TV sporedi

TV spored - TV 1000

Oglejte si TV spored na enem mestu...

TV 1000
TV spored za TV 1000

spored za datum: 24.02.2019
00:40
Ameriški gangster
Kriminalka
Izvirnik: American gangster
Režija: Ridley Scott
Igrajo: Denzel Washington, Russell Crowe, Chiwetel Ejiofor, Josh Brolin, Lymari Nadal, Ted Levine
Ocena IMDb: 7,8/10

Resnična zgodba o poštenem policistu, ki se bori proti drogam in policijski korupciji, pri čemer želi uloviti mogočnega mamilarskega barona.

Nihče ni opazil Franka (oskarjevec Denzel Washington), mirnega vajenca Bumpyja Johnsona, enega vodilnih povojnih temnopoltih šefov podzemlja. Ko njegov šef nenadoma umre, Frank izkoristi praznino v strukturi moči in zgradi svoj imperij ter lastno različico ameriške zgodbe o uspehu. S svojim uličnim znanjem Frank preplavi tržišče s čistejšim in cenejšim mamilom in postane eden vodilnih mestnih podkupovalcev in pripadnik kroga javnih super zvezdnikov. Trmasti policist Richie Roberts (oskarjevec Russell Crowe) je dovolj blizu ulicam, da zazna spremembo v mamilarskem podzemlju. Prepričan je, da se nekdo vzpenja nad znane mafijske družine in posumi, da je v igri temnopolt igralec. Lucas in Roberts imata stroga moralna načela, po katerih se ločita od svojih kolegov, zato sta osamljena lika na nasprotni strani zakona. Usoda obeh mož se bo prepletla in njun spopad ne bo spremenil le njune usode, pač pa usodo cele generacije Newyorčanov.

Režiser Ridley Scott, ki je ustvaril mojstrovine "Iztrebljevalec", "Gladiator" in "Nebeško kraljestvo", nam tokrat predstavlja nekoliko drugačen prikaz uresničevanja ameriškega sna o uspehu in bogastvu. Po scenariju z oskarjem nagrajenega pisca Stevena Zailliana ("Schindlerjev seznam") in resničnih dogodkih je tokrat poskrbel za neposredno in surovo kriminalno dramo.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2007
03:10
Kdo je tu nor?
Avantura
Izvirnik: O brother, where art thou?
Režija: Joel Coen
Igrajo: George Clooney, John Turturro, Tim Blake Nelson, John Goodman, Holly Hunter, Chris Thomas King
Ocena IMDb: 7,8/10

Trije odštekani kaznjenci se odločijo pobegniti v lepše življenje ter poiskati skriti zaklad, medtem ko jih preganja neusmiljeni mož postave.

Zgodba je postavljena v trideseta leta prejšnjega stoletja na ameriški jug, v zvezno državo Mississippi. Odštekani kaznjenci Everett Ulysses McGill, Delmar in Pete se odločijo pobegniti v lepše življenje ter poiskati skriti zaklad. Pustolovsko trojico na poti do cilja čaka prava odisejada polna neverjetnih dogodivščin, težav in osupljivih presenečenj. Med popotovanjem srečajo kup pisanih likov, ki zgodbo samo še popestrijo. Ko fantom kljub vsem problemom nazadnje le uspe priti na cilj, Pete in Delmar komaj čakata, da bosta za svojo vztrajnost bogato poplačana, Everett pa ima v mislih še kaj več od zakopanega zaklada.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2000
05:10
Divjakinja
Komedija
Izvirnik: Wild child
Režija: Nick Moore
Igrajo: Emma Roberts, Lexi Ainsworth, Shelby Young, Johnny Pacar, Aidan Quinn, Natasha Richardson
Ocena IMDb: 6,1/10

Zgodba o uporniški najstnici, ki jo oče pošlje v angleški internat v upanju, da bodo tam popravili njeno obnašanje.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2008
06:45
Ameriška pravljica
Animacija
Izvirnik: An American Tail
Režija: Don Bluth
Igrajo: Erica Yohn, Nehemiah Persoff, Amy Green, Phillip Glasser, Christopher Plummer, John Finnegan
Ocena IMDb: 6,9/10

Mladega ruskega miškona med selitvijo v ZDA oddvojijo od družine in mora jo ponovno poiskati, medtem ko se trudi preživeti v novi državi.

Prikupna risanka pripoveduje zgodbo o mišji družini Mousekewitz. V devetnajstem stoletju se iz Rusije preseli v obljubljeno deželo Ameriko. Med potovanjem jim zagode huda nevihta, ki njihovega najmlajšega člana Fievela odnese neznano kam. Mišek se tako sam samcat znajde v neznanem velemestu, kjer obupno pogreša svoje starše.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1986
08:05
V iskanju dežele Nije
Drama
Izvirnik: Finding Neverland
Režija: Marc Forster
Igrajo: Johnny Depp, Kate Winslet, Julie Christie, Radha Mitchell, Dustin Hoffman, Freddie Highmore
Ocena IMDb: 7,7/10

Uspešen dramatik J.M. Barrie je zdolgočasen in naveličan vedno istih tem. Kar potrebuje, je resničen navdih.

V tej polbiografski zgodovinski drami, ki jo je navdihnila življenjska zgodba Jamesa Matthewa Barrieja, avtorja otroške klasike Peter Pan, Johnny Depp igra dramatika in pisatelja s preloma stoletja. Zgodba se dogaja leta 1904 v Londonu in prikazuje Barriejev trud uprizoriti Petra Pana, od prvotnega navdiha za zgodbo pa vse do premierne upodobitve v Gledališču vojvode Yorškega – večera, ki ne spremeni zgolj Barriejevega življenja, pač pa tudi življenja vseh njegovih bližnjih. Obenem Barrie vseskozi igra tudi pomembno vlogo v življenju štirih otrok, ki so služili kot navdih za njegovo zgodbo.

Johnny Depp vam bo kot slavni otroški pisatelj F.M. Barrie razkril, zakaj Peter Pan nikoli ni želel odrasti ... Gre za zgodbo, ki se bo dotaknila otroka v vseh nas, odraslih, hkrati pa marsikateremu otroku morda osvetlila strah vzbujajoče in velikokrat nerazumljeno odraščanje.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2004
09:45
In prišla je Polly
Komedija
Izvirnik: Along Came Polly
Režija: John Hamburg
Igrajo: Ben Stiller, Jennifer Aniston, Philip Seymour Hoffman, Debra Messing, Alec Baldwin, Hank Azaria
Ocena IMDb: 5,9/10

Reuben je vse življenje igral na karto varnosti in zanesljivosti; Polly pa je svobodna duša, ki živi za veselje tistega trenutka.

Ko pretirano previdnega zavarovalniškega analitika tveganj na medenih tednih žena pusti, se mu sesuje svet, nato pa se mu življenje obrne na glavo, ko naleti na lahkomiselno simpatijo iz šolskih dni.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2004
11:15
Vrnitev v prihodnost 2
Komedija
Izvirnik: Back To The Future II
Režija: Robert Zemeckis
Igrajo: Michael J. Fox, Christopher Lloyd, Lea Thompson, Thomas F. Wilson, Elisabeth Shue, James Tolkan
Ocena IMDb: 7,8/10

Marty in Doc želita popraviti odnose v družini McFly v letu 2015, a doma leta 1985 naletita na nove nevšečnosti.

Marty McFly se še ni dobro prilagodil novemu življenju, ki ga je v prvem filmu oblikoval s potovanjem v preteklost, ko se nori znanstvenik dr. Brown nenadoma pojavi s svojim časovnim strojem in mu razodene, da je v prihodnosti nekaj hudo narobe z njegovimi otroki. Takoj odpotujeta v leto 2015, kjer mora Marty svojega sina rešiti pred zapahi. Poleg tega ugotovi, da je njegov malopridni sovražnik Biff Tannen postal najvplivnejši in najbogatejši človek na svetu. Še huje, poročen je z njegovo mamo Lorraine. Ko se Marty in dr. Brown vrneta nazaj v leto 1985, gre tam popolnoma vse narobe. Vrniti se morata celo v leto 1955, da bosta uredila prihodnost.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1989
13:00
Apolo 13
Drama
Izvirnik: Apollo 13
Režija: Ron Howard
Igrajo: Tom Hanks, Bill Paxton, Kevin Bacon, Gary Sinise, Ed Harris, Kathleen Quinlan
Ocena IMDb: 7,6/10

Zgodba o tretji vesoljski odpravi na Luno prikazuje težave posadke Apola 13, odzive nadzornega osebja na Zemlji in družine astronavtov.

Astronavt Jim Lovell vodi Nasino tretjo misijo za pristanek na Luni. Najprej vse poteka brez zapletov, potem pa eksplozija kisikove jeklenke ogrozi zaloge kisika in elektrike za posadko. Medtem ko se pogumni astronavti soočajo z dilemo, ali naj se zadušijo ali zmrznejo, rezervni astronavt Mattingly in vodja kontrole na Zemlji Gene Kranz poskušata najti način, kako bi posadko pripeljala nazaj domov, čeprav vesta, da astronavte najverjetneje čaka smrt, ko bo zdelano vesoljsko plovilo vstopilo v Zemljino ozračje.

Film Apolo 13 so posneli po resnični zgodbi, ki sta jo v knjigi Izgubljena luna opisala Jim Lovell in Jeffrey Kluger.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1995
15:15
Kate in Leopold
Komedija
Izvirnik: Kate & Leopold
Režija: James Mangold
Igrajo: Meg Ryan, Hugh Jackman, Liev Schreiber, Breckin Meyer, Natasha Lyonne, Bradley Whitford
Ocena IMDb: 6,4/10

Kate je ženska iz 21. stoletja, Leopold pa očarljiv moški iz 19. stoletja. Ko se neznanca srečata, pride do soočenja dveh povsem različnih svetov.

Meg Ryan igra Kate McKay, sodobno newyorško poslovno žensko, ki zaradi boja za uspeh v neizprosnem svetu velikih korporacij zanemarja ljubezensko življenje. Ko njen genialni nekdanji fant Stuart odpre prehod v času, ta eksperiment prestavi Leopolda (Hugh Jackman) iz leta 1867 v današnji čas. Leopold, očarljiv samski moški in član kraljeve družine, tretji vojvoda Albanyja, je nad 21. stoletjem navdušen. Ko se uglajeni Leopold in svobodomiselna Kate podata na ogled mesta, medsebojna privlačnost preraste v globlje razmerje, ki pa ga ogroža dejstvo, da je Leopold v 21. stoletju le začasno.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2001
17:10
Elizabeta
Zgodovinski
Izvirnik: Elizabeth
Režija: Shekhar Kapur
Igrajo: Cate Blanchett, Geoffrey Rush, Christopher Eccleston, Joseph Fiennes, Richard Attenborough, Fanny Ardant
Ocena IMDb: 7,5/10

Vzpon mlade hčere kralja Henrika VIII in Anne Boleyn Elizabete Tudor na angleški prestol in njena vladavina, polna intrig in izdaj.

Leta 1554 je Anglija prepredena z intrigami. Elizabeta (hči kralja Henrika VIII in Anne Boleyn, pri 16 letih zaprta po ukazu polsestre Marije) se pri 23 letih povzpne na prestol in je okronana za kraljico Anglije. Da bi preživela, mora kovati skrivne načrte na dvoru, na bojišču, v cerkvi in tudi pri svojih najbližjih. Zdi se, da je vladajoči razred, v katerem prevladujejo moški, premočan za mlado kraljico, toda Elizabeta se posluži vseh sredstev, da obdrži oziroma si vzame, kar ji po zakonu pripada. Politični vzpon pa terja tudi svojo ceno - Elizabeta se mora odpovedati ljubezni in poroki in tako se razglasi za deviško kraljico.

Zgodovinska drama pripoveduje zgodbo o Elizabeti I., ki je v 16. stoletju vladala Angliji. Film je bil nagrajen s sedmimi nominacijami za oskarja, v glavni vlogi pa blesti Cate Blanchett.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1998
19:10
Poslednji Mohikanec
Drama
Izvirnik: The Last of the Mohicans
Režija: Michael Mann
Igrajo: Daniel Day-Lewis, Madeleine Stowe, Russell Means, Eric Schweig, Jodhi May, Steven Waddington
Ocena IMDb: 7,8/10

Trije vodiči morajo v času francosko-indijanske vojne obvarovati dve hčerki britanskega časnika.

Poleg avanturistične in romantične zgodbe je film tudi zgodovinski prikaz sredine 18. stoletja. Angleži in Francozi so se borili za kolonije novega sveta. Indijanci, takrat še v številni premoči, so samo nemo zrli na prišleke, ki so si jih poskušali pridobiti na svojo stran. Skozi zgodovinski prikaz nas bo popeljal belec Hawkeye, ki ga je posvojil Mohikanec Chingachgook in ga vzgojil v indijanskem duhu. Hawkeye se zaljubi v Coro, hčer angleškega oficirja in odloči se, da jo bo skupaj z mlajšo sestro varno pripeljal nazaj k očetu. Na težavni poti se jim pridružita še Chingachgook in njegov sin Uncas, ki se zaljubi v mlajšo hčer angleškega oficirja. Vendar skupino na poti čakajo hude težave.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1992
21:00
Zaljubljeni Shakespeare
Romantični
Izvirnik: Shakespeare in Love
Režija: John Madden
Igrajo: Geoffrey Rush, Tom Wilkinson, Steven O'Donnell, Tim McMullan, Joseph Fiennes, Steven Beard
Ocena IMDb: 7,1/10

Mladi Shakespeare, ki mu primanjkuje idej in denarja, spozna svojo idealno žensko in tako dobi navdih za eno od svojih najbolj znanih iger.

Poleti 1593 se mladi Will Shakespeare muči s pisanjem najnovejše igre, komedije Romeo in Ethel. Ker ne najde pravega navdiha, si poišče muzo v ljubki Violi De Lesseps. Viola prihaja iz bogate družine. Ker živi v času, ko ženskam nastopanje na odru ni dovoljeno, se preoblečena v moškega prikaže na avdiciji za vlogo v Willovi igri. Z Willom se strastno zaljubita, čeprav je Viola že zaročena s trdosrčnim lordom Wessexom in njuno poroko zahteva sama kraljica Elizabeta.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1998
23:00
Zelena milja
Drama
Izvirnik: The Green Mile
Režija: Frank Darabont
Igrajo: Tom Hanks, David Morse, Michael Clarke Duncan, Bonnie Hunt, James Cromwell, Michael Jeter
Ocena IMDb: 8,5/10

Zgodba se odvija leta 1935 v kaznilnici Cold Mountain, kjer spoznamo jetniškega stražarja Paula Edgecomba.

Paul pri svojem delu med drugim spremlja na smrt obsojene zapornike do celice smrti, do koder vodi z zelenim linolejem prekrita pot. Med najbolj zanimivimi zaporniki v kaznilnici je John Coffey, orjaški temnopolti možakar, obtožen umora dveh deklic. Čeprav je John velik in zelo močan, je njegovo obnašanje popolnoma v nasprotju z njegovim videzom. Ko ga Paul bolje spozna, se začne spraševati, ali je nežni orjak res morilec ali pa se je v kaznilnici znašel po pomoti.

Film je bil posnet po romanu Stephena Kinga in si je prislužil štiri nominacije za oskarja.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1999