TV sporedi

TV spored - Slovenija 2

Oglejte si TV spored na enem mestu...

SLO 2
TV spored za Slovenija 2

spored za datum: 23.07.2016
06:10
Točka
Točka ni samo tedenska video-glasbena lestvica urbanega slovenskega mainstream-a, ki sega od rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike tja do metala, alternative in popa. Točka je tudi portal za spote gledalcev.
V vsaki Točki lahko vsak pokaže tudi svojo točko, samo da je glasbena, avtorska, korektno odigrana ali odpeta in posneta s solidnim fotoaparatom, družinsko kamero ali kar na boljši telefon. Tvoja točka je lahko tudi videoart, komedija, animacija ali igralsko – režiserski preblisk. Oddaja Točka je na sporedu vsak dan od ponedeljka do petka zvečer na TV SLO 2.
07:00
Najboljše jutro
Boljše od Dobrega jutra je - Najboljše jutro!
Mozaični izbor najboljših svetovalnih, zabavnih in informativnih vsebin iz oddaje Dobro jutro.
Vsak teden premišljeno izberemo najbolj atraktivne in odmevne rubrike iz dnevne oddaje Dobro jutro in jih povežemo v 120-minutni tedenski izbor.
Sobotno jutro je Najboljše jutro!
09:15
Bela sužnja
Victoria ima izdelan načrt, kako bosta z Remedios pobegnili v Ameriko. Zaupa ga tudi sestri Alicii. Kmalu zatem preiščejo njuno sobo in najdejo zemljevid. Medtem v Santa Marti Miguel slovi kot priden in zanesljiv delavec. Še posebej se izkaže pri delu s konji. Njegova želja je zbrati dovolj denarja in si kupiti svobodo. Ne ve, da je don Nicolás njegov oče in da mu bo težko dovolil oditi. Toda Miguel hrepeni po svobodi.
10:00
Bela sužnja
Don Nicolás se odloči, da si bo našel ženo iz španske plemiške družine. Vlogo ženitnega posrednika prevzame oče Bocanegra. Balo za bodočo nevesto šiva prav Victoria. Domisli se genialnega načrta za pobeg. Pri njegovi uresničitvi ji bo pomagala zvesta prijateljica Remedios. Obe skupaj si želita odpotovati v Ameriko: Victoria kot španska markiza in Remedios kot njena služabnica.

11:05
Na lepše
V zadnji poletni oddaji smo se odpravili na kolesarjenje po Jakobovi kolesarski poti, ki je s svojo zgodbo, pomenom in nastankom dosti več kot samo koledarska pot. Vsako leto v času okoli 25.7., ko goduje Jakov, se skupina kolesarjev odpravi na 850 km dolgo pot in prekolesari slovenijo na relaciji Dobrovnik Trst in Višarji Slovenka vas. Kako je pot nastala in kakšno zgodbo nosi s seboj, pa v zadnji oddaji, preden odidete na zaslužene počitnice.

11:45
10 domačih
10 domačih je lestvica desetih narodno-zabavnih videospotov. 30-minutna oddaja nastaja v okviru uredništva oddaje Slovenski pozdrav, predstavlja pa aktualno video-produkcijo na področju slovenske narodno-zabavne glasbe.
12:30
Dragonja - skrivnostna reka
Dragonja velja v očeh mnogih Slovencev za eksotično reko. Ni opevana tako kot Soča, preveč skrivnostna je, da bi dovoljevala himnična občutja, preveč prozaična s svojim dramatičnim presihanjem, da bi govorili o njej v presežnikih, navsezadnje je to zmajska reka, zato se o njej govori s strahospoštovanjem. Poleg naravovarstvenih vrednot nas Dragonja preseneča z bogastvom kamnin, z vodnimi pojavi ter raznovrstnim rastlinstvom in živalstvom. Dokumentarec je zastavljen kot celostni pogled na historični, biološki in socialni prostor te zanimive reke v preteklosti in v današnjem času.
13:25
Magazin FIFA - Pot v Rusijo
*****
14:00
Kolesarstvo - dirka po Franciji
Na 103. kolesarski dirki po Franciji je na sporedu 21 etap v skupni dolžini 3535 kilometrov. Poznavalci pričakujejo troboj med lanskim zmagovalcem Froomom, Contadorjem in Quintano, seveda pa se na tako dolgi preizkušnji zgodi veliko nepredvidljivega in se v boj za najvišja mesta lahko vmeša še kdo iz druge vrste. Navijali bomo za štiri slovenske kolesarje (Jana Polanca, Luko Pibernika, Boruta Božiča in Kristijana Korena) ter upali na morebitno prvo slovensko etapno zmago na največji dirki na svetu. Za vas jo bo spremljal Tomaž Kovšca.
17:15
Pot v Rio
Z oddajo Pot v Rio odštevamo do olimpijskih iger v Riu - kaj zanimivega se dogaja, kako so pripravljeni organizatorji, kaj počnejo športniki. Vabljeni k ogledu!
17:55
Slovensko olimpijsko stoletje
Prva oddaja Slovensko olimpijsko stoletje nas seznanja z začetki sodobnega olimpizma in sega vse do leta 1936. Tedaj je na igrah v Stockholmu sabljač Rudolf Cvetko kot prvi slovenski športnik osvojil olimpijsko medaljo. V naslednjem obdobju, ki ga bomo prav tako spoznali v tej oddaji, so prednjačili slovenski telovadci z Leonom Štukljem na čelu.
18:45
Pozabljeni Slovenci
Ivan Regen je bil znanstvenik, ki je preučeval zvočno komunikacijo žuželk. Bil je biolog in pionir sodobne bioakustike.
Danes širšemu občinstvu malo znani Ivan Regen (1868–1947), biolog in pionir sodobne bioakustike, je bil cˇlovek, ki je preučeval murnove samicˇke, ki je znal govoriti z žuželkami in nacˇrtovati fonografske naprave. Rojen je bil v Lajšah pri Gorenji vasi leta 1868, študiral in doktoriral je na Dunaju, kjer je tudi večinoma živel in preucˇeval zvocˇno komunikacijo žuželk. Leta 1935 je bil izvoljen za cˇastnega cˇlana Prirodoslovnega društva Slovenije, leta 1940 pa za dopisnega cˇlana Slovenske akademije znanosti in umetnosti.
Njegov največji projekt je bil tako imenovani geobiološki laboratorij, velik terarij oziroma insektarij,v katerem je preučeval fonotaksijo – usmerjeno premikanje žuželk proti viru zvoka.
Dokazal je,da žuželke slišijo s posebnim organom na prvem paru nog.
Z domovino je ostal v tesnem stiku in je bil tudi podporni član raznih društev in slovenskih kulturnih ustanov.
Dokumentarni portret o Ivanu Regnu odstira delo velikega slovenskega znanstvenika, o katerem ne vemo dovolj, hkrati pa osvetljuje pomen zvoka okoli nas tudi za tiste namene, na katere v našem vsakdanu niti ne pomislimo. Mnogokrat smo potopljeni v zvok, ki ga ne poslušamo, ker se ga ne zavedamo in ga zato tudi ne slišimo. Posamični zvoki so celo neslišni, če ne postanemo bolj občutljivi za svoje zvočno okolje, saj so tako tihi, da jih moramo ojačiti, da se jih zavedamo oziroma slišimo. Kot vidimo in slišimo v filmu, pa so ti zvoki lahko konstitutivni element glasbene umetnosti.
Delo, ki ga je Ivan Regen začel ob koncu 19. tega stoletja, je našlo svoje mesto tudi v umetnosti – v bioakustični glasbi. Prav zato se film poetično konča z besedami: “Če ne bi bilo Ivana Regna, človeka, ki je govoril z žuželkami, in znanstvenikov moderne dobe, tudi bioakustične glasbe verjetno ne bi bilo. Hvala znanosti, da je nahranila umetnost!”
...
19:10
Infodrom, poletje 2016
Infodrom je z vami tudi poleti! Vse mogoče zanimivosti so se znašle v pretekli sezoni Infodroma: zakaj nam izpadajo lasje, zakaj se potimo, kako se naredi čokolada iz črvov in kako (varno) ostanemo povezani prek Snapchata.
19:25
V svojem ritmu

HIP HOP

Raperja Martin Fijavž MAR-TIN in Jon Vogrič-VOGI sta vsak po svoje prepričana, da so sanje dosegljive, le živeti jih je treba. Kako pa uresničujeta svoje sanje, povezane z glasbo, si lahko ogledate v peti oddaji V svojem ritmu. Kdo bo boljši, bo ocenil in presodil raper Zlatko!
20:00
2Cellos v puljski Areni
Popularna čelista 2 Cellos, Slovenec Luka Šulič in Hrvat Stjepan Hauser, navdušujeta občinstvo po celem svetu. Tokrat boste lahko uživali v posnetku koncerta, ki sta ga imela v puljski Areni, Stjepanovem rojstnem kraju.
Navdušila sta z izvedbami njunih avtorskih skladb,s hiti iz njunega albuma IN2ITION in njunih najbolj popularnih, tudi na You tube velike uspešnice priredb AC/DC, U2, Red Hot Chili Peppers, Nirvana, Sting s in priredbe klasičnega repertoarja, ki še posebej pričajo o njuni virtuoznosti igranja na čelo.

21:25
Zvezdana
Zvezdanina gostja Sasha Cobra prihaja iz Združenih držav Amerike. Sasha je spolna terapevtka, ki potuje po svetu in z moškimi in ženskami deli svoje znanje o zdravilni moči spolne energije. Sasha Cobra trdi, da se je sodobni moški polenil, zato ni nikogar, ki bi v žensko posadil kvalitetne ideje. V sobotni noči bo Sasha naša prepričanja o spolnosti postavila na glavo. Trdi, da so ženske moškim vzele glas, zato moški ne morejo spregovoriti o svojih bolečinah. Zvezdanina gostja bo marsikoga šokirala s svojo izjavo, da ženske bolj hrepenijo po spolnosti kot moški. Pridružite se Zvezdani pri nekoliko drugačni uri spolne vzgoje.


22:10
Koncert
Koncert zanimive mešanice uveljavljene vokalistke Anike Horvat ter raperja po duši Klemna Klemna. Če smo Anike Horvat ob Big bandu že vajeni pa je tokratna kombinacija nekaj novega, posebnega. Na koncertu smo slušali nove različice evergreenov kot tudi Klemnove uspešnice. Ni pa manjkalo tudi zanimivih duetov.

Dirigent: Lojze Krajnčan
Gosta: DJ Simon Stojko Falk, Ballau
23:30
Kolesarstvo - dirka po Franciji
Na 103. kolesarski dirki po Franciji je na sporedu 21 etap v skupni dolžini 3535 kilometrov. Poznavalci pričakujejo troboj med lanskim zmagovalcem Froomom, Contadorjem in Quintano, seveda pa se na tako dolgi preizkušnji zgodi veliko nepredvidljivega in se v boj za najvišja mesta lahko vmeša še kdo iz druge vrste. Navijali bomo za štiri slovenske kolesarje (Jana Polanca, Luko Pibernika, Boruta Božiča in Kristijana Korena) ter upali na morebitno prvo slovensko etapno zmago na največji dirki na svetu. Za vas jo bo spremljal Tomaž Kovšca.