TV sporedi

TV spored - TV 1000

Oglejte si TV spored na enem mestu...

TV 1000
TV spored za TV 1000

spored za datum: 08.09.2016
01:00
Malena
Drama
Izvirnik: Malèna
Režija: Giuseppe Tornatore
Igrajo: Monica Bellucci, Giuseppe Sulfaro, Luciano Federico, Matilde Piana, Pietro Notarianni, Gaetano Aronica
Ocena IMDb: 7,5/10

Maléna je očarljiva lepotica v Castelcutu, zaspani vasici na sončni sicilijanski obali.

Na dan, ko Italija leta 1940 vstopi v vojno, se 12-letnemu Renatu zgodita dve stvari: dobi prvo kolo in prvič vidi Maleno, lepo in tiho tujko, ki se priseli v to sicilijansko mesto, da bi bila z možem Nicom. Njen mož mora nemudoma v vojno, njo pa prepusti poželjivim pogledom moških in ostrim jezikom žensk. V naslednjih letih, ko Renato odrašča v moškega, opazuje, kako Malena trpi in dokazuje svoj pogum: opazuje njeno osamljenost in kasneje žalost, ko izve, da je Nico umrl, učinke obrekovanja na njen odnos z očetom, njeno revščino in iskanje dela ter končna ponižanja. Se bo Renato od Malene naučil biti pogumen in se postavil zanjo?

Giuseppe Tornatore z Maleno posname grenko-sladko zgodbo o lepi mladi vdovi, ki daje dečku navdih za samostojnost, pogum in iskanje smisla sredi vojnega kaosa …

Film je bil leta 2001 nominiran za dva oskarja (najboljša kinematografija, najboljša glasba). Prejel je še številne druge nominacije!

Država: Združene države Amerike
Jezik: Italijanščina
Leto: 2000
02:30
Divja tarča
Akcija
Izvirnik: Wild Target
Režija: Jonathan Lynn
Igrajo: Bill Nighy, Emily Blunt, Rupert Grint, Rupert Everett, Eileen Atkins, Martin Freeman
Ocena IMDb: 6,9/10

O nesrečnem morilcu, ki bi rad spoznal pravo dekle.

Victor, morilec, ni srečen, saj nenehno sanjari o resnični ljubezni. Težava je, da v takšni službi težko spoznaš pravo dekle. Njegovo mamo skrbi, da ne bo dobil potomca, ki bi nadaljeval družinski posel, in ga neprestano nadleguje s tem. Morda pa bi lahko Victorjeve težave rešila lepa tatica ...

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2010
04:10
Film, da te kap
Komedija
Izvirnik: Scary Movie
Režija: Keenen Ivory Wayans
Igrajo: Carmen Electra, Dave Sheridan, Frank B. Moore, Giacomo Baessato, Kyle Graham, Leanne Santos
Ocena IMDb: 6,2/10

Po umoru prelepe dijakinje se skupini dijakov in prijateljev posveti, da je med njimi morilec.

Ko najdejo razredno lepotico umorjeno, niti za neprilagojene in ne prav bistre najstnike ni dvoma – med njimi je morilec. Cindy Campbell in njena družba neinteligentnih prijateljev - Buffy, Brenda, Bobby, Greg, Shorty in Ray – se morajo zavarovati pred nevarnostjo, delo pa jim le še otežuje nadležna novinarka Gail Hailstorm, ki jim je vselej za petami.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2000
05:40
Boksar
Drama
Izvirnik: The Boxer
Režija: Jim Sheridan
Igrajo: Daniel Day-Lewis, Daragh Donnelly , Frank Coughlan, Sean Kearns, Lorraine Pilkington, Niall Shanahan
Ocena IMDb: 7,1/10

Po zaporu se Danny uspešno vrne v ring.

Nekoč obetaven irski boksar se po odsluženi štirinajstletni zaporni kazni zaradi sodelovanja z Irsko republikansko armado vrne v Belfast in razočaran ugotovi, da je mesto polno nasilja in sovraštva. Odločen, da se ne bo predal obupu, ki duši njegovo rodno mesto, se uspešno vrne v ring, hkrati pa se spet zbliža z nekdanjim dekletom.

ZDA / Irska, športna drama, 1997.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1997
07:40
Popolna tatvina
Kriminalka
Izvirnik: Flawless
Režija: Michael Radford
Igrajo: Demi Moore, Michael Caine, Lambert Wilson, Nathaniel Parker, Shaughan Seymour, Nicholas Jones
Ocena IMDb: 6,8/10

Duhovit in razburljiv film o tatvini diamantov, postavljen v nora 60. leta.

Lara Quinn, bistra, zagnana in lepa vodstvena delavka v londonski korporaciji za trgovanje z diamanti je močno razočarana, saj je po dolgih letih zvestega služenja podjetju vedno znova priča temu, da namesto nje napredujejo moški sodelavci, čeprav je sama bolj izkušena. Tudi hišnik Hobbs ima s podjetjem neporavnane račune, in ko opazi Laurino nezadovoljstvo, Lauro prepriča, da mu pomaga izvesti genialen načrt za krajo lepega kupčka diamantov. Toda Laura ne ve, da ji Hobbs ni zaupal celotnega načrta. Tako se začne razburljiva tatvina osupljivih razsežnosti.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2007
09:30
Oddaljena obzorja
Drama
Izvirnik: Far and Away
Režija: Ron Howard
Igrajo: Tom Cruise, Nicole Kidman, Thomas Gibson, Robert Prosky, Barbara Babcock, Cyril Cusack
Ocena IMDb: 6,5/10

Irska v 19. stoletju. Joseph Donelly je obubožan kmet zakupnik, ki je zaradi brezvestnega lastnika zemljišč nedavno izgubil očeta in dom.

Ko se odpravi k neusmiljenemu zemljiškemu baronu, da bi se maščeval za krivico, ki jo je storil njegovi družini, spozna baronovo hčerko (Nicole Kidman) in par pobegne v Ameriko. Med plovbo dekle okradejo, tako da prispeta v Ameriko skoraj brez prebite pare in se nato komajda preživljata v revnih četrtih Bostona.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1992
11:50
Rocky 5
Akcija
Izvirnik: Rocky V
Režija: John G. Avildsen
Igrajo: Sylvester Stallone, Talia Shire, Burt Young, Sage Stallone, Burgess Meredith, Tommy Morrison
Ocena IMDb: 5,1/10

Rocky Balboa se po dvoboju z ruskim boksarjem Ivanom Dragom kot junak vrne domov v Philadelphio.

Boksarski prvak Rocky Balboa mora zaradi neštetih udarcev, ki jih je prejel v bojih, končati kariero, zaradi pokvarjenega računovodje pa ostane tudi brez prisluženega denarja. Zato so se Balboovi primorani vrniti v staro revno sosesko in začeti znova. Za člane nekoč premožne družine pomeni življenje v Philadelphii veliko spremembo – Adrian se mora vrniti v službo v prodajalno malih živali, Rocky ml. se le s težavo privaja na neprizanesljive razmere na srednji šoli, Rocky pa se mora sprijazniti z dejstvom, da so dnevi slave zanj minili. Toda kmalu se vrne k temu, kar najbolje pozna, k boksu. Postane namreč trener obetavnega boksarja Tommyja Gunna in ga nauči vse skrivnosti te obrti. Ob spominjanju na svojega trenerja Mickeyja Rocky najde zadovoljstvo tudi v trenerskem delu. Toda kaj kmalu Tommy Rockyju obrne hrbet in gre pod okrilje Georgea W. Duka, Donu Kingu podobnega nastopaškega promotorja. Besen zaradi izdaje se Rocky zaplete v še en, zaključni dvoboj.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1990
13:40
Igra usode
Romantični
Izvirnik: Serendipity
Režija: Peter Chelsom
Igrajo: John Cusack, Kate Beckinsale, Jeremy Piven, Bridget Moynahan, Eugene Levy, Lilli Lavine
Ocena IMDb: 6,9/10

Bosta Jonathan in Sara vendarle znova našla drug drugega?

Dva Newyorčana, ki sta oba v zvezi, se srečata, ko v trgovini hkrati sežeta po paru rokavic iz kašmira. Ob kavi začneta intimen pogovor in Jonathan misli, da bi se morala spet videti. Sara ni tako prepričana in pripravi niz iger "usode"; če jima je usojeno biti skupaj, pravi, bosta v prihodnosti prejela nekakšen znak. Dogajanje preskoči nekaj let v prihodnost in dvojica se na nasprotnih koncih države – Jonathan v New Yorku, Sara pa v San Franciscu. Oba sta zaročena, a nobeden od njiju ne more pozabiti njunega naključnega srečanja. Oba svoja najboljša prijatelja prosita, da jima spet pomagata najti njuno pravo ljubezen.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2001
15:15
Rdeči pas
Akcija
Izvirnik: Redbelt
Režija: David Mamet
Igrajo: Max Martini, Matt Cable, Chiwetel Ejiofor, Alice Braga, Jose Pablo Cantillo, Emily Mortimer
Ocena IMDb: 6,8/10

Mike Terry je mojster ju-jitsuja, ki si je namesto vznemirljivega življenja in obiskovanja raznih tekmovanj raje izbral mirnejši vsakdanjik.

Mike Terry je mojster ju-jitsuja in skupaj z ukazovalno ženo Sondro vodi zelo skromno šolo borilnih veščin v Los Angelesu. Mike kaže popolno predanost svojemu delu in si tako pridobi skupino zvestih in odločnih učencev. Toda njegova usoda se nepričakovano zasuka nekega večera, ko se na vratih šole pojavi mlada ženska Laura, ki sčasoma postane njegova učenka. Ko Mike uči Lauro bojevanja in ji obenem razlaga svojo filozofijo borilnih veščin, se njegova pot križa tudi s potjo hollywoodskega filmskega zvezdnika Cheta Franka, ki ga reši pred pretepači. Chet se spoprijatelji z Mikom in ga kmalu uvede v filmsko industrijo. Tako se Mike začne družiti z ljudmi, ki niso vedno to, za kar se predstavljajo.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2008
17:00
Bogate prijateljice
Komedija
Izvirnik: Friends with money
Režija: Nicole Holofcener
Igrajo: Catherine Keener, Jason Isaacs, Timm Sharp, Joan Cusack, Greg Germann, Hailey Noelle Johnson
Ocena IMDb: 5,9/10

Olivia je samska ženska iz Los Angelesa. Ker je na tesnem z denarjem, za preživetje dela kot sobarica.

Olivia se zanaša na podporno mrežo dobrostoječih prijateljic - nezaposlene matere z velikim skrbniškim skladom Franny, uspešne televizijske scenaristke Christine in modne oblikovalke Jane - in njihovih soprogov. Neenakost v premoženjskem stanju povzroča med Olivio in prijateljicami nekaj napetosti, poleg tega pa ima vsaka od njih svoje težave. Olivia nikakor ne more priti do ljubezni in denarja in se pri iskanju obojega poslužuje spornih metod. Frannyjina dediščina včasih povzroča napetosti med njo in njenim možem, ki je računovodja in hkrati rad troši denar. Christini zakon razpada, ker z možem ne znata uspešno komunicirati. Jane pa je vse težje prenašati, mogoče zaradi perimenopavze in moževe spolne dvoumnosti. Prijateljice se skupaj udeležujejo dobrodelnih prireditev, hodijo na kosila, si dajejo oporo in se tako prebijajo skozi življenje.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2006
18:30
Okrožje 9
Znanstvena fantastika
Izvirnik: District 9
Režija: Neill Blomkamp
Igrajo: Sharlto Copley, Jason Cope, Nathalie Boltt, Sylvaine Strike, Elizabeth Mkandawie, John Sumner
Ocena IMDb: 8/10

Leto 1982. Nad Johannesburgom v Južnoafriški republiki se pojavi velikanska vesoljska ladja z izmučenimi Nezemljani, ki se jih oprime vzdevek Škampi.

Minilo je 28 let, odkar so Nezemljani prvič vzpostavili stik z Zemljo, toda v nasprotju s pričakovanji nikoli ni prišlo do napada z neba ali pa do tehnološkega razkritja, ki bi pripomoglo k napredku človeške družbe. Nezemljane so na Zemlji sprejeli kot begunce. Bili so zadnji pripadniki svoje vrste in vlada Južnoafriške republike jih je naselila v improvizirano begunsko taborišče v Okrožju 9, medtem ko so politiki in svetovni voditelji razpravljali, kako bi se s tem spoprijeli. Ker so ljudje do nedobrodošlih obiskovalcev vse bolj nezaupljivi, oblasti varovanje ograjenega okrožja zaupajo zasebnemu podjetju, ki pa ga bolj kot blaginja Nezemljanov zanima, kako deluje njihovo orožje. Če bi podjetju uspelo to ugotoviti, bi mu to prineslo ogromne dobičke, s katerimi bi lahko financiralo raziskave. Žal pa je za aktiviranje naprednega orožja potreben DNK Nezemljanov. Ko je uslužbenec podjetja Wikus van der Merwe (Sharlto Copley) izpostavljen biotehnologiji, ki povzroči mutacijo njegovega DNK, se napetosti med Nezemljani in ljudmi zaostrijo. Wikus je ključ do uporabe tehnologije Nezemljanov in hitro postane najbolj iskan človek na planetu. Izobčeni in osamljeni Wikus se na begu pred zasledovalci zateče v Okrožje 9.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2009
20:30
Marvinova soba
Drama
Izvirnik: Marvin's Room
Režija: Jerry Zaks
Igrajo: Meryl Streep, Leonardo DiCaprio, Diane Keaton, Robert De Niro, Hume Cronyn, Gwen Verdon
Ocena IMDb: 6,7/10

Bessie (Diane Keaton) je živela na Floridi in skrbela za bolnega očeta, nato pa je izvedela, da ima levkemijo.

Ko Bessie zaradi levkemije išče darovalca kostnega mozga, prvič po začetku očetove bolezni stopi v stik s sestro Lee (Meryl Streep). Obe imata vrsto nerešenih težav druga z drugo in s svojim položajem. Bessie je bila zaposlena s skrbjo za očeta, Lee pa je pred kratkim končala slab zakon in je morala sama vzgajati dva otroka. Desetletni Charlie (Hal Scardino) skuša preprosto ignorirati kaos okoli sebe, Hank (Leonardo DiCaprio), težaven 17-letnik, pa je bil pred kratkim hospitaliziran, ker je zažgal družinsko hišo. Puritanska Bessie in neposredna Lee po dveh desetletjih spet vzpostavita stik in ugotovita, koliko čustvenih ran morata zaceliti, preden bosta lahko našli skupen jezik.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1996
22:10
Malena
Drama
Izvirnik: Malèna
Režija: Giuseppe Tornatore
Igrajo: Monica Bellucci, Giuseppe Sulfaro, Luciano Federico, Matilde Piana, Pietro Notarianni, Gaetano Aronica
Ocena IMDb: 7,5/10

Maléna je očarljiva lepotica v Castelcutu, zaspani vasici na sončni sicilijanski obali.

Na dan, ko Italija leta 1940 vstopi v vojno, se 12-letnemu Renatu zgodita dve stvari: dobi prvo kolo in prvič vidi Maleno, lepo in tiho tujko, ki se priseli v to sicilijansko mesto, da bi bila z možem Nicom. Njen mož mora nemudoma v vojno, njo pa prepusti poželjivim pogledom moških in ostrim jezikom žensk. V naslednjih letih, ko Renato odrašča v moškega, opazuje, kako Malena trpi in dokazuje svoj pogum: opazuje njeno osamljenost in kasneje žalost, ko izve, da je Nico umrl, učinke obrekovanja na njen odnos z očetom, njeno revščino in iskanje dela ter končna ponižanja. Se bo Renato od Malene naučil biti pogumen in se postavil zanjo?

Giuseppe Tornatore z Maleno posname grenko-sladko zgodbo o lepi mladi vdovi, ki daje dečku navdih za samostojnost, pogum in iskanje smisla sredi vojnega kaosa …

Film je bil leta 2001 nominiran za dva oskarja (najboljša kinematografija, najboljša glasba). Prejel je še številne druge nominacije!

Država: Združene države Amerike
Jezik: Italijanščina
Leto: 2000