TV sporedi

TV spored - Slovenija 2

Oglejte si TV spored na enem mestu...

SLO 2
TV spored za Slovenija 2

spored za datum: 28.05.2016
06:10
Točka
Točka ni samo tedenska video-glasbena lestvica urbanega slovenskega mainstream-a, ki sega od rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike tja do metala, alternative in popa. Točka je tudi portal za spote gledalcev.
V vsaki Točki lahko vsak pokaže tudi svojo točko, samo da je glasbena, avtorska, korektno odigrana ali odpeta in posneta s solidnim fotoaparatom, družinsko kamero ali kar na boljši telefon. Tvoja točka je lahko tudi videoart, komedija, animacija ali igralsko – režiserski preblisk. Oddaja Točka je na sporedu vsak dan od ponedeljka do petka zvečer na TV SLO 2.
07:00
Najboljše jutro
Boljše od Dobrega jutra je - Najboljše jutro!
Mozaični izbor najboljših svetovalnih, zabavnih in informativnih vsebin iz oddaje Dobro jutro.
Vsak teden premišljeno izberemo najbolj atraktivne in odmevne rubrike iz dnevne oddaje Dobro jutro in jih povežemo v 120-minutni tedenski izbor.
Sobotno jutro je Najboljše jutro!
09:00
Dober dan
Oddaja Dobro jutro se podaljšuje v Dober dan, s katerim v sodelovanju z RTV centrom Koper v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin, z gledalci razpravljamo o fenomenih sodobne družbe in pripravljamo atraktivno kuharsko tekmovanje za gledalce. Dober dan ima svetovalni predznak in je nadgradnja Dobrega jutra.
10:00
Tisti, ki je zgradil šolo; portret učitelja, etnologa in politika
Tisti, ki je zgradil šolo je zgodba o učitelju, etnologu, pisatelju in politiku Vinku Möderndorferju. To je zgodba o življenju v nekem času. Času, v katerem so se zgodile revolucije, razpadi držav, dve vojni, nastanek novih držav …. Vinko Möderndorfer je med ljudmi pustil globoko sled s knjigo Koroške narodne pripovedke, kot učitelj pa je poskusil z novim pedagoškim procesom, ki ga je teoretično in praktično utemeljil v dveh knjigah, postaviti slovensko šolo na nove temelje, kjer pedagog ni več avtoritarni trinog temveč resnično učitelj in prijatelj. S svojim bogatim etnološkim opusom je Vinko Möderndorfer brez dvoma tudi eden pomembnih slovenskih etnologov. Politika mu ni bila nikoli naklonjena. Njegovo življenje so spremljali politični procesi in zapori. Tako tudi v novi, socialistični Jugoslaviji, kjer so ga zaprli na zloglasni Goli otok. Koroška trma in občutek za pravičnost sta mu pomagala preživeti v vseh režimih. Tisti, ki je zgradil šolo je samo ena izmed mnogih tragičnih zgodb iz prve polovice dvajsetega stoletja, ki je usodno zaznamovalo naš čas.
10:55
10 domačih
10 domačih je lestvica desetih narodno-zabavnih videospotov. 30-minutna oddaja nastaja v okviru uredništva oddaje Slovenski pozdrav, predstavlja pa aktualno video-produkcijo na področju slovenske narodno-zabavne glasbe.
11:40
Med valovi
V oddaji Med valovi enkrat mesečno na TV Koper – Capodistria in na TV Slovenija 1 prikazujemo teme, ki so tesno povezane z morjem in ljudmi, ki živijo ob njem. V 25-minutni oddaji pripravljamo potopisne zapise, portrete in tematske prispevke. Odpiramo vprašanja in skušamo poiskati odgovore na pereče problematike povezane z morjem. Posebno pozornost namenjamo tudi pomorstvu, navtiki, ribištvu, ekologiji in podvodnemu svetu. Urednik in voditelj oddaje je Dean Jelačin.
12:20
Polnočni klub
Oddajo namenjamo glasbi in sicer tisti večni in skoraj edini temi – romantiki. Ista stvar, povedana že neštetokrat, a vedno znova na izviren način. Romantika so čustva, čustva pa so v vseh svojih odtenkih zelo različna; prijetna, razvnemajoča, boleča.. povsod in venomer zaradi njihovih veličanstev – žensk. Tudi pesmi so lahko strup za punce. O tej večni temi in nepojemajočem navdihu se bomo pogovarjali z Janom Plestenjakom, Zoranom Predinom, Ferijem Lainščkom in Ninom Ošlakom. Prepevala bo tudi Ditka. Oddajo bo vodil Igor Pirkovič.
13:30
Slovenija danes
Televizija prihaja na obisk v vaš domači kraj!
Popestritev sobotnega in nedeljskega programa na TV SLO 2. V živo se bomo oglašali v program z različnih koncev Slovenije, predstavljali slovenske kraje, lokalne dogodke in prireditve, zanimive prebivalce, društva, spoznavali , kaj zanimivega se po Sloveniji dogaja vsak teden.
Tako izkoriščamo sodobno televizijsko tehnologijo, v programu javne televizije pa dobivajo prostor tudi zanimive lokalne vsebine.
14:30
Gimnastika - evropsko prvenstvo
*****
17:00
Pot v Rio
17:55
Jezus in izginule ženske
Pred približno 2000 leti se je v Izraelu v podobi Jezusa pojavil prerok, ki je oznanjal: Božje kraljestvo je blizu in v njem so vsi ljudje enaki. Niso mu sledili le moški, ampak tudi številne ženske. Podpirale so revolucionarno gibanje in potem tudi sodelovale pri graditvi krščanske cerkve. S stoletji pa je mnogo teh žensk izginilo iz naše zavesti in zrasla je cerkev moških. Poiskali bomo sledi tistih izginulih žensk, brez katerih današnje krščanstvo morda sploh ne bi obstajalo.
18:45
Bukovniške točke
Enargeijske točke, ki se nahajajo praktično po celotni površini našega planeta, so velikokrat kraji kamor masovno prihaja ljudji bodi si iz želje po ozdravitvi, radovednosti ali pa celo zaradi skepse...eno od takih sevanj se nahaja v vasi Bukovnica v Prekmurju. Po pripovedovanju bioenergetikov gre za enega od najmočnejših pozitivnih sevanj v Sloveniji. Kaj pa o tem pravi znanost, domačini, obiskovalci? Gre za komercialo, zdravje ali pa pač samo sprehod z nekakšno dodano vrednostjo?
19:15
Infodrom
V letu 2016 Infodrom ne bo več dnevnik, temveč tedenska informativna oddaja za otroke in mlade. Vsak petek ob 18.uri se bomo v 12 minutah ozrli po iztekajočem se tednu in našim gledalcem predstavili za njih in svet najpomembnejše dogodke minulega tedna.
19:30
Razred zase

PRESTRAŠEN JE NAPOL PREMAGAN

V Razredu zase bo prav strašljivo. Bojan bo videl strahove za vsakim vogalom, Zigi spoznaval skrivnostne čarodejske spretnosti, voditeljica Nina,. ki je tokrat morda sploh ne boste spoznali, pa bo gostila mlade filmske ustvarjalce, ki so posneli čisto pravo grozljivko. Kdo upa vstopiti v Razred zase?
20:05
Pesem za Marion
Leto produkcije: 2012
Država: Velika Britanija, Nemčija
Žanr: drama, komedija
Režija: Paul Andrew Williams
Igrajo: Terence Stamp, Gemma Arterton, Christopher Eccleston, Vanessa Redgrave

Čemerni upokojenec Arthur je poročen s hudo bolno Marion. Dneve v glavnem preživlja ob pivu, biljardu in godrnjanju s prijatelji. Vsake toliko časa Marion pripelje na vaje upokojenskega pevskega zbora, ampak nikoli noče sodelovati pri petju.

Nekega dne se Marion zgrudi in obleži v postelji. Zdravje se ji hudo poslabša, zato ne more več prihajati na vaje. Ni problema. Bo pa zbor prišel na vaje pod njeno okno. Marion je ganjena, Arthur po pobesni in jih vse nažene.

Marion prekine komunikacijo z njim in zahteva opravičilo. Tipičnemu angleškemu moškemu stare šole gredo take besede seveda stežka z jezika, ampak obljuba dela dolg. Arthur se opraviči, začne opazovati vaje in po smrti svoje drage celo prevzame njeno mesto v zboru. Nova izkušnja ga bo popeljala na pot samoodkritja in ublažila njegovo zagrenjenost. Z malo dela na sebi bo celo vpostavil ponoven stik z odtujenim sinom Jamesom.

Prijeten in topel film, poln dobre glasbe, ki ga še posebej odlikuje izjemna igralska zasedba, na čelu z veteranoma Vanesso Redgrave in Terencom Stampom.
21:35
Zvezdana
22:20
Večer z lutkami
Edi Kajič, strokovnjak za glasbo, je ves iz sebe, ker mu je racionalni dr. Škilko razbil zapestno uro, ki mu je prinašala srečo. Richard Hammond
in Oritse Williams iz skupine JLS pa si med drugim tudi z vesoljskim pingpongom in počasnim objetim plesom prizadevata dobiti 10 000 funtov za dobrodelne namene.
23:05
Bleščica, oddaja o modi
Bleščica, oddaja o modi in trendih, bo tudi nocoj predstavila najnovejše tuje in domače modne revije (pret a porter in visoka moda), modni dodtaki, ikone tedena, manekenke ter veliko iz področja lifestyla.
23:40
Glasbena oddaja
22. januarja 2015 je NOCTIFERIA pred polno dvorano Kina Šiška predstavila nov material z aktualnega petega albuma PAX v celoti!
Vsebina, izvedba in obisk koncerta so potrdili, da Noctiferia po skoraj 20-ih letih upravičeno velja za referenco na domačih metalskih tleh;
Vidno mesto si z ustvarjalnostjo in raziskovanjem znotraj metalskega žanra Noctiferia od samega začetkana utrjuje tudi v tujini. V metal drzno vpletajo elemente ostalih glasbenih zvrsti, prisegajo na perfekcijo izvedbe in produkcije ter z vsako izdajo gradijo nove dimenzije v polju domačega metala in širše.
PAX je konceptualen in kakovosten korak naprej od razvpite predhodnice DEATH CULTURE. Prepoznavno udarna in masivno zveneča Noctiferia ponuja na njem kompleksne aranžmaje - pravo industrial simfonijo, ki doma in v tujuni žanje odlične glasbene kritike in zasedbi odpira vrata novim mednarodnim izzivom naproti.
V tujini prepoznavni tudi zaradi odmevnih evropskih turnej, so prvaki domače metalske scene za razliko od dosedanje prakse PAX najprej dodobra koncertno sfrizirali na domačih tleh.
Vrhunec domače promocije je bil vizualni in zvočni udar Noctiferie v Kinu Šiška, ki smo ga z osmimi kamerami ujeli ter v uro in pol dolg aritmični koncertni portret zapakirali pod režijsko taktirko Igorja Zupeta.