TV sporedi

TV spored - TV 1000

Oglejte si TV spored na enem mestu...

TV 1000
TV spored za TV 1000

spored za datum: 04.04.2017
00:20
Malena
Drama
Izvirnik: Malèna
Režija: Giuseppe Tornatore
Igrajo: Monica Bellucci, Giuseppe Sulfaro, Luciano Federico, Matilde Piana, Pietro Notarianni, Gaetano Aronica
Ocena IMDb: 7,5/10

Maléna je očarljiva lepotica v Castelcutu, zaspani vasici na sončni sicilijanski obali.

Na dan, ko Italija leta 1940 vstopi v vojno, se 12-letnemu Renatu zgodita dve stvari: dobi prvo kolo in prvič vidi Maleno, lepo in tiho tujko, ki se priseli v to sicilijansko mesto, da bi bila z možem Nicom. Njen mož mora nemudoma v vojno, njo pa prepusti poželjivim pogledom moških in ostrim jezikom žensk. V naslednjih letih, ko Renato odrašča v moškega, opazuje, kako Malena trpi in dokazuje svoj pogum: opazuje njeno osamljenost in kasneje žalost, ko izve, da je Nico umrl, učinke obrekovanja na njen odnos z očetom, njeno revščino in iskanje dela ter končna ponižanja. Se bo Renato od Malene naučil biti pogumen in se postavil zanjo?

Giuseppe Tornatore z Maleno posname grenko-sladko zgodbo o lepi mladi vdovi, ki daje dečku navdih za samostojnost, pogum in iskanje smisla sredi vojnega kaosa …

Film je bil leta 2001 nominiran za dva oskarja (najboljša kinematografija, najboljša glasba). Prejel je še številne druge nominacije!

Država: Združene države Amerike
Jezik: Italijanščina
Leto: 2000
02:05
Zelo pridni dekleti
Drama
Izvirnik: Very good girls
Režija: Naomi Foner
Igrajo: Dakota Fanning, Elizabeth Olsen, Sterling Jones, Lenny Platt, Boyd Holbrook, Ellen Barkin
Ocena IMDb: 6/10

Spremljamo odraščajoči najstnici v New Yorku, ki v njunem zadnjem skupnem poletju pred kolidžem postavita na preizkušnjo dolgoletno prijateljstvo.

Lilly (Dakota Fanning) je tiha, obzirna in vase zaprta – hči konservativnih staršev. Gerry (Elizabeth Olsen) je svobodomiselna, nima zadržkov in je malce kritična – hči levičarskih staršev, ki dovolijo, da počne, kar se ji zahoče. Malce preden gresta dekleti študirat, se skoraj neprestano družita in prijetno prebijata popoldneve. Kmalu spoznata umetnika Davida (Boyd Holbrook) in se vanj zaljubita. Ko David izbere eno od njiju, je prijateljstvo na preizkušnji. Samo tragičen dogodek bo pokazal, ali sta dekleti še vedno povezani kot nekoč.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
03:35
Blackwood
Grozljivka
Režija: Adam Wimpenny
Igrajo: Ed Stoppard, Sophia Myles, Russell Tovey, Isaac Andrews, Paul Kaye, Greg Wise
Ocena IMDb: 5,3/10

Mlado družino ob selitvi v novo hišo čaka skrivnost.

Ko okreva po pretresljivem čustvenem zlomu, se profesor na kolidžu Ben Marshall z ženo Rachel in mladim sinom preseli na podeželje, saj si želi začeti znova. Čaka ga nova služba in imajo nov dom, zato se družini obetajo lepši časi. A kmalu začne Ben v hiši čutiti neprijetno prisotnost. Začnejo ga mučiti prividi in postane obseden z razkrivanjem resnice o lokalni skrivnosti, za katero se zdi, da ogroža življenje njegove družine.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
05:10
SrečenHvalaŠeProsim
Komedija
Izvirnik: HappyThankYouMorePlease
Režija: Josh Radnor
Igrajo: Malin Akerman, Michael Algieri, Bram Barouh, Dana Barron, Sunah Bilsted, Tony Hale
Ocena IMDb: 6,8/10

Mladi pisatelj se nepričakovano spoprijatelji z mladim Rasheenom, ki nima družine.

Ko je na poti na sestanek z založnikom, nadobudni pisatelj Sam Wexler najde Rasheena, mladega fanta, ki se je na podzemni železnici ločil od družine. Ko tihi Rasheen noče ostati sam na centru za socialno delo, Sam izve, da je živel že pri šestih rejnikih. Nepremišljeno privoli, da lahko fant nekaj dni ostane z njim. Ko se Samovo nepričakovano prijateljstvo razvija, se zave, da odraslost ne pomeni čakanja na odgovore, ampak da je treba preprosto nadaljevati negotovo pot in odgovore poiskati sproti.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2010
06:45
Državljanka Ruth
Komedija
Izvirnik: Citizen Ruth
Režija: Alexander Payne
Igrajo: Laura Dern, Swoosie Kurtz, Kurtwood Smith, Mary Kay Place, Kelly Preston, M.C. Gainey
Ocena IMDb: 7/10

Čeprav ji je vse štiri prejšnje otroke odvzela socialna služba, je Ruth Stoops vnovič noseča.

Ruth Stoops je neodgovorna, brezposelna ženska, ki je zasvojena z vdihavanjem gospodinjskih kemikalij in ki že petič zanosi. Ko jo aretirajo zaradi zlorabe prepovedanih snovi, sodnik ponudi zmanjšanje kazni, če bo Ruth splavila. Ruth se strinja, a tistega večera sreča skupino aktivistov, ki nasprotujejo splavu. Vzamejo jo pod svoje okrilje in ji obljubijo pomoč, skrivaj pa načrtujejo, da bodo njen primer obelodanili in izkoristili kot simbol za promocijo svojega gibanja. Ko Ruth odkrije prevaro, se zateče k zagovornikom pravice do splava, kar sproži medijsko norijo. A Ruth kmalu odkrije, da tudi nove prijatelje zanima samo kot medijska ikona. Ko se zave, da so jo izkoristili v boju glede pravice do splava, apolitična Ruth spremeni igro in pove, da se bo pridružila tistemu, ki ji bo več ponudil.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1996
08:30
Happy, Texas
Komedija
Režija: Mark Illsley
Igrajo: Steve Zahn, Jeremy Northam, William H. Macy, Ally Walker, Illeana Douglas, M.C. Gainey
Ocena IMDb: 6,3/10

Wayne in Harry pobegneta iz zapora. Odpravita se v mesto Happy v Teksasu, kjer se pretvarjata, da sta geja in organizatorja lepotnih tekmovanj.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1999
10:10
Rock'n'roll pirati
Komedija
Izvirnik: The Boat That Rocked
Režija: Richard Curtis
Igrajo: Michael Hadley, Charlie Rowe, Lucy Fleming, Philip Seymour Hoffman, Tom Sturridge, Ian Mercer
Ocena IMDb: 7,4/10

Komedija o nezakoniti radijski postaji sredi Severnega morja v 60. letih.

V filmu spremljamo pogumno odločitev peščice ljubiteljev rock glasbe, ki so se sredi šestdesetih let v Veliki Britaniji odločili upreti vladnim pridigarjem, ki so hoteli prepovedati sodobno glasbo, in sredi Severnega morja pod vodstvom iznajdljivega ljubitelja rock'n'rolla Quentina ustanovili piratsko radijsko postajo. Med junaki radijske postajo so Američan Grof, znan kot bog ameriških radijskih valov, cinični in duhoviti DJ Dave, prijazni in zasanjani Simon, skrivnostni in redkobesedni Mark, sladkobesedni napovedovalec Bob, zabiti frajer Kevin, zoprni Novozelandec Angus, ki ga nihče ne mara, Felicity, edina ženska na ladji, ki je za nameček lezbijka in kuharica, in bralec poročil John.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2009
12:25
Ljubim te na smrt
Komedija
Izvirnik: I Love You to Death
Režija: Lawrence Kasdan
Igrajo: Kevin Kline, Tracey Ullman, Joan Plowright, River Phoenix, William Hurt, Keanu Reeves
Ocena IMDb: 6,4/10

Joey, velik ženskar, je lastnik picerije in je poročen z Rosalee. Ko ta izve, da ji mož ni zvest, jo to požene čez vse skrajnosti.

Joey Boca je moški srednjih let. Če bi se dalo, bi se ljubil z vsako žensko v mestu, vendar se s tem ne strinja njegova žena Rosalie. Joey je lastnik picerije, kar ni čudno, saj se po njegovih žilah pretaka italijanska kri. Tudi ni čudno, da zato ne more ostati zvest ženi, ki se nekega dne odloči, da bo storila nekaj norega. S pomočjo mame in prijateljev poskuša umoriti Joeyja, vendar ima pri tem nemalo težav. Najbolj smešno pri vsem tem pa je, da je komedija posneta po resničnih dogodkih.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1990
14:05
Skrivnostni junaki
Komedija
Izvirnik: Mystery Men
Režija: Kinka Usher
Igrajo: Ben Stiller, Hank Azaria, William H. Macy, Janeane Garofalo, Kel Mitchell, Paul Reubens
Ocena IMDb: 6/10

Skrivnostni junaki je komedija o navadnih ljudeh, ki ponoči kot superjunaki rešujejo mesto pred nepridipravi.

Roy denar služi z delom na smetišču, kjer mora prenašati zoprnega šefa. Jeffrey živi z mamo in se v sobi cele dneve brani pred namišljenimi napadalci.

Superjunak Kapitan Neverjetni, ki prebiva v Mestu Prvakov, v želji po ponovnem občudovanju svojih oboževalcev doseže, da izpustijo supezločinca Casanovo Frankensteina, toda njegov načrt se izjalovi in Neverjetni pristane v Frankensteinovih krempljih. Usoda mesta zdaj leži v rokah sedmih nesposobnih samooklicanih superjunakov: metalca vilic Modrega Raje, Lopatarja, veščega v vihtenju lopat, Kegljača, ki luča začarano kegljaško kroglo, Vranice, ki ima težave s prebavo, Nevidnega Dečka, ki je neviden samo, kadar ga nihče ne gleda, skrivnostne Sfinge in večno jeznega Gospoda Srditega.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1999
16:05
King Kong
Avantura
Režija: Peter Jackson
Igrajo: Naomi Watts, Jack Black, Adrien Brody, Thomas Kretschmann, Colin Hanks, Andy Serkis
Ocena IMDb: 7,2/10

Zgodba o skupini pustolovcev, ki so v času med obema vojnama raziskovali legendo o velikanski gorili.

Zgodba, postavljena v 30. leta prejšnjega stoletja, pripoveduje o skupini raziskovalcev in dokumentaristov, ki se odpravijo na skrivnostni Otok lobanj pri Sumatri, da bi raziskali legendo o velikanski gorili, imenovani Kong. Ko prispejo tja, ugotovijo, da Kong dejansko obstaja in da živi v prostrani džungli, kjer so bitja iz prazgodovinskih časov milijone let ostala skrita. Tako se morajo med iskanjem orjaške opice spoprijeti tudi z njenimi sovražniki dinozavri. Nazadnje pozornost lepe ženske Konga pomiri ravno dovolj dolgo, da ga raziskovalci obvladajo, nato pa z ladjo odpeljejo v New York, kjer ga pozneje razkazujejo ljudem. Toda kako dolgo lahko tudi najmogočnejši človeški okovi zadržijo osem metrov visoko opico?

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2005
19:10
Film, da te kap 2
Komedija
Izvirnik: Scary Movie 2
Režija: Keenen Ivory Wayans
Igrajo: Antony Acker, Mark Barrett, Richard Bellos, Suzanne Bianqui, Natale Bosco, Joann Connor
Ocena IMDb: 5,3/10

Tokrat Shortyja, Raya, Cindy in Brendo njihov profesor prelisiči, da kot del šolskega projekta obiščejo hišo, v kateri straši.

James Woods je nekonvencionalni duhovnik oče McFeely, ki mora iz Natashe Lyonne, ki se ji vrti glava, izgnati poltergeista. Potem ponovno srečamo junakinjo Cindy Campbell, zdaj obetavno študentko. Odštekani profesor (Tim Curry) jo s skupino razburjenja iščočih sošolcev rekrutira za konec tedna s pretvezo, da bodo izvedli neki znanstveni eksperiment. Šokantne in obšolske dejavnosti se čez konec tedna kar kopičijo, z njimi pa tudi zabavna presenečenja.

Jezik: Angleščina
Leto: 2001
20:30
Hudič v Emily Rose
Drama
Izvirnik: The Exorcism of Emily Rose
Režija: Scott Derrickson
Igrajo: Laura Linney, Tom Wilkinson, Campbell Scott, Jennifer Carpenter, Colm Feore, Joshua Close
Ocena IMDb: 6,7/10

Po neuspešnem izganjanju je Emily umrla, zato je oče Moore, ki je vodil obred, sedaj na zatožni klopi.

Ko zdravstvena oskrba ne učinkuje več, se je obrnila na vero. Umre v oskrbi njenega župnika, ta pa gre na sojenje o njeni smrti. Zastopa ga karierist in zagnan odvetnik, ki ne verjame v Boga.

Film temelji na resnični zgodbi Emily Rose, pri kateri je katoliška cerkev potrdila demonično obsedenost, kar je izjemna redkost.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2005
22:30
Nore in svobodne
Drama
Izvirnik: Girl, Interrupted
Režija: James Mangold
Igrajo: Winona Ryder, Angelina Jolie, Clea DuVall, Brittany Murphy, Elisabeth Moss, Jared Leto
Ocena IMDb: 7,3/10

Leta 1967 je 17-letna Susanna Kaysen taka kot večina njenih vrstnic: zmedena, negotova, izgubljena sredi hitro spreminjajočega se sveta okrog sebe.

Smo v drugi polovici 60. letih prejšnjega stoletja. Susanna je po končani srednji šoli depresivna in brez pravega cilja. Zaradi poskusa samomora konča v psihiatrični ustanovi Claymore, kjer se spoprijatelji z duševno razrvanimi dekleti na svojem oddelku - patološko lažnivko Georgino, žrtvijo spolne zlorabe Daisy in opečeno Polly -, predvsem pa pade pod hipnotični vpliv Lise, najbolj divje in zakrknjene med njimi. Se bo Susanna "zasidrala" v Claymoru in nenehno delala preglavice kot Lisa ali se ji bo uspelo duševno zbrati in pustiti življenje na psihiatriji za sabo?

Film je posnet po resničnih dogodkih, ki jih je Susanna Kaysen opisala v istoimenski knjižni uspešnici. Angelina Jolie je bila za vlogo čudaške Lise nagrajena z oskarjem za najboljšo stransko vlogo.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1999