TV sporedi

TV spored - Slovenija 2

Oglejte si TV spored na enem mestu...

SLO 2
TV spored za Slovenija 2

spored za datum: 25.08.2015
01:05
Točka
01:50
Atletika: Svetovno prvenstvo
Tretji dan bomo spremljali 5 končnih odločitev (skok ob palici moški, troskok ženske, tek na 10.000 m za ženske, tek na 3000 m z zaprekami za moške in tek na 100 m za ženske). Vsekakor bo dan v znamenju velikih favoritov: Francoz Lavillenie v skoku ob palici, Kolumbijka Ibargüen v troskoku, Kenijec Birech v teku na 3000 m z zaprekami in Jamajčanka Shelly Anne Fraser Pryce v teku na 100 m. Izmed Slovenk bosta nastopili Tina Šutej v kvalifikacijah skoka ob palici (438 cm – 67. izid sezone na svetu) in Maruša Mišmaš v kvalifikacijah teka na 3000 m z zaprekami (9:35,10 – 30. izid sezone na svetu).
04:30
Judo: Svetovno prvenstvo
Kazahstan najboljše borce gosti prvič, za potrebe prvenstva so v dvorano za judo spremenili tamkajšnjo hokejsko dvorano. Na prvenstvu bo nastopilo več kot 800 judoistov iz 137 držav. Slovenijo bo zastopala peterica: Jereb in Drakšič pri moških ter Bedžetijeva, Trstenjakova in Velenškova pri dekletih.
05:15
Zabavni kanal
Na sporedu je vsak delovnik na TVS 2 od predvidoma 9.00 in traja različno dolgo. Prav tako pa si ga na TVS 2 lahko ogledate vsako noč po koncu rednega televizijskega programa.
Ob spremljanju Zabavnega infokanala lahko preberete najbolj sveže novice iz sveta znanih - tako slovenskih kot tujih zvezd. Če ste ljubitelji najbolj nenavadnih in nemogočih zgodb, si lahko preberete tudi te. Čaka vas tudi horoskop, ki ga lahko spremljate prav vsak dan. Izveste tudi, katere družabne prireditve, koncerti, razstave in podobni dogodki se bodo zvrstili v prihodnjih dneh.
06:00
Otroški kanal
07:00
Ava, Riko, Teo: Božično drevesce
V vsaki epizodi jih postavita v drugo okolje in si izmislita novo dogodivščino zanje. Prijatelji so vedno kos vsem izzivom, še tako hude zagate iznajdljivo rešijo, pri tem pa se še zabavajo. Deček in deklica nam na koncu vsake epizode še zaupata domiselne vragolije s papirjem. Prav zabavno!
07:05
Lojzek: Lojzek, nariši mi flaminga
Tu sta Lojzek in njegova prijateljica Pika! Lojzek zelo rad riše, Pika pa mu dela družbo in se veseli njegovih umetnij, ki, ne boste verjeli, oživijo in jima vedno znova polepšajo dan!
07:10
Fifi in Cvetličniki: Mojka pobegne
Polna je veselja do življenja in njen nasmeh kot sončni žarek vsakogar spravi v dobro voljo. Živi v cvetličniškem vrtu in je vedno zelo zaposlena: skrbno obdeluje vrt, sadi rože, obira sadnje in v svoji hiški pripravlja osvežujočo limonado ali peče slastne kolačke za prijatelje Cvetličnike. Zato sploh ni čudno, da včasih kaj pozabi! Čmrlek, Vijolica in Trobentica ji radi priskočijo na pomoč, Željko in Slinko pa poskrbita, da včasih nastane še večja zmešnjava. Pridružite se Fifi in ji pomagajte, ko bo spet iskala besedo, ki jo ima čisto na koncu jezika. Zelo vam bo hvaležna!
07:20
Pokukajmo na Zemljo: Mavretanija
Z njo se pogovarja o njenih lepotah in naravnih čudesih, odkriva divji svet rastlin in živali in spoznava življenje ljudi na njej. Njegov zvesti prijatelj je Mehurček, ki s svojim povečevalnim steklom približa osupljive podrobnosti s fotografij. Serija je nastala na osnovi zbirke čudovitih fotografij Yanna Arthus-Bertranda »Zemlja, pogled z neba«.
07:25
Pri Slonovih: Super Eli
07:35
Iz življenja družine Hrastkovih: Prvi dan
Kar naprej ji je dajala vitamine, in ko jih je imela lepega dne Ankica dovolj, jih je vrgla v kavni mlinček. Obrnila je ročico in – bam! – pred njo se je pojavil škrat, ki je znal pomanjšati ljudi. Svojo moč je najprej preizkusil na Ankičinih starših. Ko sta oba postala majhna kot kavna žlička ali kot napol obrabljen svinčnik, je Ankica prevzela skrb za gospodinjstvo in majcena starša. In se je tega veselila, ker se bo tako vsaj česa naučila, je rekla.
07:45
Mucika: Vesoljska dirka
Prva med njimi je Mucika. Je prikupna in odločna, loti se vsake naloge, reši vse težave, druščino vodi na domišljije polne pustolovščine in je predana prijateljica psičku Žažiju, mišku Mišu, zajklji Almi, jazbecu Egbertu in Čuku. Kadar si z Muciko, je vse mogoče.
07:55
Tork: Rodi se škrat
Takoj je pomislila, da bi bil lahko njen pomočnik in ga s prho čarobnih zvezdic oživila. Nekaj zvezdic je padlo tudi poleg jezera, kjer je ležal plastični vesoljček. Zdaj so vsi trije neločljivi prijatelji, ki skrbijo za živali in rastline v gozdu in se z malo čarovnije imajo vedno prav lepo.
08:05
Simfonorije: Utrinek
Skupaj z drugimi glasbili simfoničnega orkestra doživljajo neverjetne dogodivščine. Animirana serija brez besed prinaša mojstrovine klasične glasbe v novi, privlačni preobleki in vabi otroke v čarobni svet not.
08:10
Studio Kriškraš: Slikanje
Deklica Neli pozna različne ustvarjalne tehnike. Pravi, da lahko na svoj način slika in ustvarja vsak! Zato je tako zabavno! Vas zanima, kaj nam bo mlada umetnica pokazala? Naj ostane skrivnost do ogleda oddaje! Prav tako vam še ne bomo izdali ali se bo Črtek rešil iz godlje, v katero je zašel kot varnostnik imenitnega Črtičinega portreta.
08:30
Zgodbe iz školjke: An ban pet podgan: Na potep
Oddaja je nastala po ideji lutkovnega gledališča Papilu. Lutke dajejo oddaji osrednji čar in značaj. Enkratne, poetične in čarobne so papirnate lutke Maje in Braneta Solceta.

Skorajda neverjetno, toda umetnika potrebujeta za oživljanje svojih čudežnih likov zgolj papir, škarje in lepilo. To mojstrstvo ju je popeljalo tudi že daleč prek meja Slovenije, zdaj pa še na zaslone Televizije Slovenija.

Oddaja sama je magazinskega značaja. Osrednja lika – voditelj Franko in lutka Pilu (ptiček) nas vodita skozi oddajo, sestavljeno iz posameznih kotičkov: pravljičnega, ustvarjalnega, pa kotička profesorja Sove, poštnega kotička ter kotička za goste oddaje. Vsaka oddaja ima svojo osrednjo temo.

Teme polurnih oddaj so: začetek, presenečenje, robotki, skrivalnice igračkami, potep, najdihojca, požeruhi, …
08:55
Opus 1, plesna miniatura 2014: Andraž
Plesalci so ustvarili svoje koreografije na podlagi skupne teme, ki se je glasila: »Želim si ...«. Pogovor z njimi je razkril, da ples prepoznavajo kot stanje, ki si ga želijo, kjer se počutijo svobodne in najbliže svojemu bistvu. Skozi ples sanjarijo, se povezujejo, spoznavajo in dozorevajo. Oddaja želi opozoriti na mlade nadarjene plesalce, ki ustvarjajo izvirne koreografije in navdušujejo z bogastvom svojih plesnih izpovedi.
09:00
Slovenski vodni krog: Spodnja Soča
Alpska reka izvira 1087 m visoko v Julijskih Alpah v dolini Trente. Kraški izvir predstavlja jezerce, ki se izlije preko slapišča v strmo korito. Struga je zaradi velikega strmca izdolbla tesni in korita, ponekod pa teče široko razprostrta po nasutih prodnih ravnicah. Med Kobaridom in Solkanom teče najprej po široki dolini, ki se pri Mostu na Soči stisne v deber, za Novo Gorico pa se zlije po ravnini vse do izliva v Italiji. V Jadransko morje (Tržaški zaliv) se deltasto izlije v Italiji blizu Tržiča. Staro ime za Sočo v zgornjem toku je bilo Šnita. Izliv reke (italijansko Foce dell'Isonzo) v Italiji je zamočvirjen in obdan z lagunami. Kot habitat za mnoge vrste ptic in druge organizme je skupaj z zadnjim delom toka od Tržiča naprej zaščiten kot naravni rezervat z imenom Isola della Cona. Roka in Ano v parku presenetijo slovenski gostje.
09:35
Točka
10:15
Najboljše jutro
Mozaični izbor najboljših svetovalnih, zabavnih in informativnih vsebin iz oddaje Dobro jutro. Vsak teden premišljeno izberemo najbolj atraktivne in odmevne rubrike iz dnevne oddaje Dobro jutro in jih povežemo v 120-minutni tedenski izbor. Sobotno jutro je Najboljše jutro!
13:00
Atletika: Svetovno prvenstvo
Četrti dan bomo spremljali 5 končnih odločitev (met diska za ženske, skok v daljino za moške, tek na 400 m z ovirami za moške, tek na 1500 m za ženske in tek na 800 m za moške. Poslastici bosta oba teka na srednjih progah. Ženski tek na 1500 m ima eno samo favoritko, novo svetovno rekorderko v tej disciplini, Etiopijko Genzebe Dibaba, ki je letos v Monaku odtekla nov svetovni rekord 3:50,07. Pri moških pa bo obračun na 800 m verjetno odločen v finišu med Bosancem Tuko, Kenijcem Rudisho, Bocvancem Amosom in predstavnikom Džibutija Souleimanom. Ta dan slovenskih nastopov predvidoma ne bo.
15:30
Domači pajek
Nogice so iz zavitih pločevinastih trakov, na izbočen trup je s točkalom zarisan križ, za barvnimi stekelci pa se skriva lučka: pred desetletji so kovinski pajki krasili pročelja številnih slovenskih domov. Mnogi so prepričani, da jim prinašajo srečo, za druge so spomin na delo pri tehničnem pouku, poročno darilo ali okras na prazni fasadi. Gre za kič ali mojstrsko delo obrtnika?

Pajki s fasad počasi izginjajo, po prenovi pristanejo na podstrehi ali pa so skriti v veži. Člani Društva za domače raziskave so se odločili, da po Sloveniji raziščejo ta nenavadni pojav. Na terenu so evidentirali številne primerke in ugotovili, da obstajajo določena lokalna žarišča, kjer je gostota večja. Pajki imajo različne oblike, ki jih pogojuje tehnologija in spretnost izdelovalca. Pogosto ne sledijo anatomskim značilnostim pajkovcev, pač pa spominjajo na mravlje, ščurke in druge živali.
16:10
Večer v Palladiumu
Na odru se bosta predstavili plesna skupina Diversity in akrobatska skupina The Catwall Acrobats. Poleg njih bo s točko Steal Your Rock 'n' Roll nastopila zasedba muzikala Memphis, sledil pa ji bo zabavni glasbeni trio Sol3 mio. Za smeh bodo nocoj poskrbeli komiki Sarah Millican, Jimeoin in Jimmy Tarbuck, predstavil pa se bo tudi glasbeni duo The Pierces s pesmijo Kings. Kot zadnji bo nastopil Art Garfunkel s pesmijo The Sound of Silence.
17:00
Judo: Svetovno prvenstvo
Po uvodnem dnevu svetovnega prvenstva, v katerem so se merili judoisti v najlažjih težnostnih kategorijah, drugi dan prinaša prvi slovenski nastop. Andraž Jereb bo nastopil v kategoriji do 66 kilogramov in skušal osvojiti čim več točk tudi v kvalifikacijah za olimpijske igre. To je njegov drugi nastop na svetovnem prvenstvu v karieri. Dobili bomo tudi najboljše v ženski kategoriji do 52 kilogramov.
17:45
Začnimo znova: Lov na srečko
Evgen sanja zmagovalno kombinacijo na loteriji, vendar pa za svoj projekt ne more najti pravega financerja. Betka se odloči, da bo prispevala denar za srečko, toda Toni denar porabi za druge nujno potrebne življenjske stvari. To še ne bi bilo nič narobe, če ne bi bila Evgenova kombinacija res dobitna in tako ima Toni resne probleme, kako umiriti družinsko evforijo, ki je zavladala, ko so vsi naenkrat bogati.
18:15
In kdo je tebe učil voziti
Nemka Mirela se je preselila v Indijo, Američan Jake na Japonsko, Hje-Von iz Južne Koreje pa v Nemčijo – vsi so morali ponovno narediti vozniški izpit. Ne gre le za vožnjo po desni ali levi strani, nekateri uporabljajo trobljo in gestikuliranje. Odločna Mirela se je začela ukvarjati z oblikovanjem v državi, kjer naročanje kave lahko vzame dve uri. Jake je ugotovil, da njegova najljubša beseda »karkoli« nima prevoda v japonščini, Hje-Von pa je preživljala družinsko dramo korejskih tradicij in se obenem učila živeti v urejeni Nemčiji.
19:10
Točka
20:00
Kraški kamnolomi
Bil jim je v napoto, obenem pa nezamenljiv in nenadomestljiv vir gradbenega materiala in preživetja ... Zgodbo o kamnolomih pripoveduje kraški kamnosek Gabrijel Jeram, ki je v svojem domu v Štorjah na Krasu zbral zavidljivo zbirko kamnin iz različnih vaških jav - kamnolomov, jih metodično uredil in vrisal na zemljevid Krasa. Teh je čez 120 in predstavljajo največjo zbirko kamnin Krasa pri nas. Zbral je tudi vsa kamnoseška orodja, ki jih je uporabljal on in njegovi predniki in napisal etimološki slovar vseh izrazov, ki so jih uporabljali v kamnoseštvu. Spoznali bomo kako je Kras nastal, zapuščene vaške jave in večje kamnolome na Krasu – od Lipice, Povirja, Repentabora, Nabrežine do kraške arhitekture, ki daje svojevrsten pečat tej magični pokrajini. Nadkamnosek Gabrijel pravi: Kamen kot kamen ne pomeni nič. Moraš ga obdelati in mu vdihniti dušo, da oživi!
20:50
Naj muzika igra; Elda Viler
21:20
Raketa
Junak je deček Genial Ahlo, za katerega velja, da prinaša nesrečo. Tako ga je obremenila njegova babica, ker je ob porodu Ahlojev brat dvojček umrl. Na srečo pa ga ima neizmerno rada njegova mama, ki ga neprestano podpira in mu s svojo ljubeznijo daje tisto, česar mu drugi niso pripravljeni dati. Drama se prične, ko se mora zaradi rečnega jezu družina preseliti. Kam, niti sami ne vedo, enostavno morajo oditi in si najti nov dom. Po napornem potovanju najdejo začasni dom v begunskem taborišču. Tudi v novem okolju velja Ahlo za prinašalca nesreče, naklonjena sta mu le deklica Kia in njen nekoliko poseben oče, nekdanji vojak Purple.
Obe družini zapustita taborišče in iščeta naprej svoj prostor pod soncem. Na poti naletijo na tradicionalen festival raket, na katerem predstavijo tekmovalci vsak svojo raketo in tista, ki poleti najdlje, prinese zmagovalcu nagrado. Nevarnega tekmovanja se udeleži tudi Ahlo, dokazati namreč hoče, da tudi on ne prinaša samo nesreče.
22:55
Po poteh slovenske opere: Slovenska operna ustvarjalnost (1780 - 2003)
Obe gledališči, ljubljansko in mariborsko sta v svoj repertoar pogosto uvrščali operna dela slovenskih skladateljev: Foersterja, Kogoja, Savina, Parme, Kozine, Bravničarja, Poliča, Švare, Šivica, Božiča, Globokarja, Sveteta, Goloba. V oddajo, govorni del smo posneli v rokopisnem oddelku Narodne in univerzitetne knjižnice v Ljubljani, so uvrščeni mnogi odlomki opernih uprizoritev mariborskega in ljubljanskega narodnega gledališča, ki jih je Televizija Slovenija posnela za svoj arhiv.
23:45
Točka