TV sporedi

TV spored - TV 1000

Oglejte si TV spored na enem mestu...

TV 1000
TV spored za TV 1000

spored za datum: 03.06.2019
00:45
Osumljenec
Kriminalka
Izvirnik: Suspect
Režija: Peter Yates
Igrajo: Cher, Dennis Quaid, Liam Neeson, John Mahoney, Joe Mantegna, Philip Bosco
Ocena IMDb: 6,6/10

Odvetniška ekipa zastopa domnevnega gluhonemega morilca, ko naletijo na mrežo korupcije, kar bi lahko privedlo do nevarnih posledic.

Ko sodnik vrhovnega sodišča stori samomor, najdejo truplo njegove tajnice na obrežju reke Potomac. Za zločin obtožijo gluhonemega brezdomca ter vietnamskega veterana Carla Andersona (Liam Neeson) in mu za odvetnico dodelijo javno pravobranilko iz Washingtona, s pravnimi primeri zasuto Kathleen Riley (Cher). Čeprav dokazi govorijo zoper njeno stranko, je Kathleen prepričana, da je mož nedolžen. O njegovi krivdi dvomi tudi eden od porotnikov, lobist Eddie Sanger (Dennis Quaid), ki vodi lastno preiskavo primera ter z ugotovitvami seznanja Kathleen. Dvojica se na vrat na nos zaljubi, kljub njeni bojazni, da bo delo porote zato pristransko. Medtem pridejo na dan sledi, ki Kathleen vodijo po nevarnem kriminalnem podzemlju Washingtona do najvišjih ravni oblasti. Bližje ko je resnici, v večji nevarnosti je njeno življenje.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1987
02:45
Morilec mehkega srca
Komedija
Izvirnik: The whole nine yards
Režija: Jonathan Lynn
Igrajo: Bruce Willis, Matthew Perry, Rosanna Arquette, Michael Clarke Duncan, Natasha Henstridge, Amanda Peet
Ocena IMDb: 6,7/10

V osrčje predmestja se preseli morilec mehkega srca.

Oz Oseransky (Matthew Perry) je zobozdravnik, ki poplačuje dolgove, da bi se lahko končno ločil od svoje žene Sophie (Rosanna Arquette), s katero se že dolgo ne prenašata več. Sophie nekega dne izve, da je njun novi sosed Jimmy (Bruce Willis) poklicni morilec, ki se skriva pred nevarno čikaško mafijsko družino. Ta je za podatke o tem, kje se skriva, razpisala bogato denarno nagrado. Sophie pošlje Oza v Čikago, da bi mafijskemu šefu Janniju razkril, kje zdaj živi Jimmy, in tako pobral zajetno vsoto denarja. Ker pa si nagrado želi predvsem zase, za Ozom pošlje plačanega morilca. Že tako kaotični položaj pa se še dodatno zaplete, ko Oz v Chicagu spozna Jimmyjevo ženo in se vanjo zaljubi ...

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2000
05:20
Sprehoditi se nevidno: Sestre Bronte
Biografija
Izvirnik: Walk Invisible: The Brontë Sisters
Režija: Sally Wainwright
Igrajo: Finn Atkins, Charlie Murphy, Chloe Pirrie, Adam Nagaitis, Jonathan Pryce, Rosie Boore
Ocena IMDb: 7,4/10

Zgodba o prizadevanjih sester Bronte, da bi premagale ovire in objavile svoje romane, ki so kasneje postali največja literarna dela angleškega jezika.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
07:20
Corellijeva mandolina
Drama
Izvirnik: Captain Corelli's mandolin
Režija: John Madden
Igrajo: Penélope Cruz, John Hurt, Christian Bale, Irene Papas, Gerasimos Skiadaressis, Aspasia Kralli
Ocena IMDb: 5,9/10

Ljubezenska zgodba je postavljena v čas 2. svetovne vojne med italijansko okupacijo Grčije.

Ljubezen se rodi med častnikom italijanske vojske Antoniom Corellijem in trmasto Grkinjo Pelagio. Ko se Corelli in njegovi možje izkrcajo na neokrnjenem grškem otoku, jih Pelagia in domačini sprva zavračajo. Vendar italijanski šarm in strast do življenja naredita svoje. Še posebej Corelli s svojo prijaznostjo in z igranjem na mandolino osvoji srca domačinov. A tudi na idiličnem otoku se kmalu razbesni vojna, ki mir med domačini in italijanskimi vojaki postavi na preizkušnjo.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2001
09:25
Producenta
Komedija
Izvirnik: The producers
Režija: Susan Stroman
Igrajo: Nathan Lane, Matthew Broderick, Uma Thurman, Will Ferrell, Gary Beach, Roger Bart
Ocena IMDb: 6,4/10

Producent in računovodja se lotita načrta, s katerim mislita na hitro obogateti. Toda predstava, ki naj bi bila polomija, postane velika uspešnica.

Max Bialystock je bil nekoč kralj Broadwaya, toda zdaj vse njegove predstave ukinejo že po premieri. Maxa obišče nevrotični računovodja Leo Bloom (Matthew Broderick), ki mu predlaga ukano, pisano na kožo producentom, ki ustvarjajo same polomije: zbrala bosta veliko več denarja, kot ga potrebujeta in nato poskrbela, da bodo predstavo takoj ukinili, onadva pa si bosta napolnila žepe s presežkom. Tako se odločita producirati neokusen muzikal o Hitlerju, ki ga je napisal pobegli nacist (Will Farrell). Za režiserja najameta noro živahnega Rogerja DeBrisa (Gary Beach), za glavno igralko pa prismojeno švedsko lepotico (Uma Thurman). Premiera se bliža, le kaj gre lahko narobe?

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2005
11:35
Hellboy 2: Zlata armada
Akcija
Izvirnik: Hellboy II: The golden army
Režija: Guillermo del Toro
Igrajo: Ron Perlman, Selma Blair, Doug Jones, John Alexander, James Dodd, Seth MacFarlane
Ocena IMDb: 7/10

Hellboy in njegovo dekle bosta skupaj rešila človeštvo pred zlom.

Svetu grozi novo uničenje, tokrat v podobi krutega vodje nevidnega sveta, ki je sposoben neopazno vstopiti v naš svet in načrtovati njegovo uničenje. Ko začne zbirati mogočno vojsko nepremagljivih bitij, se zdi, da so ljudem šteti dnevi. Edino rešitev za naš planet predstavljajo Hellboy in njegova ekipa z Urada za paranormalne raziskave in obrambo. Toda ali se bodo Hellboy, Liz, Abe in Johann sposobni upreti bitjem, ki živijo na duhovni ravni in grozijo, da se bodo polastili materialnega sveta?

Jezik: Angleščina
Leto: 2008
13:30
Življenje po življenju
Drama
Izvirnik: What Dreams May Come
Režija: Vincent Ward
Igrajo: Robin Williams, Cuba Gooding Jr., Annabella Sciorra, Max von Sydow, Jessica Brooks Grant, Josh Paddock
Ocena IMDb: 7/10

Chris umre in gre v nebesa, ki so osupljiva. A nekaj manjka - njegova žena Annie. Ta zaradi žalosti ob moževi smrti stori samomor in gre v pekel.

Zdravnika Chrisa Nielsena in njegovo ženo Annie je doletela tragična izguba, ko sta njuna otroka Marie in Ian umrla v prometni nesreči. Po smrti otrok je Anniejina brezdanja depresija skoraj uničila njun zakon, a sta s Chrisom potem rešila svoj odnos in zdaj umirjeno preživljata srednja leta. Ko nekega večera Chris ustavi ob cesti, da bi pomagal avtomobilistu, ki je doživel prometno nesrečo, ga do smrti zbije avto. Chris najprej zbegano ugotavlja, kje je, nato pa mu duhovni vodič Albert pomaga spoznati, da je umrl in da mora oditi na drugi svet. Potem ko večinoma neuspešno poskuša vzpostaviti stik s skrušeno Annie, se odpravi dalje in odkrije onostranstvo, ki je takšno, kot si ga sam predstavljaš – tam ga pričaka celo njegov pes, kasneje pa sreča tudi svoja otroka. Nato pa se zgodi nova tragedija, ko neutolažljiva Annie stori samomor in gre zato v pekel. Chris vztraja, da bo šel tja in tvegal svojo večno dušo, da bi rešil žensko, ki jo ljubi.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1998
15:25
Umor na Manhattnu
Komedija
Izvirnik: Manhattan Murder Mystery
Režija: Woody Allen
Igrajo: Woody Allen, Diane Keaton, Jerry Adler, Lynn Cohen, Ron Rifkin, Joy Behar
Ocena IMDb: 7,4/10

Amaterska detektivka z Manhattna raziskuje skrivnostno smrt sosede.

Carol Lipton je nekdanja oglaševalska direktorica, poročena z Larryjem Liptonom (Woody Allen), ki se je odrekel svoji karieri, da bi vzgajal njunega sina. Vihrava in radovedna Carol, ki ima časa na pretek, se začne zanimati za nepričakovano smrt sosedove žene. Njen osupli mož najraje nič ne bi imel opraviti s to zadevo, toda Carol je vse bolj obsedena. Njuna prijateljica Marcia (Angelica Huston) je polna različnih teorij in strategij. Ko se v zadevo vplete še pred kratkim ločeni prijatelj Ted (Alan Alda), ki je na skrivaj zaljubljen v Carol, Larry postane ljubosumen in se pridruži "preiskavi".

Diane Keaton je bila za vlogo v enem prejšnjih filmov Woodyja Allena (Annie Hall) že nagrajena z oskarjem.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1993
17:10
Dantejev vrh
Akcija
Izvirnik: Dante's Peak
Režija: Roger Donaldson
Igrajo: Pierce Brosnan, Linda Hamilton, Jamie Renée Smith, Jeremy Foley, Elizabeth Hoffman, Charles Hallahan
Ocena IMDb: 5,9/10

Dantejev vrh je idilično mestece ob vznožju prelepih gora. Nihče ne sluti, da mu grozi nevarnost zaradi prebujajočega se vulkana.

Harry Dalton je vulkanolog, čigar zanimanje za ognjenike je več kot le znanstveno, saj je zaradi ognjeniškega izbruha izgubil ljubljeno žensko. Ko ga pošljejo raziskovat nenavadne seizmične dejavnosti na območju mirnega mesteca Dantejev vrh na tihomorskem severozahodu ZDA, odkrije, da so se v bližnjih toplicah ljudje dobesedno skuhali in da rastline in živali v bližini domnevno spečega ognjenika umirajo ali pa kažejo znake nenavadnih bolezni. Harry je vse bolj prepričan, da se bliža velika ognjeniška katastrofa.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1997
18:55
Državniške igre
Kriminalka
Izvirnik: State of Play
Režija: Kevin Macdonald
Igrajo: Russell Crowe, Ben Affleck, Rachel McAdams, Helen Mirren, Robin Wright, Jason Bateman
Ocena IMDb: 7,1/10

Novinar iz Washingtona začne preiskovati smrt kongresnikove tajnice in pri tem razkrije državne skrivnosti.

Oskarjevec Russell Crowe in zvezdniška igralska ekipa v trilerju o častihlepnem kongresniku ter preiskovalnem novinarju v primeru navidez nepovezanih, nasilnih umorov. Russell Crowe je novinar iz Washingtona Cal McAffrey, ki se v filmu režiserja Kevina Macdonalda s prirojeno iznajdljivostjo loteva preiskovanja skrivnostnega umora in zarote med nekaterimi najvišjimi državnimi političnimi liki. Čeden in odločen kongresnik Stephen Collins (Ben Affleck) predstavlja prihodnost njegove stranke: častni mož je predsednik nadzornega odbora obrambnega proračuna. Vse oči so uprte v vzhajajočo politično zvezdo in resnega kandidata v naslednjih predsedniških volitvah – dokler ne umorijo njegove pomočnice in ljubice, ob čemer pridejo na plan nekatere temne skrivnosti. McAffrey je razpet med osebnim prijateljstvom s Collinsom ter neusmiljeno urednico Cameron (Helen Mirren), ki mu naroči preiskavo. Ko s sodelavko Dello (Rachel McAdams) iščeta morilca, McAffrey naleti na poskus prikritja umora, ki bi lahko zatresel najvišje državne vrhove. Ob zavajajočih manipulantih in premožnih politikih bo odkril edino resnico: ko gre za milijarde, niso varni integriteta, ljubezen ali življenje nikogar.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2009
21:00
Robin Hood
Avantura
Režija: Ridley Scott
Igrajo: Russell Crowe, Cate Blanchett, Max von Sydow, William Hurt, Mark Strong, Oscar Isaac
Ocena IMDb: 6,7/10

V Angliji 12. stoletja se Robin s svojo tolpo spopada s korupcijo v domačem kraju in vodi upor proti kralju, ki bo za vedno spremenil ravnovesje moči.

Po dolgoletnih bojih v tujini se Robin vrne v domači kraj, ki ga terorizira zlobni nottinghamski šerif. S pomočjo iznajdljivosti in vojaških veščin se Robin s somišljeniki odloči osvoboditi ljudi in osvojiti srce pogumne plemkinje Marian, a naleti na srdit vojaški odpor, ki vodi v mnoge osupljive in krvave bitke.

Režiser zgodovinskih spektaklov Gladiator in Nebeško kraljestvo se je podal po sledeh srednjeveške legende o Robinu Hoodu, zaščitniku revnih in izkoriščanih.

Jezik: Angleščina
Leto: 2010
23:20
Mumija
Avantura
Izvirnik: The Mummy
Režija: Stephen Sommers
Igrajo: Brendan Fraser, Rachel Weisz, John Hannah, Arnold Vosloo, Kevin J. O'Connor, Jonathan Hyde
Ocena IMDb: 7/10

Egipčanski svečenik Imhotep je bil obsojen na mumifikacijo pri živem telesu. Leta 1923 ga v puščavi Egipta nehote obudijo lovci na zaklade.

Neustrašni pustolovec Rick O'Connell in njegov hinavski pajdaš Beni sredi bitke leta 1923 v puščavi Egipta po naključju naletita na ruševine legendarnega mesta Hamunaptre – 3000 let po tistem, ko je bil egipčanski svečenik Imhotep zaradi prepovedanega prešuštva s faraonovo priležnico preklet in obsojen na mumifikacijo pri živem telesu. Njegovo telo je odtlej nemrtvo in v podzemnem sarkofagu čaka na odrešitev. V ječi čakajoč na obsodbo iznajdljivi O'Connell uporabi informacijo o mitološki najdbi kot orodje v barantanju za lastno življenje. Legendarno bogastvo pod peskom Hamunaptre se je sprevrglo v dolgoletno obsedenost lovcev na zaklade in resnih arheologov; O'Connell pa se spajdaši z eno od slednjih, čedno in nerodno egiptologinjo ter knjižničarko Evelyn, in njenim prostodušnim bratom Jonathanom. Trojica se iz Kaira poda na plovbo po Nilu in naporno pot čez prostranstva Sahare do kraja, kjer jih čaka starodavna, zla sila, ki presega njihove najhujše nočne more.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1999