TV sporedi

TV spored - TV 1000

Oglejte si TV spored na enem mestu...

TV 1000
TV spored za TV 1000

spored za datum: 11.02.2019
01:10
Noč neumnih mrtvecev
Komedija
Izvirnik: Shaun of the dead
Režija: Edgar Wright
Igrajo: Simon Pegg, Kate Ashfield, Nick Frost, Lucy Davis, Dylan Moran, Nicola Cunningham
Ocena IMDb: 7,9/10

Moški sklene pridobiti nazaj nekdanjo punco, medtem ko se spopada s skupnostjo podivjanih zombijev, ki so vstali od mrtvih in imajo apetit po živih.

Shaun je preprost in simpatičen prodajalec. S svojim sostanovalcem Edom večino svojega časa preživlja v bližnjem pubu. Shaunovo mirno rutino zmoti njegovo dekle Liz, ki ga nekega dne meni nič tebi nič zapusti. Zatem se na njegovem pragu pojavi še očim, ki ga okara, češ da se ne zmeni za svojo mamo Barbaro, ki je pred kratkim praznovala rojstni dan. Ko Shaun sklene, da se bo v soboto pobotal tako z Liz kot s svojo mamo, njegove načrte prekrižajo nenavadni dogodki, ki London spremenijo v nočno moro polno živih mrtvecev. Kljub temu Shaun ostane neomajen. Odločen je, da bo tako Liz kot svojo mamo rešil pred nevarnostjo in ju odpeljal na edino varno mesto, ki ga pozna: svoj najljubši pub.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2004
04:05
Gasilski božič
Romantični
Izvirnik: A Firehouse Christmas
Režija: George Erschbamer
Igrajo: Anna Hutchison, Marcus Rosner, Anita Brown, Bruce Dawson, Jerry Trimble, Benjamin Charles Watson
Ocena IMDb: 5,5/10

Tom se mora odločiti med dvema ženskama.

Gasilka Jenny se zaljubi v lokalno zvezdo Toma, ki mu nekdanja žena ponudi izbiro med pobotanjem in srdito bitko za skrbništvo. Koga bo Tom naposled izbral?

Država: Kanada
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
05:35
Mary in Martha
Drama
Izvirnik: Mary and Martha
Režija: Phillip Noyce
Igrajo: Hilary Swank, Brenda Blethyn, Sam Claflin, Frank Grillo, Lux Haney-Jardine, Bongo Mbutuma
Ocena IMDb: 6,9/10

Zgodba o dveh materah, ki ju poveže smrt njunih sinov.

Ameriško notranjo oblikovalko Mary in angleško gospodinjo Martho poveže tragedija, v kateri sta umrla njuna sinova. Njuno smrt je povzročila malarija v Afriki. Prijateljstvo dveh žensk preraste v sodelovanje, posvečeno boju proti tej bolezni. S pomočjo Maryjinega odtujenega očeta in nekdanjega politika se v Washingtonu borita za finančna sredstva, ki bi omogočila zaščito pred malarijo v Mozambiku.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
07:05
Skrivnost bratov Grimm
Avantura
Izvirnik: The Brothers Grimm
Režija: Terry Gilliam
Igrajo: Matt Damon, Heath Ledger, Monica Bellucci, Petr Ratimec, Barbora Lukesová, Anna Rust
Ocena IMDb: 5,9/10

Znana pravljičarska brata Grimm bomo tokrat spoznali z nekoliko drugačnega zornega kota.

Brata Grimm kot prevaranta v začetku 19. stoletja potujeta po deželi in se preživljata z navideznim izganjanjem duhov in pravljičnih bitij. Toda ko nekega dne zares zaideta v začaran gozd, ki je poln nenavadnih in grozečih bitij, morata dokazati, koliko poguma premoreta in kako jima pri reševanju skrivnosti pomaga njuna neizmerna domišljija.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2005
09:00
Čudež v 8. ulici
Komedija
Izvirnik: *batteries not included
Režija: Matthew Robbins
Igrajo: Hume Cronyn, Jessica Tandy, Frank McRae, Elizabeth Peña, Michael Carmine, Dennis Boutsikaris
Ocena IMDb: 6,6/10

Stanovalcem, ki naj bi izgubili svoje domove, pomagajo živa bitja iz Vesolja.

Skupina stanovalcev dobi obvestilo, da se morajo izseliti iz svojih domov, saj bodo porušili stavbo, v kateri živijo. Ker se ne želijo izseliti, gradbeniki najamejo skupino nepridipravov, da bi stanovalce prisilili k odhodu. K sreči na Zemljo pridejo Vesoljci, ki se spoprijateljijo s stanovalci in jim pomagajo, da preženejo hudobne gradbince.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1987
10:45
Ameriška ljubljenca
Komedija
Izvirnik: America's Sweethearts
Režija: Joe Roth
Igrajo: Julia Roberts, John Cusack, Billy Crystal, Catherine Zeta-Jones, Hank Azaria, Stanley Tucci
Ocena IMDb: 5,7/10

Gwen in Eddie sta ljubljenca občinstva, toda ko iskra med njima ugasne, jima na promociji zadnjega skupnega filma lahko pomagata le Lee in Kiki.

Kiki Harrison (Julia Roberts) je vdana osebna pomočnica nadute, razvajene filmske zvezde Gwen Harrison (Catherine Zeta-Jones), poleg tega pa je tudi njena sestra. Življenje z zahtevno Gwen ni bilo nikoli preprosto, a kmalu se bo še bolj zapletlo – ko naj bi se filmska zvezdnica in njen odtujeni mož Eddie (John Cusack) skupaj pojavila na promociji njunega zadnjega skupnega filma. Težavi sta dve. Prvič, po devetih filmskih uspešnicah je Gwen zadnje leto in pol preživela v družbi španskega soigralca in ljubimca Hectorja (Hank Azaria). Drugič, edina zmontirana kopija njunega filma je v lasti ekscentričnega režiserja Hala Weidmanna in ta jo je pripravljen predvajati le v svoji različici, ekskluzivno za novinarje. Šef studia David Kingman mora zdaj vnovič najeti spretnega pogajalca Leeja, ki ga je predtem ravno odpustil, da bi organiziral nepozabno tiskovno konferenco ter nekako spravil Eddieja in Gwen. Načrt sicer ne uspe povsem, dolgoletni prijateljski odnos med Kiki in Eddiejem pa skrene v nepričakovano, romantično smer.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2001
12:25
Divjakinja
Komedija
Izvirnik: Wild child
Režija: Nick Moore
Igrajo: Emma Roberts, Lexi Ainsworth, Shelby Young, Johnny Pacar, Aidan Quinn, Natasha Richardson
Ocena IMDb: 6,1/10

Zgodba o uporniški najstnici, ki jo oče pošlje v angleški internat v upanju, da bodo tam popravili njeno obnašanje.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2008
14:00
Kate in Leopold
Komedija
Izvirnik: Kate & Leopold
Režija: James Mangold
Igrajo: Meg Ryan, Hugh Jackman, Liev Schreiber, Breckin Meyer, Natasha Lyonne, Bradley Whitford
Ocena IMDb: 6,4/10

Kate je ženska iz 21. stoletja, Leopold pa očarljiv moški iz 19. stoletja. Ko se neznanca srečata, pride do soočenja dveh povsem različnih svetov.

Meg Ryan igra Kate McKay, sodobno newyorško poslovno žensko, ki zaradi boja za uspeh v neizprosnem svetu velikih korporacij zanemarja ljubezensko življenje. Ko njen genialni nekdanji fant Stuart odpre prehod v času, ta eksperiment prestavi Leopolda (Hugh Jackman) iz leta 1867 v današnji čas. Leopold, očarljiv samski moški in član kraljeve družine, tretji vojvoda Albanyja, je nad 21. stoletjem navdušen. Ko se uglajeni Leopold in svobodomiselna Kate podata na ogled mesta, medsebojna privlačnost preraste v globlje razmerje, ki pa ga ogroža dejstvo, da je Leopold v 21. stoletju le začasno.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2001
15:55
Ljubezen po pravilih
Romantični
Izvirnik: Love by the Book
Režija: David S. Cass Sr.
Igrajo: Leah Renee, Kristopher Turner, Cherilyn Wilson, Ryan Bittle, Cuyle Carvin, Michael Ensign
Ocena IMDb: 6,3/10

Lastnica knjigarne in brezupna romantičarka sreča moškega svojih sanj in si prizadeva rešiti svoj posel s pomočjo poslovnega svetovalca.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2017
17:20
Mlada nogometašica
Komedija
Izvirnik: She's the Man
Režija: Andy Fickman
Igrajo: Amanda Bynes, Channing Tatum, Laura Ramsey, Vinnie Jones, David Cross, Julie Hagerty
Ocena IMDb: 6,4/10

Viola prevzame identiteto brata dvojčka in se pridruži nogometni ekipi ter jim pomaga pri zmagi v eni najpomembnejših tekem, vendar pa se zaljubi.

Viola (Amanda Bynes) se začne preoblačiti v svojega brata dvojčka Sebastiana (James Kirk) in prevzemati njegovo mesto v internatski šoli Illyria Prep. Njen brat je namreč zaradi poskusa preboja na glasbeno sceno dlje časa odsoten. Vendar ni računala na to, da se bo zaljubila v svojega oz. bratovega čednega cimra Duka (Channing Tatum), ki pa je zaljubljen v prelepo Olivio (Laura Ramsey). Zadeva se še bolj zaplete, ko se Olivia zaljubi v Sebastiana, ki je ravno prav čustven fant, kakršnega si je od nekdaj želela spoznati. Toda to še ni konec. Pravi Sebastian se vrne iz Londona dva dni prej, ne da bi vedel, da ga je zamenjala njegova sestra dvojčica.

Mlada nogometašica je športno obarvana najstniška komedija, ki jo je navdihnilo Shakespearovo delo Dvanajsta noč ali Kar hočete.

Jezik: Angleščina
Leto: 2006
19:05
Hellboy 2: Zlata armada
Akcija
Izvirnik: Hellboy II: The golden army
Režija: Guillermo del Toro
Igrajo: Ron Perlman, Selma Blair, Doug Jones, John Alexander, James Dodd, Seth MacFarlane
Ocena IMDb: 7/10

Hellboy in njegovo dekle bosta skupaj rešila človeštvo pred zlom.

Svetu grozi novo uničenje, tokrat v podobi krutega vodje nevidnega sveta, ki je sposoben neopazno vstopiti v naš svet in načrtovati njegovo uničenje. Ko začne zbirati mogočno vojsko nepremagljivih bitij, se zdi, da so ljudem šteti dnevi. Edino rešitev za naš planet predstavljajo Hellboy in njegova ekipa z Urada za paranormalne raziskave in obrambo. Toda ali se bodo Hellboy, Liz, Abe in Johann sposobni upreti bitjem, ki živijo na duhovni ravni in grozijo, da se bodo polastili materialnega sveta?

Jezik: Angleščina
Leto: 2008
21:00
Iskan
Akcija
Izvirnik: Wanted
Režija: Timur Bekmambetov
Igrajo: James McAvoy, Morgan Freeman, Angelina Jolie, Terence Stamp, Thomas Kretschmann, Common
Ocena IMDb: 6,7/10

Wesley Gibson živi dolgočasno življenje. Ima težave z dekletom, v službi mu življenje greni zoprna šefica in vsak dan je prava muka. A ne za dolgo.

Wesleyja čaka velika sprememba, ko spozna fatalno lepotico Fox. Od nje izve, da je bil njegov pogrešani oče izurjen morilec, sam pa naj bi sedaj po njegovi smrti prevzel njegovo mesto v skrivnostni organizaciji elitnih agentov. Wesley se tako nenadoma znajde sredi napetih strelskih obračunov in vratolomnih avtomobilskih akcij. V novem življenju nadvse uživa, a vse ni tako, kot je videti na prvi pogled.

Jezik: Angleščina
Leto: 2008
22:50
Šakal
Akcija
Izvirnik: The jackal
Režija: Michael Caton-Jones
Igrajo: Bruce Willis, Richard Gere, Sidney Poitier, Diane Venora, Mathilda May, J.K. Simmons
Ocena IMDb: 6,4/10

Ko smrtonosni plačani morilec, ki ga ni videl še nihče, beži pred FBI, se mora ta obrniti na edinega človeka, ki ga je videl, zaprtega terorista IRE.

Šakal je plačani morilec, ki ga za sedemdeset milijonov dolarjev najame ruski mafijec, da bi ubil nekoga v samem vrhu ameriške vlade. Ker Šakal nikoli ne miruje ter neprestano spreminja svojo identiteto in zunanji videz, ga do sedaj še nikomur ni uspelo razkrinkati. Zato Carter Preston, namestnik direktorja FBI, poišče pomoč irskega terorista Declana Mulqueena, ki trenutno v zaporu služi kazen. Declan je edini, ki je sposoben Šakala identificirati, vendar ni pripravljen pomagati, dokler Carter ne izpolni nekaj njegovih zahtev. Ko mu Carter le ustreže, se lov na Šakala lahko začne. Carter, Declan in ruska policistka Valentina Koslova morajo združiti moči in temeljito preučiti vsako Šakalovo sled, da bi še pravočasno preprečili katastrofo. Sledi za neusmiljenim morilcem jih vodijo na vse strani sveta, zato začnejo izgubljati upanje, da ga bodo sploh kdaj ujeli.

Jezik: Angleščina
Leto: 1997