TV sporedi

TV spored - Slovenija 2

Oglejte si TV spored na enem mestu...

SLO 2
TV spored za Slovenija 2

spored za datum: 26.02.2017
00:05
Boštjan Gombač z Big Bandom RTV Slovenija
Glasbeni (ponovitev)
Boštjan Gombač in Big Band Rtv Slovenija - Glasbena fuzija svobodnega pristopa.

Big Band Rtv Slovenija je v okviru koncertnega cikla za glasbene sladokusce BigBand@SiTi, ki sta ga v sezoni 2015/16 pripravljala Big Band Rtv Slovenija in Siti Teater BTC, gostil izjemnega vsestranskega glasbenika in multiinštrumentalista Boštjana Gombača. Program, ki je na koncertu v veliki večini doživel krstno izvedbo, je avtorsko delo dirigenta in skladatelja Lojzeta Krajnčana in Boštjana Gombača. Za priredbe je poleg Krajnčana poskrbel tudi Aleš Avbelj.

Jezik: Slovenščina
01:30
Bleščica
Zabava (ponovitev)
Bleščica je avtorska oddaja o modi, lepoti in trendih.

Polurna modna oddaja na natančen, verodostojen in strokoven način pokriva področje mode in lepote pri nas ter v tujini. V oddaji, ki je namenjena predvsem ženski populaciji (čeprav so raziskave pokazale, da jo gledajo tudi moški), se tedensko predstavijo največji oblikovalci svetovnega kova. V Bleščici najdete ekskluzivne intervjuje z modnimi guruji ter najnovejše modne smernice, ki prihajajo iz Pariza, Londona, Milana in New Yorka. Prav tako so prisotni ekskluzivni, avtorski intervjuji z največjimi manekenkami ter seveda novice in prispevki s področja lepote. Oddaja objektivno pokriva tudi domačo modno sceno: slovenski oblikovalci samo za nas pripravijo mini kolekcije in se tako predstavijo v vsaki oddaji. Avtorica, voditeljica in urednica oddaje je Lorella Flego.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
02:05
Glasbeni spoti
Glasbeni
Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
03:05
Smučarski skoki (M): Posamična tekma na srednji skakalnici
Športni (ponovitev)
Svetovno prvenstvo, posnetek iz Lahtija.

Lahti sedmič gosti najboljše nordijske športnike, slovenski pa se s tega prizorišča še niso vrnili z odličjem. Tudi v zadnjih letih, ko so slovenski skoki najuspešnejši do zdaj, pa jim zares vrhunskih izidov ni uspelo doseči le na napravi v skakalnem centru Salpausselkä. Slovenija je do zdaj osvojila po en bron na ekipnih tekmah na veliki in na srednji napravi. Leta 2005 je bil v Oberstdorfu Rok Benkovič prvak na srednji skakalnici, pred štirimi leti pa je v Val di Fiemmeju Peter Prevc osvojil srebro in bron. Na istem prizorišču je leta 1991 svetovni prvak postal Franci Petek.

Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
04:55
Zabavni kanal
Informativni
Zabavni infokanal ponuja obilico dobre glasbe in novice iz sveta zabave.

Ob spremljanju Zabavnega infokanala lahko preberete najbolj sveže novice iz sveta znanih - tako slovenskih kot tujih zvezd. Če ste ljubitelji najbolj nenavadnih in nemogočih zgodb, si lahko preberete tudi te. Čaka vas tudi horoskop, ki ga lahko spremljate prav vsak dan. Izveste tudi, katere družabne prireditve, koncerti, razstave in podobni dogodki se bodo zvrstili v prihodnjih dneh.

Jezik: Slovenščina
05:25
Glasbeni spoti
Glasbeni
Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
06:30
Duhovni utrip
Kulturni (ponovitev)
Oddaja dokumentira dogajanje na področju duhovnosti in ezoterike v Sloveniji.

V Trstu živi okoli 4000 pravoslavnih Srbov, ki so v mesto prihajali že od 17. stoletja naprej. Pravoslavna cerkev sv. Spiridona, ki je bila zgrajena v drugi polovici 19. stoletja je ena najlepših stavb v Trstu, ki jo vsako leto obišče veliko število turistov. Mi smo obiskali pravoslavno cerkveno občino, njeni člani so zelo dejavni na številnih področjih. Vsako nedeljo liturgijo obišče več kot 100 ljudi, imajo pevski zbor, organiziran verouk za otroke in številne druge kulturne in izobraževalne dejavnosti.

V drugem delu oddaje bomo predstavili patra Karla Gržana. Je izjemno plodovit pisatelj, obenem pa topel človek, ki ima tenkočuten posluh za vse, ki kakorkoli trpijo. Nesebično je pripravljen pomagati sočloveku v najhujših stiskah.

V oddaji Duhovni utrip obravnavamo univerzalne religiozne teme, oddaja pa tudi odpira vrata malim verskim skupnostim, ki so včasih potisnjene na rob javnega življenja ter omogoča preglednost tega dela religioznega polja. Del oddaje je namenjen novicam in zanimivostim o dogodkih v različnih verskih skupnostih, registriranih pri Uradu za verske skupnosti RS. Vsaka oddaja obravnava izbrano temo. Oddaja se ne omejuje na ozke verske ali teološke vsebine, ampak poskuša opisati odnos verskih skupnosti do najrazličnejših družbenih vsebin, ki ne zanimajo le verujočih.

Oddaja predstavlja področje duhovnosti in ezoterike, različna gibanja in posameznike, ki na samonikle načine odkrivajo prostrano področje človekove eksistence.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
06:45
Slovenski ljudski plesi Goriškega, Beneške Slovenije, Rezije
Športni (ponovitev)
Plesi Goriškega, Beneške Slovenije, Rezije (ob pustu).

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
07:10
Posebna ponudba
Informativni (ponovitev)
Svetovalna oddaja za potrošnike.

Življenjski slog ljudi se je zaradi številnih dejavnikov precej spremenil. Z njim so se spremenile tudi potrošniške navade, posledično pa tudi njihove kršitve. Potrošniki se danes srečujemo s povsem drugačnimi težavami in izzivi kot v preteklosti in jim največkrat nismo kos. V uredništvu oddaje Posebna ponudba, ki se ukvarja s potrošniškimi težavami, teme izbiramo glede na aktualno dogajanje v Sloveniji, vprašanja in teme pa nam sporočajo tudi gledalci in gledalke, ki se vse bolj zavedajo, da potrošniki nismo zgolj takrat, ko kupujemo izdelke v trgovini ali plačamo neko storitev, temveč tudi ko sklepamo pogodbe z banko ali zavarovalnico ali ko plačujemo davke za šolstvo, zdravstvo in funkcioniranje države nasploh. Kljub vsemu pa se še vedno ne upamo zahtevati, kar nam pripada. Zato je glavno poslanstvo oddaje Posebna ponudba prav to, da gledalce ozavešča in jim pomaga, da izborijo svoje pravice.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
08:00
Odmev davnine: Baba
2. del (ponovitev)
Rodiška Baba je bila po izročilu velik skalni monolit, ki je v Rodik prinašala dež in hudo burjo. Ko se je odločila, je posijalo sonce. Prav te Babe so se rodiški otroci tudi neznansko bali, saj so jo morali poljubiti, preden so odšli v Trst. In ker si tega niso upali, so raje ostali doma. Torej Baba je navsezadnje zares varovala otroke pred tujim - slabim svetom. To pa je le eno izmed številnih izročil bab na slovenskem ozemlju. Poznali so jo že staroverci, njene sledi pa so se ohranile na številnih predmetih, ki jih je človek uporabljal pri vsakodnevnih opravilih, vsak, ki obišče Bled, pa hitro uzre tudi sloviti Babji zob. Staro slovensko izročilo, ki ima svoje korenine tudi na francoskih in italijanskih tleh, je zarezalo v življenja na skoraj vseh področjih.

Staro slovensko izročilo.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
08:45
Avtomobilnost
Informativni (ponovitev)
Oddaja o prometni varnosti, sodobnih tehnologijah, ekologiji, avtomobilih, motociklih, torej o mobilnosti v najširšem pomenu besede.

To je oddaja o avtomobilizmu, pravzaprav kar o mobilnosti v najširšem pomenu besede, saj so ustvarjalci oddaje dolgoletni strokovnjaki z različnih področji prometne mobilnosti. Tudi za to oddaja nosi ime Avtomobilnost, pri gledalcih pa se bo trudila ustvariti status servisno informativne oddaje, ki voznico in voznika na sproščen, moderen in strokovno neoporečen način informira o novostih s področja varnosti, ekologije, tehnologije, avtomobilizma.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
09:25
Smučarski teki (Ž): Skiatlon, SP
Športni
Svetovno prvenstvo, posnetek iz Lahtija.

Ena od disciplin na svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju v dolini Fiemme je skiatlon, nam malo znana disciplina. Od slovenskih tekmovalcev in tekmovalk se lahko med 20 najboljših uvrsti tudi Jezerškova. Neposredna prenosa v tej disciplini bo komentiral Marjan Fortin.

Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
10:25
Alpsko smučanje (Ž): Alpska kombinacija: Superveleslalom
Športni (v živo)
Svetovni pokal, prenos iz Crans Montane.

V Crans Montani bodo ženske smučarke tudi danes tekmovale v alpski kombinaciji, in sicer v superveleslalomu in slalomu, kar bo nova priložnost za odlično uvrstitev naše šampionke Ilke Štuhec.

Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
11:55
Alpsko smučanje (M): Superveleslalom
Športni (v živo)
Komentar: Urban Laurenčič

Svetovni pokal, prenos iz Kvitfjella.

Tudi moški alpski smučarji danes nadaljujejo s tekmo v svetovnem pokalu v Kvitfjellu, in sicer v superveleslalomu. Vodilni v tej disciplini v svetovnem pokalu je Norvežan Jansrud Kjetil, pesti pa bomo stiskali tudi za našega Boštjana Klineta.

Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
12:50
Smučarski teki: Ekipni sprint, SP
Športni (v živo)
Svetovno prvenstvo, vključitev v prenos iz Lahtija.

Danes bodo na svetovnem prvenstvu v Lahtiju na vrsti ekipni sprinti – disciplina, ki jo vedno pripravijo na največjih tekmovanjih, le redko pa je v koledarju svetovnega pokala. Gre za nastop dvojic, ko mora vsak tekmovalec po sistemu štafete progo preteči po trikrat.

Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
13:30
Alpsko smučanje (Ž): Alpska kombinacija: Slalom
Športni (v živo)
Svetovni pokal, prenos iz Crans Montane.

V Crans Montani bodo ženske smučarke tudi danes tekmovale v alpski kombinaciji, in sicer v superveleslalomu in slalomu, kar bo nova priložnost za odlično uvrstitev naše šampionke Ilke Štuhec.

Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
14:30
Nordijska kombinacija: Ekipna tekma
V živo
Svetovno prvenstvo, prenos iz Lahtija.

Jezik: Slovenščina
16:00
Smučarski skoki: Tekma mešanih ekip
Športni (v živo)
Svetovno prvenstvo, prenos iz Lahtija.

V nedeljo ob 16.30 bo na sporedu tekma mešanih ekip. Skakalke bodo tretjič nastopile tudi na mešani tekmi, kjer nastopajo dva skakalca in dve skakalki.

Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
18:35
Košarka (Ž): Pokal članic: Finale
Športni (v živo)
Pokal članic, finale, prenos iz Celja.

V Celju bo danes potekal finale Pokala članic. V prvi polfinale sta se uvrstili ljubljanska Ilirija in kranjski Triglav, v drugi polfinale pa slatniška Janina in Athlete Celje. Katera ekipa izmed štirih bo zmagovalka, bo mogoče spremljati v prenosu na TV Slovenija 2.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
20:30
Žrebanje Lota
Igre na srečo
LOTO je najatraktivnejša klasična igra v Sloveniji. Voditeljica nas popelje skozi tri žrebanja: LOTO, LOTO PLUS in LOTKO.

Žrebanja so dvakrat na teden, ob sredah in nedeljah.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
20:40
Planet Zemlja: Puščave
Dokumentarni, 2. sezona, 4. del (ponovitev)
Izvirnik: Planet Earth: Deserts
Režija: David Attenborough
Igrajo: David Attenborough
Ocena IMDb: 9,7/10

Puščave sveta so dežele skrajnosti. Živali morajo biti izjemno iznajdljive, da lahko preživijo v teh negostoljubnih razmerah, zato so razvile najneverjetnejše strategije za preživetje. Krdelo puščavskih levov je tako sestradano, da se odloči za izjemno tvegan napad na žirafo, ki je nekajkrat večja in težja od levinje. Samec stepske kokoške vsak dan preleti dvesto kilometrov do najbližjega napajališča in se igra z življenjem, da bi svojemu zarodu priskrbel vodo. V Izraelu je kamera prvič ujela drobnega netopirja v boju z enim izmed najbolj strupenih škorpijonov na svetu, na Madagaskarju pa je posnela roj kobilic naravnost svetopisemskih razsežnosti.

David Attenborough nas v tej dih jemajoči dokumentarni seriji popelje po našem planetu.

Desetletje po prvi BBC-jevi prelomni seriji Planet Zemlja druga sezona istoimenske serije zdaj postavlja nov mejnik pri snemanju naravoslovnih dokumentarnih oddaj in dosega še višje rekorde gledanosti. Planet Zemlja II ponuja povsem drugačen pogled na naš planet. Gledalca pospremi skozi džungle in puščave, popelje po gorah, otokih, planjavah in mestih ter mu prav od blizu in presunljivo nadrobno prikaže svet, kakor ga vidijo živali.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
21:30
Inside - Offside: V zaledju predsodkov: Boj s sabo
Dokumentarni
Nissrin Khalaf je osemnajstletna muslimanka libanonskih korenin, ki se je rodila in živi v Oslu na Norveškem.

Obiskuje zadnji letnik srednje šole in igra za večkulturni nogometni klub Sterling FC. Pred nekaj leti je zbolela za obliko anksioznosti, ki ji je zelo otežila življenje. S težavo je sledila pouku in ni bila spontana. Ker se je počutila izključeno, je celo zamenjala šolo. Enako se ji je dogajalo v mestu, med prijatelji in na kraju, kjer je najraje, na nogometnem igrišču. Prikrajšana je bila za stvari, ki so ji v življenju pomenile največ. Zaradi anksioznosti ji je bilo neprijetno v družbi. Nenehno je razmišljala, kaj si o njej mislijo drugi in kako gledajo nanjo. Da je verna in nosi ruto, ni stvari prav nič olajšalo. Toda s pomočjo družine, prijateljev in psihologa, ki je v kulturi njenih staršev sicer še vedno tabu, se je Nassrin naučila premagovati težave in si povrnila samozavest. Zelo ji je pomagal tudi poseben odnos, ki ga ima z očetom. Še vedno se bori s sabo, a se vsak dan trudi, da je ne bi nikoli več zapustila radost, ki jo občuti ob brcanju žoge.

Država: Švedska
Jezik: Slovenščina
22:00
Ida
Drama (ponovitev)
Režija: Pawel Pawlikowski
Igrajo: Agata Kulesza, Agata Trzebuchowska, Dawid Ogrodnik, Jerzy Trela, Adam Szyszkowski, Halina Skoczynska
Ocena IMDb: 7,4/10

V povojni Poljski se Anna sooči s skrivnostmi družinske preteklosti.

Poljska, leto 1962. Anna je med vihro druge svetovne vojne izgubila starša. Odrasla je v podeželskem samostanu, kjer naj bi kmalu tudi sama stopila med redovnice. Na zahtevo predstojnice pa se mora pred tem seznaniti s svojo edino še živečo sorodnico, materino sestro Wando. Toda ob srečanju s svobodomiselno intelektualko privrejo na dan temačne skrivnosti iz družinske preteklosti in ženski se morata soočiti s pretresljivo resnico.

V Angliji delujoči Paweł Pawlikowski, ki si je mednarodni sloves ustvaril s filmi Zadnje zatočišče in Moje poletje ljubezni, se je prvič vrnil v rodno Poljsko. Iskreno in pogumno se je spopadel s tabuizirano temo, ki bi jo njegovi rojaki najraje pozabili – za iztrebljanje Židov med drugo svetovno vojno niso bili odgovorni samo nacisti, tudi Poljaki so pobili kar nekaj svojih sodržavljanov.

Vizualno minimalistična in presunljiva intimna študijo kompleksne in kontroverzne vojne tematike je doživela izjemen odziv po celem svetu. Nagrade so se kar vrstile, zato izpostavljamo samo najbolj odmevne – evropske filmske nagrade leta 2014 za najboljši film, scenarij in režijo ter oskar za najboljši tuji film leta 2015.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Poljščina
Leto: 2013
23:20
Bučke
Zabava (ponovitev)
Popularna satirično informativna parodija.

Oddaja, ki si jo je zamislil scenarist in režiser Bojan Krajnc, temelji na preverjenem trikotniku: animacije – imitacije – nadsinhronizacije. Poleg voditelja Slavka Bobovnika kvartet studijskih likov sestavljajo še Marcel Štefančič, Matej Lahovnik in Zmago Sagadin. Iz parlamenta pa bo še naprej poročala La Toya.

Zahtevna animirana produkcija sloni na vrhunski govorni imitaciji znanih in vplivnih osebnosti, ki se kot karikirani liki pojavljajo v mnogih nadrealistničnih situacijah. Pri oddaji sodelujejo naši najboljši govorni imitatorji: Tilen Artač, Jure Mastnak, Renato Vindiš, Aleksander Pozvek in Jasna Kuljaj. Ekipi se je pridružil scenarist, komik in glasbenik Igor Bračič. Za animirano produkcijo skrbi Media Atlas, na čelu s programerjem Tadejem Fiusom, ki je s Televizijo Slovenija sodeloval že pri mnogih satirično animiranih projektih, kot so Hri-bar, Poldnevnik in Jebovlje. Pod zvočno podobo oddaje sta podpisana tonska mojstra Tom Lemajič in Matej Avsenak.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2016
23:40
Vikend paket
Pogovorna oddaja (ponovitev)
Pogovorna oddaja z elementi humorja, glasbenimi točkami in terenskimi prispevki.

Bernarda Žarn in Jože Robežnik gostita tri zgovorne in zabavne komentatorje, s katerimi analizirajo in komentirajo dogodke preteklega tedna. V sproščenem vzdušju se jima pridružijo tudi znani in manj znani gosti, prav tako povezani z aktualnim dogajanjem. Novinarji s prispevki in neposrednim oglašanjem s terena poskrbijo, da je oddaja še zanimivejša in privlačnejša za vse generacije gledalcev. Posebno vlogo imajo tudi gledalci, ki lahko preko telefona sodelujejo v debatah z voditeljema, komentatorji in gosti ter sodelujejo v nagradnih igrah.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017