TV sporedi

TV spored - Slovenija 2

Oglejte si TV spored na enem mestu...

SLO 2
TV spored za Slovenija 2

spored za datum: 19.03.2017
01:20
Bleščica
Zabava (ponovitev)
Bleščica je avtorska oddaja o modi, lepoti in trendih.

Polurna modna oddaja na natančen, verodostojen in strokoven način pokriva področje mode in lepote pri nas ter v tujini. V oddaji, ki je namenjena predvsem ženski populaciji (čeprav so raziskave pokazale, da jo gledajo tudi moški), se tedensko predstavijo največji oblikovalci svetovnega kova. V Bleščici najdete ekskluzivne intervjuje z modnimi guruji ter najnovejše modne smernice, ki prihajajo iz Pariza, Londona, Milana in New Yorka. Prav tako so prisotni ekskluzivni, avtorski intervjuji z največjimi manekenkami ter seveda novice in prispevki s področja lepote. Oddaja objektivno pokriva tudi domačo modno sceno: slovenski oblikovalci samo za nas pripravijo mini kolekcije in se tako predstavijo v vsaki oddaji. Avtorica, voditeljica in urednica oddaje je Lorella Flego.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
01:50
Glasbeni spoti
Glasbeni
Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
02:55
Smučarski poleti (M)
Športni (ponovitev)
Svetovni pokal, posnetek iz Vikersunda.

Druga Goriškova letalnica v Vikersundu na Norveškem bo druga postaja najboljših letalcev na smučeh v tej sezoni. Lani so na njej izvedli tri tekme in na vseh je slavila Slovenija – dvakrat Peter Prevc in enkrat Robert Kranjec. Na vikersundski letalnici so bili naši orli doslej izjemno uspešni, saj so dosegli pet zmag v svetovnem pokalu (Peter Prevc tri, Robert Kranjec dve), leta 2012 pa je bil Robert Kranjec na njej tudi svetovni prvak. Letos domačini pričakujejo nov svetovni rekord; zdajšnjega je v Vikersundu leta 2015 dosegel Anders Fannemel (251,5 metra), potem ko je Peter Prevc dan poprej kot prvi preletel 250 metrov. Se bodo naši orli odkupili za ne najboljši nastop na svetovnem prvenstvu v Lahtiju?

Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
04:35
Zabavni kanal
Informativni
Zabavni infokanal ponuja obilico dobre glasbe in novice iz sveta zabave.

Ob spremljanju Zabavnega infokanala lahko preberete najbolj sveže novice iz sveta znanih - tako slovenskih kot tujih zvezd. Če ste ljubitelji najbolj nenavadnih in nemogočih zgodb, si lahko preberete tudi te. Čaka vas tudi horoskop, ki ga lahko spremljate prav vsak dan. Izveste tudi, katere družabne prireditve, koncerti, razstave in podobni dogodki se bodo zvrstili v prihodnjih dneh.

Jezik: Slovenščina
05:20
Glasbeni spoti
Glasbeni (ponovitev)
Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
06:25
Aritmija
Glasbeni (ponovitev)
Aritmija je namenjena vitalnemu delu domače glasbene produkcije in ljubiteljem ter ustvarjalcem kvalitetne, kreativne, žanrsko pestre glasbe.

Vse od aritmičnih začetkov leta 2005 ostaja kvalitetni glasbi zvesta ekipa Aritmičarjev pod uredniško taktirko Maje Pavlin; tu je voditeljica Katarina Čas, izpraševalec Miha Šalehar, kolumnist Luka Zagoričnik, recenzent Miroslav Akrapovič ter glasbeni novinarji Toni Cahunek, Igor Pavkovič, Lucija Golčer, Robert Šercer, vsebino Aritmije pa z jesenjo 2014 bogatijo tudi glasbeni kritik in publicist Gregor Bauman, nekdanji glasbeni urednik RŠ Terens Štader, MMC glasbena novinarka Klavdija Kopina ter voditelj radijske oddaje Izštekani na Valu 202, Jure Longyka, katerega glas sicer kroji podobo oddaje vsa ta leta.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
07:00
Duhovni utrip: Ljubezen in spoštovanje
Kulturni (ponovitev)
Oddaja dokumentira dogajanje na področju duhovnosti in ezoterike v Sloveniji.

Društvo Zaživi življenje je leta 2012 izdalo slovenski prevod knjige Ljubezen in spoštovanje ameriškega avtorja dr. Emersona Eggerichsa. Od takrat je seminar Ljubezen in spoštovanje obiskalo že več kot 250 parov. Barbara in Steve Telzerov, Mirjam in Luka Mavrič so voditelji seminarjev. Z njimi smo se pogovarjali o tem, kako pomembno je, da se o skrivnostih uspešnega skupnega življenja izobražujemo in tako obogatimo svoje zakonsko in družinsko življenje.

V oddaji Duhovni utrip obravnavamo univerzalne religiozne teme, oddaja pa tudi odpira vrata malim verskim skupnostim, ki so včasih potisnjene na rob javnega življenja ter omogoča preglednost tega dela religioznega polja. Del oddaje je namenjen novicam in zanimivostim o dogodkih v različnih verskih skupnostih, registriranih pri Uradu za verske skupnosti RS. Vsaka oddaja obravnava izbrano temo. Oddaja se ne omejuje na ozke verske ali teološke vsebine, ampak poskuša opisati odnos verskih skupnosti do najrazličnejših družbenih vsebin, ki ne zanimajo le verujočih.

Oddaja predstavlja področje duhovnosti in ezoterike, različna gibanja in posameznike, ki na samonikle načine odkrivajo prostrano področje človekove eksistence.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
07:30
Dotik T-rajanja: Prazniki pomladi
Glasbeni (ponovitev)
Folklorna skupina Tine Rožanc.

Folklorna skupina Tine Rožanc je bila ustanovljena 1949 s prihodom članov Plesnega športnega kluba Ljubljana pod okrilje Železničarskega kulturno umetniškega društva (ŽKUD) Tine Rožanc. S projektom Dotik t-rajanja je skupina predstavila šest odrskih predstavitev folklornega izročila Štajerske, Bele krajine, Prekmurja, Blok, Koroške in osrednje Slovenije. V vsebinskem sklopu Prazniki pomladi se je skupina predstavila z gosti, Skupino sester Trobec-Žagar in zasedbama Volk folk ter Jararaja.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
07:55
J. Haydn: Simfonija št. 49 La passione
Glasbeni (ponovitev)
Komorni orkester Slovenicum in Uroš Lajovic.

Naš vrhunski komorni ansambel Slovenicum je pod taktirko dirigenta in umetniškega vodje Uroša Lajovica navdušil tudi občinstvo na koncertu v cerkvi sv. Martina v Srednji vasi v Bohinju.

Iz koncerta boste tokrat lahko uživali v čudoviti simfoniji Josepha Haydna “La passione” in v njeni televizijski režijski zamisli Tatjane Tavčar.

To je ena od več kot stotih simfonij skladatelja dunajske klasike Josepha Haydna. Njen čar je prav dan v uživanje.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
08:20
Aldo Kumar: Riba na topolu poje
Kulturni (ponovitev)
Skladatelj Aldo Kumar je o svojem delu Riba na topolu poje zapisal: V vsaki besedi se skriva tisoč glasb, v vsaki glasbi se skriva tisoč besed.

To je misel, ki me je vodila pri komponiranju te skladbe. Navadno v klasični glasbi skladatelj komponira na že obstoječe besedilo. Tokrat pa sem se odločil, da tudi besedilo skladbe napišem sam in s tem omogočim, da se oba elementa v procesu nastajanja glasbe ustvarjalno prepleteta. Najdominantnejše mesto ima verz, ki izhaja iz kraja, v katerem sem odraščal, iz Spodnje Idrije. Verz se glasi Riba na topolu poje. Poznajo ga vsi, vendar nihče ne ve, kaj naj bi pomenil, zato ima ta rek med ljudmi še danes posebno mesto. S to svojo nadrealistično noto lepo izraža samosvojega duha teh krajev. In tako nam riba poje o menjavah razpoloženj skozi dan in skozi noč ob reki Idrijci, ob katere šumenju sem jo tudi napisal.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
08:50
Posebna ponudba
Informativni (ponovitev)
Svetovalna oddaja za potrošnike.

Življenjski slog ljudi se je zaradi številnih dejavnikov precej spremenil. Z njim so se spremenile tudi potrošniške navade, posledično pa tudi njihove kršitve. Potrošniki se danes srečujemo s povsem drugačnimi težavami in izzivi kot v preteklosti in jim največkrat nismo kos. V uredništvu oddaje Posebna ponudba, ki se ukvarja s potrošniškimi težavami, teme izbiramo glede na aktualno dogajanje v Sloveniji, vprašanja in teme pa nam sporočajo tudi gledalci in gledalke, ki se vse bolj zavedajo, da potrošniki nismo zgolj takrat, ko kupujemo izdelke v trgovini ali plačamo neko storitev, temveč tudi ko sklepamo pogodbe z banko ali zavarovalnico ali ko plačujemo davke za šolstvo, zdravstvo in funkcioniranje države nasploh. Kljub vsemu pa se še vedno ne upamo zahtevati, kar nam pripada. Zato je glavno poslanstvo oddaje Posebna ponudba prav to, da gledalce ozavešča in jim pomaga, da izborijo svoje pravice.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
09:45
Oblikovanje vrtov: Zelene stene
Informativni, 2. del (ponovitev)
Narava je nekaterim rastlinam ponudila zares skope pogoje – rastejo na strmih, celo navpičnih površinah in popolnoma brez zemlje. Človek poskuša s posebno zasaditvijo, ki ji pravimo tudi vertikalna, naravni fenomen posnemati in ga vključiti v človekovo okolje. Zelene stene na zunanjih fasadah stavb in v notranjih prostorih filtrirajo zrak, znižujejo poletne temperature in celo čistijo vodo.

V seriji oddaj Oblikovanje vrtov bomo postavili vrtiček na balkonu, ozelenili stene in izmenjali zelenjavne presežke.

Jezik: Slovenščina
10:25
Avtomobilnost
Informativni (ponovitev)
Oddaja o prometni varnosti, sodobnih tehnologijah, ekologiji, avtomobilih, motociklih, torej o mobilnosti v najširšem pomenu besede.

To je oddaja o avtomobilizmu, pravzaprav kar o mobilnosti v najširšem pomenu besede, saj so ustvarjalci oddaje dolgoletni strokovnjaki z različnih področji prometne mobilnosti. Tudi za to oddaja nosi ime Avtomobilnost, pri gledalcih pa se bo trudila ustvariti status servisno informativne oddaje, ki voznico in voznika na sproščen, moderen in strokovno neoporečen način informira o novostih s področja varnosti, ekologije, tehnologije, avtomobilizma.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
11:10
Biatlon (Ž): Skupinski start
Športni (v živo)
Komentar: Marjan Fortin

Svetovni pokal, prenos iz Osla.

Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
12:10
Aljažev stolp: "Ta pleh ima dušo"
Dokumentarni (ponovitev)
Triglav z Aljaževim stolpom je za vse nas izjemen krajinski motiv in nenadomestljiv simbol Slovenije.

Zaradi kulturnih, krajinskih, zgodovinskih in drugih izjemnih lastnosti ima poseben pomen za Republiko Slovenijo. Slovenska država je 5. oktobra 1999 razglasila Aljažev stolp za kulturni spomenik državnega pomena in ga 4. novembra 1999 podržavila. Ideja Jakoba Aljaža, da valjasta kovinska stavba z zastavico na vrhu predstavlja mejnik, ki označuje slovensko lastnino vrha slovenske gore, se je dokončno udejanjila.

Kdo, kako in zakaj ga je postavil, kako so skrbeli zanj, kakšna je njegova zgodovina in kakšen njegov pomen? Kaj nam Slovencem predstavlja danes? In kaj naj naredimo za njegovo ohranitev? S temi vprašanji se ukvarja dokumentarni film med spremljanjem ekipe konservatorjev restavratorjev, ki naredijo načrt, po katerem bodo naredili rekonstrukcijo Aljaževega stolpa na isti način in iz enakih kosov pločevine, kot je to storila ekipa Jakoba Aljaža pred več kot sto leti. Da bi bilo vse še bolj pristno, odprava sestavne dele stolpa iz pločevine odnese in sestavi ob originalu na samem vrhu Triglava.

Aljažev stolp ni enak simbol kot Triglav, ki predstavlja naš ponos, najvišjo goro, očaka, ki bdi nas Slovenijo. Predstavlja namreč tistega, ki stoji na Triglavu in nam govori: ” Tukaj smo mi gospodar, od tu se ne premaknemo niti za ped, to je naša slovenska duša.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
13:25
Biatlon (M): Skupinski start
Športni (v živo)
Komentar: Marjan Fortin

Svetovni pokal, prenos iz Osla.

Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
14:10
Smučarski poleti (M)
Športni (v živo)
Svetovni pokal, prenos iz Vikersunda.

Druga Goriškova letalnica v Vikersundu na Norveškem bo druga postaja najboljših letalcev na smučeh v tej sezoni. Lani so na njej izvedli tri tekme in na vseh je slavila Slovenija – dvakrat Peter Prevc in enkrat Robert Kranjec. Na vikersundski letalnici so bili naši orli doslej izjemno uspešni, saj so dosegli pet zmag v svetovnem pokalu (Peter Prevc tri, Robert Kranjec dve), leta 2012 pa je bil Robert Kranjec na njej tudi svetovni prvak. Letos domačini pričakujejo nov svetovni rekord; zdajšnjega je v Vikersundu leta 2015 dosegel Anders Fannemel (251,5 metra), potem ko je Peter Prevc dan poprej kot prvi preletel 250 metrov. Se bodo naši orli odkupili za ne najboljši nastop na svetovnem prvenstvu v Lahtiju?

Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
16:00
Alpsko smučanje (Ž): Veleslalom, 1. vožnja
Športni (v živo)
Svetovni pokal, prenos iz Aspna.

Ana Drev je na zadnjem veleslalomu pred finalom dosegla rezultat sezone. Na petem mestu je stopničke zgrešila le za 18 stotink. Ji bo morda uspelo na finalu? Tudi boj za mali kristalni globus še ni odločen, a ima Tessa Worley pred Mikaelo Shiffrin zajetno prednost kar 80 točk.

51. sezona svetovnega pokala v alpskem smučanju se je začela konec oktobra na ledeniku Rettenbach nad Söldnom, končala pa se bo sredi marca v Aspnu v Ameriki. Smučarji in smučarke bodo na več kot 80 tekmah na treh celinah tekmovali za velika in male kristalne globuse. Lanska sezona je pripadla Avstrijcu Marcelu Hirscherju in Švicarki Lari Gut, kako bo letos? Sezona, vrhunec katere je bilo svetovno prvenstvo v St. Moritzu, se bo prvič po dvajsetih letih končala v Severni Ameriki.

Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
16:55
Alpsko smučanje (M): Slalom, 1. vožnja
Športni (v živo)
Svetovni pokal, prenos iz Aspna.

51. sezona svetovnega pokala v alpskem smučanju se je začela konec oktobra na ledeniku Rettenbach nad Söldnom, končala pa se bo sredi marca v Aspnu v Ameriki. Smučarji in smučarke bodo na več kot 80 tekmah na treh celinah tekmovali za velika in male kristalne globuse. Lanska sezona je pripadla Avstrijcu Marcelu Hirscherju in Švicarki Lari Gut, kako bo letos? Sezona, vrhunec katere je bilo svetovno prvenstvo v St. Moritzu, se bo prvič po dvajsetih letih končala v Severni Ameriki.

Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
17:45
Ambienti
Informativni (ponovitev)
Razvedrilno-svetovalna oddaja, ki vas bo popeljala v najbolj domiselno opremljene slovenske domove.

Oddaja Ambienti je prva slovenska avtorska oddaja, v kateri bomo gledalcem predstavili slovenske hiše in stanovanja. O svojih izkušnjah bodo govorili slovenski lastniki nepremičnin, domači strokovnjaki pa bodo spregovorili o arhitekturnih, oblikovalskih in drugih izzivih.

Ustvarjalci oddaje bodo predstavljali hiše, stanovanja, vrtove, poslovne prostore in javne površine, ki so zanimivi zaradi svoje domiselne arhitekturne zasnove, nenavadne umeščenosti v okolje, drzne opreme, izvirnih idej in številnega drugega. V svetovalnem delu arhitektka ob tridimenzionalni animaciji prikazuje in razlaga rešitve za pereče prostorske stiske. Gledalci bodo tako skozi oddajo prejeli mnogo nasvetov, ki jih bodo zlahka uporabili pri prenovi ali opremljanju svojega stanovanja. Vrata svojega doma bodo občasno odprli tudi znani Slovenci.

Kako prilagoditi dom svojim potrebam, če je družinski proračun omejen? Kako spremeniti prostor z le nekaj domiselnimi posegi? Kako obnoviti stanovanje, da bo sodobno in funkcionalno, hkrati pa bo ohranilo svojo starinsko dušo? Kako si postaviti pametno hišo ali takšno, ki je skladna s pasivnimi standardi? Kako urediti poslovne prostore, da bodo sproščujoči za zaposlene in pomirjujoči za obiskovalce? Kam vse nas lahko domišljija popelje pri urejanju vrtov? Na ta in številna druga vprašanja boste dobili odgovore v oddaji Ambienti.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2016
18:25
Alpsko smučanje (Ž): Veleslalom, 2. vožnja
Športni (v živo)
Svetovni pokal, prenos iz Aspna.

Ana Drev je na zadnjem veleslalomu pred finalom dosegla rezultat sezone. Na petem mestu je stopničke zgrešila le za 18 stotink. Ji bo morda uspelo na finalu? Tudi boj za mali kristalni globus še ni odločen, a ima Tessa Worley pred Mikaelo Shiffrin zajetno prednost kar 80 točk.

51. sezona svetovnega pokala v alpskem smučanju se je začela konec oktobra na ledeniku Rettenbach nad Söldnom, končala pa se bo sredi marca v Aspnu v Ameriki. Smučarji in smučarke bodo na več kot 80 tekmah na treh celinah tekmovali za velika in male kristalne globuse. Lanska sezona je pripadla Avstrijcu Marcelu Hirscherju in Švicarki Lari Gut, kako bo letos? Sezona, vrhunec katere je bilo svetovno prvenstvo v St. Moritzu, se bo prvič po dvajsetih letih končala v Severni Ameriki.

Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
19:25
Alpsko smučanje (M): Slalom, 2. vožnja
Športni (v živo)
Svetovni pokal, prenos iz Aspna.

51. sezona svetovnega pokala v alpskem smučanju se je začela konec oktobra na ledeniku Rettenbach nad Söldnom, končala pa se bo sredi marca v Aspnu v Ameriki. Smučarji in smučarke bodo na več kot 80 tekmah na treh celinah tekmovali za velika in male kristalne globuse. Lanska sezona je pripadla Avstrijcu Marcelu Hirscherju in Švicarki Lari Gut, kako bo letos? Sezona, vrhunec katere je bilo svetovno prvenstvo v St. Moritzu, se bo prvič po dvajsetih letih končala v Severni Ameriki.

Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
20:15
Žrebanje Lota
Igre na srečo
LOTO je najatraktivnejša klasična igra v Sloveniji. Voditeljica nas popelje skozi tri žrebanja: LOTO, LOTO PLUS in LOTKO.

Žrebanja so dvakrat na teden, ob sredah in nedeljah.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
20:25
Odbojka (M): Pokal Slovenije: Finale
Športni (v živo)
Prenos iz Kranja.

Odbojkarsko finale Pokala Slovenije za moške in ženske bo potekalo od 17.3.2017 do 19.3.2017 v Športni dvorani Planina v Kranju. Tridnevni vrhunski športni dogodek bo Kranj gostil prvič.

V nedeljo se bodo za pokalno lovoriko pomerili še najboljši slovenski odbojkarji. In sicer tisti dve ekipi, ki bosta zmagali v sobotnem polfinalu. Na turnir so se sicer uvrstile ekipe ACH Volley, Krka, Calcit Volleyball in Triglav Kranj.

Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
22:30
Mlada in lepa
Drama (ponovitev)
Izvirnik: Jeune & jolie
Režija: François Ozon
Igrajo: Marine Vacth, Géraldine Pailhas, Frédéric Pierrot, Fantin Ravat, Yves Bole, Johan Leysen
Ocena IMDb: 6,8/10

Isabelle je 17-letna Parižanka, ki s starši in mlajšim bratom preživlja počitnice na morju.

Isabelle na sončni rivieri doživi bežno afero z nemškim turistom, s katerim po zmenku na plaži izgubi nedolžnost. Začetek šolskega leta, jesen. Po vrnitvi v Pariz začne Isabelle delati kot dekle na poziv. Čeprav ni imuna na tveganja, ki jih prinaša njen novi 'poklic', se zdi, da brez težav obvladuje svoje dvojno življenje – dokler se ne zgodi nekaj nepredvidenega …

Portret sedemnajstletnega dekleta v štirih letnih časih in štirih pesmih. Predzadnji film Françoisa Ozona (Gospodinja, 8 žensk) je svetovno premiero doživel v tekmovalnem sporedu festivala v Cannesu. Lahko bi rekli, da je ustoličil Marine Vacth kot novo seksapilno zvezdnico francoskega filma.

Država: Francija
Jezik: Francoščina
Leto: 2013