TV sporedi

TV spored - Slovenija 2

Oglejte si TV spored na enem mestu...

SLO 2
TV spored za Slovenija 2

spored za datum: 24.02.2017
00:30
Glasbeni spoti
Glasbeni
Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
01:30
Smučarski skoki (Ž): Kvalifikacije, SP
Športni (ponovitev)
Svetovno prvenstvo, posnetek iz Lahtija.

Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
02:35
Smučarski teki: Sprint
Športni (ponovitev)
Komentar: Marjan Fortin

Svetovno prvenstvo, posnetek iz Lahtija.

Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
03:50
Zabavni kanal
Informativni
Zabavni infokanal ponuja obilico dobre glasbe in novice iz sveta zabave.

Ob spremljanju Zabavnega infokanala lahko preberete najbolj sveže novice iz sveta znanih - tako slovenskih kot tujih zvezd. Če ste ljubitelji najbolj nenavadnih in nemogočih zgodb, si lahko preberete tudi te. Čaka vas tudi horoskop, ki ga lahko spremljate prav vsak dan. Izveste tudi, katere družabne prireditve, koncerti, razstave in podobni dogodki se bodo zvrstili v prihodnjih dneh.

Jezik: Slovenščina
05:10
Glasbeni spoti
Glasbeni
Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
06:30
Otroški kanal
Na Otroškem kanalu predvajamo vsebine, ki so namenjene predšolskim in osnovnošolskim otrokom.

Na otroškem kanalu objavljamo besedila, kot so odlomki iz pravljic, kuharski recepti, bonton za otroke, enciklopedija živali in predmetov, otroci najdejo tudi rubriko spoznajmo svoje telo, opis knjig za zanimivo in poučno branje, koledar otroških dogodkov, besedila o vesolju in planetih ter še mnogo drugih vsebin, ki so za otroke zelo zanimive. Tudi Bansi, ki ima na svoji spletni strani rubriko Bansi odgovarja, v vsakem otroškem infokanalu mladim radovednežem odgovori na kakšno vprašanje. Objavljamo tudi prispevke z Bansijem, ki obiskuje vrtce, šole, muzeje, otroške prireditve ...

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
07:00
Zajček Belko: Prvič, ko sem dobil alergijo
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Bitte lille Benny

Zgodbe o zajčku Belku in njegovem otroštvu.

Zajček Belko in Cene igrata bejzbol. Belko se ves časa praska. Očka ga odpelje k dr. Grozniku in ta ugotovi, da ima alergijo. Belka zanima, kaj jo je povzročilo. Na koncu odkrije, da je vzrok pralni prašek.

Jezik: Slovenščina
07:05
Pipi, Pupu in Rozmari: Na karnevalu je dovoljeno vse
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Pipi, Pipu' e Rosemarina

Naši trije prijatelji Pipi, Pupu in Rozmari vsepovsod iščejo mamočija.

Ko se Pipi, Pupu in Rozmari sprehajajo po podeželju in iščejo mamočija, se znajdejo na karnevalu, kjer srečajo celo vrsto nenavadnih živali. Izkaže se, da so živali našemljene, in na koncu vsi skupaj zarajajo – seveda pa trije prijatelji mislijo, da bo tja prišel tudi mamoči.

Naši trije prijatelji Pipi, Pupu in Rozmari potujejo po svetu ter iščejo mamočija – ki je pol mama in pol očka.

Pipi je zabaven rakun, Pupu živahen ptiček, Rozmari pa zelo bistra zajklja. Na neverjetnem popotovanju doživljajo nepozabne pustolovščine ter se soočajo z velikimi življenjskimi preizkušnjami.

Jezik: Slovenščina
07:10
Pavle, rdeči lisjaček: Pa sem te!
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Pablo the Little Red Fox
Ocena IMDb: 7,8/10

Lisičja družina – oče Rdečko, mama Roza in trije mladiči Pavle, Poldek, Pija – se po nenavadnem spletu okoliščin znajde v velikem mestu.

Družina lisic si mora v mestu urediti novi dom in raziskati zanimivo okolico! Očka družino spretno vodi čez reko in pod cestami in ob železnici, včasih pa mladiči vseeno izkoristijo trenutek mamine in očetove nepazljivosti in zavijejo na svoje poti. Njihove dogodivščine so napete, zabavne in poučne, posebej za Pavleta, ki je zelo radoveden.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 1999
07:15
Tilka in prijatelji: Rompijevi avtomobilčki
Risani
Izvirnik: Tilly and Friends
Režija: Niall Mooney
Igrajo: Alex Kelly, Paul Panting, Gemma Harvey, Claire Skinner, Morwenna Banks
Ocena IMDb: 7/10

Tilka je priljubljena deklica. Ko stopimo skozi vrata njene rumene hiške, se začne prava zabava.

Rompijevi avtomobilčki so najbolj zabavna igrača. Z njimi bi se rad igral ves dan. Prijatelji se mu pridružijo, a se kmalu naveličajo in bi se radi igrali še kaj drugega. Rompi pa ne! Rad bi se igral le z avtomobilčki. Njegove igrače kmalu zavzamejo vso hišo in nastane pravi prometni zastoj. Rompi tako spozna, da se mora vsaka igra enkrat končati.

Tilka je deklica, ki živi s svojimi najboljšimi prijatelji, pujsom Hektorjem, slonom Rompijem, krokodilom Čačko, zajčkom Capkom in kokoško Rijo. Pridružite se Tilki in njenim prijateljem pri njihovih dogodivščinah.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 2012
07:25
Traktor Tom: Velika luknja
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Tractor Tom
Režija: Jimmy Wheeler
Igrajo: James Nesbitt, Liza Tarbuck
Ocena IMDb: 5,6/10

Tom je rdeči trakor, ki vedno pomaga svojim prijateljem iz zagat.

Na idiličnem podeželju v Brešah živijo pogumni traktor Tom s prijatelji – z gospodarico Eli in pomočnikom Timom ter s pravo malo čredico živali in kmetijskih strojev. Skupaj se zabavajo na Veseli farmi in pridno delajo na polju, v sadovnjaku in na travniku. Nesreča nikoli ne počiva, pravijo, vendar na pomoč vedno priskoči iznajdljivi traktor Tom, ki težave rešuje z obilico humorja in dobre volje, predvsem pa z veliko mero potrpežljivosti.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 2003
07:35
Lepši svet: Obnovljivi viri energije
Risani
V slovenskih okoljskih risankah Lepši svet glavna junaka Tina in Rok, skupaj s psičkom Edijem ter vsevedno tablico Nikom spoznavata različne stvari.

V risankah glavna junaka spoznavata: Kako varčujemo z elektriko ? Kako ravnamo z odpadki ? Kako nastane elektrika in kaj so obnovljivi viri energije? Kako smo lahko učinkoviti v prometu ? Kako se ogrevamo in učinkovito ravnamo s toplotno energijo? Projekt tako povezuje zelo strokovno in marsikomu, tudi odraslim, še neznano področje odgovornega ravnanja do okolja, z risanko, ki na preprost in predstavljiv način odgovarja na vprašanja zakaj bi varčevali z energijo in kako pomembni so viri obnovljive energije za našo prihodnost ? LEPŠI SVET je serija risank, ob kateri lahko uživa in se na zabaven način skupaj uči celotna družina, zato je pospremljena s sloganom 'Glejmo skupaj!'.

Jezik: Slovenščina
07:40
Danov Dinosvet: Kdaj zaspi tiranozaver; Pasja varuška
Družinski (ponovitev)
Izvirnik: Dino Dan: T-Rex Bedtime; Dino Doug
Igrajo: Jason Spevack, Sydney Kuhne, Isaac Durnford
Ocena IMDb: 5,4/10

Dan je star deset let in vidi dinozavre. Spremljajo ga na vsakem koraku in razvnemajo njegovo domišljijo.

Pasja varuška:

Dan najde dinozavrovo jajce in ga odnese domov. Ker mora z mamo po nakupih, za jajce zadolži svojega psa Douga. Kaj kmalu se iz jajca izleže mali edmontozaver in novopečeni varuh Doug se mora zelo izkazati, da ga obvaruje.

Kdaj zaspi tiranozaver:

Dan je na domačem vrtu s Coryjem in Ricardom. Kmalu zasliši tiranozavra in se začne spraševati, ali je bil nočna ali dnevna žival. Nastavi mu hrano, da bi preveril, ali dobro voha v temi, toda izkaže se, da tiranozaver ponoči sladko spi. Dan pa tudi.

Deček Dan je neusahljiv vir znanja in vnet raziskovalec, ki se ne ustraši nobenega izziva. Veliki in majhni, repati in krilati, krotki in krvoločni dinozavri - v Danovem dinosvetu je dovolj prostora prav za vse. Skozi njegove oči jih boste videli tudi vi.

Država: Kanada
Jezik: Slovenščina
Leto: 2010
08:00
Presneto štirinajsto: Junij: Matematična kontrolka
Družinski, 6. del (ponovitev)
Izvirnik: The Worst Year Of My Life, Again: June – Maths Test
Režija: Pino Amenta
Igrajo: Ned Napier, Tiarnie Coupland, Laurence Boxhall, Lana Golja, Xander Speight, Liam Erck
Ocena IMDb: 7,4/10

Alex prespi zvonjenje budilke in zamudi na matematično uro zlovoljnega učitelja Norrisa. Za kazen mora ves razred pisati nenapovedan preizkus znanja iz matematike. Alex se hoče vsaj malo odkupiti sošolcem in izmakne rešitve.

Alex King se nekega dne zbudi in ugotovi, da je znova star 14 let.

Alex King se zbudi na svoj rojstni dan. Vesel je, da se je naposled končalo najslabše leto v njegovem življenju, nato pa ugotovi, da je odpotoval v času nazaj in bo moral še enkrat podoživeti svoje štirinajsto leto. Bo lahko kaj spremenil in preprečil vse neprijetne dogodke, ki so se mu zgodili?

Država: Avstralija
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
08:25
Infodromova misija
Ponovitev
Infodrom Marka in Lenarta pošlje na posebno misijo, na kateri se srečujeta z različnimi aktivnostmi, ki jih je mogoče početi v mestu in na vasi.

Izhajali smo iz prostočasnih dejavnosti, ki jih sama rada počneta in tako drug drugemu postavljata izzive. Zanimalo nas je, zakaj počneta določene stvari in kako bodo te dejavnosti šle od rok komu drugemu; bodo zanj nenavadne, zanimive, dolgočasne, težke …

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2016
08:40
Bleščica
Zabava (ponovitev)
Bleščica je avtorska oddaja o modi, lepoti in trendih.

Polurna modna oddaja na natančen, verodostojen in strokoven način pokriva področje mode in lepote pri nas ter v tujini. V oddaji, ki je namenjena predvsem ženski populaciji (čeprav so raziskave pokazale, da jo gledajo tudi moški), se tedensko predstavijo največji oblikovalci svetovnega kova. V Bleščici najdete ekskluzivne intervjuje z modnimi guruji ter najnovejše modne smernice, ki prihajajo iz Pariza, Londona, Milana in New Yorka. Prav tako so prisotni ekskluzivni, avtorski intervjuji z največjimi manekenkami ter seveda novice in prispevki s področja lepote. Oddaja objektivno pokriva tudi domačo modno sceno: slovenski oblikovalci samo za nas pripravijo mini kolekcije in se tako predstavijo v vsaki oddaji. Avtorica, voditeljica in urednica oddaje je Lorella Flego.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
09:25
Nordijsko smučanje: Nordijska kombinacija, skoki posamično
Športni (v živo)
Svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju, posamična tekma na srednji skakalnici, prenos iz Lahtija.

Na svetovnem prvenstvu v Lahtiju sta na sporedu dve disciplini v nordijski kombinaciji: najprej posamična tekma v smučarskih skokih, nato še smučarski tek.

Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
10:25
Alpsko smučanje (Ž): Alpska kombinacija: Superveleslalom
Športni (v živo)
Svetovni pokal, prenos iz Crans Montane.

Svetovni pokal se v Crans Montani nadaljuje s kombinacijsko tekmo. Kombinacijske tekme so vedno razburljive, v zadnjih dveh sezonah tudi skrajno nepredvidljive. Prvo letošnjo kombinacijsko tekmo je dobila Ilka Štuhec, na svetovnem prvenstvu pa je v kombinaciji žal odstopila v slalomu. Poglejmo, kako se bo končala tokratna kombinacija.

Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
11:10
Alpsko smučanje (M): Smuk
Športni (v živo)
Komentar: Urban Laurenčič

Svetovni pokal, prenos iz Kvitfjella.

Alpski smučarji nadaljujejo sezono svetovnega pokala, in sicer s smukom v Kvitfjellu. Smuka se bo udeležil tudi naš Boštjan Kline.

Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
12:25
Nordijsko smučanje: Nordijska kombinacija, smučarski tek
Športni (v živo)
Svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju, posamična tekma na srednji skakalnici, prenos iz Lahtija.

Na svetovnem prvenstvu v Lahtiju sta na sporedu dve disciplini v nordijski kombinaciji: najprej posamična tekma v smučarskih skokih, nato še smučarski tek.

Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
13:15
Smučarski skoki (M): Kvalifikacije, SP
Športni (v živo)
Svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju, prenos iz Lahtija.

Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
14:30
Alpsko smučanje (Ž): Alpska kombinacija: Slalom
Športni (v živo)
Svetovni pokal, prenos iz Crans Montane.

Svetovni pokal se v Crans Montani nadaljuje s kombinacijsko tekmo. Kombinacijske tekme so vedno razburljive, v zadnjih dveh sezonah tudi skrajno nepredvidljive. Prvo letošnjo kombinacijsko tekmo je dobila Ilka Štuhec, na svetovnem prvenstvu pa je v kombinaciji žal odstopila v slalomu. Poglejmo, kako se bo končala tokratna kombinacija.

Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
16:15
Smučarski skoki (Ž): Posamična tekma, SP
Športni (v živo)
Svetovno prvenstvo, prenos iz Lahtija.

Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
19:00
Timi gre: Mojster
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Timmy Time
Ocena IMDb: 7,2/10

Timi je navihana mala ovčka. Pravkar je dopolnil tri (ovčja) leta in zdaj gre v vrtec.

Biti v vrtcu za Timija sploh ni preprosto: v skupini se bo moral veliko naučiti. Predvsem to, da je treba stvari deliti in paziti na čustva drugih. Ni dovolj, da nadarjeni mali nogometaš odlično brca žogo – naučiti se jo mora tudi dobro podati. Vsak nov dan je s pomočjo prijaznih vzgojiteljev nova zabavna učna ura.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 2009
19:10
Liki: Hišna in poljska miš
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Shapes

Jazbec predstavlja zgodbice o živalih, ki jih ilustrirajo geometrijski liki.

Hišna in poljska miš, Ezopova basen:

Nauk: »Ljubo doma, kdor ga ima.«

Poljski mišek je srečal hišno miško, ki ga je povabila v svoje domovanje. Poljski mišek je bil sprva ves osupel nad dobrotami v skednju, potem pa so se stvari obrnile na slabše. Povsod so prežale nevarnosti, hrana mu ni bila pogodu in tudi mačke se je bal. Na koncu je poljski mišek ugotovil, da je v skednju sicer res imenitno, toda njemu je preprosto življenje zunaj veliko bolj pri srcu.

Jezik: Slovenščina
19:20
Firbcologi: O vročem poletju, karikaturi in lubenicah
Kulturni (ponovitev)
Firbcologi najdejo odgovore na vsa vprašanja!

Firbcologi, Gašper in trideset lubenic. Kaj neki načrtujejo? Zoja se sprašuje, kako se jih poje, Tibor pa dobi enkratno zamisel, da bi jo kar popili! Maša in Jaka rišeta Gašperjevo karikaturo, Žan in Maj raziskujeta, kako je biti tabornik, Pika in Leon pa plujeta z največjo športno jadrnico na svetu. Medtem pa v stanovanju eksplodirajo lubenice. Vsi v zaklon in – kaaabum!

Firbcologi v imenu vseh radovednih otrok opazujejo, sprašujejo, preizkušajo in komentirajo vse, kar jih zanima iz sveta okoli njih. Nova oddaja odpira otrokom okno v svet in jim omogoča spoznavanje in čudenje, razvijanje raziskovalne žilice, širjenje pozitivnih vrednot in soočanje z medosebnimi odnosi. Izhaja iz pozitivnih elementov tovrstnih mozaičnih oddaj, dejavno vključuje otroke, tako nastopajoče v oddaji kot gledalce pred zasloni.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
19:45
Infodrom
Kulturni (ponovitev)
Infodrom je tedenska informativna oddaja za otroke in mlade.

Vsak petek se bomo v 12 minutah ozrli po iztekajočem se tednu in našim gledalcem predstavili za njih in svet najpomembnejše dogodke minulega tedna.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
20:00
Nisi zame
Romantični (ponovitev)
Izvirnik: Pas son genre
Režija: Lucas Belvaux
Igrajo: Émilie Dequenne, Loïc Corbery, Sandra Nkake, Charlotte Talpaert, Anne Coesens, Daniela Bisconti
Ocena IMDb: 6,5/10

Clément je pariški učitelj filozofije, ki se mora za leto dni preseliti v Arras in začeti novo službo.

V Arrasu Clément spozna stilsko frizerko Jennifer, z malce prostaškim okusom za ameriške filmske limonade. Njuni srci sta odprti, telesno se privlačita, kmalu postane Jennifer njegova ljubica. Zdi se, da je njuna zveza krasna, skoraj popolnoma in naravna, a sčasoma med njima zrasejo socialne in kulturne razlike, ki se zdijo pregloboke, da bi zveza vzdržala …

Država: Francija
Jezik: Francoščina
Leto: 2014
21:50
Derren Brown: Strah in vera
Zabava, 1. del (ponovitev)
Izvirnik: Derren Brown: Fear and Faith
Režija: Simon Dinsell
Igrajo: Derren Brown, Ben Ryan-Steele, Karol Steele
Ocena IMDb: 8/10

Derren Brown je angleški mentalist in iluzionist.

Derren Brown pravi, da vse njegove navidezne nadnaravne sposobnosti, kot so intuicija, branje misli in nadzor nad ljudmi ali stvarmi, temeljijo izključno na različnih psiholoških prijemih, kot so hipnoza, sugestija, umski triki in podobno, skozi katere navidezno nadzoruje človeško vedenje.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2012
22:40
Polnočni klub: Legendarni godci
Pogovorna oddaja
Polnočni klub je večerni studijski klepet.

Narodno zabavna glasba ima vse več pristašev med mladimi. Skoraj vsaka vas ima že ansambel. Danes je možnosti več, včasih pa ni bilo tako. O svojih izkušnjah in glasbeni karieri ter o sedanjem stanju v tej glasbi bodo govorili legendarni Franc Šegovc, vodja ansambla Štirje kovači, Andrej Bergant, član Fantov s Praprotna, Janez Per, baritonist Alpskega kvinteta in Franc Mihelič, vodja ansambla z njegovim imenom. Oddajo bo vodil Igor Pirkovič.

V Polnočnem klubu odkrivamo in razkrivamo najbolj intimne in skrite zanimivosti znanih Slovencev. Noč, zvezde in luna nas pripravijo do tega, da spregovorimo o stvareh, o katerih morda pri belem dnevu ne bi. Težko nam gredo z jezika, ker so preveč intimne, ker se jih morda sramujemo ali nas spravljajo v zadrego. Bolj ali manj znani Slovenci se v Polnočnem klubu pogovarjajo prav o teh stvareh. In nam celo dovolijo, da se jim pri tem pridružimo.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
23:50
Svetovni popotnik: Balkanski polotok
Dokumentarni, 13. sezona, 2. del (ponovitev)
Izvirnik: Lonely Planet: Globe Trekker: The Balkans
Režija: Dominic Allan
Igrajo: Ian Wright, Justine Shapiro, Megan McCormick, Zay Harding, Estelle Bingham, Holly Morris
Ocena IMDb: 8,7/10

Zay Harding se zabava na popotovanju po štirih novih republikah, ki so nastale iz bivše Jugoslavije. Začne na Kosovu, ki je najmlajša država v Evropi, kjer obišče Prištino in spomenik Bitki na Kosovem polju. V Srbiji obišče Beograd, pravoslavni samostan v Kaleniću in trobentarski festival v Guči. Pot nadaljuje v glavno mesto Bosne, Sarajevo, pohajkuje po Igmanu in prek Hercegnovega odide v črnogorske hribe in na splavarjenje po čudoviti soteski smaragdno modre Tare.

Svetovni popotniki že od leta 1994 obiskujejo zanimive kraje po vsem planetu.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2008