TV sporedi

TV spored - TV 1000

Oglejte si TV spored na enem mestu...

TV 1000
TV spored za TV 1000

spored za datum: 10.05.2019
01:20
Noč neumnih mrtvecev
Komedija
Izvirnik: Shaun of the dead
Režija: Edgar Wright
Igrajo: Simon Pegg, Kate Ashfield, Nick Frost, Lucy Davis, Dylan Moran, Nicola Cunningham
Ocena IMDb: 7,9/10

Moški sklene pridobiti nazaj nekdanjo punco, medtem ko se spopada s skupnostjo podivjanih zombijev, ki so vstali od mrtvih in imajo apetit po živih.

Shaun je preprost in simpatičen prodajalec. S svojim sostanovalcem Edom večino svojega časa preživlja v bližnjem pubu. Shaunovo mirno rutino zmoti njegovo dekle Liz, ki ga nekega dne meni nič tebi nič zapusti. Zatem se na njegovem pragu pojavi še očim, ki ga okara, češ da se ne zmeni za svojo mamo Barbaro, ki je pred kratkim praznovala rojstni dan. Ko Shaun sklene, da se bo v soboto pobotal tako z Liz kot s svojo mamo, njegove načrte prekrižajo nenavadni dogodki, ki London spremenijo v nočno moro polno živih mrtvecev. Kljub temu Shaun ostane neomajen. Odločen je, da bo tako Liz kot svojo mamo rešil pred nevarnostjo in ju odpeljal na edino varno mesto, ki ga pozna: svoj najljubši pub.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2004
02:55
Riddickove kronike
Znanstvena fantastika
Izvirnik: The Chronicles of Riddick
Režija: David Twohy
Igrajo: Vin Diesel, Colm Feore, Thandie Newton, Judi Dench, Karl Urban, Alexa Davalos
Ocena IMDb: 6,7/10

Upornik Riddick ukrade vesoljsko ladjo in se odpravi proti planetu Helion Prime, kjer se znajde sredi invazije Nekrozorov, ki grozi celemu vesolju.

Razvpiti zapornik Richard B. Riddick, nekakšen antijunak, čigar oči so posebej prilagojene za nočno gledanje, pohajkuje po odročnih krajih galaksije in se izogiba lovcem na glave, ki jih mami nanj razpisana nagrada. V upanju, da bo tu našel nekaj predaha, se zateče na planet Helion, a kmalu lahko ugotovi, da je vstopil v svet popolnega kaosa. Helion je namreč zasedel zloglasni Marshall, vodja Necromongerjev, rase krvi željnih bojevnikov, ki je odločena iz vesolja iztrebiti človeštvo. Aereon, voditeljica domorodcev s Heliona, Riddicka prosi, naj se jim pridruži v njihovem boju za preživetje. Riddick na to pristane, a le zato, ker je prepričan, da bi to lahko koristilo tudi njemu. Medtem ko se loti snovanja strategije za spopad z Necromongerji, se Riddick ponovno zbliža s Kyro, dekletom, ki ga je poznal še kot otroka. A Kyra je medtem odrasla v močno in lepo žensko, ki hlepi po tem, da bi se Riddicku pridružila v boju proti zlobnemu Marshallu.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2004
06:35
Nasmeh Mona Lise
Drama
Izvirnik: Mona Lisa smile
Režija: Mike Newell
Igrajo: Julia Roberts, Kirsten Dunst, Julia Stiles, Maggie Gyllenhaal, Ginnifer Goodwin, Dominic West
Ocena IMDb: 6,5/10

Julia Roberts nastopa v vlogi profesorice, ki se zameri vodstvu fakultete, ker dekleta spodbuja, naj mislijo s svojo glavo.

Piše se leto 1953. To je čas, ko so vloge žensk v družbi že vnaprej določene. Mlada profesorica Katherine Watson pride na elitno dekliško šolo v Novi Angliji poučevat umetnostno zgodovino. Od svojih študentk pričakuje, da bodo izkoristile priložnosti, ki se jim ponujajo, ter zrasle v samozavestne ženske, ki bodo enakopravne moškim. Toda prestižna univerza se strogo drži uveljavljenih starokopitnih pravil in načel. Nekateri so še vedno prepričani, da je poroka za dekleta večja nagrada kot dobra izobrazba. Ker Katherine dekleta spodbuja, naj mislijo s svojo glavo, se zameri vodstvu fakultete, na negativen odziv pa sprva naleti tudi pri večini svojih učenk. Zato se mora še bolj potruditi, da bi zabrisala stare miselne vzorce v njihovih glavah. Ob tem se Katherine zaplete v nepričakovano romanco.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2003
08:30
Sprehoditi se nevidno: Sestre Bronte
Biografija
Izvirnik: Walk Invisible: The Brontë Sisters
Režija: Sally Wainwright
Igrajo: Finn Atkins, Charlie Murphy, Chloe Pirrie, Adam Nagaitis, Jonathan Pryce, Rosie Boore
Ocena IMDb: 7,4/10

Zgodba o prizadevanjih sester Bronte, da bi premagale ovire in objavile svoje romane, ki so kasneje postali največja literarna dela angleškega jezika.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
10:35
Bližnja srečanja tretje vrste
Znanstvena fantastika
Izvirnik: Close Encounters Of The Third Kind
Režija: Steven Spielberg
Igrajo: Richard Dreyfuss, François Truffaut, Teri Garr, Melinda Dillon, Bob Balaban, J. Patrick McNamara
Ocena IMDb: 7,7/10

Mehanik Roy Neary je doma v Indiani priča skrivnostnemu pojavu na nebu. Za tem srečanjem se zvrsti še vrsta dramatičnih dogodkov.

Električar Roy Neary gre preverit vzrok izpada električne energije, ko njegovo vozilo nenadoma ugasne, od zgoraj pa ga osvetli močna svetloba. Po tem se mu po glavi nenehno motajo nenavadne podobe in pet glasbenih not. Bo odkril pomen teh videnj in ugotovil, kdo ‒ oziroma kaj ‒ mu jih je vsadil v glavo?

Stevenu Spielbergu je s filmom Bližnja srečanja tretje vrste uspelo narediti klasiko znanstvene fantastike.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1977
12:45
Dogovor
Drama
Izvirnik: The arrangement
Režija: Kevin Bray
Igrajo: Bryan Greenberg, Michelle LaBret, Stephanie Sigman, Manolo Cardona, Amanda Schull, Kumail Nanjiani
Ocena IMDb: 5,4/10

Pripoved spremlja kolumbijsko priseljenko Lourdes Nieves, ki svojo skrivnostno tragično preteklost zamenja za nov začetek.

V ameriškem Miamiju se priseljenka Lourdes poroči z dobronamernim in ambicioznim politikom Billyjem Whitleyjem. Njuna politično prikladna zveza prinese občutljivo vzajemnost romance in pragmatizma, medtem ko Lourdes s svojimi izkušnjami in zvezami pomaga svojemu možu pri vzponu v neusmiljeni svet lokalne politike Floride.

Ustvarjalca kriminalne serije "Numb3rs" Nicolas Falacci in Cheryl Heuton prinašata dramo, ki jo je navdihnila kratka zgodba iz knjižne antologije "When the Women Come Out to Dance" slavnega avtorja Elmorja Leonarda.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
14:20
Charlie
Drama
Izvirnik: Charlie St. Cloud
Režija: Burr Steers
Igrajo: Zac Efron, Charlie Tahan, Amanda Crew, Augustus Prew, Donal Logue, Kim Basinger
Ocena IMDb: 6,5/10

Film govori o junaku iz majhnega kraja, o tragični nesreči in čudežnem darilu.

Najstnik Charlie je uspešni gimnazijski jadralec, ki mu veliko pomeni njegova družina. Ko dobi štipendijo, zapusti zaspano domače mestece in sledi svojim sanjam, vendar pa mu načrte uniči tragedija. V usodni prometni nesreči izgubi mlajšega brata Sama in se nikakor ne more otresti občutkov krivde. Z umrlim bratom ga veže posebna vez, ki mu omogoča, da ga še vedno vidi, se z njim pogovarja in igra. Čeprav Sam hoče, da Charlie spet zaživi normalno, je za Charlieja pomembna edino njegova obljuba bratu. Ko se domov nepričakovano vrne simpatična Tess, Charlieju znova pokaže radosti življenja.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2010
15:55
Izum laži
Komedija
Izvirnik: The Invention of Lying
Režija: Ricky Gervais
Igrajo: Ricky Gervais, Jennifer Garner, Jonah Hill, Louis C.K, Jeffrey Tambor, Fionnula Flanagan
Ocena IMDb: 6,4/10

Si predstavljate svet, v katerem bi vsi govorili le resnico, naj si bo ta še tako kruta, boleča in žaljiva?

Zgodba se dogaja v vzporedni resničnosti, kjer laži – celo sam koncept laganja – ne obstajajo. Vsi, od politikov do oglaševalcev in naključnih mimoidočih, vselej govorijo resnico, ne glede na posledice. A ko nesrečna zguba po imenu Mark Bellison nenadoma odkrije zmožnost laganja, ugotovi, da ima nepoštenost svoje prednosti. V svetu, kjer je vsaka beseda absolutna resnica, se Mark z lažmi zlahka dokoplje do slave in bogastva. A laži se začnejo širiti in Mark kmalu spozna, da so stvari ušle izpod nadzora, ko nekatere njegove najbolj nesramne izmišljotine postanejo temelj nove vere. Ves svet je zdaj odvisen od njegovih besed in samo nekam se Mark z lažmi ne more prebiti – do srca ženske, ki jo ljubi.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2009
17:40
Kratek stik
Komedija
Izvirnik: Short Circuit
Režija: John Badham
Igrajo: Ally Sheedy, Steve Guttenberg, Fisher Stevens, Austin Pendleton, G.W. Bailey, Brian McNamara
Ocena IMDb: 6,6/10

Number 5, eden od eksperimentalnih robotov, po nesreči nenadoma postane inteligenten in pobegne iz laboratorija.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1986
19:15
Miki modre oči
Komedija
Izvirnik: Mickey blue eyes
Režija: Kelly Makin
Igrajo: Hugh Grant, James Caan, Jeanne Tripplehorn, Burt Young, James Fox, Joe Viterelli
Ocena IMDb: 5,8/10

Michael se nepričakovano znajde v središču mafijske spletke.

Anglež Michael Felgate dela v dražbeni hiši v New Yorku. Do ušes je zaljubljen v Gino Vitale, zato jo nekega lepega dne zasnubi. Nič ne de, da je punca hčerka mafijskega šefa, šarmantnega Franka Vitale. Toda Gina se ne more poročiti z Michaelom, saj se boji, da bodo Frank in njegovi prijatelji uničili tudi to njeno razmerje, kot so še vsakega do sedaj ter Michaela zapletli v svoje mafijske posle. Šele ko Michael priseže, da se ne misli vtikati v mafijske zadeve, dekle privoli v poroko. A zarečenega kruha se največ poje in Michael se, še preden se dobro zave, znajde sredi mafijske spletke. Obiščejo ga agenti FBI in sploh mu gre vse narobe. Pa še Gina ne sme ničesar izvedeti. Vendar resnica vseeno pride na dan.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1999
21:00
Svetovna invazija: Bitka Los Angeles
Znanstvena fantastika
Izvirnik: Battle: Los Angeles
Režija: Jonathan Liebesman
Igrajo: Aaron Eckhart, Ramon Rodriguez, Will Rothhaar, Cory Hardrict, Jim Parrack, Gino Anthony Pesi
Ocena IMDb: 5,8/10

Zemljo napadejo neznani zavojevalci iz vesolja.

Več let so ljudje beležili pojave NLP v Buenos Airesu, Seulu, Franciji, Nemčiji, na Kitajskem. Leta 2011 pa ti pojavi postanejo grozljiva resničnost, ko Zemljo napadejo zavojevalci iz vesolja. Velika svetovna mesta padejo, Los Angeles pa je zadnja trdnjava človeštva v bitki, kakršne še ni bilo. Na poveljniku voda marincev (Aaron Eckhart) in njegovih možeh sloni usoda človeštva v boju zoper sovražnika, drugačnega od vsega doslej.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2011
22:55
Neslavne barabe
Vojni
Izvirnik: Inglourious Basterds
Režija: Quentin Tarantino
Igrajo: Brad Pitt, Mélanie Laurent, Christoph Waltz, Eli Roth, Michael Fassbender, Diane Kruger
Ocena IMDb: 8,3/10

V okupirani Franciji med 2. svetovno vojno skušata nacistične vodje pobiti tako enota ameriških judovskih vojakov kot maščevalna lastnica kinodvorane.

Ko je Nemčija okupirala Francijo, je Shosanna Dreyfus priča umoru svoje družine. Krvavo dejanje je ukazal nacistični polkovnik Hans Landa. Shosanna za las uide smrti in pobegne v Pariz, kjer pod novim imenom živi kot lastnica kinodvorane. Medtem poročnik Aldo Raine zbere skupino ameriških vojakov judovske veroizpovedi, da bi izvajali hitre in srhljive maščevalne akcije. Enota, ki postane kaj hitro razvpita med nemškimi vojaki in častniki, dobi nalogo, v kateri mora sodelovati z nemško igralko in tajno agentko Bridget von Hammersmark. Odstraniti morajo vodstvo Tretjega rajha, ki se bo zbralo na premieri novega domoljubnega filma. Toda lastnica izbrane kinodvorane, ki je po naključju ravno Shosanna, ima svoje načrte za maščevanje.

Z oskarjem nagrajena vojna črna komedija kultnega režiserja Quentina Tarantina.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2009