TV sporedi

TV spored - Slovenija 2

Oglejte si TV spored na enem mestu...

SLO 2
TV spored za Slovenija 2

spored za datum: 23.08.2015
00:10
Točno popoldne
Točno popoldne, ki se bo začelo vsako nedeljo točno ob 17.20 na TVS 1, ustvarja ekipa znanih slovenskih komikov in igralcev, s Tadejem Tošem na čelu. Oddaja ima zelo zanimivo in neobičajno ozadje. Dogajanje je postavljeno v razkošno hišo ob robu večjega mesta, kjer ambiciozen in zgovoren sin bogatega kamnoseka, ki ga igra Tadej Toš, vsako nedeljo pred publiko pripravlja pogovorni šov. Samozavestnega sinčka bolj kot kamen in spomeniki v življenju zanimata slava in svet zabave. Z očetovim finančnim doprinosom ustvarja oddajo, v kateri gosti znane in popularne ljudi. Za vratom mu ves čas visi družina na čelu z moralno avtoriteto družine babico - Deso Muck, očetom - Tilnom Artačem, dedkom - Juretom Mastnakom in gospodinjsko pomočnico - Nino Strah. Za prijetno vzdušje skrbi vrhunska glasbena zasedba, poimenovana po šefu banda: Konec dober, vsi dobri.
01:05
Košarka (M): Slovenija - Finska, prijateljska tekma
02:55
Atletika (M): Maraton, Svetovno prvenstvo
04:30
Kajak kanu na mirnih vodah, Svetovno prvenstvo
05:20
Zabavni kanal
Na sporedu je vsak delovnik na TVS 2 od predvidoma 9.00 in traja različno dolgo. Prav tako pa si ga na TVS 2 lahko ogledate vsako noč po koncu rednega televizijskega programa.
Ob spremljanju Zabavnega infokanala lahko preberete najbolj sveže novice iz sveta znanih - tako slovenskih kot tujih zvezd. Če ste ljubitelji najbolj nenavadnih in nemogočih zgodb, si lahko preberete tudi te. Čaka vas tudi horoskop, ki ga lahko spremljate prav vsak dan. Izveste tudi, katere družabne prireditve, koncerti, razstave in podobni dogodki se bodo zvrstili v prihodnjih dneh.
07:00
10 domačih
30-minutna oddaja nastaja v okviru uredništva oddaje Slovenski pozdrav, predstavlja pa aktualno video-produkcijo na področju slovenske narodno-zabavne glasbe.

Ansambli lahko svoj videospot pošljejo na e-naslov slovenskipozdrav@rtvslo.si pod pogoji in v formatu, ki so navedeni na spletnem naslovu www.slovenskipozdrav.si Gledalke in gledalci bodo lestvico 10 domačih oblikovali z glasovanjem preko spleta, kjer je mogoč en glas na dan s posameznega računalnika za posamezno skladbo. Razvedrilni program Televizije Slovenije tako spodbuja nastajanje in ustvarjanje kvalitetnih in kreativnih narodno-zabavnih videospotov in jim daje možnost predstavitve ter objave v programih nacionalne tv hiše.

Gledalke in gledalci bodo lestvico 10 domačih oblikovali z glasovanjem preko spleta, kjer je mogoč en glas na dan s posameznega računalnika za posamezno skladbo. Razvedrilni program Televizije Slovenije tako spodbuja nastajanje in ustvarjanje kvalitetnih in kreativnih narodno-zabavnih videospotov in jim daje možnost predstavitve ter objave v programih nacionalne tv hiše.
08:30
Vrtičkarji: Srečno novo leto
Novo leto lahko torej izbruhne kadarkoli, ne glede na koledar - le odločiti se je treba. Mogoče je nov začetek iskal celo Rajc, medtem ko je bil izgubljen v neznanem.
09:00
Vrtičkarji: Čaj
Ukrepi so nujno potrebni, če želijo vrtičkarji ohraniti svoje okolje čisto in zrak dišeč. Ob tej ključni zadregi pa se razpirajo še mnoga dramatična vprašanja: zakaj Francelj vidi dvojno, ali je depresija tudi moška bolezen in kako bo detektiv Tone rešil zapleten primer izginotja.
09:30
Vrtičkarji: Športnik
Kako tiktaka ura pokojnega grofa in zakaj Joggerju urologija ni tuj pojem? Pupa je vsa spremenjena – je to sploh še ona? In kaj je narobe s Pravnikom? Zdravko po svoji športni raziskavi ostane v dilemi: ali sploh obstaja dovolj zdrava športna panoga zanj?
10:00
Vrtičkarji: Očka zdaj iščemo
Živa dobi prve inštrukcije iz ribičije: ni ribiča brez gliste. Pri Pupi se vrstijo nenavadni kandidati. Ali obstajajo novodobni zeljni škodljivci? Pupa najde pravega in se odloči.
10:30
Vrtičkarji: Zelena mafija
Med vrtičkarske poštenjake se skuša »infiltrirati« zelena mafija. Popolnoma spremenjena Pupa vzbuja pri moških prav nenavadne reakcije. Profesor Zver z zadovoljstvom sreča svojega nekdanjega dijaka.
11:25
Odsev zmage
Športna pot Iztoka Čopa, slovenskega športnika z največ osvojenimi medaljami z olimpijskih iger, svetovnih prvenstev, je bila seveda v prvi vrsti predvsem zelo uspešna in dolga, hkrati pa skozi film spoznamo, da tudi strma, prežeta z vzponi in padci, odrekanjem, bolečino, veseljem, jezo. Blejsko jezero je bilo nekakšno zatočišče, center, središče vsega. Nešteto zavesljajev pa je odražalo kombinacijo garanja, volje do iskanja cilja, želje po uspehu. Vsak zavesljaj zase je nekako sporočal o pečatu, ki ga je Iztok Čop ustvarjal skozi desetletja. Za sabo je pustil razumevanje bolečine, spoznavanje tekmovalnosti, sledenje cilju. Najboljša regeneracija po veslanju je veslanje samo, je lahko nekakšno razumevanje njegove poti.
Tako kot je skozi čas rasla in se razvijala športna plat najuspešnejšega slovenskega športnika, se je ob njej kalila tudi njegova osebnost. Če so bile sprva najpomembnejše medalje, je počasi stopalo v ospredje marsikaj drugega. Še večjega, bolj plemenitega in trajnega. Zmaga je postajala odsev višjih poslanstev bivanja.
O veslaški in osebni poti Iztoka Čopa so pripovedovali njegovi sotekmovalci, nasprotniki, prijatelji, trenerji in predvsem tisti, ki so mu bili ves čas najbliže.
12:30
Atletika: Svetovno prvenstvo
13:50
Formula 1: Velika nagrada Belgije
15:45
Kajak kanu na mirnih vodah, Svetovno prvenstvo
17:40
Rok'n'Band
Koncert glasbene zasedbe Rok'n'Band ob 15. letnici delovanja in izidu prve plošče. Na odru v Sloveniji so se jim pridružili tudi originalni člani spremljevalne skupine Elvisa Presleya, danes poznani pod imenom TCB Band, v duetu z Rokom Ferengjo pa so zapeli še Stiški kvartet, Ivo Mojzer in Anika Horvat.
19:20
City folk - Ljudje evropskih mest: Rosario
1. Juan Carlos Gauna je inštruktor letenja. Ugleden pilot vsak dan leti nad Rosariom in je ponosen pilot prvega mestnega gasilskega letala.
Juan Carlos je družinski človek, poročen in ima dva otroka. Vodi tudi radijsko oddajo, v kateri govori o neznanih letečih predmetih, vilah, škratih in mitologiji. Pred nekaj leti je zaradi zgodbe, ki jo je slišal od očeta, začel resno raziskovati, da bi dokazal, da Hitler ni umrl ob koncu 2. svetovne vojne leta 1945 v Nemčiji, ampak vrsto let pozneje v Argentini, v vasi v provinci Cordoba.

2. Carolina Vardabasso je stara 37 let. Dela kot tajnica, po vrhu pa vodi zasebna srečanja, na katerih predstavlja in prodaja spolne igračke. Tega se je lotila pred nekaj leti v okviru zdravljenja in kot poskus, da bi se zabavala in nekako ponovno začela uživati življenje.
Carolina je v cunamiju v jugovzhodni Aziji izgubila moža in enoletnega sina. Pol leta je preživela v bolnišnici, prestala niz operacij in skoraj tri leta shajala le s pomočjo zdravil in sredstev proti bolečinam.
Čeprav se Carolina vsak dan spopada z osamljenostjo, s spomini in posttravmatskim stresom, si korak za korakom ponovno gradi življenje.

3. Ofelia Morales je pripadnica plemena Kom, enega od izvirnih ljudstev severne Argentine. V dvojezični osnovni šoli v svoji skupnosti poučuje komski jezik.
Ofelia je zelo navezana na kulturne in duhovne običaje, ki jih je s sabo prinesla iz svojega skromnega doma. Je neomajna in učinkovita aktivistka v boju za pravice avtohtonih prebivalcev.
Z globokim pogledom in tihim govorjenjem organizira svojo družino, poučuje svoj jezik, zastopa svojo skupnost pred državnimi oblastmi in najde čas celo za pisanje, snemanje in petje verskih pesmi.
19:50
Žrebanje Lota
Dva od njih dosegata vrtoglave vrednosti - Sedmica in Lotko. Igra, v kateri sami izberete svoje srečne številke. Žrebanja so dvakrat na teden, ob sredah in nedeljah.
20:00
Košarka (M): Slovenija - Italija, prijateljska tekma
21:50
Smrt na pogrebu
Sicer sta že vplačala avans za stanovanje, a glej ga zlomka, oče nenadoma umre in Daniel matere zdaj res ne bo prizadel še z novico o selitvi. Čaka na primeren trenutek – na dni po pogrebu očeta.
In dan pogreba se ne more začeti slabše – Daniel najprej ugotovi, da so na zadušnico v njihovo vilo pripeljali napačno truplo. Na vso srečo uspe izpeljati zamenjavo, še preden začnejo prihajati žalujoči, ki so res pisana druščina. Recimo Danielov brat Robert, samooklicani pisateljski zvezdnik, ki živi v New Yorku in ni pripravil slavospeva za pokojnega očeta. Poleg tega Robert mirno pove, da je bankrotiral, se pravi, da Daniel ne more računati na njegov prispevek pri kritju stroškov pogreba. Naslednja je sestrična Marta, ki se pojavi z novim zaročencem, poslušnim Simonom, in hoče narediti čim boljši vtis na svojega strogega očeta. Simon po nesreči zaužije močno mamilo, ki ga je proizvedel Martin brat, tako da na grozo vseh prisotnih zatrjuje, da sliši čudne glasove iz krste. Strogi stric Alfie, nergavi invalid, še en unikat, prav tako prisega, da je nekaj slišal ...

Zategnjena družba je že precej razburjena, ampak glavno presenečenje jih šele čaka – med žalujočimi je tudi pritlikavi Peter, ki zatrjuje, da ima dokaze o nenavadnih spolnih praksah pokojnika. Pripravljen jih je uničiti, seveda v zameno za zajeten kup denarja. Daniel je na robu živčnega zloma in pri ohranitvi družinske časti se bo moral s pomočjo brata in bratrancev zateči k radikalnim dejanjem.
23:20
Ne se hecat'
V studio oddaje Ne se hecat' prihaja Iya Traore, nogometaš in freestyler, ki je vpisan tudi v Guinnesovo knjigo rekordov! Neverjetni nogometni freestyler je nastopil tudi v videospotu pevke Shakire, ki je bil posnet za Svetovno nogometno prvenstvo v Braziliji! Ta teden bo dobrodelna simpatična Darja Gajšek, pevka in voditeljica, ki bo plesala na svilenih trakovih. Šank rock bodo razturali na našem odru, ekipa z Evo Cimbola pa se odpravlja v Veliki Kamen pri Krškem!