TV sporedi

TV spored - Slovenija 2

Oglejte si TV spored na enem mestu...

SLO 2
TV spored za Slovenija 2

spored za datum: 18.10.2017
00:50
Glasbeni spoti
Glasbeni (ponovitev)
Glasbeni spoti so video-glasbeni časovni pas in video-glasbena lestvica urbanega slovenskega mainstreama.

Glasba sega od rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike tja do metala, alternative in popa.

Lestvica je na sporedu v petek in v soboto pozno zvečer in zgodaj zjutraj, med tednom pa predvajamo spote po izboru uredništva Točke in lestvičnega zmagovalca tedna.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
01:50
Nogomet: Celje – Mura, četrtfinale, Pokal Slovenije
Športni (ponovitev)
Četrtfinale Pokala Slovenije, posnetek iz Celja.

Dvoboj Celja in Mure je ob srečanju Olimpija – Maribor zagotovo najbolj zanimiv par četrtfinala Pokala Slovenije v sezoni 2017/18. Obračun naših najboljših klubov iz Ljubljane in Maribora še ni določen (razlog so obveznosti Maribora v LP). Celjani in Muraši pa bodo najprej v Celju, potem pa še v Murski Soboti odločili, kdo bo igral prihodnje leto v polfinalu. Oba tekmeca sta že zmagala v tem tekmovanju, Mura leta 1995 (v finalu je premagala prav Celje z 1 : 0 in 1 : 1), Celje pa leta 2005, ko je v finalu odpravilo Gorico z 1 : 0. Drugoligaš Mura, ki jo vodi Ante Šimundža, je v letošnjem tekmovanju že premagala Zarico s 5 : 2 in presenetljivo tudi Domžale s 3 : 1, Celjani pa imajo prav tako dve zmagi, in sicer z Nafto (2 : 1) in Dravo (3 : 0). TV Slovenija bo neposredno prenašala obe tekmi, 17. oktobra (ob 17.10.) in 24. oktobra (ob 13.55), na 2. programu.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
03:40
Zabavni kanal
Informativni
Zabavni infokanal ponuja obilico dobre glasbe in novice iz sveta zabave.

Ob spremljanju Zabavnega infokanala lahko preberete najbolj sveže novice iz sveta znanih – tako slovenskih kot tujih zvezd. Če ste ljubitelji najbolj nenavadnih in nemogočih zgodb, si lahko preberete tudi te. Čaka vas tudi horoskop, ki ga lahko spremljate prav vsak dan. Izveste tudi, katere družabne prireditve, koncerti, razstave in podobni dogodki se bodo zvrstili v prihodnjih dneh.

Jezik: Slovenščina
05:20
Glasbeni spoti
Glasbeni (ponovitev)
Glasbeni spoti so video-glasbeni časovni pas in video-glasbena lestvica urbanega slovenskega mainstreama.

Glasba sega od rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike tja do metala, alternative in popa.

Lestvica je na sporedu v petek in v soboto pozno zvečer in zgodaj zjutraj, med tednom pa predvajamo spote po izboru uredništva Točke in lestvičnega zmagovalca tedna.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
06:30
Otroški kanal
Na Otroškem kanalu predvajamo vsebine, ki so namenjene predšolskim in osnovnošolskim otrokom.

Na otroškem kanalu objavljamo besedila, kot so odlomki iz pravljic, kuharski recepti, bonton za otroke, enciklopedija živali in predmetov, otroci najdejo tudi rubriko spoznajmo svoje telo, opis knjig za zanimivo in poučno branje, koledar otroških dogodkov, besedila o vesolju in planetih ter še mnogo drugih vsebin, ki so za otroke zelo zanimive. Tudi Bansi, ki ima na svoji spletni strani rubriko Bansi odgovarja, v vsakem otroškem infokanalu mladim radovednežem odgovori na kakšno vprašanje. Objavljamo tudi prispevke z Bansijem, ki obiskuje vrtce, šole, muzeje, otroške prireditve ...

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
07:00
Minka: Kolcanje
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Maisy
Režija: Leo Nielsen
Igrajo: Neil Morrissey, Brian Greene, David Collins, Shane Dundas
Ocena IMDb: 6,6/10

Minkin svet je v risanki prav tako čaroben kot v knjižicah.

Minkin svet je odet v prijetne in živahne barve in malo miško kar sam vabi, da raziskuje, išče, odkriva in preizkuša. Minka svet okoli sebe opazuje na poseben način in na stvareh vedno opazi tudi drugo, bolj prikrito plat. Vse mora poizkusiti, kot majhni otroci. Ima pa srečo, da lahko počne marsikaj, česar otroci ne morejo. In potem ti skupaj z Minko sanjajo, kako letijo z letalom in jadrajo z jadrnico.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 1999
07:05
Svet živali: Osa Vesna
Risani
Vesna je kraljica osjega gnezda.

Njeno gnezdo se nahaja v votlem drevesu, v njem pa živi z drugimi osami in vsaka od njih ima svojo zadolžitev. Nekatere pazijo jajčeca, ose delavke pa gradijo prizidek k gnezdu in čistijo gnezdo.

Jezik: Slovenščina
07:10
Dinko pod krinko: Dinko svinčnik
Risani
Izvirnik: Dougie in Disguise
Režija: Josep Viciana

Dinko je navihan fantič, ki ima rad pustolovščine.

S psom Timom se večkrat odpravita na čudežno popotovanje v Dinkov čarobni album za nalepke, kjer se srečata s prijateljico Maro in najrazličnejšimi živalmi. V albumu Dinko spoznava nove poklice in tako odkriva, kaj bi rad postal, ko odraste.

Država: Španija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2006
07:15
Telebajski: Ema in dvokolesnik
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Teletubbies
Režija: Nigel Harris
Igrajo: Jessica Smith, John Simmit, Nikky Smedley, Pui Fan Lee, Tim Whitnall, Eric Sykes
Ocena IMDb: 3,5/10

Junaki otrok do četrtega leta starosti.

V deželi Telebajskov nastopi posebno vznemirjenje, ko se zavrti čarobna vetrnica in začnejo utripati majceni zaslončki na njihovih trebuščkih. Vsakič je na vrsti drug Telebajsek: trebušček postane majhna televizija, iz katere mahajo otroci in popeljejo Telebajske in otroke medse, k dejavnostim, ki jih majhni otroci počno.

Telebajski so bili ustvarjeni za otroke do četrtega leta starosti in počnejo natanko to, kar počno toliko stari otroci: opazujejo svet okoli sebe, učijo se govoriti, igrajo se, plešejo, vsaka nova stvar jih preseneti, zanimive stvari radi vidijo večkrat in si spontano izkazujejo naklonjenost.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 1997
07:40
Kalimero: Tat smrdljivega sira
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Calimero
Režija: William Renaud
Igrajo: Fanny Bloc, George de Vitis, Naïke Fauveau, Pascal Sellem, Rachel Desmarest, David Gasman
Ocena IMDb: 6,9/10

Kalimero ni prav nič podoben ostalim rumenim piščančkom!

Nenavadna starka iz trgovine ukrade košaro smrdljivega sira, Kalimero in prijatelji pa mislijo, da policija sumi Jožeta. Storijo vse, kar je v njihovi moči, da bi dokazali njegovo nedolžnost.

S polovico jajčne lupinice na glavi in s svojim pogumnim srcem se nam bo mali Kalimero hitro prikupil.

Država: Italija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2014
07:50
Vila Mila: Nič več palca
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Minty the Fairy
Režija: Adolfo Jimenez Rus

Vila Mila diši po meti in otrokom pomaga pri razvoju njihovih sposobnosti razmišljanja o tem, kaj je prav.

Vsi se norčujejo iz Neže, ker še vedno sesa palec, Neža pa ve, da vse naredi bolje, kadar ga sesa. Vila Mila bi ji rada pomagala, da bi se tega odvadila, obenem pa vse opravila dobro. Za pomoč Neža poprosi tudi svojega brata in sestro, Mila pa jo vzpodbuja, da vztraja, dokler se ji ne posreči.

Država: Španija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2013
07:55
Hrček Miha: Zajec, lisica in volk
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Hrček Miha
Režija: Katarina Nikolov

Risanka, ki predšolskemu otroku preko ljudskih basni prenaša vrednote in pojasnjuje socialne interakcije in vedenje v odnosih.

Hrček Miha je 'gospod v zrelih letih'. Njegov skromni dom je poln zanimivih stvari, med drugim tudi knjig, iz katerih nam preko basni razkriva stare ljudske modrosti. V njegovih zgodbah največkrat nastopajo priljubljene živali iz gozda, travnikov in polj: štorklja Helena, koza Rozi, vrana Ana, žabec Grega, zajec Uhec ...

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
08:00
Zgodbe iz školjke: Studio Kriškraš: Roboti
Družinski (ponovitev)
Globoko pod zemljo, na koncu najbolj zavitih krtovskih rovov, se skriva čisto poseben svet, čaroben, skrivnosten in zanimiv.

Bzz pip piip. Dra-gi pri-ja-te-llji, ob Črt-ku stoji či-sto pra-vi ro-bot. Ne verjamete? No, mogoče res malo spominja na Borčka. In celo pokvaril se je! Ga bo Črtku uspelo popraviti? Bo, če se bo zgledoval po malem mojstru za robote Adamu, ki se izdelave robota loti zelo resno. Vas zanima, kako?

Studio Kriškraš je krtinica, kjer se družijo najboljši prijatelji, nadebudni poročevalci krtek Črtek, bober Bor, krtica Črtica, veverica Šviga in ježek Juš. Skupni so jim razigranost, veselje do odkrivanja sveta in ljubezen do druženja z otroki. Prav otroškim zgodbam je v oddaji namenjeno najpomembnejše mesto, saj je Studio Kriškraš »televizijsko igrišče«, kjer se otroci lahko prepustijo spontanim igrarijam, domišljijskemu ustvarjanju, raziskovanju in dogodivščinam. Tistemu, kar je v otroštvu najlepše!

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
08:25
Ciak junior: Indijske sanje
Kratki (ponovitev)
Izvirnik: Ciak junior

Kratki igrani filmi za mladostnike.

Inaji je všeč indijski ples, ki si ga želi naučiti, vendar nima denarja za plesne vaje. Izmisli si celo akcijo zbiranja denarja, pa ji ne uspe. Želja po plesu je tako močna, da vsak večer naskrivaj skozi okno opazuje plesne vaje. Ji bo uspelo? Se bo zgodil čudež?

Jezik: Slovenščina
08:40
Duhov ni
Kratki (ponovitev)
Kratki igrani film iz Japonske.

Takaši obišče dedka, ki živi na deželi. Ker je okolje zanj nekaj novega, je ves preplašen, zato ga dedek začne učiti staro veščino kendo, s katero premagaš strahove …

Država: Japonska
Jezik: Japonščina
08:55
Megabiti energije: Alkimisti odpadkov
Kulturni (ponovitev)
Televizija Slovenija se je pridružila dvanajstim evropskim partnerjem, ki mlade spodbujajo pri inovativnem delovanju na področju ekologije.

Skupina oblikovalcev, arhitektov in umetnikov uporablja odpadke kot surovine, iz katerih ustvarja čudovite predmete, ki jih uporabljamo vsak dan.

Gre za projekt trajnostnega razvoja in varčevanja energije Energy Bits – Megabiti energije. Sodelujoči so pripravili 25 dokumentarnih filmov.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
09:05
Živali v mestu
Ponovitev
Režija: Aleksandra Vokač

Psi, mačke, mrčes, veverice, netopirji, sove in še bi lahko naštevali ...

Živali si delijo urbani prostor s človekom. Nekatere med njimi smo namenoma udomačili že pred tisočletji, proti drugim se borimo z vsemi možnimi sredstvi. Človekov odnos do živali je vedno dvojen – imamo jih radi in jih hkrati sovražimo. Kaj ta odnos pomeni za posamezne živali, so avtorji poskušali prikazati v oddaji iz sklopa izobraževalnih oddaj Biotopi.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
09:40
10 domačih
Glasbeni
10 domačih je lestvica desetih narodno-zabavnih videospotov.

Gledalke in gledalci bodo lestvico 10 domačih oblikovali z glasovanjem preko spleta, kjer je mogoč en glas na dan s posameznega računalnika za posamezno skladbo. Razvedrilni program Televizije Slovenije tako spodbuja nastajanje in ustvarjanje kvalitetnih in kreativnih narodno-zabavnih videospotov in jim daje možnost predstavitve ter objave v programih nacionalne TV-hiše.

30-minutna oddaja nastaja v okviru uredništva oddaje Slovenski pozdrav, predstavlja pa aktualno videoprodukcijo na področju slovenske narodno-zabavne glasbe.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
10:30
Hiške
Dokumentarni
Sprva je bilo zamišljeno, da bo film Hiške pripoved o usodah zapuščenih slovenskih domačij.

Da bi prišli na sled izgubljeni usodi nekdanjih prebivalcev, so se avtorji filma med raziskovanjem ene od takih domačij po pomoč obrnili na prebivalce iz sosednjih hiš. Vsakdanje življenjske zgodbe so vpričo iskrenosti vaščanov nenadoma postale bolj zanimive od zgodb zapuščenih hiš. Nastal je film, ki opazuje življenje v neki majhni slovenski vasi, kakor so ga avtorji filma (v ospredju scenaristično-režiserski dvojec Darko Sinko in Matjaž Ivanišin, ki je opravljal tudi delo direktorja fotografije) videli sredi poletja 2014.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2014
11:40
Dobro jutro
Zabava
Izčrpne in kakovostne servisne informacije, koristni nasveti za vsakdanje življenje in raznovrstne razvedrilne vsebine za lepši začetek dneva.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger. Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah; tako vsako leto v odmevni akciji TV-poroka pred televizijskimi kamerami poročimo par, ki ga izberejo gledalci, hkrati pa s strokovnjaki razpravljamo o partnerskih in družinskih odnosih. V televizijski akciji »Moje zdravo telo« pa gledalce spodbujamo k bolj zdravemu življenjskemu slogu in spoznavamo trende pri ohranjanju mladostnosti in vitalnosti. Oddaja Dobro jutro je upoštevajoč delež televizijskih gledalcev med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejših slovenskih medijskih priznanj – strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo. Oddaja Dobro jutro se podaljšuje v Dober dan, s katerim v sodelovanju z RTV centrom Koper v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin, z gledalci razpravljamo o fenomenih sodobne družbe in pripravljamo atraktivno kuharsko tekmovanje za gledalce. Dober dan ima svetovalni predznak in je nadgradnja Dobrega jutra.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
14:15
Dober dan
Zabava
Dobro jutro se podaljšuje v Dober dan.

V sodelovanju z RTV centrom Koper v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin, z gledalci razpravljamo o fenomenih sodobne družbe in pripravljamo atraktivno kuharsko tekmovanje za gledalce. Dober dan ima svetovalni predznak in je nadgradnja Dobrega jutra.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
15:25
Vikend paket
Pogovorna oddaja
Pogovorna oddaja z elementi humorja, glasbenimi točkami in terenskimi prispevki.

Pevka Kataya, stand up komičarka Martina Ipša in vsestranski Franci Kek bodo tokrat pomagali Jožetu pri komentiranju zanimivih medijskih tem minulega tedna. Martina Ipša se bo odpravila na ulico in tam preverila še glas javnosti. Bernarda bo na zofi gostila kar dva zmagovalca letošnjih velikih glasbenih festivalov: Nuško Drašček, zmagovalko Popevke, in Isaaca Palmo, zmagovalca Melodij morja in sonca. In kot se ob tej priložnosti spodobi, se bosta na našem glasbenem odru oba predstavila s svojimi zmagovalnimi skladbami. Ne zamudite tudi prispevka naše novinarke Ane Benkovič, kjer se bo Isaac lotil zanimivega opravila!

Vikend paket je razvedrilna nedeljska popoldanska oddaja z voditeljema Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom. V novi sezoni ostajajo stalnica zgovorni in zabavni komentatorji, ki bodo analizirali dogodke in teme preteklega tedna, postavljeni pa bodo tudi pred nove izzive in preizkušnje. K sproščenemu vzdušju bodo svojo energijo prispevali tudi zanimivi in vedno aktualni gosti. Novost jesenske sezone je rubrika, v kateri bodo gostje oddaje doživeli nekaj novega, izkusili nekaj na svoji koži, in to prvič v življenju. Prav zanimivo bo videti, kako vsakdanjih in običajnih reči znani gosti še nikoli niso počeli ali doživeli ter kako se bodo spopadali z novimi izzivi. Tudi komentatorji bodo v vsaki oddaji postavljeni pred prav poseben, vedno zabaven izziv in tisti, ki se bo bolje odrezal, bo svojemu gledalcu priboril lepo nagrado. V nagradni igri lahko sodelujejo prav vsi gledalci doma pred ekrani, zato si velja zapomniti telefonski številki studia: 01/ 475 20 20 in 01/ 475 20 21.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
17:00
Hišica v preriji: Fagin
Drama, 5. sezona, 7. del
Izvirnik: Little House on the Prairie: Fagin
Režija: Michael Landon
Igrajo: Michael Landon, Melissa Gilbert, Lindsay Greenbush, Sidney Greenbush, Karen Grassle, Melissa Sue Anderson
Ocena IMDb: 7,4/10

Charles pripelje domov telička. Albert je navdušen, da bo skrbel zanj in z njim odšel tudi na semenj. Vez med Charlesom in Albertom se krepi in postaja vse bolj podobna odnosu med očetom in sinom. Laura postaja ljubosumna, saj se počuti vse bolj ogroženo.

Charles Ingalls se z družino preseli iz regije Big Woods v Wisconsinu v rodovitnejši predel Kansasa.

Charles se z ženo in hčerkami preseli v Kansas. Bujna indijanska pokrajina mu že med potjo postane všeč. Z ženo in tremi hčerami se hitro ustalijo. V novem okolju doživljajo tako srečne kot manj srečne trenutke, od rojstev, praznovanj, do požarov, soočiti pa se morajo predvsem z dejstvom, da si ni tako lahko ustvariti stabilen dom, kot izgleda na prvi pogled.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1978
18:00
Halo TV
Informativni
Svetovalna kontaktna oddaja, ki išče odgovore na vprašanja gledalcev.

Strokovnjaki z različnih področij, ki se tako ali drugače dotikajo vsakdanjega življenja povprečnega človeka, odgovarjajo na konkretna vprašanja in dileme gledalcev po telefonu, preko elektronske pošte in pisem. Oddaja je zastavljena izrazito interaktivno, gledalci jo sooblikujejo, vprašanja gledalcev so v prvem planu, oddaja je pravzaprav servis gledalcem, saj jim gostujoči strokovnjak ponuja različne nasvete s področja prava, zdravstva, psihologije, medosebnih odnosov, ... Oddaja se z izbiro tematik odziva tudi na dnevne aktualne dogodke.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
18:55
Firbcologi: O neozdravljivi bolezni, iskanju v labirintu in bejzbolu
Kulturni
Režija: Naberšnik Marko
Igrajo: Zemljič Pia

Firbcologi najdejo odgovore na vsa vprašanja!

Jakob je bolan. Nima vročine, nič ga ne boli, čokolada mu ne diši, najraje pa bi spal in sanjal. In kar je najhuje – njegova bolezen je očitno nalezljiva! Bolni so že trije, štirje, pet Firbcologov! Pia pokliče novinarje Infodroma – tole je ekskluzivna novica. Jure in Manca pred boleznijo pobegneta na trening bejzbola, Živo in Tamaro pošljeta k ovcam, Jakoba Z. in Avo pa na snemanje oddaje Male sive celice.

Firbcologi v imenu vseh radovednih otrok opazujejo, sprašujejo, preizkušajo in komentirajo vse, kar jih zanima iz sveta okoli njih. Nova oddaja odpira otrokom okno v svet in jim omogoča spoznavanje in čudenje, razvijanje raziskovalne žilice, širjenje pozitivnih vrednot in soočanje z medosebnimi odnosi. Izhaja iz pozitivnih elementov tovrstnih mozaičnih oddaj, dejavno vključuje otroke, tako nastopajoče v oddaji kot gledalce pred zasloni.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
19:20
Mulčki: Tvegaj!
Risani
Izvirnik: Peanuts Motion Comics
Režija: Brad Gibson
Igrajo: Leigh Bourke, Taya Calicetto, Alison Cohen, Claire Corlett, Michelle Creber, Alex Ferris
Ocena IMDb: 7,6/10

Čeprav se Charlie Brown nikakor ne more otresti smole, ki ga zasleduje na vsakem koraku, vseeno ostaja poln upanja in vztraja pri svojih ciljih.

V šoli so na vrsti preverjanja znanja. Peppermint Patty spet ugotovi, da je kontrolna naloga pretežka, pri spraševanju pa, da zadnje snovi še ne zna. Učiteljica jo zato pošlje k ravnatelju.

Država: Kanada
Jezik: Slovenščina
Leto: 2008
19:30
Nagelj
Drama, 45. del
Izvirnik: Kânêshon
Igrajo: Machiko Ono, Elliott Ryan Clopton, Tarô Suruga, Yumi Asô, Kaoru Kobayashi, Terue Shôji
Ocena IMDb: 8,4/10

Itoko začenja šiviljski posel tako, da prevzame trgovino, ki ji jo je zapustil oče. Medtem sreča nekdanjega kolega Masaruja, in še preden se dobro zave, njena družina že pripravi njuno poroko. Itoko se tik pred tem poškoduje pri delu, zato ji na poroki pomaga Natsu, prijatelj iz otroštva. Dve leti kasneje rodi hčerko Yuko, medtem pa se Japonski že približuje vojna.

Saga o japonski ženski, ki si je drznila početi nekaj, kar ni bilo v skladu s tradicionalnimi pravili, zaradi česar je imela obilo težav.

Zgodba se začne leta 1924, Itoko Ohara je tedaj 11-letno dekle svobodomiselnega duha, je najstarejša hči Zensaku, ki ima majhno šivalnico in trgovino s kimoni. Itoko že kmalu ugotovi, da je šivanje kimonov posel, ki izumira, ter predlaga mami, naj se lotita izdelave zahodnih oblačil, v kar pa Zensaku ne privoli. Itoko zato odide od doma, dela v trgovini in se uči šivanja oblačil z zahoda. Medtem Zensaki posel s kimoni skorajda propade in odloči se, da bo vseeno dala možnost Itoko, ki potem prevzame posel. Poroči se s krojačem, imata tri hčere in vse se zdi kot v pravljici do druge svetovne vojne, ko se v družini zgodi tragedija. Po vojni Itoko pomaga hčeram, da uresničijo svoje sanje, in marca 2006 v starosti 92 let umre.

Država: Japonska
Jezik: Japonščina
Leto: 2011
19:50
Žrebanje Lota
Igre na srečo
LOTO je najatraktivnejša klasična igra v Sloveniji. Voditeljica nas popelje skozi tri žrebanja: LOTO, LOTO PLUS in LOTKO.

Žrebanja so dvakrat na teden, ob sredah in nedeljah.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
20:05
Lepe misli, tople besede, dobra dela: Dirigent Zubin Mehta
Biografija (ponovitev)
Umetnik, ki ga ljubijo tako člani občinstva kot drugi umetniki, predvsem zaradi njegove topline in človečnosti – v glasbi in življenju na splošno.

Zubin Mehta je eden vodilnih svetovnih dirigentov. Odraščal je v Indiji in postal čudovit simbol današnjega medkulturnega sveta ter živi dokaz, da lahko glasba premosti še tako velike kulturne razlike ter premaga družbene in politične ovire.

Ob 80. obletnici Zubinovega rojstva je Bettina Ehrhardt posnela film v poklon temu izjemnemu umetniku, ki je postal doživljenjski glasbeni direktor Izraelskih filharmonikov, Maggio Musicale Fiorentino, dirigent lavreat orkestra Bavarske državne opere, münchenskih in dunajskih filharmonikov.

Jezik: Slovenščina
21:10
Od blizu: Tina Maze
Pogovorna oddaja
Vesna Milek bo poglobljeno in z različnih zornih kotov razkrivala življenje in ustvarjalnost osebnosti, o katerih smo mislili, da vemo že skoraj vse.

Gostja Vesne Milek je Greta Garbo smučanja, kot jo je imenoval njen biograf in prijatelj, novinar Vito Divac. Njen partner in trener Andrea Massi jo je večkrat imenoval za smučarskega genija. Razbila je vse stereotipe o Slovencih in s svojimi sijajnimi nastopi, zmagami in medaljami svetu povedala, da majhnost ni ovira za nadarjene. Po svoji šampionski poti je hodila in še hodi z drugačnimi vrednotami, ki so nam lahko navdih. Bila je znana po tem, da redko komu dovoli, da ji pride blizu. Morda bo to v sredinem večeru uspelo Vesni Milek, ki se bo od blizu pogovarjala s Tino Maze.

Oddaja bo navidezno klasičen pogovor z osebnostjo iz sveta pop kulture, literature, slikarstva, filma, glasbe, gledališča, znanosti in tudi politike, a z neklasičnimi novinarskimi vprašanji, ki se bodo dotikala intervjuvančevega odnosa do življenja, ustvarjanja, ljubezni, duha časa, ki ga živimo … Gostiteljica Vesna Milek bo v oddaji skušala intimno in poglobljeno prehajati v sogovornikovo osebnost, ki se bo pred nami razkrivala v nizu vprašanj, ki ne izgubljajo klasične novinarske ostrine. Vsaka oddaja se bo prilagodila osebnosti intervjuvanca, njegovim posebnostim, skritim strastem, željam in strahovom ter ponudila nov pogled v sogovornikovo osebnost.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
22:05
Bleščica
Zabava
Bleščica je avtorska oddaja o modi, lepoti in trendih.

Bleščica bo tudi nocoj predstavila najnovejše tuje in domače modne revije (prêt-à-porter in visoka moda), modne dodatke, ikone tedna, manekenke ter veliko s področja lifestyla.

Polurna modna oddaja na natančen, verodostojen in strokoven način pokriva področje mode in lepote pri nas ter v tujini. V oddaji, ki je namenjena predvsem ženski populaciji (čeprav so raziskave pokazale, da jo gledajo tudi moški), se tedensko predstavijo največji oblikovalci svetovnega kova. V Bleščici najdete ekskluzivne intervjuje z modnimi guruji ter najnovejše modne smernice, ki prihajajo iz Pariza, Londona, Milana in New Yorka. Prav tako so prisotni ekskluzivni, avtorski intervjuji z največjimi manekenkami ter seveda novice in prispevki s področja lepote. Oddaja objektivno pokriva tudi domačo modno sceno: slovenski oblikovalci samo za nas pripravijo mini kolekcije in se tako predstavijo v vsaki oddaji. Avtorica, voditeljica in urednica oddaje je Lorella Flego.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
22:35
Margarita s slamico
Drama (ponovitev)
Izvirnik: Margarita With a Straw
Režija: Shonali Bose
Igrajo: Kalki Koechlin, Revathy, Sayani Gupta, Hussain Dalal, Tenzing Dalha, Kuljeet Singh
Ocena IMDb: 7,4/10

Film uspešno in dostojanstveno ruši stereotipe o prizadetih ljudeh in njihovem kompleksnem svetu čustev in čutnosti.

Laila je odločno in nadarjeno devetnajstletno dekle iz indijskega srednjega sloja. Od rojstva boleha za cerebralno paralizo. Težko govori in je prikovana na invalidski voziček. A kljub temu ji ne manjka vedrine in volje do življenja, zato na računalnik tipka z enim prstom, uporablja Facebook in sklada pesmi. Zelo je navezana na svojo mater, ki z obilo naporov uspe vpisati hči na prestižno univerzo v Delhiju. Dekle se tam nesrečno zaljubi, zato jo mati prepriča, naj nadaljuje študij v New Yorku.

Daleč od doma Laila spozna Khanum, bojevito slepo žensko, in njenega prijatelja Jareda. V novem, sproščenem okolju, odrešena spon domače tradicionalne družbe, začne mlado dekle odkrivati svojo seksualnost. Mati se po pričakovanju odzove zelo negativno in močna vez med njima se začne krhati.

Izjemno srčen, topel in na trenutke prav histerično smešen film je delo indijske režiserke Shonali Bose, ki je zgodbo zgradila na podlagi življenjskih izkušenj svoje bolne sestrične. Občinstvo je nocojšnji film izjemno lepo sprejelo na množici festivalov širom po svetu.

Država: Indija
Jezik: Hindujščina
Leto: 2014