TV sporedi

TV spored - TV 1000

Oglejte si TV spored na enem mestu...

TV 1000
TV spored za TV 1000

spored za datum: 01.07.2017
00:55
Otroci
Grozljivka
Izvirnik: The Children
Režija: Tom Shankland
Igrajo: Eva Birthistle, Stephen Campbell Moore, Jeremy Sheffield, Rachel Shelley, Hannah Tointon, Rafiella Brooks
Ocena IMDb: 6/10

Božični prazniki se sprevržejo v boj za življenje, ko otroci začnejo napadati svoje starše.

Otroci najprej začnejo kazati znake razdražljivosti. Njihovo vedenje, še posebej strmenje v nebo, je čudno. Niz incidentov, vključno z izginotjem domačega ljubljenca in tragično nesrečo, preraste v namerno sadistično in morilsko vedenje otrok. Privilegirani povzpetniški starši se zaradi psiholoških travm, brutalnosti napadov in groze, ki jo doživljajo, ko jih zalezujejo njihovi lastni otroci, obnašajo skrajno nepremišljeno in se ne morejo učinkovito braniti.

Vedno bolj moteče in psihotično vedenje otrok je posledica neznane bolezni, ki jo je v hišo prinesel najmlajši otrok. Za zdaj se starši zdijo odporni, a mogoče je le vprašanje časa, kdaj se bodo nalezli bolezni.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2008
02:20
Osem norih noči
Animacija
Izvirnik: Eight Crazy Nights
Režija: Seth Kearsley
Igrajo: Adam Sandler, Jackie Sandler, Austin Stout, Kevin Nealon, Rob Schneider, Norm Crosby
Ocena IMDb: 5,4/10

Ostareli trener košarke in na družbeno koristno delo obsojeni ljubitelj težav se združita kot sodnika v mladinski košarkarski ligi.

Adam Sandler posodi glas vsem trem glavnim likom te sodobne animirane počitniške pravljice, vključno z uporniškim glavnim junakom filma, Daveyjem Stonom – mladeničem, ki sovraži počitnice in se zato trudi, da bi jih pokvaril tudi vsem drugim prebivalcem Dukesberryja. Obsojen na družbeno koristno delo, ker je na prvi dan praznovanja hanuke povzročal težave, mora preživeti preostanek praznika tako, da pomaga sodniku v mladinski košarkarski ligi, sicer mu grozi ječa. Zdi se mu, da jo je poceni odnesel, vsaj dokler ne spozna Whiteyja Duvalla, čudaškega ostarelega trenerja in večnega optimista. Med nenehnim trenjem popolnoma različnih osebnosti se oba sprašujeta, ali ne bi bilo vendarle bolje, če bi težavni Davey odslužil kazen v zaporu.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2002
03:35
Dobri sosedje
Triler
Izvirnik: Good Neighbours
Režija: Jacob Tierney
Igrajo: Jay Baruchel, Anne-Marie Cadieux, Diane D'Aquila, Xavier Dolan, Gary Farmer, Clara Furey
Ocena IMDb: 5,9/10

Zima, 1995. V Montrealu se začnejo dogajati skrivnostni in nepojasnjeni umori.

Mladenič Victor se preseli v prijetno stanovanjsko sosesko, kjer med drugim živita tudi Spencer, ki je na invalidskem vozičku, in Louise. Kmalu po Victorjevem prihodu se število umorov še poveča, napetost v soseski pa narašča. Je možno, da je morilec prav Victor? Ali pa je storilec nekdo drug v njegovi bližini?

Država: Kanada
Jezik: Angleščina
Leto: 2010
05:10
Nobelova oporoka
Kriminalka
Izvirnik: Nobels Testamente
Režija: Agneta Fagerström-Olsson
Igrajo: Malin Crépin, Björn Kjellman, Leif Andrée, Kajsa Ernst, Erik Johansson, Richard Ulfsäter
Ocena IMDb: 6,9/10

Novinarka je priča poskusu umora Nobelovega nagrajenca in umoru znanstvenika.

Spoznajte Anniko Bengtzon, mlado mamico dveh otrok in ambiciozno novinarko, specializirano za kriminalne zgodbe. Za odmor od siceršnjega stresnega dela jo pošljejo poročat na enega glavnih družabnih dogodkov leta – sprejem ob podelitvi Nobelove nagrade. Prestižna prireditev se spremeni v nočno moro, ko odjeknejo streli in v krvi obležita dva povabljena, eden od njiju je tudi kontroverzni dobitnik nagrade za medicino, Aaron Wiesel. Kmalu odgovornost prevzame teroristična skupina z Bližnjega vzhoda, primer pa postane predmet mednarodne preiskave.

Annika je kot priča zavezana k molčečnosti, zato potencialno ekskluzivne zgodbe sploh ne more publicirati. Vseeno brska po primeru in ugotovi, da je bil naboj, ki je ubil Wiesela, pravzaprav namenjen njegovi soplesalki, Caroline von Behring, predsednici Nobelovega odbora, ki odloča o dobitnikih najbolj cenjene nagrade na svetu. Preiskava jo pripelje do javnosti skritih krogov znotraj odbora in bližje kot je resnici, večja nevarnost ji grozi. Annika kmalu spozna, da so nekateri ljudje pripravljeni za nagrado prestopiti prav vse meje.

Napet in razburljiv film je tipičen primer nordijske kriminalke, žanra, ki si je v zadnjih letih nabral zvesto občinstvo. Film, ki ga je producirala Jenny Gilbertsson, članica ekipe, ki je bila odgovorna za izjemno uspešno trilogijo Milenium, je v bistvu uvod v serijo filmov o Anniki, posnetih po izjemno uspešnih romanih Lize Marklund.

Država: Švedska
Jezik: Švedščina
Leto: 2012
06:55
Golobčka
Romantični
Izvirnik: Love Birds
Režija: Paul Murphy
Igrajo: Rhys Darby, Faye Smythe, Alvin Maharaj, Wesley Dowdell, David Fane, Craig Hall
Ocena IMDb: 6/10

Douga po dolgotrajni zvezi nepričakovano zapusti njegovo dekle Susan.

Doug (Rhys Darby) je prepričan, da je njegovo življenje popolno, zato je toliko bolj osupel, ko ga njegovo dolgoletno dekle nekega dne zapusti. Ko kmalu zatem najde ranjeno račko, se nerad odloči, da bo skrbel zanjo, dokler ji ne bo našel novega doma. Skrb za račko Douga motivira, da se poda na pot samospoznanja in se zbliža z veterinarko Holly. Bo račka še kdaj poletela? Bo Doug našel svoje popolno življenje?

Jezik: Angleščina
Leto: 2011
08:35
Raj
Kriminalka
Izvirnik: Heaven
Režija: Tom Tykwer
Igrajo: Cate Blanchett, Giovanni Ribisi, Remo Girone, Stefania Rocca, Alessandro Sperduti, Mattia Sbragia
Ocena IMDb: 7,1/10

Ko ji ubijejo moža, žena vzame zakon v svoje roke.

Philippa (Cate Blanchett) je obupana zaradi smrti moža, ki je umrl zaradi prevelikega odmerka mamil. Trudi se, da bi roka pravice dosegla največjega preprodajalca mamil v mestu, a policija ignorira njene informacije o njem. Zaradi doma narejene bombe in načrta, ki hudo spodleti, se iz mlade vdove spremeni v zločinko v priporu. A v Philippino življenje vstopi mlad policist Filipo (Giovanni Ribisi), ki spremeni njen turoben pogled na obstoj.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
10:00
Policaj in pol
Komedija
Izvirnik: Cop and a Half
Režija: Henry Winkler
Igrajo: Burt Reynolds, Norman D. Golden II, Ruby Dee, Holland Taylor, Ray Sharkey, Sammy Hernandez
Ocena IMDb: 3,9/10

Osemletnik, ki sanja o tem, da bi postal policist, je priča umoru, a noče pomagati policiji, če ne bo tudi on postal pravi policist.

Devon Butler se vsak dan igra roparje in policiste s svojim prijateljem Rayem, zato natančno pozna vse korake policijskega dela. Nekega dne, ko s svojim radovednim noskom stika po skladišču, postane priča umora. Nemudoma odide na policijo, vendar tam pove, da ne bo spregovoril, dokler mu ne dodelijo ustrezne vloge policista. Fantič tako dobi partnerja, pravega policista Nicka McKenno, ki pa nad otroci ni prav nič navdušen, še manj nad novim otroškim pomočnikom.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1992
11:30
Beethoven
Komedija
Režija: Brian Levant
Igrajo: Charles Grodin, Bonnie Hunt, Dean Jones, Nicholle Tom, Christopher Castile, Sarah Rose Karr
Ocena IMDb: 5,6/10

Mlad kužek, ki je pobegnil iz zavetišča, se zateče k družini Newton in njihovo življenje obrne na glavo.

Mlad kužek pobegne iz zavetišča za živali in preplašen išče prijazne nove lastnike. Tako se zateče v hišo Newtonovih, kjer oče George in mama Alice živita skupaj s tremi otroki, ki se takoj navežejo na malega prijatelja, vendar je oče na začetku neizprosen. Pes smrdi, je umazan, glasen in ima bolhe. Ko George vidi strte otroke, se le počasi sprijazni z novim družinskim članom, ki dobi ime Beethoven. Toda Beethoven zraste v ogromnega bernardinca in se nauči vseh trikov in zvijač. Ko ga ukrade nori znanstvenik za svoje poskuse, je vsa družina enoglasna: Beethovna hočemo nazaj!

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1992
13:15
Povratni ogenj
Triler
Izvirnik: Backdraft
Režija: Ron Howard
Igrajo: Kurt Russell, William Baldwin, Robert De Niro, Donald Sutherland, Jennifer Jason Leigh, Scott Glenn
Ocena IMDb: 6,7/10

Goreče rivalstvo med bratoma gasilcema je postavljeno na stran, ko začne po mestu pustošiti pravi požigalec.

Stephen in Brian sta brata. Med njima že od otroških let dalje vlada tekmovalnost in to preneseta tudi v svoj poklic, gasilstvo. Ljubezen do tega jima je vcepil njun oče, pokojni gasilec, ki je umrl med opravljanjem svojega dela. Stephen, ki vodi njun gasilski oddelek, je prepričan, da Brian ni več kos temu težaškemu in nadvse odgovornemu delu, zato ga premesti. Brian je sedaj pomočnik preiskovalca požarov, ki poskuša ugotoviti, kdo stoji za nizom požarov, med katerimi prihaja do posebnega fenomena, t. i. povratnega ognja. Sledi, ki jih odkrijeta, kažejo na to, da bi bil v podtikanja požarov lahko vpleten tudi Stephen, Brianov brat, večkrat odlikovani heroj. Bo Brian to, kar so odkrili, izkoristil, da bi se bratu končno lahko maščeval, ali pa bo premagal skušnjavo in poskušal odkriti resnico?

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1991
15:30
Leto ena
Komedija
Izvirnik: Year One
Režija: Harold Ramis
Igrajo: Jack Black, Michael Cera, Oliver Platt, David Cross, Christopher Mintz-Plasse, Vinnie Jones
Ocena IMDb: 4,9/10

Ko lovca in nabiralca zaradi lenobe in nesposobnosti izobčijo iz njune primitivne vasi, se dvojica poda na epsko potovanje po prazgodovinskem svetu.

Zemlja v dobi neolitika. Zed je pravi pavliha med prazgodovinskimi lovci, ki ga bolj kot lov zanima lepa Maya. Ko nekega dne poje sadež s prepovedanega drevesa, ga njegov nezadovoljni vodja Marlak izžene iz vasi, Zed pa se tako s svojim zvestim prijateljem Ohjem odpravi v neznano. Med pešačenjem po zelenicah, gozdovih in puščavah Zed in Oh srečata vrsto bibličnih junakov, ki tako ali drugače zaznamujejo njuno pustolovščino, nazadnje pa morata člane svojega plemena rešiti iz rok lakomnih rimskih trgovcev s sužnji.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2009
17:05
Ti pesem lahko reši življenje?
Drama
Izvirnik: Begin Again
Režija: John Carney
Igrajo: James Corden, Keira Knightley, Mark Ruffalo, Hailee Steinfeld, Yasiin Bey, Karen Pittman
Ocena IMDb: 7,4/10

Prisrčna zgodba o tem, kaj se zgodi, ko se najdejo izgubljene duše in skupaj ustvarjajo glasbo.

Ambiciozna mlada pevka Greta in njen dolgoletni fant Dave se poznata še iz časa študija. Greta in Dave skupaj pišeta pesmi in želja po slavi ju slednjič odpelje v New York, kjer Dave sklene pogodbo pri pomembni glasbeni založbi. Vendar ga pasti novo pridobljene pozornosti kmalu odvrnejo od Grete in ta je prepuščena lastni osamljenosti. To se spremeni, ko spozna Dana, direktorja propadajoče glasbene založbe, ki naleti nanjo na neki predstavi v East Villageu in ga takoj prevzame njen prirojeni talent. Iz naključnega srečanja se razvije očarljiva zveza vzajemnega sodelovanja, ki naposled vodi navzgor po trnovi zvezdniški poti. Zgodba se odvija sredi glasbene kulise poletja v New Yorku.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
18:45
Bitka s časom
Triler
Izvirnik: Out of Time
Režija: Carl Franklin
Igrajo: Denzel Washington, Eva Mendes, Sanaa Lathan, Dean Cain, John Billingsley, Robert Baker
Ocena IMDb: 6,5/10

Kako razrešiti umor, ko vsi dokazi vodijo do tebe?

Matt Lee Whitlock je zelo spoštovan šef policije v mirni floridski soseski. Med procesom ločitve od kolegice detektivke Alexandre se Matt spusti v razmerje s svojo srednješolsko ljubeznijo Anne. Na žalost pa je Anne poročena z izjemno ljubosumnim Chrisom, bivšim profesionalnim nogometašem, ki dela kot varnostnik. Ko se v soseski zgodi hud umor, postane Matt glavni osumljenec. Mattu mora njegov prijatelj, mrliški oglednik Chae, pomagati rešiti primer, preden bo spoznan za krivega.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Nemščina
Leto: 2003
20:30
Igra usode
Romantični
Izvirnik: Serendipity
Režija: Peter Chelsom
Igrajo: John Cusack, Kate Beckinsale, Jeremy Piven, Bridget Moynahan, Eugene Levy, Lilli Lavine
Ocena IMDb: 6,9/10

Bosta Jonathan in Sara vendarle znova našla drug drugega?

Dva Newyorčana, ki sta oba v zvezi, se srečata, ko v trgovini hkrati sežeta po paru rokavic iz kašmira. Ob kavi začneta intimen pogovor in Jonathan misli, da bi se morala spet videti. Sara ni tako prepričana in pripravi niz iger "usode"; če jima je usojeno biti skupaj, pravi, bosta v prihodnosti prejela nekakšen znak. Dogajanje preskoči nekaj let v prihodnost in dvojica se na nasprotnih koncih države – Jonathan v New Yorku, Sara pa v San Franciscu. Oba sta zaročena, a nobeden od njiju ne more pozabiti njunega naključnega srečanja. Oba svoja najboljša prijatelja prosita, da jima spet pomagata najti njuno pravo ljubezen.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2001
22:00
Merkurjev srd
Akcija
Izvirnik: Mercury Rising
Režija: Harold Becker
Igrajo: Bruce Willis, Alec Baldwin, Miko Hughes, Chi McBride, Kim Dickens, Robert Stanton
Ocena IMDb: 6,1/10

Vladni agent Art Jeffries je na robu živčnega zloma.

Vladni agent Art Jeffries mora preiskati izginotje devetletnega avtističnega dečka Simona, kateremu so umorili starše. Najde ga v stanovanju, kjer se je zgodil umor. Simon zaradi hude travme ne more govoriti. Sicer sta oba osamljena in prežeta z bolečino, a za komuniciranje s Simonom se mora Art naučiti nežnosti in sposobnosti čustvovanja. Ker dečku ne nudijo pravega policijskega varstva, ga Art vzame v svojo oskrbo in z njim zbeži. Vendar Simon ni varen pred morilci, saj je nehote razvozlal strogo zaupno vojaško šifro, imenovano Merkur. Šifra služi za varovanje ameriških vohunskih operacij po svetu in naj bi jo bilo nemogoče dešifrirati. Art in Simon se tako znajdeta nasproti mogočni Agenciji za nacionalno varnost, ki jo vodi polkovnik Nicholas Kudrow. Ta je za vsako ceno pripravljen zaščititi šifro, s katero si je zgradil ime in kariero. Art in Simon se morata na begu znajti po svoje, če hočeta ostati živa.

Dve nagradi, med katerima tudi nagrada za najslabšega igralca.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1998
23:50
Odklop
Triler
Izvirnik: Disconnect
Režija: Henry Alex Rubin
Igrajo: Jason Bateman, Hope Davis, Frank Grillo, Michael Nyqvist, Paula Patton, Andrea Riseborough
Ocena IMDb: 7,6/10

Drama spremlja preplet različnih zgodb, ki jih povezujejo posledice zlorabe sodobne tehnologije.

Deloholičnemu odvetniku, ki se ves čas pogovarja po mobilnem telefonu, zmanjkuje časa za tesnejše stike z lastno družino. Odtujeni par uporablja splet kot priložnost za beg iz svojega brezživljenjskega zakona. Ovdoveli nekdanji policist se trudi vzgajati težavnega sina, ki na družabnih omrežjih nadleguje sošolce. Ambiciozna poročevalka vidi življenjsko priložnost za novinarsko zgodbo v mladeniču, ki nastopa na spletni strani za odrasle. To so neznanci, sosedje in sodelavci, katerih različne zgodbe se prepletajo v napetem trilerju o tem, kako nesposobnost komunikacije uničuje vsakdanje odnose med ljudmi.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2012