TV sporedi

TV spored - Slovenija 2

Oglejte si TV spored na enem mestu...

SLO 2
TV spored za Slovenija 2

spored za datum: 21.03.2017
00:25
Zabavni kanal
Informativni
Zabavni infokanal ponuja obilico dobre glasbe in novice iz sveta zabave.

Ob spremljanju Zabavnega infokanala lahko preberete najbolj sveže novice iz sveta znanih - tako slovenskih kot tujih zvezd. Če ste ljubitelji najbolj nenavadnih in nemogočih zgodb, si lahko preberete tudi te. Čaka vas tudi horoskop, ki ga lahko spremljate prav vsak dan. Izveste tudi, katere družabne prireditve, koncerti, razstave in podobni dogodki se bodo zvrstili v prihodnjih dneh.

Jezik: Slovenščina
05:25
Glasbeni spoti
Glasbeni (ponovitev)
Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
06:30
Otroški kanal
Na Otroškem kanalu predvajamo vsebine, ki so namenjene predšolskim in osnovnošolskim otrokom.

Na otroškem kanalu objavljamo besedila, kot so odlomki iz pravljic, kuharski recepti, bonton za otroke, enciklopedija živali in predmetov, otroci najdejo tudi rubriko spoznajmo svoje telo, opis knjig za zanimivo in poučno branje, koledar otroških dogodkov, besedila o vesolju in planetih ter še mnogo drugih vsebin, ki so za otroke zelo zanimive. Tudi Bansi, ki ima na svoji spletni strani rubriko Bansi odgovarja, v vsakem otroškem infokanalu mladim radovednežem odgovori na kakšno vprašanje. Objavljamo tudi prispevke z Bansijem, ki obiskuje vrtce, šole, muzeje, otroške prireditve ...

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
07:00
Ulica sanj: Hitreje, Vrček
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Dream Street

Ulica sanj je živahna ulica sredi majhnega mesta, kjer so vsi predmeti živi, veseli in zgovorni.

Vrček si je narisal dirkalne črte in si domišlja, da je pravi korenjak. Nova obleka ga tako prevzame, da postane predrzen in brezobziren kot Luka in v Ulici sanj povzroča same težave. Marjetka najprej obtoži Luko, a je presenečena, ko vidi, kdo pravzaprav nagaja …

Ležeči policaji se leno valijo po cesti, avtomobilčki pa pridno vozijo sem ter tja. Spremljamo dogodivščine malega Banija, prijaznega avtovleka, njegovih prijateljev Vrčka, Jake Kladivarja, Marjetke Pravičnik, Robotkota in mnogih drugih. V Ulici sanj so vsakodnevni čudeži nekaj povsem običajnega.

Jezik: Slovenščina
07:05
Minka: Žoga
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Maisy
Režija: Leo Nielsen
Igrajo: Neil Morrissey, Brian Greene, David Collins, Shane Dundas
Ocena IMDb: 6,6/10

Minkin svet je v risanki prav tako čaroben kot v knjižicah.

Minkin svet je odet v prijetne in živahne barve in malo miško kar sam vabi, da raziskuje, išče, odkriva in preizkuša. Minka svet okoli sebe opazuje na poseben način in na stvareh vedno opazi tudi drugo, bolj prikrito plat. Vse mora poizkusiti, kot majhni otroci. Ima pa srečo, da lahko počne marsikaj, česar otroci ne morejo. In potem ti skupaj z Minko sanjajo, kako letijo z letalom in jadrajo z jadrnico.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 1999
07:10
Pipi, Pupu in Rozmari: Burni zajtrk
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Pipi, Pipu' e Rosemarina

Naši trije prijatelji Pipi, Pupu in Rozmari vsepovsod iščejo mamočija.

Medtem ko Pipi in Pupu še spita, Rozmari pripravlja zajtrk. Nabere robidnice in prosi čebeljo kraljico za med ter vse skupaj položi na liste. Ko pa vse pripravi, zajtrk nenadoma izgine! Kaj kmalu se izkaže, da so jim zajtrk pohrustali prav listi – ki so v resnici listnate žuželke. Rozmari mora še enkrat prositi čebeljo kraljico za med in ta ji ustreže.

Naši trije prijatelji Pipi, Pupu in Rozmari potujejo po svetu ter iščejo mamočija – ki je pol mama in pol očka.

Pipi je zabaven rakun, Pupu živahen ptiček, Rozmari pa zelo bistra zajklja. Na neverjetnem popotovanju doživljajo nepozabne pustolovščine ter se soočajo z velikimi življenjskimi preizkušnjami.

Jezik: Slovenščina
07:20
Pavle, rdeči lisjaček: Kdo je najboljši
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Pablo the Little Red Fox
Ocena IMDb: 8,2/10

Lisičja družina – oče Rdečko, mama Roza in trije mladiči Pavle, Poldek, Pija – se po nenavadnem spletu okoliščin znajde v velikem mestu.

Družina lisic si mora v mestu urediti novi dom in raziskati zanimivo okolico! Očka družino spretno vodi čez reko in pod cestami in ob železnici, včasih pa mladiči vseeno izkoristijo trenutek mamine in očetove nepazljivosti in zavijejo na svoje poti. Njihove dogodivščine so napete, zabavne in poučne, posebej za Pavleta, ki je zelo radoveden.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 1999
07:25
Tilka in prijatelji: Hektor in polna luna
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Tilly and Friends
Ocena IMDb: 7,2/10

Tilka je priljubljena deklica. Ko stopimo skozi vrata njene rumene hiške, se začne prava zabava.

Tilkino hišico je ovila noč, a Hektor je prezaposlen, da bi lahko šel spat. Ostati hoče buden, da bo občudoval polno luno. Čeprav je Hektor običajno pravi zaspane, je odločen, da bo pozno v noč ostal pokonci. Spomnil se je vseh možnih izumov, ki ga bodo budili, če bi hotel zadremati. A polna luna se noče in noče prikazati. Hektor postaja vedno bolj zaspan. Prijatelji mu morajo pomagati, da bo dočakal polno luno.

Tilka je deklica, ki živi s svojimi najboljšimi prijatelji, pujsom Hektorjem, slonom Rompijem, krokodilom Čačko, zajčkom Capkom in kokoško Rijo. Pridružite se Tilki in njenim prijateljem pri njihovih dogodivščinah.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 2012
07:35
Tilka in prijatelji: Hektorjev srečni list
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Tilly and Friends
Ocena IMDb: 7,2/10

Tilka je priljubljena deklica. Ko stopimo skozi vrata njene rumene hiške, se začne prava zabava.

Hektor se rad igra na vrtu, dokler ga ne prestraši košeninar. Hektor se bo od zdaj naprej igral samo še v hiši. Tilka ga spomni, da ga bo morda opogumil njegov srečni list. Hektor je dovolj samozavesten, da se z listom poda na vrt. A po nesreči list izgubi. Bo Tilka lahko prepričala Hektorja, da bo pogumen tudi brez svojega srečnega lista?

Tilka je deklica, ki živi s svojimi najboljšimi prijatelji, pujsom Hektorjem, slonom Rompijem, krokodilom Čačko, zajčkom Capkom in kokoško Rijo. Pridružite se Tilki in njenim prijateljem pri njihovih dogodivščinah.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 2012
07:50
Zgodbe iz školjke: Martina in ptičje strašilo: Samotni otok
Družinski (ponovitev)
Poznate zgodbo o Martini, ki stanuje v loncu, in njenem prijatelju Dečku, ptičjem strašilu, ki prihaja k njej na obisk s svojega polja?

Začelo se je zelo preprosto. Najprej je bila Martina sama. V svojem svetu nekje sredi oblakov je zjutraj prilezla iz pisanega lonca in zvečer vanj odšla spat. Vmes pa je počela marsikaj zanimivega. Lepega dne pa v njen svet vstopi … ptičje strašilo! Strašilo je sprva precej nerodno, počasi pa postane odličen tovariš pri Martininih domislicah. Ta se zelo veseli: končno ima nekoga, ki mu lahko reče lepo besedo, ki ga lahko nauči kaj novega in mu včasih tudi ponagaja. Tako sta Martina in strašilo z vsakim dnem bolj nerazdružljiva prijatelja, ki skupaj odkrivata svet okoli sebe in se zabavata.

Otroci, ki imajo težave s sluhom in govorom, so prikrajšani za mnoge stvari, ki so sestavni del otroštva njihovih vrstnikov. Ena od teh je svet pravljic, ki buri in bogati otroško domišljijo in se ostali otroci srečujejo z njim tudi v televizijskih oddajah.

To vrzel skušamo zapolnjevati v Otroškem in mladinskem programu TV Slovenija. V sodelovanju z Zavodom za slušno in govorno motene iz Ljubljane že od leta 1990 pripravljamo oddaje z naslovom »Zgodbe iz školjke«. Gre za izbor že posnetih otroških oddaj, prevedenih v znakovni jezik.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
07:55
Zgodbe iz školjke: Ali me poznaš: Jaz sem loka med zimo in pomladjo
Kulturni (ponovitev)
V oddaji rastline, živali in naravni pojavi pripovedujejo zgodbe o sebi.

Če smo se zadnjič ustavili ob loki v poznem jesenskem času, pa smo jo tokrat obiskali marca, ko so noči še mrzle, podnevi pa sonce že ogreje zemljo in spodbuja rastlinje k ponovni rasti.

Snega je tudi še kar precej, a če pokukamo od blizu, se nam razkrije čudež narave - počasno prebujanje prvega pomladnjega cvetja napoveduje, da bo pomlad prišla prav kmalu, loka pa bo zablestela v zelenju in življenju.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
08:20
To bo moj poklic: Mesar
Kulturni, 2. del (ponovitev)
Predstavili bomo poklic mesarja.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
09:05
Slovenski vodni krog: Ložnica
Dokumentarni (ponovitev)
V tokratni oddaji bomo spoznavali Ložnico.

V tokratni oddaji gresta Ana in Rok od izliva do izvira potoka. Rok meni, da je ob potoku Ložnica veliko izhodišč za dobro vodno potovanje, kot na primer grad Štatemberg, Ložniške ufarce, ki na svojevrsten način obujajo etnološko dediščino. Vendar ju pri izviru čaka izredna tehnična dediščina, ki je skrita globoko v gozdu. Pot se prične na širokem in ravnem Dravskem polju in ob zasledovanju izvira Ložnice ju pot privede do pohorskih hribovij, kjer Ložnica dobi svoj slikovit hudourniški značaj.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
09:45
Nevidni
Ponovitev
Režija: Mirko Simić – Simo

Za nekatere odklanjanje, absurd, za druge spoštovanje in sprejemanje.

Rdeča nit je v rokah 11-letnega fanta z Downovim sindromom, ki nas skozi svoj vsakdan popelje v odmaknjeno življenje ljudi z motnjo v duševnem razvoju. Ekskluzivnost se skriva v presenečenju gledalca, da je njegov svet nadvse podoben našemu. Doživljanja, čustva, ljubezen, odkritost in resničnost akterjev celo presegajo meje našega čustvenega dojemanja in resničnosti in s tem briše meje, ki smo jih začrtali kot družba. Skozi film odkrivamo življenje, dejavnosti, stroko in resničnostne trenutke, humor in iskre, ki jih premorejo le oni. Ljubezenski zaplet nudi pravo dramatično - akcijsko reševanje ljubljene osebe, ki ponudi hkrati zabavo in humor. Se drznete izzvati in pogledati Nevidne?

Otrok s posebnimi potrebami je strah vsakega para v pričakovanju otroka, je strah bližnjih in je strah družbe. Ko se sprehodimo po ulici in se srečamo iz oči v oči z osebo s posebnimi potrebami, kaj naredimo? Smo v dilemi kam pogledati? Kako reagirati? Se izogniti? Ogovoriti, odriniti iz misli ali obrniti oči? Kakorkoli odstraniti iz našega življenja ali se izogniti – je to strah s soočenjem ali nepoznavanje »skrivnosti« življenja? Ljudje s posebnimi potrebami so bili v preteklosti večinoma zavrženi (strogo azilirani), na robu družbe, za zidom na robu mest ali vasi. Odpeljani, dani ali zavrženi so izven naših življenj, izven našega vidnega in intelektualnega zornega kota, večinoma brez državljanskih pravic in možnosti razvoja svojih sposobnosti. Kakorkoli, družba in posamezniki želijo, da takih otrok ne bi bilo ali jim taki ne bi bili dani. A tukaj so med nami, z nami, ob nas - nevidni.

Glavni igralec ima sanje igre in igral brez ljudi. V iskanju odgovora na vprašanje, kaj manjka sanjam, se lahkotno potopimo v svet ljudi z motnjo v duševnem razvoju, med Nevidne. Dokumentarno igrani film prikazuje izzive oseb z motnjo v duševnem razvoju v popolnoma novi luči. Tokrat niso žrtve ali reveži, ampak so enakovredni sogovorniki pred objektivom. Preko filma spoznavamo drugačnost v luči enakovrednosti življenja, stroko in zgodbo fantiča z Downovim sindromom z obilo iskrenosti, čustev, sanj, želja in ljubezni.

REŽISERJEVA VIZIJA:

Resničnost in fikcija se prepletata v dokumentaristični in filmski naraciji. Kolažno strukturo filma povezuje rdeča nit, ki ji tudi osnovni nosilec zgodbe. Izrazna sredstva so podrejena pozitivističnemu pristopu k težki tematiki, tako da tudi fotografija sledi konceptu avtorjev. Uporaba postprodukcijskih posegov na sliki in efektov, dinamično menjavanje kadrov ter uporaba nekaterih video art elementov, omogočajo filmu, da nagovarja gledalce s sodobno montažno govorico. Zvočna slika sledi vsebinski in estetski koncept projekta. Tako, da sta slika in zvok v simbiozi, sožitju in sestavljata enovit organizem – film NEVIDNI.

FILMSKA GLASBA (Adi Smolar, Rok Terkaj – Trkaj):

Iskrenost in resničnost filma se spontano ujemata s priznanim slovenskim kant avtorjem Adijem Smolarjem, ki je poskrbel, da se filmski trenutki emotivno prepletajo z njegovim unikatnim inštrumentalnim izražanjem.

Rok Terkaj – Trkaj, najbolj priznani slovenski raper, odkrito spregovori o problematiki v glasbenem video spotu Nevidni. Osebi s posebnimi potrebami prepusti glavno prizorišče, kjer se združijo rap, dokumentarna resničnost in hip-hop.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
10:50
Utrinek: Zgodbe priseljencev: Tjaša Ferme
Informativni (ponovitev)
Serija kratkih izobraževalnih oddaj.

Serija oddaj Zgodbe priseljencev, ki jo v Izobraževalnem programu, od decembra do aprila 2017, predvajamo v okviru kratkega formata oddaj U3nek, govori o zgodbah ljudi, ki prihajajo iz drugih svetov in postajajo del našega vsakdanjega življenja. V seriji oddaj želimo predstaviti dobre prakse integracije beguncev v različnih evropskih državah, od Slovenije, do Finske, Švedske, Hrvaške in Italije, kjer z različnimi projekti vključevanja v družbo nastajajo uspešne zgodbe ljudi , ki so bili prisiljeni zapustiti svoje domove in najti svojo prihodnost na drugem kontinentu, v Evropi. Oddaje so nastale v sodelovanju z Evropsko komisijo in Uradom RS za komuniciranje.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2016
11:00
Halo TV
Informativni (ponovitev)
Svetovalna kontaktna oddaja, ki išče odgovore na vprašanja gledalcev.

Strokovnjaki z različnih področij, ki se tako ali drugače dotikajo vsakdanjega življenja povprečnega človeka, odgovarjajo na konkretna vprašanja in dileme gledalcev po telefonu, preko elektronske pošte in pisem. Oddaja je zastavljena izrazito interaktivno, gledalci jo sooblikujejo, vprašanja gledalcev so v prvem planu, oddaja je pravzaprav servis gledalcem, saj jim gostujoči strokovnjak ponuja različne nasvete s področja prava, zdravstva, psihologije, medosebnih odnosov, ... Oddaja se z izbiro tematik odziva tudi na dnevne aktualne dogodke.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
12:05
Dobro jutro
Zabava (ponovitev)
Izčrpne in kakovostne servisne informacije, koristni nasveti za vsakdanje življenje in raznovrstne razvedrilne vsebine za lepši začetek dneva.

Ponedeljki bodo rezervirani za promocijo zdravega življenjskega sloga in za zdravstvene nasvete s kredibilnimi strokovnjaki, razpravljali bodo tudi o partnerskih in družinskih odnosih. Bodoči mladoporočenci že lahko razmišljajo o prijavi v akcijo TV-poroka, v kateri bodo tudi to sezono pred televizijskimi kamerami poročili par po izboru gledalcev. Ob torkih bo poudarek na informativnih vsebinah, s strokovnjaki, gledalci in komentatorji bodo razpravljali o aktualnih družbenih temah. Mojca Mavec bo v sredinem jezikovnem kotičku skrbela za pravilno rabo slovenščine. Sredi tedna pa bodo gledalci deležni tudi najbolj preprostih receptov in predlogov za okusna kosila in prigrizke. Četrtek bo dan za najbolj zabavno nagradno igro in nasvete iz domače lekarne, teden pa bodo zaključili z nasveti za sodobne gospodinje in s predstavitvijo lokalnih posebnosti iz različnih slovenskih krajev. Za vse, ki oddaje med tednom ne utegnejo spremljati pa bo ob sobotah, med 7.00 in 9.00 na 2. programu Televizije Slovenija, na sporedu Najboljše jutro – kolaž najbolj zanimivih rubrik preteklega tedna.

Koprski ustvarjalci oddaje Dobro jutro bodo še naprej ob torkih ustvarjali oddajo Dober dan, ob četrtkih pa Dobro jutro. Rdeča nit torkove oddaje bo tudi v novi sezoni kuhanje s poudarkom na sezonskih in lokalnih sestavinah. Po novem bodo kuharji pripravljali jedi z omejenim proračunom in tako gledalcem predstavili ideje, kaj skuhati, ne da bi pregloboko segli v denarnico. Spremljali bodo tudi aktualno dogajanje na Primorskem, predstavljali zanimivosti in izobraževali gledalce. Četrtki bodo zaznamovani z Vrtincem, rubriko, v kateri bodo gledalcem svetovali o uspešnem starševstvu z Markom Juhantom, o pravnih vprašanjih z notarko Mojco Tavčar Pasar ter o preprečevanju in zdravljenju poškodb s kirurgom Bogdanom Ambrožičem. V novi sezoni bodo oddajo pogosteje ustvarjali na terenu, saj ima Primorska veliko slikovitih krajev, ki jih želijo predstaviti in gledalcem odkriti kaj ponujajo. Gledalci pa bodo oddajo od septembra spremljali v večjem studiu z novo scensko podobo.

Mariborska ekipa oddaje Dobro jutro bo ob sredah in petkih poskrbela, da bodo svoj medijski prostor dobili tudi dogodki in zanimivi ljudje iz severovzhodne Slovenije. Z njimi se bodo družili tako v studiu kot na terenu in tako predstavili utrip življenja v tem delu Slovenije.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
14:25
Dober dan
Zabava (ponovitev)
Dobro jutro se podaljšuje v Dober dan.

V sodelovanju z RTV centrom Koper v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin, z gledalci razpravljamo o fenomenih sodobne družbe in pripravljamo atraktivno kuharsko tekmovanje za gledalce. Dober dan ima svetovalni predznak in je nadgradnja Dobrega jutra.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
15:25
Najprej stanovanje
Ponovitev
V času vsesplošne krize večkrat pozabljamo ali spregledamo, da so med nami ljudje, ki nimajo zagotovljenih niti osnovnih življenjskih pogojev.

Mnogi med njimi so že tako izključeni iz družbe, da tega problema ne zmorejo ali ne znajo reševati samostojno. Nekatere izmed njih in njihove težave bomo spoznali v dokumentarnem filmu »Najprej stanovanje« avtorja Braneta Bitenca. Videli bomo, kako si znotraj istoimenskega programa, ki ga izvaja »Društvo Kralji ulice« v sodelovanju z Javnim stanovanjskim skladom MOL, ljudje poizkušajo znova urejati svoja življenja. In streha nad glavo je začetek kakršnih koli mogočih sprememb. To je pri svojem karitativnem delu ugotovil tudi že naš neutrudni rojak Pedro Opeka na Madagaskarju.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
16:00
Kdo bi vedel
Kviz (ponovitev)
Edinstven in enostaven kviz bo ponudil mešanico komedije, znanja, napetega kviza in zabave.

V vsaki oddaji se dva kapetana borita za zmago, vsakemu pride na pomoč po ena znana osebnost iz sveta zabave, športa ali medijev in v napeti igri se začne iskanje odgovorov na 12 vprašanj. Ključ do zmage ni samo znanje, pomembno je ugibanje, sklepanje, duhovitost. Ne šteje zgolj cilj, pomembna je pot do njega.

Vsak par ima na voljo šest vprašanj in vsak pravilni odgovor je vreden nekaj denarja. Z zadnjim vprašanjem lahko ekipi svoj znesek podvojita, lahko pa tudi vse izgubita. Sistem igre je zasnovan tako, da zmagovalec ni znan do zadnje sekunde.

Zmagovalna ekipa na koncu oddaje razdeli pridobljeni denar med svoje občinstvo, česar nismo videli še v nobeni oddaji pri nas.

Oddaja je bila v lanskem letu razglašena za najboljši studijski 'gameshow' in ni dvoma, da ne bi navdušila tudi Slovencev.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
17:10
Čarokuhinja pri atu: Dolina Soče
Kulinarika (ponovitev)
Poglejte si Gojmirja Lešnjaka Gojca v vlogi kuharskega ata.

Dolina Soče obsega višinski del Severne Primorske regije. Administrativno vključuje občine Bovec, Kanal ob Soči, Kobarid in Tolmin. Na zahodu meji na Italijo, na jugu na Trnovski gozd, Banjšice in Brda. Na severu se po osrednjem grebenu Julijskih Alp stika z Gorenjsko, na vzhodu pa se nadaljuje v Idrijsko-Cerkljansko hribovje. Območje se nahaja na stičišču štirih geografskih enot: alpskega, predalpskega, dinarskega in submediteranskega sveta; ter na stičišču dveh evropskih makro regij: alpske in jadranske. V zaključeno celoto to območje povezuje reka Soča, ki predstavlja simbol regije. Razgibana zgodovina in bogata kulturna dediščina – kmečki punti, prve čitalnice, tradicionalne obrti, povsod prisotne ostaline iz soške fronte v prvi svetovni vojni, upor proti fašizmu in boj za slovenski jezik pod italijansko okupacijo, rapalska meja, po drugi svetovni vojni pa izkušnja življenja ob »železni zavesi« med zahodno in vzhodno Evropo – so močno zaznamovali ljudi in prostor. Vplivali so na skupno lokalno zavest, narečne posebnosti, tradicijo, kulturo, običaje in kulinarične značilnosti. Ko zadiši iz bovške kuhinje, se zmorejo le redki upreti znamenitim kulinaričnim posebnostim, kot so čompe an skuta, frika, slastni buški ali trentarski krafi ter že stoletja cenjen bovški sir.

Ata je popolnoma pomirjen, ker se je babica končno vrnila. In danes gre on sam na tržnico, ker se boji babico spet spustiti tja - kdo ve, kdaj bi se tokrat vrnila. Vnukinja pa uživa v ponovnem skupnem kuhanju z babico in atom.

V zabavni kuharski seriji Čarokuhinja spremljate Gojmirja Lešnjaka Gojca v vlogi ata, ki v svoji kuhinji pripravlja jedi po starih receptih. Družbo mu dela nečakinja, ki pa si za pripravo jedi ne vzame toliko časa in si kot mlada sodobna ženska raje kupi že pripravljene in zamrznjene jedi. 15-minutno humoristično in izobraževalno serijo popestrijo tudi obiski znanih gostov, ki ata in njegovo nečakinjo obiščejo v kuhinji in pripravljene jedi tudi poskusijo.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
17:25
Taksi, kviz z Jožetom
Kviz (ponovitev)
Med zabavno vožnjo s taksistom Jožetom Robežnikom bodo potniki odgovarjali na zanimiva vprašanja in s tem zaslužili denar.

V oddaji Taksi, kviz z Jožetom nič hudega sluteči potniki prisedejo v taksi, ki naj bi jih odpeljal na želeni cilj. Takrat pa spoznajo, da so se znašli v prav posebni vrsti taksija – televizijskem studiu na kolesih, kjer lahko zaslužijo! Med vožnjo do želenega cilja jim namreč taksist – voditelj zastavlja vprašanja in če je večina njihovih odgovorov pravilnih, taksist na koncu poti plača njim. Če pa na tri vprašanja odgovorijo napačno, je njihove poti konec. Ne glede na to, da še niso prispeli na cilj …

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
18:00
Halo TV
Informativni
Svetovalna kontaktna oddaja, ki išče odgovore na vprašanja gledalcev.

Strokovnjaki z različnih področij, ki se tako ali drugače dotikajo vsakdanjega življenja povprečnega človeka, odgovarjajo na konkretna vprašanja in dileme gledalcev po telefonu, preko elektronske pošte in pisem. Oddaja je zastavljena izrazito interaktivno, gledalci jo sooblikujejo, vprašanja gledalcev so v prvem planu, oddaja je pravzaprav servis gledalcem, saj jim gostujoči strokovnjak ponuja različne nasvete s področja prava, zdravstva, psihologije, medosebnih odnosov, ... Oddaja se z izbiro tematik odziva tudi na dnevne aktualne dogodke.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
18:55
Timi gre: Poštar
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Timmy Time
Ocena IMDb: 7,2/10

Timi je navihana mala ovčka. Pravkar je dopolnil tri (ovčja) leta in zdaj gre v vrtec.

Biti v vrtcu za Timija sploh ni preprosto: v skupini se bo moral veliko naučiti. Predvsem to, da je treba stvari deliti in paziti na čustva drugih. Ni dovolj, da nadarjeni mali nogometaš odlično brca žogo – naučiti se jo mora tudi dobro podati. Vsak nov dan je s pomočjo prijaznih vzgojiteljev nova zabavna učna ura.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 2009
19:05
Liki: Hrupna račka
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Shapes

Jazbec predstavlja zgodbice o živalih, ki jih ilustrirajo geometrijski liki.

Hrupna račka, kitajska.

Nauk: »Vse je bolje, če smo obzirni do drugih.«

Dva hrupna račka sta venomer samo kvakala. Ni jima bilo mar, da sta v soseski kalila mir, samo za zabavo jima je šlo. Ko pa sta zašla v težave in jima je bilo treba pomagati, sta spoznala, kako pomembna je obzirnost.

Jezik: Slovenščina
19:10
Krtji sestrici: Krtji sestrici in oblaki - Krtji sestrici in izginuli potok
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Mole Sisters
Ocena IMDb: 6/10

Risanka Krtji sestrici je narejena po knjižni predlogi kanadske avtorice Roslyn Schwartz.

Serija prikazuje zanimive dogodivščine sestric krtic, ki raziskujeta svojo okolico. Samostojni in radovedni sestrici, polni energije, napolnita z optimizmom in radostjo še tako vsakdanje početje, pa naj bo to kotaljenje po hribu, zibanje na vejah ali čofotanje po blatnih lužah.

Ta očarljiva animirana serija buri domišljijo in uči predšolske otroke, naj spoštujejo in cenijo naravo, ki jih obdaja.

Država: Kanada
Jezik: Slovenščina
Leto: 2003
19:20
Frančkov Fonzek: Frančkov Fonzek in Harijev oče vojak
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Albert Åberg
Ocena IMDb: 6,1/10

Frančkov Fonzek je navihan fantič, star ravno prav, da je vstopil v nov svet, ki se mu reče šola.

Fonzek in Hari se igrata vojno. Harijev oče, ki je doživel pravo vojno, jima razloži, da je vojna strašna in pogubna. Nato jima pove zgodbo o mravlji, ki je potrpežljivo gradila svoj dom, medtem ko se je vse okoli nje razblinilo. Zgodba o upanju otroke spodbudi, da skupaj popravijo nogometna vrata.

Zgodbe o Fonzku si je zamislila švedska avtorica Gunilla Bergström, njene slikanice pa so bile prevedene v 29 jezikov.

Država: Nemčija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2012
19:35
Pepi vse ve o cirkusu
Kulturni (ponovitev)
Poučno-zabavna oddaja.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
20:00
Lahka živila – ponarejevalci okusov
Izvirnik: Produits Alleges, Les Faussaires Du Gout

Tako imenovana lahka živila so se pojavila v šestdesetih letih prejšnjega stoletja.

Živilska industrija jih je predstavila kot čudežno zdravilo sodobnega časa. Lahka živila vsebujejo manj sladkorja, maščob in soli, ohranila pa naj bi enak okus in tkivo kot bolj kalorična hrana. Toda nekateri izmed teh izdelkov so nevarnejši od naravnega sladkorja, maščob in soli. Dokumentarna oddaja je raziskava lahke hrane in strategij živilske industrije.

Jezik: Francoščina
20:50
Prava ideja: Kovinostrugarstvo Slatnar
Dokumentarni
Oddaja o podjetništvu.

Peter Slatnar, ki je obrt kovinostrugarstva prevzel od očeta, je danes vodilni inovator opreme v smučarskih skokih. Njegovo opremo v svetovnem pokalu uporablja kar 90 odstotkov tekmovalcev. Poleg slovenskih orlov na njegovih smučeh skače tudi Japonka Sara Takanashi, s čimer se mu je odprla pot tudi na japonski trg v segmentu rekreativnih smučarjev, za katere je osnoval smuči za alpsko smučanje. 10 zaposlenih je v letu 2016 promet skoraj potrojilo, poti pa se jim še kar odpirajo.

Oddaja je pokazala že skoraj 250 primerov dobrih praks, kako uspeti na različnih področjih. Dobra ideja postane prava šele z uspehom na trgu, zato urednica in voditeljica Edita Malnar Cetinski v oddaji gosti lastnike podjetij, ki so z lastno idejo, znanjem, inovativnostjo in predvsem veliko mero vztrajnosti in trdega dela uspeli uresničiti svoje sanje. Zagonska podjetja hitro rastejo, tako bo del oddaje med drugim namenjen tudi mladim podjetjem. Predvsem bodo skušali poiskati odgovore na vprašanja, od kod ideje, kako jih uresničujejo, kako prodirajo na tuje trge in kako jim pri tem lahko pomagajo izkušeni gostje, ki so na globalnem trgu že uspeli.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
21:25
Nocoj v Palladiumu
Glasbeni (ponovitev)
Izvirnik: Tonight At The London Palladium

V drugem delu bo Bradley Walsh gostil plesno skupino Diversity, pevca Ronana Keatinga in zasedbo iz muzikala Kinky Boots.

Prišla bo tudi Cindi Lauper, pa Troup Diabolo in orkester The Royal British Legion Band & Corps Romford. Skrivna gostja bo Carol Vorderman.

Jezik: Angleščina
22:15
Modris
Drama (ponovitev)
Režija: Juris Kursietis
Igrajo: Kristers Piksa, Rezija Kalnina
Ocena IMDb: 6,8/10

O sedemnajstletnem Modrisu, ki pričakuje osemnajsti rojstni dan. Gre za fanta, ki hodi v šolo, ima punco in par dobrih prijateljev.

Je tudi malce odvisen od kockanja in sploh iger na srečo, zato imata z mamo težaven odnos. Najbrž tudi zato, ker v družini ni očeta in mati ne zamudi priložnosti, da ne bi sinu poočitala, da ima očeta v zaporu in da je podedoval očetove slabe gene. Odnos med materjo in sinom se še bolj zaostri, ko fant sredi zime mami ukrade grelec in ga unovči na igralnih avtomatih. Mama ne zdrži več in prijavi sina policiji. Modrisa obsodijo na dve leti pogojnega zapora za mladostnike. To je tudi trenutek, ko ga latvijski zakonodajni sistem vzame v roke in tako se fantu ponudi nova okoliščina; sedaj bo lahko spoznal svojega očeta, ki ga še nikoli ni srečal.

Film je prejel vse glavne latvijske nagrade!

Država: Nemčija
Leto: 2014
23:50
Glasbeni spoti
Glasbeni
Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina