TV sporedi

TV spored - Slovenija 2

Oglejte si TV spored na enem mestu...

SLO 2
TV spored za Slovenija 2

spored za datum: 26.09.2017
01:10
Glasbeni spoti
Glasbeni
Glasbeni spoti so video-glasbeni časovni pas in video-glasbena lestvica urbanega slovenskega mainstreama.

Glasba sega od rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike tja do metala, alternative in popa.

Lestvica je na sporedu v petek in v soboto pozno zvečer in zgodaj zjutraj, med tednom pa predvajamo spote po izboru uredništva Točke in lestvičnega zmagovalca tedna.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
02:15
Zabavni kanal
Informativni
Zabavni infokanal ponuja obilico dobre glasbe in novice iz sveta zabave.

Ob spremljanju Zabavnega infokanala lahko preberete najbolj sveže novice iz sveta znanih – tako slovenskih kot tujih zvezd. Če ste ljubitelji najbolj nenavadnih in nemogočih zgodb, si lahko preberete tudi te. Čaka vas tudi horoskop, ki ga lahko spremljate prav vsak dan. Izveste tudi, katere družabne prireditve, koncerti, razstave in podobni dogodki se bodo zvrstili v prihodnjih dneh.

Jezik: Slovenščina
05:20
Glasbeni spoti
Glasbeni (ponovitev)
Glasbeni spoti so video-glasbeni časovni pas in video-glasbena lestvica urbanega slovenskega mainstreama.

Glasba sega od rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike tja do metala, alternative in popa.

Lestvica je na sporedu v petek in v soboto pozno zvečer in zgodaj zjutraj, med tednom pa predvajamo spote po izboru uredništva Točke in lestvičnega zmagovalca tedna.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
06:30
Otroški kanal
Na Otroškem kanalu predvajamo vsebine, ki so namenjene predšolskim in osnovnošolskim otrokom.

Na otroškem kanalu objavljamo besedila, kot so odlomki iz pravljic, kuharski recepti, bonton za otroke, enciklopedija živali in predmetov, otroci najdejo tudi rubriko spoznajmo svoje telo, opis knjig za zanimivo in poučno branje, koledar otroških dogodkov, besedila o vesolju in planetih ter še mnogo drugih vsebin, ki so za otroke zelo zanimive. Tudi Bansi, ki ima na svoji spletni strani rubriko Bansi odgovarja, v vsakem otroškem infokanalu mladim radovednežem odgovori na kakšno vprašanje. Objavljamo tudi prispevke z Bansijem, ki obiskuje vrtce, šole, muzeje, otroške prireditve ...

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
07:00
Minka: Mijav
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Maisy
Režija: Leo Nielsen
Igrajo: Neil Morrissey, Brian Greene, David Collins, Shane Dundas
Ocena IMDb: 6,6/10

Minkin svet je v risanki prav tako čaroben kot v knjižicah.

Minkin svet je odet v prijetne in živahne barve in malo miško kar sam vabi, da raziskuje, išče, odkriva in preizkuša. Minka svet okoli sebe opazuje na poseben način in na stvareh vedno opazi tudi drugo, bolj prikrito plat. Vse mora poizkusiti, kot majhni otroci. Ima pa srečo, da lahko počne marsikaj, česar otroci ne morejo. In potem ti skupaj z Minko sanjajo, kako letijo z letalom in jadrajo z jadrnico.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 1999
07:05
Svet živali: Sinja kitovka Lena
Risani
Sinja kitovka Lena je največja žival na svetu. Ne živi na kopnem, temveč v morju. Dolga je kot vagon.

Lena je zelo miroljubna žival, ki veličastno plava po morju.

Jezik: Slovenščina
07:10
Dinko pod krinko: Dinko vodovodar
Risani
Izvirnik: Dougie in Disguise
Režija: Josep Viciana

Dinko je navihan fantič, ki ima rad pustolovščine.

S psom Timom se večkrat odpravita na čudežno popotovanje v Dinkov čarobni album za nalepke, kjer se srečata s prijateljico Maro in najrazličnejšimi živalmi. V albumu Dinko spoznava nove poklice in tako odkriva, kaj bi rad postal, ko odraste.

Država: Španija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2006
07:15
Biba se giba: Biba in Šemilka
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Bo on the go!
Režija: Robert D.M. Smith
Igrajo: Andrew Sabiston, Catherine O'Connor, Jim Fowler
Ocena IMDb: 6,3/10

Biba je živahna, zvedava in vesela deklica, ki skupaj s svojim prijateljem zmajčkom Dosidejem spodbuja otroke, da se pridružijo njunim dogodivščinam.

Kot vsi junaki se tudi Biba in Dosi na njunih popotovanjih srečujeta z ovirami in izzivi, a na koncu vedno dosežeta svoj cilj. Bibini prijatelji – mladi gledalci – se morajo gibati z njo, da ji pomagajo. Vedra in odločna Biba bo pri premagovanju preprek otroke vedno spravila v pogon. Vsi imajo super moč!

Država: Kanada
Jezik: Slovenščina
Leto: 2007
07:35
Traktor Tom: Presenečenje za Eli
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Tractor Tom
Režija: Jimmy Wheeler
Igrajo: James Nesbitt, Liza Tarbuck
Ocena IMDb: 5,6/10

Tom je rdeči trakor, ki vedno pomaga svojim prijateljem iz zagat.

Na idiličnem podeželju v Brešah živijo pogumni traktor Tom s prijatelji – z gospodarico Eli in pomočnikom Timom ter s pravo malo čredico živali in kmetijskih strojev. Skupaj se zabavajo na Veseli farmi in pridno delajo na polju, v sadovnjaku in na travniku. Nesreča nikoli ne počiva, pravijo, vendar na pomoč vedno priskoči iznajdljivi traktor Tom, ki težave rešuje z obilico humorja in dobre volje, predvsem pa z veliko mero potrpežljivosti.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 2003
07:50
Niko: Ljubo doma
Risani
Izvirnik: Noksu
Igrajo: Sally Ann Marsh, Wayne Forester, Jules de Jongh, Wendy Wolfcarius, Laurence Bouvard
Ocena IMDb: 7,6/10

Marko prosi Betko, da mu pomaga prirediti zabavo, Betka pa se zamoti in mu daje nasvete, kako naj svoj dom naredi bolj domač.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 2011
07:55
Hrček Miha: Zajčji rep
Risani (ponovitev)
Režija: Katarina Nikolov

Risanka, ki predšolskemu otroku preko ljudskih basni prenaša vrednote in pojasnjuje socialne interakcije in vedenje v odnosih.

Hrček Miha je 'gospod v zrelih letih'. Njegov skromni dom je poln zanimivih stvari, med drugim tudi knjig, iz katerih nam preko basni razkriva stare ljudske modrosti. V njegovih zgodbah največkrat nastopajo priljubljene živali iz gozda, travnikov in polj: štorklja Helena, koza Rozi, vrana Ana, žabec Grega, zajec Uhec ...

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
08:00
Zgodbe iz školjke: Martina in ptičje strašilo: Računi
Družinski (ponovitev)
Igrajo: Martina Maurič Lazar, Aljoša Koltak

Poznate zgodbo o Martini, ki stanuje v loncu, in njenem prijatelju Dečku, ptičjem strašilu, ki prihaja k njej na obisk s svojega polja?

Začelo se je zelo preprosto. Najprej je bila Martina sama. V svojem svetu nekje sredi oblakov je zjutraj prilezla iz pisanega lonca in zvečer vanj odšla spat. Vmes pa je počela marsikaj zanimivega. Lepega dne pa v njen svet vstopi … ptičje strašilo! Strašilo je sprva precej nerodno, počasi pa postane odličen tovariš pri Martininih domislicah. Ta se zelo veseli: končno ima nekoga, ki mu lahko reče lepo besedo, ki ga lahko nauči kaj novega in mu včasih tudi ponagaja. Tako sta Martina in strašilo z vsakim dnem bolj nerazdružljiva prijatelja, ki skupaj odkrivata svet okoli sebe in se zabavata.

Otroci, ki imajo težave s sluhom in govorom, so prikrajšani za mnoge stvari, ki so sestavni del otroštva njihovih vrstnikov. Ena od teh je svet pravljic, ki buri in bogati otroško domišljijo in se ostali otroci srečujejo z njim tudi v televizijskih oddajah.

To vrzel skušamo zapolnjevati v Otroškem in mladinskem programu TV Slovenija. V sodelovanju z Zavodom za slušno in govorno motene iz Ljubljane že od leta 1990 pripravljamo oddaje z naslovom »Zgodbe iz školjke«. Gre za izbor že posnetih otroških oddaj, prevedenih v znakovni jezik.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
08:05
Zgodbe iz školjke: Ali me poznaš: Jaz sem jesenski veter
Kulturni (ponovitev)
V oddaji rastline, živali in naravni pojavi pripovedujejo zgodbe o sebi.

Prvi del: Jeseni tudi veter velikokrat pomaga, da se podoba narave kar čez noč spremeni. Vse je v zamiranju, pihanje pa pospeši, da plodovi in porumeneli listi popadajo z dreves prej, kot bi sicer. Veter pa razpihuje tudi oblake: enkrat jih prežene narazen, drugič pa jih prižene skupaj. V njih se nabere toliko vlage, da lahko pada močan jesenski dež.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
08:15
Moja draga teža
Kratki (ponovitev)
Kratki dokumentarni film EBU iz Srbije.

Lani si je Aleksander zlomil nogo. Zaradi mirovanja je pridobil kar nekaj kilogramov. Ampak za uspešno zdravljenje bi bilo potrebno izgubiti nekaj kilogramov. Poletni kamp je namenjen prav takšnim težavam. Dule, ki je tudi prišel skupaj z Aleksandrom, pa mora pridobiti kakšen kilogram, ker je presuh. Fanta takoj postaneta res pravi par!

Država: Srbija
Jezik: Srbščina
08:30
Hišica iz lecta
Kratki (ponovitev)
Kratki igrani film iz Češke.

Le kdo ne bi hotel v življenju kdaj prestopiti v pravljico? Otrokoma v naši zgodbi je to uspelo: le da so ju ukradeni medenjaki iz čarovničine hišice nenadoma postavili pred dejstvo, da ju bo hotela čarovnica speči za kosilo ...

Država: Češka
Jezik: Češčina
08:45
Slovenski vodni krog: Učja
Dokumentarni
V deželi, kjer so doma »Zverinice iz Rezije«, teče mogočna hudourniška reka Učja.

Na svoji poti je ustvarila mogočni kanjon Učje, ki je znan po svoji divji in težko dostopni strugi. Na tej vodni poti spoznata, kako močna sila je voda, ki neustavljivo dere ter pri tem ustvarja slikovita prodišča ter kaskade, ki z manjšimi slapišči tvorijo naravne lepote. Na napornem in dolgem kanjoningu spoznata skrite kotičke, kjer je reka dostopna samo po vodi. Zaradi nedostopnosti iz spodnjega dela struge Učje so v kanjonu, kamor niso imele dostopa ostale vrste postrvi, našle svoje zatočišče avtohtone soške postrvi.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
09:15
Village Folk - Ljudje podeželja: Robi & Alex
Dokumentarni
Robi je bil geodet, Alexandra pa je učiteljica v osnovni šoli.

V majhni vasici Pianetto, dobro uro oddaljeni od Firenc, sta pred desetimi leti kupila staro vaško kapelo, v kateri sta odprla gostilno, in v želji, da bi pripravljala jedi predvsem iz lokalnih pridelkov, povezala med seboj ekološke kmetije iz bližnje okolice. La Campanara je tudi zaradi odličnih lokalnih pridelkov danes uvrščena med vrhunske restavracije. Alexandra pa ima svojo kuharsko oddajo tudi na nacionalni italijanski televiziji.

Jezik: Slovenščina
09:45
Ris, kralj gozdov
Dokumentarni
Režija: Hanka Kastelicová

Ris je poleg medveda in volka ena izmed treh velikih zveri, ki živijo v Sloveniji.

Od njiju se ris razlikuje tudi po tem, da je že enkrat izumrl. Veliki samotar je iz naših gozdov izginil na koncu 19. stoletja, ponovno pa so ga vanje naselili naši lovci leta 1973. Od takrat se je ris najprej hitro širil, zdaj pa njegovo število že nekaj časa upada, kar samo kaže na to, da je ris najbolj občutljiv izmed vseh velikih zveri pri nas.

Ris je tih in samoten prebivalec slovenskih gozdov. Je zelo previden in zato ga v naravi zelo težko opazimo. To je težava tudi za biologe, ki se z risom ukvarjajo, zato jim spremljanje te velike mačke predstavlja velik izziv. Preučevanje risa zahteva veliko terenskega dela v vseh vremenskih pogojih, še največ v snežnih zimskih razmerah in z različnimi pripomočki, kot so infrardeče kamere, različne antene in oddajniki. Miha Krofel, biolog in raziskovalec na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani, nas popelje v svet dinarskih gozdov, v svet terenskega raziskovanja, z ekipo njegovih sodelavcev na Biotehniški fakulteti pa spoznamo tudi laboratorijsko delo, ki nam skupaj odgrnejo nevidno risovo življenje in njegov pomen za naše gozdove.

Ris ne pozna meja. Ker se je ponovno naseljeni ris razširil predvsem po dinarskih gozdovih proti jugu, sodelujejo naši biologi s svojimi kolegi s Hrvaške, večkrat pa tudi z biologi iz drugih držav. Slovenija je ena izmed redkih dežel v Evropi, kjer z ramo ob rami sobivajo tri velike zveri, volk, medved in ris. In ravno slednjemu zaradi različnih vzrokov grozi že drugo izumrtje. Znanje naših in svetovnih strokovnjakov ter interes mednarodne strokovne javnosti bosta morda le pomagala ustaviti upadanje števila risov pri nas. Ker je ris kot pomembni člen naših gozdov tudi naravna vrednota, bi bilo prav, da se za njegovo ohranitev zavzamemo tudi mi, širša javnost.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
10:50
Hišica v preriji: Boksar
Drama, 4. sezona, 10. del (ponovitev)
Izvirnik: Little House on the Prairie: The Fighter
Režija: Michael Landon
Igrajo: Michael Landon, Melissa Gilbert, Lindsay Greenbush, Sidney Greenbush, Karen Grassle, Melissa Sue Anderson
Ocena IMDb: 7,4/10

V Walnut Grove pride slavni boksar Joe Kagen, ki je pred štirinajstimi leti zaradi kariere žrtvoval družino. Ko med dvobojem obleži na tleh, zdravnik Baker in meščani izvedo, da lahko betežni možakar preživi samo, če se odreče boksu. To pa je težka odločitev, ki je ne more sprejeti sam.

Charles Ingalls se z družino preseli iz regije Big Woods v Wisconsinu v rodovitnejši predel Kansasa.

Charles se z ženo in hčerkami preseli v Kansas. Bujna indijanska pokrajina mu že med potjo postane všeč. Z ženo in tremi hčerami se hitro ustalijo. V novem okolju doživljajo tako srečne kot manj srečne trenutke, od rojstev, praznovanj, do požarov, soočiti pa se morajo predvsem z dejstvom, da si ni tako lahko ustvariti stabilen dom, kot izgleda na prvi pogled.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1977
12:20
Halo TV
Informativni
Svetovalna kontaktna oddaja, ki išče odgovore na vprašanja gledalcev.

Strokovnjaki z različnih področij, ki se tako ali drugače dotikajo vsakdanjega življenja povprečnega človeka, odgovarjajo na konkretna vprašanja in dileme gledalcev po telefonu, preko elektronske pošte in pisem. Oddaja je zastavljena izrazito interaktivno, gledalci jo sooblikujejo, vprašanja gledalcev so v prvem planu, oddaja je pravzaprav servis gledalcem, saj jim gostujoči strokovnjak ponuja različne nasvete s področja prava, zdravstva, psihologije, medosebnih odnosov, ... Oddaja se z izbiro tematik odziva tudi na dnevne aktualne dogodke.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
13:25
Dobro jutro
Zabava
Izčrpne in kakovostne servisne informacije, koristni nasveti za vsakdanje življenje in raznovrstne razvedrilne vsebine za lepši začetek dneva.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger. Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah; tako vsako leto v odmevni akciji TV-poroka pred televizijskimi kamerami poročimo par, ki ga izberejo gledalci, hkrati pa s strokovnjaki razpravljamo o partnerskih in družinskih odnosih. V televizijski akciji »Moje zdravo telo« pa gledalce spodbujamo k bolj zdravemu življenjskemu slogu in spoznavamo trende pri ohranjanju mladostnosti in vitalnosti. Oddaja Dobro jutro je upoštevajoč delež televizijskih gledalcev med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejših slovenskih medijskih priznanj – strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo. Oddaja Dobro jutro se podaljšuje v Dober dan, s katerim v sodelovanju z RTV centrom Koper v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin, z gledalci razpravljamo o fenomenih sodobne družbe in pripravljamo atraktivno kuharsko tekmovanje za gledalce. Dober dan ima svetovalni predznak in je nadgradnja Dobrega jutra.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
15:35
Dober dan
Zabava
Dobro jutro se podaljšuje v Dober dan.

V sodelovanju z RTV centrom Koper v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin, z gledalci razpravljamo o fenomenih sodobne družbe in pripravljamo atraktivno kuharsko tekmovanje za gledalce. Dober dan ima svetovalni predznak in je nadgradnja Dobrega jutra.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
16:25
Čarokuhinja pri atu: Dolenjska
Kulinarika
Poglejte si Gojmirja Lešnjaka Gojca v vlogi kuharskega ata.

Na bogato tradicionalno dolenjsko kuhinjo so zagotovo vplivale tudi sosednje dežele in njihove tradicionalne jedi, zato boste tukaj našli italijanske, madžarske, avstrijske, balkanske in še katere značilnosti. Vsekakor morate poskusiti tradicionalno hrano, ki so jo včasih veliko bolj jedli kot danes. Različne vrste štrukljev, žgancev, matevž (zabeljena priloga iz tlačenega fižola in krompirja, ki se prilega k mesnim jedem in dušenemu zelju), razne kaše (prosena, ječmenova in ajdova) ter ajdove in koruzne žgance. Danes bodo ata, babi in vnukinja kuhali fižolovo juho ter cmoke, tiste žmohtne polnjene cmoke z jagodovim ter borovničevim nadevom, ter tako na zanimiv ter hudomušen način predstavili kulinariko Dolenjske. A tokrat tudi brez obiska babi na tržnici ne gre …

V zabavni kuharski seriji Čarokuhinja spremljate Gojmirja Lešnjaka Gojca v vlogi ata, ki v svoji kuhinji pripravlja jedi po starih receptih. Družbo mu dela nečakinja, ki pa si za pripravo jedi ne vzame toliko časa in si kot mlada sodobna ženska raje kupi že pripravljene in zamrznjene jedi. 15-minutno humoristično in izobraževalno serijo popestrijo tudi obiski znanih gostov, ki ata in njegovo nečakinjo obiščejo v kuhinji in pripravljene jedi tudi poskusijo.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2015
17:00
Hišica v preriji: Na sejmu
Drama, 4. sezona, 11. del
Izvirnik: Little House on the Prairie: Meet Me at the Fair
Režija: Michael Landon
Igrajo: Michael Landon, Melissa Gilbert, Lindsay Greenbush, Sidney Greenbush, Karen Grassle, Melissa Sue Anderson
Ocena IMDb: 7,4/10

Družini Ingalls in Olsen dan preživljata na semnju, kjer je za vse obilo dogodivščin in zabave. Mary se medtem zaplete v živahen pogovor z balonarjem, ki mu jezik teče kot namazan, Caroline in Harriet pa se pomerita v peki pit. Charles in Nels se med sabo pomerita v dvoboju, Laura pa nepričakovano zapravi vse svoje prihranke. Resna nevarnost preti Carrie, saj jo Laura izpusti izpred oči.

Charles Ingalls se z družino preseli iz regije Big Woods v Wisconsinu v rodovitnejši predel Kansasa.

Charles se z ženo in hčerkami preseli v Kansas. Bujna indijanska pokrajina mu že med potjo postane všeč. Z ženo in tremi hčerami se hitro ustalijo. V novem okolju doživljajo tako srečne kot manj srečne trenutke, od rojstev, praznovanj, do požarov, soočiti pa se morajo predvsem z dejstvom, da si ni tako lahko ustvariti stabilen dom, kot izgleda na prvi pogled.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1977
18:00
Halo TV
Informativni
Svetovalna kontaktna oddaja, ki išče odgovore na vprašanja gledalcev.

Strokovnjaki z različnih področij, ki se tako ali drugače dotikajo vsakdanjega življenja povprečnega človeka, odgovarjajo na konkretna vprašanja in dileme gledalcev po telefonu, preko elektronske pošte in pisem. Oddaja je zastavljena izrazito interaktivno, gledalci jo sooblikujejo, vprašanja gledalcev so v prvem planu, oddaja je pravzaprav servis gledalcem, saj jim gostujoči strokovnjak ponuja različne nasvete s področja prava, zdravstva, psihologije, medosebnih odnosov, ... Oddaja se z izbiro tematik odziva tudi na dnevne aktualne dogodke.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
18:55
Iz popotne torbe: Skrb za planet
Kulturni
Popotno potepanje v družbi Gašperja.

Imamo samo en planet in Gašperja zelo skrbi, kako ravnamo z njim. Vsi ti odpadki, stari avtomobili, onesnaževalci zraka in že smo zasmradili svet! Gašper naravo rešuje z ločenim zbiranjem odpadkov. Mu pomagaš tudi ti?

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
19:20
Nagelj
Drama, 22. del
Izvirnik: Kânêshon
Igrajo: Machiko Ono, Elliott Ryan Clopton, Tarô Suruga, Yumi Asô, Kaoru Kobayashi, Terue Shôji
Ocena IMDb: 8,4/10

Itoko zaradi slabih gospodarskih razmer izgubi službo. Ko išče novo službo, sreča šiviljo. Skrivoma začne obiskovati tečaj šivanja, vendar s tem ni zadovoljna. Oče ji sprva ne dovoli kupiti šivalnega stroja, potem pa se premisli in vpraša šiviljo, če bi hčerko učila šivanja.

Saga o japonski ženski, ki si je drznila početi nekaj, kar ni bilo v skladu s tradicionalnimi pravili, zaradi česar je imela obilo težav.

Zgodba se začne leta 1924, Itoko Ohara je tedaj 11-letno dekle svobodomiselnega duha, je najstarejša hči Zensaku, ki ima majhno šivalnico in trgovino s kimoni. Itoko že kmalu ugotovi, da je šivanje kimonov posel, ki izumira, ter predlaga mami, naj se lotita izdelave zahodnih oblačil, v kar pa Zensaku ne privoli. Itoko zato odide od doma, dela v trgovini in se uči šivanja oblačil z zahoda. Medtem Zensaki posel s kimoni skorajda propade in odloči se, da bo vseeno dala možnost Itoko, ki potem prevzame posel. Poroči se s krojačem, imata tri hčere in vse se zdi kot v pravljici do druge svetovne vojne, ko se v družini zgodi tragedija. Po vojni Itoko pomaga hčeram, da uresničijo svoje sanje, in marca 2006 v starosti 92 let umre.

Država: Japonska
Jezik: Japonščina
Leto: 2011
19:40
Nagelj
Drama, 23. del
Izvirnik: Kânêshon
Igrajo: Machiko Ono, Elliott Ryan Clopton, Tarô Suruga, Yumi Asô, Kaoru Kobayashi, Terue Shôji
Ocena IMDb: 8,4/10

Itoko zaradi slabih gospodarskih razmer izgubi službo. Ko išče novo službo, sreča šiviljo. Skrivoma začne obiskovati tečaj šivanja, vendar s tem ni zadovoljna. Oče ji sprva ne dovoli kupiti šivalnega stroja, potem pa se premisli in vpraša šiviljo, če bi hčerko učila šivanja.

Saga o japonski ženski, ki si je drznila početi nekaj, kar ni bilo v skladu s tradicionalnimi pravili, zaradi česar je imela obilo težav.

Zgodba se začne leta 1924, Itoko Ohara je tedaj 11-letno dekle svobodomiselnega duha, je najstarejša hči Zensaku, ki ima majhno šivalnico in trgovino s kimoni. Itoko že kmalu ugotovi, da je šivanje kimonov posel, ki izumira, ter predlaga mami, naj se lotita izdelave zahodnih oblačil, v kar pa Zensaku ne privoli. Itoko zato odide od doma, dela v trgovini in se uči šivanja oblačil z zahoda. Medtem Zensaki posel s kimoni skorajda propade in odloči se, da bo vseeno dala možnost Itoko, ki potem prevzame posel. Poroči se s krojačem, imata tri hčere in vse se zdi kot v pravljici do druge svetovne vojne, ko se v družini zgodi tragedija. Po vojni Itoko pomaga hčeram, da uresničijo svoje sanje, in marca 2006 v starosti 92 let umre.

Država: Japonska
Jezik: Japonščina
Leto: 2011
20:00
Človeški laboratorij: Sodelovanje
Dokumentarni, 3. del
Izvirnik: Meet the Humans: Pulling Together

Ljudje v nasprotju z večino živali lahko sodelujemo tudi zunaj družinske enote. V tej oddaji si bomo ogledali vedenje v skupinah in preverili teorije o hierarhiji. Dr. Michael Mosley, dr. Nadine Tchelebi in Patricia Marks bodo preučevali dinamiko skupin in odkrili marsikaj zanimivega.

Dokumentarna serija, v kateri preučujejo vedenje in ravnanje ljudi.

Petdelna dokumentarna serija v obliki zabavnega in sem in tja s čustvi prežetega vodenega družbenega eksperimenta osvetljuje zakone vedênja in ravnanja človeka v različnih družbenih okoliščinah. Priznanemu BBC-jevemu voditelju, zdravniku Michaelu Mosleyju se pri skrivnem opazovanju skupin ljudi, ki izpolnjujejo zadane naloge, pridružijo področni strokovnjaki: nevrolog, antropologinja in drugi.

Jezik: Angleščina
20:55
Prava ideja: Anita Lozar in Matej Pelicon, Pivovarna Pelicon
Dokumentarni
Oddaja o podjetništvu.

Mlada podjetnika leta 2017 Anita Lozar in Matej Pelicon iz Ajdovščine sta pivovarja samouka, ki z butičnimi pivi po lastnih receptih osvajata najbolj izbirčne ljubitelje piva. Njuna Pivovarna Pelicon je prejela številne nagrade, med drugim naziv najboljše slovenske pivovarne. Začela sta pred 5 leti, od takrat sta razvila 25 receptov, redno zaposlila 4 sodelavce, še 3 pogodbeno. Lani so lani zvarili nekaj več kot 100 tisoč litrov piva, plan za letos je 250 tisoč litrov. Proizvodnja ne dohaja več povpraševanja, zato je cilj selitev v večje prostore. Želijo postati največja kraft pivovarna v regiji, ki bo v 100-odstotni lasti zaposlenih z lastno verigo specializiranih trgovin in lokalov.

Oddaja je pokazala že skoraj 250 primerov dobrih praks, kako uspeti na različnih področjih. Dobra ideja postane prava šele z uspehom na trgu, zato urednica in voditeljica Edita Malnar Cetinski v oddaji gosti lastnike podjetij, ki so z lastno idejo, znanjem, inovativnostjo in predvsem veliko mero vztrajnosti in trdega dela uspeli uresničiti svoje sanje. Zagonska podjetja hitro rastejo, tako bo del oddaje med drugim namenjen tudi mladim podjetjem. Predvsem bodo skušali poiskati odgovore na vprašanja, od kod ideje, kako jih uresničujejo, kako prodirajo na tuje trge in kako jim pri tem lahko pomagajo izkušeni gostje, ki so na globalnem trgu že uspeli.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
21:25
Kjer bom doma: In slepi bodo spregledali
Drama, 4. sezona, 10. del
Izvirnik: A Place to Call Home: And the Blind Shall See
Režija: Lynn-Maree Danzey
Igrajo: Marta Dusseldorp, Noni Hazlehurst, Brett Climo, Craig Hall, David Berry, Abby Earl
Ocena IMDb: 8,3/10

Anna se iz Italije vrne s knjigo in klobčič se začne odvijati. Elizabeth sooči Georgea z napisanim, Reginin burni odziv pa ne pušča dvoma o njeni krivdi. Da se ne bi znesla nad družino, George skrivaj skuje načrt za njen sprejem na psihiatrično kliniko. Olivia ne more preboleti propadle zveze z Lloydom, Sarah pa se odloči glede priimka svojega otroka. Medtem se Annin in Ginov zakon krha, saj Anna ne more imeti otrok.

Skrivnostna Sarah Adams je razpeta med strahotami druge svetovne vojne in upanjem po novem življenju v Avstraliji.

Dogajanje avstralske družinske sage je postavljeno v petdeseta leta prejšnjega stoletja, v slikovito podeželsko mestece Inverness, kjer na posestvu Ash Park prebiva ugledna in bogata družina Bligh. Na pragu so številne družbene spremembe, a kljub temu je to še vedno čas poln predsodkov in rane, ki jih je prizadejala druga svetovna vojna, so še vedno sveže.

Sarah Adams, prijazna, a nekoliko skrivnostna in zadržana medicinska sestra, se po dvajsetih letih iz Evrope vrača v Avstralijo, za seboj želi pustiti boleče spomine. Na ladji spozna bogato in vplivno avstralsko družino Bligh, saj pomaga Elizabeth Bligh, ki ima zdravstvene težave. Elizabeth Bligh je glava družine, odločna ter manipulativna ženska, ki bi storila vse, da bi zaščitila družino. Z njo potujejo še ovdoveli sin George, katerega Sarah takoj očara, in njegova odrasla otroka: nesrečni sin James z ženo Olivio in živahna hči Anna. Sarah se z družino takoj ujame, še posebej ji je naklonjen George, le Elizabeth je do nje stroga in odklonilna. V Avstraliji Sarah najprej obišče svojo mamo, a mati in hči sta se odtujili in Sarah si mora poiskati svoje domovanje. Za Sarah se začne dolga pot, polna preizkušenj, spletk, žrtvovanja, bolečine, a tudi neizmerne radosti in velike ljubezni, za katero se zdi, da ne bo nikoli uresničena ...

Država: Avstralija
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
22:25
Vera: Lovilka vešč
Kriminalka, 6. sezona, 3. del (ponovitev)
Izvirnik: Vera: The Moth Catcher
Režija: William Sinclair
Igrajo: Brenda Blethyn, Jon Morrison, David Leon, Riley Jones, Paul Ritter, Kingsley Ben-Adir
Ocena IMDb: 7,8/10

Ob cesti najdejo dekle, ki jo je nekdo povozil in zbežal. Živelo je v lokalnem dvorcu in pazilo nanj, lastnika pa sta odpotovala v Avstralijo. Lokalni čuvaj ji je pomagal postavljati pasti za vešče, bila pa je tudi prijateljica dekleta, ki je delalo v pubu. Njen oče in mačeha pa sta kupila parcelo pod dvorcem. V dvorcu pa Vera in Aiden odkrijeta še eno truplo in preiskava ju vodi do dobrodelnega društva, ki pomaga bivšim zapornikom. Umrli je bil v mladosti v popravnem domu, prav tako pa tudi brat povoženega dekleta.

Vera in njeni sodelavci rešujejo zapletene primere, hkrati pa poskušajo biti uspešni tudi na zasebnem področju.

Priljubljena angleška detektivska nanizanka, posneta po literarnih uspešnicah Ann Cleeves. Glavna junakinja je Vera Stanhope, izkušena policijska inšpektorica dobrega srca, a nekoliko nenavadna in zamorjena samotarka, ki je predana svojemu delu.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2016