TV sporedi

TV spored - Slovenija 2

Oglejte si TV spored na enem mestu...

SLO 2
TV spored za Slovenija 2

spored za datum: 26.08.2015
00:30
Atletika: Svetovno prvenstvo
Četrti dan bomo spremljali 5 končnih odločitev (met diska za ženske, skok v daljino za moške, tek na 400 m z ovirami za moške, tek na 1500 m za ženske in tek na 800 m za moške. Poslastici bosta oba teka na srednjih progah. Ženski tek na 1500 m ima eno samo favoritko, novo svetovno rekorderko v tej disciplini, Etiopijko Genzebe Dibaba, ki je letos v Monaku odtekla nov svetovni rekord 3:50,07. Pri moških pa bo obračun na 800 m verjetno odločen v finišu med Bosancem Tuko, Kenijcem Rudisho, Bocvancem Amosom in predstavnikom Džibutija Souleimanom. Ta dan slovenskih nastopov predvidoma ne bo.
02:30
Judo: Svetovno prvenstvo
Po uvodnem dnevu svetovnega prvenstva, v katerem so se merili judoisti v najlažjih težnostnih kategorijah, drugi dan prinaša prvi slovenski nastop. Andraž Jereb bo nastopil v kategoriji do 66 kilogramov in skušal osvojiti čim več točk tudi v kvalifikacijah za olimpijske igre. To je njegov drugi nastop na svetovnem prvenstvu v karieri. Dobili bomo tudi najboljše v ženski kategoriji do 52 kilogramov.
03:20
Zabavni kanal
Na sporedu je vsak delovnik na TVS 2 od predvidoma 9.00 in traja različno dolgo. Prav tako pa si ga na TVS 2 lahko ogledate vsako noč po koncu rednega televizijskega programa.
Ob spremljanju Zabavnega infokanala lahko preberete najbolj sveže novice iz sveta znanih - tako slovenskih kot tujih zvezd. Če ste ljubitelji najbolj nenavadnih in nemogočih zgodb, si lahko preberete tudi te. Čaka vas tudi horoskop, ki ga lahko spremljate prav vsak dan. Izveste tudi, katere družabne prireditve, koncerti, razstave in podobni dogodki se bodo zvrstili v prihodnjih dneh.
06:00
Otroški kanal
07:00
Ava, Riko, Teo: Srhljive sence
V vsaki epizodi jih postavita v drugo okolje in si izmislita novo dogodivščino zanje. Prijatelji so vedno kos vsem izzivom, še tako hude zagate iznajdljivo rešijo, pri tem pa se še zabavajo. Deček in deklica nam na koncu vsake epizode še zaupata domiselne vragolije s papirjem. Prav zabavno!
07:05
Lojzek: Lojzek, nariši mi krta
Tu sta Lojzek in njegova prijateljica Pika! Lojzek zelo rad riše, Pika pa mu dela družbo in se veseli njegovih umetnij, ki, ne boste verjeli, oživijo in jima vedno znova polepšajo dan!
07:15
Fifi in Cvetličniki: Željkov gromozanski korenček
Polna je veselja do življenja in njen nasmeh kot sončni žarek vsakogar spravi v dobro voljo. Živi v cvetličniškem vrtu in je vedno zelo zaposlena: skrbno obdeluje vrt, sadi rože, obira sadje in v svoji hiški pripravlja osvežujočo limonado ali peče slastne kolačke za prijatelje Cvetličnike. Zato sploh ni čudno, da včasih kaj pozabi! Čmrlek, Vijolica in Trobentica ji radi priskočijo na pomoč, Željko in Slinko pa poskrbita, da včasih nastane še večja zmešnjava. Pridružite se Fifi in ji pomagajte, ko bo spet iskala besedo, ki jo ima čisto na koncu jezika. Zelo vam bo hvaležna!
07:20
Pokukajmo na Zemljo: Avstralija
Z njo se pogovarja o njenih lepotah in naravnih čudesih, odkriva divji svet rastlin in živali in spoznava življenje ljudi na njej. Njegov zvesti prijatelj je Mehurček, ki s svojim povečevalnim steklom približa osupljive podrobnosti s fotografij. Serija je nastala na osnovi zbirke čudovitih fotografij Yanna Arthus-Bertranda »Zemlja, pogled z neba«.
07:25
Pri Slonovih: Jaz tudi
07:35
Iz življenja družine Hrastkovih: Prvi dan
Kar naprej ji je dajala vitamine, in ko jih je imela lepega dne Ankica dovolj, jih je vrgla v kavni mlinček. Obrnila je ročico in – bam! – pred njo se je pojavil škrat, ki je znal pomanjšati ljudi. Svojo moč je najprej preizkusil na Ankičinih starših. Ko sta oba postala majhna kot kavna žlička ali kot napol obrabljen svinčnik, je Ankica prevzela skrb za gospodinjstvo in majcena starša. In se je tega veselila, ker se bo tako vsaj česa naučila, je rekla.
07:40
Mucika: Zvezda na rolki
Prva med njimi je Mucika. Je prikupna in odločna, loti se vsake naloge, reši vse težave, druščino vodi na domišljije polne pustolovščine in je predana prijateljica psičku Žažiju, mišku Mišu, zajklji Almi, jazbecu Egbertu in Čuku. Kadar si z Muciko, je vse mogoče.
07:55
Tork: Drevo za gosenico
Takoj je pomislila, da bi bil lahko njen pomočnik in ga s prho čarobnih zvezdic oživila. Nekaj zvezdic je padlo tudi poleg jezera, kjer je ležal plastični vesoljček. Zdaj so vsi trije neločljivi prijatelji, ki skrbijo za živali in rastline v gozdu in se z malo čarovnije imajo vedno prav lepo.
08:00
Simfonorije: Nota
Skupaj z drugimi glasbili simfoničnega orkestra doživljajo neverjetne dogodivščine. Animirana serija brez besed prinaša mojstrovine klasične glasbe v novi, privlačni preobleki in vabi otroke v čarobni svet not.
08:05
Ribič Pepe: Gnilo ali zlato jajce
Tokrat se bo pisana druščina zabavala ob otroški igri Gnilo jajce. Le kdo bo moral počepniti v sredino kroga? Kakadudu bi igro raje preimenoval v zlato jajce. Morda se bo pozlatilo katero od jajc, ki jih bodo v rubriki Mali spretni prstki okraševali otroci. Jutro v malem zalivu bo še posebej popestril gost, ki nikamor ne gre brez svoje kitare. Vas zanima, kdo bo to?
08:30
Zgodbe iz školjke: Nočko: Zgodba o grbavem pritlikavcu
Čirule, čarule... Ah, dajte, no, otroci ne verjamejo več v čarovnijo! Taka je tudi deklica Anastazija, ki med cirkuško predstavo iz čistega dolgčasa zaide v šotor jasnovidke Jasmin. Sprva se do nje vede zelo uporniško, nato pa jo premamijo nenavadni predmeti in eksotični hišni ljubljenčki. Je Jasmin res samo jasnovidka? S ščepcem peska deklici v hipu pričara pravljico za tisoč in eno noč. Anastazija postane njena redna obiskovalka. Počasi spoznava skrivnostni svet čarovnije in mu vedno bolj verjame.
08:45
Zgodbe iz školjke: Martina in ptičje strašilo: Finska
Začelo se je zelo preprosto. Najprej je bila Martina sama. V svojem svetu nekje sredi oblakov je zjutraj prilezla iz pisanega lonca in zvečer vanj odšla spat. Vmes pa je počela marsikaj zanimivega. Lepega dne pa v njen svet vstopi … ptičje strašilo! Strašilo je sprva precej nerodno, počasi pa postane odličen tovariš pri Martininih domislicah. Ta se zelo veseli: končno ima nekoga, ki mu lahko reče lepo besedo, ki ga lahko nauči kaj novega in mu včasih tudi ponagaja. Tako sta Martina in strašilo z vsakim dnem bolj nerazdružljiva prijatelja, ki skupaj odkrivata svet okoli sebe in se zabavata.
08:55
Mihec in Maja: Kralj Matjaž
Ko si Maja zaželi noro pustolovščino je najboljša izbira seveda Mihec Mahec, ki svojo prijateljico popelje v pisan vrtinec. Pristaneta v gromozanski podzemni jami, kjer nehote zbudita spečega kralja Matjaža. Bradati mož je ves godrnjav in nič kaj zadovoljen: za prikrajšan spanec ju hoče kaznovati. Reši se, kdor se more ! Bo Mihcu in Maji uspelo pobegniti iz podzemlja? Se bosta spomnila čarobnega pregovora, ki ju lahko odreši?
09:00
Slovenski vodni krog: Gabernica
Ime je dobil po gabrih, ki rastejo na njenih bregovih. Izvira na vznožju Orlice v vasi Pišece tik nad župniščem v votlini imenovani Duplo. Nato teče po dolini ob cesti Globoko - Pišece skozi vasi Dednja vas, Blatno, Piršenbreg. Pot nadaljuje čez Brežiško polje skozi vasi, kjer se pri Ločeh izliva v reko Savo. Ti gričevnati kraji in vasi predstavljajo zahodno mejo Kozjanskega parka, ki s svojimi vinorodnimi griči in gozdovi dajejo okolišu svojevrsten pečat. Ob toku je speljana Vodna učna pot Gabernica, prva vodna učna pot v Sloveniji. Ima 7 postaj, ki se raztezajo v dolžini približno dvanajstih kilometrov in na kateri obiskovalec spozna različne vodne ekosisteme. Pot je speljana skozi čudovito naravo, tako da je sprehod poučen in tudi zelo prijeten, ravno prav razgiban da se Roku utrnejo nove glasbene rime, ki Ano neizmerno zabavajo.
09:25
Točka
10:10
Najboljše jutro
Mozaični izbor najboljših svetovalnih, zabavnih in informativnih vsebin iz oddaje Dobro jutro. Vsak teden premišljeno izberemo najbolj atraktivne in odmevne rubrike iz dnevne oddaje Dobro jutro in jih povežemo v 120-minutni tedenski izbor. Sobotno jutro je Najboljše jutro!
13:00
Atletika: Svetovno prvenstvo
Peti dan bomo spremljali 5 končnih odločitev (skok ob palici za ženske, met kopja za moške, tek na 400 m z ovirami za ženske, tek na 3000 m z zaprekami in tek na 400 m za moške ).
V nobeni od disciplin ni izrazitega favorita, zato lahko pričakujemo odlične izide in tesne razlike na cilju oziroma v metih in skokih. Izmed slovenskih atletinj bosta v kvalifikacijah teka na 200 m nastopili Maja Mihalinec (23,13 – 113. izid v tej sezoni na svetu) in Sabina Veit (23,08 – 94. izid sezone na svetu).
15:30
Šiša Pangma
V jeziku domačinov njeno ime pomeni Cvet nad travnato planoto. Tako jo doživi opazovalec, ko zasije pred njim na obzorju kot mogočna ledena vrtnica. Nezemsko visoka, nedostopna in mamljivo privlačna. Do leta 2013 je glavni vrh gore skušalo doseči kar deset slovenskih odprav, a le dve sta bili uspešni. Za plezalce ostaja Šiša Pangma vselej izjemno zanimiv cilj.
16:20
Naši vrtovi: Janez Bevc, Gustav Gnamuš
V resnici gre za strmi breg za njegovo hišo, ki so ga preraščali različni listavci. Posekal jih je in začel poganjke, ki so zrasli iz panjev, obrezovati. Z leti so nastali očarljivi zaobljeni liki zelenja, med katere je nasadil nekaj smrek. Njegov breg je zdaj kot velika zelena blazina, polna zaobljenih izboklin. Bevčev minimalizem, ki temelji v funkcionalnosti, ima smiselno zvezo z mnogo bolj poduhovljeno vrtno različico.
Vrt akademskega slikarja, profesorja na ALU in Prešernovega nagrajenca Gustava Gnamuša, je dognan primer zenovskega vrta. Umeščen v majhen atrij na obrobju Ljubljane predstavlja slikarjev zasebni azil in ustvarjalno zrcalo. Njegov avtor v pogovoru pojasni njegove številne razsežnosti in pomene.
16:50
Judo: Svetovno prvenstvo
To je edini dan svetovnega prvenstva v Astani, ki prinaša dva slovenska nastopa. V ženski kategoriji do 57 kilogramov se bo borila Vlora Bedžeti. Pred dvema letoma je na prvenstvu v Riu de Janeiru osvojila bronasto medaljo, kar je njen največji uspeh v karieri. V kategoriji do 73 kilogramov pri moških se bo boril Rok Drakšič. V preteklosti se mu je odličje na svetovnem prvenstvu dvakrat za las izmuznilo. Se bomo morda lahko tokrat veselili prve moške medalje na svetovnih prvenstvih?
17:40
Začnimo znova: Ovni letijo iz gnezda
Toni po dolgem času povabi Betko v kino. Načrte jima prekriža Anže, ki hoče na taborjenje preko noči na Rock Potočec. Betka in Toni sta proti, v nasprotno pa ju prepriča Marjeta, ki je Tonija v Anžetovih letih tudi že pustila na punkovske koncerte. Ko Tonija skrbi strošek za vstopnino, ga Anže potolaži, da ga bo na koncert zastonj spravil Johnny, ki je tam redar. Toni prosi Johnnyja, naj skrivaj popazi na Anžeta, ta pa mu da raje še nekaj vstopnic in pravi, naj pazi nanj sam. Dve vstopnici podari Toni Blažki in Rikiju in jima naroči, naj gresta na Rock Potočec pazit na Anžeta. Po telefonu naj bi ga vsake pol ure obveščala, kaj se dogaja z malim. Javljanje po telefonu naroči tudi Anžetu. Ko Toni in Betka ostaneta sama, sporočila sprva prihajajo redno, potem pa telefon umolkne. Ker Betko skrbi, pošlje na Potočec še Tonija. Ker v rockovskem trikotniku poniknejo tudi Tonijevi sms-i, pa stopita v akcijo še Evgen in Marjeta.
S koncerta se v najboljšem stanju vrne Anže. Drugi so si med njegovim »varovanjem« privoščili nesorazmerno velik kos zabave. Kaj se je v resnici dogajalo na Rock Potočcu, na koncu razkrije šele redar Johnny.
18:10
Trans Kanada: Toronto - St'Johns
Tako je do danes postala dežela Angležev, Francozov, Kitajcev in še marsikaterega naroda, še najmanj pa staroselcev. Če pa že slučajno naletiš na katerega, te ni prav nič vesel, če mu rečeš Indijanec ali spet nekomu drugemu Eskim.
Pot po celini, brez stranpoti, od zahodne do vzhodne kanadske obale, je dolga 8ooo kilometrov. Trans kanadska magistrala vodi od Vancouvra na zahodu, do mesta St. Johns na vzhodu. Zakonca Badovinac sta jo z najetim avtodomom prevozila v dobrem mesecu. Z vsemi obiski zanimivosti ob poti in tudi s postanki pri naših izseljenci, pa je bila dolga celih 11000 kilometrov.
Vsi domačini, ki sta jih zaprosila za kakšno izjavo, so radi stopili pred kamero, z eno izjemo: Amiši, ki živijo v svojih zaprtih skupnostih in ker nočejo postati del sodobne civilizacije in se strogo držijo svojih pravil, so se le neradi odločali za to.
19:05
Točka
19:50
Žrebanje Lota
Dva od njih dosegata vrtoglave vrednosti - Sedmica in Lotko. Igra, v kateri sami izberete svoje srečne številke. Žrebanja so dvakrat na teden, ob sredah in nedeljah.
20:00
Imago Sloveniae 2015: Filmsko popotovanje
20:50
Zlatorogova pesem
Janko Ravnik (1891-1982) velja za eno najbolj vsestranskih osebnosti v zgodovini slovenske glasbe. Bil je pianist, skladatelj, klavirski pedagog, planinec, smučar, varstvenik narave, fotograf, snemalec in režiser prvega slovenskega celovečernega filma V kraljestvu Zlatoroga. Rodil se je v Bohinjski Bistrici, kjer se je že v mladosti navdušil nad tamkajšnjimi gorami. Bil je človek, ki je vse življenje iskal lepoto ter jo našel v glasbi in v gorah. Ravnik je bil vrhunski pianist, utemeljitelj 'ljubljanske pianistične šole' in pomemben slovenski skladatelj - še zlasti so pomembna njegova zborovska in klavirska dela ter samospevi. V dokumentarni oddaji nam njegovo zanimivo življenjsko zgodbo razkrijejo govorci Matej Ravnik, dr. Stojan Pelko, dr. Darja Koter, arhivski posnetki, posnetki narave, Ravnik pa se s iskrivimi arhivskimi izjavami razkrije tudi sam. Urednik oddaje Daniel Celarec, scenaristka Veronika Rot, režiser Klemen Dvornik, moderator Saša Tabaković.
21:10
Se zgodi: Referendum
To je kot po navadi preveč zapleteno, čeprav je tema nepomembna. Odločali naj bi o pasjih zavetiščih. V resnici pa dedija niti ne zanima toliko referendum, pač pa zmenek z njegovo novo prijateljico. Domači medtem rešijo nekaj vsakdanjih problemov. Jani je očitno na pragu pubertete, zato mu poskuša Sandi zelo nespretno posredovati nekaj moškega znanja na temo spolnosti. Še bolj pa se zaplete, ko mama napove obisk Sabininega očeta, ki je že več kot dvajset let na Madagaskarju.
21:40
Majhne zgodbe
Njihovi razlogi za potovanje so različni, vsako pa naj bi uresničilo njihovo trenutno največjo željo. Don Justo je izvedel, da so v bližnjem kraju opazili njegovega pred leti pobeglega psa. Za njegov pobeg naj bi bil očitno kriv Don Justo, ki hoče sedaj svojo napako popraviti. Maria se hoče v San Julianu udeležiti televizijskega kviza, med nagradami jo privlači kuhinjski multipraktik, vendar v kraju Fitz Roy, od koder Maria prihaja, elektrike sploh nimajo. Trgovski potnik Roberto pa namerava ponovno obiskati eno izmed svojih strank, žensko z otrokom, ki bi ga za njegov rojstni dan Roberto obdaroval z rojstnodnevno torto, pa ne ve niti tega, ali gre za dečka ali deklico. Za vsakega izmed junakov je potovanje njihova največja življenjska avantura, predvsem zaradi pričakovanj, ki jih želijo uresničiti. Tako gre v filmu za hrepenenje, medčloveško solidarnost in toplino. In kje drugje se lahko vse to pokaže najbolj izostreno, če ne na potovanju po samotni cesti proti cilju, ki ga hočejo doseči.
23:10
Točka
23:50
Atletika: Svetovno prvenstvo
Peti dan bomo spremljali 5 končnih odločitev (skok ob palici za ženske, met kopja za moške, tek na 400 m z ovirami za ženske, tek na 3000 m z zaprekami in tek na 400 m za moške ).
V nobeni od disciplin ni izrazitega favorita, zato lahko pričakujemo odlične izide in tesne razlike na cilju oziroma v metih in skokih. Izmed slovenskih atletinj bosta v kvalifikacijah teka na 200 m nastopili Maja Mihalinec (23,13 – 113. izid v tej sezoni na svetu) in Sabina Veit (23,08 – 94. izid sezone na svetu).