TV sporedi

TV spored - TV 1000

Oglejte si TV spored na enem mestu...

TV 1000
TV spored za TV 1000

spored za datum: 27.01.2017
01:43
Najboljši hollywoodski filmski režiserji: Atom Egoyan
Biografija
Izvirnik: Hollywood's Best Directors: Atom Egoyan
Režija: Martin Saint Charles
Igrajo: Chris Columbus, Francis Ford Coppola, Andrew Davis, George Lucas, Robert Benton, Rob Cohen
Ocena IMDb: 6,4/10

Filmska retrospektiva karier največjih hollywoodskih režiserjev skozi intervjuje z režiserji samimi.

"Najboljši režiserji" ponuja vpogled v ustvarjalne misli najboljših režiserjev Hollywooda. Med njimi so Chris Columbus, Francis Ford Coppola, Oliver Stone, Rob Reiner, George Lucas, brata Farrelly, Brian De Palma, Ron Howard, Michael Mann in številni drugi. Svojo zgodbo pripovedujejo režiserji sami, vsaka polurna epizoda pa je oseben in poglobljen prikaz njihovega življenja, vplivov in njihovega izvirnega pristopa k delu.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
02:10
Božje Zakotje
Kriminalka
Izvirnik: God's pocket
Režija: John Slattery
Igrajo: Christina Hendricks, Philip Seymour Hoffman, Eddie Marsan, Caleb Landry Jones, Jack O'Connell, Bill Buell
Ocena IMDb: 6,1/10

Nori pastorek Mickeyja Scarpata Leon umre v čudni nesreči na gradbišču.

Mickey Scarpato živi v surovi delavski soseski Božje Zakotje z ženo Jeanie in pastorkom Leonom. Mladi Leon dela na gradbišču, kjer ga nekega dne sodelavec umori, ker je odkrit rasist in nasploh nepriljubljen med sodelavci (vsi trdijo, da se mu je zgodila nesreča pri delu). Mickey, ki je z denarjem vedno na tesnem, mora zbrati za pogreb, ki ga hoče žalujoča žena prirediti sinu. Mickey pregovori najboljšega prijatelja Birda, naj stavi na konja, za katerega so mu namignili, da bo zmagal. Nekdo obišče Jeanie in ona mu prizna, da misli, da sodelavci niso povedali resnice o tem, kar se je zgodilo.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
04:00
Skozi oko zasledovalca
Triler
Izvirnik: Eye of the Beholder
Režija: Stephan Elliott
Igrajo: Ewan McGregor, Ashley Judd, Patrick Bergin, Geneviève Bujold, k.d. lang, Jason Priestley
Ocena IMDb: 4,9/10

Oko (Ewan McGregor) je agent angleške tajne službe.

Oko, tajni agent, je opremljen z najsodobnejšo tehnologijo za boj proti kriminalu, pomaga pa mu neutrudna sodelavka Hilary. Njegova najnovejša naloga je opazovanje sina vplivnega politika, ki troši ogromno denarja za neznano osebo. Oblasti zanima, za koga in zakaj ga troši. Ko Oko nekaj časa preiskuje primer, odkrije, da je skrivnostna oseba, ki prejema denar, ženska po imenu Joanna, toda stvari se močno zapletejo, ko Oko vidi, kako Joanna vzame nož in politikovega sina ubije. Navadno bi Oko storilko nemudoma prijel, toda Joanna ga spominja na hčerko, s katero je pred leti izgubil stike, ker ga je žena zapustila, in to ga preveč prevzame, da bi jo aretiral. Nato Oko obsedeno sledi Joanni in odkrije, da je povezana s slepim moškim ter da je čustveno nestabilna, ker jo je v otroštvu zapustil oče.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 1999
05:41
Državljanka Ruth
Komedija
Izvirnik: Citizen Ruth
Režija: Alexander Payne
Igrajo: Laura Dern, Swoosie Kurtz, Kurtwood Smith, Mary Kay Place, Kelly Preston, M.C. Gainey
Ocena IMDb: 7/10

Čeprav ji je vse štiri prejšnje otroke odvzela socialna služba, je Ruth Stoops vnovič noseča.

Ruth Stoops je neodgovorna, brezposelna ženska, ki je zasvojena z vdihavanjem gospodinjskih kemikalij in ki že petič zanosi. Ko jo aretirajo zaradi zlorabe prepovedanih snovi, sodnik ponudi zmanjšanje kazni, če bo Ruth splavila. Ruth se strinja, a tistega večera sreča skupino aktivistov, ki nasprotujejo splavu. Vzamejo jo pod svoje okrilje in ji obljubijo pomoč, skrivaj pa načrtujejo, da bodo njen primer obelodanili in izkoristili kot simbol za promocijo svojega gibanja. Ko Ruth odkrije prevaro, se zateče k zagovornikom pravice do splava, kar sproži medijsko norijo. A Ruth kmalu odkrije, da tudi nove prijatelje zanima samo kot medijska ikona. Ko se zave, da so jo izkoristili v boju glede pravice do splava, apolitična Ruth spremeni igro in pove, da se bo pridružila tistemu, ki ji bo več ponudil.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1996
07:23
Prevzetnost in pristranost
Drama
Izvirnik: Pride & Prejudice
Režija: Joe Wright
Igrajo: Keira Knightley, Talulah Riley, Rosamund Pike, Jena Malone, Carey Mulligan, Donald Sutherland
Ocena IMDb: 7,8/10

Anglija v poznem 18. stoletju.

Ga. Bennet vzgaja svojih pet hčera, Jane, Elizabeth, Mary, Kitty in Lydio, v duhu, da se je treba poročiti s premožnim moškim, ki bo lahko preživljal celotno družino. Njihova družina ni aristokratska in v primeru smrti g. Benneta bo njihovo hišo v Hertfordshiru podedoval daljni bratranec. Ko premožni, samski g. Bingley in njegov najboljši prijatelj g. Darcy prideta preživljat poletje v bližnji dvorec, se Jane zaljubi v g. Bingleyja, medtem ko se Lizzie zdi g. Darcy snobovski in prevzeten in priseže si, da ga bo večno sovražila ...

Zgodba temelji na romanu Jane Austen. Jane Austen (1775-1817) še dandanes velja za eno najpomembnejših angleških pisateljic. Obravnavala je motive podeželskega družinskega življenja in jih spletala v zanimive zgodbe, ki slovijo kot pronicljive študije družbe in nravi. Dolgo ni bila tako cenjena, kot bi si zaslužila, ker je bila pač ženska. Ostajala je prezrta in skoraj neznana, čeprav so jo njeni pisateljski kolegi vedno cenili.

Med širokim svetovnim občinstvom, med bralci in gledalci, je postala še posebej popularna, ko so po njenih delih začeli snemati filme in televizijske nadaljevanke.

Napisala je šest romanov, med katerimi so najbolj znani Prevzetnost in pristranost, Razsodnost in rahločutnost ter Northangerska opatija.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2005
09:25
Modri prah
Drama
Izvirnik: Powder Blue
Režija: Timothy Linh Bui
Igrajo: Jessica Biel, Eddie Redmayne, Forest Whitaker, Ray Liotta, Lisa Kudrow, Patrick Swayze
Ocena IMDb: 6,3/10

Skupina prebivalcev Los Angelesa se po igri naključij, tragedije in višje sile sreča na božični dan.

Velvet Larry je sumljivi lastnik slačikluba, v katerem pleše tudi Rose Johnny, glamurozna, a revna mati samohranilka. Querty Doolittle je sramežljivi in mladi mrliški oglednik, ki se zaljubi v Rose. Randall je vodja zločinske organizacije, ki poskuša svojega bivšega zaposlenega, pravkar izpuščenega iz zapora, prepričati, naj se ne maščuje svojim bivšim sodelavcem. Charlie je depresiven in k samomoru nagnjen bivši duhovnik, ki ga z osamljeno transseksualno prostitutko Lexus veže presenetljiva vez.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2009
12:45
Devetice
Drama
Izvirnik: The Nines
Režija: John August
Igrajo: Ryan Reynolds, Melissa McCarthy, Hope Davis, Elle Fanning, David Denman, Octavia Spencer
Ocena IMDb: 6,4/10

Življenjske poti težavnega igralca, voditelja televizijskega šova in priznanega ustvarjalca videoigric se skrivnostno in vznemirjujoče prepletejo.

Ko razrvanemu igralcu odredijo hišni pripor, mu domišljija podivja. Obsede ga številka 9 in vidi jo povsod okrog sebe. V drugem delu se med snemanjem televizijske oddaje, ki spremlja snemanje priljubljene humoristične nanizanke kot resničnostni šov, scenarist izgubi v televizijskem svetu, ki je resničen in lažen obenem. Tretji del spremlja uveljavljenega ustvarjalca videoiger in njegovo družino, ki obtiči bogu za hrbtom in v alternativni resničnosti. Te tri zgodbe, ki jih povezuje število 9, odstirajo plasti resničnosti in zastavljajo vprašanje, ali imajo ljudje res kakršen koli vpliv na svojo usodo.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2007
14:30
Dekle iz predmestja
Komedija
Izvirnik: Suburban Girl
Režija: Marc Klein
Igrajo: Sarah Michelle Gellar, Alec Baldwin, Maggie Grace, James Naughton, Chris Carmack, Vanessa Branch
Ocena IMDb: 5,5/10

Knjižni urednici Brett romanca z izkušenim literarnim zvezdnikom omogoči, da spozna nov glamurozen svet, hkrati pa jo postavi pred pomembno odločitev.

Brett je naivna knjižna urednica, ki je dobila prvo resno službo. Sprva je v novem okolju malce zbegana, nato pa se zaplete v razmerje s prekaljenim založniškim mačkom Archiejem Knoxom, ki jo uvede v zanjo povsem nov svet blišča in slave. Ko pa nepričakovano nastopijo težave v družini, mora Brett sprejeti težko življenjsko odločitev ‒ predmestno dekle se znajde na velemestnem razpotju.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2007
16:10
Happy, Texas
Komedija
Režija: Mark Illsley
Igrajo: Steve Zahn, Jeremy Northam, William H. Macy, Ally Walker, Illeana Douglas, M.C. Gainey
Ocena IMDb: 6,3/10

Wayne in Harry pobegneta iz zapora. Odpravita se v mesto Happy v Teksasu, kjer se pretvarjata, da sta geja in organizatorja lepotnih tekmovanj.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1999
17:55
Velika riba
Drama
Izvirnik: Big Fish
Režija: Tim Burton
Igrajo: Ewan McGregor, Albert Finney, Billy Crudup, Jessica Lange, Helena Bonham Carter, Alison Lohman
Ocena IMDb: 8/10

Sin se skuša zbližati z umirajočim očetom, ki mu je o svojem življenju vselej pripovedoval neverjetne zgodbe.

V ganljivi in prisrčni zgodbi nas slavni režiser Tim Burton s svojstveno domišljijo popelje na avtobiografsko potovanje, med katerim se poglobljeno ukvarja s skrhanim odnosom med očetom in sinom. Edward Bloom (Albert Finney) je vselej pripovedoval malce pretirane zgodbe o svojem življenju: kot zvedavi mladenič (Ewan McGregor) v želji za čudežnimi doživetji se je podal na zanimivo popotovanje, ki ga je iz rodnega mesteca v Alabami poneslo po svetu in potem spet domov. Njegove mistične pripovedi so prepredene z zabavnimi in komaj verjetnimi pripetljaji, v katerih se razgrinja epska zgodba o prijaznih velikanih, čudežnih viharjih, mestni čarovnici in siamskih dvojčicah. S svojimi očarljivimi zgodbicami na meji verjetnega Edward očara vsakogar – razen svojega odtujenega in nejevernega sina Willa (Billy Crudup). Ko ju mati (Jessica Lange) še zadnjič skuša spraviti, se mora Will naučiti ločiti resnična dejstva od izmišljotin ter se soočiti z očetovimi junaškimi dejanji in njegovimi nežnimi čustvi.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2003
20:00
Z roko v roki
Drama
Izvirnik: Stepmom
Režija: Chris Columbus
Igrajo: Julia Roberts, Susan Sarandon, Ed Harris, Jena Malone, Liam Aiken, Lynn Whitfield
Ocena IMDb: 6,7/10

Na smrt bolna ženska se mora sprijazniti s partnerko nekdanjega moža, saj bo ona po njeni smrti vzgajala njune otroke.

Modna fotografinja Isabel obožuje svojo službo. Tudi v zasebnem življenju ji gre dobro, saj hodi s starejšim ločencem Lukeom, ki je oče dvanajstletne Anne in sedemletnega Bena. Isabel se poskuša otrokoma približati, vendar je njen trud zaman, vse skupaj pa še poslabša Lukeova bivša žena Jackie, Annina in Benova mama. Jackie in Isabel se razumljivo ne prenašata, potem pa huda bolezen njun odnos postavi na glavo. Ko Jackie zboli za rakom, se počasi omehča. Obe z Isabel spoznata, da morata v dobro družine postati zaveznici.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Nemščina
Leto: 1998
22:05
Afera von Bülow
Kriminalka
Izvirnik: Reversal of Fortune
Režija: Barbet Schroeder
Igrajo: Jeremy Irons, Glenn Close, Ron Silver
Ocena IMDb: 7,3/10

Črnohumorna ekranizacija knjige A. Dershowitza o njegovi uspešni pritožbi na obsodbo Clausa von Bülowa za poskus umora žene Marthe "Sunny" von Bülow.

Sunny ‒ ki je po sumljivi injekciji inzulina ostala v "trajnem vegetativnem stanju" ‒ je pripovedovalka filma in povzame prvo sojenje za umor, na katerem je bil Claus obsojen, po pritožbi in plačilu varščine pa izpuščen do ponovnega sojenja. Claus zaprosi profesorja prava na Harvardu Dershowitza, da prevzame njegov primer. Dershowitz s pomočjo majhne skupine svojih študentov zbere dovolj novih dokazov, da vrže senco dvoma na Clausovo krivdo in verodostojnost glavne priče, ženine služkinje.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1990