TV sporedi

TV spored - Slovenija 2

Oglejte si TV spored na enem mestu...

SLO 2
TV spored za Slovenija 2

spored za datum: 29.08.2015
00:45
Točka
01:25
Atletika: Svetovno prvenstvo
Kot zadnja slovenska atletinja bo v kvalifikacijah nastopila metalka kopja Martina Ratej. S kvalifikacijsko normo ne bi smela imeti težav, tako da upravičeno pričakujemo njen nastop v finalu v nedeljo. Ratejeva ima v tej sezoni 5. najboljši rezultat na svetu. Boljše od nje so bile samo Viljoenova iz Republike Južne Afrike, Micklova iz Avstralije, Američanka Wingerjeva in Nemka Molitorjeva. Sicer pa bomo spremljali 5 končnih odločitev.
03:20
Judo: Svetovno prvenstvo
Na svetovnem prvenstvu v judu bomo na tatamijih v Kazahstanu spremljali še zadnji slovenski nastop. V kategoriji do 78 kilogramov bo nastopila Ana Velenšek. Ta sodi med najboljše tekmovalke te težnostne kategorije. Lani je v Čeljabinsku osvojila bronasto odličje, letos pa je pripravljena na še več. Nove prvake bosta dali tudi ženska kategorija do 70 in moška kategorija do 90 kilogramov.
04:05
Zabavni kanal
Na sporedu je vsak delovnik na TVS 2 od predvidoma 9.00 in traja različno dolgo. Prav tako pa si ga na TVS 2 lahko ogledate vsako noč po koncu rednega televizijskega programa.
Ob spremljanju Zabavnega infokanala lahko preberete najbolj sveže novice iz sveta znanih - tako slovenskih kot tujih zvezd. Če ste ljubitelji najbolj nenavadnih in nemogočih zgodb, si lahko preberete tudi te. Čaka vas tudi horoskop, ki ga lahko spremljate prav vsak dan. Izveste tudi, katere družabne prireditve, koncerti, razstave in podobni dogodki se bodo zvrstili v prihodnjih dneh.
06:45
Jubilejni koncert ob 40-letnici Ansambla Franca Miheliča
Franc Mihelič je v svoji karieri napisal več kot 300 skladb, prejel številna priznanja in poleg Slavka Avsenika ter Lojzeta Slaka velja za enega od treh velikanov slovenske narodno-zabavne glasbe.
09:00
Začnimo znova: Tonijevo neživljenjsko zavarovanje
Toni kot ponavadi nima denarja za nov obrok vračila posojenega denarja. Tokrat mu res grozi kaka huda kazen, v kolikor ne bo poravnal dolga. Obenem ga obišče še zavarovalni agent, ki mu ponuja zavarovanja za primer poškodb, smrti, vlomov, ropov, gospodarske škode v podjetju ...
Toni in Johnny prideta na izjemno idejo. Uprizorita rop na svoji lastni firmi in se tako nadejata odškodnine, s katero bosta poravnala dolg Štefu in Živali. A se akcija izjalovi, saj ju na delu ujame Evgen. Toniju ne preostane drugega, kot da umre. Navidezno, seveda. To je še edina možnost, da pride do denarja, s katerim bi poplačal dolg.
V maniri Tonijevih in Johnnyjevih umetnin se tudi navidezna smrt nesluteno zakomplicira in spremeni v komedijo zmešnjav ...
09:30
Začnimo znova: Lov na srečko
Evgen sanja zmagovalno kombinacijo na loteriji, vendar pa za svoj projekt ne more najti pravega financerja. Betka se odloči, da bo prispevala denar za srečko, toda Toni denar porabi za druge nujno potrebne življenjske stvari. To še ne bi bilo nič narobe, če ne bi bila Evgenova kombinacija res dobitna in tako ima Toni resne probleme, kako umiriti družinsko evforijo, ki je zavladala, ko so vsi naenkrat bogati.
10:00
Začnimo znova: Ovni letijo iz gnezda
Toni po dolgem času povabi Betko v kino. Načrte jima prekriža Anže, ki hoče na taborjenje preko noči na Rock Potočec. Betka in Toni sta proti, v nasprotno pa ju prepriča Marjeta, ki je Tonija v Anžetovih letih tudi že pustila na punkovske koncerte. Ko Tonija skrbi strošek za vstopnino, ga Anže potolaži, da ga bo na koncert zastonj spravil Johnny, ki je tam redar. Toni prosi Johnnyja, naj skrivaj popazi na Anžeta, ta pa mu da raje še nekaj vstopnic in pravi, naj pazi nanj sam. Dve vstopnici podari Toni Blažki in Rikiju in jima naroči, naj gresta na Rock Potočec pazit na Anžeta. Po telefonu naj bi ga vsake pol ure obveščala, kaj se dogaja z malim. Javljanje po telefonu naroči tudi Anžetu. Ko Toni in Betka ostaneta sama, sporočila sprva prihajajo redno, potem pa telefon umolkne. Ker Betko skrbi, pošlje na Potočec še Tonija. Ker v rockovskem trikotniku poniknejo tudi Tonijevi sms-i, pa stopita v akcijo še Evgen in Marjeta.
S koncerta se v najboljšem stanju vrne Anže. Drugi so si med njegovim »varovanjem« privoščili nesorazmerno velik kos zabave. Kaj se je v resnici dogajalo na Rock Potočcu, na koncu razkrije šele redar Johnny.
10:30
Začnimo znova: Inšpektor Mario
K Toniju vpade Mario, ki zdaj kot kriminalistični inšpektor dela pri Ministrstvu za notranje zadeve. Ker Toni nezakonito skriva Svetlano, ga policija opremi z mikrofonom, Mario pa ga prisili v pogovor s Štefom, kjer naj bi Toni razkrinkal Štefovo kriminalno ozadje. Toni in Johnny sta tako pred dilemo ali v zapor ali pa ju čaka Štefovo maščevanje. Iz godlje pa jih potegne Svetlana, ki omreži Maria, da zaradi nje izgubi glavo ...
11:00
Začnimo znova: Dvojka, dvojčica
Iz Rusije na obisk prileti Ruslana, Svetlanina sestra dvojčica. Ker sta si podobni kot jajce jajcu, nove gostje najprej sploh nihče ne opazi. Ko pa ta vsem dodobra zmeša štrene in Svetlani skoraj spelje Johnnyja, si sestri skočita v lase in v hiši nastane špetir ...
11:30
Samospevi z Ano Pusar Jerič
Glasbeno se je začela izobraževati v Celju, šolanje pa je nato nadaljevala v Ljubljani in Salzburgu. Na svoji uspešni glasbeni poti je prejela več nagrad: prvo nagrado na tekmovanju Totti dal Monte v Trevisu, drugo nagrado pri Mariu del Monacu v Villi Manin, drugo nagrado in srebrno medaljo na tekmovanju v Ženevi, nagrado strokovnih ocenjevalcev časopisa Berliner Zeitung za vlogo Lize v Pikovi dami P. I. Čajkovskega, nagrado Prešernovega sklada, Betettovo nagrado za življenjsko delo in še bi lahko naštevali. Po študiju je bila za stalno angažirana v solističnem ansamblu SNG Opera in balet Ljubljana. Pozneje je postala stalna članica Komične opere v Berlinu. V tem obdobju je nastopila v v Državni operi v Berlinu, dresdenski Semperjevi operi in v opernem gledališču v Wiesbadnu in žela uspela z različnimi vlogami: Čo-čo-san v Madame Butterfly, Fiordiligi v Cosí fan tutte, Ariadna v Ariadni na Naksosu, Ellen v Petru Grimsu, Elza v Lohengrinu, Agata v Čarostrelcu, Liza v Pikovi dami, grofica Rozina v Figarovi svatbi … Ana Pusar Jerič je na svojih turnejah po najpomembnejših glasbenih središčih sodelovala z dirigenti, kot so: Maazel, Pritschard, Pretre, Harnoncourt, Schneider, Sawalisch, Chailly, Kuhn, Albrecht, Vonk, Fischer, Weikert, Delman in Penderezky. Tokrat se Ana Pusar Jerič predstavlja v zahtevni in intimni vokalni zvrsti, v samospevu. Ob klavirju bo Jelena Boljubaš.
12:30
Atletika: Svetovno prvenstvo
Predzadnji dan svetovnega prvenstva bodo podelili 8 kompletov medalj. Slovenskih nastopov tokrat ne bo. Najzanimivejša končna odločitev bo moški tek na 5000 m s ponovnim obračunom Predzadnji dan svetovnega prvenstva bodo podelili 8 kompletov medalj. Slovenskih nastopov tokrat ne bo. Najzanimivejša končna odločitev bo moški tek na 5000 m s ponovnim obračunom Kenijcev, Etiopijcev in Mohameda Faraha, ki teče za Veliko Britanijo.
15:15
Judo: Svetovno prvenstvo
Zadnji dan posamičnih tekmovanj svetovnega prvenstva so na sporedu prestižne najtežje kategorije. Še posebej bo zanimivo v moški nad 100 kilogramov. Turnir bo pokazal, ali lahko kdo ogrozi izjemno prevlado prvega zvezdnika svetovnega juda, Francoza Teddyja Rinerja. Aktualni olimpijski prvak ima v svoji zbirki v tej kategoriji kar 6 naslovov svetovnega prvaka in je tako rekorder v zgodovini tega športa. Riner od svetovnega prvenstva v Tokiu leta 2010 ni izgubil niti enega dvoboja, letošnje evropsko prvenstvo pa je zaradi poškodbe izpustil.
16:10
Kitajska zgodba
Vodi prodajalno železnine in se razburja nad dobavitelji, ki mu dostavljajo robo. Med drugim tudi žeblje, ki jih Roberto pridno šteje, in če jih ni toliko, kot piše na naročilu, Roberto pokliče dobavitelja in mu pove, kar mu gre. Roberto ima tudi hobi; zbira časopisne članke o čudnih in skrajno nenavadnih zgodbah, ki potrjujejo njegovo prepričanje, da je življenje kljub vsemu absurdno. Njegovo se zdi bolj povprečno kot absurdno; redno obiskuje svoja pokojna starša na pokopališču, govori z malo ljudmi in še ti so navadno njegovi ustaljeni kupci. Ima tudi Mari, prijateljico s podeželja, ki je bila nekoč prej tudi njegova ljubezen. Mari je prišla v Buenos Aires samo zato, da si povrne nekdanje zaupanje pri Robertu in ga dobi nazaj. Nekega dne Roberto spozna kitajskega možakarja, ki se ne znajde v mestu. V Buenos Airesu išče sorodnike, ki naj bi mu poiskali delo. Roberto hoče možakarju pomagati, na koncu ga sprejme na svoj dom. Od tistega trenutka dalje, se Roberto trudi, da bi se ga znebil, obenem pa med njima zraste neponovljiva prijateljska vez …
17:50
Košarka (M): Srbija - Slovenija, prijateljska tekma
Slovenska košarkarska reprezentanca se pripravlja na evropsko prvenstvo, ki se bo začelo 5. septembra.
20:00
Poletna noč: Pesmi posvečene Ljubljani
Pod taktirko dirigenta Patrika Grebla ter v izvedbi Big Banda in Simfoničnega orkestra RTV Slovenija so zazvenele najlepše slovenske popevke, ki že desetletja opevajo lepote Ljubljane. Na velikem odru gala koncerta so priljubljene slovenske uspešnice prepevali Tinkara Kovač, Eva Hren, Alenka Godec, Nuša Derenda, Eva Černe, Anžej Dežan, Nina Strnad, Severa Gjurin, Lidija Kodrič, Slavko Ivančić, Eva Boto, Lea Sirk, Manca Špik, Alex Volasko, Lado Leskovar in drugi. Večer poln odlične glasbe iz bogate zakladnice slovenskih popevk je povezovala Miša Molk, vmesne razglednice, ki prikazujejo zgodovinski razvoj Ljubljane so delo Erika Margana, scenarij pa Mihe Šaleharja.
21:35
Zvezdana
22:20
Presrečni
Čeprav bi njen mož Erik raje večino časa preživel s prijatelji na lovu in njuno spolno življenje, predvsem po njegovi krivdi, praktično ne obstaja, si Kaja ne beli preveč las. Verjame, da se bodo težave uredile kar same od sebe. Popolnoma razumljivo zato entuziastično začne navezovati stike s parom, ki se preseli v njihovo bližino. Nad Sigve in Elisabeth je neizmerno navdušena, saj izgledata kot popoln par. Pojeta v cerkvenem zboru, oba sta lepa in uspešna, poleg tega sta celo posvojila siroto iz Etiopije! Seveda se pod popolno fasado skrivajo precej neprijetne resnice. Zabava, ki si jo vsi štirje privoščijo tik pred Božičem, zavije v precej negotove vode in se razvije v strastno afero med Sigvejem in Kajo. Bo zdaj zadržani Erik končno spregledal in rešil zakon?
23:45
Točno popoldne
Točno popoldne, ki se bo začelo vsako nedeljo točno ob 17.20 na TVS 1, ustvarja ekipa znanih slovenskih komikov in igralcev, s Tadejem Tošem na čelu. Oddaja ima zelo zanimivo in neobičajno ozadje. Dogajanje je postavljeno v razkošno hišo ob robu večjega mesta, kjer ambiciozen in zgovoren sin bogatega kamnoseka, ki ga igra Tadej Toš, vsako nedeljo pred publiko pripravlja pogovorni šov. Samozavestnega sinčka bolj kot kamen in spomeniki v življenju zanimata slava in svet zabave. Z očetovim finančnim doprinosom ustvarja oddajo, v kateri gosti znane in popularne ljudi. Za vratom mu ves čas visi družina na čelu z moralno avtoriteto družine babico - Deso Muck, očetom - Tilnom Artačem, dedkom - Juretom Mastnakom in gospodinjsko pomočnico - Nino Strah. Za prijetno vzdušje skrbi vrhunska glasbena zasedba, poimenovana po šefu banda: Konec dober, vsi dobri.