TV sporedi

TV spored - Slovenija 2

Oglejte si TV spored na enem mestu...

SLO 2
TV spored za Slovenija 2

spored za datum: 22.08.2015
00:05
20 let Veselih Štajerk
V duetih so nastopile z Mladimi Dolenjci, Navihankami, ansamblom Vera & Originali, Modrijani ter Oplotničani s Tinetom. Zapele so tudi z Markom Pezdircem, otroškim zborom Osnovne šole Vojnik. Slavljenkam je uspelo medse povabiti tudi legendarni tercet sester Potočnik, družbo na odru so jim med drugim delali tudi ansambel Igor in Zlati zvoki, Irena Vrčkovnik, za lepo besedo pa je poskrbel Andrej Hofer.
01:25
Točka
02:10
Košarka (M): Slovenija - Ukrajina, prijateljska tekma
04:05
Zabavni kanal
Na sporedu je vsak delovnik na TVS 2 od predvidoma 9.00 in traja različno dolgo. Prav tako pa si ga na TVS 2 lahko ogledate vsako noč po koncu rednega televizijskega programa.
Ob spremljanju Zabavnega infokanala lahko preberete najbolj sveže novice iz sveta znanih - tako slovenskih kot tujih zvezd. Če ste ljubitelji najbolj nenavadnih in nemogočih zgodb, si lahko preberete tudi te. Čaka vas tudi horoskop, ki ga lahko spremljate prav vsak dan. Izveste tudi, katere družabne prireditve, koncerti, razstave in podobni dogodki se bodo zvrstili v prihodnjih dneh.
06:50
Avsenikovih 60 v Medvodah
Slišali smo lahko najlepše viže bratov Vilka in Slavka Avsenika v izvedbi Alfija Nipiča, Klemna Koširja, Modrijanov, Grege Avsenika in Ansambla Saše Avsenika ter Čukov. K poslušanju koncerta pa nas je povabil Slavko Avsenik.
08:10
Začnimo znova: Nepredvideno
Toni se zatakne v nočni mori. Sanja svoje bližnje, ki so izvedeli za njegove skrivalnice in ga nameravajo zato zapustiti. Nočna mora se ponavlja znova in znova dokler Toni v sanjah ne sreča prevarantskega prodajalca sesalcev, ki mu pove, da sta pravzaprav obtičala v nekakšni zoni somraka za kronične lažnivce. Toni spozna, da se lahko reši le, če pove...
08:40
Začnimo znova: Dan Anžetovih pravic
Anže v šoli nerazumljivo popusti. Poleg tega se začne tudi v krogu svoje domače družine čudno vesti. Njegov »image« je kar naenkrat spremenjen. Postane pravi punker. Očka Toni je seveda ponosen na sina, ki stopa po njegovih stopinjah, s čimer pa se seveda ne strinja mami Betka. Ko se na domačih vratih prikaže še socialna delavka, ki bi želela preveriti razmere, v katerih živi Anže, jo po spletu naključij pričaka nekaj hudo nerodnih situacij. Najbolj v zadregi je seveda Betka, ki vzame stvari v svoje roke. Toniju naroči, naj uredi svojega sina. Toni se mora ves nesrečen lotiti »urejanja« Anžeta, kar pa mu ne gre od rok, saj mu tak kot je, pravzaprav še kako ustreza. Kako nasititi volka, da bo koza ostala cela, mu seveda svetuje prijatelj Johnny!
09:10
Začnimo znova: Državljanstvo gre po vodi
Nepričakovano se pojavi Štef in pove, da bo Svetlano odpeljal na Sicilijo k šefu mafije. Tam bo postala njegova žena. Svetlani to ni všeč, še manj Johnnyju. Načrt pa seveda zelo ustreza Toniju, ki bi se tako rešil vsaj ene nadloge, ki mu visi za vratom. A načrte prekrižata Svetlana in Johnny, ki se odločita na hitro poročiti. Tako bi Svetlana dobila slovensko državljanstvo in poroka z mafijskim šefom ne bi bila več mogoča. A poroka kar čez noč ni enostavna stvar. A hitro se ponudi rešitev. Kapitan Eugenio pove, da kot kapitan lahko poroča na krovu ladje. Ker njegove ladje zaradi uveljavitve hrvaške ERC in s tem oteženega vstopa v slovenske teritorialne vode še ni v izolskem privezu, se odločijo za poroko na ladjici, ki pluje po Ljubljanici. Po poroki pa ugotovijo, da le-ta ni pravno veljavna, saj kapitan lahko poroča le, ko se ladja nahaja v mednarodnih vodah ...
09:40
Začnimo znova: S trebušnim plesom za kruhom
Blažka ima težave z izpitom, ker je za grde, zavistne profesorice mnogo prečedna in preseksi. Zato si izmisli genialen projekt: pustila bo neperspektiven študij in začela bo mastno služiti s trebušnim plesom - v veliko "veselje" staršev, kajpada. Vse skupaj pa naj bi v svojo grozo denarno podprl Toni pod budnim vodstvom Štefa Železne roke, ki je edini navdušen nad Blažkinim projektom. In ker je Toni njegov večni dolžnik, spet popusti ...
10:10
Začnimo znova: Epidemija rdečkarjev
Anže prinese domov novico, da v šoli razsajajo rdečke, ki so zelo nevarne za nosečnice. Ker Betka rdečk še ni prebolela in ni bila cepljena proti njim, zahteva takojšnje strokovno razkuževanje. Toni nima denarja, da bi plačal strokovni poseg, zato se z Johnnyjem lotita razkuževanja stanovanja s pristnim domačih sadjevcem. Betkina zaskrbljenost pa z razkuževanjem ne mine. Blažki in Anžetu prepove, da bi se prikazala iz svoje sobe. Ker Tonija ponoči nekaj srbi, napodi tudi njega iz zakonske postelje in ga pošlje spat k mami. Ker je prepričana, da je okužena tudi mama Marjeta, za pomoč v kuhinji zaprosi Svetlano, ki pa seveda ni najboljša kuharica. Evgena, ki pride na obisk, obupana Betka prosi, naj jo začasno odpelje s sabo v hotel. Glede na to, da ima Evgen »hotel« v kleti, roti Tonija, naj vsaj za kak teden zares plača Holiday Inn njemu in Betki … Živala in Štef prideta po obrok. Ko jima Toni odpre z masko proti okužbi, zavede Štefa, da je zbolel za ptičjo gripo … Štef in Živala začasno pozabita na dolg in panično zbežita. Glede Betkine bolezni pa se na koncu izkaže, da je delala epidemijo iz komarja …
10:55
Atletika (M): Maraton, Svetovno prvenstvo
12:30
Atletika: Svetovno prvenstvo
15:00
Formula 1: Velika nagrada Belgije, kvalifikacije
16:10
Kajak kanu na mirnih vodah, Svetovno prvenstvo
17:15
Od kamna do kristala
Brušenje grobega kamna do popolnosti do kristala je delo, ki zahteva polno mero znanja, smisla za lepoto, strasti in užitka. Za Roka Petroviča je bilo smučanje poezija, umetnost in ustvarjalnost, vožnja med vratci pa neke vrste balet. Prišel, videl in zmagal je na belih poljanah. Njegova tridesetsekundna »meditacija« na vsakokratnem startu se je vtisnila v spomin tisočim oboževalcev. Rok ni bil običajen posameznik, bil je tudi mnogo več kot vrhunski smučar, ki je slovel po svoji inovativnosti, tako v tehniki smučanja kot pri uporabi materialov. Joga in meditacija sta bili pomemben del njegovega življenja. S svojimi načini sproščanja, z maksimalno koncentracijo ter vztrajnostjo in garanjem na vseh področjih delovanja je dosegel svoj zmagoviti pohod na vrh v sezoni 1985/1986 in takoj nato našel nov izziv — v svetu znanosti. Pri svojem raziskovalnem delu je združeval izkušnje smučarja, razodetja joge in spoznanja časa.
18:10
Lou
Dekle na robu pubertete se je zdavnaj seznanilo z ničnostjo življenja in privzelo pragmatično, samostojno in sovražno držo do sveta. V hišo nenadoma pride stanovat njen dedek Doyle, ki trpi za Alzheimerjevevo boleznijo. Loujina mati ga sprejme pod streho zaradi denarnih koristi. Za Doyla ji ni mar, zato skrb za ostarelega bolnika naloži hčerki. Lou in Doyle dneve preživljata skupaj. Nekega dne Doyle vnukinjo zamenja za svojo pokojno ženo. Dekle se sprijazni z vlogo, saj lahko Doylovo pripadnost sedaj izkoristi za to, da se maščuje materi in dobi moč nad odločanjem v hiši. Doylova zmota privede tako daleč, da zaprosi vnukinjo za roko in Lou pristane. Dekle se prvič v življenju počuti ljubljeno. Mama izve za zaroko in hčerki prepove druženje z Doylom, ki ga pošlje stran. A Lou mu sledi in skuša z dedkom pobegniti. Deklico vendarle spreleti, da ni usposobljena za pravo oskrbo, ki jo izgubljeni dedek potrebuje, in ga spusti iz rok. Z materjo, ki po razhodu s fantom doživi zlom, se po čustveni konfrontaciji pobotata.
19:30
Sam Sebastian: Šesti čut
Poleg tega v Salonu uporabnih umetnosti v Mariboru gosti dramskega in filmskega igralca Gorazda Žilavca, ki je izzvan k igri na srečo, v kateri mora zastaviti svoj denar. Ali ga bo dobil nazaj?
20:00
Košarka (M): Slovenija - Finska, prijateljska tekma
21:50
Zvezdana
22:30
Poletna noč: Pot do zvezd z Juretom Robežnikom
Robežniku se bo ob spremljavi Simfoničnega orkestra in Big Banda RTV Slovenija pod taktirko Grebla, Lojzeta Kranjčana in Mojmirja Sepeta poklonila vrsta slovenskih glasbenikov, kot so Elda Viler, Eva Boto, Manca Izmajlova, Alenka Godec, Neisha in Janez Bončina.
Orkestralni del glasbe bo večinoma izveden iz Robežnikovih izvirnih partitur, nekaj bo tudi novih priredb, pri katerih je “Robežnik želel angažirati nekaj današnjih vidnejših interpretov zabavne glasbe”, je pojasnil Greblo.
Gostitelja prireditve, na kateri bodo odmevale Robežnikove skladbe, kot so Orion, Na vrhu nebotičnika, Pegasto dekle, Maja z biseri, Lastovka in Vrtiljak, bosta Miša Molk in Janez Čuček.
V svoji karieri je Robežnik napisal preko 150 glasbenih del, med njimi številne uspešnice. Za svoje pesmi je prejel tudi več nagrad.