TV sporedi

TV spored - Slovenija 2

Oglejte si TV spored na enem mestu...

SLO 2
TV spored za Slovenija 2

spored za datum: 27.12.2018
01:00
Videotrak
Glasbeni
Glasbeni videospoti so dnevni video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama'.

Glasba sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative. Videospoti so predvajani po izboru uredništva Videotrak.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
02:05
Zabavni kanal
Informativni
Zabavni infokanal ponuja obilico dobre glasbe in novice iz sveta zabave.

Sveži glasbeni videospoti in najbolj odmevne novice iz sveta slovenske in svetovne družabne kronike zasijejo na mobilnih telefonih in televizijskih sprejemnikih. Prav tako ne manjka smerokazov o tem, kam se odpraviti na koncert, družabno prireditev, gledališko predstavo, predstavitev knjige in podobne družabne prireditve.

Jezik: Slovenščina
05:20
Videotrak
Glasbeni (ponovitev)
Glasbeni videospoti so dnevni video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama'.

Glasba sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative. Videospoti so predvajani po izboru uredništva Videotrak.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
06:30
Otroški kanal
Na Otroškem kanalu predvajamo vsebine, ki so namenjene predšolskim in osnovnošolskim otrokom.

Slon Bansi kot maskota otroškega kanala otroke na simpatičen, a izobraževalen način popelje v svet pravljic, jim razkriva lepote Slovenije, predstavlja svet živali, predmetov in zanimivosti o človeškem telesu. Otroci z gledanjem Otroškega kanala spoznajo, da je učenje lahko še kako zabavno in nedolgočasno, saj slon Bansi obišče veliko slovenskih krajev, šol, vrtcev, muzejev in prireditev, ki so zanimive in poučne. Njegova najbolj odmevna rubrika, ki jo ima tudi na svoji spletni strani, je Vprašajte Bansija, kamor otroci pošiljajo Bansiju vprašanja, Bansi pa nanje javno odgovori.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
07:00
Milan: Milan in vrtna hiška
Risani
Izvirnik: Milo
Režija: Bruno Desraisses
Igrajo: Catherine Bonneau, Camille Cyr-Desmarais, Daniel Picard, Aline Pinsonneault

Milan je navihan in prisrčen zajček.

Milanu in Julči očka in mamica pomagata postaviti pravo pravcato igralno hišico na vrtu. Skupaj jo tudi pobarvajo in si privoščijo prigrizek. Milan in Julči se pogumno odločita, da bosta v njej tudi prespala, a se čez čas vendarle odpravita v varno zavetje hiše.

Zajček Milan z mamico in očkom živi v mirni hiši z velikim vrtom na obrobju mesta. Prosti čas včasih preživlja z očkom in mamico, še večkrat pa s prijateljico Julči, s katero počneta vse, kar počnejo otroci njunih let: vozita se s kolesom, se igrata na vrtu, hodita na igrišče ter se družita s sošolci Tomažem, Vilkom, Lizo, Darko, Tinetom, Markom in Martinom. Vsi skupaj se v šoli učijo brati, pisati in računati, ob tem pa se z učiteljico tudi zabavajo in nabirajo vsakovrstne izkušnje.

Država: Kanada
Jezik: Slovenščina
Leto: 2003
07:05
Vrtni palček Primož: Vodnjak želja
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Gordon the Garden Gnome
Ocena IMDb: 8/10

Pravijo, da palčka spoznaš, če si ogledaš njegov vrt.

Jernej v svojem vrtu odkrije vodnjak. Ker verjame, da je to vodnjak želja, si Primož nekaj zaželi. Tudi svoje prijatelje spodbuja, da ga posnemajo.

V Primoževem vrtu je vedno veselo. Primož z užitkom skrbi zanj, za svoje živalske prijatelje in tovariše palčke. Rastlinam pripoveduje šale in zgodbe, zavija jih v šale in kape, da jih obvaruje pred mrzlo zimo. Vedri Primož je iskreno navdušen nad čudeži narave.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 2005
07:15
Gozdna druščina: Titanova nova vloga
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Forest Friends: Titan Finds His Place
Ocena IMDb: 6,7/10

Sedem gozdnih živali postane nerazdružljiva gozdna druščina.

Ko se prijatelji iz gozdne druščine igrajo novo igrico, si nihče ne želi Titana v svoji ekipi, saj je preneroden in preveč neučakan. Titana to tako potre, da hoče kar sam samcat oditi stran v gozd. Toda naposled le najdejo pravo vlogo zanj – Titan postane njihov najboljši in najpravičnejši sodnik.

Številne družine različnih živali se po silovitem požaru, ki je opustošil njihov gozd, naselijo v skupni vasi in skušajo zaživeti v sožitju. K temu jih še prav posebej spodbuja častitljivi Stari hrast, ki ima zaradi spleta nenavadnih dogodkov čudežno moč, saj se lahko premika in govori. Nadvse različni živalski mladiči, ki jih je za cel razred, se pri njem zbirajo pri pouku. Prav po očetovsko jih usmerja in vzgaja. Sedem od njih – veveriček Žan, miška Neja, divji prašiček Aki, lisjaček Dani, zajčja dvojčka Martin in Zoja ter medvedka Gaja – splete trdne prijateljske vezi in postane nerazdružljiva gozdna druščina. Seveda je vsak njihov dan poln razburljivih zgod in prigod.

Država: Francija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2006
07:30
Žvenkci: Pobegli mehurček
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Clangers
Ocena IMDb: 8,2/10

Žvenkci so dolgonosa, miškam podobna roza ljubka bitjeca.

Žvenk Glavni izumi sesalnik, ki bo očistil planet Žvenk. Medtem ko gre pomagat babi, se Mina in Tim odločita, da preizkusita, kako deluje!

Žvenkci živijo na majhnem modrem planetu Žvenk, nekje v zvezdnatih širjavah vesolja, nedaleč od Zemlje. Površino prekrivajo jame, ki so pokrite s kovinskimi pokrovi za smetnjake in peljejo v njihova podzemna domovanja. Mama Žvenk, Žvenk Glavni, Mina, Tim in babi se med seboj sporazumevajo z žvižgi in jedo juhico iz svojih malih modrih jušnih vodnjakov. Žvenkci v vsaki prikupni zgodbici rešujejo težave, marsikaj odkrijejo, pa tudi izumijo. Na planetu Žvenk se nepričakovano znajde vse polno nenavadnih in čudovitih predmetov ter obiskovalcev, ki vsi s seboj prinašajo kopico novih dogodivščin. Režiserka slovenske različice je Tereza Gosar, pripovedovalec Uroš Smolej.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 2015
07:40
Lili in Čarni zaliv: Naj Pingi molči
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Lily's Driftwood Bay
Ocena IMDb: 8,4/10

Lilin najboljši prijatelj je galeb Gal, s katerim se vsak dan odpravita na peščeno obalo.

V Čarnem zalivu stvari izginjajo kot po tekočem traku. Lili in prijatelji so zaskrbljeni. Pingi jim ves čas želi nekaj povedati, a ga ne poslušajo. Ko bi ga vsaj!

Lili z očkom živi v hiški ob morju. Njen najboljši prijatelj je galeb Gal, s katerim vsak dan najdeta kak zanimiv predmet. Vzameta ga s seboj na barko mornarja Stanka, ki ju popelje v domišljijski Čarni zaliv, tam pa ju čakajo prijatelji in zabavne dogodivščine.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 2014
08:00
Lojzek: Lojzek in Božičkov pomočnik
Risani
Izvirnik: Didou

Lojzek je prisrčen zajček, ki vas bo naučil risati.

Lojzek in Pika srečata palčka Tomija, Božičkovega pomočnika. Ta je ves obupan, saj bi moral Božičku pomagati raznositi darila, pa ga mučita vrtoglavica in še strah pred temo. Lojzkove risbice, ki oživijo, pomagajo Tomiju, da premaga svoje strahove in tako postane neustrašni Božičkov pomočnik. Vsi otroci po svetu tako dobijo božična darila, tudi Lojzek in Pika.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
08:20
Gumbek in Rjavček: Božični vlak
Animacija (ponovitev)
Izvirnik: The Christmas Tree Train
Režija: Bill Hutten
Igrajo: Barbara Goodson, Kathy Ritter, William Boyett, Alvy Moore, Bill Ratner, Morgan Lofting
Ocena IMDb: 7,1/10

Gumbek in Rjavček, medvedek in lisjaček, živita s svojima družinama v Veseli hosti.

V Veseli hosti rastejo najlepša božična drevesca. Vsako leto božični vlak pripelje tja gozdarje, da jih posekajo in odpeljejo v mesto, kjer jih ljudje že nestrpno pričakujejo. Le redkokdo se lahko pelje s tem starim, ropotajočim vlakom. Gumbek in Rjavček, dva navihana mladiča, po naključju pristaneta na vlaku, ki sopiha proti mestu. Po neštetih prigodah sredi mestnega vrveža pristaneta v izložbenem oknu velike trgovine, med samimi čudovitimi božičnimi igračami …

Medvedku in lisjačku se zmeraj znova utrne kakšna domislica in jo mahneta po svoje. Na srečo pa je v Veseli hosti doma tudi logar Jaka, ki z enim očesom ves čas opreza za nadebudnima mladičema in jima pomaga, ko zabredeta v težave. In božični čas je kot nalašč za razburljivo dogodivščino ...

Država: Združene države Amerike
Jezik: Slovenščina
08:45
Potovanje na ladji Beagle - Ljubezen galapaške želve
Risani (ponovitev)
Režija: Jernej Lunder
Igrajo: Igor Žužek, Matija Vastl, Nina Valič

Poučna risanka o Charlesu Darwinu in njegovi teoriji o evoluciji.

Raziskovalna ladja Beagle se približuje otočju Galapagos, kjer živali bivajo v sožitju in blaginji. Želvji par v grmičevju ob peščeni obali ravno leže jajca, ko ju Ščinkavec opozori na prihajajočo nevarnost – človeka. Živali so ob prihodu ladje vznemirjene, saj se bojijo plenilskih pohodov, ki so jih v preteklosti že prizadeli. Za novorojene želvice, pa se je potovanje šele začelo.

Jernej Lunder (1978) že vrsto let aktivno deluje na področju multimedije, predvsem pri vodenju postprodukcije in animacije. Ustvarja tudi na glasbenem področju kot skladatelj, producent elektronske glasbe in organizator koncertov. Vseskozi nudi tehnično pomoč umetnikom pri multimedijskih projektih. Samozaposlen, pogodbeno dela v produkcijskih hišah INVIDA d.o.o. in DIGITAL STUDIO d.o.o. kot vodja postprodukcije.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
08:55
Maček Muri: Rojstni dan
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Maček Muri
Režija: Boris Dolenc
Igrajo: Marko Mandič, Alojz Svete, Polona Juh, Nina Valič, Janez Hočevar, Jernej Šugman

Mini animirana serija o najbolj slavnem slovenskem mačkonu.

Muri se znajde v godlji, saj je pozabil na Macin rojstni dan in mora zato na hitro poiskati pravo darilo. S pomočjo prijateljev mu na koncu le uspe očarati zahtevno muco Maco.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2013
09:05
Maček Muri: Sprehod
Risani (ponovitev)
Režija: Boris Dolenc
Igrajo: Marko Mandič, Alojz Svete, Polona Juh, Nina Valič, Janez Hočevar, Jernej Šugman

Mini animirana serija o najbolj slavnem slovenskem mačkonu.

Maček Muri se veselo odpravi v Mačje mesto. Čaka ga super dan, saj je za kosilo dogovorjen z Maco. A načrte mu skoraj prekriža nagajivi nepridiprav Čombe, ki mu zvito podtakne velik zločin.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2013
09:15
Srečo kuha Cmok: Tista o pesini juhi
Družinski (ponovitev)
Režija: Ven Jemeršić
Igrajo: Danilo Ivanuša

Otroci spoznavajo različne okuse, osnovne kuharske spretnosti oziroma veščine ter sodelujejo pri pripravi preprostih in zdravih obrokov.

Se zmrdujete nad rdečo peso? Tudi Tita in Juš sta se zmrdovala nad kuhanjem in njuno »mojstrovino«. Ko pa poseže vmes vsevedni Prunelius Cmok, je okus zagotovljen.

Oddaja je namenjena otrokom prve triade osnovne šole, ki jim želimo vzbuditi veselje do zdrave hrane, do kuhanja, okušanja novih okusov, druženja s prijatelji, tako mlajšimi kot starejšimi, veselje do igre, pripovedovanja pravljic, poslušanja poezije, brskanja za podatki, radovednosti spoznavanja novega, igre domišljije.

Kuharska oddaja ni osredotočena zgolj na samo pripravo za otroke primernih jedi, ampak tudi na spoznavanje in okušanje jedi. Ob ogledu oddaje bodo tudi starši spoznali, kako vključiti otroke v vse procese pripravljanja hrane: nakupovanje, pripravljanje, kuhanje in postrežba hrane na mizo.

Pri brezčasnem možicu Pruneliusu Cmoku – igra ga pravi kuhar Danilo Ivanuša – vedno diši. Ima lep vrt okrog hiše, ki stoji poleg šole, je dostavljalec svežega sadja, spoštljiv do tradicije, pa vendar vedno v koraku s časom. Rad si zapisuje vsako podrobnost, tudi vsako pesem, ki se mu prikrade v misli. Zelo pomembno skrivnostno babičino knjigo receptov pa varuje kot punčico v svojem očesu.

Pruneliusu ves čas družbo delata dva škratka, Bobek in Zmrzek. Njegov večni sostanovalec je škrat Bobek, ki je živel že z njegovo babico, potem pa je kar ostal še pri Pruneliusu. Je zelo izbirčen pri jedi, pa tudi neizmerno nagajiv. Od kod pa je prišel škrat Zmrzek? Tega ne ve niti Cmok, Bobek pa noče povedati.

S Pruneliusom se zelo radi družijo otroci, ki prihajajo k njemu na obisk popoldne, po pouku. Pomagajo mu kuhati in jesti, vmes pa izvejo kaj novega, na primer o buči, fižolu, kruhu, mafinih, manirah za mizo, o mavričnih prestah, palačinkah brez jajc in mleka, o polpetu, rižu, solati, soli, o šmornu, štrudlu, torti, o večlončnicah in zamorčkih.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
09:30
Kozmo: Fosil
Družinski, 1. sezona, 19. del (ponovitev)
Izvirnik: Kosmoo
Ocena IMDb: 5,6/10

Robbe in Ellis gresta v muzej na ogled dragocenega fosila, ki pa ga ravno v času njunega obiska ukradejo. Tat je onesposobil čuvaja, zato ta storilca ni videl. Bo Robbeju, Ellis in Kozmu uspelo izslediti tatu?

Kozmo po nesreči postane super bionični pes.

Država: Belgija
Leto: 2016
10:10
Umor, je napisala: Končna zmaga
Kriminalka, 11. sezona, 20. del (ponovitev)
Izvirnik: Murder, She Wrote: Game, Set, Murder
Režija: Anthony Pullen Shaw
Igrajo: Angela Lansbury, William Windom, Ron Masak, Louis Herthum, Tom Bosley, Will Nye
Ocena IMDb: 7/10

Jessica pomaga mladi teniški igralki Louise, ki jo je spoznala, ko je prišla v živet v Cabot Cove, ko se ta poskuša spomniti, zaradi česa so jo začele tlačiti nočne more. Louise ima tudi težave z očetom, ki ne prenese njene trenerke Wendy in njenega fanta Jamieja. Nekdo umori najprej Louisinega psihiatra in potem še očeta in Jessica se čudi, zakaj ni Louise bolj vznemirjena. Jessica na hodniku vidi storilca, kako beži, in po opisu sodeč gre za Jamieja, ki ga policija aretira. Sumi pa tudi, da ji je Louise nekaj zamolčala.

Jessica Fletcher je ovdovela profesorica angleščine, ki rešuje umore, kadar o njih ne piše v svojih kriminalkah.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1993
11:00
Dobro jutro
Zabava (ponovitev)
Izčrpne in kakovostne servisne informacije, koristni nasveti za vsakdanje življenje in raznovrstne razvedrilne vsebine za lepši začetek dneva.

Ekipa oddaje Dobro jutro se bo vsak delavnik med 7. in 11. uro na 1. programu Televizije Slovenija trudila, da gledalcem posreduje izčrpne in kakovostne servisne informacije, koristne nasvete za vsakdanje življenje in raznovrstne razvedrilne vsebine. Ponedeljki bodo rezervirani za zdravstvene nasvete s kredibilnimi strokovnjaki, razbijali pa bodo tudi tabuje o staranju. Pripravljajo akcijo Nikoli ni prepozno!, v kateri bodo lahko sodelovali vsi aktivni starostniki, ki so željni novih dogodivščin ali samo nove družbe. Torek ima informativni prizvok, stalnica torkovih juter pa ostaja tudi porota, v kateri soočajo različna mnenja o aktualnih družbenih temah. Gledalci bodo lahko svoje mnenje izrazili tudi z glasovanjem. Ob sredah bo voditelj Andrej Hofer delil nasvete iz domače lekarne in se družil z malimi živalmi. Četrtek je dan za nekoliko osveženo nagradno igro Zbudi se, Slovenija, s katero bodo obiskovali tudi različne kraje po Sloveniji. Posebna novost ob četrtkih bo tudi rubrika Mars in Venera, v kateri bosta svoja mnenja o najrazličnejših tematikah izražala Špela Močnik kot predstavnica ženskega spola in David Urankar kot predstavnik moškega spola. Svoje mnenje bodo lahko podali tudi gledalci. Ob petkih bo Mojca Mavec tudi v tej sezoni reševala jezikovne dileme ter pripravljala okusne jedi z našimi kuharji, kuhala pa bo tudi terenska ekipa v različnih krajih Slovenije. Petki bodo namreč še naprej namenjeni obiskom slovenskih krajev. Marija Merljak bo predstavljala tradicionalno kulinarično ponudbo slovenskih krajev in delila nasvete o zdravem načinu prehranjevanja. Gledalci bodo dobili tudi kakšen namig za izlet. Koprski ustvarjalci oddaje Dobro jutro, ki oddajo pripravljajo ob torkih med 9. in 11. uro, bodo poskrbeli, da bodo gledalci zmeraj seznanjeni z aktualnim dogajanjem na Primorskem, mariborska ekipa oddaje Dobro jutro pa jih bo ob sredah med 9. in 11. uro seznanjala z dogodki iz severovzhodne Slovenije.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
14:00
Kraljevi variete
Kulturni (ponovitev)
Izvirnik: The Royal Variety Performance

Gala večer, ki vsako leto poteka v Združenem kraljestvu v prisotnosti članov kraljeve družine, je prav poseben večer zabave.

Kraljevi variete oziroma Royal Variety je zabavni dogodek leta v Veliki Britaniji, na katerega, kot ime pove, Britanci vedno povabijo koga iz kraljeve družine. Ta, ki ga bomo predvajali v silvestrski noči, je v posebni loži gostil princa Harryja. Gostitelj večera je Jack Whitehall, nastopajo pa sir Elton John, One Direction, Kylie Minogue, Little Mix, Ricky Martin, Jeff Lynn’s ELO, Josh Groban, The Corrs, Brandon Flowers, Beverley Knight ter Jules, Matisse in prijatelji, zmagovalci šova Britain’s Got Talent. Med odrskimi umetnostmi bomo videli del privlačnih predstav Cirque du Soleil, muzikala Mary Poppins in igre The Play That Goes Wrong. Odličen britanski humor pa bodo utelesili komiki oziroma stand-up komiki Romesh Ranganathan, Matt Forde in Chris Ramsey.

Jezik: Angleščina
Leto: 2015
16:20
Televizijski klub: Bog ima svoje načrte
Pogovorna oddaja (ponovitev)
Odpira se Televizijski klub! Po dvajsetih letih se zgodbe Polnočnega kluba nadaljujejo v Televizijskem klubu.

Vsi mi si želimo biti vladarji in gospodarji svoje usode. Kaj pa resnično življenje? Kolikokrat se naši načrti ujemajo z njim? O tem, da človek obrača in bog obrne, so z voditeljico Tajo Zuccato debatirali pater Karel Gržan, alpinistka Marija Štremfelj in policistka ter Ženska leta Mirela Čorić. Pripovedovali so ganljive zgodbe svojega življenja in na glas razmišljali o njegovem višjem smislu.

Gledalcem Televizije Slovenija bo odslej namesto oddaje Polnočni klub vrata odprl prenovljen Televizijski klub. Posebnost oddaje je, da v letu 2018 ne bo imela stalnega voditelja. Gostitelji oddaje bodo prepoznavni televizijski obrazi iz različnih uredništev Televizije Slovenija. Izbira voditelja bo iz tedna v teden presenečenje, saj se bodo predstavili drugače, kot smo jih vajeni. Skupaj s povabljenimi gosti bodo z gledalci delili tudi osebne izkušnje. Spregovorili bodo o temah, ki so jim blizu, pa jim v okviru svojega rednega dela niso uspeli nameniti dovolj pozornosti, pri gledalcih pa bodo vsekakor vzbudile zanimanje. Z oddajo Televizijski klub ustvarjalci predstavljajo prepoznavne obraze Televizije Slovenija, krepijo ugled javnega servisa, povezujejo različna uredništva znotraj hiše in pred gledalci nastopajo kot povezana celota. Oddaja Televizijski klub se tako pridružuje praznovanju častitljivih 90 let Radia in 60 let Televizije Slovenija. Gostiteljica prve oddaje bo voditeljica Odmevov Rosvita Pesek, prihodnje Televizijske klube pa bodo vodili še: Bernarda Žarn, Marjeta Klemenc, Branko Maksimovič, Igor Jurič, Igor E. Bergant, Slavko Bobovnik, Ana Tavčar, Ksenija Horvat, Igor Pirkovič, Mojca Mavec, Sekumady Conde, Edita Cetinski Malnar … Urednica oddaje je Danica Lorenčič.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
17:10
Umor, je napisala: Usodna regata
Kriminalka, 12. sezona, 19. del
Izvirnik: Murder, She Wrote: Race to Death
Režija: Anthony Pullen Shaw
Igrajo: Angela Lansbury, William Windom, Ron Masak, Louis Herthum, Tom Bosley, Will Nye
Ocena IMDb: 7/10

Tik pred regato za kvalifikacije za svetovni pokal se v Cabot Covu zgodi nekaj nezaslišanega. Kapitana Neda Larkina ponoči v marini napade zamaskiran neznanec. Larkin ima zlomljen gleženj in tudi jadrnica je poškodovana. Larkin sumi, da je vse to maslo Kyla Kimballa, kapitana jadrnice tekmecev, ki za dosego svojih ciljev ne izbira sredstev.

Jessica Fletcher je ovdovela profesorica angleščine, ki rešuje umore, kadar o njih ne piše v svojih kriminalkah.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1993
18:10
Tele M
Informativni
Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor.

V oddaji Tele M poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu!

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
18:40
Primorska kronika
Informativni
Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost.

Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
19:00
Firbcologi: O peki potice, zavijanju daril in kako biti božično #odpuljen
Kulturni (ponovitev)
Firbcologi najdejo odgovore na vsa vprašanja!

Božič je pred vrati. Toliko stvari je treba še pripraviti, Pia pa ima nogo v mavcu. Brez skrbi, Firbcologi ji bodo pomagali. Mia in Jakob spečeta potico, Lina in Juš zavijeta darila. Zarja in Vid skočita v staro trgovino. Hm … Pijin nakupovalni seznam je precej čuden. Kje naj sredi decembra dobita pirhe? Pia je vsa iz sebe, zabava mora biti popolna. Na obisk namreč pride ena total odštekana, total izruvana, total odpuljena oseba.

Firbcologi v imenu vseh radovednih otrok opazujejo, sprašujejo, preizkušajo in komentirajo vse, kar jih zanima iz sveta okoli njih. Nova oddaja odpira otrokom okno v svet in jim omogoča spoznavanje in čudenje, razvijanje raziskovalne žilice, širjenje pozitivnih vrednot in soočanje z medosebnimi odnosi. Izhaja iz pozitivnih elementov tovrstnih mozaičnih oddaj, dejavno vključuje otroke, tako nastopajoče v oddaji kot gledalce pred zasloni.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
19:25
Kalimero: Hop, na delo
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Calimero
Ocena IMDb: 7,1/10

Kalimero ni prav nič podoben ostalim rumenim piščančkom!

Hop ima pomembno nalogo: njegov očka, policist Artur, mu naloži, naj županu odnese njegov govor za slavnostno otvoritev. Hop na poti sreča bratranca, Skoka in Skokca, ki se norčujeta iz njega in mu ukradeta govor. Kalimero, ki je priča dogodku, se odloči, da bo Hopu pomagal.

S polovico jajčne lupinice na glavi in s svojim pogumnim srcem se nam bo mali Kalimero hitro prikupil.

Država: Italija
Jezik: Slovenščina
19:35
Jirka in bele miši
Družinski (ponovitev)
Izvirnik: Jirka a bílé myšky

Jirka gre s staršema na obisk k priznanemu profesorju, ki ponuja delovno sodelovanje njegovemu očetu.

Raziskovanju predani profesor živi s svojo pedantno soprogo v lepi hiši, družbo jima dela skrivnostni Artur in pa tri bele miške v mišji kletki, ki jih je gospod iz laboratorija pripeljal na svoj dom. Jirka je nad miškami navdušen, a med hranjenjem jim po nesreči odpre vratca in vse tri pobegnejo iz kletke. Prične se divji in skrivnostni lov po hiši, še posebej napet, ko iz sosednje sobe pride Artur – velik bel muc! Težko je skriti, kaj se dogaja, male živalice naredijo veliko zmede in škode ... Stari profesor pa Jirki v vsem stoji ob strani.

Država: Češka
Jezik: Češčina
Leto: 2013
20:00
Resnični Jezus iz Nazareta: Od Galileje do Jeruzalema
Zgodovinski, 3. del
Izvirnik: The Real Jesus Of Nazareth: From Galilee to Jeruslem

Jezus je bil po usmrtitvi Janeza Krstnika edini, ki je Izraelcem še oznanjal prelomno apokaliptično sporočilo. Z nagovori in čudeži je pridobival učence, med njimi dvanajst mož, ki so postali njegovi apostoli, in razvpito Marijo Magdaleno. Robertu Powllu se bomo pridružili na potovanju od Galileje do Jeruzalema, kjer bomo odkrivali širjenje Jezusovega poslanstva. Arheologi in teologi bodo osvetlili zgodovinsko plat tega nadvse pomembnega obdobja v njegovem življenju.

Romanje po sveti deželi bo razkrilo resnična zgodovinska dejstva o Jezusu iz Nazareta.

Jezik: Angleščina
20:55
Gospod sodnik
Drama
Izvirnik: L'hermine
Režija: Christian Vincent
Igrajo: Fabrice Luchini, Sidse Babett Knudsen, Eva Lallier, Corinne Masiero, Sophie-Marie Larrouy, Fouzia Guezoum
Ocena IMDb: 6,6/10

Prelepa ljubezenska zgodba o trdosrčnem predsedniku porotnega sodišča, ki nekega dne med porotniki ugleda svojo staro ljubezen.

Michel Racine je strah vzbujajoči predsednik porotnega sodišča, nepopustljiv tako do drugih kot do sebe. Kličejo ga "sodnik dvomestnih številk", saj nikoli ne izreče kazni, ki bi bila krajša od desetih let. Vse pa se obrne na glavo, ko na nekem sojenju med porotniki opazi Ditte. Pred šestimi leti, ko jo je prvič srečal, se je skrivaj zaljubil vanjo. In morda je prav ona edina ženska, ki jo je kdaj ljubil.

Fabrice Luchini se iz odljudnega sodnika prelevi v sanjavega zaljubljenca, ko med porotniki zagleda svojo platonsko ljubezen. Mešanica sodne drame in nežne ljubezenske zgodbe je z beneškega filmskega festivala odnesla nagradi za najboljši scenarij in najboljšega igralca.

Država: Francija
Jezik: Francoščina
Leto: 2015
22:30
Umor, je napisala: Nevednost ubija
Kriminalka, 12. sezona, 20. del
Izvirnik: Murder, She Wrote: What You Don't Know Can Kill You
Režija: Anthony Pullen Shaw
Igrajo: Angela Lansbury, William Windom, Ron Masak, Louis Herthum, Tom Bosley, Will Nye
Ocena IMDb: 7/10

Sethova nečakinja Amy je zaročena z Johnnyjem. Tik pred poroko pa Johnny umre v skrivnostni motoristični nesreči. Amy je prepričana, da gre za umor. Sumi, da so vanj vpleteni Les in njegova nasilniška druščina. Ko izve, da je Johnny pogosto obiskoval Sherri in njenega otroka, začne dvomiti, da jo je ljubil.

Jessica Fletcher je ovdovela profesorica angleščine, ki rešuje umore, kadar o njih ne piše v svojih kriminalkah.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1993
23:25
Kurt Elling in Laurence Hobgood, Big Band in Simfoniki RTVS
Glasbeni
Kurt Elling (vokal) in Laurence Hobgood (klavir), Big Band in Simfoniki RTVS, dirigent Michael Abene.

Posnetek enega največjih jazzovskih koncertov iz Gallusove dvorane, na katerem je nastopil sloviti pevec Kurt Elling, skupaj z Big Bandom in Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija. Kurt Elling prihaja iz Chicaga in trenutno velja za enega vodilnih jazz pevcev po svetu. Svojo pevsko kariero je gradil postopno z nastopi v manjših jazzovskih klubih. Največji vzornik mu je bil sprva Mark Murphy. Intenzivno je interpretiral tudi poezijo Rainerja Marie Rilkeja in pa beatniških poetov in izoblikoval izvirno pevsko artikulacijo. Njegovi projekti veljajo za umetniško izredno domiselne, zahtevne in pronicljive, ki presegajo ustaljene jazzovske okvire in zahtevajo visoko izvajalsko in tehnično raven interpretacije. Ob njem sta se na koncertu predstavila še dva odlična gostujoča glasbenika, pianist, aranžer in Ellingov dolgoletni sodelavec Lawrence Hobgood ter dirigent, aranžer in komponist Michael Abene. Na programu koncerta so bile izbrane jazzovske in popularne kompozicije v kompleksnih priredbah za obsežno glasbeno zasedbo, združeni big band in simfonični orkester.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina