujemo ali nas spravljajo v zadrego. Bolj ali manj znani Slovenci se v Polnočnem klubu pogovarjajo prav o teh stvareh. In nam celo dovolijo, da se jim pri tem pridružimo.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2016
07:00
Duhovni utrip: Spregovori
Kulturni
Oddaja dokumentira dogajanje na področju duhovnosti in ezoterike v Sloveniji.

»Trdno stoj! Spregovori!« To je geslo obiska Nicka Vujicica v Sloveniji. Čeprav se je Nick rodil brez rok in nog, ga v življenju nič ne omejuje.

Je športnik, glasbenik, motivacijski govornik, mož in oče, ki je v navdih mnogim. Objavljamo napoved njegovega obiska in reportažo s poletnega tabora za otroke, ki so ga v Društvu vesela novica pripravili tudi v duhu priprav na Nickov obisk.

V oddaji Duhovni utrip obravnavamo univerzalne religiozne teme, oddaja pa tudi odpira vrata malim verskim skupnostim, ki so včasih potisnjene na rob javnega življenja ter omogoča preglednost tega dela religioznega polja. Del oddaje je namenjen novicam in zanimivostim o dogodkih v različnih verskih skupnostih, registriranih pri Uradu za verske skupnosti RS. Vsaka oddaja obravnava izbrano temo. Oddaja se ne omejuje na ozke verske ali teološke vsebine, ampak poskuša opisati odnos verskih skupnosti do najrazličnejših družbenih vsebin, ki ne zanimajo le verujočih.

Oddaja predstavlja področje duhovnosti in ezoterike, različna gibanja in posameznike, ki na samonikle načine odkrivajo prostrano področje človekove eksistence.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2016
07:15
Mozartina: Simfoniki RTVS in Lior Shambadal
Glasbeni (ponovitev)
W.A. Mozart: Simfonija v g. molu, št. 40 KV 550.

Simfonija št. 40 v g-molu velja za eno najbolj priljubljenih simfoničnih del vseh časov. Je 'srednja' od zadnjih treh skladateljevih simfonij. Čeprav je Wolfgang Amadeus Mozart večino svojih del napisal v duru, se je pri pisanju te simfonije odločil za molovsko tonaliteto – omenimo, da je samo dve od svojih 41 simfonij napisal v molu, v molovski tonaliteti sta tudi samo dva od Amadeusovih 27 klavirskih koncertov. To priljubljeno simfonijo bodo izvedli Simfoniki RTV Slovenija pod vodstvom bivšega šefa dirigenta orkestra – Liorja Shambadala.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
07:45
Koncert ob 60-letnici Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana
Koncert (ponovitev)
Simfonični in Pihalni orkester KGBL s solisti.

Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana je v letu 2013 beležil šestdeset let svojega obstoja. Toliko let je minilo, odkar je bila leta 1953 z ločitvijo srednje stopnje izpod okrilja Akademije za glasbo ustanovljena Srednja glasbena šola v Ljubljani. V obdobju razvoja je nekajkrat spremenila ime in prenovila programe, vendar od tedaj deluje neprekinjeno. Veliki jubilej za vse pedagoge, glasbenike in plesalce, ki krojijo prihodnost kulture v naši državi so obeležili z raznovrstnim koncertom. Ponudil je klasične uspešnice s Simfoničnim orkestrom KGBL pod vodstvom Žive Ploj Peršuh in popularnejši program s Pihalnim orkestrom KGBL pod vodstvom Andreja Zupana. V solističnih vlogah so nastopili zdajšnji in nekdanji dijaki šole, ki v svetu glasbe že predstavljajo priznana imena: Manca Rupnik, Žan Vlašič, Eva – Nina Kozmus, Gorjan Košuta, Miran Kolbl, Janez Podlesek, Neža Buh – Neisha in Jan Plestenjak.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
09:15
Zdravje v Evropi: V imenu ljubezni
Ponovitev
EBU koprodukcijska dokumentarna serija.

Dokumentarni film skuša razkriti, kakšen odnos imajo države EU do fizičnega kaznovanja otrok. Nekatere države, kot na primer Švedska, imajo že dolgoletni zakon, ki prepoveduje fizično kaznovanje, spet druge ne. Dejstvo pa je, da fizično kaznovanje pusti na otroku nepopravljivo škodo. Znanstveniki so ugotovili, da imajo otroci hude posledice na možganih in se ti slabše razvijajo od vrstnikov. Hkrati pa tepen otrok doživlja psihične travme, ki ga zaznamujejo za vedno.

Serija 5 dokumentarnih filmov, ki so nastali v koprodukciji EBU-ja. Gre za drugo serijo Zdravje v Evropi, s katero bomo odprli kar nekaj aktualnih tem: alkoholizem, odvisnost od računalniških igric, manj poznan sindrom nenadne smrti pri športnikih, škodljiv vpliv prašnih delcev in fizično kaznovanje otrok.

Vsak od filmov je bil posnet vsaj v treh državah članicah EU in skuša primerjati tako stanje po različnih državah, razlike v zdravljenju, hkrati pa zgodbe posameznikov, bolnikov, ki se morajo soočati z boleznijo. Teme nas popeljejo od že skoraj družbeno toleriranega pitja alkohola do skrb vzbujajočih podatkov, da lahko že tek ob prometni cesti zaradi prašnih delcev povzroči trombozo, do spoznanj, da fizično kaznovanje negativno vpliva na otrokov razvoj možganov, ter da obstaja manj znan razlog za nenadne smrti športnikov na nogometnih igriščih.

Jezik: Slovenščina
Leto: 2011
10:15
Bela sužnja
Zgodovinski, 37. del (ponovitev)
Izvirnik: The White Slave
Režija: Liliana Bocanegra
Igrajo: Nerea Camacho, Orian Suarez, Miguel de Miguel, Modesto Lacen, Norma Martínez, Ricardo Vesga
Ocena IMDb: 8,5/10

Sestrina smrt globoko užalosti Felipeja Restrepa. Odločen je, da bo maščeval njeno smrt in naredil vse, da krivca doseže roka pravice. Njegov prvi osumljenec je Nicolás. V navalu besa mu zagrozi z orožjem. Victoria najde predor, po katerem bi lahko zbežali s posestva. Ob strani ji stojita Remedios in Isabelita, ki se izkaže za precej pametno in iznajdljivo deklico. Remedios se dozdeva, da morda celo malce preveč.

Ena najbolj predvajanih in najuspešnejših kolumbijskih nadaljevank.

Uspešna kolumbijska nadaljevanka je premiero letos doživela najprej v Kolumbiji, nato pa še v skoraj 30 državah po svetu. Nadaljevanka, umeščena v 19. stoletje, je posneta v slikoviti kolumbijski pokrajini, na spektakularnih lokacijah, kot so gradovi v Cartageni in plaže v Santa Marti. Odlikujejo jo kakovostna filmska produkcija, avtentična kostumografija in močna zgodba, ki odkriva pomemben del kolumbijske zgodovine. V ospredju spremljamo mlado Victorio Quintero, ki je že kot dojenčica ostala brez staršev. Umrli so v požaru, njo pa je pred gotovo smrtjo rešila dojilja in jo vzela s seboj globoko v gozd, v skrivno vas, v kateri so živeli pobegli sužnji. Victoria je imela srečno otroštvo in dobre krušne starše. Najbolj se je razumela z Miguelom, malim črncem, s katerim sta se tudi zaljubila. Ko jo meščani najdejo, jo pošljejo v Španijo, v samostan, kjer jo prevzgojijo in naučijo damskega vedenja. Čez nekaj let se končno vrne domov v Santo Marto, odločena, da bo maščevala smrt svojih staršev in da bo našla Miguela. Skupaj se bosta uprla surovemu sužnjelastniku Nicolásu Parreñu ter se bojevala za osvoboditev sužnjev in svojo ljubezen.

V glavni vlogi Victorio Quintero igra španska filmska igralka in dobitnica prestižne španske filmske nagrade goya Nerea Camacho. Ob njej zaigrajo še španski igralec Miguel de Miguel, venezuelski igralec Luciano D'Alessandro, kubanski igralec Orian Suarez, panamska igralka Miroslava del Carmen in Portoričan Modesto Lacen.

Država: Kolumbija
Jezik: Španščina
Leto: 2016
11:05
Bela sužnja
Zgodovinski, 38. del (ponovitev)
Izvirnik: The White Slave
Režija: Liliana Bocanegra
Igrajo: Nerea Camacho, Orian Suarez, Miguel de Miguel, Modesto Lacen, Norma Martínez, Ricardo Vesga
Ocena IMDb: 8,5/10

Nicolás pove Victorii, da so Catalino Restrepo najverjetneje umorili uporniški sužnji in da se je isto zgodilo nekdanjim lastnikom posestva Eden, družini Quintero. Ker ve, da sužnji s posestva kujejo načrt za upor, prepriča Hilario, Adelino osebno sužnjo, da vohuni za Miguelom in poskuša izvedeti čim več o njihovih naklepih. Miguel ji sprva ne zaupa in jo odriva proč. Tudi Hilarii ni najbolj všeč, da bi izdajala, toda želja po snidenju s sinovoma je prevelika.

Ena najbolj predvajanih in najuspešnejših kolumbijskih nadaljevank.

Uspešna kolumbijska nadaljevanka je premiero letos doživela najprej v Kolumbiji, nato pa še v skoraj 30 državah po svetu. Nadaljevanka, umeščena v 19. stoletje, je posneta v slikoviti kolumbijski pokrajini, na spektakularnih lokacijah, kot so gradovi v Cartageni in plaže v Santa Marti. Odlikujejo jo kakovostna filmska produkcija, avtentična kostumografija in močna zgodba, ki odkriva pomemben del kolumbijske zgodovine. V ospredju spremljamo mlado Victorio Quintero, ki je že kot dojenčica ostala brez staršev. Umrli so v požaru, njo pa je pred gotovo smrtjo rešila dojilja in jo vzela s seboj globoko v gozd, v skrivno vas, v kateri so živeli pobegli sužnji. Victoria je imela srečno otroštvo in dobre krušne starše. Najbolj se je razumela z Miguelom, malim črncem, s katerim sta se tudi zaljubila. Ko jo meščani najdejo, jo pošljejo v Španijo, v samostan, kjer jo prevzgojijo in naučijo damskega vedenja. Čez nekaj let se končno vrne domov v Santo Marto, odločena, da bo maščevala smrt svojih staršev in da bo našla Miguela. Skupaj se bosta uprla surovemu sužnjelastniku Nicolásu Parreñu ter se bojevala za osvoboditev sužnjev in svojo ljubezen.

V glavni vlogi Victorio Quintero igra španska filmska igralka in dobitnica prestižne španske filmske nagrade goya Nerea Camacho. Ob njej zaigrajo še španski igralec Miguel de Miguel, venezuelski igralec Luciano D'Alessandro, kubanski igralec Orian Suarez, panamska igralka Miroslava del Carmen in Portoričan Modesto Lacen.

Država: Kolumbija
Jezik: Španščina
Leto: 2016
11:50
Bela sužnja
Zgodovinski, 39. del (ponovitev)
Izvirnik: The White Slave
Režija: Liliana Bocanegra
Igrajo: Nerea Camacho, Orian Suarez, Miguel de Miguel, Modesto Lacen, Norma Martínez, Ricardo Vesga
Ocena IMDb: 8,5/10

Sužnji izvedo, kdo je kriv za poboje osvobojenih sužnjev. Miguel s svojimi možmi obišče Granadosa in mu naloži zasluženo kazen, za nameček pa ga še zapusti žena Ana, ki ima dovolj pretepanja in poniževanja. Zatočišče najde pri Felipeju Restrepu. Miguel razkrije Trinidadu, kdo sta v resnici markiza in njena spletična. Ko se mu Remedios zahvali za darilo, jo grobo zavrne in ji da vedeti, da je lažnivka.

Ena najbolj predvajanih in najuspešnejših kolumbijskih nadaljevank.

Uspešna kolumbijska nadaljevanka je premiero letos doživela najprej v Kolumbiji, nato pa še v skoraj 30 državah po svetu. Nadaljevanka, umeščena v 19. stoletje, je posneta v slikoviti kolumbijski pokrajini, na spektakularnih lokacijah, kot so gradovi v Cartageni in plaže v Santa Marti. Odlikujejo jo kakovostna filmska produkcija, avtentična kostumografija in močna zgodba, ki odkriva pomemben del kolumbijske zgodovine. V ospredju spremljamo mlado Victorio Quintero, ki je že kot dojenčica ostala brez staršev. Umrli so v požaru, njo pa je pred gotovo smrtjo rešila dojilja in jo vzela s seboj globoko v gozd, v skrivno vas, v kateri so živeli pobegli sužnji. Victoria je imela srečno otroštvo in dobre krušne starše. Najbolj se je razumela z Miguelom, malim črncem, s katerim sta se tudi zaljubila. Ko jo meščani najdejo, jo pošljejo v Španijo, v samostan, kjer jo prevzgojijo in naučijo damskega vedenja. Čez nekaj let se končno vrne domov v Santo Marto, odločena, da bo maščevala smrt svojih staršev in da bo našla Miguela. Skupaj se bosta uprla surovemu sužnjelastniku Nicolásu Parreñu ter se bojevala za osvoboditev sužnjev in svojo ljubezen.

V glavni vlogi Victorio Quintero igra španska filmska igralka in dobitnica prestižne španske filmske nagrade goya Nerea Camacho. Ob njej zaigrajo še španski igralec Miguel de Miguel, venezuelski igralec Luciano D'Alessandro, kubanski igralec Orian Suarez, panamska igralka Miroslava del Carmen in Portoričan Modesto Lacen.

Država: Kolumbija
Jezik: Španščina
Leto: 2016
12:55
DNK – Družina Na Kavču: Družina Valdes
Pogovorna oddaja (ponovitev)
DNK je niz zgodb o družinah, ki niso srečne, ker so uspešne, ampak so uspešne, ker so srečne.

Dobre zgodbe je mogoče pripovedovati tudi brez besed. Nocoj gostimo družino, v kateri oče to počne že 70 let. Rojstna Kuba mu je v DNK zapisala ples, na poti na Češko pa se je ustavil v Ljubljani, kjer živi, dela in ljubi že skoraj pol stoletja. Na kavču gostimo družino Valdes.

V oddaji DNK bo voditeljica Carmen L. Oven gostila družine, ki s svojimi zgodbami bogatijo družbo in z zgledom postavljajo vlogo povezanih družin in učenja medsebojnih odnosov med najpomembnejše vrednote in poti, ki vodijo k uspehu in ciljem, pomembnim za širšo družbeno skupnost. V večernem pogovoru vam oddaja DNK razkriva edinstvene družinske zgodbe.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2016
14:00
Paraolimpijske igre: Povzetek dneva
Ponovitev
Jezik: Slovenščina
Leto: 2014
14:45
Košarka (M): Ukrajina - Slovenija
Športni (ponovitev)
Kvalifikacije za EP 2017, posnetek iz Kijeva, 2. polčas.

Slovenski košarkarji bodo s tekmo proti Ukrajini zaključili kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2017.

Jezik: Slovenščina
Leto: 2016
15:40
Zvezdana
Pogovorna oddaja (ponovitev)
Intimni nočni pogovori, ki podirajo tabuje.

Zvezdana bo v nočnih pogovorih pod zvezdnatim nebom odkrivala osupljive življenjske zgodbe bolj in manj znanih gostov. S svojim prepoznavnim in neposrednim slogom bo vodila pogovore temperamentno, strastno, iskreno in drzno. Razbijala bo predsodke in podirala tabuje. Brez sodb in sprenevedanj, razmišljujoče, poglobljeno, neposredno in brez patetike. Na vse življenjske zgodbe svojih gostov se bo odzvala osebno in črpala iz lastnih izkušenj. Zvezdana svojim gostom ne bo le sogovornica, ampak tudi zaupnica, zato gledalci lahko pričakujejo s čustvi nabite in intimne nočne pogovore.

Zvezdana Mlakar se je s svojo neposrednostjo, iskrenostjo in izborom tem, ki se jih loteva, uveljavila kot izrazito edinstvena televizijska osebnost. Pridobila si je zanimanje in zaupanje gledalcev. Vedno bolj postaja tudi mnenjska voditeljica na področja tematik, ki se ukvarjajo z življenjskim slogom.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2016
16:35
Žuželke
Ponovitev
Režija: Aleksandra Vokač

Žuželke so najštevilčnejša skupina živali na našem planetu.

Žuželke živijo na kopnem in v vodi, na snegu in v surovi nafti. Nekatere so razvile zapleten socialni sistem, druge živijo samotarsko, spet tretje živijo kot odrasle živali samo en dan. Kolikor je posameznih skupin žuželk, toliko je tudi različnih zgodb. Oddaja bo podrobneje predstavila hrošče, kačje pastirje, kobilice, mravlje in muhe. Odgovorila bo tudi na vprašanja, kako se žuželke razmnožujejo, kako se sporazumevajo, kaj čutijo in kako spijo.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
17:00
Zakon srca
Drama, 1. sezona, 4. del (ponovitev)
Izvirnik: Cedar Cove
Režija: Martin Wood
Igrajo: Andie MacDowell, Dylan Neal, Sarah Smyth, Teryl Rothery, Timothy Webber, Brennan Elliott
Ocena IMDb: 6,8/10

Neznanec z avtobusne postaje umre za posledicami kapi. Pred smrtjo Olivijini mami zaupa mošnjiček s ključem. Vztrajna Charlotte ugotovi, da je bil moški znan pevec kantri glasbe in da je bil na poti k odtujenemu sinu. Sin pa se nepričakovano vrne tudi k Jacku. Medtem ko se ta trudi postati boljši oče, ga Eric vedno znova spominja na napake, ki jih je zagrešil, ko se je še vdajal pijači.

Nadaljevanka o življenju v obalnem mestecu Cedar Cove v zvezni državi Washington. Glavna junakinja je sodnica Olivia Lockhart, mati samohranilka.

Idilično obalno mestece Cedar Cove v ameriški Southwest je znano po svoji lepoti in sodnici Oliviji Lockhart. Lahko bi rekli, da je mesto njena sodna dvorana, saj tu ne upoštevajo zgolj njene avtoritete, ampak zaradi sočutja in njenega značaja, meščani spoštujejo tudi njo. V njeno sodno dvorano prihajajo primeri kazenskih ovadb in civilnih sporov. Olivia med sojenjem primera zavrne ločitev Cecilie in Iana Randalla, s čimer pritegne pozornost prišleka v mesto, urednika lokalnega časopisa Jacka Griffina ... Olivio čakajo številne preizkušnje tudi v zasebnem življenju: njena hči Justine ima svoje težave, mati Charlotte zna biti včasih prav naporna, bivši mož Stan bi se (morda) rad vrnil ter lokalni novinar Jack Griffith, kateremu je Olivia zelo pri srcu ...

Država: Kanada
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
17:50
Marija in Andrej
Ponovitev
Režija: Božo Grlj

Alpinizem je del življenja zakoncev Marije in Andreja Štremflja.

Alpinizem je sestavni del življenja dveh velikih slovenskih alpinistov, zakoncev Marije in Andreja Štremflja: vsakega posebej in njunega skupnega. Skozenj se zrcali njuno življenje, medsebojni odnosi. Alpinizem je v veliki meri izoblikoval njune življenjske vrednote in poglede nanj, dal jima je spoznanja o večnosti, minljivosti, človeški ranljivosti in mogočnosti narave.

Več kot trideset let dolga alpinistična pot je ustvarila mnogo uspehov – osvojenih vrhov himalajskih osemtisočakov, preplezanih prvenstvenih smeri.

Andrej Štremfelj je prvi Slovenec, ki je (skupaj z Nejcem Zaplotnikom leta 1979) osvojil Mount Everest. Za osvojen vrh Kangčendzenga leta 1991 je bil skupaj z Markom Prezljem nagrajen z Zlatim cepinom. Marija Štremfelj je prav tako prva Slovenka, ki je leta 1991 osvojila vrh najvišje gore sveta.

Uspehi v alpinizmu so pogojeni s številnimi odrekanji, trdimi preizkušnjami, včasih tudi grenkimi. Zato je še toliko bolj razumljivo, da človek, kot sta Andrej ali Marija, v gorah išče in vsakič znova najde še veliko več kot zgolj uspeh pri doseganju ciljev, torej osvajanju vrhov.

Alpinizem je, kot pravi Andrej »šport za do konca življenja: na njegovem začetku si začetnik, spopadaš se s tistimi začetnimi težavami, potem pa s časom postaneš mojster. In ko dosežeš neko vrhunstvo, ga nekaj časa držiš, potem pa počasi vidiš, da to ne gre in počasi popuščaš, seveda, če to delaš z veseljem«.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
18:45
City games - Igre mest
Zabava (ponovitev)
Reportaža z mednarodnega finala v Biogradu na moru.

Na finalu iger v Biogradu na Moru je Slovenijo zastopala ekipa iz Velenja, ki je ponosni zmagovalec slovenskega finala. Velenjčani imajo pred seboj le en cilj, zmago na velikem finalu iger City Games.

Jezik: Slovenščina
19:15
Nova Shakespearova pesmarica
Glasbeni
Izvirnik: New Shakespeare Songbook
Režija: Barbara Zemljič

V letu 2016 praznujemo 400 letnico smrti Williama Shakespeara.

Ob praznovanju obletnice je šest televizijskih hiš, članic EBU (RTV Slovenija, avstrijska ORF, britanska BBC, norveška NRK, Radiotelevizija Italijanske Švice in francoska France Television) pripravilo 7 zanimivih glasbenih videospotov, ki jih je navdihnila Shakespearova umetnost – od odlomkov iz drame Macbeth do različnih sonetov.

Kompilacija vseh tv upodobitev in nekatere zanimive izjave ustvarjalcev in izvajalcev bodo na sporedu v tednu pred 400. obletnice Shakespearove smrti, poleg tega pa boste skozi teden lahko uživali tudi v posameznih videih.

Uredništvo glasbenih in baletnih oddaj TV Slovenija v projektu sodeluje z video upodobitvijo, ki jo je navdihnil sonet 130 Ne, ona nima žametnih oči (v prevodu Janeza Menarta). Scenaristka in režiserka Barbara Zemljič je zapisala:

Shakespearov sonet 130 opeva lepoto ljubljene osebe, a se ne nagiba k romantičnemu pretiravanju,zato smo se odločili ob žlahtnosti in globini Shakespearove poezije poudariti diskrepanco ženskega subjekta v današnjem času,ki nima stika z realno živo žensko.

Glasbo je napisal Janez Dovč, izvajajo jo Gregor Volk, Trio Reverie (Mojca Jerman, Katarina Leskovar, Tanja Činč, Goran Krmac. V spotu sodelujeta tudi dramska igralka Polona Vetrih in plesalka Staša Tušar.

Jezik: Slovenščina
19:50
Žrebanje Lota
Igre na srečo
LOTO je najatraktivnejša klasična igra v Sloveniji. Voditeljica nas popelje skozi tri žrebanja: LOTO, LOTO PLUS in LOTKO.

Žrebanja so dvakrat na teden, ob sredah in nedeljah.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2016
20:00
Človeško vesolje: Zakaj obstajamo
Dokumentarni, 1. sezona, 2. del
Izvirnik: Human Universe: Why Are We Here?
Režija: Brian Cox
Igrajo: Brian Cox
Ocena IMDb: 8,8/10

V drugem delu Brian Cox razkriva, kako sta narava in človek zgolj naključna posledica delovanja fizikalnih zakonov, ki vladajo našemu vesolju. A ob tem se poraja novo vprašanje: zakaj je nastal naš planet z natanko pravimi okoliščinami za naš obstoj? Brian ponudi popolnoma nov odgovor na vprašanje, zakaj smo tu.

Brian Cox potuje po svetu in razpravlja o našem in o drugih planetih.

Serija ponuja nov pogled na življenje in odgovore na vprašanja, ki si jih od nekdaj zastavljamo: Kje v vesolju smo? Kakšna je naša usoda in usoda našega planeta? Kako je prišlo do vzpona človeških možganov, zakaj se je pri nas razvila zavest? Bo naše iskanje življenja na drugih planetih obrodilo sadove in ali smo sami? Odlikujejo jo čudoviti posnetki in igrani prizori, izjemna grafika ter spektakularne lokacije po vsem svetu.

Jezik: Angleščina
20:50
Vera: Bleščava morja
Kriminalka, 6. sezona, 4. del
Izvirnik: Vera: The Sea Glass
Režija: William Sinclair
Igrajo: Brenda Blethyn, Jon Morrison, David Leon, Riley Jones, Paul Ritter, Kingsley Ben-Adir
Ocena IMDb: 7,8/10

Ribiči v svoje mreže povlečejo truplo lokalnega ribiča, ki je pa je izginil že pred šestimi tedni. Marcus pa ugotovi, da je mrtev šele 24 ur in Vero zanima, kje se je skrival ves ta čas. Njegova sinova ne vesta nič, kar bi ji bilo v pomoč, prav tako ne njegova sestra in nečak. Toda izkaže se, da je ribič pomagal pri tihotapljenju ljudi, pri tem delu pa ga je potem nadomestil sin. Vera najde mlado begunko s sinom, ki ji je ribič pomagal do boljšega življenja, hotel se je tudi preseliti k njej in začeti znova. Da bi dobil denar, je sklenil prodati družinsko ribiško ladjo.

Vera in njeni sodelavci rešujejo zapletene primere, hkrati pa poskušajo biti uspešni tudi na zasebnem področju.

Priljubljena angleška detektivska nanizanka, posneta po literarnih uspešnicah Ann Cleeves. Glavna junakinja je Vera Stanhope, izkušena policijska inšpektorica dobrega srca, a nekoliko nenavadna in zamorjena samotarka, ki je predana svojemu delu.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
22:25
Paraolimpijske igre: Povzetek dneva
Jezik: Slovenščina
Leto: 2014
22:55
Bučke
Zabava (ponovitev)
Popularna satirično informativna parodija.

Po uspešni prvi sezoni animirane satirične oddaje Bučke, jeseni na Televizijo Slovenija prihaja paket desetih novih nadaljevanj– v novem terminu in z novim voditeljem. Bučke, popularno informativno parodijo, bo odslej vodil Slavko Bobovnik.

Oddaja, ki si jo je zamislil scenarist in režiser Bojan Krajnc, temelji na preverjenem trikotniku: animacije – imitacije – nadsinhronizacije. Poleg voditelja Slavka Bobovnika kvartet studijskih likov sestavljajo še Marcel Štefančič, Matej Lahovnik in Zmago Sagadin. Iz parlamenta pa bo še naprej poročala La Toya.

Zahtevna animirana produkcija sloni na vrhunski govorni imitaciji znanih in vplivnih osebnosti, ki se kot karikirani liki pojavljajo v mnogih nadrealistničnih situacijah. Pri oddaji sodelujejo naši najboljši govorni imitatorji: Tilen Artač, Jure Mastnak, Renato Vindiš, Aleksander Pozvek in Jasna Kuljaj. Ekipi se je pridružil scenarist, komik in glasbenik Igor Bračič. Za animirano produkcijo skrbi Media Atlas, na čelu s programerjem Tadejem Fiusom, ki je s Televizijo Slovenija sodeloval že pri mnogih satirično animiranih projektih, kot so Hri-bar, Poldnevnik in Jebovlje. Pod zvočno podobo oddaje sta podpisana tonska mojstra Tom Lemajič in Matej Avsenak.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2016
23:20
Sen znala jes: Koncert Rudija Bučarja
Koncert, 2. del (ponovitev)
Po dobrem desetletju ustvarjanja je Rudi Bučar občinstvu Istro, Primorsko ter njene glasbene korenine ter družbeni naboj predstavil tudi v prestolnici in sicer s posebej za to priložnost okrepljeno zasedbo Istrabendom XL. Poleg stalnih glasbenih sodelavcev harmonikarja Janeza Dovča, tubista Gorana Krmca in glasbenega producenta Gabra Radojeviča so se mu na odru pridružili še Robert Pikl, Anže Langus Petrović, Boštjan Grabnar, Mitja Bobič, Jure Rozman, Lea Sirk in Frčafele. Repertoarno pa so koncert obogatili tudi gosti: Peter Lovšin, Zdenko Cotič in Matevž Šalehar Hamo. Danes si lahko ogledate 2. del koncerta z gostom Petrom Lovšinom.

Rudi Bučar je izjemen folk glasbenik s prepoznavno interpretacijo. S svojim glasbenim ustvarjanjem ohranja in plemeniti primorsko kulturno dediščino.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina