TV sporedi

TV spored - Slovenija 2

Oglejte si TV spored na enem mestu...

SLO 2
TV spored za Slovenija 2

spored za datum: 28.02.2017
00:35
Glasbeni spoti
Glasbeni
Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
01:25
Zabavni kanal
Informativni
Zabavni infokanal ponuja obilico dobre glasbe in novice iz sveta zabave.

Ob spremljanju Zabavnega infokanala lahko preberete najbolj sveže novice iz sveta znanih - tako slovenskih kot tujih zvezd. Če ste ljubitelji najbolj nenavadnih in nemogočih zgodb, si lahko preberete tudi te. Čaka vas tudi horoskop, ki ga lahko spremljate prav vsak dan. Izveste tudi, katere družabne prireditve, koncerti, razstave in podobni dogodki se bodo zvrstili v prihodnjih dneh.

Jezik: Slovenščina
05:25
Glasbeni spoti
Glasbeni
Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
06:30
Otroški kanal
Na Otroškem kanalu predvajamo vsebine, ki so namenjene predšolskim in osnovnošolskim otrokom.

Na otroškem kanalu objavljamo besedila, kot so odlomki iz pravljic, kuharski recepti, bonton za otroke, enciklopedija živali in predmetov, otroci najdejo tudi rubriko spoznajmo svoje telo, opis knjig za zanimivo in poučno branje, koledar otroških dogodkov, besedila o vesolju in planetih ter še mnogo drugih vsebin, ki so za otroke zelo zanimive. Tudi Bansi, ki ima na svoji spletni strani rubriko Bansi odgovarja, v vsakem otroškem infokanalu mladim radovednežem odgovori na kakšno vprašanje. Objavljamo tudi prispevke z Bansijem, ki obiskuje vrtce, šole, muzeje, otroške prireditve ...

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
07:00
Ulica sanj: Robotkov čudežni karneval
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Dream Street

Ulica sanj je živahna ulica sredi majhnega mesta, kjer so vsi predmeti živi, veseli in zgovorni.

V Ulici sanj se pripravljajo na karneval. Toda Robotko nenadoma izgine. Jaka zlaga rime, ki pa niso zmeraj posrečene. Verjame, da je Robotka z njimi užalil in da je Robotko zato izginil. A ni tako …

Ležeči policaji se leno valijo po cesti, avtomobilčki pa pridno vozijo sem ter tja. Spremljamo dogodivščine malega Banija, prijaznega avtovleka, njegovih prijateljev Vrčka, Jake Kladivarja, Marjetke Pravičnik, Robotkota in mnogih drugih. V Ulici sanj so vsakodnevni čudeži nekaj povsem običajnega.

Jezik: Slovenščina
07:05
Neli in Cezar: Peščeni grad
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Nelly & Caesar
Režija: Valère Lommel
Igrajo: Julian D'Addario

Neli in Cezar se skupaj s prijatelji Mino, Fredijem in Leonom podajata na različne dogodivščine.

V vsakem letnem času se zunaj na vrtu in v parku dogajajo zanimive stvari. Neli, Cezar in prijatelji se igrajo, raziskujejo okolico, odkrivajo skrivnosti in spoznavajo živali. Prijatelji so tudi zelo prijazni do narave in vedno poskrbijo, da sami razrešijo svoje spore.

Država: Francija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2009
07:15
Zajček Belko: Prvič, ko sem se našemil
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Bitte lille Benny

Zgodbe o zajčku Belku in njegovem otroštvu.

Zajček Belko se je za pomladni praznik oblekel v drevo in ugotovil, da bi se moral obleči v pirata. Na srečo mu prijatelj Cene priskoči na pomoč in ga spremeni v drevo pirata.

Jezik: Slovenščina
07:20
Pipi, Pupu in Rozmari: Tišina, žabe!
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Pipi, Pipu' e Rosemarina

Naši trije prijatelji Pipi, Pupu in Rozmari vsepovsod iščejo mamočija.

Pipi, Pupu in Rozmari se odločijo, da bodo noč prespali ob ribniku, vendar ne morejo zaspati zaradi glasnih žab, ki vadijo za koncert. Pipi jih začne loviti in se pri tem skoraj utopi, zaradi česar se naši trije junaki odločijo, da bodo rajši poslušali žabji koncert. Nato pa ob prijetnem reganju zaspijo.

Jezik: Slovenščina
07:25
Pavle, rdeči lisjaček: Vse najboljše za dvanajst lun
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Pablo the Little Red Fox
Ocena IMDb: 8,1/10

Lisičja družina – oče Rdečko, mama Roza in trije mladiči Pavle, Poldek, Pija – se po nenavadnem spletu okoliščin znajde v velikem mestu.

Družina lisic si mora v mestu urediti novi dom in raziskati zanimivo okolico! Očka družino spretno vodi čez reko in pod cestami in ob železnici, včasih pa mladiči vseeno izkoristijo trenutek mamine in očetove nepazljivosti in zavijejo na svoje poti. Njihove dogodivščine so napete, zabavne in poučne, posebej za Pavleta, ki je zelo radoveden.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 1999
07:30
Tilka in prijatelji: Rija na pomoč
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Tilly and Friends
Ocena IMDb: 6,6/10

Tilka je priljubljena deklica. Ko stopimo skozi vrata njene rumene hiške, se začne prava zabava.

Ko Rija po nesreči najde Rompijev izgubljeni avto, ugotovi, da bi rada pomagala vsem svojim prijateljem. To je krasna zamisel, a Rija začne prijateljem pomagati, tudi če je za pomoč sploh niso prosili. Kako naj Tilka in prijatelji prepričajo Rijo, da takšna pomoč ni vedno zaželena?

Tilka je deklica, ki živi s svojimi najboljšimi prijatelji, pujsom Hektorjem, slonom Rompijem, krokodilom Čačko, zajčkom Capkom in kokoško Rijo. Pridružite se Tilki in njenim prijateljem pri njihovih dogodivščinah.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 2012
07:40
Traktor Tom: Karneval za Eli
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Tractor Tom
Režija: Jimmy Wheeler
Igrajo: James Nesbitt, Liza Tarbuck
Ocena IMDb: 5,6/10

Tom je rdeči trakor, ki vedno pomaga svojim prijateljem iz zagat.

Na idiličnem podeželju v Brešah živijo pogumni traktor Tom s prijatelji – z gospodarico Eli in pomočnikom Timom ter s pravo malo čredico živali in kmetijskih strojev. Skupaj se zabavajo na Veseli farmi in pridno delajo na polju, v sadovnjaku in na travniku. Nesreča nikoli ne počiva, pravijo, vendar na pomoč vedno priskoči iznajdljivi traktor Tom, ki težave rešuje z obilico humorja in dobre volje, predvsem pa z veliko mero potrpežljivosti.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 2003
07:50
Krtek: Krtek pride v mesto
Risani
Izvirnik: Krtek
Režija: Zdenek Miler
Igrajo: Antonín Jedlicka, Frantisek Filipovský, Josef Hlinomaz, Artus Kalous, P. Kysela, E. Smítková
Ocena IMDb: 8,2/10

Risanka o dogodivščinah malega krtka in njegovih prijateljev.

Najprej nastanejo kupčki zemlje na travniku ali na cvetlični gredi ali kje drugje. Nato se iz kupčka prikaže troje črnih laskov, dvoje velikih temnih oči in rdeč nosek. Čisto na koncu, hipec preden ga zagledamo, se razleže nalezljiv smeh. Krtek! Njegove prigode spremljajo otroci širom po svetu že več kot 20 let. Za vse njih na široko odpira oči in raziskuje naravo nad zemljo in pod njo. Radoveden, kakor je, otroke opogumlja in jih, poln domislic, navdušuje. Brez besed. Verjetno je prav v tem skrivnost njegovega uspeha.

Država: Češka
Jezik: Slovenščina
08:20
Frančkov Fonzek: Po pameti! Reče oče Franček
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Albert Åberg
Ocena IMDb: 6,1/10

Frančkov Fonzek je navihan fantič, star ravno prav, da je vstopil v nov svet, ki se mu reče šola.

Fonzkova bratranca prideta na obisk. Fonzek in Mila se jima zdita otročja. Nočeta se igrati z njima. Namesto tega uničita vse, kar sta Fonzek in Mila pripravila za igro, in s tem povzročita hud spor. Končno posreduje oče. Določi jima kazen, ki si je nihče niti v sanjah ni mogel zamisliti.

Zgodbe o Fonzku si je zamislila švedska avtorica Gunilla Bergström, njene slikanice pa so bile prevedene v 29 jezikov.

Država: Nemčija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2012
08:35
Lepši svet: Odpadki
Risani (ponovitev)
V slovenskih okoljskih risankah Lepši svet glavna junaka Tina in Rok, skupaj s psičkom Edijem ter vsevedno tablico Nikom spoznavata različne stvari.

V risankah glavna junaka spoznavata: Kako varčujemo z elektriko ? Kako ravnamo z odpadki ? Kako nastane elektrika in kaj so obnovljivi viri energije? Kako smo lahko učinkoviti v prometu ? Kako se ogrevamo in učinkovito ravnamo s toplotno energijo? Projekt tako povezuje zelo strokovno in marsikomu, tudi odraslim, še neznano področje odgovornega ravnanja do okolja, z risanko, ki na preprost in predstavljiv način odgovarja na vprašanja zakaj bi varčevali z energijo in kako pomembni so viri obnovljive energije za našo prihodnost ? LEPŠI SVET je serija risank, ob kateri lahko uživa in se na zabaven način skupaj uči celotna družina, zato je pospremljena s sloganom 'Glejmo skupaj!'.

Jezik: Slovenščina
08:40
Danov Dinosvet: Pripravljeni, pozor, dinozaver!; Ujeti dinozavra
Družinski, 1. sezona (ponovitev)
Izvirnik: Dino Dan: Ready? Set? Dino! + To Catch a Dino
Režija: J.J. Johnson
Igrajo: Jason Spevack, Sydney Kuhne, Isaac Durnford, Jaclyn Forbes, Allana Harkin, Ricardo Hoyos
Ocena IMDb: 5,4/10

Dan je star deset let in vidi dinozavre. Spremljajo ga na vsakem koraku in razvnemajo njegovo domišljijo.

Pripravljeni, pozor, dinozaver!:

Danu se med tekom porodi zanimivo vprašanje. Kateri od dinozavrov je bil hitrejši? Tiranozaver ali spinozaver? Z drobnim trikom ju spravi v dir, pri tem pa izve še eno zanimivo podrobnost. Veliki mesojedi so bili vsi po vrsti počasni.

Ujeti dinozavra:

Cory in Ricardo preživita noč pri Danu. Cory ne more zaspati brez pravljice. Dan si hitro izmisli zgodbo o jamskih dečkih, ki lovita malega tiranozavra. Še preden jo pove do konca, prijatelja že spita, toda pravljice si je zdaj zaželel še nekdo drug.

Deček Dan je neusahljiv vir znanja in vnet raziskovalec, ki se ne ustraši nobenega izziva. Veliki in majhni, repati in krilati, krotki in krvoločni dinozavri - v Danovem dinosvetu je dovolj prostora prav za vse. Skozi njegove oči jih boste videli tudi vi.

Država: Kanada
Jezik: Slovenščina
Leto: 2010
09:00
Presneto štirinajsto: Avgust: Tek čez drn in strn
Družinski, 8. del (ponovitev)
Izvirnik: The Worst Year Of My Life, Again: August – Cross Country
Režija: Pino Amenta
Igrajo: Ned Napier, Tiarnie Coupland, Laurence Boxhall, Lana Golja, Xander Speight, Liam Erck
Ocena IMDb: 7,4/10

Alex ni navdušen nad šolskim krosom, nato pa izve, da je med dekleti zmagala Nicole. Zdaj misli samo še na to, kako bi se povsem nepripravljen dokopal do zmage in bi njegov pokal stal ob njenem v vitrini.

Alex King se nekega dne zbudi in ugotovi, da je znova star 14 let.

Alex King se zbudi na svoj rojstni dan. Vesel je, da se je naposled končalo najslabše leto v njegovem življenju, nato pa ugotovi, da je odpotoval v času nazaj in bo moral še enkrat podoživeti svoje štirinajsto leto. Bo lahko kaj spremenil in preprečil vse neprijetne dogodke, ki so se mu zgodili?

Država: Avstralija
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
09:25
Čhavoro (Romi)
Kulturni (ponovitev)
Binito, Kristina in Niko so osnovnošolci, ki jih v življenju zanimajo različne reči.

Vsi pa imajo skupne prednike – nomade, ki so se po svetu razselili iz Indije. So Romi in so na to ponosni. Živijo v različnih skupnostih in razmerah, sami pa razmišljajo, kakšno življenje si želijo za svoje potomce. V filmu predstavljajo svoje (ne)romsko življenje, sanje in želje ter se opredelijo do tega, kako dojemajo sebe in kako jih dojemajo drugi.

Jezik: Slovenščina
09:55
To bo moj poklic: Tapetnik
Kulturni, 2. del (ponovitev)
Poklic tapetnika bo predstavila oddaja v režiji Gorana Vojnovića. Voditelja oddaje sta Mira Petek in Luka Perpar.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
10:35
Žarometi, podelitev medijskih nagrad
Kulturni (ponovitev)
Žarometi so nove slovenske medijske nagrade za tiste, ki so bili v preteklem letu medijsko najbolj obsijani in opaženi.

Letošnje nagrade bodo podelili v kategorijah pesem leta, glas leta, filmska zgodba leta, igralka in igralec leta, zabavna TV-oddaja leta, voditelj/ica informativne oddaje, tekmovalna TV-oddaja leta, nabrušen TV-jezik leta, gostitelj/ica razvedrilne TV-oddaje leta ter dve posebni nagradi - za družbenoodgovorni projekt leta in za medijsko legendo.

Letošnjo strokovno žirijo sestavljajo Jure Longyka, Stane Jerko, Rok Terkaj, Boris Cavazza, Luka Marčetič, Mirko Štular, Jonas Žnidaršič, Viktorija Potočnik, Simon Kardum, Gojmir Lešnjak - Gojc, Ivana Šundov, Saša Einsiedler, Urša Alič, Damjan Damjanovič, Ana Klašnja, Andrej Stare, Jean Frbežar, Jože Potrebuješ, Helena Blagne, Nina Osenar, Igor Ribič, Ljerka Belak in Simona Dakič Nemanič.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
12:35
Smučarski teki (Ž): 10 km v klasični tehniki, SP
Športni (v živo)
Svetovno prvenstvo, prenos iz Lahtija.

Tekačice v Lahtiju bodo danes tekmovale na 10 km v klasični tehniki. Od naših tekačic predvsem Anamarija Lampič upa na dober rezultat, Vesna Fabjan se je v preteklih tednih ukvarjala bolj z zdravjem, saj je prebolevala bronhitis, tako da na svetovno prvenstvo ni 100% pripravljena, kljub temu pa lahko upamo na dober nastop.

Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
14:15
Dober dan
Zabava (ponovitev)
Dobro jutro se podaljšuje v Dober dan.

V sodelovanju z RTV centrom Koper v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin, z gledalci razpravljamo o fenomenih sodobne družbe in pripravljamo atraktivno kuharsko tekmovanje za gledalce. Dober dan ima svetovalni predznak in je nadgradnja Dobrega jutra.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
15:15
Skrivnost bohinjskega zlata
Ponovitev
Film o še neodkriti plati slovenske identitete in zgodovine.

Janez Vajkard Valvasor v Slavi Vojvodine Kranjske 1689 zapiše: ”Zaradi dobrih kovin, zlasti železa in jekla, je Kranjska že od pradavnih časov znamenita. Že Homer zelo pohvali Chalybs Noricus-noriško jeklo, kajti že leta 1180 p.n.š. so ga v trojanski vojni najraje uporabljali.«

O njem so pisali Homer, Tacit, geograf Strabo in Ovid. V antiki je bilo noriško jeklo najbolj cenjeno, ter je končalo v rokah najboljših antičnih bojevnikov, ali kot orodje prvih kirurgov.

Ozemlje Norika je obsegalo tudi severozahodni del današnje Slovenije, in vse do poizkusov Iva Cundriča so se arheologi spraševali, na kakšen način so na ozemlju Norika že leta 900 p.n.š lahko pridobivali jeklo?

Postopek izdelave jekla kot ga poznamo danes, je bil namreč odkrit šele v drugi polovici 18. stoletja, železodobno orožje pa ima klub temu vse kemijske in fizikalne lastnosti jekla.

Do poselitve bohinjske doline leta 900 p.n.š. je prišlo zaradi bogatih nahajališč limonita in bobovca. To sta edini železovi rudi, ki se nahajata neposredno na površini. V železodobni Evropi jih poleg Bohinja najdemo le še na Norveškem, v Wellesu in osrednji Avstriji. Okoli njih so se takoj razvile železodobne naselbinske kulture, ki so stalile, prekovale ter izdelale večino železa in jekla za potrebe takratne Evrope, vključno z vojsko rimskega cesarstva.

Kakšen je bil torej ta skrivnostni starodobni način pridobivanja jekla od železne dobe do druge polovice 18 st.? Torej kar celih 2500 let.

Uganko je lahko rešila le eksperimentalna arheologija.

Z razredno razslojitvijo družbe se prične koncentracija surove vojaške sile v rokah elite, ki z vojaškimi osvajanji in orožjem prične izrisovati novo podobo civilizacije, družbene ureditve in moči. Prične se obdobje politične ekonomije in rimskega imperija.

Kar je bilo za stari svet žito, antiko jeklo, predstavljata danes nafta in plutonij.

Bohinjsko jeklo pa je v tej zgodbi odigralo odločilno vlogo.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
16:00
Kdo bi vedel
Zabava (ponovitev)
Edinstven in enostaven kviz bo ponudil mešanico komedije, znanja, napetega kviza in zabave.

V vsaki oddaji se dva kapetana borita za zmago, vsakemu pride na pomoč po ena znana osebnost iz sveta zabave, športa ali medijev in v napeti igri se začne iskanje odgovorov na 12 vprašanj. Ključ do zmage ni samo znanje, pomembno je ugibanje, sklepanje, duhovitost. Ne šteje zgolj cilj, pomembna je pot do njega.

Vsak par ima na voljo šest vprašanj in vsak pravilni odgovor je vreden nekaj denarja. Z zadnjim vprašanjem lahko ekipi svoj znesek podvojita, lahko pa tudi vse izgubita. Sistem igre je zasnovan tako, da zmagovalec ni znan do zadnje sekunde.

Zmagovalna ekipa na koncu oddaje razdeli pridobljeni denar med svoje občinstvo, česar nismo videli še v nobeni oddaji pri nas.

Oddaja je bila v lanskem letu razglašena za najboljši studijski 'gameshow' in ni dvoma, da ne bi navdušila tudi Slovencev.

Jezik: Slovenščina
17:15
Čarokuhinja pri atu: Šaleška dolina
Kulinarika
Poglejte si Gojmirja Lešnjaka Gojca v vlogi kuharskega ata.

Šaleška dolina je od nekdaj slovela kot dolina gradov, cerkva in polj. Bujni gozdovi ter z ribami bogati potoki in vodotoki so od nekdaj vabili obiskovalce. Dolina se imenuje po naselju Šalek, ta po gradu in grad po nekdanjem grofu Egelofu Šaleškemu (Egeloffus de Shelek). Na vzhodni strani leži danes mesto Velenje, na zahodni strani doline pa Šoštanj. Na turističnih kmetijah v Šaleški dolini pripravljajo pestro izbiro juh z močnatimi ribanci (drobljenci) in vlivanci ali forflci. Drobljence iz zmesi sadja, moke in mleka zakuhajo v hruševo čežano. Kuhajo tudi mlečno forflcovo župo s češplji, ki ji ponekod dodajo proseno kašo. Vlivance ali drobljence dodajajo tudi v gobovo juho. Kot jušne zakuhe pripravljajo razne mesne zvitke in dvobarvne fanclje, pečene močnato-jetrne kocke. Vsak prebivalec Velenja je danes povezan s tradicijo rudarjenja (knapovščino) že s tem, da živi v Šaleški dolini. Velenjčani so v glavnem ponosni na svoj dom in rudnik, saj je Velenje vsekakor posebno mesto.

Na tržnici se inšpektor trudi, da bi mlade navdušil za svoje delo. In spet naleti na vnukinjo, ki pa je tokrat ne prepozna. V kuhinji pomaga vnukinjina prijateljica, ker babice še vedno ni s poti. Da bi ga spravili v dobro voljo, dekleti atu natvezita zgodbo, da je prijateljičin oče svetovno znani kuhar, ki dela na Danskem.

V zabavni kuharski seriji Čarokuhinja spremljate Gojmirja Lešnjaka Gojca v vlogi ata, ki v svoji kuhinji pripravlja jedi po starih receptih. Družbo mu dela nečakinja, ki pa si za pripravo jedi ne vzame toliko časa in si kot mlada sodobna ženska raje kupi že pripravljene in zamrznjene jedi. 15-minutno humoristično in izobraževalno serijo popestrijo tudi obiski znanih gostov, ki ata in njegovo nečakinjo obiščejo v kuhinji in pripravljene jedi tudi poskusijo.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
17:30
Taksi, kviz z Jožetom
Kviz (ponovitev)
Med zabavno vožnjo s taksistom Jožetom Robežnikom bodo potniki odgovarjali na zanimiva vprašanja in s tem zaslužili denar.

V oddaji Taksi, kviz z Jožetom nič hudega sluteči potniki prisedejo v taksi, ki naj bi jih odpeljal na želeni cilj. Takrat pa spoznajo, da so se znašli v prav posebni vrsti taksija – televizijskem studiu na kolesih, kjer lahko zaslužijo! Med vožnjo do želenega cilja jim namreč taksist – voditelj zastavlja vprašanja in če je večina njihovih odgovorov pravilnih, taksist na koncu poti plača njim. Če pa na tri vprašanja odgovorijo napačno, je njihove poti konec. Ne glede na to, da še niso prispeli na cilj …

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
18:00
Halo TV
Informativni
Svetovalna kontaktna oddaja, ki išče odgovore na vprašanja gledalcev.

Strokovnjaki z različnih področij, ki se tako ali drugače dotikajo vsakdanjega življenja povprečnega človeka, odgovarjajo na konkretna vprašanja in dileme gledalcev po telefonu, preko elektronske pošte in pisem. Oddaja je zastavljena izrazito interaktivno, gledalci jo sooblikujejo, vprašanja gledalcev so v prvem planu, oddaja je pravzaprav servis gledalcem, saj jim gostujoči strokovnjak ponuja različne nasvete s področja prava, zdravstva, psihologije, medosebnih odnosov, ... Oddaja se z izbiro tematik odziva tudi na dnevne aktualne dogodke.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
18:55
Timi gre: Maska
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Timmy Time
Ocena IMDb: 7,2/10

Timi je navihana mala ovčka. Pravkar je dopolnil tri (ovčja) leta in zdaj gre v vrtec.

Biti v vrtcu za Timija sploh ni preprosto: v skupini se bo moral veliko naučiti. Predvsem to, da je treba stvari deliti in paziti na čustva drugih. Ni dovolj, da nadarjeni mali nogometaš odlično brca žogo – naučiti se jo mora tudi dobro podati. Vsak nov dan je s pomočjo prijaznih vzgojiteljev nova zabavna učna ura.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 2009
19:05
Kioka: Podmornica
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Kioka

Kioka je zvedava in samozavestna deklica, ki ima samosvoj pogled na svet. Ko potrese svojo čarobno kroglo, se začnejo dogajati čudežne stvari.

Kioka in prijatelji berejo knjigo o življenju v morju. Vsi si želijo raziskovati morske globine, zato jim Sanja in Bov razložita, da se v podmornici lahko spustijo do morskega dna. Druščina iz škatel zgradi podmornico in kmalu se lahko potopijo v morje in raziskujejo morske zaklade.

Njena soba se napolni s snežinkami in Kioka se znajde v čarobni krogli, kjer njene igrače oživijo. Ker ima bujno domišljijo, premaguje izzive in se zabava s svojimi prijatelji. Jutranja telovadba s pingvini, riba, ujeta v kocki ledu – Kioka s prijatelji doživlja različne dogodivščine. Spoznajte lisičko Fani, pingvine Bipa, Bopa in Bupa, kužka Bova, tjulnja Koka, medvedko Sanjo in Kepčka, ki ima prav posebno nalogo. Lahko uganete, kakšna je?

Jezik: Slovenščina
19:10
Liki: Močvirski žabi
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Shapes

Jazbec predstavlja zgodbice o živalih, ki jih ilustrirajo geometrijski liki.

Močvirski žabi, Ezopova basen:

Nauk: »Vedno poglej, kam skačeš.«

Na močvirju sta živeli žabi, zaletava in previdna. Prva je bila nenehno v težavah. Ko pa se je komaj rešila iz globokega vodnjaka, jo je izučilo, da je treba prej pogledati, potem pa skočiti.

Jezik: Slovenščina
19:20
Krtji sestrici: Krtji sestrici in mravljišče - Krtji sestrici se izgubita
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Mole sisters
Ocena IMDb: 6,6/10

Risanka Krtji sestrici je narejena po knjižni predlogi kanadske avtorice Roslyn Schwartz.

Serija prikazuje zanimive dogodivščine sestric krtic, ki raziskujeta svojo okolico. Samostojni in radovedni sestrici, polni energije, napolnita z optimizmom in radostjo še tako vsakdanje početje, pa naj bo to kotaljenje po hribu, zibanje na vejah ali čofotanje po blatnih lužah.

Ta očarljiva animirana serija buri domišljijo in uči predšolske otroke, naj spoštujejo in cenijo naravo, ki jih obdaja.

Država: Kanada
Jezik: Slovenščina
Leto: 2003
19:30
Pepi vse ve o kiparstvu
Kulturni (ponovitev)
Poučno-zabavna oddaja.

Kadar Pepija presvetli ustvarjalni zanos, mu v idejah ni para pod soncem. Za svojo izvoljenko bo naredil nekaj izjemnega. Polna glava zamisli mu ne da miru. Tokrat ji misli okna polepšati s svojo veličastno podobo. Kiparstvo mu trenutno pomeni vse. Ustvariti namerava lepoto, ki bo sijala tisočletja. Edina težava, ki jo ima, je, kje dobiti dovolj veliko skalo za svoj kip. V kamnolomu z Mihom srečata kiparko Dragico Čadež Lapajne in v njenem ateljeju se preizkusita z izdelavo kipov. Miha je navdušen nad škrati, Pepi nad svojo podobo.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
20:00
Učinek placeba
Dokumentarni
Izvirnik: L'effet Placebo

Preučevanje učinka placeba sega v same začetke medicine.

Izsledki rentgenologije so pokazali, da sta naša duševnost in telo bolj povezana, kot si mislimo. Vedno več je vprašanj o tem, kakšno zdravljenje je najprimernejše za človeka. Znanstveniki po vsem svetu že več let preučujejo učinek placeba.

Jezik: Francoščina
20:55
Judo: Svetovni pokal
Športni
Posnetek iz Düsseldorfa.

Konkurenca v deželi juda je vedno izjemno močna, zmagovalce pa poznavalsko občinstvo vedno zelo ceni. Düsseldorf je bil velikokrat srečen kraj za slovenske judoiste. Bo tudi tokratna končna ocena tekmovanja taka?

Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
21:40
Večer v Palladiumu
Zabava, 2. sezona, 4. del (ponovitev)
Izvirnik: Sunday night at the Palladium

Med drugim bodo nastopili pianist Lang Lang, ki ga bo spremljal duo 2Cellos, zmagovalec prve sezone britanskega Pop idola Will Young, Gregory Porter ter Leann Rimes in David Gray.

V tokratni oddaji Večer v Palladiumu bo gledalce zabaval voditelj Jason Manford.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
22:30
Votla krona
Zgodovinski, 8. del (ponovitev)
Izvirnik: The Hollow Crown
Režija: Dominic Cooke
Igrajo: Jimi James, Simon Russell Beale, Tom Hiddleston, Tom Georgeson, James Laurenson, Julie Walters
Ocena IMDb: 8,5/10

V Westminstrski palači canterburyjski nadškof in škof Elyja razpravljata o tem, kako je kralj Henrik V. iz plehkega, nadutega princa dozorel v pravičnega kralja.

Medtem ko pred kraljevimi vrati čaka veleposlanik francoskega dofena, Henrik nadškofa prosi za nasvet o tem, ali naj se spusti v vojno s Francozi. Dobro se namreč zaveda, da bo umrlo veliko mož, hkrati pa se hoče prepričati, da upravičeno terja zasedbo francoskega prestola. Nadškof mu pove, da mu nič ne stoji na poti in ga spomne, kako pogumni so bili njegovi predniki.

Leta 2016 je obeležilo 400-letnico smrti Williama Shakespeara, ki jo bomo obeležili s serijo Votla krona.

Serija, ki jo odlikuje odlična angleška produkcija ter vrhunska igralska zasedba, je nastala po delih Williama Shakespeara in osvetljujejo Riharda II., Henrika IV. ter Henrika V. Dogajanje se začne leta 1399 in sledi razvoju monarhije, v katerem je v ospredju igra moči in boj za oblast, kjer ne manjka političnih in sorodstvenih bojev, zarot in izdaj.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
23:25
Interieri
Kratki
Kratki eksperimentalni film.

Interieri so kratki film, ki združuje gledališko mizansceno in filmsko kadriranje, pa tudi princip razpršene dramaturgije z montažo. Film navdihuje istoimenska predstava o izmišljeni igralki, njena zgodba pa v filmskem žanru postane mešanica fikcije in dokumentarca.

Jezik: Slovenščina
23:55
Glasbeni spoti
Glasbeni
Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina