TV sporedi

TV spored - TV 1000

Oglejte si TV spored na enem mestu...

TV 1000
TV spored za TV 1000

spored za datum: 07.11.2016
00:35
Donnie Brasco
Kriminalka
Režija: Mike Newell
Igrajo: Al Pacino, Johnny Depp, Michael Madsen, Bruno Kirby, James Russo, Anne Heche
Ocena IMDb: 7,8/10

Resnična zgodba o agentu FBI Joeju Pistonu, ki se je vtihotapil v newyorško mafijo.

Johnny Depp v resnični zgodbi igra agenta FBI Joeja Pistona, ki zapusti svojo ženo in družino ter se pod krinko vtihotapi v mafijo. Prevzame ime Donnie Brasco in si prisluži zaupanje ostarelega mafijskega morilca Leftyja Ruggiera, ki ga igra Al Pacino. Donnie svojo vlogo odigra tako odlično, da nihče ne posumi v njegovo identiteto. Postane Leftyjev varovanec, a njuno prijateljstvo v Donniejevo življenje prinese nove težave, saj naj bi Leftyja uničil, ne pa se z njim spoprijateljil. Donniejeva naloga, da se čustveno distancira od Leftyja, je zato toliko težja. Bolj ko Donnie spoznava mafijsko življenje, bolj čuti, da se počasi tudi sam spreminja v mafijca. V njem se razbohoti notranji konflikt, saj se ne more odločiti, komu naj ostane zvest: družini in ameriški vladi ali gangsterjem, ki so ga sprejeli medse?

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1997
02:40
Zelo pridni dekleti
Drama
Izvirnik: Very good girls
Režija: Naomi Foner
Igrajo: Dakota Fanning, Elizabeth Olsen, Sterling Jones, Lenny Platt, Boyd Holbrook, Ellen Barkin
Ocena IMDb: 6/10

Spremljamo odraščajoči najstnici v New Yorku, ki v njunem zadnjem skupnem poletju pred kolidžem postavita na preizkušnjo dolgoletno prijateljstvo.

Lilly (Dakota Fanning) je tiha, obzirna in vase zaprta – hči konservativnih staršev. Gerry (Elizabeth Olsen) je svobodomiselna, nima zadržkov in je malce kritična – hči levičarskih staršev, ki dovolijo, da počne, kar se ji zahoče. Malce preden gresta dekleti študirat, se skoraj neprestano družita in prijetno prebijata popoldneve. Kmalu spoznata umetnika Davida (Boyd Holbrook) in se vanj zaljubita. Ko David izbere eno od njiju, je prijateljstvo na preizkušnji. Samo tragičen dogodek bo pokazal, ali sta dekleti še vedno povezani kot nekoč.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
04:05
Štiri peresa
Drama
Izvirnik: The Four Feathers
Režija: Shekhar Kapur
Igrajo: Wes Bentley, Mohamed Bouich, Campbell Brown, Daniel Caltagirone, James Cosmo, Andy Coumbe
Ocena IMDb: 6,5/10

Zgodba spremlja britanskega častnika Harryja Fevershama, ki na predvečer bitke zoper sudanske upornike zapusti svoj položaj.

Leta 1898 je britanski častnik Harry Feversham na predvečer predvidene bitke zoper sudanske upornike, t. i. mohamedanske fanatike, zapustil svoj položaj. Prijatelji in zaročenka mu pošljejo štiri bela peresa in tako ga simbolično označijo za strahopetca ter izdajalca. Da bi opral svoje dobro ime in upravičil nerazumljivo odločitev, se preobleče v Arabca in odpotuje v Sudan, kjer naj bi izza sovražnikovih črt deloval kot britanski izvidnik in obveščevalec. Ko napadejo njegov nekdanji regiment, Feversham pod krinko reši življenje tistih, ki so ga zasmehovali in blatili kot strahopetca.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2002
06:15
Filadelfija
Drama
Izvirnik: Philadelphia
Režija: Jonathan Demme
Igrajo: Tom Hanks, Denzel Washington, Roberta Maxwell, Buzz Kilman, Karen Finley, Daniel Chapman
Ocena IMDb: 7,7/10

Pretresljiv film o z aidsom okuženem uspešnem odvetniku.

Andrewa Becketta, uspešnega odvetnika, ki je obenem tudi gej, odpustijo iz ugledne odvetniške pisarne, čeprav je nedavno celo napredoval v mlajšega partnerja. Šefi trdijo, da so ga odpustili zaradi nesposobnosti, toda Beckett je prepričan, da so ga zato, ker so odkrili, da ima aids. In tako proti delodajalcem vloži tožbo zaradi diskriminacije ...

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1993
08:20
Austin Powers
Komedija
Izvirnik: Austin Powers: International Man of Mystery
Režija: Jay Roach
Igrajo: Mike Myers, Elizabeth Hurley, Michael York, Mimi Rogers, Robert Wagner, Seth Green
Ocena IMDb: 7/10

Piše se leto 1967, čas živih barv, kratkih krilc in nenavadnih oblačil.

Mike Myers igra Austina Powersa, moškega, ki v trendovskem Londonu 60-ih let podnevi dela kot modni fotograf, ponoči pa se prelevi v tajnega agenta in se bojuje proti zločincem. Austinova oblačila so naravnost divja, njegov besednjak je poln frajerskih slengovskih izrazov in ženske se mu ne morejo upreti, čeprav je milo rečeno čokat, zobe pa ima takšne, da se ob njih zgrozi vsak zobozdravnik. Ko se da njegov smrtni sovražnik dr. Zlobnik (ki ga ravno tako igra Myers) kriogensko zamrzniti in poslati v vesolje, se da zamrzniti tudi Powers, da bi bil na voljo ob morebitni Zlobnikovi vrnitvi. Leta 1997 se dr. Zlobnik res vrne na Zemljo in se spet loti svojih zločinskih poslov, zato Austina odmrznejo in ponovno aktivirajo – toda Austin kmalu spozna, da 30 let pozneje njegov slog ne zažiga več tako kot nekoč!

Austin Powers je gotovo najbolj odštekani tajni agent na svetu, kar jih boste kdaj spoznali.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1997
09:55
Razglednice iz pekla
Komedija
Izvirnik: Postcards from the Edge
Režija: Mike Nichols
Igrajo: Meryl Streep, Shirley MacLaine, Dennis Quaid, Gene Hackman, Richard Dreyfuss, Rob Reiner
Ocena IMDb: 6,6/10

Suzanne Vega je razvpita filmska igralka, ki zaradi prekomernega odmerka mamil konča v bolnišnici.

Hollywoodska igralka Suzanne Vale, odvisnica od drog, je na majavih tleh. Po krajšem času v centru za razstrupljanje njeno filmsko podjetje vztraja pri pogoju za njeno nadaljnje sodelovanje z njimi, in sicer, da živi s svojo mamo Doris Mann, ki je bila prav tako nekoč zvezda in je zdaj pivska prvakinja. Takšna ureditev je slaba novica za Suzanne, ki se je več let borila, da bi svojo mati spravila iz sence, in ki misli, da njena mati še vedno ravna z njo kot z otrokom. Kljub tem težavam – in še nadaljnjim z moškimi v njenem življenju – lahko Suzanne začenja videti smešno stran svoje situacije, in prav tako začenja misliti o tem, da ne samo, da imajo hčerke matere, ampak matere tudi.

Komedija obravnava sicer resno temo zasvojenosti ter odnosov med materjo in hčerko. V glavnih vlogah sta odlični Meryl Streep in Shirley MacLaine.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1990
11:35
Vinski dvoboj
Komedija
Izvirnik: Bottle Shock
Režija: Randall Miller
Igrajo: Chris Pine, Hal B. Klein, Alan Rickman, Jean-Michel Richaud, Dennis Farina, Bill Pullman
Ocena IMDb: 6,8/10

Zabavna in resnična zgodba o začetkih kalifornijskega vinogradništva.

Piše se leto 1976 in dolina Napa še nima slovesa enega najboljših vinorodnih okolišev na svetu. Jim Barrett (Bill Pullman) je vse v življenju žrtvoval za to, da bi uresničil sanje in ustvaril idealno posestvo Chateau Montelena. V Parizu pa je britanski izseljenec Steven Spurrier (Alan Rickman) vse bolj prepričan, da bi moral Parižanom predstaviti najnovejša kalifornijska vina. Steven je lastnik Académie du Vin in želi odpotovati v ZDA, da bi temeljito raziskal to vinorodno območje. Steven in Jim ne vesta, da ju čaka naključno srečanje, ki bo sprožilo revolucijo v vinarstvu in odprlo številne nove možnosti ljubiteljem vin po vsem svetu.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2008
13:20
Igra
Drama
Izvirnik: The game
Režija: David Fincher
Igrajo: Michael Douglas , Sean Penn, Deborah Kara Unger, James Rebhorn, Peter Donat, Carroll Baker
Ocena IMDb: 7,8/10

Bogati finančnik iz San Francisca prejme od svojega svojeglavega brata nenavadno darilo: zaplete se v igro, ki prevzame njegovo življenje.

Nicholas van Orton, nesrečen investicijski bankir iz San Francisca, od svojega odtujenega mlajšega brata Conrada dobi nenavadno rojstnodnevno darilo. Nicholasa namreč vpiše v podjetje CRS (Potrošniške rekreacijske storitve), ki zasnuje zapleteno resnično igro za vsakega udeleženca posebej. Ko se igra začne, Nicholas proti svoji volji postane žrtev serije potegavščin, ki kmalu postanejo zlonamerne in nevarne. Nicholas ostane brez denarja in prepričan je, da ne more nikomur zaupati. Zave se, da je ta igra morda poskus, da bi ukradli njegovo bogastvo in ga pustili umreti. Ko obupano poskuša dobiti nazaj svoje življenje, se vtihotapi v CRS, da bi razkril tajnosti te skrivnostne organizacije.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1997
15:25
Dekle iz predmestja
Komedija
Izvirnik: Suburban Girl
Režija: Marc Klein
Igrajo: Sarah Michelle Gellar, Alec Baldwin, Maggie Grace, James Naughton, Chris Carmack, Vanessa Branch
Ocena IMDb: 5,5/10

Knjižni urednici Brett romanca z izkušenim literarnim zvezdnikom omogoči, da spozna nov glamurozen svet, hkrati pa jo postavi pred pomembno odločitev.

Brett je naivna knjižna urednica, ki je dobila prvo resno službo. Sprva je v novem okolju malce zbegana, nato pa se zaplete v razmerje s prekaljenim založniškim mačkom Archiejem Knoxom, ki jo uvede v zanjo povsem nov svet blišča in slave. Ko pa nepričakovano nastopijo težave v družini, mora Brett sprejeti težko življenjsko odločitev ‒ predmestno dekle se znajde na velemestnem razpotju.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2007
17:00
Rajski oddih
Triler
Izvirnik: A perfect getaway
Režija: David Twohy
Igrajo: Steve Zahn, Timothy Olyphant, Milla Jovovich, Kiele Sanchez, Marley Shelton, Chris Hemsworth
Ocena IMDb: 6,5/10

Mladoporočenca odideta na medene tedne na Havaje.

Cliff in Cydney, mladoporočenca na medenih tednih, hodita po 18-kilometrski pohodni poti na Havajih, ko srečata bivšega vojaka Nicka, ki si pridobi njuno zaupanje, ko jima pomaga prečkati nevarno skalno steno. Malo kasneje trojica naleti na skupino deklet, ki jih starši prosijo, naj se vrnejo domov, saj so slišali poročila o umoru mladoporočenega para na enem od ostalih otokov. Umora je osumljen mlad belski par. Ko Cliff in Cydney spoznata Gino, Nickovo punco svobodnega duha, stvari postanejo napete.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2009
18:35
Najemnina
Drama
Izvirnik: Rent
Režija: Chris Columbus
Igrajo: Anthony Rapp, Adam Pascal, Rosario Dawson, Jesse L. Martin, Wilson Jermaine Heredia, Idina Menzel
Ocena IMDb: 7/10

V East Villageu v New Yorku se skupina boemov skuša izražati skozi umetnost in si prizadeva za uspeh in sprejetost.

Skupina newyorških boemov se sooča z revščino, boleznijo in epidemijo aidsa. Med njimi je Roger, nadobuden pisec pesmi, ki se težko sooča s samomorom svojega dekleta. Mimi Marquez, eksotična plesalka, pa se spopada s svojimi težavami. Rogerjev sostanovalec Mark je filmar, ki išče ravnotežje med umetnostjo in poslom. Njegova punca Maureen, uživalska uprizoritvena umetnica, ga je pred kratkim zapustila zaradi odvetnice Joanne. Del te tesno povezane družbe je tudi Tom Collins, profesor filozofije. Zadnji med njimi je Benny, ki je bil del te skupine, dokler se ni poročil z najemodajalčevo hčerko, zdaj pa jim grozi z izselitvijo.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2005
20:45
Najeta mama
Romantični
Izvirnik: Baby Mama
Režija: Michael McCullers
Igrajo: Amy Poehler, Tina Fey, Greg Kinnear, Dax Shepard, Romany Malco, Sigourney Weaver
Ocena IMDb: 6/10

O uspešni poslovni ženski, ki si želi biti mama - vendar ne more zanositi po naravni poti, zato se odloči za nadomestno mamo.

Kate Holbrook je 37-letna poslovna ženska na vodstvenem položaju, ki je kariero vedno postavljala pred osebno življenje, a zdaj njena biološka ura tiktaka glasneje kot kdaj koli prej. A na njeno žalost skoraj nima možnosti, da bi kdaj zanosila. Kate to ne vzame poguma in za nadomestno mater najame Angie Ostrowiski, dekle iz delavskega razreda iz južne Philadelphie, ki je njeno popolno nasprotje.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2008
22:30
Zelo pridni dekleti
Drama
Izvirnik: Very good girls
Režija: Naomi Foner
Igrajo: Dakota Fanning, Elizabeth Olsen, Sterling Jones, Lenny Platt, Boyd Holbrook, Ellen Barkin
Ocena IMDb: 6/10

Spremljamo odraščajoči najstnici v New Yorku, ki v njunem zadnjem skupnem poletju pred kolidžem postavita na preizkušnjo dolgoletno prijateljstvo.

Lilly (Dakota Fanning) je tiha, obzirna in vase zaprta – hči konservativnih staršev. Gerry (Elizabeth Olsen) je svobodomiselna, nima zadržkov in je malce kritična – hči levičarskih staršev, ki dovolijo, da počne, kar se ji zahoče. Malce preden gresta dekleti študirat, se skoraj neprestano družita in prijetno prebijata popoldneve. Kmalu spoznata umetnika Davida (Boyd Holbrook) in se vanj zaljubita. Ko David izbere eno od njiju, je prijateljstvo na preizkušnji. Samo tragičen dogodek bo pokazal, ali sta dekleti še vedno povezani kot nekoč.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2013