TV sporedi

TV spored - Slovenija 2

Oglejte si TV spored na enem mestu...

SLO 2
TV spored za Slovenija 2

spored za datum: 27.03.2016
22:10
Neverjetni Jonathan Goodwin
22:55
Umetnost propagande
Odšla je v Severno Korejo, na srečanje z mojstri propagandnih filmov. Tri tedne so jo učili, kako naj posname melodramatično dramo v slogu Velikega vodje o boju in končni zmagi herojskih delavcev nad hudobneži iz plinarne. Anna je igrala hudobno ameriško tajnico v političnem trilerju, ki ga je režiral korejski Oliver Stone, Ri Kwan Am. Kratek film je navdih delavcem in kmetom po vsem svetu, naj se znebijo kapitalističnih okovov in združijo.
00:35
Bleščica
01:00
Aritmija
01:30
Aritmični koncert: Demolition group
Provinca vrača udarec! DEMOLITION GROUP dokazujejo, da vedno obstaja alternativa – tudi alternativa alternativi! S svojo angažirano in samosvojo držo, tako v vsebini kot glasbi, razgaljajo stvari takšne kot so, premikajo meje in seveda, že več kot 30 let ostajajo brez konkurence.

V letu 2015 Demolition group predstavljajo album ZLAGANO SONCE, s katerim opozarjajo, da se ni na Planetu starcev v zadnjih letih nič bistveno spremenilo. Zrcalo obračajo posamezniku - apatija hrani depresijo in brezciljnost … kot sami pravijo “se tiranija, nedotakljivost, plenjenje in ostale orgije kapitalskih elit dogajajo brez sramu in prikrivanja, vsem na očeh. Namesto revolta in upora pa raste občutek nemoči, strah in ponižno upogibanje”.
A ne z Demolišni!

Ob sporočilnosti pronicljive poezije Gorana Šalamona, podprte s kompleksnimi aranžmaji odlične zasedbe pa bomo v Aritmičnem koncertu spoznali tudi romantično plat Demolišnov – za naš studijski koncert so pripravili program izbranih balad, ki te strastno, počasi gomazeče peljejo do vrhunca.

A Posavci ne osvajajo le kadar so na odru - na njim lasten, neformalen in neposreden način so nas “kupili” tudi ob snemanju portreta na Matjaževem posestvu … več v Aritmičnem koncertu!
03:50
Pot na EP 2016
Ali lahko Avstrija, ki je blestela v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, navduši na zaključnem turnirju? Ivan Rakitić si je z Barcelono pokoril Evropo, zdaj si želi še zmagoslavja s Hrvaško. Češka Pavla Vrbe bo veliko stavila na ekipnega duha, ki jo je popeljal na evropsko prvenstvo v Franciji.
04:45
Polnočni klub: Dan za družino
V tokratnem polnočnem klubu - ob veliki noči in materinskem dnevu, se sprašujemo, ali si sploh še znamo vzeti čas zase in za družino, ali znamo preživeti dan brez telekomunikacijskih šumov in motenj, ne da bi bili pripeti na računalnik ali pametni telefon? Kaj vse smo znali početi včasih s svojimi otroki in partnerji? Kolikokrat še posežemo po knjigi ali namiznih družabnih igrah? Kako dragocen in kakovosten je naš čas, ki ga preživimo s svojimi bližnjimi? O tem bo v tokratnem Polnočnem klubu Vida Petrovčič kramljala s svojimi zanimivimi gosti.
06:05
Duhovni utrip: Abeceda etike
Trajno znanje in medsebojno spoštovanje sta temeljni vrednoti, ki bi morali prevevati vsak trenutek našega življenja. Na OŠ LAVA v Celju so se posvetili vzgoji za vrednote z različnimi dejavnostmi in projekti, ki otroke in odrasle učijo abecede etike.
Pater Silvo Šinkovec pa je že 17. leto zapovrstjo urednik revije Vzgoja, ki prinaša strokovna besedila o vzgoji, umetnosti, duhovnosti in etiki.
06:15
Posebna ponudba
07:00
Festival Imago Sloveniae 2013: Vokalna akademija Ljubljana in zborovodja Stojan Kuret
Leta 2009 je Vokalna akademija na 57. mednarodnem zborovskem tekmovanju v Arezzu v Italiji prepričljivo zmagala v vseh štirih prijavljenih kategorijah ter osvojila še veliko nagrado. Slednja jo je 15. maja 2010 popeljala še do zmage na Tekmovanju za veliko nagrado Evrope v Varni. Leta 2011 so v Arezzu prejeli še prestižno nagrado Guidoneum award 2011 za izjemne dosežke in doprinos k razvoju zborovske glasbe v svetovnem merilu. Vztrajni in predani umetniški vodja in dirigent skupine pevcev je maestro Stojan Kuret. Pod njegovim vodstvom so se domači publiki predstavili v napolnjeni Cerkvi sv. Jakoba v Ljubljani. Na svoj nastop so povabili gostujoči glasbenici, pianistko Mojco Prus in sopranistko Martino Burger.
08:15
J. S. Bach: Magnificat za soliste, zbor in orkester v D- duru
Veličastno vokalno-instrumentalno delo Magnificat je Bachovo prvo veliko liturgično delo v latinskem jeziku. Namenjeno je petim vokalnim solistom in baročnemu orkestru z trobentami in orglami. Ja eno najbolj popularnih Johanna Sebastiana Bacha.
08:50
Ljudje in zemlja
09:55
Nosorog Oto
Desetletni Tomo preganja dolgčas z najboljšim prijateljem Vitom, hkrati pa mu misli bežijo k deklici Sinji, v katero je skrivaj zagledan in ji želi za rojstni dan podariti nekaj posebnega. Poleg tega si želi poletje preživeti z očetom, ki kot mornar pluje po oceanih in ga velik del leta ni doma. Tomu se že prvi dan poletnih počitnic zgodi nekaj nenavadnega: ob cesti najde svinčnik, ki je na prvi pogled videti povsem običajen, vendar ni. To je čaroben svinčnik! Za odkritje takoj pove Vitu in mu pokaže, kaj svinčnik zmore. Na steno v svojem stanovanju nariše nosoroga in preden si fanta uspeta pripraviti malico, iz slike v domačo dnevno sobo vstopi čisto pravi, ogromen rumeni nosorog. Tomo in Vito se ne moreta načuditi, saj lačni nosorog Oto poje malodane vse pohištvo in predmete v sobi. Oto v hiši ne more ostati, bil pa bi ravno pravšnje darilo za Sinjo. Za začetek ga bo treba spraviti na prosto. Toda kako? Skozi vrata pač ne more!
11:25
Zaljubljeni v življenje
12:30
Ženske in konji
Gracieuse mora začeti znova in to na dnu hierarhije. Zaposli se kot negovalka na bližnji farmi, ki se posveča dresuri žrebcev. Sprva opazuje, kako tamkajšnja lastnica Joséphine de Silene vlada z železno roko, za uspeh konjušnice pa zlorablja svetovno znanega nemškega trenerja Franza Manna. Franz, ki je bil nekdaj prvak v jahanju, je na stara leta postal ciničen in iztrošen, a še vedno uživa svetovni ugled. Jahačice z vseh koncev sveta prihajajo na njegove ure in se krvavo borijo za njegovo pozornost. V tem mikrokozmosu moči in denarja Gracieuse kljub talentom ostane neopažena, toda hlepenje po uspehu trmasto jahačico kmalu premaga. Poda se v boj s Franzom Mannom, tudi če to pomeni, da mora prestopiti meje zakona. Pri tem si prizadeva za eno samo stvar: imeti svojega lastnega konja, ki ga bo popeljala v zmago.
14:05
Zgodbe izza obrazov: Sabina Dermota
Scenaristka Neva Novljan nam v prvi oddaji predstavi navdihujočo zgodbo o Sabini Dermota, njeni izjemni življenjski energiji nas ne bo pustila ravnodušnih. To je zgodba o ženski, mami in ženi, ki iskreno ljubi življenje in vsak dan posebej ter skuša iz njega izvleči največ in najboljše. Z ekipo jo je ekipa TVS spremljala na smučanju na Krvavcu, pri drsanju, kolesarjenju, s svojim psom vodičem hodi v gledališče, po nakupih, se udeležuje maratonov, med drugim se je s kajakom spustila tudi po brzicah Soče. S svojo kipečo življenjsko energijo preplavlja in navdušuje ljudi okoli sebe. In to kljub temu, da je – od rojstva SLEPA.
14:35
Zvezdana
15:20
Ambienti
15:55
Slovenija danes
16:40
Potujoča muzika 2015
500 mladih iz vseh koncev Slovenije je na koncertu združenih mladinskih zborov Potujoča muzika zapelo za solidarnost, mir in razumevanje in se poklonilo svetovnemu dnevu zborovskega petja.
Z letošnjim izborom skladb nas bodo pevci spomnili na obletnice treh slovenskih skladateljev, ki so delovali v prejšnjem stoletju (R. Gobca, H. Volariča in S. Jenka), s skladbami na temo o miru skladateljev A. Makorja, L. Lebiča in S. Millerja bodo opozorili na 70-letnico konca druge svetovne vojne in današnjo stvarnost, z razigranimi skladbami v melosu različnih kultur A. Kumarja pa se bodo podali na glasbeno pot okrog sveta, iz sveta sakralne glasbe pa dobo poleg skladbe D. Močnika izvedli tudi večni glasbeni deli dveh glasbenih velikanov W. A. Mozarta in G. F. Händla.
Zbore bosta skozi pester program vodila zborovodkinja Zlatka Terlevič in zborovodja Damijan Močnik, na inštrumentih pa jih so jih spremljali Godalni orkester Glasbene šole Zavoda sv. Stanislava, Ljubljana-Šentvid, ki ga vodi Drago Arko, in gosti.
Ta poseben dogodek pripravlja JSKD že tretjič, saj želi na ta način sporočiti, da so kvalitetni otroški in mladinski zbori pomemben most do vrhunskih mednarodnih dosežkov odraslih zborov.

Dodatek:
Na koncertu Potujoča muzika bodo nastopili: zbor Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana (zb. Marta Sojar Voglar), zbor OŠ Adama Bohoriča Brestanica (zb. Stanka Macur), zbor OŠ Alojzija Šuštarja, Ljubljana-Šentvid (zb. Nadja Janežič), zbor OŠ Davorina Jenka Cerklje na Gorenjskem (zb. Irma Močnik), zbor OŠ Dob (zb. Karmen Banko), zbor OŠ Janka Modra Dol pri Ljubljani (zb. Bojana Gajšek), zbor OŠ Franceta Bevka Tolmin (zb. Barbara Kovačič), zbor OŠ Grm Novo mesto (zb. Sonja Čibej), zbor OŠ Ledina, Ljubljana, (zb. Dalila Beus), zbor OŠ Nazarje (zb. Katja Gruber), zbor OŠ Planina pri Sevnici (zb. Matej Romih) in zbor OŠ Prežihovega Voranca, Maribor (zb. Zlatka Terlevič).
17:50
Rokomet (Ž): Pokal Slovenije, finale
19:50
Žrebanje Lota
Dva od njih dosegata vrtoglave vrednosti - Sedmica in Lotko. Igra, v kateri sami izberete svoje srečne številke. Voditeljica nas popelje skozi tri žrebanja: LOTO, LOTO PLUS in LOTKO.
Žrebanja so dvakrat na teden, ob sredah in nedeljah.
20:00
V divjini z Benom Foglom: Aljaska
Zakonca Bretwood Higman in Erin McKittrick sta pred štirimi leti prehodila 6500 km dolgo pot do enega najodročnejših predelov Aljaske. Zdaj živita pol leta v mongolski jurti, ki sta jo sama izdelala, drugo polovico leta pa s svojimi otroki hodita po divjini Aljaske. Ben se hitro uči spretnosti, ki jih potrebuje za preživetje v divjini – zaščite pred grizliji, navigacije v viharju in krmarjenja majhnih splavov čez ledeno morje do veličastnega ledenika.
20:45
Žrebanje Super Lota
Od rednega Lota se razlikuje v tem, da je za glavni dobitek Super sedmico garantiranih 1 mio eur.
20:50
Kraj zločina: V breznu
Komisar Moritz Eisner, s katerim sta v preteklosti imela razmerje, je prepričan, da njena smrt ni bila nesreča, temveč posledica zarote. S kolegico Bibi Fellner odkrijeta, da ni šlo za dejanje posameznika, temveč se za tem skriva dobro organizirana mreža, katere sledi vodijo v visoke kroge.
22:20
Vse je mogoče
23:45
Vikend paket
Z nami bodo pronicljivi komentatorji: Martina Ipša, Roke Ferengja in Alenka Tetičkovič.

Ob zaključku sanjske sezone tako zanj kot za ljubitelje smučarskih skokov bo z nami neprekosljivi orel Peter Prevc. Na velikonočno nedeljo se bosta pri Bernardi ustavila duhovnik Janez Furman in igralka Nina Ivanič. V našo družbo pa prihaja tudi glasbeni urednik Vala 202 Andrej Karoli pred novim krogom radijske bitke oz. Radio Battle, kamor so se radijski kolegi uvrstili po zmagi v prvem krogu.

Naš glasbeni oder bo poln temperamentnih umetnikov, saj nanj prihajajo plesalci flamenka, ki nastopajo v predstavi (NI)SEM. Za evrovizijski pridih pa bo poskrbela Kaliopi, ki bo predstavila pesem, s katero bo zastopala makedonske barve v Stockholmu.
00:55
Bučke
01:20
Zabavni kanal