TV sporedi

TV spored - TV 1000

Oglejte si TV spored na enem mestu...

TV 1000
TV spored za TV 1000

spored za datum: 09.08.2019
00:35
Noč neumnih mrtvecev
Komedija
Izvirnik: Shaun of the Dead
Režija: Edgar Wright
Igrajo: Simon Pegg, Kate Ashfield, Nick Frost, Lucy Davis, Dylan Moran, Nicola Cunningham
Ocena IMDb: 7,9/10

Moški sklene pridobiti nazaj nekdanjo punco, medtem ko se spopada s skupnostjo podivjanih zombijev, ki so vstali od mrtvih in imajo apetit po živih.

Shaun je preprost in simpatičen prodajalec. S svojim sostanovalcem Edom večino svojega časa preživlja v bližnjem pubu.

Shaunovo mirno rutino zmoti njegovo dekle Liz, ki ga nekega dne meni nič tebi nič zapusti. Zatem se na njegovem pragu pojavi še očim, ki ga okara, češ da se ne zmeni za svojo mamo Barbaro, ki je pred kratkim praznovala rojstni dan.

Ko Shaun sklene, da se bo v soboto pobotal tako z Liz kot s svojo mamo, njegove načrte prekrižajo nenavadni dogodki, ki London spremenijo v nočno moro polno živih mrtvecev. Kljub temu Shaun ostane neomajen. Odločen je, da bo tako Liz kot svojo mamo rešil pred nevarnostjo in ju odpeljal na edino varno mesto, ki ga pozna: svoj najljubši pub.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2004
02:10
Pa ne še en film za mulce
Komedija
Izvirnik: Not Another Teen Movie
Režija: Joel Gallen
Igrajo: Chyler Leigh, Chris Evans, Jaime Pressly, Eric Christian Olsen, Mia Kirshner, Deon Richmond
Ocena IMDb: 5,7/10

Nogometni zvezdnik Jake sklene stavo z bahavim Austinom, da bo čudaško piflarko Janey stilsko spremenil v čedno kraljico maturantskega plesa.

Šolska odpadnica Janey Briggs (Chyler Leigh) je nadobudna umetnica z večnimi očali, čopom in delovnimi oblačili, umazanimi od barve. Nepričakovano postane predmet stave med postavnim šolskim nogometnim zvezdnikom Jakom Wylerjem (Chris Evans) in bahavim priliznjencem Austinom (Eric Christian Olsen). Slednji izzove Jaka, da dekleta nikakor ni mogoče spremeniti v spodobno spremljevalko za maturantski ples, športnik pa seveda sprejme stilski izziv.

Med tistimi, ki so očividci zabavnemu nadaljevanju, so "obvezni temnopolti lik" Malik (Deon Richmond), zoprna in zlobna vodja navijačic Priscilla (Jaime Pressly) ter "čudaški poba s kamero" Les (Riley Smith).

Komedija režiserja Joela Gallena se neusmiljeno norčuje iz ustaljenih smernic in stereotipov žanra najstniških komedij, grešnega zadovoljstva večine gledalcev. Komedija Pa ne še en film za mulce prinaša parodijo z nizom izkrivljenih upodobitev klasičnih filmov za najstnike in mladinskih komedij.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2001
03:40
Po krivem obtožena
Triler
Izvirnik: Falsely Accused
Režija: Maria Pulera
Igrajo: Rosanna Arquette, Jon Gries, Emma Holzer, Bradford Anderson, Jimmie Tolliver, Parker Mack
Ocena IMDb: 3,7/10

Shelly mora ujeti morilca, da bi dokazala svojo nedolžnost pri bratovem umoru. Na tej svoji poti se sreča z ljubeznijo, bolečino in preganjanjem.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
05:00
Navidezni zločini
Drama
Izvirnik: Imaginary Crimes
Režija: Anthony Drazan
Igrajo: Harvey Keitel, Fairuza Balk, Kelly Lynch, Vincent D'Onofrio, Diane Baker, Chris Penn
Ocena IMDb: 6,5/10

Medtem ko se vdovec trudi vzgojiti svoji hčerki, se ena od njiju zagleda v učitelja angleščine, ki ji pomaga prestajati težavno družinsko življenje.

Ray Weiler je vdovec in oče dveh najstnic, maturantke Sonye in njene mlajše sestre Grete. Ray si stalno izmišlja načrte, kako bi na hitro obogatel, a ti načrti vedno propadejo. Obožuje hčerki, pri tem pa se zaveda, da ni ravno vzoren oče. Seveda se tega zavedata tudi hčerki, ki imata pogosto opravka z izterjevalci dolgov in besnimi investitorji, ki so vložili denar v enega od Rayevih propadlih načrtov.

Ray je svojo hči Sonyo vpisal v drago privatno šolo, nima pa denarja, da bi jo plačal, prepričan pa je, da mu bo najnovejše poslovno tveganje prineslo nekaj pravega denarja. Gospod Webster, Sonyin profesor, odkrije v njej pravi pisateljski talent in ji svetuje vpis na fakulteto. Sonya ve, da bo oče nasprotoval njeni odločitvi.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1994
06:40
Zagrete navijačice 3
Komedija
Izvirnik: Bring It On: In It to Win It
Režija: Steve Rash
Igrajo: Ashley Benson, Cassie Scerbo, Noel Areizaga, Jennifer Tisdale, Kierstin Koppel, Anniese Taylor Dendy
Ocena IMDb: 5,4/10

Navijaški skupini z različnih obal ZDA se soočita na državnem tekmovanju. Carson in Penn sta zaljubljena, a v nasprotnih ekipah. Bo zveza preživela?

Maturantka Carson je odločena, da bo svojo ekipo navijačic na državnem prvenstvu popeljala do zmage. Žal pa jim tako želeno zmago lahko preprečijo navijačice, ki niso nič manj zagnane in ambiciozne.

Ko rivalstvo doseže vrhunec in se dekleta stepejo med seboj, se morata obe ekipi posloviti od tekmovanja, saj so zaradi nasilja suspendirane. Preostale navijačice iz obeh moštev se odločijo, da bodo združile moči in se skupaj kot ena ekipa udeležile tekmovanja.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2007
08:10
Dežela sonca
Drama
Izvirnik: Sunshine State
Režija: John Sayles
Igrajo: Angela Bassett, Edie Falco, Alex Lewis, Alan King, Cullen Douglas, Clifton James
Ocena IMDb: 6,9/10

Dve ženski se vrneta domov na obalo severne Floride, kjer se morata soočiti z družinskimi tegobami, poslom in vsiljivim nepremičninskim trgom.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2002
10:25
Bližnja srečanja tretje vrste
Znanstvena fantastika
Izvirnik: Close Encounters of the Third Kind
Režija: Steven Spielberg
Igrajo: Richard Dreyfuss, François Truffaut, Teri Garr, Melinda Dillon, Bob Balaban, J. Patrick McNamara
Ocena IMDb: 7,7/10

Mehanik Roy Neary je doma v Indiani priča skrivnostnemu pojavu na nebu. Za tem srečanjem se zvrsti še vrsta dramatičnih dogodkov.

Električar Roy Neary gre preverit vzrok izpada električne energije, ko njegovo vozilo nenadoma ugasne, od zgoraj pa ga osvetli močna svetloba. Po tem se mu po glavi nenehno motajo nenavadne podobe in pet glasbenih not. Bo odkril pomen teh videnj in ugotovil, kdo ‒ oziroma kaj ‒ mu jih je vsadil v glavo?

Stevenu Spielbergu je s filmom Bližnja srečanja tretje vrste uspelo narediti klasiko znanstvene fantastike.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1977
12:40
Dogovor
Drama
Izvirnik: The Arrangement
Režija: Kevin Bray
Igrajo: Bryan Greenberg, Michelle LaBret, Stephanie Sigman, Manolo Cardona, Amanda Schull, Kumail Nanjiani
Ocena IMDb: 5,4/10

Pripoved spremlja kolumbijsko priseljenko Lourdes Nieves, ki svojo skrivnostno tragično preteklost zamenja za nov začetek.

V ameriškem Miamiju se priseljenka Lourdes poroči z dobronamernim in ambicioznim politikom Billyjem Whitleyjem. Njuna politično prikladna zveza prinese občutljivo vzajemnost romance in pragmatizma, medtem ko Lourdes s svojimi izkušnjami in zvezami pomaga svojemu možu pri vzponu v neusmiljeni svet lokalne politike Floride.

Ustvarjalca kriminalne serije "Numb3rs" Nicolas Falacci in Cheryl Heuton prinašata dramo, ki jo je navdihnila kratka zgodba iz knjižne antologije "When the Women Come Out to Dance" slavnega avtorja Elmorja Leonarda.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
14:00
Charlie
Drama
Izvirnik: Charlie St. Cloud
Režija: Burr Steers
Igrajo: Zac Efron, Charlie Tahan, Amanda Crew, Augustus Prew, Donal Logue, Kim Basinger
Ocena IMDb: 6,5/10

Film govori o junaku iz majhnega kraja, o tragični nesreči in čudežnem darilu.

Najstnik Charlie je uspešni gimnazijski jadralec, ki mu veliko pomeni njegova družina. Ko dobi štipendijo, zapusti zaspano domače mestece in sledi svojim sanjam, vendar pa mu načrte uniči tragedija.

V usodni prometni nesreči izgubi mlajšega brata Sama in se nikakor ne more otresti občutkov krivde. Z umrlim bratom ga veže posebna vez, ki mu omogoča, da ga še vedno vidi, se z njim pogovarja in igra.

Čeprav Sam hoče, da Charlie spet zaživi normalno, je za Charlieja pomembna edino njegova obljuba bratu. Ko se domov nepričakovano vrne simpatična Tess, Charlieju znova pokaže radosti življenja.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2010
15:40
Izum laži
Komedija
Izvirnik: The Invention of Lying
Režija: Ricky Gervais
Igrajo: Ricky Gervais, Jennifer Garner, Jonah Hill, Louis C.K, Jeffrey Tambor, Fionnula Flanagan
Ocena IMDb: 6,4/10

Si predstavljate svet, v katerem bi vsi govorili le resnico, naj si bo ta še tako kruta, boleča in žaljiva?

Zgodba se dogaja v vzporedni resničnosti, kjer laži – celo sam koncept laganja – ne obstajajo. Vsi, od politikov do oglaševalcev in naključnih mimoidočih, vselej govorijo resnico, ne glede na posledice.

A ko nesrečna zguba po imenu Mark Bellison nenadoma odkrije zmožnost laganja, ugotovi, da ima nepoštenost svoje prednosti. V svetu, kjer je vsaka beseda absolutna resnica, se Mark z lažmi zlahka dokoplje do slave in bogastva.

A laži se začnejo širiti in Mark kmalu spozna, da so stvari ušle izpod nadzora, ko nekatere njegove najbolj nesramne izmišljotine postanejo temelj nove vere. Ves svet je zdaj odvisen od njegovih besed in samo nekam se Mark z lažmi ne more prebiti – do srca ženske, ki jo ljubi.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2009
17:15
Edo na TV
Komedija
Izvirnik: EdTV
Režija: Ron Howard
Igrajo: Matthew McConaughey, Jenna Elfman, Woody Harrelson, Sally Kirkland, Martin Landau, Ellen DeGeneres
Ocena IMDb: 6,1/10

Življenje uslužbenca v videoteki Eda se sprevrže v kaos, ko postane glavni lik lastnega resničnostnega šova.

Življenje Eda Pekurnyja (Matthew McConaughey) se obrne na glavo, ko Resnična TV, paradni konj nesrečne televizijske hiše, po dveh letih predvajanja utone v pozabo na račun konkurenčnega programa na Vrtnarskem kanalu. Programska direktorica Cynthia Topping (Ellen DeGeneres) se domisli še zadnjega obupanega poskusa, kako rešiti svoj kanal: 24 ur na dan bodo predvajali življenje povsem navadne osebe in to popolnoma brez cenzure.

Ko vodstvo idejo odobri, se Cynthia loti iskanja ustreznega kandidata za svoj projekt, in po neskončnih avdicijah se Cynthii le nasmehne sreča, ko naleti na Eda, prismuknjenega, a postavnega uslužbenca videoteke. Ed se niti dobro še ne privadi na svoje novo nenehno spremstvo, ekipo treh snemalcev, ko oddaja že postane uspešnica številka ena.

Vendar ta medijski podvig zaznamuje tudi njegovo družino in prijatelje, ki so postali del oddaje. Če želi Ed svoje življenje dobiti nazaj v svoje roke, mora najti način, kako ukiniti Ed TV.

Sijajna satira raziskuje čustvene in psihološke posledice vpliva televizijskega medija.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1999
19:15
Miki modre oči
Komedija
Izvirnik: Mickey Blue Eyes
Režija: Kelly Makin
Igrajo: Hugh Grant, James Caan, Jeanne Tripplehorn, Burt Young, James Fox, Joe Viterelli
Ocena IMDb: 5,8/10

Michael se nepričakovano znajde v središču mafijske spletke.

Anglež Michael Felgate dela v dražbeni hiši v New Yorku. Do ušes je zaljubljen v Gino Vitale, zato jo nekega lepega dne zasnubi. Nič ne de, da je punca hčerka mafijskega šefa, šarmantnega Franka Vitale.

Toda Gina se ne more poročiti z Michaelom, saj se boji, da bodo Frank in njegovi prijatelji uničili tudi to njeno razmerje, kot so še vsakega do sedaj ter Michaela zapletli v svoje mafijske posle. Šele ko Michael priseže, da se ne misli vtikati v mafijske zadeve, dekle privoli v poroko.

A zarečenega kruha se največ poje in Michael se, še preden se dobro zave, znajde sredi mafijske spletke. Obiščejo ga agenti FBI in sploh mu gre vse narobe. Pa še Gina ne sme ničesar izvedeti. Vendar resnica vseeno pride na dan.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1999
21:00
Led
Muzikal
Izvirnik: Lyod
Režija: Oleg Trofim
Igrajo: Mariya Aronova, Vilen Babichev, Maksim Belborodov, Miloš Biković, Diana Enakaeva, Kseniya Lavrova-Glinka
Ocena IMDb: 7/10

Nadya se po poškodbi nauči ponovno verjeti v svoje sposobnosti in sanje.

Postati umetnostna drsalka ni enostavno, vendar je mogoče, če vas pri tem podpira vaša ljubljena mati. Nadarjena atletinja naredi vse za uresničitev svojih sanj, tudi ko usoda preizkuša njene moči ...

Država: Rusija
Jezik: Ruščina
Leto: 2018
22:55
Neslavne barabe
Vojni
Izvirnik: Inglourious Basterds
Režija: Quentin Tarantino
Igrajo: Brad Pitt, Mélanie Laurent, Christoph Waltz, Eli Roth, Michael Fassbender, Diane Kruger
Ocena IMDb: 8,3/10

V okupirani Franciji med 2. svetovno vojno skušata nacistične vodje pobiti tako enota ameriških judovskih vojakov kot maščevalna lastnica kinodvorane.

Ko je Nemčija okupirala Francijo, je Shosanna Dreyfus priča umoru svoje družine. Krvavo dejanje je ukazal nacistični polkovnik Hans Landa. Shosanna za las uide smrti in pobegne v Pariz, kjer pod novim imenom živi kot lastnica kinodvorane.

Medtem poročnik Aldo Raine zbere skupino ameriških vojakov judovske veroizpovedi, da bi izvajali hitre in srhljive maščevalne akcije. Enota, ki postane kaj hitro razvpita med nemškimi vojaki in častniki, dobi nalogo, v kateri mora sodelovati z nemško igralko in tajno agentko Bridget von Hammersmark.

Odstraniti morajo vodstvo Tretjega rajha, ki se bo zbralo na premieri novega domoljubnega filma. Toda lastnica izbrane kinodvorane, ki je po naključju ravno Shosanna, ima svoje načrte za maščevanje.

Z oskarjem nagrajena vojna črna komedija kultnega režiserja Quentina Tarantina.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2009