TV sporedi

TV spored - TV 1000

Oglejte si TV spored na enem mestu...

TV 1000
TV spored za TV 1000

spored za datum: 16.01.2019
00:15
Zelena milja
Drama
Izvirnik: The Green Mile
Režija: Frank Darabont
Igrajo: Tom Hanks, David Morse, Michael Clarke Duncan, Bonnie Hunt, James Cromwell, Michael Jeter
Ocena IMDb: 8,5/10

Zgodba se odvija leta 1935 v kaznilnici Cold Mountain, kjer spoznamo jetniškega stražarja Paula Edgecomba.

Paul pri svojem delu med drugim spremlja na smrt obsojene zapornike do celice smrti, do koder vodi z zelenim linolejem prekrita pot. Med najbolj zanimivimi zaporniki v kaznilnici je John Coffey, orjaški temnopolti možakar, obtožen umora dveh deklic. Čeprav je John velik in zelo močan, je njegovo obnašanje popolnoma v nasprotju z njegovim videzom. Ko ga Paul bolje spozna, se začne spraševati, ali je nežni orjak res morilec ali pa se je v kaznilnici znašel po pomoti.

Film je bil posnet po romanu Stephena Kinga in si je prislužil štiri nominacije za oskarja.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1999
03:20
Kot oče in sin
Komedija
Izvirnik: Like Father Like Son
Režija: Rod Daniel
Igrajo: Dudley Moore, Kirk Cameron, Margaret Colin, Catherine Hicks, Patrick O'Neal, Sean Astin
Ocena IMDb: 5,1/10

Po zaužitju skrivnostnega napitka vrhunski kirurg zamenja svoje telo s svojim lahkomiselnim sinom.

Chris Hammond je tipičen najstnik, ki ga razganjajo hormoni in ga bolj kot učenje zanimajo lepa dekleta, hitri avtomobili in dobra glasba. Njegov oče dr. Jack Hammond je uspešen srčni kirurg in se mu v kratkem obeta, da ga bodo povišali v predstojnika oddelka. Nobeden od njiju ne sluti, da se bo kmalu zgodilo nekaj, kar bo v njuni življenji prineslo popoln kaos. Ena sama sekunda je namreč dovolj, da oče in sin ponesreči zamenjata telesi. Sin tako dobi dober avto, kreditno kartico in šefovo ženo, očetu pa ostanejo majhna žepnina, izpit iz biologije in ponarejena osebna izkaznica.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1987
04:55
Starinarnica
Drama
Izvirnik: The Old Curiosity Shop
Režija: Brian Percival
Igrajo: Derek Jacobi, Toby Jones, Sophie Vavasseur, Gina McKee, Adam Godley, Anna Madeley
Ocena IMDb: 6,6/10

Ljubezniv lastnik trgovine izgubi svoj posel zaradi kockarskih dolgov in pristane na cesti, zato je prisiljen zbežati skupaj s svojo vnukinjo.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2007
06:30
Enid
Biografija
Režija: James Hawes
Igrajo: Helena Bonham Carter, Matthew Macfadyen, Denis Lawson, Claire Rushbrook, Joseph Millson, Ramona Marquez
Ocena IMDb: 6,7/10

Film nas popelje skozi življenje ene najbolj priljubljenih mladinskih pisateljic Enid Blyton.

Vsi poznamo zbirko Pet prijateljev, ki je polna napetih zgodb. Enid Blyton je tudi avtorica številnih drugih uspešnic. Rojena je bila 11. avgusta 1897 v Londonu. Že kot deklica je veliko brala, bila je nadarjena pianistka, v mladih letih pa je nekaj časa delala kot učiteljica. Imela je nesrečno otroštvo, zaradi težkih preizkušenj nikoli ni zares odrasla, bila je dvakrat poročena in mama dveh hčera. Umrla je leta 1968 zaradi Alzheimerjeve bolezni.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2009
07:50
Bowfinger
Komedija
Režija: Frank Oz
Igrajo: Steve Martin, Eddie Murphy, Heather Graham, Christine Baranski, Jamie Kennedy, Adam Alexi-Malle
Ocena IMDb: 6,4/10

Obupani filmski producent ne more prepričati zvezdnika, da bi nastopil v njegovem filmu, zato se odloči, da bo skrivoma posnel film z njim.

Bobby Bowfinger je skoraj popolnoma obubožani filmski producent in režiser. Ker je neumoren sanjač, še vedno upa, da mu bo uspelo posneti filmsko uspešnico. A po številnih neuspehih čuti, da ima zdaj še zadnjo priložnost, zato najame ekipo propadlih filmskih ustvarjalcev. Med njimi je tudi sramežljiv, a ne preveč brihten Jiff Ramsey. Z njihovo pomočjo želi Bowfinger prelisičiti filmskega zvezdnika, Jiffovega brata Kita, da bo zaigral v njegovem ultranizkoproračunskem filmu.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1999
09:25
Steklena hiša
Kriminalka
Izvirnik: The Glass house
Režija: Daniel Sackheim
Igrajo: Leelee Sobieski, Diane Lane, Stellan Skarsgård, Bruce Dern, Kathy Baker, Trevor Morgan
Ocena IMDb: 5,8/10

Ko osirotela najstnika posvoji nek par iz Malibuja, že kmalu odkrijeta, da nista skrbna prijatelja kot se sprva zdita.

16-letna Ruby in 11-letni Rhett ostaneta brez staršev, ki umreta v prometni nesreči. Družinska prijatelja Erin in Terry Glass postaneta njuna skrbnika in ju odpeljeta k sebi v svojo vilo v Kaliforniji. Tam naj bi otroka, obdana z vsem možnim udobjem, lažje pozabila na travmatične dogodke. Zakonca Glass sta do obeh izredno skrbna in pozorna, ko pa Ruby in Rhett izvesta, da sta po starših podedovala štiri milijone dolarjev, postaneta sumničava do svojih skrbnikov. Je vse skupaj le plod njune domišljije ali se ju hočeta Glassova res znebiti?

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2001
11:10
Billy Elliot
Drama
Režija: Stephen Daldry
Igrajo: Jamie Bell, Jean Heywood, Jamie Draven, Gary Lewis, Stuart Wells, Mike Elliot
Ocena IMDb: 7,7/10

Nadarjeni deček je razpet med svojimi sanjami o tem, da bi postal baletni plesalec, in svojo nazadnjaško rudarsko družino.

V zgodbi spoznamo enajstletnega Billyja Elliota, ki z ovdovelim očetom in starejšim bratom živi v delavski četrti na severu Anglije. Billyjevo življenje se vrti okoli šole, pohajkovanja in treniranja boksa, za katerega suhljati in občutljivi fant ni pretirano nadarjen. Vse se spremeni, ko Billy lepega dne vidi učenke baleta, ki jih uči gospa Wilkinson. Nežni gibi balerin Billyja popolnoma prevzamejo in kmalu začne tudi sam plesati. Wilkinsonova je nad njegovim talentom naravnost navdušena, zato se odloči, da bo dečku nudila vso podporo in pozornost. Toda Billy mora svojo novo aktivnost spretno skrivati pred očetom in bratom, ki sta obremenjena s stavko rudarjev in večnim pomanjkanjem denarja.

Angleška komična drama Billy Elliot je bila nagrajena s tremi nominacijami za oskarja.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2000
13:00
Resnica o ljubezni
Romantični
Izvirnik: The Truth About Love
Režija: John Hay
Igrajo: Dougray Scott, Jennifer Love Hewitt, David Christian, Branka Katić, Freddie Waters, Jimi Mistry
Ocena IMDb: 5,4/10

Poročena ženska pošlje anonimno voščilnico za valentinovo svojemu možu. Nedolžna potegavščina sproži serijo dogodkov in razkritij.

Alice za valentinovo prejme anonimno čestitko, za katero misli, da ji jo je poslal njen mož Sam ... Toda v resnici jo je poslal Samov najboljši prijatelj Archie, ki je že dolgo zaljubljen vanjo. Alice je prepričana, da ji je čestitko poslal njen mož, zato sprejme šaljivo igro in mu odgovori prav tako z anonimno čestitko. Vendar pa se začnejo zadeve zapletati, ker Sam čestitko skriva pred njo, zato začne Alice sumiti, da ima mož ljubico. Lahko nedolžna šala ogrozi njun srečen zakon?

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2005
14:35
Braven
Akcija
Režija: Lin Oeding
Igrajo: Jason Momoa, Jill Wagner, Garret Dillahunt, Zahn McClarnon, Stephen Lang, Sala Baker
Ocena IMDb: 6,1/10

Preprost drvar mora ubraniti svojo družino pred skupino nevarnih tihotapcev droge.

Joe Braven je preprost drvar, ki prebiva ob ameriško-kanadski meji. Ko prekriža pot nevarnim tihotapcem droge, ki so skrili zalogo heroina v zapuščeni gorski koči, mora narediti vse, da bi ubranil svojo družino. Tihotapci droge se ne zavedajo, da skromnega moža, na katerega so naleteli, ženeta dva izredno smrtonosna motiva, eden je borba za svojo družino, drugi pa ljubezen do ubijanja.

Država: Kanada
Jezik: Angleščina
Leto: 2017
16:05
Druga najlepša stvar
Komedija
Izvirnik: The Next Best Thing
Režija: John Schlesinger
Igrajo: Madonna, Rupert Everett, Benjamin Bratt, Illeana Douglas, Michael Vartan, Josef Sommer
Ocena IMDb: 4,7/10

Abbie, utrujena od propadlih zvez, konča v postelji s svojim prijateljem homoseksualcem. Rezultat je otrok, ki ga nameravata skupaj vzgojiti.

Najboljša prijatelja Abbie, heteroseksualna inštruktorica joge, in Robert, homoseksualni krajinski vrtnar, se spopadata s propadlimi razmerji, staranjem in smrtjo skupnega prijatelja tako, da si stojita ob strani, kot bi bila družina. Potem ko neke noči pijana seksata in Abbie zanosi, se odločita, da bosta živela skupaj in vzgajala otroka kot zelo neobičajna starša. Čez nekaj let Abbie začne hoditi z investicijskim bankirjem Benom. To novo razmerje med Abbie in Robertom povzroči napetosti, ki nazadnje privedejo do izdaje, soočenj na sodišču in nenadnega razpleta.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2000
17:50
Ti, ti lažnivec
Komedija
Izvirnik: Liar, Liar
Režija: Tom Shadyac
Igrajo: Jim Carrey, Maura Tierney, Justin Cooper, Cary Elwes, Anne Haney, Jennifer Tilly
Ocena IMDb: 6,9/10

Zgodba govori o človeku, ki je razdvojen med materialnimi dobrinami in ljubeznijo do svojega sina.

Fletcher Reede je odvetnik obseden s kariero, ki je življenje posvetil izkrivljanju resnice v lastno korist. Zaradi te navade je propadel njegov zakon z Audrey, prav tako pa slabo vpliva na razmerje z njegovim mladim sinom Maxom. Fletcher je Maxu večkrat obljubil, da se bo udeležil njegove zabave ob praznovanju njegovega osmega rojstnega dne, ko pa se mora v službi posvetiti pomembnemu primeru, Fletcher pokliče Audrey in ji postreže s tako slabim izgovorom, da celo Max uvidi, da laže. Ko napoči čas za pihanje svečk, si Max zaželi naslednje: da njegov oče za en dan ne bi mogel izreči niti ene laži. Fletcher ugotovi, da kar naenkrat ne more več izreči nobene laži, zaradi česar postane ločitvena poravnava, v kateri zastopa stranko in ki jo obravnavajo na sodišču naslednjega dne, zelo zanimiva.

Ameriška komedija iz leta 1997, nominirana za zlati globus.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1997
19:15
Kdo je tu nor?
Avantura
Izvirnik: O brother, where art thou?
Režija: Joel Coen
Igrajo: George Clooney, John Turturro, Tim Blake Nelson, John Goodman, Holly Hunter, Chris Thomas King
Ocena IMDb: 7,8/10

Trije odštekani kaznjenci se odločijo pobegniti v lepše življenje ter poiskati skriti zaklad, medtem ko jih preganja neusmiljeni mož postave.

Zgodba je postavljena v trideseta leta prejšnjega stoletja na ameriški jug, v zvezno državo Mississippi. Odštekani kaznjenci Everett Ulysses McGill, Delmar in Pete se odločijo pobegniti v lepše življenje ter poiskati skriti zaklad. Pustolovsko trojico na poti do cilja čaka prava odisejada polna neverjetnih dogodivščin, težav in osupljivih presenečenj. Med popotovanjem srečajo kup pisanih likov, ki zgodbo samo še popestrijo. Ko fantom kljub vsem problemom nazadnje le uspe priti na cilj, Pete in Delmar komaj čakata, da bosta za svojo vztrajnost bogato poplačana, Everett pa ima v mislih še kaj več od zakopanega zaklada.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2000
21:00
Gigli
Akcija
Režija: Martin Brest
Igrajo: Ben Affleck, Jennifer Lopez, Justin Bartha, Terry Camilleri, David Backus, Lenny Venito
Ocena IMDb: 2,4/10

Lezbična kriminalka, poklicni morilec z zlatim srcem in duševno moteni možakar postanejo najboljši prijatelji po zaslugi talca.

Nesposoben izterjevalec dolgov Gigli dobi pomembno nalogo. Ugrabiti mora duševno motenega brata vplivnega državnega tožilca, ki namerava na sodišču doseči obsodbo mafijskega šefa. Gigli je prepričan, da bo nalogi kos, kmalu pa ugotovi, da bo potreboval pomoč. Ta pride v podobi lepe in svobodomiselne plačane morilke Ricki, ki naj bi poskrbela, da Gigli ne bo naredil napake. Toda Gigli se zaljubi vanjo in misija je ogrožena.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2003
23:00
Bojno polje Zemlja
Znanstvena fantastika
Izvirnik: Battlefield Earth
Režija: Roger Christian
Igrajo: John Travolta, Barry Pepper, Forest Whitaker, Kim Coates, Sabine Karsenti, Michael Byrne
Ocena IMDb: 2,5/10

Po zasužnjenju in skorajšnjem uničenju pod rokami tuje vesoljske rase v letu 3000 začenja človeštvo končno vračati udarec.

Leta 3000 je človeštvo kapituliralo in pokleknilo pred Psihloni. To je dominantna zunajzemeljska rasa, ki hoče zavladati celemu vesolju. Pod vodstvom karizmatičnega in mogočnega Terla so Psihloni prevzeli nadzor nad vsemi zemeljskim naravnimi viri, človeštvo pa so prepustili propadu. Ljudje so izmučeni in zdi se, da so se že odrekli misli na upor. Takrat pa se mladi mož po imenu Tyler odloči, da bo zapustil svoje domovanje visoko v Skalnem gorovju in se postavil po robu na prvi pogled nepremagljivemu nasprotniku.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2000