TV sporedi

TV spored - Slovenija 2

Oglejte si TV spored na enem mestu...

SLO 2
TV spored za Slovenija 2

spored za datum: 20.11.2016
00:20
Bleščica
Zabava (ponovitev)
Bleščica je avtorska oddaja o modi, lepoti in trendih.

Polurna modna oddaja na natančen, verodostojen in strokoven način pokriva področje mode in lepote pri nas ter v tujini. V oddaji, ki je namenjena predvsem ženski populaciji (čeprav so raziskave pokazale, da jo gledajo tudi moški), se tedensko predstavijo največji oblikovalci svetovnega kova. V Bleščici najdete ekskluzivne intervjuje z modnimi guruji ter najnovejše modne smernice, ki prihajajo iz Pariza, Londona, Milana in New Yorka. Prav tako so prisotni ekskluzivni, avtorski intervjuji z največjimi manekenkami ter seveda novice in prispevki s področja lepote. Oddaja objektivno pokriva tudi domačo modno sceno: slovenski oblikovalci samo za nas pripravijo mini kolekcije in se tako predstavijo v vsaki oddaji. Avtorica, voditeljica in urednica oddaje je Lorella Flego.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2016
00:50
Zabavni kanal
Informativni
Zabavni infokanal ponuja obilico dobre glasbe in novice iz sveta zabave.

Ob spremljanju Zabavnega infokanala lahko preberete najbolj sveže novice iz sveta znanih - tako slovenskih kot tujih zvezd. Če ste ljubitelji najbolj nenavadnih in nemogočih zgodb, si lahko preberete tudi te. Čaka vas tudi horoskop, ki ga lahko spremljate prav vsak dan. Izveste tudi, katere družabne prireditve, koncerti, razstave in podobni dogodki se bodo zvrstili v prihodnjih dneh.

Jezik: Slovenščina
03:40
Košarka (Ž): Slovenija - Litva
Športni (ponovitev)
Kvalifikacije za EP 2017, posnetek iz Celja.

Slovenske košarkarice imajo zgodovinsko priložnost. Prvič se lahko uvrstijo na evropsko prvenstvo, ki bo

junija prihodnje leto. V kvalifikacijah so začele odlično in na gostovanju premagale Litvo, na domačem igrišču pa Latvijo. Ti dve reprezentanci bosta tudi nasprotnika slovenske izbrane vrste v novembru. Za zanesljivo uvrstitev na EP je dovolj že zmaga proti Litvi, s katero bo slovenska vrsta igrala v Celju, a tudi v primeru poraza so slovenske košarkarice še med tistimi, ki računajo na uvrstitev na EP.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2016
05:15
10 domačih
Glasbeni (ponovitev)
10 domačih je lestvica desetih narodno-zabavnih videospotov.

Gledalke in gledalci bodo lestvico 10 domačih oblikovali z glasovanjem preko spleta, kjer je mogoč en glas na dan s posameznega računalnika za posamezno skladbo. Razvedrilni program Televizije Slovenije tako spodbuja nastajanje in ustvarjanje kvalitetnih in kreativnih narodno-zabavnih videospotov in jim daje možnost predstavitve ter objave v programih nacionalne TV-hiše.

30-minutna oddaja nastaja v okviru uredništva oddaje Slovenski pozdrav, predstavlja pa aktualno videoprodukcijo na področju slovenske narodno-zabavne glasbe.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2016
05:45
Polnočni klub: Besedila v glasbi
Pogovorna oddaja (ponovitev)
Polnočni klub je večerni studijski klepet.

V pesmih je glasba in je besedilo. Dobro besedilo ostane in se dobro bere tudi brez glasbene podlage. Sicer pa so besedila v slovenski glasbi takšna in drugačna, odvisno pač od znanja in spretnosti naših piscev. Imeti morajo izostreno uho za ritem in metriko, dodati rime v zgodbo in dobro besedilo se lahko zgodi. Igor Pirkovič je v studio povabil pisce besedil Leona Oblaka, Zlatana Čordića Zlatka, Adija Smolarja in Mateja Kocjančiča.

V Polnočnem klubu odkrivamo in razkrivamo najbolj intimne in skrite zanimivosti znanih Slovencev. Noč, zvezde in luna nas pripravijo do tega, da spregovorimo o stvareh, o katerih morda pri belem dnevu ne bi. Težko nam gredo z jezika, ker so preveč intimne, ker se jih morda sramujemo ali nas spravljajo v zadrego. Bolj ali manj znani Slovenci se v Polnočnem klubu pogovarjajo prav o teh stvareh. In nam celo dovolijo, da se jim pri tem pridružimo.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2016
07:00
Duhovni utrip
Kulturni (ponovitev)
Oddaja dokumentira dogajanje na področju duhovnosti in ezoterike v Sloveniji.

V oddaji Duhovni utrip obravnavamo univerzalne religiozne teme, oddaja pa tudi odpira vrata malim verskim skupnostim, ki so včasih potisnjene na rob javnega življenja ter omogoča preglednost tega dela religioznega polja. Del oddaje je namenjen novicam in zanimivostim o dogodkih v različnih verskih skupnostih, registriranih pri Uradu za verske skupnosti RS. Vsaka oddaja obravnava izbrano temo. Oddaja se ne omejuje na ozke verske ali teološke vsebine, ampak poskuša opisati odnos verskih skupnosti do najrazličnejših družbenih vsebin, ki ne zanimajo le verujočih.

Oddaja predstavlja področje duhovnosti in ezoterike, različna gibanja in posameznike, ki na samonikle načine odkrivajo prostrano področje človekove eksistence.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2016
07:15
35. srečanje tamburaških skupin Slovenije
Koncert (ponovitev)
Posnetek nastopa najboljših tamburaških skupin izbranih v posameznih regijah Slovenije.

Na zaključnem srečanju, ki se je letos odvijalo v Kulturnem centru v Laškem so se predstavile: Tamburaško društvo Drotmantraši Radenci pod vodstvom Elizabete Sarjaš, Trnički tamburaši KUD Ivan Lončarič pod vodstvom Igorja Robarja, Tamburaški orkester KUD Majšperk pod vodstvom Draga Kleina, Tamburaška skupina Carmen Cord Metlika z Viniškimi tamburaši in Tamburaši GŠ Črnomelj pod vodstvom Antona Grahka, KD Tamburaški orkester Šmartno pod vodstvom Štefana Vidica ter Tamburaši KUD Dobreč Dragatuš pod vodstvom Gregorja Zagorca. Na njihovem repertoarju so se zvrstile predelave slovenskih ljudskih in popularnih pesmi, kot tudi filmskega in klasičnega žanra. Svoje nastope pa so skupine popestrile s številnimi gostujočimi solisti.

Jezik: Slovenščina
08:45
Posebna ponudba
Informativni (ponovitev)
Svetovalna oddaja za potrošnike.

Življenjski slog ljudi se je zaradi številnih dejavnikov precej spremenil. Z njim so se spremenile tudi potrošniške navade, posledično pa tudi njihove kršitve. Potrošniki se danes srečujemo s povsem drugačnimi težavami in izzivi kot v preteklosti in jim največkrat nismo kos. V uredništvu oddaje Posebna ponudba, ki se ukvarja s potrošniškimi težavami, teme izbiramo glede na aktualno dogajanje v Sloveniji, vprašanja in teme pa nam sporočajo tudi gledalci in gledalke, ki se vse bolj zavedajo, da potrošniki nismo zgolj takrat, ko kupujemo izdelke v trgovini ali plačamo neko storitev, temveč tudi ko sklepamo pogodbe z banko ali zavarovalnico ali ko plačujemo davke za šolstvo, zdravstvo in funkcioniranje države nasploh. Kljub vsemu pa se še vedno ne upamo zahtevati, kar nam pripada. Zato je glavno poslanstvo oddaje Posebna ponudba prav to, da gledalce ozavešča in jim pomaga, da izborijo svoje pravice.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2016
09:35
Nova dvajseta: Čista matematika
Drama, 4. del (ponovitev)
Režija: Anzeljc Vojko
Igrajo: Ban Ivo (Marko), Gruden Gregor (Bojan), Gašperilin Jernej (Viki), Rakovec Nina (Daša), Zevnik Anže (Endi), Ban Mir (Fip Oskar)

Brigita, bivše Bojanovo dekle, odpre profil na facebooku. Vsa družina se ukvarja s tem, saj je bivša partnerica še vedno njegova velika srčna rana. Endi izprosi denar za trobento, ki ga v resnici zapravi za športne stave. Daši zaupa svoj veliki načrt. Oče se nikakor ne more privaditi na svojo novo posteljo, Daša pa ne na svojo. Bratje izvejo novico, ki vse preseneti …

Trije sinovi, stari čez 20 let še vedno živijo v hiši staršev, zaplete pa se, ko se domov priseli tudi oče.

Trije bratje, Bojč (pozna trideseta), Endi (malo čez 30 let) in Viki (okoli 25 let), živijo skupaj v hiši staršev. Očeta niso prav pogosto videvali, mama pa jim je pred kratkim umrla. Preživljajo se sami oziroma ob pomoči očetovih nakazil. Ker prihodki niso ne redni ne visoki, se odločijo poiskati sostanovalca, ki bi malo pospravil in nekaj pridodal k plačilu stroškov.

Zgodba se začne zapletati, ko se na nenapovedan obisk oglasi oče – in potem kar ostane doma. Odloči se celo, da bo hišo prodal in se preselil na morje, kar pa za fante – in za njihovo novo cimro Dašo – pomeni, da se znajdejo v popolnoma novem položaju. Poiskati si morajo nova bivališča, se izseliti, kar brez (rednih) dohodkov nikakor ni preprosto. Sploh pa so v igri še malo bolj zapleteni odnosi z bivšimi, obstoječimi in bodočimi puncami. Družina se zbliža, ko Endi, roker, za nekaj tednov dobi v skrbništvo svojega osemletnega sina Oskarja. To je čas, ko se Viki, plesalec, veseli plesne akademije v Franciji, Bojč, mladi raziskovalec ljudske glasbe in petja, pa ponovnega zbližanja z nekdanjo punco Brigito …

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2013
10:10
Nova dvajseta: Voda, sol in madež
Drama, 5. del (ponovitev)
Režija: Anzeljc Vojko
Igrajo: Ban Ivo (Marko), Gruden Gregor (Bojan), Gašperilin Jernej (Viki), Rakovec Nina (Daša), Zevnik Anže (Endi), Ban Mir (Fip Oskar)

Bojana že počasi skrbi Endijevo prikrivanje o službi. Za igranje na pogrebih nehote izve Daša, ki obljubi, da o tem ne bo spregovorila. Marko zopet denarno zalaga Endija, za Vikija pa, kot vedno, poskrbi Silvija. Madež na Endijevi srajci povzroči kar nekaj zmede, predvsem pa tudi dobro masažo.

Trije sinovi, stari čez 20 let še vedno živijo v hiši staršev, zaplete pa se, ko se domov priseli tudi oče.

Trije bratje, Bojč (pozna trideseta), Endi (malo čez 30 let) in Viki (okoli 25 let), živijo skupaj v hiši staršev. Očeta niso prav pogosto videvali, mama pa jim je pred kratkim umrla. Preživljajo se sami oziroma ob pomoči očetovih nakazil. Ker prihodki niso ne redni ne visoki, se odločijo poiskati sostanovalca, ki bi malo pospravil in nekaj pridodal k plačilu stroškov.

Zgodba se začne zapletati, ko se na nenapovedan obisk oglasi oče – in potem kar ostane doma. Odloči se celo, da bo hišo prodal in se preselil na morje, kar pa za fante – in za njihovo novo cimro Dašo – pomeni, da se znajdejo v popolnoma novem položaju. Poiskati si morajo nova bivališča, se izseliti, kar brez (rednih) dohodkov nikakor ni preprosto. Sploh pa so v igri še malo bolj zapleteni odnosi z bivšimi, obstoječimi in bodočimi puncami. Družina se zbliža, ko Endi, roker, za nekaj tednov dobi v skrbništvo svojega osemletnega sina Oskarja. To je čas, ko se Viki, plesalec, veseli plesne akademije v Franciji, Bojč, mladi raziskovalec ljudske glasbe in petja, pa ponovnega zbližanja z nekdanjo punco Brigito …

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2013
10:40
Nova dvajseta: Romanca iz kovčka
Drama, 6. del (ponovitev)
Režija: Anzeljc Vojko
Igrajo: Ban Ivo (Marko), Gruden Gregor (Bojan), Gašperilin Jernej (Viki), Rakovec Nina (Daša), Zevnik Anže (Endi), Ban Mir (Fip Oskar)

Bojan je zaradi novega spletnega prijateljstva hvaležen Daši in jo obdari z izvirnim darilom. Endiju se obeta več dela na pokopališču in niti malo ne skriva te novice. Na skupni večerji tudi razloži, kakšno žensko pravzaprav išče v svojem življenju.

Trije sinovi, stari čez 20 let še vedno živijo v hiši staršev, zaplete pa se, ko se domov priseli tudi oče.

Trije bratje, Bojč (pozna trideseta), Endi (malo čez 30 let) in Viki (okoli 25 let), živijo skupaj v hiši staršev. Očeta niso prav pogosto videvali, mama pa jim je pred kratkim umrla. Preživljajo se sami oziroma ob pomoči očetovih nakazil. Ker prihodki niso ne redni ne visoki, se odločijo poiskati sostanovalca, ki bi malo pospravil in nekaj pridodal k plačilu stroškov.

Zgodba se začne zapletati, ko se na nenapovedan obisk oglasi oče – in potem kar ostane doma. Odloči se celo, da bo hišo prodal in se preselil na morje, kar pa za fante – in za njihovo novo cimro Dašo – pomeni, da se znajdejo v popolnoma novem položaju. Poiskati si morajo nova bivališča, se izseliti, kar brez (rednih) dohodkov nikakor ni preprosto. Sploh pa so v igri še malo bolj zapleteni odnosi z bivšimi, obstoječimi in bodočimi puncami. Družina se zbliža, ko Endi, roker, za nekaj tednov dobi v skrbništvo svojega osemletnega sina Oskarja. To je čas, ko se Viki, plesalec, veseli plesne akademije v Franciji, Bojč, mladi raziskovalec ljudske glasbe in petja, pa ponovnega zbližanja z nekdanjo punco Brigito …

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2013
11:25
Čez planke: Belfast
Dokumentarni (ponovitev)
Čez planke predstavlja tuje kulture, običaje, razvade, čudaštva in stereotipe, kot jih vidijo in občutijo Slovenci, ki potujejo po zanimivih deželah.

Severna Irska je domovina ene od reprezentanc, ki so presenetile na UEFA EURO 2016. A kakšna usoda čaka britansko regijo in njeno prestolnico po Brexitu? Protestanti želijo pripadati Veliki Britaniji, katoliški republikanci bi Severno Irsko raje videli kot del Republike Irske. Sto let po velikonočni vstaji, ki je privedla do državljanske vojne in delitve Irske, je vprašanje prihodnosti še toliko bolj aktualno.

Gre za edinstveno oddajo, ki ne prestavlja le zanimivih destinacij, ampak se odziva tudi na aktualne dogodke v svetu. V tem letu tako ne moremo mimo begunske krize, Brexita in drugih političnih premikov, ki so za spoznavanje in razumevanje tujih kultur in držav še toliko pomembnejši.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2016
12:40
Žogarija
Družinski
Oddaja o športu, zdravju in okolju.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2016
13:10
Moj pogled na znanost: Po zavitih poteh DNK, prof. dr. Radovan Komel
Dokumentarni, 3. del (ponovitev)
Režija: Arko Franc

Genetika je veda, ki v človekovi zavesti zavzema posebno mesto. Zbuja strah in spoštovanje, podzavesten odpor in obenem velika pričakovanja. Podobno kot raziskovanje vesolja posega v nedoumljivost makrokozmosa, genetika posega v naš mikrokozmos, v katerem prav tako iščemo odgovore o svojem izvoru, bitju in prihodnosti – s to razliko, da se mikrokozmos dotika intime vsakega posameznika in obenem družbe kot celote.

Z enim od pionirjev na področju molekularne biologije oz. genetike, bomo odkrivali skrivnostne poti dvojne vijačnice – DNK. Izvedeli bomo, koliko nas določajo geni in koliko okolje, ali smo že kaj bližje odkritjem zdravil danes še neozdravljivih boleznim.

Oddaja bo predstavila svet in znanost skozi oči vrhunskih slovenskih znanstvenikov, ki so zaznamovali današnji čas.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2016
13:50
Zvezdana
Pogovorna oddaja (ponovitev)
Intimni nočni pogovori, ki podirajo tabuje.

Zvezdana bo v nočnih pogovorih pod zvezdnatim nebom odkrivala osupljive življenjske zgodbe bolj in manj znanih gostov. S svojim prepoznavnim in neposrednim slogom bo vodila pogovore temperamentno, strastno, iskreno in drzno. Razbijala bo predsodke in podirala tabuje. Brez sodb in sprenevedanj, razmišljujoče, poglobljeno, neposredno in brez patetike. Na vse življenjske zgodbe svojih gostov se bo odzvala osebno in črpala iz lastnih izkušenj. Zvezdana svojim gostom ne bo le sogovornica, ampak tudi zaupnica, zato gledalci lahko pričakujejo s čustvi nabite in intimne nočne pogovore.

Zvezdana Mlakar se je s svojo neposrednostjo, iskrenostjo in izborom tem, ki se jih loteva, uveljavila kot izrazito edinstvena televizijska osebnost. Pridobila si je zanimanje in zaupanje gledalcev. Vedno bolj postaja tudi mnenjska voditeljica na področja tematik, ki se ukvarjajo z življenjskim slogom.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2016
14:35
Avtomobilnost
Informativni (ponovitev)
Oddaja o prometni varnosti, sodobnih tehnologijah, ekologiji, avtomobilih, motociklih, torej o mobilnosti v najširšem pomenu besede.

To je oddaja o avtomobilizmu, pravzaprav kar o mobilnosti v najširšem pomenu besede, saj so ustvarjalci oddaje dolgoletni strokovnjaki z različnih področji prometne mobilnosti. Tudi za to oddaja nosi ime Avtomobilnost, pri gledalcih pa se bo trudila ustvariti status servisno informativne oddaje, ki voznico in voznika na sproščen, moderen in strokovno neoporečen način informira o novostih s področja varnosti, ekologije, tehnologije, avtomobilizma.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2016
15:20
Ambienti
Informativni (ponovitev)
Razvedrilno-svetovalna oddaja, ki vas bo popeljala v najbolj domiselno opremljene slovenske domove.

Oddaja Ambienti je prva slovenska avtorska oddaja, v kateri bomo gledalcem predstavili slovenske hiše in stanovanja. O svojih izkušnjah bodo govorili slovenski lastniki nepremičnin, domači strokovnjaki pa bodo spregovorili o arhitekturnih, oblikovalskih in drugih izzivih.

Ustvarjalci oddaje bodo predstavljali hiše, stanovanja, vrtove, poslovne prostore in javne površine, ki so zanimivi zaradi svoje domiselne arhitekturne zasnove, nenavadne umeščenosti v okolje, drzne opreme, izvirnih idej in številnega drugega. V svetovalnem delu arhitektka ob tridimenzionalni animaciji prikazuje in razlaga rešitve za pereče prostorske stiske. Gledalci bodo tako skozi oddajo prejeli mnogo nasvetov, ki jih bodo zlahka uporabili pri prenovi ali opremljanju svojega stanovanja. Vrata svojega doma bodo občasno odprli tudi znani Slovenci.

Kako prilagoditi dom svojim potrebam, če je družinski proračun omejen? Kako spremeniti prostor z le nekaj domiselnimi posegi? Kako obnoviti stanovanje, da bo sodobno in funkcionalno, hkrati pa bo ohranilo svojo starinsko dušo? Kako si postaviti pametno hišo ali takšno, ki je skladna s pasivnimi standardi? Kako urediti poslovne prostore, da bodo sproščujoči za zaposlene in pomirjujoči za obiskovalce? Kam vse nas lahko domišljija popelje pri urejanju vrtov? Na ta in številna druga vprašanja boste dobili odgovore v oddaji Ambienti.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2016
16:00
Pesem Evrovizije za otroke 2016
Glasbeni (v živo)
14. izbor za najboljšo otroško pesem Evrovizije bo že drugič gostila Malta, tokrat v Mediteranskem konferenčnem centru v Valletti.

Na otroški različici Evrovizije pojejo mladi pevci, stari od 9 do 14 let. Na tokratnem, že 14. izboru se bo predstavilo enako število držav kot lansko leto, to je 17 držav, med katerimi so nekatere povratnice, spet druge pa stalnice tega tekmovanja. Za zmago se bodo borile Albanija, Armenija, Avstralija, Belorusija, Bolgarija, Ciper, Gruzija, Irska, Italija, Izrael, Malta, Makedonija, Nizozemska, Poljska, Rusija, Srbija in Ukrajina. Slovenija se letošnjega tekmovanja na Malti ne bo udeležila.

Slovenija je na otroški Evroviziji sicer nastopila le dvakrat, leta 2014 je naša predstavnica Ula Ložar na koncu osvojila 12. mesto, lani pa je Lina Kuduzović Sloveniji pripela odlično tretje mesto

V šov programu bosta nastopili Destiny, lanskoletna zmagovalka otroške Evrovizije, in Poli Genova, letošnja bolgarska predstavnica na Pesmi Evrovizije. Gostitelja letošnjega tekmovanja bosta Valerie Vella, znana malteška televizijska voditeljica, in Ben Camille, priljubljen malteški igralec in voditelj.

Jezik: Slovenščina
18:45
Doktor Martin
Humor, 7. sezona, 8. del (ponovitev)
Izvirnik: Doc Martin
Ocena IMDb: 8,3/10

Louisa in Martin skleneta, da se bosta pri večerji pogovorila o svoji prihodnosti, in da ne bosta več hodila na terapijo. Toda Martina ni na večerjo, kar se Louisi zdi zelo čudno, saj je vedno zanesljiv. Ko se naslednje jutro še ne pojavi, Louisa prijavi izginotje Joeju in skupaj ga začneta iskati. Odpravita se na kmetijo, kamor je šel Martin obiskat bolnico, toda ta jima pove, da je že zdavnaj odšel. Louisa pa v veži opazi Martinove čevlje in ugotovi, da je Martin nekje v hiši. Joe ga neuspešno poskuša rešiti, zato postane talec tudi on. Lastnica kmetije Wintonova od Martina zahteva, da še enkrat pregleda izvide njenega moža, da bi našel kakšno drugo možnost za njegovo ozdravitev, saj noče v bolnico.

Po turbulentnem zaključku prejšnje sezone, ko je Martin nagnal ženo Louiso, a jo nato uspešno operiral, je zdaj Martin ostal sam v Portwennu.

Martin Ellingham je bil odličen londonski kirurg, a sčasoma ni več prenesel pogleda na kri. To je bil konec njegove obetavne kariere, premeščen je bil v majhno mestece Portwenn, kjer je zasedel mesto splošnega zdravnika. Po Martinovem dolgotrajnem privajanju na vaščane Portwenna in vaščanov na čudaškega zdravnika je življenje le steklo po ustaljenih tirih.

Louisa je vendarle odpotovala v Španijo, kjer živi njena mati. Razmisliti mora o zakonu z Martinom, ki se doma sprašuje, če se bo vrnila, hkrati pa se zaveda, da se mora spremeniti. Ruth mu najde terapevtko, dr. Rachel Timoney, vendar je že njegov prvi obisk pri njej pod vprašajem.

A Louisa in Martin nista edina, ki imata težave. Al Large se loti novega posla, a mu ne kaže najbolje. Tudi Bert Large spozna, da mora začeti na novo in pustiti preteklost za seboj. Ruth se sooča z zdravstvenimi težavami in razmišlja o pokoju. Morwenna je našla novo sostanovalko in spozna, da življenje v Portwennu lahko prinese tudi kaj novega. Penhalu se končno ponudi priložnost za napredovanje, a istočasno se sprašuje, kaj je v življenju najpomembnejše. Gospa Tishell je na pragu velike odločitve, saj se vrne Clive, ki želi dati njunemu zakonu novo priložnost.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
19:40
Nova Shakespearova pesmarica
Glasbeni (ponovitev)
Izvirnik: New Shakespeare Songbook
Režija: Barbara Zemljič

V letu 2016 praznujemo 400 letnico smrti Williama Shakespeara.

Ob praznovanju obletnice je šest televizijskih hiš, članic EBU (RTV Slovenija, avstrijska ORF, britanska BBC, norveška NRK, Radiotelevizija Italijanske Švice in francoska France Television) pripravilo 7 zanimivih glasbenih videospotov, ki jih je navdihnila Shakespearova umetnost – od odlomkov iz drame Macbeth do različnih sonetov.

Kompilacija vseh tv upodobitev in nekatere zanimive izjave ustvarjalcev in izvajalcev bodo na sporedu v tednu pred 400. obletnice Shakespearove smrti, poleg tega pa boste skozi teden lahko uživali tudi v posameznih videih.

Uredništvo glasbenih in baletnih oddaj TV Slovenija v projektu sodeluje z video upodobitvijo, ki jo je navdihnil sonet 130 Ne, ona nima žametnih oči (v prevodu Janeza Menarta). Scenaristka in režiserka Barbara Zemljič je zapisala:

Shakespearov sonet 130 opeva lepoto ljubljene osebe, a se ne nagiba k romantičnemu pretiravanju,zato smo se odločili ob žlahtnosti in globini Shakespearove poezije poudariti diskrepanco ženskega subjekta v današnjem času,ki nima stika z realno živo žensko.

Glasbo je napisal Janez Dovč, izvajajo jo Gregor Volk, Trio Reverie (Mojca Jerman, Katarina Leskovar, Tanja Činč, Goran Krmac. V spotu sodelujeta tudi dramska igralka Polona Vetrih in plesalka Staša Tušar.

Jezik: Slovenščina
19:45
Najin sinek
Zabava
Frane Milčinski Ježek, Brina Vogelnik & Janez Dovč.

Frane Milčinski Ježek je eden najbolj vsestranskih umetnikov 20. stoletja.

Izvirni tv projekt Uredništva glasbenih in baletnih oddaj TVS, posnet v studiu-1, se loteva del, ki so javnosti še neznana oziroma njegove še neuglasbljene poezije.

Ježkove pesmi namreč niso zgolj pesmi za intimno branje, so pesmi za poslušanje in izvajanje. Njegove pesmi lahko beremo z ušesi in jih poslušamo z očmi. In na ta način jih v kratkih spotih predstavljajo razmišljujoči in angažirani mojstri govorjene in pete poezije, šansonjerji, igralci, kantavtorji: Vita Mavrič, Jure Ivanušič, Jani Kovačič, Brina Vogelnik in Janez Dovč, Jelena Ždrale in skupina Hamlet express, Nika Vistoropski in Miro Božič, Uršula Ramoveš in skupina Čompe.

Jezik: Slovenščina
19:50
Žrebanje Lota
Igre na srečo
LOTO je najatraktivnejša klasična igra v Sloveniji. Voditeljica nas popelje skozi tri žrebanja: LOTO, LOTO PLUS in LOTKO.

Žrebanja so dvakrat na teden, ob sredah in nedeljah.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2016
20:05
Odprava v vesolje
Dokumentarni
Izvirnik: Gravity: A Mission In Space
Režija: Jürgen Hansen
Igrajo: Alexander Gerst, Reid Wiseman

Mladima astronavtoma, Alexandru Gerstu iz Evropske vesoljske agencije in Gregu Reidu Wisemanu iz NASE, sledimo med njunim prvim izletom v vesolje.

Avtorji oddaje so posneli njune priprave ter vsakdanje življenje na mednarodni vesoljski postaji. Vesoljska postaja je uresničenje človekove želje, da bi osvojil vesolje. Alexander Gerst je tretji Nemec na postaji. S kamero nas popelje skozi šest mesecev svojega bivanja v vesolju. Tako si ga laže predstavljamo, v oddaji pa so tudi čudoviti posnetki Zemlje in življenja na vesoljski postaji.

Država: Nemčija
Jezik: Nemščina
Leto: 2015
21:00
Zapuščina
Drama, 2. sezona, 2. del (ponovitev)
Izvirnik: Arvingerne
Režija: Jesper Christensen
Igrajo: Jesper Christensen, Trine Dyrholm, Marie Bach Hansen, Carsten Bjørnlund, Mikkel Boe Følsgaard, Lene Maria Christensen
Ocena IMDb: 7,8/10

Signe se želi ukvarjati s pridelavo industrijske konoplje, vendar ne oče ne banka niso navdušeni nad njenim novim poslovnim podvigom. Emilu v priporu uspe pridobiti pravico do telefonskega klica. Sestri Gro sporoči, da so ga obtožili razpečevanja prepovedane droge in da mu grozi do deset let zaporne kazni. Gro vneto išče možnost, da bi brata rešila razčlovečenja v tajskem zaporu. Nihče ne ve, kam je izginila Isa. Skrb za malo Melody si delijo domači, od katerih je vsak obremenjen s svojimi trenutnimi težavami. Signe na pomoč pokliče Isinega očeta, kar pa se ne konča najbolje.

Sodobna družinska saga.

Iz danske »tovarne televizijskih uspešnic« prihaja serija, sodobna družinska saga, ki se je gledalcem v domovini takoj priljubila in požela še večji uspeh kot politična drama OBLAST (Borgen). Pri ustvarjanju obeh uspešnic je sodelovala ista produkcijska ekipa danske televizije. Veronika Gronnegaard je mednarodno priznana umetnica, ki ima tri odrasle otroke: 42-letno Gro, 39-letnega Frederika in 33-letnega Emila. Odraščali so v netipičnem družinskem okolju in med seboj so si zelo različni. Ko Veronika umre, se zberejo na družinskem posestvu in vsak pričakuje svoj delež ter že načrtuje prihodnost. Na veliko presenečenje vseh je Veronika v oporoki zapisala, da svojo hišo zapušča svojemu četrtemu otroku. To je 26-letna Signe, hčerka, ki jo je takoj po rojstvu dala v posvojitev. Ostali Veronikini otroci za Signe niso vedeli in tudi Signe ni vedela, da ljubeča John in Lise nista njena biološka starša. Signin svet se obrne na glavo in znajde se na pragu velikih sprememb, številnih dvomov in bolečih odločitev. Spoznavanje družinskih članov in razkrivanje skrivnosti je polno presenečenj ...

V drugi sezoni danske družinske sage si Signe prizadeva, da bi izpeljala zastavljene načrte, vendar banka ni na njeni strani, tudi starša nista prepričana, da si je zastavila prave cilje. Poleg tega vodi posestvo in si želi, da bi bil to prostor, kjer bi se srečevali družinski člani. A ti so vsi po vrsti polno zasedeni s svojimi problemi. Frederik hoče z družino začeti na novo. Emil ima hude težave na Tajskem, Gro in Robert nameravata prodajati Veronikina umetniška dela, a odvetniki hočejo vedno več denarja in Gro ima tvegano in ne najboljšo idejo....

Država: Danska
Jezik: Danščina
Leto: 2015
22:05
Bučke
Zabava (ponovitev)
Popularna satirično informativna parodija.

Po uspešni prvi sezoni animirane satirične oddaje Bučke, jeseni na Televizijo Slovenija prihaja paket desetih novih nadaljevanj– v novem terminu in z novim voditeljem. Bučke, popularno informativno parodijo, bo odslej vodil Slavko Bobovnik.

Oddaja, ki si jo je zamislil scenarist in režiser Bojan Krajnc, temelji na preverjenem trikotniku: animacije – imitacije – nadsinhronizacije. Poleg voditelja Slavka Bobovnika kvartet studijskih likov sestavljajo še Marcel Štefančič, Matej Lahovnik in Zmago Sagadin. Iz parlamenta pa bo še naprej poročala La Toya.

Zahtevna animirana produkcija sloni na vrhunski govorni imitaciji znanih in vplivnih osebnosti, ki se kot karikirani liki pojavljajo v mnogih nadrealistničnih situacijah. Pri oddaji sodelujejo naši najboljši govorni imitatorji: Tilen Artač, Jure Mastnak, Renato Vindiš, Aleksander Pozvek in Jasna Kuljaj. Ekipi se je pridružil scenarist, komik in glasbenik Igor Bračič. Za animirano produkcijo skrbi Media Atlas, na čelu s programerjem Tadejem Fiusom, ki je s Televizijo Slovenija sodeloval že pri mnogih satirično animiranih projektih, kot so Hri-bar, Poldnevnik in Jebovlje. Pod zvočno podobo oddaje sta podpisana tonska mojstra Tom Lemajič in Matej Avsenak.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2016
22:25
Ivanovo otroštvo
Drama (ponovitev)
Izvirnik: Ivanovo detstvo
Režija: Andrei Tarkovsky
Igrajo: Nikolay Burlyaev, Valentin Zubkov, Evgeniy Zharikov, Stepan Krylov, Nikolay Grinko, Dmitri Milyutenko
Ocena IMDb: 8,1/10

Druga svetovna vojna v Rusiji.

Ivan, deček dvanajstih let, ki je pred kratkim osirotel, kot izvidnik za sovjetske vojake izvaja tvegane pohode na sovražno ozemlje, ki so ga zavzeli Nemci. Prikupi se dvema oficirjema, ki poskušata paziti nanj, vendar ga med eno izmed akcij izgubita izpred oči. Njegovo truplo najdejo med berlinskimi ruševinami.

Po prepričanju velikega števila zgodovinarjev, kritikov in generacij gledalcev je Ivanovo otroštvo največji film največjega režiserja vseh časov. Nastopa kot uvod cikla, ki je posvečen otroštvu v filmu.

V Slovenski kinoteki so zapisali: Liričen celovečerni prvenec Andreja Tarkovskega dokončno vpelje otroka kot privilegirano človeško bitje, ki je v 60-ih letih obsedlo sovjetski filmski prostor. Zgodba o dvanajstletni vojni siroti Ivanu nas spomni, da v vojni nikomur ni prizaneseno oziroma, kot je zapisal Sartre, da pred njeno resničnostjo nihče ni odrasel.

Jezik: Ruščina
Leto: 1962