TV sporedi

TV spored - TV 1000

Oglejte si TV spored na enem mestu...

TV 1000
TV spored za TV 1000

spored za datum: 28.05.2019
00:50
Drakula
Grozljivka
Izvirnik: Bram Stoker's Dracula
Režija: Francis Ford Coppola
Igrajo: Gary Oldman, Winona Ryder, Anthony Hopkins, Keanu Reeves, Richard E. Grant, Cary Elwes
Ocena IMDb: 7,5/10

Klasična pripoved o Drakulini obsedenosti z žensko in njegovi žeji po krvi.

Drakula po smrti ljubljene žene straši skozi stoletja. Po stoletnem samevanju v temačnem gradu se prebudi z željo, da ponovno stopi med ljudi, kjer bo morda našel svojo drago ženo. Njegova želja je čedalje večja, dokler se res ponovno ne vrne v življenje. Ko v zaročenki mladega odvetnika Harkerja prepozna svojo pokojno nevesto Elizabeth, postane prežet s temačno, romantično strastjo.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1992
02:55
Usoda v svojih rokah
Drama
Izvirnik: Run the Tide
Režija: Soham Mehta
Igrajo: Taylor Lautner, Nico Christou, Kenny Johnson, Constance Zimmer, Johanna Braddy, Rajiv Shah
Ocena IMDb: 5,3/10

Moški ugrabi svojega mlajšega brata in pobegne na kalifornijsko obalo v lovu na boljše življenje, potem ko njegova od drog odvisna mati zapusti zapor.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
04:55
Bowfinger
Komedija
Režija: Frank Oz
Igrajo: Steve Martin, Eddie Murphy, Heather Graham, Christine Baranski, Jamie Kennedy, Adam Alexi-Malle
Ocena IMDb: 6,4/10

Obupani filmski producent ne more prepričati zvezdnika, da bi nastopil v njegovem filmu, zato se odloči, da bo skrivoma posnel film z njim.

Bobby Bowfinger je skoraj popolnoma obubožani filmski producent in režiser. Ker je neumoren sanjač, še vedno upa, da mu bo uspelo posneti filmsko uspešnico. A po številnih neuspehih čuti, da ima zdaj še zadnjo priložnost, zato najame ekipo propadlih filmskih ustvarjalcev. Med njimi je tudi sramežljiv, a ne preveč brihten Jiff Ramsey. Z njihovo pomočjo želi Bowfinger prelisičiti filmskega zvezdnika, Jiffovega brata Kita, da bo zaigral v njegovem ultranizkoproračunskem filmu.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1999
06:30
Connie in Carla
Komedija
Izvirnik: Connie and Carla
Režija: Michael Lembeck
Igrajo: Nia Vardalos, Toni Collette, David Duchovny, Stephen Spinella, Alec Mapa, Christopher Logan
Ocena IMDb: 6,3/10

Po tem, ko sta priči umora, se prijateljici skrivata kot moška travestita.

Connie (Nia Vardalos) in Carla (Toni Colette) sta najboljši prijateljici, ki še iz najstniških let delita iste sanje: da bi se uveljavili v glasbenem gledališču. Vendar jima po mnogih letih natakarskega dela in potikanja po sumljivih nočnih lokalih grozijo srednja leta brez posebnega uspeha. Nekega večera sta po naključju priči umora lastnika nočnega kluba Franka s strani mafijcev. Morilci opazijo dekleti, ti pa pobegneta v strahu za življenje. Connie in Carla se tako skrijeta v Los Angelesu, kjer si skušata ustvariti novo identiteto. Potem ko si ogledata predstavo travestitov v nočnem lokalu, ugotovita, da sta veliko bolj nadarjeni kot večina nastopajočih, in se odločita za preobrazbo v moške odrske umetnike. Njuna predstava je takojšnja uspešnica in kmalu vsa gejevska skupnost govori samo še o tem. Ženski pa odkrijeta, da se je težko za dolgo postaviti v moško kožo in stvari se še bolj zapletejo, ko mafijci ugotovijo, kje sta. Medtem se Connie zaljubi v Jeffa (David Duchovny), heteroseksualca za petami svojemu travestitskemu bratu, ki ne razume, kako se Jeff ogreva za enega izmed njih.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2004
08:05
Življenje po življenju
Drama
Izvirnik: What Dreams May Come
Režija: Vincent Ward
Igrajo: Robin Williams, Cuba Gooding Jr., Annabella Sciorra, Max von Sydow, Jessica Brooks Grant, Josh Paddock
Ocena IMDb: 7/10

Chris umre in gre v nebesa, ki so osupljiva. A nekaj manjka - njegova žena Annie. Ta zaradi žalosti ob moževi smrti stori samomor in gre v pekel.

Zdravnika Chrisa Nielsena in njegovo ženo Annie je doletela tragična izguba, ko sta njuna otroka Marie in Ian umrla v prometni nesreči. Po smrti otrok je Anniejina brezdanja depresija skoraj uničila njun zakon, a sta s Chrisom potem rešila svoj odnos in zdaj umirjeno preživljata srednja leta. Ko nekega večera Chris ustavi ob cesti, da bi pomagal avtomobilistu, ki je doživel prometno nesrečo, ga do smrti zbije avto. Chris najprej zbegano ugotavlja, kje je, nato pa mu duhovni vodič Albert pomaga spoznati, da je umrl in da mora oditi na drugi svet. Potem ko večinoma neuspešno poskuša vzpostaviti stik s skrušeno Annie, se odpravi dalje in odkrije onostranstvo, ki je takšno, kot si ga sam predstavljaš – tam ga pričaka celo njegov pes, kasneje pa sreča tudi svoja otroka. Nato pa se zgodi nova tragedija, ko neutolažljiva Annie stori samomor in gre zato v pekel. Chris vztraja, da bo šel tja in tvegal svojo večno dušo, da bi rešil žensko, ki jo ljubi.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1998
09:55
Ace Ventura: Klic narave
Komedija
Izvirnik: Ace Ventura: When Nature Calls
Režija: Steve Oedekerk
Igrajo: Jim Carrey, Ian McNeice, Simon Callow, Maynard Eziashi, Bob Gunton, Sophie Okonedo
Ocena IMDb: 6,4/10

Detektiv za pogrešane živali Ace Ventura se v tokratni pustolovščini napoti v afriško džunglo.

Ace Ventura, detektiv za živali, se poda v afriško džunglo z nalogo, da najde Šikako, pogrešano sveto žival plemena Vačuti. S svojo pojavo Ace povzroči pravi kaos in kot za šalo pomete s komerkoli, ki mu pride na pot. Seveda mu pri tem pomagajo kosmati in pernati ter novi človeški prijatelji.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1995
11:30
Bližnja srečanja tretje vrste
Znanstvena fantastika
Izvirnik: Close Encounters Of The Third Kind
Režija: Steven Spielberg
Igrajo: Richard Dreyfuss, François Truffaut, Teri Garr, Melinda Dillon, Bob Balaban, J. Patrick McNamara
Ocena IMDb: 7,7/10

Mehanik Roy Neary je doma v Indiani priča skrivnostnemu pojavu na nebu. Za tem srečanjem se zvrsti še vrsta dramatičnih dogodkov.

Električar Roy Neary gre preverit vzrok izpada električne energije, ko njegovo vozilo nenadoma ugasne, od zgoraj pa ga osvetli močna svetloba. Po tem se mu po glavi nenehno motajo nenavadne podobe in pet glasbenih not. Bo odkril pomen teh videnj in ugotovil, kdo ‒ oziroma kaj ‒ mu jih je vsadil v glavo?

Stevenu Spielbergu je s filmom Bližnja srečanja tretje vrste uspelo narediti klasiko znanstvene fantastike.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1977
13:45
Mumija: Grobnica zmajskega cesarja
Akcija
Izvirnik: The mummy: Tomb of the dragon emperor
Režija: Rob Cohen
Igrajo: Brendan Fraser, Jet Li, Maria Bello, John Hannah, Michelle Yeoh, Luke Ford
Ocena IMDb: 5,2/10

Rick O'Connell v Šanghaju zbudi dva tisoč let starega zmajskega cesarja in njegovo vojsko. Cesar združi moči z generalom, da bi spet prišla na oblast.

2000 let je že minilo, odkar je čarovnica Zi Yuan zloglasnega kitajskega cesarja in njegovo vojsko začarala in spremenila v mumije, ki se še vedno nahajajo v grobnici, globoko pod zemljo. Ko s pomočjo starodavnega diamanta kitajski cesar nenadoma oživi, mu morajo pogumni arheolog Rick O'Connell, njegova žena Evelyn in njun sin Alex preprečiti, da si podredi človeštvo.

Pred nami je tretje nadaljevanje filmske uspešnice Mumija.

Jezik: Angleščina
Leto: 2008
15:35
Scott Pilgrim proti vsem
Komedija
Izvirnik: Scott Pilgrim vs. the world
Režija: Edgar Wright
Igrajo: Michael Cera, Alison Pill, Mark Webber, Johnny Simmons, Ellen Wong, Kieran Culkin
Ocena IMDb: 7,5/10

Scott Pilgrim se mora zoperstaviti sedmim nekdanjim fantom dekleta svojih sanj, da bi osvojil njeno srce.

Očarljivi in brezposelni Scott Pilgrim je basist garažnega benda, ki je pred kratkim srečal punco svojih sanj. Edina ovira na poti do srca njegove izbranke Ramone je njeno nenavadno breme iz preteklosti. Punca ima zlobno vojsko nekdanjih fantov, ki bodo storili vse, da bi znova osvojili njeno srce. Ko se Scott zbližuje z Ramono, se mora soočiti z ljubezenskimi tekmeci. Na zelo boleč način bo Scott spoznal, da njegovi konkurenti premorejo nenavadne spretnosti.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2010
17:30
Country Strong
Drama
Režija: Shana Feste
Igrajo: Gwyneth Paltrow, Tim McGraw, Garrett Hedlund, Leighton Meester, Marshall Chapman, Lari White
Ocena IMDb: 6,3/10

Zgodba spremlja vzpenjajočega country tekstopisca in ugaslo pevsko zvezdo. Skupaj načrtujeta njegov vzpon in njeno vrnitev.

Country pevka Kelly Canter ni več to, kar je bila, toda njen mož James in mladi tekstopisec Beau Hutton še vedno verjameta vanjo in sta jo skupaj z nadobudno country pevko Chiles Stanton pripravljena podpirati in ponovno obuditi njeno slavo. Toda skupaj s ponovnim oživljanjem Kellyjine kariere in vznikom novih romantičnih čustev med štirimi akterji oživijo tudi stari demoni in težave, zaradi katerih se je bivša zvezdnica znašla na dnu.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2010
19:25
Charlie
Drama
Izvirnik: Charlie St. Cloud
Režija: Burr Steers
Igrajo: Zac Efron, Charlie Tahan, Amanda Crew, Augustus Prew, Donal Logue, Kim Basinger
Ocena IMDb: 6,5/10

Film govori o junaku iz majhnega kraja, o tragični nesreči in čudežnem darilu.

Najstnik Charlie je uspešni gimnazijski jadralec, ki mu veliko pomeni njegova družina. Ko dobi štipendijo, zapusti zaspano domače mestece in sledi svojim sanjam, vendar pa mu načrte uniči tragedija. V usodni prometni nesreči izgubi mlajšega brata Sama in se nikakor ne more otresti občutkov krivde. Z umrlim bratom ga veže posebna vez, ki mu omogoča, da ga še vedno vidi, se z njim pogovarja in igra. Čeprav Sam hoče, da Charlie spet zaživi normalno, je za Charlieja pomembna edino njegova obljuba bratu. Ko se domov nepričakovano vrne simpatična Tess, Charlieju znova pokaže radosti življenja.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2010
21:00
Kralj škorpijonov 4: Izgubljeni prestol
Fantazijski
Izvirnik: The Scorpion King 4: Quest for Power
Režija: Mike Elliott
Igrajo: Victor Webster, Ellen Hollman, Will Kemp, Barry Bostwick, Rutger Hauer, Michael Biehn
Ocena IMDb: 4,2/10

Ko ga izda prijatelj, mora Mathayus z zavezniki zbrati vse moči, da ustavi mogočnega nasprotnika, preden se ta dokoplje do skritih starodavnih moči.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
22:45
Mumija
Avantura
Izvirnik: The Mummy
Režija: Stephen Sommers
Igrajo: Brendan Fraser, Rachel Weisz, John Hannah, Arnold Vosloo, Kevin J. O'Connor, Jonathan Hyde
Ocena IMDb: 7/10

Egipčanski svečenik Imhotep je bil obsojen na mumifikacijo pri živem telesu. Leta 1923 ga v puščavi Egipta nehote obudijo lovci na zaklade.

Neustrašni pustolovec Rick O'Connell in njegov hinavski pajdaš Beni sredi bitke leta 1923 v puščavi Egipta po naključju naletita na ruševine legendarnega mesta Hamunaptre – 3000 let po tistem, ko je bil egipčanski svečenik Imhotep zaradi prepovedanega prešuštva s faraonovo priležnico preklet in obsojen na mumifikacijo pri živem telesu. Njegovo telo je odtlej nemrtvo in v podzemnem sarkofagu čaka na odrešitev. V ječi čakajoč na obsodbo iznajdljivi O'Connell uporabi informacijo o mitološki najdbi kot orodje v barantanju za lastno življenje. Legendarno bogastvo pod peskom Hamunaptre se je sprevrglo v dolgoletno obsedenost lovcev na zaklade in resnih arheologov; O'Connell pa se spajdaši z eno od slednjih, čedno in nerodno egiptologinjo ter knjižničarko Evelyn, in njenim prostodušnim bratom Jonathanom. Trojica se iz Kaira poda na plovbo po Nilu in naporno pot čez prostranstva Sahare do kraja, kjer jih čaka starodavna, zla sila, ki presega njihove najhujše nočne more.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1999