TV sporedi

TV spored - TV 1000

Oglejte si TV spored na enem mestu...

TV 1000
TV spored za TV 1000

spored za datum: 10.06.2017
01:10
Smrtna kazen
Akcija
Izvirnik: Death Sentence
Režija: James Wan
Igrajo: Kevin Bacon, Garrett Hedlund, Kelly Preston, Jordan Garrett, Stuart Lafferty, Aisha Tyler
Ocena IMDb: 6,8/10

Nick Hume se preživlja z izračunavanjem možnosti za katastrofo, nato pa jo doživi sam.

Nick Hume je prijazni poslovnež z idealnim družinskim življenjem, ki je nekega dne priča sadističnemu izživljanju nad svojo družino in tragični smrti svojega sina. Dogodek ga za vedno spremeni, saj ga njegova žalost pahne v popolnoma nove moralne smernice. Prepričan, da je v primeru zaščite svoje družine dovoljeno vse, se Nick odpravi maščevanju naproti.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2007
02:55
Nobelova oporoka
Kriminalka
Izvirnik: Nobels Testamente
Režija: Agneta Fagerström-Olsson
Igrajo: Malin Crépin, Björn Kjellman, Leif Andrée, Kajsa Ernst, Erik Johansson, Richard Ulfsäter
Ocena IMDb: 6,9/10

Novinarka je priča poskusu umora Nobelovega nagrajenca in umoru znanstvenika.

Spoznajte Anniko Bengtzon, mlado mamico dveh otrok in ambiciozno novinarko, specializirano za kriminalne zgodbe. Za odmor od siceršnjega stresnega dela jo pošljejo poročat na enega glavnih družabnih dogodkov leta – sprejem ob podelitvi Nobelove nagrade. Prestižna prireditev se spremeni v nočno moro, ko odjeknejo streli in v krvi obležita dva povabljena, eden od njiju je tudi kontroverzni dobitnik nagrade za medicino, Aaron Wiesel. Kmalu odgovornost prevzame teroristična skupina z Bližnjega vzhoda, primer pa postane predmet mednarodne preiskave.

Annika je kot priča zavezana k molčečnosti, zato potencialno ekskluzivne zgodbe sploh ne more publicirati. Vseeno brska po primeru in ugotovi, da je bil naboj, ki je ubil Wiesela, pravzaprav namenjen njegovi soplesalki, Caroline von Behring, predsednici Nobelovega odbora, ki odloča o dobitnikih najbolj cenjene nagrade na svetu. Preiskava jo pripelje do javnosti skritih krogov znotraj odbora in bližje kot je resnici, večja nevarnost ji grozi. Annika kmalu spozna, da so nekateri ljudje pripravljeni za nagrado prestopiti prav vse meje.

Napet in razburljiv film je tipičen primer nordijske kriminalke, žanra, ki si je v zadnjih letih nabral zvesto občinstvo. Film, ki ga je producirala Jenny Gilbertsson, članica ekipe, ki je bila odgovorna za izjemno uspešno trilogijo Milenium, je v bistvu uvod v serijo filmov o Anniki, posnetih po izjemno uspešnih romanih Lize Marklund.

Država: Švedska
Jezik: Švedščina
Leto: 2012
05:15
Osem norih noči
Animacija
Izvirnik: Eight Crazy Nights
Režija: Seth Kearsley
Igrajo: Adam Sandler, Jackie Sandler, Austin Stout, Kevin Nealon, Rob Schneider, Norm Crosby
Ocena IMDb: 5,4/10

Ostareli trener košarke in na družbeno koristno delo obsojeni ljubitelj težav se združita kot sodnika v mladinski košarkarski ligi.

Adam Sandler posodi glas vsem trem glavnim likom te sodobne animirane počitniške pravljice, vključno z uporniškim glavnim junakom filma, Daveyjem Stonom – mladeničem, ki sovraži počitnice in se zato trudi, da bi jih pokvaril tudi vsem drugim prebivalcem Dukesberryja. Obsojen na družbeno koristno delo, ker je na prvi dan praznovanja hanuke povzročal težave, mora preživeti preostanek praznika tako, da pomaga sodniku v mladinski košarkarski ligi, sicer mu grozi ječa. Zdi se mu, da jo je poceni odnesel, vsaj dokler ne spozna Whiteyja Duvalla, čudaškega ostarelega trenerja in večnega optimista. Med nenehnim trenjem popolnoma različnih osebnosti se oba sprašujeta, ali ne bi bilo vendarle bolje, če bi težavni Davey odslužil kazen v zaporu.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2002
06:40
Zaupaj mi
Komedija
Izvirnik: Trust Me
Režija: Clark Gregg
Igrajo: Clark Gregg, Felicity Huffman, Allison Janney, William H. Macy, Niecy Nash, Amanda Peet
Ocena IMDb: 6,2/10

Da bi pridobil hollywoodsko starleto, mora neuspešni filmski agent prepričati njenega težavnega očeta in premagati dolgoletnega tekmeca.

Howard Holloway je neuspešni filmski agent za otroške vloge in tudi sam nekdanji mladinski igralec ter eden zadnjih poštenih fantov v Hollywoodu. Potem ko odkrije neverjetno nadarjeno 13-letno starleto Lydio, se mu obeta življenjski posel, ki bi mu lahko zagotovil vnovično slavo. S pomočjo čedne sosede Marcy se mora ukvarjati s težavnim in pretirano zaščitniškim dekletovim očetom, se izogibati spletkarski producentki Agnes in pretentati dolgoletnega tekmeca Alda. Ko je že tik pred pragom hollywoodskih sanj, ki so se mu tako dolgo izmikale, začenja slutiti, da nedolžna mlada igralka morda ni tisto, kar se zdi.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
08:10
Skrivnostni junaki
Komedija
Izvirnik: Mystery Men
Režija: Kinka Usher
Igrajo: Ben Stiller, Hank Azaria, William H. Macy, Janeane Garofalo, Kel Mitchell, Paul Reubens
Ocena IMDb: 6/10

Skrivnostni junaki je komedija o navadnih ljudeh, ki ponoči kot superjunaki rešujejo mesto pred nepridipravi.

Roy denar služi z delom na smetišču, kjer mora prenašati zoprnega šefa. Jeffrey živi z mamo in se v sobi cele dneve brani pred namišljenimi napadalci.

Superjunak Kapitan Neverjetni, ki prebiva v Mestu Prvakov, v želji po ponovnem občudovanju svojih oboževalcev doseže, da izpustijo supezločinca Casanovo Frankensteina, toda njegov načrt se izjalovi in Neverjetni pristane v Frankensteinovih krempljih. Usoda mesta zdaj leži v rokah sedmih nesposobnih samooklicanih superjunakov: metalca vilic Modrega Raje, Lopatarja, veščega v vihtenju lopat, Kegljača, ki luča začarano kegljaško kroglo, Vranice, ki ima težave s prebavo, Nevidnega Dečka, ki je neviden samo, kadar ga nihče ne gleda, skrivnostne Sfinge in večno jeznega Gospoda Srditega.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1999
10:10
Roxanne
Komedija
Režija: Fred Schepisi
Igrajo: Steve Martin, Daryl Hannah, Rick Rossovich, Shelley Duvall, John Kapelos, Fred Willard
Ocena IMDb: 6,6/10

Dolgonosi C.D. Bales se zaljubi v prelepo Roxanne, medtem ko se ona zaljubi v njegovo osebnost, a v čednost nekega drugega moškega.

C.D. Bales je v manjšem mestu zaposlen kot šef gasilcev. Je prijazen in razgledan možakar, ima pa manjšo napako, zaradi katere še posebno izstopa. C.D. ima namreč neverjetno dolg nos. Čeprav se je odločil, da bo svoj nos sprejel takega, kot je, se šale o nosovih okoli njega nikoli ne končajo. C.D. je skrivaj zaljubljen v lepo študentko astronomije Roxanne. Na njegovo žalost pa je punca zaljubljena v postavnega Chrisa, enega od njegovih gasilcev. Chris veliko da na svoj videz, v pogovorih pa je bolj skop. Te njegove lastnosti morajo na tehtnico s C.D.-jevim dolgim nosom, njegovim smislom za humor in toplim razumevanjem.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1987
11:55
Raj
Kriminalka
Izvirnik: Heaven
Režija: Tom Tykwer
Igrajo: Cate Blanchett, Giovanni Ribisi, Remo Girone, Stefania Rocca, Alessandro Sperduti, Mattia Sbragia
Ocena IMDb: 7,1/10

Ko ji ubijejo moža, žena vzame zakon v svoje roke.

Philippa (Cate Blanchett) je obupana zaradi smrti moža, ki je umrl zaradi prevelikega odmerka mamil. Trudi se, da bi roka pravice dosegla največjega preprodajalca mamil v mestu, a policija ignorira njene informacije o njem. Zaradi doma narejene bombe in načrta, ki hudo spodleti, se iz mlade vdove spremeni v zločinko v priporu. A v Philippino življenje vstopi mlad policist Filipo (Giovanni Ribisi), ki spremeni njen turoben pogled na obstoj.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
13:20
Vojna navijačic
Komedija
Izvirnik: Fired up!
Režija: Will Gluck
Igrajo: Nicholas D'Agosto, Eric Christian Olsen, Sarah Roemer, Molly Sims, Danneel Ackles, David Walton
Ocena IMDb: 6,2/10

Shawnu Colfaxu in Nicku Bradyju se obeta še eno poletje v nogometnem taboru.

Nick in Shawn sta uspešna in zelo priljubljena srednješolska igralca ameriškega nogometa. Prav nič nista navdušena nad idejo, da bosta morala poletje preživeti na športnem taboru in po cele dneve samo trenirati. Ker bi se poleti raje družila z brhkimi dekleti, se odločita pridružiti moštvu navijačic, ki bo sodelovalo na poletnem navijaškem taboru, na katerem se bo trlo ljubezni in užitkov željnih lepotic. Zaplete se, ko vodja navijačic Carly spregleda njune namene, Shawn pa se za nameček zaljubi vanjo. Toda Carly že ima fanta.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2009
14:50
Vrnitev v prihodnost
Komedija
Izvirnik: Back To The Future
Režija: Robert Zemeckis
Igrajo: Michael J. Fox, Christopher Lloyd, Lea Thompson, Crispin Glover, Thomas F. Wilson, Claudia Wells
Ocena IMDb: 8,5/10

Potovanje skozi čas zna biti hudo zapletena zadeva.

Marty je povprečni gimnazijec, ki bolj kot na šolo prisega na svojo kitaro. Njegov prijatelj, ekscentrični znanstvenik dr. Brown, izumi časovni stroj, s katerim se Marty po naključju znajde v letu 1955. Da je stvar še hujša, tam naleti na svojega očeta v najstniških letih in na svojo mamo, ki se celo zaljubi vanj. Če Martyju ne bo uspelo stvari postaviti na svoje mesto, bo enostavno izginil. Naloga zanj ne bo pretežka, saj če sredi petdesetih obvladaš rolkanje, poznaš vse najnovejše hite, hkrati pa obvladaš kitarske rife prihodnosti, ne moreš biti drugega kot frajer. Hkrati mora Marty prepričati mladega dr. Browna, da ga spravi nazaj v prihodnost.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1985
16:45
Povratni ogenj
Triler
Izvirnik: Backdraft
Režija: Ron Howard
Igrajo: Kurt Russell, William Baldwin, Robert De Niro, Donald Sutherland, Jennifer Jason Leigh, Scott Glenn
Ocena IMDb: 6,7/10

Goreče rivalstvo med bratoma gasilcema je postavljeno na stran, ko začne po mestu pustošiti pravi požigalec.

Stephen in Brian sta brata. Med njima že od otroških let dalje vlada tekmovalnost in to preneseta tudi v svoj poklic, gasilstvo. Ljubezen do tega jima je vcepil njun oče, pokojni gasilec, ki je umrl med opravljanjem svojega dela. Stephen, ki vodi njun gasilski oddelek, je prepričan, da Brian ni več kos temu težaškemu in nadvse odgovornemu delu, zato ga premesti. Brian je sedaj pomočnik preiskovalca požarov, ki poskuša ugotoviti, kdo stoji za nizom požarov, med katerimi prihaja do posebnega fenomena, t. i. povratnega ognja. Sledi, ki jih odkrijeta, kažejo na to, da bi bil v podtikanja požarov lahko vpleten tudi Stephen, Brianov brat, večkrat odlikovani heroj. Bo Brian to, kar so odkrili, izkoristil, da bi se bratu končno lahko maščeval, ali pa bo premagal skušnjavo in poskušal odkriti resnico?

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1991
19:00
Mumija se vrača
Avantura
Izvirnik: The Mummy Returns
Režija: Stephen Sommers
Igrajo: Brendan Fraser, Rachel Weisz, John Hannah, Arnold Vosloo, Oded Fehr, Patricia Velasquez
Ocena IMDb: 6,3/10

Ko se že drugič zbudi starodavna mumija, novi val groze sproži še močnejša sila, Kralj škorpijonov.

Leto 1935, deset let po dogodkih iz prvega filma. Rick in Evelyn bosta znova reševala svet pred silami zla. Drzen pustolovec Rick O'Connell je poročen z Evelyn. Skupaj z osemletnim sinom Alexom živita v Londonu. Ko sta se Rick in Evelyn spoznala, sta morala obračunati z mumijo starodavnega egipčanskega visokega svečenika Imhotepa, ki so ga zaradi umora faraona za kazen živega mumificirali v mestu mrtvih. Imhotep zdaj s pomočjo zlobnega Lock Naha ter lepe Meele znova doživi preporod v osrčju znanega londonskega muzeja. Trdno je odločen, da najde nesmrtnost. A na prostosti je še ena temačna sila, ki je še močnejša od Imhotepa. Gre za velikega bojevnika, kralja Škorpijona. Ko se Škorpijon in Imhotep spopadeta, usoda človeštva znova visi na nitki. Rick in Evelyn morata ponovno reševati svet in tudi svojega sina pred nepojmljivim zlom.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2001
21:05
Riddickove kronike
Znanstvena fantastika
Izvirnik: The Chronicles of Riddick
Režija: David Twohy
Igrajo: Vin Diesel, Colm Feore, Thandie Newton, Judi Dench, Karl Urban, Alexa Davalos
Ocena IMDb: 6,7/10

Upornik Riddick ukrade vesoljsko ladjo in se odpravi proti planetu Helion Prime, kjer se znajde sredi invazije Nekrozorov, ki grozi celemu vesolju.

Razvpiti zapornik Richard B. Riddick, nekakšen antijunak, čigar oči so posebej prilagojene za nočno gledanje, pohajkuje po odročnih krajih galaksije in se izogiba lovcem na glave, ki jih mami nanj razpisana nagrada. V upanju, da bo tu našel nekaj predaha, se zateče na planet Helion, a kmalu lahko ugotovi, da je vstopil v svet popolnega kaosa. Helion je namreč zasedel zloglasni Marshall, vodja Necromongerjev, rase krvi željnih bojevnikov, ki je odločena iz vesolja iztrebiti človeštvo. Aereon, voditeljica domorodcev s Heliona, Riddicka prosi, naj se jim pridruži v njihovem boju za preživetje. Riddick na to pristane, a le zato, ker je prepričan, da bi to lahko koristilo tudi njemu. Medtem ko se loti snovanja strategije za spopad z Necromongerji, se Riddick ponovno zbliža s Kyro, dekletom, ki ga je poznal še kot otroka. A Kyra je medtem odrasla v močno in lepo žensko, ki hlepi po tem, da bi se Riddicku pridružila v boju proti zlobnemu Marshallu.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2004
23:15
Insajder
Kriminalka
Izvirnik: Inside Man
Režija: Spike Lee
Igrajo: Denzel Washington, Clive Owen, Jodie Foster, Christopher Plummer, Willem Dafoe, Chiwetel Ejiofor
Ocena IMDb: 7,6/10

Policijskega detektiva Keitha Frazierja pošljejo na teren, kjer upa, da mu bo uspelo prijeti pretkanega tatu, saj bi s tem napredoval v službi.

Dalton Russell je prav posebni bančni ropar, saj svoje rope podrobno načrtuje in ničesar ne prepusti naključju. Policisti Daltonu Russllu, zelo uspešnemu bančnemu roparju, do zdaj še niso uspeli stopiti na prste, kar izkušenemu detektivu Keithu Frazierju ni najbolj všeč. Russllova nova žrtev je banka, v kateri so pred kratkim najeli drzno finančno pogajalko Madeleine White. Kljub izjemnim izkušnjam je Madeleine precej tvegana izbira, in še preden se dan konča, se bo Russllov rop prelevil v najbolj dovršen bančni rop, ki je bil kdajkoli izpeljan. Pred nami je prava drama, polna prevar in dvojnih iger, kjer nič ni tako, kot se zdi.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2006