TV sporedi

TV spored - Slovenija 2

Oglejte si TV spored na enem mestu...

SLO 2
TV spored za Slovenija 2

spored za datum: 25.12.2018
00:00
Videotrak
Glasbeni
Glasbeni videospoti so dnevni video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama'.

Glasba sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative. Videospoti so predvajani po izboru uredništva Videotrak.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
01:05
Zabavni kanal
Informativni
Zabavni infokanal ponuja obilico dobre glasbe in novice iz sveta zabave.

Sveži glasbeni videospoti in najbolj odmevne novice iz sveta slovenske in svetovne družabne kronike zasijejo na mobilnih telefonih in televizijskih sprejemnikih. Prav tako ne manjka smerokazov o tem, kam se odpraviti na koncert, družabno prireditev, gledališko predstavo, predstavitev knjige in podobne družabne prireditve.

Jezik: Slovenščina
05:25
Videotrak
Glasbeni (ponovitev)
Glasbeni videospoti so dnevni video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama'.

Glasba sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative. Videospoti so predvajani po izboru uredništva Videotrak.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
06:30
Zabavni kanal
Informativni
Zabavni infokanal ponuja obilico dobre glasbe in novice iz sveta zabave.

Sveži glasbeni videospoti in najbolj odmevne novice iz sveta slovenske in svetovne družabne kronike zasijejo na mobilnih telefonih in televizijskih sprejemnikih. Prav tako ne manjka smerokazov o tem, kam se odpraviti na koncert, družabno prireditev, gledališko predstavo, predstavitev knjige in podobne družabne prireditve.

Jezik: Slovenščina
07:00
Koroška poje 2014: 'Bogu v čast, ljudem v veselje'
Glasbeni (ponovitev)
V Celovcu je meseca marca ponovno potekala prireditev Koroška poje – največja pevska prireditev Slovencev na Koroškem.

Na prireditvi so nastopili Cerkveni zbor Loče, Mladinski zbor 'Danica' (Šentprimož), Mešani pevski zbor 'Gorotan' (Šmihel), Pevska skupina ConCor (Rožek), Godba na pihala (Šmihel), Mešana pevska skupina 'Višarski oktet' (Italija) in Moški pevski zbor 'Viribus unitis' (Slovenija). Povezovalka prireditve je bila Monika Novak-Sabotnik, umetniški vodja prireditve Koroška poje pa je bil zborovodja Jožko Kovačič. Posnetek koncerta je nastal pod okriljem Uredništva glasbenih in baletnih oddaj Televizije Slovenija, urednik oddaje Daniel Celarec, urednica uredništva Danica Dolinar, režiserka Milena Olip.

Jezik: Slovenščina
Leto: 2014
08:35
Letni časi – Zima, Mate Bekavac, Nuška Drašček, jazz trio in godalni orkester (B. Manilow)
Glasbeni
Praznična glasba v izvedi Matea Bekavaca, Nuške Drašček, jazz tria in godalnega orkestra.

Uživali boste v praznično zimsko glasbi Barryja Manilowa (Because It's Christmas) v izvedbi klarinetista Mateta Bekavca, mezzosopranistke Nuške Drašček, Abonmajskega orkestra KD Franca Bernika Domžale in jazzovskega tria (Jaka Pucihar, Jože Bogolin, Jošt Lampret). Mate Bekavac velja za enega najboljših klarinetistov v svetovnem merilu, ki se uspešno posveča tudi dirigiranju.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
09:00
Radost ljubezni
Dokumentarni film o težkih bivanjskih vprašanjih, božiču in bogu.

Kaj ima božič skupnega z zasvojenostjo s pornografijo, smrtjo moža, izstopom iz duhovniške službe, ločitvijo? Vsa ta težka bivanjska vprašanja postavi pred nas dokumentarni film Radost ljubezni. Bog, se ne rojeva v svet brez bolečin in težav. Prihaja v jasli nepopolnih ljudi, da v življenju slehernega človeka prižge luč upanja in radost ljubezni, če mu seveda to pustimo. Na to pot nas bo na sveti večer popeljal tudi dokumentarni film Uredništva verskih oddaj, Radost ljubezni.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
10:00
Božičkov vajenec in čarobna snežinka
Animacija
Izvirnik: L'apprenti Père Noël et le flocon magique
Režija: Luc Vinciguerra
Igrajo: Nathan Simony, Benoît Allemane, Vincent Grass, Jean-Claude Donda, Alexis Tomassian, Pascal Sellem
Ocena IMDb: 6,9/10

Mladi fantič po imenu Nikolaj bo kmalu postal novi Božiček, vendar se mora najprej izogniti krizi, ki preti božiču.

V drugem delu zgodbe o mali siroti z velikim srcem, izbrani za naslednika dobrega moža, mora zdaj že sedemletni Nikolaj samostojno prevzeti delo gospoda Božička. Upokojeni gospod Božiček pa se bo z gospo Božičkovo odpravil na zaslužene počitnice. Toda Nikolaj ni prepričan, da zmore takšno veliko delo, saj je božič že pred vrati in čaka ga izdelava ogromnega števila igrač. Nikolaj se vedno bolj čudno vede in povzdiguje glas nad škrati, pomočniki v delavnici. Na pomoč je treba poklicati vse upokojene Božičke tega sveta. Družno ugotovijo, da je Nikolaja napadla bolezen, imenovana odraslitis: dobijo jo otroci, ki želijo prehitro odrasti. Nikolajev predhodnik, gospod Božiček, mu pomaga najti pot do ozdravitve. Nikolaj bo moral skozi številna čarobna vrata, medtem pa bo stari Božiček, ki je začasno prevzel njegovo delo, vnesel svoj red z igračami in zanemaril dolg seznam otroških želja. A kot na koncu vsake božične pravljice bo zasijala čarobna snežinka – in vse bo tako, kot mora biti.

Mali Nikolaj pri komaj sedmih letih postane novi Božiček. Kljub zahtevni nalogi skuša po najboljših močeh opravljati vse dolžnosti Božička, vendar se kmalu znajde pred težkim izzivom. Ker se zdi, da je Nikolajev otroški dvom povzročil upad božičnega vzdušja, ga želi svet bivših Božičkov zamenjati, toda mladenič je odločen, da bo stvari znova postavil na svoje mesto. Z zvestimi prijatelji se loti težke naloge iskanja pravega pomena Božiča na poti preko 24 vrat čudežnega koledarja.

Jezik: Francoščina
Leto: 2013
11:35
Umor, je napisala: Šola za umor
Kriminalka, 11. sezona, 18. del (ponovitev)
Izvirnik: Murder, She Wrote: School for Murder
Režija: Anthony Pullen Shaw
Igrajo: Angela Lansbury, William Windom, Ron Masak, Louis Herthum, Tom Bosley, Will Nye
Ocena IMDb: 7/10

St. Crispin je elitna šola blizu Cabot Cova, na kateri Jessica predava kreativno pisanje. Njen prijatelj Harry Matthews se poteguje za mesto ravnatelja in je prvič v življenju resno zaljubljen v učiteljico angleške književnosti Claire. V navidezno spokojnem okolju pa kar vre od ljubosumja in zagrenjenosti. Ko Claire najdejo mrtvo, se zdi, da jo je ubil ribičev sin Mike, član tajnega študentskega društva.

Jessica Fletcher je ovdovela profesorica angleščine, ki rešuje umore, kadar o njih ne piše v svojih kriminalkah.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1993
12:40
Kdo bi vedel
Zabava (ponovitev)
Edinstven in enostaven kviz bo ponudil mešanico komedije, znanja, napetega kviza in zabave.

Zadnja oddaja v sezoni je pred nami. Zabavni kviz Kdo bi vedel odhaja na oddih, ampak vsekakor vam bomo tudi to soboto postregli s porcijo znanja in zabave. Saša Jerković bo spretno vodil kapetanko Urško Vučak Markež, ki se ji bo pridružil akrobat Filip Kržišnik in kapetana Tilna Artača, ki mu bo do zmage poskušala pomagati Tanja Ribič. Zelo bo zabavno tudi to soboto!

Sobotni večeri bodo tudi to jesen rezervirani za dobro uro originalne zabave z edinstvenim in zabavnim družinskim kvizom, ki ponuja mešanico komedije, znanja ter napete igre za lepe nagrade, ki jo dobi občinstvo v studiu.

V zabavni oddaji Kdo bi vedel o zmagovalcu ne odloča zgolj znanje. Pomembno je predvsem ugibanje, sklepanje, pogovor in duhovitost. Da je pot do cilja res zabavna, še dodatno poskrbi humorna ekipa kviza - voditelj Saša Jerković ter kapetani Miha Brajnik, Matjaž Javšnik in Tilen Artač, Ano Mario Mitić, ki se bo posvetila novi vlogi v življenju, pa bo v jesenski sezoni nadomestila Urška Vučak Markež. Znanstvenik, ki bo opravljal poskuse v laboratoriju oddaje Kdo bi vedel, bo tudi v jesenski sezoni kemik in stand-up komik Aleš Novak.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
13:55
Alpe-Donava-Jadran
Magazin (ponovitev)
Oddaja je namenjena predstavitvi različnih krajev, kultur, dogodkov, običajev, ...

Petsto let po rojstvu Benetke z veliko pregledno razstavo v Doževi palači ponosno proslavljajo svojega slavnega rojaka Tintoretta, ki je v svojem času veljal za izjemno plodovitega in drznega slikarja.

Tomaž Furlan je sprva ustvarjal videoperformanse, v katerih je bil edini igralec, uporabnik lastnih mučilnih strojev: težkih kovinskih protez, kamnitih cokel, naprav, ki te lopnejo po glavi ali udarijo po prstih. Ko pa so se njegove duhovite instalacije pojavile na razstavah, so pritegnile pozornost obiskovalcev galerij.

Tridesetletna Tímea Savanya, ki ima že od rojstva okvaro sluha, je vedno hodila samosvojo pot. Iz diplomirane ekonomistke se je prelevila v kreativno slaščičarko in v Szegedu ustanovila podjetje, ki danes zaposluje že osem ljudi.

V muzeju na prostem na Zgornjem Pfalškem že nekaj let v adventnem času uprizarjajo prav posebno zgodbo o Marijinem in Jožefovem iskanju zatočišča, ki ju gledalci spremljajo od hiše do hiše.

Alpe-Donava-Jadran, podobe iz Srednje Evrope, je mozaična polurna oddaja z dolgoletno tradicijo, ki ji v Evropi ni para.

Leta 1982 so jo ustanovile javne televizije Avstrije, Slovenije in Hrvaške, nato so se jim pridružili televizijski studiji Italije, Švice, Bavarske in Madžarske. ADJ še vedno predvaja šest studiev javnih televizij v petih jezikih: slovenskem, italijanskem, nemškem, hrvaškem in madžarskem.

S svojo usmeritvijo v pozitivno, s predstavljanjem značilnosti posameznih krajev, dežel, ljudi, kulture, dogodkov in običajev je storila velik korak k spoznavanju in s tem tudi k razumevanju na območju Alp, Donave in Jadrana.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
14:30
Čarokuhinja pri atu: Mehika
Kulinarika
Poglejte si Gojmirja Lešnjaka Gojca v vlogi kuharskega ata.

Mehiška kuhinja izvira iz majevske kulture, izpred 9000 let, ko so Maji, ki so zasedli prostor južne Mehike in sever srednje Amerike, začeli oblikovati kmetijske skupnosti in kultivirati koruzo. Kasnejše kulture Olmekov in drugih srednjeameriških kultur so prispevale mnoge tehnike priprave hrane. Danes bomo pripravili enčilade z bučo, koruzo in fižolom, za sladico pa bomo imeli mehiško vročo čokolado z dvobarnimi rogljiči.

Na tržnici pa vnukinja Ajdo tokrat sreča inšpektorja, s katerim si delita isto tegobo. V jedilnem kotu pa pričarajo vsi trije, ata, babi in vnukinja, avtentično Meksikansko vzdušje, katero jim pomaga pričarati gost iz Meksika.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
14:45
Umor, je napisala: Južni dvojni križ
Kriminalka, 12. sezona, 18. del
Izvirnik: Murder, She Wrote: Southern Double-Cross
Režija: Anthony Pullen Shaw
Igrajo: Angela Lansbury, William Windom, Ron Masak, Louis Herthum, Tom Bosley, Will Nye
Ocena IMDb: 7/10

Jessica pripotuje v daljno Avstralijo, ker naj bi po svojem prastricu podedovala celo dolino s pašniki.

Izkaže pa se, da pristane sredi spora med ovčerejci in rudarsko družbo.

Izgubljeni stric njene babice je pred leti iz Irske prišel v Avstralijo, kjer je prav poceni kupil 52 000 hektarjev pašne zemlje. Če Jessica ne bo mogla dokazati svojega sorodstva, bo zemljo dobil rudnik boksita in ovčerejci bodo prikrajšani za pašo.

Jessica kmalu uvidi, da gre tu za veliko več kot le zemljo, saj po njenem prihodu najdejo kar dve trupli.

Jessica Fletcher je ovdovela profesorica angleščine, ki rešuje umore, kadar o njih ne piše v svojih kriminalkah.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1993
15:40
Deček z oblaki
Družinski
Izvirnik: Cloudboy
Režija: Meikeminne Clinckspoor
Igrajo: Geert Van Rampelberg, Sara Sommerfeld, Mikkel Gaup, Ayla Gáren Audhild P. Nutti, Daan Roofthooft, Joakim Nils Tomas Trägårdh
Ocena IMDb: 6,1/10

Deček se med počitnicami odpravi k mami in očimu na Laponsko, kjer se dolgočasi in pogreša očeta, dokler ne spozna severnih jelenov.

Niilas je krasen, občutljiv deček zelo navezan na svojega očeta. Skupaj živita v Belgiji; kadar je oče doma, se igrata in duhovičita, kadar je Niilas sam, pohajkuje naokrog po »adrenalinskem« parku, kakor sam doživlja prostor sprostitve. Toda njegova mama, ki se je ponovno poročila daleč na sever Evrope, želi imeti svojega sina na počitnicah ob sebi. Skupaj z očetom organizirata Niiljasov odhod, čeprav to nikakor ni po dečkovi volji. Vseeno bo moral na Laponsko. Tam ga, poleg mame pričakujeta še njegov polbrat in hči materinega novega soproga …

Toda, ko deček pride na Laponsko, se nikakor ne more vklopiti v novo okolje in nove ljudi. Pravzaprav si želi samo to, da bi bil čim prej nazaj doma. Edinole Sunna, hčerka maminega novega soproga, nekako prebije led in Niilasa navduši za severne jelene, ki prav tedaj začenjajo sezonsko selitev, v času, ko sonce nikoli ne zaide …

Država: Nizozemska
Jezik: Nizozemščina
Leto: 2017
17:10
Veliki božični koncert Gimnazije Kranj: Zadnje potovanje domov
Koncert
Posnetek gala prireditve iz Gallusove dvorane Cankarjevega doma.

Veliki božični koncert Gimnazije Kranj 2018, ki so ga ustvarjalci podnaslovili kot Zadnje potovanje domov, bo še eden izmed glasbenih in produkcijskih presežkov vrhunski mladih glasbenikov. Veliki simfonični orkester in Združeni zbori Gimnazije Kranj bodo tako zopet iz Gallusove dvorane Cankarjevega doma pripravili magično glasbeno doživetje, ki ima po svetu milijonsko publiko in občudovalce. Tako bo vstajala pred nami pravljica nemških tridesetih let, valižanska uspavanka, nostalgija ciganskih pesmi, slovenskega domotožja, koncert za violino, čelo in orkester in končno monunentalna Simfonija št. 9, Iz novega sveta Antonina Dvořáka. Dirigent in umetniški vodja orkestra je Nejc Bečan, zborovodja Erik Šmid. Gostje večera so vrhunski mladi poustvarjalci: violinist Matjaž Bogataj, violončelistka Maruša Turjak Bogataj in sopranistka Ernestina Jošt. Koncert tudi letos nastaja izpod roke režiserja in producenta profesorja Primoža Zevnika.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
18:55
Pater Allesandro, glas iz Assisija
Glasbeni (ponovitev)
Izvirnik: Friar Alessandro: The Voice from Assisi

V čudoviti cerkvi v Assisiju so pred 800 leti sv. Frančiška, zavetnika Italije, pevca in skladatelja, položili k večnemu počitku.

Frančiškan, pater Alessandro, ki ima vse več poslušalcev po svetu, v tej cerkvi prepeva sakralne pesmi, ki v vrvežu današnjega sveta prinašajo mir in upanje.

Jezik: Angleščina
20:00
Resnični Jezus iz Nazareta: Izgubljena leta
Zgodovinski, 1. del
Izvirnik: The Real Jesus Of Nazareth: The Lost Years

Robert Powell, zvezdnik miniserije Jezus iz Nazareta iz 70. let, želi razvozlati skrivnost Jezusovih izgubljenih let. Evangeliji tako rekoč ne omenjajo njegove mladosti, zato se je Powell odločil, da bo odkril dokaze resničnega Jezusa v letih, v katerih se je kalil. Spremljali ga bomo na potovanju v Nazaret, Betlehem, Seforis in Jeruzalem, kjer bo preučeval dogodke, ki so tega fanta morda spremenili v legendarnega učitelja, kakršen je postal.

Romanje po sveti deželi bo razkrilo resnična zgodovinska dejstva o Jezusu iz Nazareta.

Jezik: Angleščina
20:55
Božič s Helene Fischer
Glasbeni
Izvirnik: Helene Fischer "weihnachten"

Posnetek koncerta iz palače Hofburg, Dunaj.

Helene Fischer, najbolj uspešna nemška pevka današnjega časa, in znani Kraljevi filharmonični orkester (Royal Philharmonic Orchestra) v bivši cesarski palači na Dunaju pričarata čudovito božično vzdušje z najbolj popularnimi božičnimi pesmimi. Nastopijo tudi Plácido Domingo, Ricky Martin, Dunajski dečki in preko videa tudi Frank Sinatra.

Jezik: Nemščina
Leto: 2018
22:00
Vina sveta
Dokumentarni, 8. del (ponovitev)
Izvirnik: The Wine Shows
Ocena IMDb: 8,8/10

Matthew Goode in Matthew Rhys bosta v Bologni skuhala testenine z znamenito bolonjsko omako. Joe Fattorini bo končno uresničil svojo željo in na znameniti dražbi vin v Burgundiji poskusil kupiti sod vina. Španska kuharica Elena Arzak nam bo v svoji londonski restavraciji nalila kozarec svojega najljubšega vina in skuhala jed, ki se po njenem ppda zraven. Amelia Singer pa bo raziskovala nemške korenine vinarstva v znameniti avstralski dolini Barossa.

Voditelja oddaje Matthew Goode in Matthew Rhys v tem delu predstavljata zgodbe o nekaterih najosupljivejših vinih sveta.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
22:55
Decembrska nevesta
Romantični
Izvirnik: A December Bride
Režija: David Winning
Igrajo: Jessica Lowndes, Daniel Lissing, Jay Hindle, Pauline Egan, Karen Kruper, April Telek
Ocena IMDb: 6,9/10

Kar se začne kot muhasto sprenevedanje, se sprevrže v naključno in zelo javno zaroko.

Seth Murphy in Layla O'Reilly se dogovorita, da bosta par na poroki njene sestrične, ki je Layli pred letom speljala bivšega zaročenca Jacka. Deloma je za polomijo kriv tudi Jackov najboljši prijatelj Seth, zato se zdi dogovor med Laylo in Sethom toliko bolj čuden. Vendar ni nepomemben, saj se mora Layla zaradi bodoče službe mestne dekoraterke nujno socializirati v družbi premožnih ljudi, ki bodo na poroki, Sethu pa je bila Layla pravzaprav od nekdaj pri srcu, celo tedaj, ko je bila zaročena z Jackom. Čeprav bi bil v normalnih okoliščinah Seth zadnja oseba, s katero bi se Layla poročila, ji njegove zveze pripomorejo, da ji Sethov šef zaupa božično dekoracijo hiše, kjer bo sprejem. Seth je sedaj na konju, lahko upa, da bo osvojil njeno srce, čeprav mu Layla morda ne bo nikoli odpustila, kako jo je pred letom prizadel. Layla zaradi sestričnine poroke vztraja pri »fasadni« zvezi s Sethom, ker verjame, da je to način, kako zastaviti kariero, Seth pa po tihem upa, da jo bo tokrat zares osvojil.

Država: Kanada
Jezik: Angleščina