TV sporedi

TV spored - Slovenija 2

Oglejte si TV spored na enem mestu...

SLO 2
TV spored za Slovenija 2

spored za datum: 29.01.2018
00:00
Bleščica
Zabava (ponovitev)
Bleščica je avtorska oddaja o modi, lepoti in trendih.

V tokratni Bleščici si bomo privoščili zopet veliko lepih trenutkov, saj nam moda marsikdaj omogoča beg iz resničnega sveta in tako pokaže nove poti, ki jih prej nismo poznali. Oddajo začenjamo s stilsko ikono in čudovito manekenko, ki je zaslovela tudi zato, ker zelo spominja na Brigitte Bardot: Claudio Schiffer. Govorili bomo o trendih na področju pričesk ter o negovanju las. Chanelova kolekcija se tokrat odvija kar v Hamburgu in močno diši po 60. letih, ki so del Lagerfeldove zgodovine. Hkrati se je Keiser poklonil rojstnemu mestu in tako počastil vse šivilje in mojstre, ki v zakulisju pridno ustvarjajo sanjske, marsikdaj nedosegljive obleke. Nohti, manikira ter barve lakov so zelo zanimiva tema, ki postaja tudi v zakulisju modnih revij vse pomembnejša. Opremljanje doma je enostavno, če imamo seveda jasne ideje in izbran okus, če znamo izkoristiti prostor in dodatke, kot so svetila in ogledala; v Bleščici bomo spoznali tudi nekaj nasvetov na to temo.

Polurna modna oddaja na natančen, verodostojen in strokoven način pokriva področje mode in lepote pri nas ter v tujini. V oddaji, ki je namenjena predvsem ženski populaciji (čeprav so raziskave pokazale, da jo gledajo tudi moški), se tedensko predstavijo največji oblikovalci svetovnega kova. V Bleščici najdete ekskluzivne intervjuje z modnimi guruji ter najnovejše modne smernice, ki prihajajo iz Pariza, Londona, Milana in New Yorka. Prav tako so prisotni ekskluzivni, avtorski intervjuji z največjimi manekenkami ter seveda novice in prispevki s področja lepote. Oddaja objektivno pokriva tudi domačo modno sceno: slovenski oblikovalci samo za nas pripravijo mini kolekcije in se tako predstavijo v vsaki oddaji. Avtorica, voditeljica in urednica oddaje je Lorella Flego.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
00:35
Glasbeni spoti
Glasbeni (ponovitev)
Glasbeni spoti so video-glasbeni časovni pas in video-glasbena lestvica urbanega slovenskega mainstreama.

Glasba sega od rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike tja do metala, alternative in popa.

Lestvica je na sporedu v petek in v soboto pozno zvečer in zgodaj zjutraj, med tednom pa predvajamo spote po izboru uredništva Točke in lestvičnega zmagovalca tedna.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
01:40
Rokomet (M): Finale, evropsko prvenstvo
Športni (ponovitev)
Posnetek iz Zagreba.

Pred nami je še vrhunec evropskega prvenstva v rokometu – veliki finalni obračun. Na prejšnjem evropskem prvenstvu so v finalu slavili Nemci, ki so z rezultatom 24 : 17 premagali reprezentanco Španije.

Hrvaška med 12. in 28. januarjem v Zagrebu, Varaždinu, Poreču in Splitu gosti evropsko prvenstvo za rokometaše. Naslov branijo Nemci, visoke ambicije pa ima po 3. mestu na lanskem svetovnem prvenstvu tudi Slovenija. Slovenska izbrana vrsta bo prvi del turnirja odigrala v hrvaški prestolnici. Držimo pesti, da se v Zagreb vrne za finalni del tekmovanja. Vse slovenske tekme in še veliko drugih si boste v neposrednih prenosih lahko ogledali na 2. programu TV Slovenija.

Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
03:25
Infokanal
Informativni
Infokanal si lahko ogledate v nočnem času, po koncu rednega programa.

Infokanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematik, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Infokanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
05:20
Glasbeni spoti
Glasbeni (ponovitev)
Glasbeni spoti so video-glasbeni časovni pas in video-glasbena lestvica urbanega slovenskega mainstreama.

Glasba sega od rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike tja do metala, alternative in popa.

Lestvica je na sporedu v petek in v soboto pozno zvečer in zgodaj zjutraj, med tednom pa predvajamo spote po izboru uredništva Točke in lestvičnega zmagovalca tedna.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
06:30
Otroški kanal
Na Otroškem kanalu predvajamo vsebine, ki so namenjene predšolskim in osnovnošolskim otrokom.

Slon Bansi kot maskota otroškega kanala otroke na simpatičen, a izobraževalen način popelje v svet pravljic, jim razkriva lepote Slovenije, predstavlja svet živali, predmetov in zanimivosti o človeškem telesu. Otroci z gledanjem Otroškega kanala spoznajo, da je učenje lahko še kako zabavno in nedolgočasno, saj slon Bansi obišče veliko slovenskih krajev, šol, vrtcev, muzejev in prireditev, ki so zanimive in poučne. Njegova najbolj odmevna rubrika, ki jo ima tudi na svoji spletni strani, je Vprašajte Bansija, kamor otroci pošiljajo Bansiju vprašanja, Bansi pa nanje javno odgovori.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
07:00
Penelopa: Penelopa in ptičnica
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Pénélope

Triletna Penelopa je mala klepetulja in včasih pravi mali škrat, vendar prevladujejo njena sladka narava, nenasitna radovednost in smisel za humor.

Zgodbe o vsakdanjem življenju s svojo družino in prijatelji so prikazane ljubeče, pozitivno in s humorjem.

Jezik: Slovenščina
07:05
Živalski čira čara
Risani
Je ptica? Je medved? Je Živalski čira čara! Ugibanje je zabavno.

Vam je velik rilec znan? Kaj pa črno bela dlaka? In kaj menite o malčku, ki se plazi naokrog zelo počasi? Škatlica vam pomaga z namigi. Korak za korakom ugotovite, katera žival se skriva v njej.

Jezik: Slovenščina
07:10
Pujsek Bibi: Slon
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Wibbly Pig

V Bibijevem čarobnem svetu je mogoče prav vse.

Bibi ima prav posebnega prijatelja – slona. Rad bi nam pokazal, zakaj je njuno prijateljstvo tako posebno, a izkaže se, da slon ne more početi nobene stvari, ki jih rad počne Bibi. Prevelik je, da bi se igral skrivalnice, pretežek je, da bi se spuščal po toboganu … Le zakaj ga ima Bibi potem tako rad? Zato, ker je slon odličen slon. Lahko te poškropi z vodo, te dvigne in te odpelje na slonastično pot proti zvezdam. Slon je res najboljši prijatelj, kar si jih pujsek lahko želi.

V Bibijevem čarobnem svetu je mogoče prav vse. Z njim se igramo skrivalnice, skačemo na trampolinu in z baloni poletimo do mavrice. Bibi nas popelje v pravljični svet, daleč stran od vsakdanjih skrbi.

Jezik: Slovenščina
07:15
Kravica Katka: Ptič Fičfirič
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Connie The Cow

Prikupna Katka je prijazna, navihana in zvedava mlada kravica, ki vsak dan izve kaj novega o svetu, ki jo obdaja.

Kravica Katka svoj gobček vtakne prav v vse, zato jo na vsakem koraku čakajo dogodivščine, zvečer pa se zadovoljno privije v naročje ljubečima mamici in očku. Marsikaj novega se nauči tudi od modre babice Klare. Njeni prijatelji – potepuški kuža Paki, preprosti ptič Fič, godrnjavi lisjak Grega in še cela množica drugih – so prav tako vsak po svoje zanimivi in vsak primakne svoj drobec k pestremu mozaiku življenja v naravi.

Jezik: Slovenščina
07:25
Niko: Umazane roke
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Noksu
Igrajo: Sally Ann Marsh, Wayne Forester, Jules de Jongh, Wendy Wolfcarius, Laurence Bouvard
Ocena IMDb: 7,8/10

Niko in Betka imata težave z umazanimi rokami, Jožiju pa uspe vse spraviti v smeh, ne da bi sploh vedel, kako.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 2011
07:30
Niko: Rdeči balon
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Noksu
Igrajo: Sally Ann Marsh, Wayne Forester, Jules de Jongh, Wendy Wolfcarius, Laurence Bouvard
Ocena IMDb: 7,8/10

Niko se na vse pretege trudi, da bi rešil jajčkov balon, na koncu pa mora le priznati poraz.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Slovenščina
Leto: 2011
07:35
Gozdna druščina: Hočem očka!
Risani
Izvirnik: Forest Friends: I Want My Papa
Ocena IMDb: 6,7/10

Sedem gozdnih živali postane nerazdružljiva gozdna druščina.

Dani je ves nesrečen, saj se mu zdi, da mu mama nalaga preveč dela, prijatelji pa ga ne razumejo. Odloči se, da bo šel živet k očku, ki kot igralec in čarodej gostuje in potuje križem kražem po svetu. Čeprav mu očka to odsvetuje, Dani pobegne od doma in se sredi noči sam samcat znajde v viharju …

Številne družine različnih živali se po silovitem požaru, ki je opustošil njihov gozd, naselijo v skupni vasi in skušajo zaživeti v sožitju. K temu jih še prav posebej spodbuja častitljivi Stari hrast, ki ima zaradi spleta nenavadnih dogodkov čudežno moč, saj se lahko premika in govori. Nadvse različni živalski mladiči, ki jih je za cel razred, se pri njem zbirajo pri pouku. Prav po očetovsko jih usmerja in vzgaja. Sedem od njih – veveriček Žan, miška Neja, divji prašiček Aki, lisjaček Dani, zajčja dvojčka Martin in Zoja ter medvedka Gaja – splete trdne prijateljske vezi in postane nerazdružljiva gozdna druščina. Seveda je vsak njihov dan poln razburljivih zgod in prigod.

Država: Francija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2006
07:45
Mulčki: Lepota je očem nevidna
Risani (ponovitev)
Izvirnik: Peanuts Motion Comics
Režija: Brad Gibson
Igrajo: Leigh Bourke, Taya Calicetto, Alison Cohen, Claire Corlett, Michelle Creber, Alex Ferris
Ocena IMDb: 7,7/10

Čeprav se Charlie Brown nikakor ne more otresti smole, ki ga zasleduje na vsakem koraku, vseeno ostaja poln upanja in vztraja pri svojih ciljih.

Peppermint Patty se sebi ne zdi ravno lepa, rada pa bi, da bi jo Charlie Brown prepričal o nasprotnem. Temu seveda to ne gre dobro od rok. Še ko v šoli sedita v isti klopi, gre vse narobe. In tudi terapevtka Lucy mu ne more pomagati.

Država: Kanada
Jezik: Slovenščina
Leto: 2008
07:55
Zgodbe iz školjke: Sprehodi v naravo: Zimzelenke
Kulturni
Oddaja, namenjena gluhim in naglušnim.

Tik preden nastopi zima, postane drevje golo, gozd bo pust za dolgo časa. Skoraj pol leta bo trajalo to obdobje. Matjaž Mastnak pa na svojih sprehodih vedno najde nekaj, kar je drugačno, posebno. In v pusti zimi so posebne zimzelene rastline.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
08:30
Revolucionar v talarju: Janez Evangelist Krek
Dokumentarni
Režija: Jernej Kastelic

Življenje in delo Janeza Evangelista Kreka, enega največjih narodnih buditeljev v zgodovini slovenskega naroda.

O Krekovem zasebnem življenju, duhovniškem in političnem delovanju, o boju za izboljšanje pravic delavcev in kmetov ter narodnem buditeljstvu v filmu spregovorijo številni strokovnjaki.

Prek njegovega vsestranskega delovanja film podaja tudi družbeno-zgodovinski vpogled v obdobje na začetku 20. stoletja, ki je Slovencem prineslo velike spremembe. To je obdobje, ko se v starajoči se avstro-ogrski monarhiji narodnobuditeljska zavest Slovencev vedno bolj krepi, vse do Majniške deklaracije leta 1917, ki je najbolj množična in enotna »osamosvojitvena akcija« Slovencev pred letom 1990. To je tudi obdobje vedno slabših socialnih razmer in razslojevanja, ko nova kapitalistična družbena ureditev vzbuja vse več nezadovoljstva med delavci in kmeti. In to je tudi obdobje političnih bojev na Slovenskem, ki so začrtali smernice slovenske politične kulture vse do danes. Na vseh naštetih področjih je Krek zastavil vse svoje moči, da bi prispeval k izboljšanju socialnih, gospodarskih in duhovno-kulturnih razmer svojih rojakov.

Krekovo notranje življenje in doživljanje je prikazano v igrano-dokumentarnih prizorih na različnih lokacijah, upodobil ga je igralec Gregor Čušin.

Vizualna dopolnitev v filmu pa so posnetki krajev, povezanih s Krekovim življenjem (Sv. Gregor nad Sodražico, Komenda, Selca, Prtovč, Brezje, Sv. Jošt nad Kranjem, Ljubljana, Dunaj).

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
09:35
Derren Brown: Poskusi: Morilec
Zabava, 1. del
Izvirnik: Derren Brown: The Experiments: The Assassin
Režija: Simon Dinsell
Igrajo: Derren Brown, John Mason, Patrick Poletti, Andrew Sykes, Martin Fox
Ocena IMDb: 8,6/10

V prvi epizodi uspešno hipnotizira nič hudega slutečega gledalca, da bi »umoril« slavno osebnost, v tem primeru Stephena Frya. To metodo je uporabil kot ilustracijo teorij o razvpitem primeru atentata na Roberta Kennedyja. Morilec Sirhan Sirhan naj se dejanja ne bi spominjal.

Derren Brown je za svojo serijo Poskusi povedal, da gre za »ambiciozen sociološki poskus nezavedno vplivati na osebo, množico ali celotno mesto«.

Derren Brown je angleški mentalist in iluzionist, ki pravi, da vse njegove navidezne nadnaravne sposobnosti, kot so intuicija, branje misli in nadzor nad ljudmi ali stvarmi, temeljijo izključno na različnih psiholoških prijemih, kot so hipnoza, sugestija, umski triki in podobno, skozi katere navidezno nadzoruje človeško vedenje.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2011
10:25
Halo TV: Energetska sanacija stavb
Informativni (ponovitev)
Svetovalna kontaktna oddaja, ki išče odgovore na vprašanja gledalcev.

Gost: mag. Ivan Kenda, energetski svetovalec.

Strokovnjaki z različnih področij, ki se tako ali drugače dotikajo vsakdanjega življenja povprečnega človeka, odgovarjajo na konkretna vprašanja in dileme gledalcev po telefonu, preko elektronske pošte in pisem. Oddaja je zastavljena izrazito interaktivno, gledalci jo sooblikujejo, vprašanja gledalcev so v prvem planu, oddaja je pravzaprav servis gledalcem, saj jim gostujoči strokovnjak ponuja različne nasvete s področja prava, zdravstva, psihologije, medosebnih odnosov, ... Oddaja se z izbiro tematik odziva tudi na dnevne aktualne dogodke.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
11:15
Dobro jutro
Zabava
Izčrpne in kakovostne servisne informacije, koristni nasveti za vsakdanje življenje in raznovrstne razvedrilne vsebine za lepši začetek dneva.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger. Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah; tako vsako leto v odmevni akciji TV-poroka pred televizijskimi kamerami poročimo par, ki ga izberejo gledalci, hkrati pa s strokovnjaki razpravljamo o partnerskih in družinskih odnosih. V televizijski akciji »Moje zdravo telo« pa gledalce spodbujamo k bolj zdravemu življenjskemu slogu in spoznavamo trende pri ohranjanju mladostnosti in vitalnosti. Oddaja Dobro jutro je upoštevajoč delež televizijskih gledalcev med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejših slovenskih medijskih priznanj – strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo. Oddaja Dobro jutro se podaljšuje v Dober dan, s katerim v sodelovanju z RTV centrom Koper v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin, z gledalci razpravljamo o fenomenih sodobne družbe in pripravljamo atraktivno kuharsko tekmovanje za gledalce. Dober dan ima svetovalni predznak in je nadgradnja Dobrega jutra.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
14:05
Ljudje in zemlja
Informativni
Oddaja Ljudje in zemlja je izobraževalno-svetovalna, namenjena vsem, ki jih zanimajo kmetijske teme.

Oddaja Ljudje in zemlja spada med najstarejše in najbolj gledane oddaje TV Slovenija. Traja 50 minut, ogledate pa si jo lahko vsako nedeljo ob 12. uri na prvem programu TV Slovenija in v ponedeljek ob 20. uri na TV Maribor. Oddaja je izobraževalno-svetovalna, namenjena vsem, ki jih zanimajo kmetijske teme. V oddaji predstavljamo številne kmetije po vsej Sloveniji, ob aktualni sezonski tematiki s kmetijskega področja poskušamo pripraviti čim več uporabnih strokovnih nasvetov, seznanjamo z ukrepi kmetijske politike in novostmi na področju zakonodaje. Pri pripravi prispevkov nam pomagajo številni strokovnjaki MKGP, KGZS, fakultet, šol in inštitutov, ki delujejo na kmetijskem, živilskopredelovalnem, okoljevarstvenem in gozdarskem področju.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
15:10
Avtomobilnost
Informativni
Oddaja o prometni varnosti, sodobnih tehnologijah, ekologiji, avtomobilih, motociklih, torej o mobilnosti v najširšem pomenu besede.

Tokrat se bomo podali čez lužo na CES, Consumer Electronics Show, ki se je odvijal v Las Vegasu. Gre za največji poslovni dogodek na svetu, ki je dodobra omrežil avtomobilski svet ter zasenčil avtomobilski salon v Detroitu. Tako vam bomo poročali o prvem serijskem avtomobilu brez volana, o tem, kako moderni bogataši avto sestavijo kar sami, o tem, kdo bo izgubil službo na račun samovozečih avtomobilov, in o tem, da je Knight Rider postal resničnost. Posvetili se bomo tudi vprašanju izbire goriva. Na tržišče so namreč prišla visokozmogljiva goriva, nas pa bodo zanimale njihove prednosti. Vozili bomo seat ibizo, avtomobil, ki bi po našem mnenju sodil v finale izbora Slovenskega avta leta, in hondo civic.

To je oddaja o avtomobilizmu, pravzaprav kar o mobilnosti v najširšem pomenu besede, saj so ustvarjalci oddaje dolgoletni strokovnjaki z različnih področij prometne mobilnosti. Tudi za to oddaja nosi ime Avtomobilnost, pri gledalcih pa se bo trudila ustvariti status servisno-informativne oddaje, ki voznico in voznika na sproščen, moderen in strokovno neoporečen način informira o novostih s področja varnosti, ekologije, tehnologije, avtomobilizma.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
16:00
Izzivi – obrt in podjetništvo
Informativni
Informativno–svetovalna oddaja TV Maribor.

V tej oddaji prinašajo razmislek o zviševanju najnižjih plač tudi pri manjših gospodarskih družbah ter obrtnikih in pojasnjevanje zahteve po nižjih stroških dela. Gost bo predsednik upravnega odbora Obrtno-podjetniške zbornice Branko Meh. Z lesarji pa bomo ugotavljali, kakšna je bera lesa v naših gozdovih, kako in za katere končne proizvode ga uporabiti, da mu bomo dali visoko dodano vrednost. Bili smo tudi na srečanju obrtnikov in podjetnikov na zasneženih Kopah. Urednica in voditeljica oddaje je Duška Lah.

Kdo je obrtnik in s čim vse se lahko ukvarja podjetnik? Kako pridobiti prava znanja, jih ovrednotiti in bogatiti? Kako slediti davčnim predpisom in pridobiti zagonska sredstva? To so le drobci iz oddaje Izzivi – obrt in podjetništvo. Pa tudi to, kateri so iskani poklici, kdo je na poti inovativnosti uspešen in zakaj obrtniki ter podjetniki pričakujejo spodbudno zakonodajo. Urednica in voditeljica oddaje je Duška Lah. Vabljeni k ogledu!

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
16:30
Halo TV
Informativni
Svetovalna kontaktna oddaja, ki išče odgovore na vprašanja gledalcev.

Strokovnjaki z različnih področij, ki se tako ali drugače dotikajo vsakdanjega življenja povprečnega človeka, odgovarjajo na konkretna vprašanja in dileme gledalcev po telefonu, preko elektronske pošte in pisem. Oddaja je zastavljena izrazito interaktivno, gledalci jo sooblikujejo, vprašanja gledalcev so v prvem planu, oddaja je pravzaprav servis gledalcem, saj jim gostujoči strokovnjak ponuja različne nasvete s področja prava, zdravstva, psihologije, medosebnih odnosov, ... Oddaja se z izbiro tematik odziva tudi na dnevne aktualne dogodke.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
17:15
Hišica v preriji: Izgubljena
Drama, 7. sezona, 21. del
Izvirnik: Little House on the Prairie: The Lost Ones: Part 1
Režija: Michael Landon
Igrajo: Michael Landon, Melissa Gilbert, Lindsay Greenbush, Sidney Greenbush, Karen Grassle, Melissa Sue Anderson
Ocena IMDb: 7,4/10

Prvi del: Albert in Charles morata na službeno pot. Spoznata družino Cooper in po spletu okoliščin pot nadaljujejo skupaj. Med vožnjo pa se zgodi huda nesreča. Zakonca Cooper, ki potujeta v drugi kočiji, umreta, njuna hčerka in sin pa postaneta siroti. Zdaj nimata nikogar, ki bi skrbel zanju.

Charles Ingalls se z družino preseli iz regije Big Woods v Wisconsinu v rodovitnejši predel Kansasa.

Charles se z ženo in hčerkami preseli v Kansas. Bujna indijanska pokrajina mu že med potjo postane všeč. Z ženo in tremi hčerami se hitro ustalijo. V novem okolju doživljajo tako srečne kot manj srečne trenutke, od rojstev, praznovanj, do požarov, soočiti pa se morajo predvsem z dejstvom, da si ni tako lahko ustvariti stabilen dom, kot izgleda na prvi pogled.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1981
18:10
Tele M
Informativni
Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor.

V oddaji Tele M poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu!

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
18:40
Primorska kronika
Informativni
Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost.

Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
19:00
Studio Kriškraš: Piščalka
Družinski
Globoko pod zemljo, na koncu najbolj zavitih krtovskih rovov, se skriva čisto poseben svet, čaroben, skrivnosten in zanimiv.

Pi-pi-pi-piščal! In pišče, ki piščalko išče, to je glasbena pravljica, ki jo ustvarjata Šviga in prijatelj Črtek. Kako potekajo njune vaje in ali jih bo Črtek sploh začel jemati resno? Le kako bi bila z njim zadovoljna harfistka Gala? Njena zgodbica bo prava glasbena in pravljična poslastica!

Studio Kriškraš je krtinica, kjer se družijo najboljši prijatelji, nadebudni poročevalci krtek Črtek, bober Bor, krtica Črtica, veverica Šviga in ježek Juš. Skupni so jim razigranost, veselje do odkrivanja sveta in ljubezen do druženja z otroki. Prav otroškim zgodbam je v oddaji namenjeno najpomembnejše mesto, saj je Studio Kriškraš »televizijsko igrišče«, kjer se otroci lahko prepustijo spontanim igrarijam, domišljijskemu ustvarjanju, raziskovanju in dogodivščinam. Tistemu, kar je v otroštvu najlepše!

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
19:20
Nagelj
Drama, 128. del
Izvirnik: Kânêshon
Igrajo: Machiko Ono, Elliott Ryan Clopton, Tarô Suruga, Yumi Asô, Kaoru Kobayashi, Terue Shôji
Ocena IMDb: 8,4/10

Leto 1985. Mlajša Jukina hčerka Rika pride k vedno zaposleni Itoko. Rika se vede in oblači kot prestopnica, vendar jo Itoko sprejme takšno, kot je, in odpelje na Naokino modno revijo. Nekega dne Itoko obiščeta sin grosista s tkaninami Juzuru in Einosuke, mladi gospodar znane trgovine s kimoni. Prosita jo, da bi sodelovali. Sprva ju Itoko zavrne, nato pa privoli.

Saga o japonski ženski, ki si je drznila početi nekaj, kar ni bilo v skladu s tradicionalnimi pravili, zaradi česar je imela obilo težav.

Zgodba se začne leta 1924, Itoko Ohara je tedaj 11-letno dekle svobodomiselnega duha, je najstarejša hči Zensaku, ki ima majhno šivalnico in trgovino s kimoni. Itoko že kmalu ugotovi, da je šivanje kimonov posel, ki izumira, ter predlaga mami, naj se lotita izdelave zahodnih oblačil, v kar pa Zensaku ne privoli. Itoko zato odide od doma, dela v trgovini in se uči šivanja oblačil z zahoda. Medtem Zensaki posel s kimoni skorajda propade in odloči se, da bo vseeno dala možnost Itoko, ki potem prevzame posel. Poroči se s krojačem, imata tri hčere in vse se zdi kot v pravljici do druge svetovne vojne, ko se v družini zgodi tragedija. Po vojni Itoko pomaga hčeram, da uresničijo svoje sanje, in marca 2006 v starosti 92 let umre.

Država: Japonska
Jezik: Japonščina
Leto: 2011
19:35
Nagelj
Drama, 129. del
Izvirnik: Kânêshon
Igrajo: Machiko Ono, Elliott Ryan Clopton, Tarô Suruga, Yumi Asô, Kaoru Kobayashi, Terue Shôji
Ocena IMDb: 8,4/10

Leto 1985. Mlajša Jukina hčerka Rika pride k vedno zaposleni Itoko. Rika se vede in oblači kot prestopnica, vendar jo Itoko sprejme takšno, kot je, in odpelje na Naokino modno revijo. Nekega dne Itoko obiščeta sin grosista s tkaninami Juzuru in Einosuke, mladi gospodar znane trgovine s kimoni. Prosita jo, da bi sodelovali. Sprva ju Itoko zavrne, nato pa privoli.

Saga o japonski ženski, ki si je drznila početi nekaj, kar ni bilo v skladu s tradicionalnimi pravili, zaradi česar je imela obilo težav.

Zgodba se začne leta 1924, Itoko Ohara je tedaj 11-letno dekle svobodomiselnega duha, je najstarejša hči Zensaku, ki ima majhno šivalnico in trgovino s kimoni. Itoko že kmalu ugotovi, da je šivanje kimonov posel, ki izumira, ter predlaga mami, naj se lotita izdelave zahodnih oblačil, v kar pa Zensaku ne privoli. Itoko zato odide od doma, dela v trgovini in se uči šivanja oblačil z zahoda. Medtem Zensaki posel s kimoni skorajda propade in odloči se, da bo vseeno dala možnost Itoko, ki potem prevzame posel. Poroči se s krojačem, imata tri hčere in vse se zdi kot v pravljici do druge svetovne vojne, ko se v družini zgodi tragedija. Po vojni Itoko pomaga hčeram, da uresničijo svoje sanje, in marca 2006 v starosti 92 let umre.

Država: Japonska
Jezik: Japonščina
Leto: 2011
20:00
Predstavitev slovenske olimpijske reprezentance
V živo
Prenos iz Ljubljane.

Športni vrhunec uvodnega dela leta je vse bliže. Na predstavitvi slovenske reprezentance za zimske olimpijske igre v Pjongčangu boste lahko spoznali športnike, ki bodo potovali v Južno Korejo. Pogovarjali se bomo s tistimi, ki so nas v preteklosti že razveseljevali na igrah, pospremili prihod slovenske olimpijske bakle ter izvedeli, kdo bo na otvoritvi nosil slovensko zastavo. Prireditev bosta vodila Saša Jerković in Pia Pustovrh.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
21:00
Varna hiša: Vran
Kriminalka, 2. sezona, 1. del
Izvirnik: Safe House
Režija: Marc Evans
Igrajo: Christopher Eccleston, Marsha Thomason, Paterson Joseph, Jason Merrells, Nicola Stephenson, Christine Tremarco
Ocena IMDb: 6,5/10

V Liverpoolu ugrabijo 38-letno Julie Delaney, ki živi s partnerjem Johnom Channingom in skoraj odraslo hčerko Dani. Nekdanjega kriminalista Toma Brooka ugrabitev takoj spomni na primer Vran izpred osmih let, ko so bile na enak način ugrabljene tri ženske. Storilec je sicer v zaporu, vendar je Tom prepričan, da ni deloval sam. Meni tudi, da so bili prave tarče možje, zato ponudi Johnu bivanje v varni hiši, ki jo vodi s partnerko Sam.

Bivši policist Tom Brook in njegova partnerka Sam vodita varno hišo, ki se nahaja na obali severnega Walesa.

Pred leti je Tom preiskoval več ugrabitev, ki jih je storil moški, imenovan Vran. Zdaj je na enak način ugrabljena Julie Delaney in policija meni, da gre za posnemovalca, medtem ko je Tom prepričan, da je zapornik James Griffin, ki naj bi bil Vran, le njegov učenec in da je pravi Vran še vedno na prostosti. Zaradi ogroženosti sta žrtvina hči Dan in žrtvin partner John preseljena v varno hišo, policija in Tom pa se znajdejo pred zahtevno nalogo.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2017
21:55
Pogrešani dekleti
Kriminalka, 2. sezona, 2. del (ponovitev)
Izvirnik: The Missing
Režija: Tom Shankland
Igrajo: Tchéky Karyo, James Nesbitt, Frances O'Connor, Émilie Dequenne, Jason Flemyng, Titus De Voogdt
Ocena IMDb: 8,2/10

Baptiste in dekle leta 2014 obiščeta opuščeni bunker iz 2. svetovne vojne, kjer naj bi jo zadrževal ugrabitelj. Račun na tleh bunkerja preiskovalce usmeri h krajevnemu mesarju Kristianu Herzu. Dekle ga uradno prepozna kot ugrabitelja, potem ko ji brigadir Adrian Stone zagrozi prek basni. Baptiste leta 2016 izve, da ima tumor na možganih. Iskanje pogrešanih deklet ga odpelje v Kirkuk v Iraku.

Enajst let po izginotju hčere policija obvesti starše, da so našli njuno Alice. Alicina družina zopet podoživlja agonijo preteklih let.

Leta 2003 je neznano kam izginila Alice Webster. Primera niso nikoli zaključili in starša, Gemma in Sam, sta izgubila upanje, da jo bosta še kdaj videla. Webstrova in sin Matthew živijo v nemškem mestu Eckhausen, kjer je oče zaposlen v britanski vojaški bazi. Primer še posebej zanima Juliena Baptista, zdaj že upokojenega in hudo bolnega francoskega detektiva, ki je leta 2003 preiskoval podoben primer, v katerem je izginila Sophie Giroux. Trdi, da sta si bili Sophie in Alice podobni in da je bil ugrabitelj isti, istočasno pa podvomi, da je najdeno dekle tudi v resnici Alice Webster.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
23:45
Predstavitev slovenske olimpijske reprezentance
Ponovitev
Posnetek iz Ljubljane.

Športni vrhunec uvodnega dela leta je vse bliže. Na predstavitvi slovenske reprezentance za zimske olimpijske igre v Pjongčangu boste lahko spoznali športnike, ki bodo potovali v Južno Korejo. Pogovarjali se bomo s tistimi, ki so nas v preteklosti že razveseljevali na igrah, pospremili prihod slovenske olimpijske bakle ter izvedeli, kdo bo na otvoritvi nosil slovensko zastavo. Prireditev bosta vodila Saša Jerković in Pia Pustovrh.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018