TV sporedi

TV spored - TV 1000

Oglejte si TV spored na enem mestu...

TV 1000
TV spored za TV 1000

spored za datum: 13.08.2019
01:15
Neslavne barabe
Vojni
Izvirnik: Inglourious Basterds
Režija: Quentin Tarantino
Igrajo: Brad Pitt, Mélanie Laurent, Christoph Waltz, Eli Roth, Michael Fassbender, Diane Kruger
Ocena IMDb: 8,3/10

V okupirani Franciji med 2. svetovno vojno skušata nacistične vodje pobiti tako enota ameriških judovskih vojakov kot maščevalna lastnica kinodvorane.

Ko je Nemčija okupirala Francijo, je Shosanna Dreyfus priča umoru svoje družine. Krvavo dejanje je ukazal nacistični polkovnik Hans Landa. Shosanna za las uide smrti in pobegne v Pariz, kjer pod novim imenom živi kot lastnica kinodvorane.

Medtem poročnik Aldo Raine zbere skupino ameriških vojakov judovske veroizpovedi, da bi izvajali hitre in srhljive maščevalne akcije. Enota, ki postane kaj hitro razvpita med nemškimi vojaki in častniki, dobi nalogo, v kateri mora sodelovati z nemško igralko in tajno agentko Bridget von Hammersmark.

Odstraniti morajo vodstvo Tretjega rajha, ki se bo zbralo na premieri novega domoljubnega filma. Toda lastnica izbrane kinodvorane, ki je po naključju ravno Shosanna, ima svoje načrte za maščevanje.

Z oskarjem nagrajena vojna črna komedija kultnega režiserja Quentina Tarantina.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2009
04:50
Edo na TV
Komedija
Izvirnik: EdTV
Režija: Ron Howard
Igrajo: Matthew McConaughey, Jenna Elfman, Woody Harrelson, Sally Kirkland, Martin Landau, Ellen DeGeneres
Ocena IMDb: 6,1/10

Življenje uslužbenca v videoteki Eda se sprevrže v kaos, ko postane glavni lik lastnega resničnostnega šova.

Življenje Eda Pekurnyja (Matthew McConaughey) se obrne na glavo, ko Resnična TV, paradni konj nesrečne televizijske hiše, po dveh letih predvajanja utone v pozabo na račun konkurenčnega programa na Vrtnarskem kanalu. Programska direktorica Cynthia Topping (Ellen DeGeneres) se domisli še zadnjega obupanega poskusa, kako rešiti svoj kanal: 24 ur na dan bodo predvajali življenje povsem navadne osebe in to popolnoma brez cenzure.

Ko vodstvo idejo odobri, se Cynthia loti iskanja ustreznega kandidata za svoj projekt, in po neskončnih avdicijah se Cynthii le nasmehne sreča, ko naleti na Eda, prismuknjenega, a postavnega uslužbenca videoteke. Ed se niti dobro še ne privadi na svoje novo nenehno spremstvo, ekipo treh snemalcev, ko oddaja že postane uspešnica številka ena.

Vendar ta medijski podvig zaznamuje tudi njegovo družino in prijatelje, ki so postali del oddaje. Če želi Ed svoje življenje dobiti nazaj v svoje roke, mora najti način, kako ukiniti Ed TV.

Sijajna satira raziskuje čustvene in psihološke posledice vpliva televizijskega medija.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1999
06:50
Vrtoglavica
Triler
Izvirnik: Vertigo
Režija: Alfred Hitchcock
Igrajo: James Stewart, Kim Novak, Barbara Bel Geddes, Tom Helmore, Henry Jones, Raymond Bailey
Ocena IMDb: 8,3/10

Film govori o detektivu, ki trpi zaradi akrofobije in sledi ženi svojega starega prijatelja, pri tem pa postane nevarno obseden z njo.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1958
08:55
Ostani z menoj
Avantura
Izvirnik: Stand By Me
Režija: Rob Reiner
Igrajo: Wil Wheaton, River Phoenix, Corey Feldman, Jerry O'Connell, Kiefer Sutherland, Casey Siemaszko
Ocena IMDb: 8,1/10

Štirje nerazdružljivi prijatelji se odpravijo iskat domnevno truplo, o katerem je eden izmed njih slišal govoriti svojega brata.

V hišici na drevesu na obrobju majhnega mesta v Oregonu se nadobudni 12-letni pisec Gordie LaChance pripravlja, da bo zabeležil doživetja z osupljivega izleta v osrčje severozahodnega gozda – izkušnje, ki bo za vselej spremenila njegovo življenje. Njegov najboljši prijatelj Vern je svojega starejšega brata slišal govoriti o odkritju trupla, ki naj bi ga nekdo našel v gozdu.

V želji, da bi ga našli prvi in tako postali junaki, se previdni Gordie, prestrašeni Vern, odločni Chris in drzni Teddy odpravijo na pustolovščino, ki bo postala svojevrstna odiseja samoodkritja štirih prijateljev. Potovanje se začne nedolžno, a še pred koncem bodo Gordie, Chris, Teddy in Vern deležni preizkušnje, kakšne še niso doživeli.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1986
10:20
Gospodične v stiski
Izvirnik: Damsels in Distress
Režija: Whit Stillman
Igrajo: Greta Gerwig, Adam Brody, Analeigh Tipton
Ocena IMDb: 5,7/10

Tri dekleta se odločijo spremeniti kulturo prevlade moških v študentskem naselju kolidža Seven Oaks.

Živahna Violet Wister, načelna Rose in seksi Heather želijo rešiti svoje vrstnice pred depresijo, zanemarjenostjo in nižanjem osebnih meril. Medse sprejmejo še novo študentko Lily ter začnejo s programom higiene in glasbenih plesnih točk. Zapletejo se s pripadniki močnejšega spola, ki vse bolj grozijo prijateljstvu in prisebnosti podjetnih deklet.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2011
11:55
Peggy Sue se je poročila
Romantični
Izvirnik: Peggy Sue Got Married
Režija: Francis Ford Coppola
Igrajo: Kathleen Turner, Nicolas Cage, Barry Miller, Catherine Hicks, Joan Allen, Kevin J. O'Connor
Ocena IMDb: 6,4/10

Če bi lahko odpotovali nazaj v najstniška leta, ali bi se odločili storiti kaj drugače? Peggy Sue se znajde v lastni preteklosti.

Film, ki je bil nominiran za tri oskarje (med drugim za najboljšo žensko vlogo), prinaša zgodbo o Peggy Sue Bodell (Kathleen Turner); čedni, radoživi materi dveh otrok in nedavno ločeni od soproga Charlieja (Nicolas Cage).

Na zabavi za 25. obletnico mature skuša pozabiti zakonske težave in se veseliti med starimi prijatelji. Sprašuje se, ali se je v življenju prav odločila, in glede tega nepričakovano dobi še eno priložnost. Skozi časovno zanko se nenadoma znajde v preteklosti, kot najstnica v šestdesetih letih.

Oborožena z izkušnjami in znanjem odrasle osebe (posebej zanimiv je prizor z učiteljem matematike) gre po lastnih stopinjah, ki bodo v prihodnosti vodile v nesrečen zakon s srednješolsko ljubeznijo, nezanesljivim Charliejem. Ali bo njeno srce tokrat osvojil nerodni sošolec Richard Norvik (Barry Miller), ki mu je bila vselej všeč Peggy Sue in za kogar ona zdaj ve, da bo do leta 1985 postal računalniški milijonar?

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1986
13:40
Mladi Winslow
Drama
Izvirnik: The Winslow Boy
Režija: David Mamet
Igrajo: Matthew Pidgeon, Rebecca Pidgeon, Gemma Jones, Nigel Hawthorne, Lana Bilzerian, Sarah Flind
Ocena IMDb: 7,4/10

Anglija na začetku 20. stoletja. Arthur Winslow izve, da so njegovega sina Ronnieja odpustili iz mornariške akademije, ker je ukradel pet šilingov.

Dobitnik Pulitzerjeve nagrade David Mamet prinaša napeto dramo z začetka 20. stoletja v Angliji s slavnim Nigelom Hawthornom v vlogi ponosnega patriarha družine Winslow.

Ko izve, da so njegovega sina Ronnieja odpustili iz mornariške akademije, ker je ukradel pet šilingov, Arthur vpraša sina, ali to drži. Ronnie zanika, Arthur pa žrtvuje vse, da bi ubranil družinsko čast. Za pomoč prosi odvetnika sira Roberta Mortona, ki naj bi Ronnieja opral vseh obtožb.

V medijski gonji, ki spremlja sodno bitko, se neslavno konča zaroka hčere Catherine z uglednim politikom, Arthurjevo zdravje čedalje bolj peša in v družino se naselita strah ter dvom o njihovi prihodnosti. A medtem ko svojce zbliža nenadna družinska kriza, je sprejeta zgodovinska odločitev, ki bo rešila primer.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1999
15:20
Ostanki dneva
Drama
Izvirnik: The Remains of the Day
Režija: James Ivory
Igrajo: John Haycraft, Christopher Reeve, Anthony Hopkins, Emma Thompson, Caroline Hunt, James Fox
Ocena IMDb: 7,9/10

Butler, ki je žrtvoval svoje telo in dušo služenju v letih pred 2. sv. vojno, prepozno spozna, kako zgrešena je bila njegova zvestoba do gospodarja.

Svet lepega vedenja in spodobnosti, ki mu vlada glavni butler, je postavljen na preizkušnjo, ko vanj vstopi hišna oskrbnica, ki se vanj zaljubi. Možnost romantičnega razmerja in dejstvo, da je njegov gospodar povezan z nacizmom, predstavljata velik izziv njegovi skrbno vzdrževani maski uslužnosti.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1993
17:30
Connie in Carla
Izvirnik: Connie and Carla
Režija: Michael Lembeck
Igrajo: Nia Vardalos, Toni Collette, David Duchovny, Stephen Spinella, Alec Mapa, Christopher Logan
Ocena IMDb: 6,3/10

Po tem, ko sta priči umora, se prijateljici skrivata kot moška travestita.

Connie (Nia Vardalos) in Carla (Toni Colette) sta najboljši prijateljici, ki še iz najstniških let delita iste sanje: da bi se uveljavili v glasbenem gledališču. Vendar jima po mnogih letih natakarskega dela in potikanja po sumljivih nočnih lokalih grozijo srednja leta brez posebnega uspeha.

Nekega večera sta po naključju priči umora lastnika nočnega kluba Franka s strani mafijcev. Morilci opazijo dekleti, ti pa pobegneta v strahu za življenje.

Connie in Carla se tako skrijeta v Los Angelesu, kjer si skušata ustvariti novo identiteto. Potem ko si ogledata predstavo transvestitov v nočnem lokalu, ugotovita, da sta veliko bolj nadarjeni kot večina nastopajočih, in se odločita za preobrazbo v moške odrske umetnike.

Njuna predstava je takojšnja uspešnica in kmalu vsa gejevska skupnost govori samo še o tem. Ženski pa odkrijeta, da se je težko za dolgo postaviti v moško kožo in stvari se še bolj zapletejo, ko mafijci ugotovijo, kje sta. Medtem se Connie zaljubi v Jeffa (David Duchovny), heteroseksualca za petami svojemu travestitskemu bratu, ki ne razume, kako se Jeff ogreva za enega izmed njih.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2004
19:05
Hanna
Akcija
Režija: Joe Wright
Igrajo: Saoirse Ronan, Eric Bana, Vicky Krieps, Cate Blanchett, Paris Arrowsmith, John Macmillan
Ocena IMDb: 6,8/10

Najstnico Hanno, ki jo je oče vzgojil v popolno morilko, pošljejo na misijo po Evropi. Na sledi so ji obveščevalna agentka in njeni detektivi.

Spoznamo na videz krhko najstnico Hanno, ki pa je v resnici neusmiljena morilka, saj jo je njen oče, nekdanji pripadnik CIE, v divjini že od rojstva vzgajal za popolno smrtonosno orožje. Njena vzgoja je bilo hkrati njeno urjenje za popolno morilko.

Sedaj jo čaka težka prelomnica, saj jo oče pošlje na misijo. Skrivaj potuje po Evropi, vendar jo ujamejo agentje, ki jih pošlje neusmiljena vohunka Marissa Wiegler. Kmalu Hanna odkrije srhljive podatke o svoji preteklosti, ki na glavo postavijo vse, v kar je od nekdaj verjela.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2011
21:00
Napumpana
Izvirnik: Knocked Up
Režija: Judd Apatow
Igrajo: Seth Rogen, Katherine Heigl, Paul Rudd, Leslie Mann, Jason Segel, Jay Baruchel
Ocena IMDb: 7/10

Ena sama strastna noč se nepričakovano izide za Bena, ko mu Allison sporoči, da je noseča. Odloči se na hitro urediti svoje neodgovorno življenje.

Ben je len in nedozorel mladenič, ki dneve preživlja ob kajenju marihuane in druženju s prijatelji. Alison je ambiciozna voditeljica televizijske oddaje. Ko se Alison in Ben spoznata v nočnem klubu, skupaj preživita noč, pri čemer ne uporabita zaščite. Osem tednov kasneje Alison ugotovi, da je noseča.

Ben, ki se mu Alison po osmih tednih prvič oglasi, ji je pripravljen biti v oporo. Njegov oče je nad novico naravnost navdušen, Alisonina mama pa skuša hčerko prepričati, naj naredi splav …

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2007
23:10
Šund
Kriminalka
Izvirnik: Pulp Fiction
Režija: Quentin Tarantino
Igrajo: Tim Roth, Amanda Plummer, Laura Lovelace, John Travolta, Samuel L. Jackson, Phil LaMarr
Ocena IMDb: 8,9/10

Življenja dveh gangsterjev, ostarelega boksarja, čedne žene mafijskega šefa in mladega para roparjev se prepletejo v divje zabavno zgodbo.

Jules Winnfield (Samuel L. Jackson) in Vincent Vega (John Travolta) sta gangsterska morilca po naročilu, ki naj bi po ukazu mafijskega šefa Marsellusa Wallaca (Ving Rhames) prevzela ukradeno aktovko. Poleg tega je Wallace naročil Vincentu, naj nekaj dni pozneje, ko bo sam zunaj mesta, odpelje njegovo ženo Mio (Uma Thurman) na večerjo in zabavo.

Butch Coolidge (Bruce Willis) je ostareli boksar, ki ga je Wallace podkupil, da bi načrtno izgubil dvoboj. Honey Bunny ter Pumpkin (Amanda Plummer in Tim Roth) sta mlad zaljubljeni par nepomembnih nepridipravov, ki skupaj ropa v lokalih.

Življenja vseh čudaških likov se prepletejo v nelinearno kriminalno zgodbo o naključjih in pomenljivih podrobnostih.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1994