TV sporedi

TV spored - Slovenija 2

Oglejte si TV spored na enem mestu...

SLO 2
TV spored za Slovenija 2

spored za datum: 27.08.2015
01:20
Judo: Svetovno prvenstvo
To je edini dan svetovnega prvenstva v Astani, ki prinaša dva slovenska nastopa. V ženski kategoriji do 57 kilogramov se bo borila Vlora Bedžeti. Pred dvema letoma je na prvenstvu v Riu de Janeiru osvojila bronasto medaljo, kar je njen največji uspeh v karieri. V kategoriji do 73 kilogramov pri moških se bo boril Rok Drakšič. V preteklosti se mu je odličje na svetovnem prvenstvu dvakrat za las izmuznilo. Se bomo morda lahko tokrat veselili prve moške medalje na svetovnih prvenstvih?
02:10
Zabavni kanal
Na sporedu je vsak delovnik na TVS 2 od predvidoma 9.00 in traja različno dolgo. Prav tako pa si ga na TVS 2 lahko ogledate vsako noč po koncu rednega televizijskega programa.
Ob spremljanju Zabavnega infokanala lahko preberete najbolj sveže novice iz sveta znanih - tako slovenskih kot tujih zvezd. Če ste ljubitelji najbolj nenavadnih in nemogočih zgodb, si lahko preberete tudi te. Čaka vas tudi horoskop, ki ga lahko spremljate prav vsak dan. Izveste tudi, katere družabne prireditve, koncerti, razstave in podobni dogodki se bodo zvrstili v prihodnjih dneh.
06:00
Otroški kanal
07:00
Ava, Riko, Teo: Skrivalnice
V vsaki epizodi jih postavita v drugo okolje in si izmislita novo dogodivščino zanje. Prijatelji so vedno kos vsem izzivom, še tako hude zagate iznajdljivo rešijo, pri tem pa se še zabavajo. Deček in deklica nam na koncu vsake epizode še zaupata domiselne vragolije s papirjem. Prav zabavno!
07:05
Lojzek: Lojzek, nariši mi duhca
Tu sta Lojzek in njegova prijateljica Pika! Lojzek zelo rad riše, Pika pa mu dela družbo in se veseli njegovih umetnij, ki, ne boste verjeli, oživijo in jima vedno znova polepšajo dan!
07:10
Fifi in Cvetličniki: Zabava s palačinkami
Polna je veselja do življenja in njen nasmeh kot sončni žarek vsakogar spravi v dobro voljo. Živi v cvetličniškem vrtu in je vedno zelo zaposlena: skrbno obdeluje vrt, sadi rože, obira sadje in v svoji hiški pripravlja osvežujočo limonado ali peče slastne kolačke za prijatelje Cvetličnike. Zato sploh ni čudno, da včasih kaj pozabi! Čmrlek, Vijolica in Trobentica ji radi priskočijo na pomoč, Željko in Slinko pa poskrbita, da včasih nastane še večja zmešnjava. Pridružite se Fifi in ji pomagajte, ko bo spet iskala besedo, ki jo ima čisto na koncu jezika. Zelo vam bo hvaležna!
07:20
Pokukajmo na Zemljo: Francija
Z njo se pogovarja o njenih lepotah in naravnih čudesih, odkriva divji svet rastlin in živali in spoznava življenje ljudi na njej. Njegov zvesti prijatelj je Mehurček, ki s svojim povečevalnim steklom približa osupljive podrobnosti s fotografij. Serija je nastala na osnovi zbirke čudovitih fotografij Yanna Arthus-Bertranda »Zemlja, pogled z neba«.
07:25
25 Pri Slonovih: Velika tekma
07:35
Iz življenja družine Hrastkovih: Prvi dan
Kar naprej ji je dajala vitamine, in ko jih je imela lepega dne Ankica dovolj, jih je vrgla v kavni mlinček. Obrnila je ročico in – bam! – pred njo se je pojavil škrat, ki je znal pomanjšati ljudi. Svojo moč je najprej preizkusil na Ankičinih starših. Ko sta oba postala majhna kot kavna žlička ali kot napol obrabljen svinčnik, je Ankica prevzela skrb za gospodinjstvo in majcena starša. In se je tega veselila, ker se bo tako vsaj česa naučila, je rekla.
07:45
Mucika: Zlata kitara
Prva med njimi je Mucika. Je prikupna in odločna, loti se vsake naloge, reši vse težave, druščino vodi na domišljije polne pustolovščine in je predana prijateljica psičku Žažiju, mišku Mišu, zajklji Almi, jazbecu Egbertu in Čuku. Kadar si z Muciko, je vse mogoče.
07:55
Tork: Leteča žoga
Takoj je pomislila, da bi bil lahko njen pomočnik in ga s prho čarobnih zvezdic oživila. Nekaj zvezdic je padlo tudi poleg jezera, kjer je ležal plastični vesoljček. Zdaj so vsi trije neločljivi prijatelji, ki skrbijo za živali in rastline v gozdu in se z malo čarovnije imajo vedno prav lepo.
08:00
Simfonorije: Polet z balonom
Skupaj z drugimi glasbili simfoničnega orkestra doživljajo neverjetne dogodivščine. Animirana serija brez besed prinaša mojstrovine klasične glasbe v novi, privlačni preobleki in vabi otroke v čarobni svet not.
08:05
Male sive celice: OŠ Sava Kladnika Sevnica in OŠ Jarenina
08:50
Maltejeva nova šola
Malte je deček, ki nadvse rad plava. Želi postati pravi tekmovalec v tem lepem športu. Vpisal se je na posebno športno šolo, kjer bo lahko treniral vsak dan. To je velik uspeh, kljub temu pa je zaskrbljen, saj ima eno roko poškodovano. Čeprav je zdravniški izvid potrdil, da si kljub poškodbi lahko postavi velike izzive v športu, bo njegovo treniranje oteženo. Boji pa se tudi, kako ga bodo novi sošolci sprejeli? Bo pogrešal prijatelje iz prejšnje šole? Se lahko sooči s svojimi strahovi?
09:05
Slovenski vodni krog: Izza kamere
Sončni žarki omogočajo energijo, da voda izhlapi iz zemeljske površine, kot so oceani, reke, jezera v nebo. Vodni hlapi se sčasoma kondenzirajo in ustvarjajo drobne kaplje v oblakih.
Ko oblaki srečajo mrzli zrak nad kopnim se sproži vodno kroženje v obliki dežja, snega ali slane in tako se voda vrne nazaj na zemljo ali ocean. Od tega nekaj vode ponikne v podzemlje, kot podzemeljski tok. Večina vode teče po hribih ter dolinah in se izteka v morje.
Zgodba Slovenskega vodnega kroga pa je bila v zadnjih desetih letih pripovedovana s strani avdio-vizualne ekipe v različnih letnih časih ter spremljala zgodbo voda v Sloveniji, ki je prepredena z rekami, potoki, jezeri in ima nekaj malega morja. A zgodba Vodnega Kroga se nadaljuje, tako kot voda, ki nikoli ne miruje.
09:30
In kdo je tebe učil voziti
Nemka Mirela se je preselila v Indijo, Američan Jake na Japonsko, Hje-Von iz Južne Koreje pa v Nemčijo – vsi so morali ponovno narediti vozniški izpit. Ne gre le za vožnjo po desni ali levi strani, nekateri uporabljajo trobljo in gestikuliranje. Odločna Mirela se je začela ukvarjati z oblikovanjem v državi, kjer naročanje kave lahko vzame dve uri. Jake je ugotovil, da njegova najljubša beseda »karkoli« nima prevoda v japonščini, Hje-Von pa je preživljala družinsko dramo korejskih tradicij in se obenem učila živeti v urejeni Nemčiji.
11:00
Najboljše jutro
Mozaični izbor najboljših svetovalnih, zabavnih in informativnih vsebin iz oddaje Dobro jutro. Vsak teden premišljeno izberemo najbolj atraktivne in odmevne rubrike iz dnevne oddaje Dobro jutro in jih povežemo v 120-minutni tedenski izbor. Sobotno jutro je Najboljše jutro!
13:00
Atletika: Svetovno prvenstvo
Šesti dan svetovnega prvenstva bomo spremljali 4 končne odločitve (met kladiva za ženske, troskok moški, tek na 400 m za ženske in tek na 200 m za moške). Slovenskih nastopov ne bo. Osrednja odločitev bo moški tek na 200 m, v finalu pričakujemo ponoven obračun Američana Gatlina in Jamajčana Bolta, če bo slednji sploh tekmoval na 200 m. Gatlin ima v tej sezoni daleč najboljši izid na svetu, 19,57, Bolt pa je tekel zanj skromnih 20,13. Zanimiv bo tudi nastop nove svetovne rekorderke v metu kladiva – Poljakinje Anite Wlodarczyk.
15:00
Judo: Svetovno prvenstvo
Na svetovnem prvenstvu bo nastopila Tina Trstenjak v kategoriji do 63 kilogramov. Trstenjakova predstavlja veliko slovensko upanje, saj je v tej ženski kategoriji trenutno prva na svetovni jakostni lestvici in tako tudi prva nosilka turnirja v Astani. Njene priprave na tekmovanje so zmotili zapleti v povezavi z njeno zaposlitvijo. To je povzročilo veliko slabe volje, upamo pa, da je našo izjemno borko to le še dodatno motiviralo. Trstenjakova brani bronasto medaljo s prejšnjega prvenstva.
15:45
Začnimo znova: Inšpektor Mario
K Toniju vpade Mario, ki zdaj kot kriminalistični inšpektor dela pri Ministrstvu za notranje zadeve. Ker Toni nezakonito skriva Svetlano, ga policija opremi z mikrofonom, Mario pa ga prisili v pogovor s Štefom, kjer naj bi Toni razkrinkal Štefovo kriminalno ozadje. Toni in Johnny sta tako pred dilemo ali v zapor ali pa ju čaka Štefovo maščevanje. Iz godlje pa jih potegne Svetlana, ki omreži Maria, da zaradi nje izgubi glavo ...
16:35
Pričevalci: Franc Možina
Tokrat je avtor med pričevalce povabil svojega očeta iz Dobravelj na Vipavskem, ki v izredno zanimivem pričevanju oriše izročilo prve svetovne vojne v spominu sovaščanov, trpljenje pod fašizmom, vojno in nemško preganjanje ter grozote komunističnega koncentracijskega taborišča, ki ga je sam doživel. Pričevanje začenja z vaškim izročilom iz Napoleonovih časov, ko sta se v vasi ubila dva francoska konjenika. Franc pove tudi staro hišno molitev in obudi spomin na svojega očeta, ki je v prvi svetovni vojni ranjen pristal v ruskem ujetništvu, kjer je doživel boljševistično revolucijo. V času italijanske zasedbe je družino močno ogrozilo uničenje zadruge, kar je bilo posledica italijanskega pritiska in predhodnega slabega upravljanja. Franc se spominja sovražnega odnosa do Slovencev, ki je prevladoval v italijanskih šolah, kar je tudi sam dvakrat izkusil. Živo je opisal tudi protifašistično delovanje svojega strica Mirka Kavčiča, aktivnega Tigrovca, ki se je ob prvem tržaškem procesu umaknil v Jugoslavijo. Med vojno je tudi sam, 15 leten vozil hrano za partizane. Starejši brat je bil v Kosovelovi brigadi, medtem ko je bil oče kot gospodarski referent izdan in zaprt s strani Nemcev. Dobravlje so doživele dva obsežna partizanska napada na nemške preskrbovalne kolone a je vas ostala skoraj nepoškodovana, pač pa se je okupator znesel nad sosednjo vasjo Cesta in jo požgal. Konec vojne je doživel v Vidmu v Italiji, kjer je bil priča umiku poražene nemške vojske in prihodu moderne anglomameriške armade. Zaradi javnega kritiziranja partijskih funkcionarjev, ki so vaščane silili v zadruge po sovjetskem vzoru, so ga po vojni zaprli in poslali na prisilno delo v taborišče Litostroj, kjer je doživel strahotna ponižanja starih ljudi, podjetnikov in kmetov, ki niso zmogli obvezne oddaje. Kritičen do komunističnega režima in njegovih naslednikov je ostal klen Slovenec in izvrsten pričevalec zgodovinskih dogodkov kakršnih je malo ...
19:10
Točka
20:00
Košarka (M): Slovenija - Srbija, prijateljska tekma
21:50
Marie Curie - ženska na bojišču
Ob izbruhu vojne je bila Marie Curie že priznana znanstvenica, dobitnica dveh Nobelovih nagrad za različni področji: fiziko in kemijo. Osem let po moževi smrti je prevzela vodenje radiološkega raziskovalnega inštituta in sodelovala z dr. Claudiusom Regaudom. Odločena je bila, da bo uvedla nove radiološke tehnike, pri čemer ji je veliko pomagala tudi takrat 17-letna hči Irene, ki je kasneje doktorirala iz fizike in leto po materini smrti tudi ona prejela Nobelovo nagrado.
23:15
Točka