TV sporedi

TV spored - TV 1000

Oglejte si TV spored na enem mestu...

TV 1000
TV spored za TV 1000

spored za datum: 15.08.2019
00:45
Mit o prstnih odtisih
Izvirnik: The Myth of Fingerprints
Režija: Bart Freundlich
Igrajo: Randee Allen, Arija Bareikis, Justin Barreto, Chris Bauer, Nicholas Bourgeois, Tom Cumler
Ocena IMDb: 6,1/10

Film je zabavna, močna zgodba o težavnem in s čustvi nabitem družinskem srečanju v Novi Angliji.

Prvo srečanje po treh letih odpre stare rane in napetost med člani družine počasi narašča zaradi sovražnosti med glavo družine in sinom ter med najstarejšo sestro in drugimi tremi otroki.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1997
02:15
Stevardese letijo v nebo
Izvirnik: View from the Top
Režija: Bruno Barreto
Igrajo: Gwyneth Paltrow, Christina Applegate, Mark Ruffalo, Candice Bergen, Joshua Malina, Kelly Preston
Ocena IMDb: 5,2/10

Prodajalki iz Nevade se izpolni največja želja - postane stevardesa.

Donna želi postati stevardesa in zato upokojeno veteranko tega posla Sally (Candice Bergen), premožno avtorico knjižne uspešnice, zaprosi, da ji pomaga z nasveti in svojim precejšnjim vplivom.

A kljub Sallyjini pomoči je za Donno doseganje kariernih ciljev težje, kot si je predstavljala, saj jo izda najboljša prijateljica ravno med letalskim urjenjem, zahtevnim tečajem, ki ga vodi zagrenjeni John Whitney, nekoč nadobuden stevard, ki pa so mu težave z očmi preprečile, da bi uresničil svoje velike sanje.

Poleg tega ima Donna težave tudi na ljubezenskem področju, saj se zaljubi v čednega študenta prava, ki pa nato dobi službo v Ohiu, kar je daleč stran od velemest, v katerih si sama želi živeti in delati.

Film je tudi zgodba o zlatih časih letenja, in na nek način tudi parodija letalskega prometa po 11. septembru.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2003
04:00
Bitka za slavo
Biografija
Izvirnik: Glory
Režija: Edward Zwick
Igrajo: Matthew Broderick, Denzel Washington, Cary Elwes, Morgan Freeman, Jihmi Kennedy, Andre Braugher
Ocena IMDb: 7,9/10

Robert Gould Shaw vodi prvo črnsko četo prostovoljcev med ameriško državljansko vojno, ki se bori proti predsodkom lastne zvezne vojske.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1989
05:55
Ti, ti lažnivec
Izvirnik: Liar, Liar
Režija: Tom Shadyac
Igrajo: Jim Carrey, Maura Tierney, Justin Cooper, Cary Elwes, Anne Haney, Jennifer Tilly
Ocena IMDb: 6,9/10

Uspešen odvetnik 24 ur ne more lagati, saj se je čudežno uresničila rojstnodnevna želja njegovega sina, ko ga še zadnjič razočara.

Fletcher Reede je odvetnik obseden s kariero, ki je življenje posvetil izkrivljanju resnice v lastno korist. Zaradi te navade je propadel njegov zakon z Audrey, prav tako pa slabo vpliva na razmerje z njegovim mladim sinom Maxom.

Fletcher je Maxu večkrat obljubil, da se bo udeležil njegove zabave ob praznovanju njegovega osmega rojstnega dne, ko pa se mora v službi posvetiti pomembnemu primeru, Fletcher pokliče Audrey in ji postreže s tako slabim izgovorom, da celo Max uvidi, da laže. Ko napoči čas za pihanje svečk, si Max zaželi naslednje: da njegov oče za en dan ne bi mogel izreči niti ene laži.

Fletcher ugotovi, da kar naenkrat ne more več izreči nobene laži, zaradi česar postane ločitvena poravnava, v kateri zastopa stranko in ki jo obravnavajo na sodišču naslednjega dne, zelo zanimiva.

Ameriška komedija iz leta 1997, nominirana za zlati globus.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1997
07:20
Connie in Carla
Izvirnik: Connie and Carla
Režija: Michael Lembeck
Igrajo: Nia Vardalos, Toni Collette, David Duchovny, Stephen Spinella, Alec Mapa, Christopher Logan
Ocena IMDb: 6,3/10

Po tem, ko sta priči umora, se prijateljici skrivata kot moška travestita.

Connie (Nia Vardalos) in Carla (Toni Colette) sta najboljši prijateljici, ki še iz najstniških let delita iste sanje: da bi se uveljavili v glasbenem gledališču. Vendar jima po mnogih letih natakarskega dela in potikanja po sumljivih nočnih lokalih grozijo srednja leta brez posebnega uspeha.

Nekega večera sta po naključju priči umora lastnika nočnega kluba Franka s strani mafijcev. Morilci opazijo dekleti, ti pa pobegneta v strahu za življenje.

Connie in Carla se tako skrijeta v Los Angelesu, kjer si skušata ustvariti novo identiteto. Potem ko si ogledata predstavo transvestitov v nočnem lokalu, ugotovita, da sta veliko bolj nadarjeni kot večina nastopajočih, in se odločita za preobrazbo v moške odrske umetnike.

Njuna predstava je takojšnja uspešnica in kmalu vsa gejevska skupnost govori samo še o tem. Ženski pa odkrijeta, da se je težko za dolgo postaviti v moško kožo in stvari se še bolj zapletejo, ko mafijci ugotovijo, kje sta. Medtem se Connie zaljubi v Jeffa (David Duchovny), heteroseksualca za petami svojemu travestitskemu bratu, ki ne razume, kako se Jeff ogreva za enega izmed njih.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2004
09:00
Mož z zvezde
Znanstvena fantastika
Izvirnik: Starman
Režija: John Carpenter
Igrajo: Jeff Bridges, Karen Allen, Charles Martin Smith, Richard Jaeckel, Robert Phalen, Tony Edwards
Ocena IMDb: 7/10

Vesoljska ladja pade na Zemljo in bitje v njej se polasti videza umrlega moža mlade ženske. Pomiriti mora njene strahove, da bi mu vdova pomagala.

Nenavadna znanstveno-fantastična ljubezenska zgodba spremlja Nezemljana, ki po nesreči obtiči na našem planetu, potem ko se njegovo plovilo zruši v bližini kmetije nedavno ovdovele Jenny Hayden v Wisconsinu. Vesoljec, ki lahko spreminja obliko, se polasti videza njenega pokojnega moža Scotta Haydena. Čez tri dni naj bi se pri Meteorskem kraterju v Arizoni vkrcal v večje plovilo Nezemljanov, ki ga bodo prišli iskat.

Bitje iz vesolja nujno potrebuje človeško pomoč. Nejevoljna Jenny tako po sili razmer postane njegova sopotnica na nevarnem letu čez državo, medtem ko ju preganja ameriška vojska, a jima skrivaj pomaga vladni agent. V treh dneh se med zmedeno žensko ter radovednim in odločnim Nezemljanom razvije nepričakovan ljubezenski odnos, ki bo doživel vrhunec prav med srečanjem s prispelo vesoljsko ladjo.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1984
10:50
Mladi Winslow
Drama
Izvirnik: The Winslow Boy
Režija: David Mamet
Igrajo: Matthew Pidgeon, Rebecca Pidgeon, Gemma Jones, Nigel Hawthorne, Lana Bilzerian, Sarah Flind
Ocena IMDb: 7,4/10

Anglija na začetku 20. stoletja. Arthur Winslow izve, da so njegovega sina Ronnieja odpustili iz mornariške akademije, ker je ukradel pet šilingov.

Dobitnik Pulitzerjeve nagrade David Mamet prinaša napeto dramo z začetka 20. stoletja v Angliji s slavnim Nigelom Hawthornom v vlogi ponosnega patriarha družine Winslow.

Ko izve, da so njegovega sina Ronnieja odpustili iz mornariške akademije, ker je ukradel pet šilingov, Arthur vpraša sina, ali to drži. Ronnie zanika, Arthur pa žrtvuje vse, da bi ubranil družinsko čast. Za pomoč prosi odvetnika sira Roberta Mortona, ki naj bi Ronnieja opral vseh obtožb.

V medijski gonji, ki spremlja sodno bitko, se neslavno konča zaroka hčere Catherine z uglednim politikom, Arthurjevo zdravje čedalje bolj peša in v družino se naselita strah ter dvom o njihovi prihodnosti. A medtem ko svojce zbliža nenadna družinska kriza, je sprejeta zgodovinska odločitev, ki bo rešila primer.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1999
12:30
Vrtoglavica
Triler
Izvirnik: Vertigo
Režija: Alfred Hitchcock
Igrajo: James Stewart, Kim Novak, Barbara Bel Geddes, Tom Helmore, Henry Jones, Raymond Bailey
Ocena IMDb: 8,3/10

Film govori o detektivu, ki trpi zaradi akrofobije in sledi ženi svojega starega prijatelja, pri tem pa postane nevarno obseden z njo.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1958
14:40
Cassandrin grad
Izvirnik: I Capture the Castle
Režija: Tim Fywell
Igrajo: Romola Garai, Sophie Stuckey, Bill Nighy, Helena Little, Florence Jones, Harrison Ward
Ocena IMDb: 7/10

Ljubezenska zgodba v Angliji v 30. letih spremlja 17-letno Cassandro in njeno ekscentrično družino, ki se trudi živeti v razpadajočem dvorcu.

V 30. letih prejšnjega stoletja se 17-letna Cassandra Mortmain s svojo ekscentrično družino trudi preživeti v razpadajočem angleškem dvorcu, medtem ko se kopičijo dolgovi, potem ko oče ni napisal niti besedice od svoje literarne uspešnice izpred 12 let. Cassandra in njena čedna sestra Rose živita osamljeno življenje, povsem odmaknjeno od zunanjega sveta.

Ko posestvo pripade zakonitima dedičema, ameriškima bratoma, imajo Mortmainovi nepričakovano priložnost za poravnavo velikanskih dolgov, vendar se ob tem razblini milni mehurček nedolžnosti, ki so ga tako dolgo varovali – in sestri se prerodita med novimi občutki ljubezni, hrepenenja in ljubosumja.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2003
16:30
Producenta
Izvirnik: The Producers
Režija: Susan Stroman
Igrajo: Nathan Lane, Matthew Broderick, Uma Thurman, Will Ferrell, Gary Beach, Roger Bart
Ocena IMDb: 6,4/10

Producent in računovodja se lotita načrta, s katerim mislita na hitro obogateti. Toda predstava, ki naj bi bila polomija, postane velika uspešnica.

Max Bialystock je bil nekoč kralj Broadwaya, toda zdaj vse njegove predstave ukinejo že po premieri.

Maxa obišče nevrotični računovodja Leo Bloom (Matthew Broderick), ki mu predlaga ukano, pisano na kožo producentom, ki ustvarjajo same polomije: zbrala bosta veliko več denarja, kot ga potrebujeta in nato poskrbela, da bodo predstavo takoj ukinili, onadva pa si bosta napolnila žepe s presežkom.

Tako se odločita producirati neokusen muzikal o Hitlerju, ki ga je napisal pobegli nacist (Will Farrell). Za režiserja najameta noro živahnega Rogerja DeBrisa (Gary Beach), za glavno igralko pa prismojeno švedsko lepotico (Uma Thurman). Premiera se bliža, le kaj gre lahko narobe?

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2005
18:40
Robin Hood
Avantura
Režija: Ridley Scott
Igrajo: Russell Crowe, Cate Blanchett, Max von Sydow, William Hurt, Mark Strong, Oscar Isaac
Ocena IMDb: 6,6/10

V Angliji 13. stoletja se Robin s svojo tolpo spopada s korupcijo v domačem kraju in vodi upor proti kralju, ki bo za vedno spremenil ravnovesje moči.

Po dolgoletnih bojih v tujini se Robin vrne v domači kraj, ki ga terorizira zlobni nottinghamski šerif. S pomočjo iznajdljivosti in vojaških veščin se Robin s somišljeniki odloči osvoboditi ljudi in osvojiti srce pogumne plemkinje Marian, a naleti na srdit vojaški odpor, ki vodi v mnoge osupljive in krvave bitke.

Režiser zgodovinskih spektaklov Gladiator in Nebeško kraljestvo se je podal po sledeh srednjeveške legende o Robinu Hoodu, zaščitniku revnih in izkoriščanih.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2010
21:00
Nevidno zlo: Drugi svet
Akcija
Izvirnik: Resident Evil: Afterlife
Režija: Paul W.S. Anderson
Igrajo: Milla Jovovich, Ali Larter, Kim Coates, Shawn Roberts, Sergio Peris-Mencheta, Spencer Locke
Ocena IMDb: 5,9/10

Svet je opustošil nalezljivi virus in Alice išče preživele, da bi jih odpeljala na varno.

Prihodnost. V svetu, opustošenem zaradi virusa, ki svoje žrtve spremeni v žive mrtvece oziroma v nemrtve, se Alice še naprej trudi najti preživele in jih spraviti na varno.

Njena smrtonosna bitka z zločinsko korporacijo doseže nov vrhunec, obenem pa Alice prejme nepričakovano pomoč s strani starega prijatelja. Nova sled, ki obljublja novo varno zatočišče, ju vodi v Los Angeles. Tam ju pričaka na tisoče nemrtvih, njuni tovariši pa se znajdejo blizu smrtonosne pasti.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2010
22:35
Hanna
Akcija
Režija: Joe Wright
Igrajo: Saoirse Ronan, Eric Bana, Vicky Krieps, Cate Blanchett, Paris Arrowsmith, John Macmillan
Ocena IMDb: 6,8/10

Najstnico Hanno, ki jo je oče vzgojil v popolno morilko, pošljejo na misijo po Evropi. Na sledi so ji obveščevalna agentka in njeni detektivi.

Spoznamo na videz krhko najstnico Hanno, ki pa je v resnici neusmiljena morilka, saj jo je njen oče, nekdanji pripadnik CIE, v divjini že od rojstva vzgajal za popolno smrtonosno orožje. Njena vzgoja je bilo hkrati njeno urjenje za popolno morilko.

Sedaj jo čaka težka prelomnica, saj jo oče pošlje na misijo. Skrivaj potuje po Evropi, vendar jo ujamejo agentje, ki jih pošlje neusmiljena vohunka Marissa Wiegler. Kmalu Hanna odkrije srhljive podatke o svoji preteklosti, ki na glavo postavijo vse, v kar je od nekdaj verjela.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2011