TV sporedi

TV spored - TV 1000

Oglejte si TV spored na enem mestu...

TV 1000
TV spored za TV 1000

spored za datum: 21.11.2016
00:20
Studio 54
Drama
Izvirnik: 54
Režija: Mark Christopher
Igrajo: Ryan Phillippe, Salma Hayek, Neve Campbell, Mike Myers, Sela Ward, Breckin Meyer
Ocena IMDb: 5,8/10

V 70-ih je bil center zabave klub Studio 54.

Shane O'Shea, mladenič iz Jersey Cityja v New Jerseyju, je dovolj čeden, da lahko postane točaj v Studiu 54, najbolj glamuroznem klubu za newyorško elito v 70. letih 20. stoletja. Med delom v klubu se Shane spoprijatelji z Anito Randazzo, nadobudno pevko, in njenim možem Gregom. Shana potegne v vrtinec divjih zabav v Studiu 54 in z njegovim življenjem začne iti navzdol – tako kot s Studiom 54 ...

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1998
01:50
Henry in June
Drama
Izvirnik: Henry and June
Režija: Philip Kaufman
Igrajo: Fred Ward, Uma Thurman, Maria de Medeiros, Richard E. Grant, Kevin Spacey, Jean-Philippe Écoffey
Ocena IMDb: 6,4/10

Anais Nin začne spoznavati nove strani seksualnosti s Henryjem Millerjem in njegovo ženo June.

Drama, posneta po dnevnikih znane pariške memoaristke Anaïs Nin, prikazuje ljubezenski trikotnik, ki se je v 30. letih oblikoval med Anaïs Nin, pisateljem Henryjem Millerjem in njegovo ženo June.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1990
04:10
Vsi kraljevi možje
Drama
Izvirnik: All the King's Men
Režija: Steven Zaillian
Igrajo: Sean Penn, Jude Law, Anthony Hopkins, Kate Winslet, Mark Ruffalo, Patricia Clarkson
Ocena IMDb: 6,2/10

Kako želja po oblasti spremeni človeka.

Louisianski politik Willie Stark je na začetku kariere ljudski človek, ponosen je, da je provincialec, in želi izboljšati življenje manj premožnim družinam v svoji skupnosti. Toda sla po oblasti ga privede do korupcije, laži in izdajstev.

Posneto po klasičnem romanu Roberta Penna Warrena "Vsi kraljevi možje".

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2006
06:15
Vinski dvoboj
Komedija
Izvirnik: Bottle Shock
Režija: Randall Miller
Igrajo: Chris Pine, Hal B. Klein, Alan Rickman, Jean-Michel Richaud, Dennis Farina, Bill Pullman
Ocena IMDb: 6,8/10

Zabavna in resnična zgodba o začetkih kalifornijskega vinogradništva.

Piše se leto 1976 in dolina Napa še nima slovesa enega najboljših vinorodnih okolišev na svetu. Jim Barrett (Bill Pullman) je vse v življenju žrtvoval za to, da bi uresničil sanje in ustvaril idealno posestvo Chateau Montelena. V Parizu pa je britanski izseljenec Steven Spurrier (Alan Rickman) vse bolj prepričan, da bi moral Parižanom predstaviti najnovejša kalifornijska vina. Steven je lastnik Académie du Vin in želi odpotovati v ZDA, da bi temeljito raziskal to vinorodno območje. Steven in Jim ne vesta, da ju čaka naključno srečanje, ki bo sprožilo revolucijo v vinarstvu in odprlo številne nove možnosti ljubiteljem vin po vsem svetu.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2008
08:15
New York, ljubezen moja
Komedija
Izvirnik: New York, I Love You
Režija: Fatih Akin
Igrajo: Hayden Christensen, Andy Garcia, Rachel Bilson, Natalie Portman, Irrfan Khan, Orlando Bloom
Ocena IMDb: 6,3/10

Film je kolaž zgodb o življenju v New Yorku, v katerem nastopi cela kopica znanih imen, vsak segment pa je režiral drug režiser.

Skozi film se zvrsti 10 kratkih zgodb: žepar najde boljšo polovico, mlada ženska se pred poroko izpove indijskemu poslovnežu, pisatelj poskuša najti zapeljive besede, umetnik išče nekoga, ki bi mu poziral, dve ženski se zbližata, moški odpelje otroka v Centralni park, ljubimca se srečata, par se sprehodi ob njuni obletnici, fant gre na maturantski ples z dekletom na invalidskem vozičku, upokojeni pevec razmišlja o samomoru.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2008
09:55
Državljanka Ruth
Komedija
Izvirnik: Citizen Ruth
Režija: Alexander Payne
Igrajo: Laura Dern, Swoosie Kurtz, Kurtwood Smith, Mary Kay Place, Kelly Preston, M.C. Gainey
Ocena IMDb: 7/10

Čeprav ji je vse štiri prejšnje otroke odvzela socialna služba, je Ruth Stoops vnovič noseča.

Ruth Stoops je neodgovorna, brezposelna ženska, ki je zasvojena z vdihavanjem gospodinjskih kemikalij in ki že petič zanosi. Ko jo aretirajo zaradi zlorabe prepovedanih snovi, sodnik ponudi zmanjšanje kazni, če bo Ruth splavila. Ruth se strinja, a tistega večera sreča skupino aktivistov, ki nasprotujejo splavu. Vzamejo jo pod svoje okrilje in ji obljubijo pomoč, skrivaj pa načrtujejo, da bodo njen primer obelodanili in izkoristili kot simbol za promocijo svojega gibanja. Ko Ruth odkrije prevaro, se zateče k zagovornikom pravice do splava, kar sproži medijsko norijo. A Ruth kmalu odkrije, da tudi nove prijatelje zanima samo kot medijska ikona. Ko se zave, da so jo izkoristili v boju glede pravice do splava, apolitična Ruth spremeni igro in pove, da se bo pridružila tistemu, ki ji bo več ponudil.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1996
11:45
Ljubezen je glavna
Komedija
Izvirnik: Gray Matters
Režija: Sue Kramer
Igrajo: Heather Graham, Bridget Moynahan, Tom Cavanagh, Molly Shannon, Rachel Shelley, Bill Mondy
Ocena IMDb: 5,8/10

Sam in Gray sta brat in sestra, ki si delita stanovanje v New Yorku.

Sam in Gray sta strastna ljubitelja glasbe in slogov iz 40. let prejšnjega stoletja, zlasti filmskih muzikalov, na sceni standardnih plesov pa slovita kot nadarjena in elegantna plesalca. Nekega dne spoznata Charlie, privlačno žensko, ki se tako kot onadva navdušuje nad starimi filmi in retro slogi, za povrh pa tudi dobro pleše. Nič kaj presenetljivo se Sam takoj zatrapa v Charlie, vendar se vanjo zaljubi tudi Gray, kar šokira skoraj vse, vključno s samo Gray, za katero se ni nikoli zdelo, da bi jo privlačile ženske. Toda Charlie naivno spregleda globino Grayinih čustev in tako se med Charlie ter bratom in sestro oblikuje nenavaden ljubezenski trikotnik.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2006
13:30
Ultraviolet
Akcija
Režija: Kurt Wimmer
Igrajo: Milla Jovovich, Cameron Bright, Nick Chinlund, Sebastien Andrieu, Ida Martin, William Fichtner
Ocena IMDb: 4,4/10

V 21. stoletju je človeštvo zdesetkal holokavst, ki ga je povzročil ponesrečen poskus z biološkim orožjem.

Genetsko spremenjen virus, ki naj bi ustvaril supervojake, namesto tega okužene ljudi spremeni v hemofage, vampirjem podobna bitja s povečanimi telesnimi zmogljivostmi. V tehnološko napredni, a s paranojo pred okužbo prežeti družbi, ki se iz tega razvije, je Violet edinstvena hemofagna bojevnica, ki pred oblastmi poskuša zaščititi dečka, ki je bil določen za likvidacijo.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2006
15:00
Mali vohuni
Akcija
Izvirnik: Spy Kids
Režija: Robert Rodriguez
Igrajo: Antonio Banderas, Carla Gugino, Alexa PenaVega, Daryl Sabara, Alan Cumming, Tony Shalhoub
Ocena IMDb: 5,4/10

Zakonca Gregorio in Ingrid Cortez veljata za najboljši par tajnih agentov na svetu.

Gregorio (Antonio Banderas) in njegova predana žena Ingrid (Carla Gugino) sta bila nekoč tajna agenta, mojstra preobleke, sposobna preprečevati vojne, potem pa sta si ustvarila družino in se ustalila. Toda devet let po tem, ko sta se odrekla življenju supervohunov in se upokojila, ju spet vpokličejo, saj tehnološki genij Fegan Floop (Alan Cumming) in njegov zahrbtni, okrutni pomagač Minion kujeta načrt za uničenje sveta. Edino upanje za Gregoria in Ingrid sta zdaj njuna otroka. Carmen in Juniju ne preostane drugega, kot da rešita starša, ob tem pa izvesta, kaj sta očka in mama nekoč bila.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2001
16:30
Rocky 5
Akcija
Izvirnik: Rocky V
Režija: John G. Avildsen
Igrajo: Sylvester Stallone, Talia Shire, Burt Young, Sage Stallone, Burgess Meredith, Tommy Morrison
Ocena IMDb: 5,2/10

Rocky Balboa se po dvoboju z ruskim boksarjem Ivanom Dragom kot junak vrne domov v Philadelphio.

Boksarski prvak Rocky Balboa mora zaradi neštetih udarcev, ki jih je prejel v bojih, končati kariero, zaradi pokvarjenega računovodje pa ostane tudi brez prisluženega denarja. Zato so se Balboovi primorani vrniti v staro revno sosesko in začeti znova. Za člane nekoč premožne družine pomeni življenje v Philadelphii veliko spremembo – Adrian se mora vrniti v službo v prodajalno malih živali, Rocky ml. se le s težavo privaja na neprizanesljive razmere na srednji šoli, Rocky pa se mora sprijazniti z dejstvom, da so dnevi slave zanj minili. Toda kmalu se vrne k temu, kar najbolje pozna, k boksu. Postane namreč trener obetavnega boksarja Tommyja Gunna in ga nauči vse skrivnosti te obrti. Ob spominjanju na svojega trenerja Mickeyja Rocky najde zadovoljstvo tudi v trenerskem delu. Toda kaj kmalu Tommy Rockyju obrne hrbet in gre pod okrilje Georgea W. Duka, Donu Kingu podobnega nastopaškega promotorja. Besen zaradi izdaje se Rocky zaplete v še en, zaključni dvoboj.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1990
18:30
Na drugi strani
Komedija
Izvirnik: The Other End of the Line
Režija: James Dodson
Igrajo: Jesse Metcalfe, Austin Basis, Larry Miller, Michael Chen, Nouva Monika Wahlgren, Sara Foster
Ocena IMDb: 6,2/10

Lahkotna romantična komedija o uslužbenki v indijskem klicnem centru, ki odpotuje v San Francisco k fantu, v katerega se je zaljubila po telefonu.

Granger Woodruff se ravno dogovarja z novo stranko. Takrat pa mu Jennifer David pove, da je njegova identiteta ogrožena in njegova kreditna kartica zlorabljena. Ko sledita denarnim transakcijam, se spoprijateljita in se dogovorita za srečanje v San Franciscu, v hotelu Hawksin. Ker Jennifer ne pride, se Woodruff zbliža z Indijko Priyo Sethi, ki je prišla na poroko sorodnika. Woodruffa čaka hudo razočaranje, saj kmalu ugotovi, da je Priya v bistvu Jennifer, ki je zaročenka bogatega Vikrama Bhatie iz Mumbaja. Pripotovala je, ne da bi obvestila družino. Zato si je tudi on nakopal bes njenega očeta, ki je moral priti v ZDA, najti Priyo in jo pospremiti domov, da bi se poročila z Vikramom.

Angleško - ameriški film.

Jezik: Angleščina
Leto: 2008
20:30
Zaplešiva
Drama (ponovitev)
Izvirnik: Shall We Dance
Režija: Peter Chelsom
Igrajo: Richard Gere, Jennifer Lopez, Susan Sarandon, Lisa Ann Walter, Stanley Tucci, Anita Gillette
Ocena IMDb: 6,1/10

Zdolgočasen in prezaposlen pravnik se vpiše na plesni tečaj.

Chicaški odvetnik John Clark ve, da je njegovo življenje skoraj popolno. Ljubi svojo lepo ženo, ima uspešno kariero in dva krasna otroka. A včasih se sprašuje, če je to vse, kar je v življenju, dokler nekega večera ne naredi nečesa nepredstavljivega. Ne da bi komur koli povedal, začne skrivaj obiskovati plesni tečaj. Nenadoma John pade v čisto nov svet gibanja, glasbe, tovarištva in strasti. Ko ta zelo resni človek postane dobesedno lahkih nog, se njegovo življenje in zakon spremenita.

Film je priredba japonske uspešnice.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2004
22:15
Jackie Brown
Kriminalka
Režija: Quentin Tarantino
Igrajo: Pam Grier, Samuel L. Jackson, Robert Forster, Bridget Fonda, Michael Keaton, Robert De Niro
Ocena IMDb: 7,5/10

Stevardesi, ki opravlja mala kriminalna dejanja za tihotapca orožja, se ponudi priložnost, da prestopi na pravo stran zakona.

Stevardesa Jackie Brown je za preprodajalca orožja Ordella Robbieja čez mehiško mejo že večkrat pretihotapila torbe, polne denarja. Tokrat pa jo pri tem odkrije policija. Policisti ji ponudijo dogovor: zaporu se lahko izogne, če bo svojemu šefu pri naslednji pošiljki nastavila past.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1997