TV sporedi

TV spored - Slovenija 2

Oglejte si TV spored na enem mestu...

SLO 2
TV spored za Slovenija 2

spored za datum: 28.08.2015
00:00
Atletika: Svetovno prvenstvo
Šesti dan svetovnega prvenstva bomo spremljali 4 končne odločitve (met kladiva za ženske, troskok moški, tek na 400 m za ženske in tek na 200 m za moške). Slovenskih nastopov ne bo. Osrednja odločitev bo moški tek na 200 m, v finalu pričakujemo ponoven obračun Američana Gatlina in Jamajčana Bolta, če bo slednji sploh tekmoval na 200 m. Gatlin ima v tej sezoni daleč najboljši izid na svetu, 19,57, Bolt pa je tekel zanj skromnih 20,13. Zanimiv bo tudi nastop nove svetovne rekorderke v metu kladiva – Poljakinje Anite Wlodarczyk.
02:00
Judo: Svetovno prvenstvo
Na svetovnem prvenstvu bo nastopila Tina Trstenjak v kategoriji do 63 kilogramov. Trstenjakova predstavlja veliko slovensko upanje, saj je v tej ženski kategoriji trenutno prva na svetovni jakostni lestvici in tako tudi prva nosilka turnirja v Astani. Njene priprave na tekmovanje so zmotili zapleti v povezavi z njeno zaposlitvijo. To je povzročilo veliko slabe volje, upamo pa, da je našo izjemno borko to le še dodatno motiviralo. Trstenjakova brani bronasto medaljo s prejšnjega prvenstva.
02:45
Košarka (M): Slovenija - Srbija, prijateljska tekma
04:20
Zabavni kanal
Na sporedu je vsak delovnik na TVS 2 od predvidoma 9.00 in traja različno dolgo. Prav tako pa si ga na TVS 2 lahko ogledate vsako noč po koncu rednega televizijskega programa.
Ob spremljanju Zabavnega infokanala lahko preberete najbolj sveže novice iz sveta znanih - tako slovenskih kot tujih zvezd. Če ste ljubitelji najbolj nenavadnih in nemogočih zgodb, si lahko preberete tudi te. Čaka vas tudi horoskop, ki ga lahko spremljate prav vsak dan. Izveste tudi, katere družabne prireditve, koncerti, razstave in podobni dogodki se bodo zvrstili v prihodnjih dneh.
06:00
Otroški kanal
07:00
Ava, Riko, Teo: Zabavna igra
V vsaki epizodi jih postavita v drugo okolje in si izmislita novo dogodivščino zanje. Prijatelji so vedno kos vsem izzivom, še tako hude zagate iznajdljivo rešijo, pri tem pa se še zabavajo. Deček in deklica nam na koncu vsake epizode še zaupata domiselne vragolije s papirjem. Prav zabavno!
07:05
Lojzek: Lojzek, nariši mi čarovnico
Tu sta Lojzek in njegova prijateljica Pika! Lojzek zelo rad riše, Pika pa mu dela družbo in se veseli njegovih umetnij, ki, ne boste verjeli, oživijo in jima vedno znova polepšajo dan!
07:10
Fifi in Cvetličniki: Zrnečev poni
Polna je veselja do življenja in njen nasmeh kot sončni žarek vsakogar spravi v dobro voljo. Živi v cvetličniškem vrtu in je vedno zelo zaposlena: skrbno obdeluje vrt, sadi rože, obira sadnje in v svoji hiški pripravlja osvežujočo limonado ali peče slastne kolačke za prijatelje Cvetličnike. Zato sploh ni čudno, da včasih kaj pozabi! Čmrlek, Vijolica in Trobentica ji radi priskočijo na pomoč, Željko in Slinko pa poskrbita, da včasih nastane še večja zmešnjava. Pridružite se Fifi in ji pomagajte, ko bo spet iskala besedo, ki jo ima čisto na koncu jezika. Zelo vam bo hvaležna!
07:20
Pokukajmo na Zemljo: Namibija
Z njo se pogovarja o njenih lepotah in naravnih čudesih, odkriva divji svet rastlin in živali in spoznava življenje ljudi na njej. Njegov zvesti prijatelj je Mehurček, ki s svojim povečevalnim steklom približa osupljive podrobnosti s fotografij. Serija je nastala na osnovi zbirke čudovitih fotografij Yanna Arthus-Bertranda »Zemlja, pogled z neba«.
07:25
Pri Slonovih: Ne že spet
07:35
Iz življenja družine Hrastkovih: Prvi dan
Kar naprej ji je dajala vitamine, in ko jih je imela lepega dne Ankica dovolj, jih je vrgla v kavni mlinček. Obrnila je ročico in – bam! – pred njo se je pojavil škrat, ki je znal pomanjšati ljudi. Svojo moč je najprej preizkusil na Ankičinih starših. Ko sta oba postala majhna kot kavna žlička ali kot napol obrabljen svinčnik, je Ankica prevzela skrb za gospodinjstvo in majcena starša. In se je tega veselila, ker se bo tako vsaj česa naučila, je rekla.
07:45
Mucika: Jodlarska gora
Prva med njimi je Mucika. Je prikupna in odločna, loti se vsake naloge, reši vse težave, druščino vodi na domišljije polne pustolovščine in je predana prijateljica psičku Žažiju, mišku Mišu, zajklji Almi, jazbecu Egbertu in Čuku. Kadar si z Muciko, je vse mogoče.
07:55
Tork: Izgubljeno jajce
Takoj je pomislila, da bi bil lahko njen pomočnik in ga s prho čarobnih zvezdic oživila. Nekaj zvezdic je padlo tudi poleg jezera, kjer je ležal plastični vesoljček. Zdaj so vsi trije neločljivi prijatelji, ki skrbijo za živali in rastline v gozdu in se z malo čarovnije imajo vedno prav lepo.
08:05
Simfonorije: Očala
Skupaj z drugimi glasbili simfoničnega orkestra doživljajo neverjetne dogodivščine. Animirana serija brez besed prinaša mojstrovine klasične glasbe v novi, privlačni preobleki in vabi otroke v čarobni svet not.
08:10
Firbcologi: O skokih, kositru in centrifugi
Gašper se vedno pritožuje, da Firbcologi zganjajo preveč hrupa. Te zanima, s čim lahko primerjamo njihovo glasnost? Tudi Gašperja! Sploh ker vztrajajo, da so vedno tiho. So glasnejši od zvoka letala pri vzletu? Od pralnega stroja? To bo preverila Maja, glasnost drugih zvokov pa bo izmerila posebna naprava. Glasni sta bili tudi Živa in Lara na vrhu skakalnice. Misliš, da sta skočili? Tilen in Neža pa sta med tem iskala odgovor na vprašanje, kaj so to kositrne figurice.
08:35
Mi znamo: Chateaubriand
»Domišljija je tvorna moč prvega reda na vseh področjih našega udejstvovanja!«
Prav domišljija loči navadne smrtnike od velemojstrov. In v kuhariji ni nič drugače. To nam bo potrdil tudi glavni kuhar naše olimpijske kuharske ekipe.
Naši vrli kuharji vam bodo prikazali pripravo chateaubriand-a, pravilen izbor mesa, pripravo posebne omake, povedali vam bomo, da so kuharji dandanašnji, vsaj nekateri, prave medijske zvezde. Valentin Vodnik nas bo poučil, zakaj so bile včasih ženske pripravnejše za kuho kakor moški, izvedeli boste tudi, kakšno vlogo je imelo gostilništvo pri narodnem prebujanju Slovencev, mojster natakar bo prikazal, kako se vino pravilno postreže, pa še pojem »flambirati« po ogledu oddaje za vas vsekakor ne bo več neznanka.
09:00
Slovenski vodni krog: Borovniščica
Dostop je primerno označen in ustrezno opremljen s stopnicami, jeklenimi vrvmi in lesenimi brvmi. Potok si utira pot skozi strmo sotesko in je pravzaprav eno samo veliko slapišče. Je izredno razgiban potok, saj ustvarja veliko različnih oblik slapov, skočnikov in šumelišč. Napis in zemljevid vrezan v deblo na začetku vzpona, nas opozarja na pet slapov, vendar jih je v resnici sedem. Visoki so od štiri do dvajset metrov. Potok teče po tem po Ljubljanskem barju, kjer se umiri. Rok in Ana z domačini odkrivata slikoviti potok Borovniščica in skušata ugotoviti, po čem je dobil ime.
09:25
Točka
10:05
Najboljše jutro
Mozaični izbor najboljših svetovalnih, zabavnih in informativnih vsebin iz oddaje Dobro jutro. Vsak teden premišljeno izberemo najbolj atraktivne in odmevne rubrike iz dnevne oddaje Dobro jutro in jih povežemo v 120-minutni tedenski izbor. Sobotno jutro je Najboljše jutro!
12:35
Svizec
Igra mladičev na pobočju je lahko vrhunec izleta v gore. Je pa tudi velika talna veverica. Je glodavec, ki lahko 8 mesecev na leto prespi. Je ena od redkih vrst, ki lahko preživi, če ji telesna temperatura pade pod 10 stopinj. Je žival, ki se lahko prehranjuje celo s strupenimi rastlinami.
13:05
Slovenci v Italiji: Zadružne banke
13:50
Atletika: Svetovno prvenstvo
Kot zadnja slovenska atletinja bo v kvalifikacijah nastopila metalka kopja Martina Ratej. S kvalifikacijsko normo ne bi smela imeti težav, tako da upravičeno pričakujemo njen nastop v finalu v nedeljo. Ratejeva ima v tej sezoni 5. najboljši rezultat na svetu. Boljše od nje so bile samo Viljoenova iz Republike Južne Afrike, Micklova iz Avstralije, Američanka Wingerjeva in Nemka Molitorjeva. Sicer pa bomo spremljali 5 končnih odločitev.
15:40
Judo: Svetovno prvenstvo
Na svetovnem prvenstvu v judu bomo na tatamijih v Kazahstanu spremljali še zadnji slovenski nastop. V kategoriji do 78 kilogramov bo nastopila Ana Velenšek. Ta sodi med najboljše tekmovalke te težnostne kategorije. Lani je v Čeljabinsku osvojila bronasto odličje, letos pa je pripravljena na še več. Nove prvake bosta dali tudi ženska kategorija do 70 in moška kategorija do 90 kilogramov.
17:10
Začnimo znova: Dvojka, dvojčica
Iz Rusije na obisk prileti Ruslana, Svetlanina sestra dvojčica. Ker sta si podobni kot jajce jajcu, nove gostje najprej sploh nihče ne opazi. Ko pa ta vsem dodobra zmeša štrene in Svetlani skoraj spelje Johnnyja, si sestri skočita v lase in v hiši nastane špetir ...
17:45
Zvezdana: Vse Lidijine ljubezni
Lidija Kodrič bi lahko postala gimnastičarka ali balerina, a zgodilo se je, da je postala pevka. Njena kariera je bila bleščeča, s svojim prepoznavnim glasom je ustvarjala z velikimi imeni Slovenske popevke, nastopala je na vseh pomembnih odrih nekdanje Jugoslavije in v tujini, oder je delila z legendarnim ameriškim komikom Dannyem Kayeom in spoznala znanega televizijskega voditelja Rudija Carella. Ko pa so odrske luči ugasnile, so Lidijo v zasebnem življenju čakale bitke in bridke lekcije. Lidija Kodrič nam v tokratni oddaji Zvezdana odstira tančice intimnega življenja in nam razkriva delčke preteklosti in sedanjosti, o katerih ni velikokrat javno spregovorila. Lidija Kodrič in Zvezdana Mlakar nam tokrat pripravljata lekcijo brezpogojne ljubezni.
18:15
Pozabljeni Slovenci: Slovenec sem in kdo je več - Viktor Murnik
Viktor Murnik je bil pionir svoje stroke, ki se je zavedal, da telovadba potrebuje svojo organizacijo, da je potrebno vzgojiti ljudi, ki bodo znali prenašati znanje na druge. Leta 1896 ustanovil prvi vaditeljski zbor na Slovenskem, ustanovil je prvo strokovno sokolsko panožno zvezo, leta 1907 pa je popeljal slovenske telovadce na prvo mednarodno tekmo v Prago. Pod njegovim vodstvom so trenirali vsi najboljši slovenski telovadci pred drugo svetovno vojno, tudi Josip Primožič in Leon Štukelj. Sokolstvo je v ideološkem primežu državljanske vojne na Slovenskem v letih 1941-45 razpadlo in bilo zaznamovano kot meščanska opozicija, Viktor Murnik pa je razen v ozkih krogih poznavalcev zgodovine telovadbe za širšo javnost ostal pozabljen in skoraj neznan.
19:10
Točka
20:00
Meje sveta - Vodnik po vesolju
Odkrivanje vesolja se je začelo s teleskopi. Znanstveniki so ugotovili, da so te priprave dovolj močne, da lahko z njimi kukajo v preteklost, toda prešibke, da bi dale odgovore na najosnovnejša vprašanja. Veliki hadronski trkalnik je pomagal ustvariti razmere manj kot sekundo po velikem poku. Oddaja je posvečena skrivnostni novi sili, imenovani temni tok. Lahko temni tok ogrozi vse, kar vemo o vesolju? Zdaj vemo, da je veliko potovanje odkrivanja še čisto na začetku.
20:50
Starši v manjšini
Dedek je zbolel, zato se družini Brockman pridruži teta Angela z novim ljubimcem Tommyjem. Sue se takoj razburi, ko Angela omeni, da bi dedka premestili v cenejši dom in da je edina, ki jo še prepozna. Vrne se tudi svobodomiselna Avstralka Stacey, ki se s Tommyjem hitro dogovori, da bosta potovala po Evropi. Bena čaka premierna uprizoritev Spartaka, vendar se zadnji hip ustraši in odpove nastop. Po sestrinem prepričevanju se vendarle opogumi. Starše pa po svojem odhodu prijetno preseneti teta Angela.
21:25
Kinoteka: Ingrid Bergman (in Roberto Rossellini) – ob 100-letnici rojstva
Igralska pot nekdaj največje hollywoodske zvezdnice Ingrid Bergman, ki 29. 8. letos praznuje 100-letnico rojstva, bo delovala kot iztočnica za pogovor o širši problematiki filma: o figuri ženske v klasičnem obdobju Hollywooda in njegovi ideologiji ter nekdanjem zvezdniškem sistemu, ki ga je mogoče danes vzeti v bran.
21:40
Stromboli
Kmalu po drugi svetovni vojni se litvanska begunka Karin (Bergman) odloči za poroko v sili s preprostim italijanskim ribičem (Vitale) iz istega vojnega taborišča, le zato, da bi pobegnila pred utesnjenimi zaporniškimi razmerami in našla svojo svobodo. Ribič jo odpelje v samotno rodno vas na enem od otokov blizu Sicilije, kjer življenje usmerja tradicija. Karin, ki ne govori in slabo razume italijansko, se mora kmalu spopasti s sovražnostjo, nezaupljivostjo in ozko moralo domačinov, posebej mlajših in starejših žensk. Sčasoma se ji začnejo upirati tudi opustošena narava in surovost otoškega načina življenja, ki ji je priča med mesarskim lovom tunov. Zaljubljeni ženin ji skuša ustreči, a se kmalu zateče k tradicionalni vlogi gospodovalnega in nasilnega moža. Novica o nosečnosti in čedalje hujša izolacija mlado žensko priženeta na rob obupa. Nekega dne se odloči za pobeg in spleza na vulkan. Njen čustveni zlom se odvije na ozadju vulkanskega izbruha. Karin prosi boga za mir in milost ter spolzi v spanec. Zjutraj jo zbudi kakor da čudežno prerojena, spokojna narava.
23:30
Graška gora poje in igra 2015
Zaradi tega letos ni bilo tekmovanja ansamblov in skladb, ampak je prireditev izvenela kot revija najboljših nagrajenih ansamblov in zmagovalcev občinstva preteklih let: ansambel Zupan, Zaka' pa ne, Poskočni muzikanti, Spev, Jodel Express, Mladika, Pogum, Slovenski zvoki, Irena Vrčkovnik, Optimisti Zagorja, Die Mooskirchner, Navihanke, Rok Žlindra, Napev, Unikat, Igor in zlati zvoki, Tine Lesjak ter Pihalni orkester Slovenj Gradec.